-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Εμμένα ο giannik1977 μου το κόλλησε.α να χαθείς ρε
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Νομίζω ότι δεν έχεις αρκετά μεγάλη φαντασία. Ή αγνοείς ότι στην Λ. βουλιγμένης αρκετοί νέοι έχουν χάσει την ζωή τους, οι περισσότεροι σε ατυχήματα που είχαν σχέση με την υπερβολική ταχύτητα.
Μήπως όμως ρίχνουμε τα πάντα στην υπερβολική ταχύτητα? ΚΑΝΕΝΑ ατύχημα δεν γίνεται επειδή τρέχεις. Ατυχήματα γίνονται γιατί κάποιος θα κάνει . Δηλαδή κάποιος θα αλλάξει λωρίδα γιατί έτσι του άρεσε, χωρίς να ελέγξει, θα σταματήσει απότομα χωρίς λόγο στην ευθεία, θα περάσει κόκκινο ή Stop κτλ. Αν τρέχεις ουσιαστικά μειώνεις την πιθανότητα να προλάβεις να σώσεις την χαζομάρα του καθένα.
Όταν λοιπόν γίνεται ένα ατύχημα, βολεύει μεν να τα ρίχνουμε στη ρημάδα την ταχύτητα, αλλά μήπως να ψάχναμε και τον πραγματικό λόγο, μπας και διορθωνόταν η κατάσταση.
Το θέμα δεν είναι η καταστολή (γιατί το να επιβάλεις ηλίθια χαμηλά όρια ταχύτητας στην ουσία αυτό είναι). Το θέμα είναι η πρόληψη. Δηλαδή να βγαίνουν στο δρόμο αυτοί που πραγματικά μπορούν να οδηγήσουν. Και προσοχή δε μιλάω να τρέχουν και να σπάνε ρεκόρ στην Πάρνηθα.Επίσης άλλο κάνω άνοιγμα:
Youtube Videoκαι άλλο κυνηγιέμαι σαν τον κάνωντας οριακές σφήνες σε δρόμο με κίνηση:
Youtube Video(το ότι δείχνει μηχανάκια έχει να κάνει μόνο με το ότι αυτό βρήκα πρόχειρο, και δεν υπονοεί τίποτα άλλο).
Στα πρώτα σπάνια γίνονται ατυχήματα και ακόμα πιο σπάνια έχουμε θύματα (το πρόβλημα κυρίως είναι το κοινό, που όπως και στους κανονικούς αγώνες αγνοεί κάθε είδος κοινής λογικής και ασφάλειας). Στα δεύτερα πιθανότατα να χρεώσουμε μεγάλος μέρος των τροχαίων, και πολλά σοβαρότατα.
Από την άλλη στη Βουλιαγμένης με πόσο να πας? Εκτός από σπάνιες φορές (δεν είμαι κάτοικος, σπάνια πάω και χαλαρές μέρες και ώρες, μιας και πάω στον κολητό μου) που έχει απίστευτη κίνηση, ποτέ δεν πέφτω κάτω από τα 80χλμ/ώρα και συνήθως είμαι λίγο παραπάνω. Τρεις λωρίδες δρόμος, με διάζωμα είναι.
καταρχήν χαζομάρες Kacey γράφεις εσύ.. σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό..
μάθε λοιπόν παντογνώστη του 4Τ φόρουμ ότι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας πάνω από 40 χλμ είναι πλημ/μα και αν θέλει το αστυνομικό όργανο σου υποβάλλει τακτική μύνηση η οποία δικάζεται σε μονομελές πλημελλειοδικείο..
αφού δεν διαφωνείς μαζί μου όσον αφορά τους μ@κ@κες...Νομίζω ότι πήρες τη σωστή απάντηση. Για κάποιο λόγο έχεις τερατοποιήσει στο μυαλό σου κάτι που δεν είναι και τόσο παράλογο. Αλήθεια κινήσαι ΠΑΝΤΑ με τα όρια ταχύτητας? Και αν ναι πως νιώθεις που στα 3/4 της Αθήνας τα ποδήλατα παίζει να κινούνται πιο γρήγορα από εσένα? Μην αρπαχτείς. Απλά θέλω να σκεφτείς αυτό που σου έγραψα.
Δλδ το θέμα είναι αν μπορεί να αποδείξει ο μπάτσος ότι πήγαινες 40χμ/ω περισσότερο από το όριο ή ότι είναι επικίνδυνο (και πλημμέλημα) να πηγαίνεις τόσο πάνω από το όριο ανεξαρτήτως αν υπάρχει εκεί μπάτσος με ραντάρ ή όχι;
Γιατί μη μου πεις ότι τα ανοίγματα που κάνουν, τα κάνουν μέχρι τα 80-90 ή δεν ξέρω εγώ πόσο είναι το όριο ταχύτητας στη Βουλιαγμένης.Η τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, όπως και η επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων και οι επικίνδυνοι ελιγμοί στην πραγματικότητα δεν είναι αποδείξημες παραβάσεις. Δηλαδή αρκεί να υποστηρίξουν οι αστυνομικοί ότι το έκανες, και τελείωσε. Εσύ στην ουσία δύσκολα θα καταφέρεις να αποδείξεις το αντίθετο. Έχει τύχει περίπτωση φίλου, ο οποίος μ@λ@κίστηκε και ενώ ήταν να τον γράψουν για κάτι φθηνό (νομίζω το χαμηλότερο όριο ταχύτητας) πήγε να βρει το δίκιο του και έφυγε με κλήση για επικίνδυνους ελιγμούς. Δεν νομίζεις λοιπόν ότι είναι παράλογο να ορίζεται ως πλημμέλημα κάτι που στην ουσία δεν αποδεικνύεται?
Αντίθετα για να σε γράψουν για όρια ταχύτητας θα πρέπει να έχουν την ειδική συσκευή και μάλιστα καλιμπραρισμένη. Εδώ λοιπόν υπάρχουν αποδείξεις και όχι τα ψυχολογικά του καθενός.
Τώρα για τις ταχύτητες που πιάνουν, μίλησα και παραπάνω. Κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι με παρόμοιες ταχύτητες κινούμαστε εκεί. Αυτοί απλά επιταχύνουν από στάση και την φτάνουν. Δεν μετράνε τις τελικές τους.
@ Hannibal: Έχω λιώσει...
δηλαδη αν μπω σε στροφη με 150,και το οριο ειναι 60 και το αυτοκινητο εχει προσφυση μεχρι τα 120,τι θα γινει?δε θα προκληθει ατυχημα?
-
αν σε στροφη με οριο ταχυτητας 30 μπεις με 70 τι 8α συμβει...τιποτα...θες να σου δειξω 12 στροφες μεσα σε αποσταση 3 χιλιομετρων?
υπαρχει μια στροφη σε αυτο το συμπλεγμα που εχει οριο προσφυσης τα 100 (και ταμπελα οριου ταχυτητας τα 30)
αν μπεις με 90 οκ
αν μπεις με 100 και το κατεχεις οκ
αν μπεις με 120 8α βγεις με το 144 (ελπα)
αν μπεις με 130 8α βγεις με το 166 (εκαβ)
αν μπεις με 140 θα βγεις με το 199 (πυροσβεστικη) -
εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι και η ταχυτητα σκοτωνει.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι και η ταχυτητα σκοτωνει.Η ηλιθιοτητα σκοτωνει .
-
Τόσα χρόνια και αυτά τα νήματα είναι ακόμα διασκεδαστικά (και τρομακτικά ταυτόχρονα ---> IQ --> εκλέγειν και εκλέγεσθαι κλπ) .....
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι και η ταχυτητα σκοτωνει.Ότι σου είπανε. Δεν έχει σημασία η ταχύτητα από μόνη της.
Εσύ επέλεξες να αγνοήσεις τους νόμους της φυσικής όχι η ταχύτητα. -
δηλαδη οταν οδηγεις εχεις ενα χαρτι και υπολογιζεις τριβες,ταχυτητες,μαζες,αδρανειες και πρατεις αναλογα?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
δηλαδη οταν οδηγεις εχεις ενα χαρτι και υπολογιζεις τριβες,ταχυτητες,μαζες,αδρανειες και πρατεις αναλογα?Εμπειρικα και μηχανικα κατι τετοιο κανεις..... Απλα δεν το καταλαβαινεις....
Γενικοτερα: Αυτο με τα λιμανακια και τις κοντρες και ολο αυτο το θεμα με την ταχυτητα εχουν πολυ γελιο, ειδικα οσοι σχολιαζουν λες και ειναι οι ατσαλακοτοι. Ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλετω.....
On another note:
Η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα..... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
1ον ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.
2ον Ασε μην προσπαθεις, παπαριες λες. Μονο κ μονο που λες 'ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο αστυνομικος, σου κανει μηνυση' δειχνει ποσο καλα ξερεις το νομο κ αποδεικνυει οτι λες παπαριες.** Δεν αφηνεται στη διακριτικη ευχερια του μπατσου το αν θα κανει μηνυση για μια τετελεσμενη κ συγκεκριμενη παραβαση**. Ή προβλεπεται μηνυση κ γινεται παντα, ή οχι.
βρε άσχετε ,
**1ο παράδειγμα : **όταν ένα κατάστημα Υγ. Ενδιαφέροντος δεν έχει άδεια λειτουργίας (πλημ/μα) , σε έλεγχο από Αστυνομία , οδηγείται πάντα στο αυτόφωρο????
Μάθε λοιπόν κύριε , ότι μπορεί ο Αστυνομικός να κάνει τακτική μύνηση για την στέρηση αδείας (πλημμέλημα..) , η υπόθεση πάει στο μονομελές.
2ο παράδειγμα : στις παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ , ακριβώς το ίδιο ισχύει...απάντα με επιχειρήματα και όχι βρίζοντας , ξέρω και εγώ να βρίζω και πολύ καλά , το στυλάκι σου είναι πολύ ενοχλητικό , όταν δεν συμφωνείς με κάποιον , το να βρίζεις δεν σημαίνει αυτόματα ότι εχεις δίκιο...
και για να το ελαφρύνουμε και να σε πειράξω και εγώ λίγο..
sex δοκίμασες να κάνεις??Εκτος των αλλων εισαι κ χαζος: τοση ωρα με επιχειρηματα σου απαντω (περαν του οτι σε λεω ασχετο γιατι εισαι) αλλα εσυ εκει, εχει κολλησει το μυαλο σου σε αυτα που θες εσυ να πεις κ δεν διαβαζεις τιποτα. Παμε ξανα τα επιχειρηματα:
-πουθενα στον ΚΟΚ δεν αναφερει οτι για οποιαδηποτε παραβαση ταχυτητας ή επιδειξης ή κοντρας, υπαρχει πλημμελημα. Αρα το προβλημα στις παπαριες που λες δεν ειναι αν πας αυτοφορο ή σε τακτικη δικασιμο αλλα οτι δεν γινεται ΚΑΘΟΛΟΥ μηνυση, δεν πας πουθενα γιατι πολυ απλα δεν προβλεπεται. Σου παρεθεσα τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ για την παραβαση ταχυτητας κ εσυ επιμενεις οτι ο μπατσος διαλεγει τι θα σου κανει.
-σε κανενα αλλο νομο που εχω υπ΄οψιν μου, δεν αποτελει πλημμελημα η τροχαια παραβαση αλλα διοικητικο προστιμο (εκτος απο το οδηγω πιωμενος κ καποια αλλα που αφορουν επαγγελματικα αυτοκινητα). Αν εσυ εχεις, ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ.
-Αν τωρα το 'επιχειρημα' σου ειναι οτι αφου γινεται στα θεματα ΓΟΚ τοτε θα μπορουσε να γινεται κ στα θεματα ΚΟΚ, τοτε εδω γελαμε: η διαφορα με τα παραδειγματα που αναφερεις, εξυπνε, ειναι ακριβως αυτο που αναφερω πιο πανω: σε παραβασεις καταστηματων υγειονομικου ή σε παραβασεις ΓΟΚ, ΕΙΝΑΙ πλημμελημα η ταδε παραβαση και ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΤΕ η τακτικη δικασιμος, ΕΙΤΕ η αυτοφορη συλληψη. Στην παραβαση ταχυτητας ΔΕΝ υπαρχει αυτο το πραγμα.
-Κ εκει εγκειται η παπαρια σου: δεν ΕΠΙΛΕΓΕΙ ο αστυνομικος αν θα σε παει αυτοφορο ή αν θα σου κανει μηνυση. Για την α παραβαση προβλεπεται αυτοφορο κ αυτο γινεται (ή ακομα κ αν προβλεπεται αυτοφορο, αν λειπει ο κατα το νομο υπευθυνος τοτε αναζητειται στα πλαισια του αυτοφορου κ μετα τακτικη δικασιμος), για την β παραβαση προβλεπεται τακτικη δικασιμος κ σου γινεται μηνυση. Τα πραγματα ειναι συγκεκριμενα κ οριζονται απο το νομο, δεν επιλεγει ο αστυνομικος τι απο τα δυο θα κανει.
-
Κ δεν σε βριζω γιατι δεν συμφωνω μαζι σου κ θελω να δειξω οτι εχω δικιο, σε βριζω γιατι γραφεις αηδιες κ καθε φορα που σου λεω 'δειξε μου που το λεει αυτο' ειρωνευεσαι κ μας βγαζεις ολους ασχετους. Κ ας σου εχω γραψει κατεβατα ολοκληρα για να υποστηριξω αυτο που λεω.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Νομίζω ότι δεν έχεις αρκετά μεγάλη φαντασία. Ή αγνοείς ότι στην Λ. βουλιγμένης αρκετοί νέοι έχουν χάσει την ζωή τους, οι περισσότεροι σε ατυχήματα που είχαν σχέση με την υπερβολική ταχύτητα.
Μήπως όμως ρίχνουμε τα πάντα στην υπερβολική ταχύτητα? ΚΑΝΕΝΑ ατύχημα δεν γίνεται επειδή τρέχεις. Ατυχήματα γίνονται γιατί κάποιος θα κάνει . Δηλαδή κάποιος θα αλλάξει λωρίδα γιατί έτσι του άρεσε, χωρίς να ελέγξει, θα σταματήσει απότομα χωρίς λόγο στην ευθεία, θα περάσει κόκκινο ή Stop κτλ. Αν τρέχεις ουσιαστικά μειώνεις την πιθανότητα να προλάβεις να σώσεις την χαζομάρα του καθένα.
Να το δούμε λίγο αντίστροφα; Πόσα από τα ατυχήματα και δυστυχήματα θα είχαν αποφευχθεί αν ο οδηγός τηρούσε το όριο όταν συνέβη αυτό που τον αιφνιδίασε; Πιστεύω σημαντικό ποσοστό. Επίσης, θα τολμήσω να υποθέσω ότι σημαντικό ποσοστό των δυστυχημάτων θα ήταν απλά τρακαρίσματα αν ο οδηγός κινούνταν με νόμιμες ταχύτητες.
Kacey, το 2001 με έγραψαν στην Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου με 168 χλμ/ώρα με όριο 80.
3 χρόνια μετά δικάστηκα σε πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκα -όπως μου άξιζε- σε πρόστιμο €300κάτι+ τα δικαστικά. Όσοι ήταν στο δικαστήριο εκείνη την ημέρα για κάτω από 140χλμ αθωώθηκαν από την πρόεδρο γιατί 'δεν έπρεπε να σας είχαν στείλει εδώ' όπως είχε δηλώσει. Όσοι δεν εμφανίστηκαν έφαγαν και 30 μέρες φυλακή.Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι στον νόμο, αν και έχω ακούσει ότι πλέον δεν στέλνουν δικαστήριο, απλά αφαιρούν δίπλωμα κλπ.
-
αστο Χρήστο , είναι σαν να μιλάς σε τοίχο...
πρέπει να πέφτει πολύ παντόφλα σπίτι... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Να το δούμε λίγο αντίστροφα; Πόσα από τα ατυχήματα και δυστυχήματα θα είχαν αποφευχθεί αν ο οδηγός τηρούσε το όριο όταν συνέβη αυτό που τον αιφνιδίασε; Πιστεύω σημαντικό ποσοστό. Επίσης, θα τολμήσω να υποθέσω ότι σημαντικό ποσοστό των δυστυχημάτων θα ήταν απλά τρακαρίσματα αν ο οδηγός κινούνταν με νόμιμες ταχύτητες.
Kacey, το 2001 με έγραψαν στην Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου με 168 χλμ/ώρα με όριο 80.
3 χρόνια μετά δικάστηκα σε πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκα -όπως μου άξιζε- σε πρόστιμο €300κάτι+ τα δικαστικά. Όσοι ήταν στο δικαστήριο εκείνη την ημέρα για κάτω από 140χλμ αθωώθηκαν από την πρόεδρο γιατί 'δεν έπρεπε να σας είχαν στείλει εδώ' όπως είχε δηλώσει. Όσοι δεν εμφανίστηκαν έφαγαν και 30 μέρες φυλακή.Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι στον νόμο, αν και έχω ακούσει ότι πλέον δεν στέλνουν δικαστήριο, απλά αφαιρούν δίπλωμα κλπ.
Να το δούμε από την ανάποδη; Αν πας με τα όρια στην Εθνική θα σκοτωθείς γιατί θα σε πάρει ο ύπνος.
-
Χρήστο (γιατί στον άλλον μετά από σένα είναι σαν να μιλάς σε τοίχο, πρέπει να πέφτει πολύ παντόφλα σπίτι) έχει αλλάξει ο ΚΟΚ και μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζει κόσμος. Είχε γίνει σούσουρο τότε γιατί πλέον, ο μόνος που μπορεί να σε δικαιώσει είναι ο.... διοικητης!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να το δούμε από την ανάποδη; Αν πας με τα όρια στην Εθνική θα σκοτωθείς γιατί θα σε πάρει ο ύπνος.
Δεν συμφωνώ. Το έχω κάνει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Cruise control στα 120, μουσικούλα, καλή παρέα και μια χαρά. Και οικονομία και ασφάλεια.
-
Και δε σε παιρνει ο υπνος με 220
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν συμφωνώ. Το έχω κάνει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Cruise control στα 120, μουσικούλα, καλή παρέα και μια χαρά. Και οικονομία και ασφάλεια.
Δεν μιλούσα για το 120 (που πάλι είναι ) αλλά για κάτι 80άρια ξεγυρισμένα!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και δε σε παιρνει ο υπνος με 220
Το είδα και γελούσα μόνος μου!
-
χρηστο που να δεις τα ορια στο εξωτερικο.. το 2009 βρεθηκα Καναδα -ΗΠΑ , 100 χλμ ανωτατο οριο , ενας δρομος απο windsor προς niagarra falls ,5 ωρες ευθεια ..
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4