-
Με gl4 amsoil εγγυημενα δεν εχουν προβλημα τα μπρουτζινα εξαρτηματα.
-
Τα Junior έχουν εξαρτήματα από τέτοια υλικά στο κιβώτιο; Δεν έχω ιδέα τι Βαλβολίνη έχω μέσα...
-
Oχι δεν εχουν τα παλια alfa romeo μπρουτζινα εξαρτηματα.
-
Επ ευκαιρία τσέκαρα το αρχείο και είδα ότι η δικιά μου Junior έχει να αλλάξει βαλβολίνες 11 χρόνια! (και 10 χιλ. χλμ) .. έχω ένα γαλλικό μάνουαλ και δε βγάζω άκρη
-
Ο χρήστης vasilis164 έγραψε:
Με gl4 amsoil εγγυημενα δεν εχουν προβλημα τα μπρουτζινα εξαρτηματα.Γνωριζεις μηπως ποσο κοστιζει περιπου & που μπορω να την βρω ?
-
Oχι δεν εχουν τα παλια alfa romeo μπρουτζινα εξαρτηματα.Φουρκετες και αλλα , το καταλαβαινω , αλλα
τα συγχρονιζε τους απο τι μεταλο ηταν Βασιλιε (λευκο , σαν καποια συγχρονα ) ? δεν ηταν σαν τα περισσοτερα Ιταλικα κιβωτια δηλαδη της εποχης !!! Αν εχεις καμια πηγη που να λεει σχετικα , μ'ενδιαφερει να μαθω .
-
Πλησιαζει η ωρα που θα δοκιμασω να βαλω μπρος το Beach Car.
Οσοι εχετε εμπειρια απο εκκινηση 'φρεσκου' κινητηρα, παρακαλω τα φωτα σας. Αυτην την στιγμη το μοτερ ειναι εντελως στεγνο.
Ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω αφου βαλω λαδια και βενζινη?
-
τι εννοεις ...φρεσκο κινητηρα? καινουργιο ή απο επισκευη?
-
Ρύθμισε το στατικό αβάνς όσο καλύτερα μπορείς.
Βγάλε την καμπάνα και το πιστονάκι από το SU, βίδωσε το παξιμάδι που ρυθμίζει το μείγμα για να έρθει το ζικλέρ πρόσωπο με τη γέφυρα, και μετά ξεβίδωσε 2 πλήρεις στροφές προς τα κάτω. Αυτό θα σου δώσει στο περίπου το σωστό μείγμα.
Υποθέτω ότι έχεις ήδη ρυθμίσει βαλβίδες.Βγάζεις τα μπουζί, και πατάς μίζα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα καταλάβεις ότι η μίζα κόβει στροφές. Αυτό σημαίνει ότι η αντλία λαδιού άρχισε να σηκώνει πίεση. Θα δεις και το λαμπάκι του λαδιού να σβήνει. Άφησέ το λίγα δευτερόλεπτα ακόμα να κυκλοφορήσει το λάδι. Πρέπει να έχεις καλή μπαταρία.
Βάζεις τα μπουζί, κάνεις το σταυρό σου, και το ξεκινάς. Αν έβαλες καινούργιο εκκεντροφόρο / ποτηράκια πρέπει να το κρατήσεις τουλάχιστον στις 2000 στρ/λ. για 20 λεπτά για να τον στρώσεις.
Αποφεύγεις το πολύ τσοκ, και το χαμηλό ρελαντί, κοιτάς για διαρροές, θορύβους που δεν πρέπει να κάνει κλπ. Το πιθανότερο είναι να καπνίζει λίγο από λάδια σε πολλαπλή και εξάτμιση, τα φρέσκα χρώματα θα μυρίζουν κλπ, αλλά μην σε ανησυχεί αυτό.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται διορθώνεις τυχόν μεγάλες αποκλίσεις σε μείγμα και αβάνς και το αφήνεις να ζεσταθεί κανονικά.
Το σβήνεις, και ξανασφίγγεις την κεφαλή όσο ακόμα είναι ζεστό. Αφού κρυώσει εντελώς, ξαναρυθμίζεις βαλβίδες, και είσαι έτοιμος για το δρόμο και στρώσιμο.
Μετά από περίπου 800 χλμ (τώρα που θα τα κάνεις αυτά με το μπητς είναι άλλο θέμα...) ξανασφίγγεις κεφαλή, πολλαπλές, ρυθμίζεις βαλβίδες, αλλάζεις λάδια και φίλτρο και κάνεις τις τελευταίες ρυθμίσεις σε μίγμα και αβάνς αν χρειάζεται.Καλή επιτυχία!
-
Αν βοηθαει βρηκα το http://www.348-409.com/fireup.html
Ταιριαζει και με την ενοτητα ,ο pro ειμαι σιγουρος οτι θα ενθουσιαστει -
Ο χρήστης tiaf έγραψε:
Με gl4 amsoil εγγυημενα δεν εχουν προβλημα τα μπρουτζινα εξαρτηματα.
Γνωριζεις μηπως ποσο κοστιζει περιπου & που μπορω να την βρω ?
Καποιος Αγγελοπουλος ειναι αντιπροσωπος εκει σε σας.Εμενα μου τα εφερνε ενας φιλος.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Φουρκετες και αλλα , το καταλαβαινω , αλλα
τα συγχρονιζε τους απο τι μεταλο ηταν Βασιλιε (λευκο , σαν καποια συγχρονα ) ? δεν ηταν σαν τα περισσοτερα Ιταλικα κιβωτια δηλαδη της εποχης !!! Αν εχεις καμια πηγη που να λεει σχετικα , μ'ενδιαφερει να μαθω .
Τα συχρονιζε ηταν ατσαλι.
-
σιγουρο αυτο ? οσο ζω .... αλλα εδω , τα εχω παιξει !!!
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Βγάλε την καμπάνα .........................................Καλή επιτυχία!ΑΠο γιαπώνια ξες? αν ναι, να σε εχω στα υποψη μου!!!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν βοηθαει βρηκα το http://www.348-409.com/fireup.html
Ταιριαζει και με την ενοτητα ,ο pro ειμαι σιγουρος οτι θα ενθουσιαστειΑναφέρεται σε V8 της GM οπότε κάποια γενικά ναι μεν ισχύουν, αλλά αυτά που λέει για παράδειγμα για την πλήρωση κυκλώματος λίπανσης δεν παίζουν σε A series!
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Βγάλε την καμπάνα .........................................Καλή επιτυχία!ΑΠο γιαπώνια ξες? αν ναι, να σε εχω στα υποψη μου!!!!!
Αφού στα λέω αλλά δεν μ' ακούς. Πέτα τα μικούνια και βάλε μια σωστή τετράδα να βρεις την υγειά σου!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
σιγουρο αυτο ? οσο ζω .... αλλα εδω , τα εχω παιξει !!!
Tι να σου πω μπροστα μου τα εχω τα συχρονιζε αυτην την στιγμη και ειναι μαυρα απο πολυ σκληρο μεταλο.
-
Δεν σ'αμφισβητω Βασιλιε καθολου , απλα εχω εντιπωσιαστει γιατι δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου κατι αλλο εκτος απο στα παλια σαζμαν , και τα τελευταια χρονια σε λευκο μεταλο (μαλακο σχετικα) σε συγχρονα !
Μερσι ! -
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Κάτσε κάτσε... εσύ κάθε πότε χρειάζεται να κάνεις τη διαδικασία;
μη στεναχωριέσαι, Μήτσο:
Albeit they possess the might,
nonetheless you have the will! -
Ναι, αλλά τί να τον κάνεις τον 2TG που δεν θέλει επισκευή αλλά δεν πάει πάνω από 120;
Ας φτιάξουμε ένα φρέσκο Α, να πάει 160 - 170, κι ας χρειαστεί επισκευή στα 200.000 χλμ!
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ