-
Ο χρήστης lokatzis στις 14 Οκτ 2009 00 έγραψε:
[...]- Πριν κανά μήνα είδα το http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61309&cid=4. Πρέπει να δημοσιεύτηκε και στα ζώα. Λόγω πολύ ελεύθερου χρόνου, έστειλα ένα email στην ΕΛΑΣ με το link αυτό όπου ρωτούσα αν έχουν τη δυνατότητα να βρουν είτε από το συγκεκριμένο video είτε από το πρωτότυπο τις πινακίδες κάποιων από τα αυτοκίνητα. Δεν περίμενα να λάβω κάποια απάντηση, όμως, διαψεύστηκα Μού ήρθε μέσω email η παρακάτω απάντηση (με αριθμό πρωτοκόλλου, κτλ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας:
Αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι ότι δεν απαντάει η Διεύθυνση Τροχαίας αλλά το Γραφείο Αστυνόμευσης-Ασφάλειας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).
Στο παραπάνω email απάντησα παρακαλώντας τους να με κρατήσουν ενήμερο για οποιαδήποτε εξέλιξη. Σήμερα έλαβα εκ νέου απάντηση Πραγματικά δεν το περίμενα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Μήπως είπες ότι είσαι δημοσιογράφος? Δεν εξηγείται αλλιώς...
-
= 'Δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχω στο μυαλό μου για την αστυνομία, άρα κάτι άλλο παίζει'.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
...
Μήπως είπες ότι είσαι δημοσιογράφος? Δεν εξηγείται αλλιώς...
Τα μόνα στοιχεία που έχω δηλώσει για εμένα είναι το ονοματεπώνυμό μου. Προφανώς και το email μου. ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Κι εγώ έχω παραξενευτεί πάρα πολύ. Σε βαθμό να έχω σκεφτεί ότι κάποιος από το τμήμα έχει όρεξη και μού κάνει πλάκα
-
Ειναι απογοητευτικο να μην πιστευουμε οτι κατι αλλαζει..... Ο χρονος θα δειξει..... τελικα αν αυτο θα κρατησει για πολυ η οχι.... Μακαρι ομως να μπορει καποιος να ταραζει τα νερα.... και να κινουνται οι υπηρεσιες για το αυτονοητο...
-
Κάτι γίνεται. Για μια κλήση που πήγα να ρωτήσω είχανε στοιχεία και για τα γύρω αμάξια - δεν μου τα έδειξαν αλλά μου διάβασαν κάτι που ήθελα χωρίς να μου πούνε πινακίδες.
-
Κολωνακι, οδος Καναρη. Το παρκαρισμα απαγορευεται κ στις 2 πλευρες του δρομου, αλλα φυσικα δεξια-αριστερα (ή μονο δεξια? δεν ειμαι σιγουρος) παρκαρισμενα με την λωριδα κινησης να εχει μεινει μια.
Στο συγκεκριμενο σημειο θεωρω οτι ειναι μλκια να απαγορευεται το παρκαρισμα, γιατι αν ηταν ελευθερη η λωριδα που τωρα καταλαμβανουν τα αυτοκινητα, θα κινουνταν σε διπλη γραμμη τα αυτοκινητα? Ισως. Τεσπα.
Πανω στην γωνια με ενα στενακι, παρκαρισμενο περιπολικο το πληρωμα του οποιου εχει μοιραστει στις δυο πλευρες του δρομου κ γραφει ασυστολα.
Ακριβως απο πισω, σε 10 μετρα αποσταση κ σε απευθειας οπτικη επαφη, λιμουζινατο Lexus παρκαρισμενο ακριβως με τον ιδιο τροπο με αυτους που ετρωγαν την κληση, το οποιο οχι μονο δεν ενοχλησαν οι Τροχαιοι, αλλα ακριβως διπλα του υπηρχε μηχανη Ζ παρκαρισμενη, κ 3 Ζηταδες στην γωνια να χαχανιζουν.
Στις 2 φωτο οι Ζηταδες ηταν ακριβως πισω μου, δυστυχως δεν γυρισα κ απο την αλλη να παρω κ το περιπολικο που ειναι 5 μετρα ακομα πιο πισω κ ο Τροχαιος φαινεται στο πλανο να γραφει τα αυτοκινητα.
Στην ερωτηση 'τι φωτογραφιζετε κυριε' (εμ βεβαια, στο Κολονακι ειμαστε 'κυριοι' αλλα στα Λιμανακια ειμαστε 'κωλοπαιδια' κ στα Εξαρχια δεν πλησιαζουν καν...), η απαντηση ηταν 'οτι θελω κυριε μου, λογαριασμο θα σας δωσω'?
Κοκκαλο οι Ζηταδες...
-
Ρε παιδια, οι δοκιμοι τροχονομοι δεν εχουν δικαιωμα να δωσουν κληση?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'οτι θελω κυριε μου, λογαριασμο θα σας δωσω'? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κολωνακι, οδος Καναρη. Το παρκαρισμα απαγορευεται κ στις 2 πλευρες του δρομου, αλλα φυσικα δεξια-αριστερα (ή μονο δεξια? δεν ειμαι σιγουρος) παρκαρισμενα με την λωριδα κινησης να εχει μεινει μια.Στο συγκεκριμενο σημειο θεωρω οτι ειναι μλκια να απαγορευεται το παρκαρισμα, γιατι αν ηταν ελευθερη η λωριδα που τωρα καταλαμβανουν τα αυτοκινητα, θα κινουνταν σε διπλη γραμμη τα αυτοκινητα? Ισως. Τεσπα.
Πανω στην γωνια με ενα στενακι, παρκαρισμενο περιπολικο το πληρωμα του οποιου εχει μοιραστει στις δυο πλευρες του δρομου κ γραφει ασυστολα.
Ακριβως απο πισω, σε 10 μετρα αποσταση κ σε απευθειας οπτικη επαφη, λιμουζινατο Lexus παρκαρισμενο ακριβως με τον ιδιο τροπο με αυτους που ετρωγαν την κληση, το οποιο οχι μονο δεν ενοχλησαν οι Τροχαιοι, αλλα ακριβως διπλα του υπηρχε μηχανη Ζ παρκαρισμενη, κ 3 Ζηταδες στην γωνια να χαχανιζουν.
Στις 2 φωτο οι Ζηταδες ηταν ακριβως πισω μου, δυστυχως δεν γυρισα κ απο την αλλη να παρω κ το περιπολικο που ειναι 5 μετρα ακομα πιο πισω κ ο Τροχαιος φαινεται στο πλανο να γραφει τα αυτοκινητα.
Στην ερωτηση 'τι φωτογραφιζετε κυριε' (εμ βεβαια, στο Κολονακι ειμαστε 'κυριοι' αλλα στα Λιμανακια ειμαστε 'κωλοπαιδια' κ στα Εξαρχια δεν πλησιαζουν καν...), η απαντηση ηταν 'οτι θελω κυριε μου, λογαριασμο θα σας δωσω'?
Κοκκαλο οι Ζηταδες...
Το κράτος 'θέλει' η Καναρη και η Πατριάρχου Ιωακειμ να μην έχουν παρκαρισμένα και στις δυο κατευθύνσεις γιατί ο κοσμός πεθαίνει στα ασθενοφόρα προσπαθώντας το ΕΚΑΒ να φτάσει στον Ευαγγελισμό.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι στην κοσμάρα του και δεν τον απασχολούν τέτοια θέματα -
Δεν τους κατέκρινε κανείς γιατί έγραφαν, αλλά επειδή άφησαν ανενόχλητο το αυτοκίνητο του βουλευτή (υπουργού;).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ρε παιδια, οι δοκιμοι τροχονομοι δεν εχουν δικαιωμα να δωσουν κληση?Οχι! Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να ειδοποιησουν την τροχαια και να ερθουν κανονικοι μπατσοι... Μονο να σφυριζουν επιτρεπεται στους δοκιμους!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν τους κατέκρινε κανείς γιατί έγραφαν, αλλά επειδή άφησαν ανενόχλητο το αυτοκίνητο του βουλευτή (υπουργού;).Απλά αναφέρω μια παράμετρο που διαφέυγει στον πολύ κόσμο, απλους αστυνομικούς, πολιτικους κλπ κλπ
-
Μα ουτε εγω ειπα κατι για το οτι εγραφαν, αλλα γιατι το Lexus 'δεν το εβλεπαν'...
Αν δεν ειχα κ πολυ συγκεκριμενες δουλειες να κανω χτες (που επρεπε να γινουν χτες), θα ρωταγα ακριβως αυτο το πραγμα τον Τροχαιο.
-
Για όλα υπάρχει μια εξήγηση. Πολλές φορές η συμπεριφορές των αστυνομικών απέναντί μας επηρεάζονται απο 'εσωτερικούς' παράγοντες οι οποίοι μερικές φορές είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ!!!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ρε παιδια, οι δοκιμοι τροχονομοι δεν εχουν δικαιωμα να δωσουν κληση?Οι δοκιμοι αστυνομικοι μπορουν να κοψουν κληση μονο αμα επικυρωθει/υπογραφει απο ορκισμενο μπατσο...Και γι' αυτο δεν ειναι ποτε μονα τους στο δρομο αλλα συνοδευονται...Δυστηχως ο ξαδερφος μου ειναι τωρα δοκιμος...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ: Επι του θεματος της...'τρομοκρατιας'. Το Σ/Κ ημουν στα Καμμενα Βουρλα. Στο τελος των μαγαζιων της παραλιας εχει ενα ανοιγμα με μια τριγωνη νησιδα. Καποιος νεαρος με ενα pick-up αποφασισε να ντριφταρει. Η βλακεια του ηταν οτι δεν ειχε δει το περιπολικο που ηταν λιγο πιο περα, στο μαγαζι που τρωγαμε. Τρεχει λοιπον ο μπατσος και του κανει νοημα. Σταματα αυτος και αρχιζει το πανηγυρι. Αντι να κοψει την κληση και τελος, τον τραβηξε στο τμημα. Γιατι; Ετσι, ε για μαγκια. Για να το δουμε εμεις που καθομαστε εκει και να 'εισπραξουμε το κοινωνικο μηνυμα'. Για ποιο λογο να τον παει μεσα;;; Εκανε μια τροχαια παραβαση. Τα νομιμα και τελος. Αλλα ειπαμε...Αν ήμουν αστυνομικός θα τον έστελνα στον εισαγγελέα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Προβλέπεται φυλάκιση, από 10 μέρες ως 5 χρόνια. Αν θέλει να κάνει drift να πάει σε πίστα.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
- Αυτη που λεει οτι δεν εχεις δικαιωμα αντιλογου σε δικαστηριο.
Ανθρωπο σκοτωνεις, γινεται δικη. Μπορει να εφεσιβαλλεις κιολας. Αν καταδικαστεις μπορει να εχεις ελαφρυντικα. Αλλιως να καμερωθουν τα περιπολικα (και οχι οι δρομοι), 'οπως Αμερικη', ωστε να φαινονται ΟΛΑ.
Νομίζω ότι μπορείς και τώρα να προσφυγεις σε δικαστήριο. Απλά αντί να παραπεμφθείς αυτεπαγγέλτως ως κατηγορούμενος σε ποινικό δικαστήριο κινείς ο ίδιος διαδικασία σε πολιτικό δικαστήριο. Για ρώτα δικηγόρο.
- Να μην παιρνονται πινακιδες για ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. Δεν φταιει το οχημα, δεν παει μονο του. Καποιος το οδηγει. Επισης μπορει να ανηκει σε μια οικογενεια. Δεν υπαρχει λογος επειδη το παιδι εκανε μια παραβαση να το στερειται η οικογενεια για 1-2 μηνες.
Συμφωνώ. Αλλά ξέρεις κάτι; Από τη στιγμή που ο νόμος λέει αυτές τις μλκ ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτές τις μλκ και όχι κάτι άλλο.
- Αυτη που λεει οτι δεν εχεις δικαιωμα αντιλογου σε δικαστηριο.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
ΥΓ: Επι του θεματος της...'τρομοκρατιας'. Το Σ/Κ ημουν στα Καμμενα Βουρλα. Στο τελος των μαγαζιων της παραλιας εχει ενα ανοιγμα με μια τριγωνη νησιδα. Καποιος νεαρος με ενα pick-up αποφασισε να ντριφταρει. Η βλακεια του ηταν οτι δεν ειχε δει το περιπολικο που ηταν λιγο πιο περα, στο μαγαζι που τρωγαμε. Τρεχει λοιπον ο μπατσος και του κανει νοημα. Σταματα αυτος και αρχιζει το πανηγυρι. Αντι να κοψει την κληση και τελος, τον τραβηξε στο τμημα. Γιατι; Ετσι, ε για μαγκια. Για να το δουμε εμεις που καθομαστε εκει και να 'εισπραξουμε το κοινωνικο μηνυμα'. Για ποιο λογο να τον παει μεσα;;; Εκανε μια τροχαια παραβαση. Τα νομιμα και τελος. Αλλα ειπαμε...
Αν ήμουν αστυνομικός θα τον έστελνα στον εισαγγελέα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Προβλέπεται φυλάκιση, από 10 μέρες ως 5 χρόνια. Αν θέλει να κάνει drift να πάει σε πίστα.
Ε ενταξει δεν ειναι το πρωτο μαργαριταρι που εχεις πει...Ο νομος ειναι σαφης, επικινδυνη οδηγηση προς χαριν επιδειξεως = αυτο κ εκεινο.
'Διαταραξη της ασφαλειας των συγκοινωνιων' = κατι πολυ σαφες που δεν εχει σχεση με αυτο που συζηταμε.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
ΥΓ: Επι του θεματος της...'τρομοκρατιας'. Το Σ/Κ ημουν στα Καμμενα Βουρλα. Στο τελος των μαγαζιων της παραλιας εχει ενα ανοιγμα με μια τριγωνη νησιδα. Καποιος νεαρος με ενα pick-up αποφασισε να ντριφταρει. Η βλακεια του ηταν οτι δεν ειχε δει το περιπολικο που ηταν λιγο πιο περα, στο μαγαζι που τρωγαμε. Τρεχει λοιπον ο μπατσος και του κανει νοημα. Σταματα αυτος και αρχιζει το πανηγυρι. Αντι να κοψει την κληση και τελος, τον τραβηξε στο τμημα. Γιατι; Ετσι, ε για μαγκια. Για να το δουμε εμεις που καθομαστε εκει και να 'εισπραξουμε το κοινωνικο μηνυμα'. Για ποιο λογο να τον παει μεσα;;; Εκανε μια τροχαια παραβαση. Τα νομιμα και τελος. Αλλα ειπαμε...
Αν ήμουν αστυνομικός θα τον έστελνα στον εισαγγελέα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Προβλέπεται φυλάκιση, από 10 μέρες ως 5 χρόνια. Αν θέλει να κάνει drift να πάει σε πίστα.
Μπορει ο νεαρος να ηταν πολυ νεαρος και να μην ειχε διπλωμα ισως ουτε και ταυτοτητα μαζι του.Μια εξακριβωση στοιχειων μπορει να εδειξε και αλλες παλιοτερες παραβασεις.Απλα μια υποθεση.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4