-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
...Mε εκτιμηση στο προσωπο σας και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης, θα ηθελα να νας πω το εξης(sorry ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ)EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ γιατί πρέπει να είναι πτυχιούχος κριτής κάποιος που μοναδική του δουλειά είναι να προσέχει μια διασταύρωση ...ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
...ΚΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΗΤΑΝ!
.....ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΑΝ!Κάνεις λάθος, ήταν κανονικός ενδιάμεσος γραμμένος στο road book και άρα έπρεπε να είναι πτυχιούχος.
Και δε μιλάω για διασταυρώσεις σαν αυτή σε εκείνη την ειδική, μιλάω κυρίως για κάτι χαμένους δασικούς δρόμους σε χωμάτινους αγώνες όπου αν συνήθως δεν πατάει ψυχή. Αν μιλάμε για κάτι περισσότερο, ιδίως αν πρόκειται να μαζέψει κόσμο, τότε εννοείται ότι χρειάζεται και κάτι περισσότερο.Αυτό που παραβλέπεις είναι το 'τυπικά'. Η υποχρέωση του οργανωτή, ακόμα και στο παγκόσμιο, είναι να έχει έναν πτυχιούχο ενδιάμεσο με επικοινωνία κάθε 5 χλμ. Ο,τι παραπάνω κάνει, πχ. να έχει έναν πτυχιούχο ανά 200 m, είναι θετικό και βελτιώνει την ασφάλεια του αγώνα, αλλά από ένα σημείο και μετά κάπου μπαίνει και το ζήτημα της ανταποδοτικότητας. Πχ. τι είναι καλύτερο, 100 πτυχιούχοι ενδιάμεσοι σε μία ειδική ή 10 πτυχιούχοι ενδιάμεσοι, 20 μη πτυχιούχοι και 500 m μπαριέρα ? (ρητορική ερώτηση, δεν υπάρχει 'σωστή' απάντηση -αλλά σίγουρα απαντήσεις του στυλ '100 πτυχιούχοι και 5 χλμ. μπαριέρα' είναι εκτός πραγματικότητας).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Mε εκτιμηση στο προσωπο σας και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης, θα ηθελα να νας πω το εξης, στα Ραλλυ Φωκιδος κ Ελπα δε συμβαινει αυτο της αναθεσης στον επικεφαλης του εκαστοτε συνεργειου.Οι δυο αυτοι αγωνες εχουν αυτο το κοινο μεταξυ τους .
Με εκτιμηση
Χρ.ΚουτραςΚαταρχήν δεν μιλάμε στον πληθυντικό εδώ
Μα γιαυτό είπα 'συνήθως'. Απλά επειδή έγινε η ερώτηση 'πως επιλέγονται κριτές και ενδιάμεσοι' ανέφερα τα περί επικεφαλής συνεργείων. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία
Απο σεβασμο στην εμπειρια και τις γνωσεις σας ο πληθυντικος.Γνωριζω αριστα τον τροπο που προβλεπει ο κανονισμος αλλα ( ταση μοδας η λεγομενη υφεση ) τωρα τελευταια ομως δε συμβαινει ετσι.Μεσα απο τη δυνατοτητα που μας προσφερει αυτος εδω ο χωρος εκφραζω τη σκεψη μου και τον προβληματισμο μου πως εμεις που κατα τα λεγομενα εχουμε καλες κριτικες σε εναν αγωνα οπως το Ρ.Α. και τωρα μας βαζουν στην ακρη!
Με εκτιμηση
Χρ.Κουτρας -
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Mε εκτιμηση στο προσωπο σας και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης, θα ηθελα να νας πω το εξης(sorry ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ)
EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ γιατί πρέπει να είναι πτυχιούχος κριτής κάποιος που μοναδική του δουλειά είναι να προσέχει μια διασταύρωση ...ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
...ΚΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΗΤΑΝ!
.....ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΑΝ!Κάνεις λάθος, ήταν κανονικός ενδιάμεσος γραμμένος στο road book και άρα έπρεπε να είναι πτυχιούχος.
Και δε μιλάω για διασταυρώσεις σαν αυτή σε εκείνη την ειδική, μιλάω κυρίως για κάτι χαμένους δασικούς δρόμους σε χωμάτινους αγώνες όπου αν συνήθως δεν πατάει ψυχή. Αν μιλάμε για κάτι περισσότερο, ιδίως αν πρόκειται να μαζέψει κόσμο, τότε εννοείται ότι χρειάζεται και κάτι περισσότερο.Αυτό που παραβλέπεις είναι το 'τυπικά'. Η υποχρέωση του οργανωτή, ακόμα και στο παγκόσμιο, είναι να έχει έναν πτυχιούχο ενδιάμεσο με επικοινωνία κάθε 5 χλμ. Ο,τι παραπάνω κάνει, πχ. να έχει έναν πτυχιούχο ανά 200 m, είναι θετικό και βελτιώνει την ασφάλεια του αγώνα, αλλά από ένα σημείο και μετά κάπου μπαίνει και το ζήτημα της ανταποδοτικότητας. Πχ. τι είναι καλύτερο, 100 πτυχιούχοι ενδιάμεσοι σε μία ειδική ή 10 πτυχιούχοι ενδιάμεσοι, 20 μη πτυχιούχοι και 500 m μπαριέρα ? (ρητορική ερώτηση, δεν υπάρχει 'σωστή' απάντηση -αλλά σίγουρα απαντήσεις του στυλ '100 πτυχιούχοι και 5 χλμ. μπαριέρα' είναι εκτός πραγματικότητας).
Συγνωμη για την πρεμβαση, στην ατυχη εκεινη στιγμη το ανθρωπος που ηταν εκει ηταν φυλακας(δοκιμος κριτης) με φορητο VHF το οποιο ηταν εκτος λειτουργιας και η κινητη τηλεφωνια ειχε προβλημα στο σημειο αυτο οπως και στο σημειο που ειμουν ενδιαμεσος μετα την αλλαγη πορειας στο χωριο Σαντομερι.Σκοπος και ευχη ολων μας πρεπει να ειναι ποτε ξανα τετοιες στιγμες.
-
Νομίζω ότι ήταν γραμμένος στο road book ως ενδιάμεσος, όχι ως φύλακας. Μπορεί και να κάνω λάθος.
Αν θυμάμαι καλά ήταν πτυχιούχος κριτής αλλά και ως δόκιμος η εκπαίδευση υπήρχε, ίσως όχι η εμπειρία (τι να κάνουμε, δεν γίνεται κάθε ενδιάμεσος να έχει 20 χρόνια εμπειρία, η λειψανδρία είναι γνωστό πρόβλημα). Πάντως από το 'καφενείο' δεν τον είχαν πάρει και είχε αποζημιωθεί κανονικά. Οπότε είτε ενδιάμεσος είτε φύλακας, πάλι ΟΚ ήταν σε σχέση με την αρχική μου παρατήρηση. Ετσι και αλλιώς, η επικοινωνία δεν είναι κάτι που μπορεί να εξασφαλιστεί 100%.
Και εν πάσει περιπτώσει, το τι ήταν δεν είχε επίδραση ούτε στο γιατί συνέβη το ατύχημα ούτε στο αποτέλεσμά του (η ΚΟΛΩΝΑ οδήγησε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα). -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω ότι ήταν γραμμένος στο road book ως ενδιάμεσος, όχι ως φύλακας. Μπορεί και να κάνω λάθος.
Αν θυμάμαι καλά ήταν πτυχιούχος κριτής αλλά και ως δόκιμος η εκπαίδευση υπήρχε, ίσως όχι η εμπειρία (τι να κάνουμε, δεν γίνεται κάθε ενδιάμεσος να έχει 20 χρόνια εμπειρία, η λειψανδρία είναι γνωστό πρόβλημα). Πάντως από το 'καφενείο' δεν τον είχαν πάρει και είχε αποζημιωθεί κανονικά. Οπότε είτε ενδιάμεσος είτε φύλακας, πάλι ΟΚ ήταν σε σχέση με την αρχική μου παρατήρηση. Ετσι και αλλιώς, η επικοινωνία δεν είναι κάτι που μπορεί να εξασφαλιστεί 100%.
Και εν πάσει περιπτώσει, το τι ήταν δεν είχε επίδραση ούτε στο γιατί συνέβη το ατύχημα ούτε στο αποτέλεσμά του (η ΚΟΛΩΝΑ οδήγησε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα).O Παναγιωτης εκεινη τη μερα επεσε στα βαθια κα κολυμπησε οσο καλυτερα μπορουσε! μακαρι ολα τα παιδια στον χωρο να μη γινουν ποτε πτυχιουχοι και να κανουν τη δουλεια τους οπως αυτος ! Η ελειψη ανθρωπινου δυναμικου οπως και του οικονομικου δε πρεπει να οδηγει σε προχειρες λυσεις.Οταν η αναγκη ομως καμια φορα το επιβαλει αυτο πρεπει να γινει με τις βασικες προυποθεσεις σε πρωτη γραμμη παντα και οχι σε λυση καφενειου,συνχωριανου ,φιλου γνωστου.Ας μη το κουραζουμε αλλο και αυτοι που πρεπει ΑΝ θελουν να δωσουν λυση ΜΠΟΡΟΥΝ!!!
Καλο βραδυ
Χρηστος -
Ο χρήστης CHRISTOS KOUTRAS έγραψε:
Αυτο και μονο αυτο φτανει!!! λοιπον το τι προβλεπει ο Ε.Α.Κ. ειναι γνωστο σε οσους απο εμας αχολουμαστε. Το ζητημα ειναι εαν ισχυει??? λοιπον ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις. Μήπως μπορείς να διατυπώσεις διαφορετικά την απορία σου ;
Φυσικά και ισχύει (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων).Αν υποτεθεί πως αυτοί είναι ΟΚ, στις υπόλοιπες περιπτώσεις δε βλέπω γιατί πρέπει να είναι πτυχιούχος κριτής κάποιος που μοναδική του δουλειά είναι να προσέχει μια διασταύρωση, του έδωσαν μια σαλιάρα και μία οδηγία 'μετά τις 09:00 δεν μπαίνει κανείς' και η μοναδική του επικοινωνία με τον επικεφαλής της ΕΔ είναι ένα κινητό τηλέφωνο (αν πιάνει εκεί πάνω). Βέβαια ο αγωνιζόμενος τον βλέπει αυτόν με τη σαλιάρα και τον θεωρεί 'ενδιάμεσο' = 'πτυχιούχο κριτή' αλλά δεν είναι απαραίτητα έτσι.
καλέ μου nass
Δεν υπάρχει ξεχωριστό αντικείμενο έργου για πτυχιούχο ενδιάμεσο κριτή ή για δόκιμο κριτή ή για βοηθό κριτού, κλπ. Οταν ο αγώνας κυλά ομαλά, όλοι είναι τέλειοι και επαρκέστατοι...
Όταν προκύψει το πρόβλημα τότε να δείς 'πόσα απίδια πιάνει ο σάκος'...π.χ. σε δασικό ερημικό σημείο Ε.Δ. και την ώρα που εξελίσεται αυτή, παρουσιάζεται απο το πουθενά φορτηγό με φορτωμένη ξυλεία να κινείται επι της ειδικής... ( μη μου πείς τι έκανε ο προηγούμενος ή ο επόμενος φύλακας, δεν έχει καμμιά σημασία, σημασία έχει ότι το βλέπεις φάτσα κάρτα μπροστά σου), τί κάνεις ; εφαρμόζεις τον κανονισμό ; o πτυχιούχος που τον γνωρίζει ενεργεί σωστά και ο μή πτυχιούχος τα μπερδεύει ; Αν είσαι Ενδιάμεσος ενεργείς Α και εάν είσαι Φύλακας Β ;
Ο κανονισμός λέει:
2.3.2.4 Θα φέρουν μόνο κίτρινη σημαία, την οποία θα χρησιμοποιήσουν μόνο κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη.Οταν οι εξατμίσεις του αγωνιστικού που έχει φτάσει στην προηγούμενη στροφή και ακολουθούν τα επόμενα, σου σπάζουν ήδη τα τύμπανα...
Προσπαθείς να πιάσεις τον Αλυτάρχη με το κινητό (αλλά δεν έχει καλό σήμα), επιχειρείς με το VHF, αλλά στο κανάλι που σου είπαν να χρησιμοποιείς 'βγαίνει' ο άτιμος ο νταλικιέρης που συνενοείται με τον συνάδελφο να σταματήσουν στο 1ο πάρκινγκ στην Εγνατία μετα την Παναγιά...
Ταυτόχρονα 'πλακώνεσαι' με τον φορτηγατζή μπροστά σου, που σε κοιτάζει σαν UFO και στέκεται ακίνητος στην μέση του δρόμου...
Τότε που η ζωή του αγωνιζόμενου κρέμεται απο το 'πτυχίο σου'... τότε τι κάνεις ;
εφαρμόζεις τον κανονισμό που έμαθες στα σεμινάρια ;
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ !!! ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ !!!
Αρπάζεις την κίτρινη σημαία, χωρίς την εντολή του Αλυτάρχη και τρέχεις προς το ερχόμενο αγωνιστικό αλαλάζοντας, σαν να συμμετέχεις στην έξοδο του Μεσολογγίου !!!
Και σε πάμπολα άλλα περιστατικά ή σωστή απόφαση είναι να παραβιάσεις τον κανονισμό !!!
Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις έχω αντιμετωπίσει (όπως πιστεύω και σύ). Το πτυχίο δεν σημαίνει τίποτα. Ουτε εάν σε έχουν χρίσει Ενδιάμεσο ή Φύλακα, (άλλη γελοιότητα και αυτό).Επάνω στα ζόρια εκείνο που μετρά δεν είναι η αποστήθιση του κανονισμού, αλλά η προσωπικότητα, η εξυπνάδα, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, η συνθετική σκέψη, κλπ.
Αυτά τα λέω εγώ που είμαι κάτοχος εδώ και 25 χρόνια Πτυχίου Αλυτάρχη και Αγωνοδίκη Αγώνων Αυτοκινήτου.
πέρασε η ώρα καλό ξημέρωμα...
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Αυτο και μονο αυτο φτανει!!! λοιπον το τι προβλεπει ο Ε.Α.Κ. ειναι γνωστο σε οσους απο εμας αχολουμαστε. Το ζητημα ειναι εαν ισχυει??? λοιπον ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?
Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις. Μήπως μπορείς να διατυπώσεις διαφορετικά την απορία σου ;
Φυσικά και ισχύει (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων).Αν υποτεθεί πως αυτοί είναι ΟΚ, στις υπόλοιπες περιπτώσεις δε βλέπω γιατί πρέπει να είναι πτυχιούχος κριτής κάποιος που μοναδική του δουλειά είναι να προσέχει μια διασταύρωση, του έδωσαν μια σαλιάρα και μία οδηγία 'μετά τις 09:00 δεν μπαίνει κανείς' και η μοναδική του επικοινωνία με τον επικεφαλής της ΕΔ είναι ένα κινητό τηλέφωνο (αν πιάνει εκεί πάνω). Βέβαια ο αγωνιζόμενος τον βλέπει αυτόν με τη σαλιάρα και τον θεωρεί 'ενδιάμεσο' = 'πτυχιούχο κριτή' αλλά δεν είναι απαραίτητα έτσι.
καλέ μου nass
Δεν υπάρχει ξεχωριστό αντικείμενο έργου για πτυχιούχο ενδιάμεσο κριτή ή για δόκιμο κριτή ή για βοηθό κριτού, κλπ. Οταν ο αγώνας κυλά ομαλά, όλοι είναι τέλειοι και επαρκέστατοι...
Όταν προκύψει το πρόβλημα τότε να δείς 'πόσα απίδια πιάνει ο σάκος'...π.χ. σε δασικό ερημικό σημείο Ε.Δ. και την ώρα που εξελίσεται αυτή, παρουσιάζεται απο το πουθενά φορτηγό με φορτωμένη ξυλεία να κινείται επι της ειδικής... ( μη μου πείς τι έκανε ο προηγούμενος ή ο επόμενος φύλακας, δεν έχει καμμιά σημασία, σημασία έχει ότι το βλέπεις φάτσα κάρτα μπροστά σου), τί κάνεις ; εφαρμόζεις τον κανονισμό ; o πτυχιούχος που τον γνωρίζει ενεργεί σωστά και ο μή πτυχιούχος τα μπερδεύει ; Αν είσαι Ενδιάμεσος ενεργείς Α και εάν είσαι Φύλακας Β ;
Ο κανονισμός λέει:
2.3.2.4 Θα φέρουν μόνο κίτρινη σημαία, την οποία θα χρησιμοποιήσουν μόνο κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη.Οταν οι εξατμίσεις του αγωνιστικού που έχει φτάσει στην προηγούμενη στροφή και ακολουθούν τα επόμενα, σου σπάζουν ήδη τα τύμπανα...
Προσπαθείς να πιάσεις τον Αλυτάρχη με το κινητό (αλλά δεν έχει καλό σήμα), επιχειρείς με το VHF, αλλά στο κανάλι που σου είπαν να χρησιμοποιείς 'βγαίνει' ο άτιμος ο νταλικιέρης που συνενοείται με τον συνάδελφο να σταματήσουν στο 1ο πάρκινγκ στην Εγνατία μετα την Παναγιά...
Ταυτόχρονα 'πλακώνεσαι' με τον φορτηγατζή μπροστά σου, που σε κοιτάζει σαν UFO και στέκεται ακίνητος στην μέση του δρόμου...
Τότε που η ζωή του αγωνιζόμενου κρέμεται απο το 'πτυχίο σου'... τότε τι κάνεις ;
εφαρμόζεις τον κανονισμό που έμαθες στα σεμινάρια ;
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ !!! ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ !!!
Αρπάζεις την κίτρινη σημαία, χωρίς την εντολή του Αλυτάρχη και τρέχεις προς το ερχόμενο αγωνιστικό αλαλάζοντας, σαν να συμμετέχεις στην έξοδο του Μεσολογγίου !!!
Και σε πάμπολα άλλα περιστατικά ή σωστή απόφαση είναι να παραβιάσεις τον κανονισμό !!!
Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις έχω αντιμετωπίσει (όπως πιστεύω και σύ). Το πτυχίο δεν σημαίνει τίποτα. Ουτε εάν σε έχουν χρίσει Ενδιάμεσο ή Φύλακα, (άλλη γελοιότητα και αυτό).Επάνω στα ζόρια εκείνο που μετρά δεν είναι η αποστήθιση του κανονισμού, αλλά η προσωπικότητα, η εξυπνάδα, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, η συνθετική σκέψη, κλπ.
Αυτά τα λέω εγώ που είμαι κάτοχος εδώ και 25 χρόνια Πτυχίου Αλυτάρχη και Αγωνοδίκη Αγώνων Αυτοκινήτου.
πέρασε η ώρα καλό ξημέρωμα...
Για να σου λυσω λοιπον την απορια θα σου πω οτι ειμαι γνωστης των παραδειγματων που αναφερεις διοτι παθων και ιδιος, θα σου πω μια προσφατη περιπτωση, στο Παλαδιο του 2008 ειμουν ενδιαμεσος σε ενα σχετικα ησυχο σημειο, απο το πουθενα σκαει ενας ηλικιωμενος και μου ζητα να περασει, του εξηγω την κατασταση με ηρεμια και σεβασμο,αυτος μου κατεβασε ολους τους Αγιους και τα καντηλια τους,οικογενειες και ολα τα σχετικα φευγοντας προς το αυτ/το του λεγοντας τα δικα του μπαινει μεσα βαζει εμπρος και ξεκινα κοβοντας κορδελες !!! μολις που προλαβα να λυσω το χειροφρενο του αυτ/του μου να τον αναγκασω να σταματησει ,αυτος
ξερεις τι εκανε? απλα εσκασε πανω στο αυτ/το μου!!!μετα καταλαβε την ενεργεια του και αρχισε να λυποθυμα και διαφορα καραγκιοζιλικια οτι κατα λαθος εγινε οτι εγινε.Λοιπον με την απορια μου εκφραζω την λυπη μου απο τον τροπο που μας παραγκονιζουν για οικομικους λογους.Χωρις να εχω το παραμικρο προβλημα με το τον οποιο καλυπτει την οποια θεση σε μια ε.δ. πιστευω οτι η ευθυνη ανηκει αλλου και οπως εγραψα πιο πανω υπαρχουν παιδια που ουτε κριτες ειναι ουτε θελουν να γινουν αλλα οταν ασχολουνται κανουν την δουλεια του αριστα αλλα και το αντιθετο! Τελος θα σου πω οτι δεν αποδεχομαι τον ορο ,επαγγελματιας, το χομπυ μας κανουμε προσφεροντας σε ενα σπορ που αγαπαμε.
Φιλικα
Χρ.Κουτρας -
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Το πτυχίο δεν σημαίνει τίποτα. Ουτε εάν σε έχουν χρίσει Ενδιάμεσο ή Φύλακα, (άλλη γελοιότητα και αυτό).Επάνω στα ζόρια εκείνο που μετρά δεν είναι η αποστήθιση του κανονισμού, αλλά η προσωπικότητα, η εξυπνάδα, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, η συνθετική σκέψη, κλπ.Σε αυτό το βασικό δε διαφωνούμε. Και προσθέτω, πως δυστυχώς κάποιοι πτυχιούχοι δεν τα διαθέτουν αυτά -και (απίθανο αλλά) ίσως ένας 'από το καφενείο' να τα διαθέτει.
Στο παράδειγμά σου βέβαια ο 'από το καφενείο' θα αρκούσε αν κάποιος πτυχιούχος πριν ή μετά από αυτόν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του. Σίγουρα πρόκειται περί αλυσσίδας που σπάζει στον αδύναμο κρίκο και αυτός δεν καταδεικνύεται από τα πτυχία.
Σου υπενθυμίζω πως στη Φινλανδία οι περισσότεροι από αυτούς με τις σφυρίχτρες που απλά προσέχουν τον κόσμο (και είναι πολλοί!) δεν έχουν πτυχίο κριτή, απλά ενδεχομένως έχουν περάσει κάποιο σεμινάριο 'ελέγχου πλήθους' και πάνε τη μία στο ράλι, την άλλη στο γήπεδο κτλ.
Αυτό που λέω εν τέλει είναι πως ο Οργανωτής οφείλει να σταθμίζει τα δεδομένα (= κανονιστικό πλαίσιο, διαθέσιμο 'υλικό' και φυσικά απαιτούμενο χρήμα) και να επιλέγει το συνδυασμό εκείνο λύσεων που προσφέρει το μέγιστο εφικτό επίπεδο ασφάλειας. Αρα δεν έχω πρόβλημα με έναν 'από το καφενείο' που δεν είναι στο road book και προσέχει μια 'χαμένη' διασταύρωση στη μέση του πουθενά (εννοείται πως ο Οργανωτής το έχει τσεκάρει καλά αυτό, πως από εκεί δεν θα βγει ο υλοτόμος ή ο κυνηγός), αν είναι να 'επενδύσει' τη διαφορά του κόστους σε άλλα μέτρα ασφάλειας, πχ. δύο πτυχιούχους σε ένα άλλο κρίσιμο σημείο ή λίγη μπαριέρα σε ένα γκρέμι.
Σίγουρα έχω πρόβλημα στους συμβιβασμούς και τις εκπτώσεις.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το πτυχίο δεν σημαίνει τίποτα. Ουτε εάν σε έχουν χρίσει Ενδιάμεσο ή Φύλακα, (άλλη γελοιότητα και αυτό).Επάνω στα ζόρια εκείνο που μετρά δεν είναι η αποστήθιση του κανονισμού, αλλά η προσωπικότητα, η εξυπνάδα, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, η συνθετική σκέψη, κλπ.
Η Γνωση και το Φιλοτιμο, θα προσεθετα.
Σε αυτό το βασικό δε διαφωνούμε. Και προσθέτω, πως δυστυχώς κάποιοι πτυχιούχοι δεν τα διαθέτουν αυτά -και (απίθανο αλλά) ίσως ένας 'από το καφενείο' να τα διαθέτει.
Στο παράδειγμά σου βέβαια ο 'από το καφενείο' θα αρκούσε αν κάποιος πτυχιούχος πριν ή μετά από αυτόν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του. Σίγουρα πρόκειται περί αλυσσίδας που σπάζει στον αδύναμο κρίκο και αυτός δεν καταδεικνύεται από τα πτυχία.
Σου υπενθυμίζω πως στη Φινλανδία οι περισσότεροι από αυτούς με τις σφυρίχτρες που απλά προσέχουν τον κόσμο (και είναι πολλοί!) δεν έχουν πτυχίο κριτή, απλά ενδεχομένως έχουν περάσει κάποιο σεμινάριο 'ελέγχου πλήθους' και πάνε τη μία στο ράλι, την άλλη στο γήπεδο κτλ.
Αυτό που λέω εν τέλει είναι πως ο Οργανωτής οφείλει να σταθμίζει τα δεδομένα (= κανονιστικό πλαίσιο, διαθέσιμο 'υλικό' και φυσικά απαιτούμενο χρήμα) και να επιλέγει το συνδυασμό εκείνο λύσεων που προσφέρει το μέγιστο εφικτό επίπεδο ασφάλειας. Αρα δεν έχω πρόβλημα με έναν 'από το καφενείο' που δεν είναι στο road book και προσέχει μια 'χαμένη' διασταύρωση στη μέση του πουθενά (εννοείται πως ο Οργανωτής το έχει τσεκάρει καλά αυτό, πως από εκεί δεν θα βγει ο υλοτόμος ή ο κυνηγός), αν είναι να 'επενδύσει' τη διαφορά του κόστους σε άλλα μέτρα ασφάλειας, πχ. δύο πτυχιούχους σε ένα άλλο κρίσιμο σημείο ή λίγη μπαριέρα σε ένα γκρέμι.
Ειπαμε. Να κοιταμε και την καμπουρα μας.
Εμεις οι αγωνιζομενοι,συχνα-πυκνα ειμαστε σκληροι με τους κριτες, τους ενδιαμεσους, τους χρονομετρες, τους θεωρουμε λιγο-πολυ υπαλληλους η υπηρετες μας γιατι 'πληρωνονται', αυτη την αστεια αμοιβη, που μπορει και να την εισπρατουν 1-2 χρονια μετα.
Κι ετσι
τα λαθη τους και τα δικα μας, εχουν φτιαξει ενα περιεργο αναδελφο κλιμα. Μηπως, λεω μηπας θα επρεπε να γινει ενα πλησιασμα με πρωτοβουλια των συνδεσμων μας ας πουμε, οπου θα μπορουσαν να συζητηθουν τα θεματα τμας, να τους παμε μια βολτα γρηγορη με τ αγωνιστικο μας, να νοιωσουν την ανατριχιλα που νοιωθουμε κι εμεις οταν ξαφνικα πεταχτει το τρακτερ απο το χωραφι, να τους βαλουμε λιγο πιο μεσα στο πετσι του σπορ και τους κινδυνους του, ν αναπτυξουμε μια πιο ανθρωπινη σχεση που συναισθηματικα θα αναπτυξει και το αισθημα ευθυνης και το φιλοτιμο στη συγκεκριμενη δουλεια?
Να παψουμε ναμαστε σαν τον Ελληνα φορολογουμενο, που δεν θελει να πληρωνει φορους, αλλά χτιζει αυθαιρετα και απαιτει παιδεια υγεια και καλους δρομους.
Ψιλα γραμματα ε? Και πως θα ζησουμε χωρις γκρινια...
Αν δεν φτυσουμε την τσιχλα 'εμεις ειμαστε το κεντρο του κοσμου' (οι αγωνιζομενοι εννοω), ας μην περιμενουμε απο πουθενα προκοπη. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Το πτυχίο δεν σημαίνει τίποτα. Ουτε εάν σε έχουν χρίσει Ενδιάμεσο ή Φύλακα, (άλλη γελοιότητα και αυτό).Επάνω στα ζόρια εκείνο που μετρά δεν είναι η αποστήθιση του κανονισμού, αλλά η προσωπικότητα, η εξυπνάδα, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, η συνθετική σκέψη, κλπ.
Η Γνωση και το Φιλοτιμο, θα προσεθετα.
Σε αυτό το βασικό δε διαφωνούμε. Και προσθέτω, πως δυστυχώς κάποιοι πτυχιούχοι δεν τα διαθέτουν αυτά -και (απίθανο αλλά) ίσως ένας 'από το καφενείο' να τα διαθέτει.
Ειπαμε. Να κοιταμε και την καμπουρα μας.
Εμεις οι αγωνιζομενοι,συχνα-πυκνα ειμαστε σκληροι με τους κριτες, τους ενδιαμεσους, τους χρονομετρες, τους θεωρουμε λιγο-πολυ υπαλληλους η υπηρετες μας γιατι 'πληρωνονται', αυτη την αστεια αμοιβη, που μπορει και να την εισπρατουν 1-2 χρονια μετα.
Κι ετσι
τα λαθη τους και τα δικα μας, εχουν φτιαξει ενα περιεργο αναδελφο κλιμα. Μηπως, λεω μηπας θα επρεπε να γινει ενα πλησιασμα με πρωτοβουλια των συνδεσμων μας ας πουμε, οπου θα μπορουσαν να συζητηθουν τα θεματα τμας, να τους παμε μια βολτα γρηγορη με τ αγωνιστικο μας, να νοιωσουν την ανατριχιλα που νοιωθουμε κι εμεις οταν ξαφνικα πεταχτει το τρακτερ απο το χωραφι, να τους βαλουμε λιγο πιο μεσα στο πετσι του σπορ και τους κινδυνους του, ν αναπτυξουμε μια πιο ανθρωπινη σχεση που συναισθηματικα θα αναπτυξει και το αισθημα ευθυνης και το φιλοτιμο στη συγκεκριμενη δουλεια?
Να παψουμε ναμαστε σαν τον Ελληνα φορολογουμενο, που δεν θελει να πληρωνει φορους, αλλά χτιζει αυθαιρετα και απαιτει παιδεια υγεια και καλους δρομους.
Ψιλα γραμματα ε? Και πως θα ζησουμε χωρις γκρινια...
Αν δεν φτυσουμε την τσιχλα 'εμεις ειμαστε το κεντρο του κοσμου' (οι αγωνιζομενοι εννοω), ας μην περιμενουμε απο πουθενα προκοπη.Γιατρε μου πολυ σωστα τα γραφεις αλλα εδω ειναι Βαλκανια!Να εισαι παντα καλα.
Xρηστος Κουτρας -
Ας κοιταγανε οι συνδεσμοι μας περισσοτερο την ουσια και λιγοτερο το παραγοντιλικι, και θα εβλεπες ποσο πισω θα ηταν τα Βαλκανια Χρηστο!!!
Πω πω τι μ επιασε και τα ριχνω παντου, ο γεροντοκορος? -
Και για να το συνεχισω. Ολα ειναι θεμα ψυχολογιας. Το χρηματιστηριο, η Εθνικη μπασκετ και ποδοσφαιρου, η αγορα, η υγεια πολλες φορες.
Αν ολοι κανουμε και νοιωθουμε και γκρινιαζουμε σαν ατιμασμενες κι αδικημενες νυχτερινες σε δημοσιο γηροκομειο, περιμενεις προκοπη? (τουλαχιστον αυτες προσφερουν κι ενα κοινωνικο εργο...) -
Παίρνω αφορμή το post του 'Γιατρού' μας (γειά σου κ. Χρήστο !!!) για να γράψω .
Έχω την τύχη να είμαι κάτοχος μπλέ και πράσινης κάρτας ( ΟΧΙ μέλους πολιτικού κόμματος , μέρες που έρχονται ........... , αλλά της FIA ) και παράλληλα -ΟΧΙ όμως ταυτόχρονα !!!- είμαι ενεργό μέλος Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων που διοργανώνει η ΕΛ.ΕΤ.Α. .
(Άσχετο : Εν όψει Ομοσπονδίας ... , και ηλικίας ..., κάποια στιγμή , κάτι απο τα τρία αυτά θα πρέπει να σταματήσει )
Έχοντας λοιπόν σφαιρική και σχετικά καλή άποψη και εμπειρία, καταθέτω την πρότασή μου :
Να θεσμοθετηθεί ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των επικοινωνιών VHF απο την εποπτεύουσα Αρχή ΚΑΙ τον ΣΟΑΑ/ΣΟΑΒΕ .
(επειδή ο ΔΙΠΛΟΣ αυτός έλεγχος , για οικονομικούς λόγους θα μπορεί να γίνεται σε ΠΟΛΥ στενά χρονικά περιθώρια πρίν απο κάθε Αγώνα , πράγμα που σημαίνει πως συνήθως ΔΕΝ θα υπάρχουν περιθώρια αποκατάστασης επικοινωνίας (άρα ΔΕΝ θα ξεκινάει το Νο 1) , θα είναι η δικλείδα ασφαλείας ΚΑΙ η Δαμόκλειος σπάθη μαζί για την Διοργανώτρια Λέσχη.
Με λίγα λόγια : Φροντίστε κύριοι των Λεσχών για τις επικοινωνίες , αλλιώς Αγώνας ΓΙΟΚ , την τελευταία ημέρα , τότε που πονάει !!!!! )
και να μήν ακούσω , τρελλλλίτσες του είδους '... πίστα θα κάνουμε τα βουνά' , γιατί εάν μία ειδική δέν καλύπτεται απο VHF , ποτέ να μην γίνει
Όσα μέτρα ή χιλιόμετρα πλέγματος , μπαριέρας , ή και δίμετρου τσιμεντένιου μονομπλόκ και να βάλει κανείς (με ή χωρίς υποδείξεις....), το αγωνιστικό, άμα είναι να 'βγεί', είναι σαν το ποντίκι : θα περάσει απο την παραμικρή 'τρύπα' των μέτρων ασφαλείας και η ζημιά , μικρή ή μεγάλη θα γίνει.
Και τότε είναι που χρειάζεσαι τα VHF .
Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Ας κοιταγανε οι συνδεσμοι μας περισσοτερο την ουσια και λιγοτερο το παραγοντιλικι, και θα εβλεπες ποσο πισω θα ηταν τα Βαλκανια Χρηστο!!!
Πω πω τι μ επιασε και τα ριχνω παντου, ο γεροντοκορος? -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Παίρνω αφορμή το post του 'Γιατρού' μας (γειά σου κ. Χρήστο !!!) για να γράψω .Έχω την τύχη να είμαι κάτοχος μπλέ και πράσινης κάρτας ( ΟΧΙ μέλους πολιτικού κόμματος , μέρες που έρχονται ........... , αλλά της FIA ) και παράλληλα -ΟΧΙ όμως ταυτόχρονα !!!- είμαι ενεργό μέλος Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων που διοργανώνει η ΕΛ.ΕΤ.Α. .
(Άσχετο : Εν όψει Ομοσπονδίας ... , και ηλικίας ..., κάποια στιγμή , κάτι απο τα τρία αυτά θα πρέπει να σταματήσει )
Έχοντας λοιπόν σφαιρική και σχετικά καλή άποψη και εμπειρία, καταθέτω την πρότασή μου :
Να θεσμοθετηθεί ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των επικοινωνιών VHF απο την εποπτεύουσα Αρχή ΚΑΙ τον ΣΟΑΑ/ΣΟΑΒΕ .
(επειδή ο ΔΙΠΛΟΣ αυτός έλεγχος , για οικονομικούς λόγους θα μπορεί να γίνεται σε ΠΟΛΥ στενά χρονικά περιθώρια πρίν απο κάθε Αγώνα , πράγμα που σημαίνει πως συνήθως ΔΕΝ θα υπάρχουν περιθώρια αποκατάστασης επικοινωνίας (άρα ΔΕΝ θα ξεκινάει το Νο 1) , θα είναι η δικλείδα ασφαλείας ΚΑΙ η Δαμόκλειος σπάθη μαζί για την Διοργανώτρια Λέσχη.
Με λίγα λόγια : Φροντίστε κύριοι των Λεσχών για τις επικοινωνίες , αλλιώς Αγώνας ΓΙΟΚ , την τελευταία ημέρα , τότε που πονάει !!!!! )
και να μήν ακούσω , τρελλλλίτσες του είδους '... πίστα θα κάνουμε τα βουνά' , γιατί εάν μία ειδική δέν καλύπτεται απο VHF , ποτέ να μην γίνει
Όσα μέτρα ή χιλιόμετρα πλέγματος , μπαριέρας , ή και δίμετρου τσιμεντένιου μονομπλόκ και να βάλει κανείς (με ή χωρίς υποδείξεις....), το αγωνιστικό, άμα είναι να 'βγεί', είναι σαν το ποντίκι : θα περάσει απο την παραμικρή 'τρύπα' των μέτρων ασφαλείας και η ζημιά , μικρή ή μεγάλη θα γίνει.
Και τότε είναι που χρειάζεσαι τα VHF .
Αποστόλης Νούσιας
ΓιάννεναΠοσο δικηο εχεις! Τρεχω Μερκουρη απο το...1978. Ακομα και σημερα, στον τερματισμο, κοντα στη Μαλακασα δεν εχει επικοινωνια. ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
Τι αλλο να πεις. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, και να ενημερώσουμε όχι τον ΝΑΣΣΟ η τον ΧΡΗΣΤΟ η τον ΜΙΧΑΛΗ, γνώστες της κατάστασης, μα και γνωστές ‘φάτσες’ των αγώνων, αλά τους ‘επισκέπτες’ κυρίως της ενότητας.
Φίλοι μου, θα μιλήσω εξ αρχής για τους αγώνες που γνωρίζουμε και έχουν πλέον της μιας ιδικές διαδρομές. Κάθε ιδική, είναι ένας αυτοτελής αγώνας, με εκκίνηση και τερματισμό, καθώς και με ενδιάμεσα σημεία, που χρίζουν φύλαξης, διευθέτησης θεατών, επιβλέψεις σημείων ασφάλειας για θεατές και αγωνιζόμενους, καθώς και σημεία ενημέρωσης για την ροή του αγώνα.
Όλοι αυτοί ριπορταρουν – δίνουν λογαριασμό, στον ‘αλυτάρχη’ της ιδικής, δηλαδή στον τσιφ της ιδικής, δηλαδή στο υπεύθυνο ασφαλείας της ιδικής.
Όλοι αυτοί οι τσιφ με την σειρά τους, ριπορταρουν – ενημερώνουν, τον κεντρικό αλυτάρχη του αγώνος.
Και ερωτώ, υπάρχει περίπτωση, να δώσω την γενική επισκευή φρένων σε έναν βοηθώ?. Σίγουρα θα βρεθώ στο ‘κάγκελο’!. Έτσι και ο αλυτάρχης που θα δόση την επισκευή – διευθέτηση κίνησης ενός αγωνιστικού χορού σε βοηθό, αν γίνει κάτι στραβό, θα έπρεπε να βρεθεί στο κάγκελο – απολογία – τιμωρία!.
Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιεί διάφορους τσιφ, που ενεργοποιούνται χρόνια στους αγώνες, για να οργανώσουν, αυτόν τον επί μέρους αγώνα, μέσα στον κεντρικό αγώνα. Αυτός με της σειρά του έχει μαζέψει στην πάροδο των ετών που ασχολείται, μια ομάδα με έμπυρους κριτές, τους οποίους έχει εμπιστοσύνη, και τους τοποθετεί σε συγκεκριμένα σημεία, που ο κανονισμός του αγώνα ορίζει.
Πολλές φορές, επειδή σε εμένα μου δίνη μεγάλα σημεία κάλυψης, όχι δύσκολα γιατί δεν υπάρχουν δύσκολα για έναν έμπυρο κριτή, μου δίνει και 2 – 3 – 4 βοηθούς κριτές, δόκιμους, που τους φορτώνω με πήρα!. Συνήθως τους βάζω να βγάλουν αποφάσεις εμπρός μου, και κάνω διάγνωση , για την θεωρητική τους κατάρτιση, και την διάθεση τους. Σίγουρα αυτά αναφέρονται.
Ένα πυροσβέστη, δεν τον κρίνεις από τα ‘γαλόνια’ του, η το γραφείο του, μα από τους χειρισμούς στην φωτιά. Και η που την σβήνει, η που καίει την μισή Αττική. Έτσι και των κριτή δεν τον κρίνεις όταν όλα είναι καλά, και δεν υπάρχει και κόσμος, μα όταν η κατάσταση τείνει να γίνει έκρυθμη.
Δεν φταίει ο πρωθυπουργός η ο αλυτάρχης, σε έκρυθμες τέτοιες καταστάσεις, σίγουρα σε αυτές φταίει, που τους προσέλαβε!.
Εάν έχεις κότσια, με το παραμικρό δεν ξαναχρησιμοποιείς τον κριτή, γιατί την άλλη φορά, μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν σε τραγικά.
Η επαγγελματική συνείδηση είναι επιβεβλημένη. Η ταχύτητα επίλυσης προβλήματος είναι αντίστοιχη με την ταχύτητα των αγωνιστικών.
Η ημερήσια αποζημίωσης και τα έξοδα, βενζίνες κλπ, δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική απόδοση του κριτή, βεβαίως δεν πρέπει να υποτιμάτε η νοημοσύνη του. Μα το σίγουρο είναι ότι δεν μας παρακαλάει κανείς, είναι βασικά χόμπι μας.
Η συμπεριφορά του κριτή ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ, είναι επίκτητη. Είναι προϊών πήρας.
Και έστω ότι από μαλακία της οργάνωσης, δεν ενημερώθηκε το χωριό, και η ευρύτερη περιοχή, από όπου θα περάσει ο αγώνας, με ακρίβεια εύρους ώρας, που ο δρόμος θα είναι κλειστός. Η ο τσοπάνος αντί για μυαλό έχει κοπριά, η είναι αμόρφωτος πράγμα σύνηθες, και δεν ξέρει να διαβάσει. Και ΤΣΟΥΚ, σου χώνεται από κοπάνα, τι κάνεις?.
ΤΡΕΧΕΙΣ, πάντα τρέχεις, τον πλησιάζεις με χαμόγελο και φιλική διάθεση και τον παρακαλάς έστω και γονατιστός, με επιχειρήματα, να βγει από τον δρόμο. Δεν περιμένεις την τελευταία στιγμή που θα βγει στον δρόμο. Το μάτι σου πρέπει να οργώνει την γύρο περιοχή, συνεχώς και αδιαλείπτως. Εκεί δεν σε έχουν βάλει για να παρακολουθείς μόνον τα αγωνιστικά, η να γκομενιαζεις όπως κάνουν πολλοί, η να στρωθείς στο φαγητό, η να ακούς ραδιόφωνο. Το μόνο ραδιόφωνο που πρέπει να ακούς, είναι ο ασύρματος, η το τηλέφωνο σου με χανς φρι. Και σίγουρα επιλεγείς θέσεις για να λειτουργούν αυτά. Πρέπει να προβλέπεις και να προλαμβάνεις της καταστάσεις.
Και έστω ότι το πρόβλημα σου είναι ταγάρι, στούρνος, και δεν βγαίνει, και αυτό πρέπει να το διαπιστώσεις σε χρόνο dt, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?. Τι έκανα εγώ. Α του πήρα τα κλειδιά, πταίσμα υπό αίρεση.
Β Του ίσιωσα την μούρη, από πλημμέλημα έως κακούργημα. Γ με το τζιπ μου έδεσα το αυτοκίνητο του με ιμάντα και γάντζο, και του πέταξα το αυτοκίνητο του έξω, από πταίσμα έως πλημμέλημα!!… πάντα είχα βοηθούς που αξίζανε, σήμερα χρησιμοποιώ την γυναίκα μου, που έχει γίνει ‘αέρας’ καθώς και άλλους!!.
Από τον πισινό του αγροτικού πέρασε ξυστά ο ΒΑΤΑΝΕΝ!!!….. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΩΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ‘ΒΛΑΧΟ’ ΝΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ!!.
Την άλλη μέρα είχα πονοκέφαλο, από εκείνο το κόκκινο ζουμί που μου έδινε!!.
Antonis-team.
ΥΓ. Αύριο τι δεν γίνετε………Νομιζω φιλε αντωνη δε θα μπορουσε να υπαρχει καλυτερη περιγραφη της καταστασης και της λειτουργιας ολου του σκηνικου.Ελπιζω να μην υπαρχου αποριες.
Χρηστος -
Aντωνη η προσπαθεια γνωριζεις οτι επεσε στο κενο πριν λιγο καιρο,απ' οτι βλεπεις και βλεπουμε κοντευουμε να παρουμε τον χαρακτηρισμο του γραφικου.Εδω ειναι Βαλκανια οπως εγραψα και στον αξιοτιμο γιατρο μας,οταν παει να γινει κατι προς το γενικοτερο συμφερον που δεν ειναι αλλο απο την αναπτυξη των οποιας μορφης Ελληνικων αγωνων κατι χαλαει παντα. Πριν ενα χρονο εγιναν προσπαθειες για το φεστιβαλ αυτ/του, το μονο που εγινε ηταν να τρεχει μια ομαδα ανθρωπων με μονο αποτελεσμα την απογοητευση τους.Στον τοπο μας λενε οτι ενας κουκος δε φερνει την ανοιξη.(ο γιατρος μας ξερει καλυτερα απο τον καθε εναν απο εμας την περιπτωση) Αντωνη διαβαζοντας ορισμενοι τα γραφομενα εδω μεσα μπορει να γελουν κουνοντας το κεφαλι τους,λοιπον αστους να γελουν ΑΝ γελουν και να δουμε ολοι μαζι την εξελιξη των πραγματων.Αποχωρω απο την συζητηση αυτη που αρχιζω να πιστευω οτι ειναι μια συζητηση με αρχη αλλα χωρις τελος.
Χρηστος Κουτρας -
από chr1rally » 15/11/09 18:09
Αυτο τον τυπο τον ψηλο τον ξερακιανο που ηταν στο κοματι με την ασφαλτο ενδιαμεσος ΞΕΡΟΛΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΣ τι τον φωναζετε ρε παιδια κατω απο το αυλακι για να κανει το κοματι του??? η να προσφερει στον αγωνα (και σε καθε αγωνα )το παληκαρι ειναι στη κοσμαρα του. ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ. Μακιδες μονο κακο και αντιπαθειες κανουν στο χωρο.Καλο μονο στους τεμπελιδες που τους χρησιμοποιουν κανουν
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
από chr1rally » 15/11/09 18:09
Αυτο τον τυπο τον ψηλο τον ξερακιανο που ηταν στο κοματι με την ασφαλτο ενδιαμεσος ΞΕΡΟΛΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΣ τι τον φωναζετε ρε παιδια κατω απο το αυλακι για να κανει το κοματι του??? η να προσφερει στον αγωνα (και σε καθε αγωνα )το παληκαρι ειναι στη κοσμαρα του. ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ. Μακιδες μονο κακο και αντιπαθειες κανουν στο χωρο.Καλο μονο στους τεμπελιδες που τους χρησιμοποιουν κανουν
Γραφω για τον κριτη που ηταν στο σπριντ του Ναυπλιου στο κομματι με την ασφαλτο το ατομο αυτο που περιγραφω ειναι για πολλες κλωτσιες ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ δε ειναι μερος της εκπαιδευσης των κριτων νομιζω. τωρα τη γνωριμιες εχει το παληκαρι ???(ο θεος να το κανει παλικαρι).Καθοταν κρινοντας συναδελφους του για τη δουλεια τους κανοντας τον ξερολα ο ανετος Ελληναρας ο ξεφτιλας μη μποροντας να κρινει την καμπουρα του.ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ (ΚΡΙΤΕΣ)για την ιστορια απο τον ασυρματο τον φωναζαν Μακη.ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ.
Καλέ μου φίλε, μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αυτά που αναφέρεις για το συγκεκριμένο άτομο. Είναι ευγενέστατος, γνώστης της δουλείας του, υπηρεσιακός. Κάνει την δουλεία του σωστά, και βοηθάει οπίων του το ζητήσει. Δεν κάνει μόνον την δουλεία του, μα και δουλείες που θα έπρεπε να κάνουν άλλοι, χωρίς κανένα συμφέρον.
Και αναρωτιέμαι: σκέψου φίλε μου καλύτερα, μήπως του ζήτησες να κάνει κάτι που δεν είναι σύννομο?. Τότε σίγουρα θα ‘μανουριασατε’!!!. Δεν θα σου κάνει την χάρη. Όπως άλλωστε και εγώ, με μόνη διάφορα ότι εγώ είμαι πιο παλιός, με μεγάλη πήρα, και βρίσκω ευκολότερα λύσεις κοινής αποδοχής. Οπωσδήποτε που ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ασφάλεια όπως την βλέπω εγώ και ο κανονισμός, όχι όπως την βλέπει ο απέναντι!!.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.κανει δουλειες αλλων??? και αυτο σημαινει οτι τισ κανει σωστα κρινοντας και κατακρινοντας αλλους κριτες ???antonis team???καμια χαρη ουτε κατι σχετικο απλα εχουμε αυτια και ακουμε τα διαφορα που σχολιαζε για αλλα ατομα στον αγωνα.ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.μπορει να σκεφτει τι εικονα εδινε στον κοσμο ο Ελληναρας ο μαγκας ο καλυτερος.τωρα αν σασ κανει τισ δουλειες σασ μπραβο κρατειστε τον...
-
Και για συνεχεια φιλε antonis team,πιθανον να γνωριζεις οτι το εν λογο ατομο στο ραλλυ φωκιδος κουβαλουσε ατομα ελαχιστου κοστος απο το χωριο του ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ βλεπεις, να επανδρωσουν τον αγωνα παρομοιος και στο ελπα.Που ειναι οι κανονισμοι κυριοι των Ελληνικων αγωνων ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΥΣ θα μου πεις και οτι ενταξει δεν ειναι κατι σπουδαιο να παρακολουθεις την εξελιξη του αγωνα ΜΠΡΑΒΟ τοτε αλαξε τους κανονισμους και κλεισε τα στοματα οσων λενε και γραφουν.Ειμαι στα βουνα απο τοτε που B.WALTERGARD με τη MERCEDES κατεβαινε την παρνηθα με τις πορτες,οταν ο Α.HERTZ ηταν πανω στο πισω μερος του quattrο στο πλατανακι για να ισοροπει το αυτ/το με τρεις τροχους,οταν τα escort του david satton αλωνιζαν στις ε.δ.οταν στη M.Mouton προσφερθηκε μια ανθοδεσμη απο μια δημοσιογραφο του περιοδικου γυναικα στο φλοισβο (γεματος χαλικι τοτε, εκει βγηκε ο ΑΙΑΣ το κλασσικο ferry του Ρ.Α.)Αυτα τα λιγα χωρις τη παραμικρη διαθεση για αντιπαλοτητες με κανεναν,απλα με εκνευριζουν καποια παιδακια που το παιζουν παραγοντες.ΤΕΛΟΣ
ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ (& ΠΑΣΚΜΑ)