-
Ενστασης...
Και χωρις παραβολο.!!!!Αυτοι με καλουν, εγω επωνυμα πρωτος??? Χμ..... Αλλα λενε οι κανονες ευγενειας...
Την αποψη μου επωνυμα???
Μα εχω πιστοποιηθει στο φορουμ - αρα...Συγνωμη κι ολας αλλα οι γνωμες που ακουσα απο ανθρωπους που εχω εμπιστοσυνη και η ενγενη 'συμπεριφορά' τους ΔΕΝ μου κανουν καμια αισθηση να τους ρωτησω ΚΑΝ τις θεσεις τους.......
Αποψη μου ετσι??? Σωστη λαθος αυτη ειναι...
Γιατι η πρωτη εντυπωση που εδωσαν και με την πρωτη ανακοινωση αλλα και με την δευτερη ειναι για τα πανυγυρια...
τα εχουμε πει μην τα ξαναλεμε.... ανακονωση 2 μερες πριν την πρωτη συναντηση κ.λ.π. κ.λ.π.
Κι επειδη στο βαθμο που με ενδιαφερει θελω κατ' αρχην να ειμαι ενταξυ με τον εαυτο μου
Εχω παει ως δοκιμος σε αγωνες με εξοδα απο την τσεπη μου ( Λογικό )
Παρολα αυτα ενας οργανωτης καλυψε απο μονος του το δωματιο μου καθοτι ο αγωνας δι-ημερος
ενας αλλος μου γεμισε το αυτοκινητο βενζινα και κουπονια φαγητο και καφε ( δις )
Εχω κανει ΣΕΔ 1 με 5 τα ξημεροματα μονος μου στα 850μετρα υψομετρο μεσα στην μεση του πουθενα γιατι μου το ζητησε ο οργανωτης επειδη ο κανονικός δεν μπορουσε να φτασει. Ξερεις πια ηταν η χαρα μου??? οτι εβλεπα τους φιλους μου τους αγωνιζομενους και τους ελεγα μια καλησπερα..κι αυτη ελεγαν γεια σου Φωκιωνα, αυτη για μενα ηταν Η αμοιβη...
πηγα φιλαθλος, και επειδη μου ζητηθηκε εκανα το..... camera car κανοντας με δικα μου εξοδα και κινδυνο ζημιας ενα ολοκληρο σκελος ( ε ναι το φχαριστηθηκα αυτο δε λεω.... ειδικά οταν αρχισα να φτανω αγωνιζομενους!!!!!!!!!!)
Κι ολα αυτα χωρις να ζητησω οτηδηποτε... απο μονοι τους οτι προσφεραν..
Αυτα τα κρυψινουσικά λυπαμαι αλλα δεν.... χαλι να με πατησεις διαφορετικά....Φωκίων Πετρίτης ( σε καποιους κυκλους γνωστός και ως 'Μαϊντανός'!!!!)
Τ.Ε. χωρις ταυτοτητα χωρις χαρτι αλλα με ατελειωτη αγαπη γι αυτο που κανω -
Συγνωμη απο ολους για το ξεσπασμα 'επι προσωπικου'...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Συγνωμη απο ολους για το ξεσπασμα 'επι προσωπικου'...Δε χρειαζεται συγνωμη γιατι γραφεις αληθειες που εχουμε ζησει καποιοι απο εμας,συγνωμη πρεπει να ζητουν αυτοι που εκθετουν με τον τροπο τους τους υπολοιπους.
Ξερεις οτι πολλες φορες νιωθουμε περιεργα μετα απο ενεργειες που ξεκινουν με καλο σκοπο αλλα στην πορεια αλλαζουν πορεια και βγαζουν προσωπικες φιλοδοξιες.
Χρηστος -
Το Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.) ανακοινώνει στους κριτές-χρονομέτρες σε όλη την Ελλάδα οτι θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του καθώς -βάσει του καταστατικού του- είναι το αρμόδιο σωματείο για την τήρηση και ανανέωση της λίστας όλων των στελεγχών (πτυχιούχων ή μη) κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα κάτωθι τηλέφωνα.
Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.
Πρόεδρος: Λεμονής Αθανάσιος (6977741950)
Αντιπρόεδρος: Μαντζίνος Ευθύμιος (6997008766)
Γεν. Γραμματέας: Σάσσαλος Κων/νος (6974558311)
Ταμίας: Τούμπανης Νίκος (6932111791)
Δημόσιες Σχέσεις: Πολύζος Αθανάσιος (6977680402)
Υπεύθυνος Κριτών: Γιαννούσης Πέτρος (6944985545)
Υπεύθ. Κριτών Περιφ. Κρήτης: Λουκά Ειρήνη (6944228252)http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=gr-news-article&article_id=19200&race_id=0
Αυτό δεν το κατάλαβα, από που πηγάζει η υποχρέωση αυτή ? Από το καταστατικό ? Δηλαδή αν είναι έτσι, να φτιάξω και εγώ (και άλλοι 20, ΟΚ) ένα σύλλογο αρμόδιο -σύμφωνα με το καταστατικό του, πάντα- για την παροχή άδειας μετατροπής αυτοκινήτου: όποιος θέλει να μετατρέψει το αυτοκίνητό του θα ζητάει την άδεια μου.
Η ΟΜΑΕ τι γνώμη έχει, έχει εκχωρήσει τέτοια αρμοδιότητα στον εν λόγω σύνδεσμο ?
Οι λέσχες τι γνώμη έχουν, θα ζητάνε την άδεια του συνδέσμου για να πάρουν τον Χ κριτή (ή και οποιοδήποτε στέλεχος, πχ. αλυτάρχη) στον αγώνα Υ ?Παιδιά αυτά τα πράγματα δεν απονέμονται, κερδίζονται μέσω της πειθούς και του σεβασμού...
Τουλάχιστον είδαμε και μερικά ονόματα (και ένας φορουμάς).
-
κι αν δεν γραφτουμε τι θα κανουν? θα ερθουν να μας μαζεψουν απο το βουνο η θα μας παρουν το πτυχιο που δεν ειναι αρμοδιοι να εκδωσουν?
-
Ολοι οι κριτες δινουμε λογο στην υπαρχουσα αρχη του σπορ σημερα.Αυριο στην νεα αρχη, ΔΕ μπορει κανεις να τη καταργησει
αυτο πρεπει να γινει σαφες απο ολους και σε ολους !!! -
Και οποιος θελει το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ το παρακατω κειμενο...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ δινουμε λογο στην υπαρχουσα αρχη του σπορ σημερα.Αυριο στην νεα αρχη, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να τη ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ
αυτο πρεπει να γινει σαφες απο ολους και σε ολους !!!
ΚΑΝΕΙΣ -
viewtopic.php?f=3&t=46498
κι εδω εχουμε τι???? την......ρελανς??? αυτο που λενε στο ποκερ.... 'τα βλεπω'??????
Ημαρτον παναγια μου....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.) ανακοινώνει στους κριτές-χρονομέτρες σε όλη την Ελλάδα οτι θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του καθώς -βάσει του καταστατικού του- είναι το αρμόδιο σωματείο για την τήρηση και ανανέωση της λίστας όλων των στελεγχών (πτυχιούχων ή μη) κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα κάτωθι τηλέφωνα.
Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.
Πρόεδρος: Λεμονής Αθανάσιος (6977741950)
Αντιπρόεδρος: Μαντζίνος Ευθύμιος (6997008766)
Γεν. Γραμματέας: Σάσσαλος Κων/νος (6974558311)
Ταμίας: Τούμπανης Νίκος (6932111791)
Δημόσιες Σχέσεις: Πολύζος Αθανάσιος (6977680402)
Υπεύθυνος Κριτών: Γιαννούσης Πέτρος (6944985545)
Υπεύθ. Κριτών Περιφ. Κρήτης: Λουκά Ειρήνη (6944228252)http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=gr-news-article&article_id=19200&race_id=0
Αυτό δεν το κατάλαβα, από που πηγάζει η υποχρέωση αυτή ? Από το καταστατικό ? Δηλαδή αν είναι έτσι, να φτιάξω και εγώ (και άλλοι 20, ΟΚ) ένα σύλλογο αρμόδιο -σύμφωνα με το καταστατικό του, πάντα- για την παροχή άδειας μετατροπής αυτοκινήτου: όποιος θέλει να μετατρέψει το αυτοκίνητό του θα ζητάει την άδεια μου.
Η ΟΜΑΕ τι γνώμη έχει, έχει εκχωρήσει τέτοια αρμοδιότητα στον εν λόγω σύνδεσμο ?
Οι λέσχες τι γνώμη έχουν, θα ζητάνε την άδεια του συνδέσμου για να πάρουν τον Χ κριτή (ή και οποιοδήποτε στέλεχος, πχ. αλυτάρχη) στον αγώνα Υ ?Παιδιά αυτά τα πράγματα δεν απονέμονται, κερδίζονται μέσω της πειθούς και του σεβασμού...
Τουλάχιστον είδαμε και μερικά ονόματα (και ένας φορουμάς).
ή . Περιεργα πραγματα. Πραγματικα περιεργα ...
Απο αυριο, ολοι τα δοντια σας σε μενα, γιατι θα καταθεσω καταστατικο
-
Αυτό που λες fokion_sportage είναι ρελανς σε αυτό. Κάθε λέσχη κάνει προσκλητήριο στα στελέχη για να καταταχθούν στο δυναμικό της (να εγγραφούν ως μέλη ίσως ? Δεν ξέρω)
Σχετικά με το ΠΑΣΚΜΑ (και απαντώντας και ΡΜ που έλαβα σχετικά κατόπιν δικού μου σχετικά αγενούς PM)
Προφανώς και κατανοώ την ανάγκη να συνασπισθούν οι κριτές και τα υπόλοιπα στελέχη σε κάποιας μορφής σύλλογο. Και προφανώς και συμφωνώ με την ανάγκη, όσοι ασχολούνται με αγώνες ως στελέχη, να έχουν την απαραίτητη προς αυτό εκπαίδευση και πιστοποίηση (παρότι έχω δει πτυχιούχα στελέχη για ξύλο και χωρίς πτυχίο άριστα).
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι:
-
Η πολύ κακή επικοινωνία. Δεν μπορείς να βγαίνεις 2 μέρες πριν και να λες 'ελάτε να συναντηθούμε'. Δεν μπορείς να βγάζεις ανακοίνωση 'το ΔΣ' (ούτε καν 'προσωρινό' δεν έλεγε, εκτός και αν έχουν γίνει αρχαιρεσίες, πρωτοδικεία κτλ.) χωρίς να λες ποιοί είναι αυτό το ΔΣ (διορθώθηκε εκ των υστέρων, απόδειξη του λάθους του πράγματος). Δεν μπορείς να έχεις λάθη ('με σκοπό την συσπείρωση των στελεγχών' http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=gr-news-article&article_id=19186&race_id=0) σε μισή σελίδα κείμενο, δηλ. πάνω στο βουνό σε συνθήκες πίεσης τι θα γίνεται (δεν είναι κακοήθεια αυτό που έγραψα, καταλαβαίνετε ελπίζω το πνεύμα). Δεν μπορείς να βασίζεις την παρουσία σου στο Internet στο Facebook.
-
Το 'και η απαγόρευση άσκησης έργου κριτού από άτομα που δεν ανήκουν σ’ αυτό'. Αυτό παιδιά λέγεται συντεχνία και έχει πεθάνει με τη βιομηχανική επανάσταση. Είναι αυτό ακριβώς που κυνηγάει και η τρόικα , το περίφημα 'κλειστό επάγγελμα', εδώ μιλάμε για 'κλειστό χόμπι'. Αν είναι δυνατόν, για να κάνεις ένα χόμπι, να πρέπει να γραφτείς σε ένα σύλλογο. Μόνο οι κυνηγοί νομίζω έχουν τέτοια προϋπόθεση επειδή παίζουν με όπλα (και πάλι κακώς ΙΜΗΟ).
-
Σε συνέχεια του προηγούμενου: σε όλες τις χώρες αρμόδια για την πιστοποίηση και εκχώρηση δικαιώματος άσκησης καθηκόντων στελέχους σε κάποιο άθλημα είναι η αντίστοιχη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Στην περίπτωσή μας, η ΟΜΑΕ. Δηλαδή αυτό που λέει η ανακοίνωση: 'Η δυνατότητα ελέγχου από αρμόδια όργανα του σωματείου των προσόντων των κριτών αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού' είναι στην πραγματικότητα αρμοδιότητα της ομοσπονδίας, την οποία δε γνωρίζω να έχει εκχωρήσει σε κανέναν. Το αν σε ένα αγώνα τα στελέχη είναι σωστά, πτυχιούχα κτλ. και πάλι αρμόδιος για να το κρίνει είναι ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ του αγώνα, δηλ. και πάλι η ομοσπονδία.
-
Που κολλάει ο σύλλογος με το 30άρι. Ακουσα ότι έγινε συζήτηση ως προς αυτό (αν είχα ειδοποιηθεί νωρίτερα θα είχα πάει, δυστυχώς 2 μέρες πριν, χαίρετε...). Το 30άρι το ζητάνε οι λέσχες - μέλη της ομοσπονδίας (σωστά ή λάθος, είναι άσχετη συζήτηση) για να εγγράψουν στο δυναμικό τους στελέχη. Ο ΠΑΣΚΜΑ που κολλάει, θα μαζεύει τα 30άρια και θα τα περνάει στις λέσχες ? Θα λειτουργεί ο ίδιος ως λέσχη ? (μπορεί ? σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και το καταστατικό της ΟΜΑΕ ?)
-
Η απονομή αρμοδιοτήτων δια καταστατικού. Τις αρμοδιότητες δεν τις απονέμεις στον εαυτό σου, τις κερδίζεις κατόπιν πάλης και αφού πείσεις πρώτα απ΄όλα τα μέλη σου και στη συνέχεια τους από την απέναντι μεριά του τραπεζιού για τις καλές σου προθέσεις, τη σοβαρότητά σου, την ρεαλιστική σου προσέγγιση αλλά και για τις δυνατότητές σου. Επίσης δεν μπορείς να μπαίνεις σε χωράφια άλλων χωρίς την έγκρισή του (βλ. και σημείο 3), είναι λάθος και πολιτικά και τακτικά.
-
Ποιό ακριβώς είναι το μοντέλο λειτουργίας. 12-13/3/2011 έχει με το καλό το Ολυμπιακό ράλι. Αντί λοιπόν ο περίφημος 'μανάβης' (που φυσικά ως οργανωτής έχει δώσει ο άνθρωπος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του εξετάσεις χρόνια τώρα και έχει περάσει με πολύ καλούς βαθμούς) να φωνάξει τον Χ και τον Υ ως στελέχη, θα πει στον ΠΑΣΚΜΑ: 'ετοίμασέ μου 4 συνεργεία κριτών και 3 τεχνικούς εφόρους και 2 αγωνοδίκες και 1 αλυτάρχη' ? Εννοείται ότι ως προς τα κορυφαία στελέχη, και ιδίως ως προς τον αλυτάρχη μια τέτοια προσδοκία είναι τουλάχιστον ΑΣΤΕΙΑ, είναι σα να είσαι εργοστασιάρχης και να λες στο ΤΕΕ 'φέρε μου έναν διευθυντή παραγωγής' Αλλά έστω ότι μιλάμε για τα συνεργεία κριτών. Ποιές είναι οι εγγυήσεις που παρέχει ο ΠΑΣΚΜΑ από την πλευρά του ? Αν ο οργανωτής επιλέξει λάθος κριτές ο ίδιος, δική του ευθύνη. Αν όμως ζητήσει από κάποιον άλλον την 'παροχή αυτής της υπηρεσίας', πως εξασφαλίζεται για την ορθή επιλογή και ποιός φέρει την ευθύνη ?
-
Ποιά είναι εν τέλει η μακροχρόνια στόχευση του ΠΑΣΚΜΑ.
Δε αμφισβητώ καθόλου τις καλές προϋποθέσεις ούτε τις βασικές αρχές της τρίτης παραγράφου, αλλά νομίζω το παιχνίδι χάνεται από τις πρώτες στιγμές εξαιτίας κακών χειρισμών, λανθασμένης στόχευσης και τακτικής.
Προσοχή, αυτά τα λέει κάποιος που είναι πρακτικά σε 'μαύρη λίστα' και φέτος πήγε σε έναν μόνο αγώνα. Αλλά δεν πιστεύω ότι ο προτεινόμενος τρόπος είναι ο ορθός και καθόλου δεν με πείθει η όλη ιστορία.
-
-
Αρχες Νοεμβρη με ενημερωσαν γι αυτο το σωμα κριτων,ρωτησα το σκεπτικο το οποιο ηταν μια συλλογικη ενεργεια με σκοπο και οι κριτες να μπορουμε να εκφρασουμε τις αποψεις μας ,να βοηθησουμε κ εμεις να μπουν νεα παιδια στο χωρο να μαθουμε περισσοτερα κ καλυτερα αλλα και να δειξουμε κ εμεις με τη σειρα μας οτι ξερουμε.Εγινε συναντηση στην ΕΘΕΑ και αυτη ακριβως ηταν η διατυπωση της ενεργειας αυτης .Κριθηκε θετικα αλλα με μετρο ΟΧΙ σε περιεργες καταστασεις και ανακοινωσεις ανωνυμες ,ραντεβου στο ποδι κ Δ.Σ. ξανα στο ποδι.Δεχθηκα κ υπεγραψα με ορο οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παρακαμψω την οποια αρχη του σπορ ,κατι το οποιο ειναι κ η θεση μου.
Στην πορεια εμαθα για Δ.Σ. ειχα αγνοια κ ας ειμουν ιδρυτικο μελος,το πως εγινε ρωτηστε αυτους που το εκαναν.
Τα λαθη πανε το ενα πισω απο το αλλο.Τα παιδια ολοι φιλοι μου, αλλα θα πρεπει να ριξουν τους τονους γιατι τα στρατοπεδα πλεον ανοιξαν κ αντι να δουμε τι καλο μπορουμε να προσφερουμε ΔΙΧΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ.
Πιστευω οτι καπου χαθηκε ο δρομος κ απο κατι φιλικο που ξεκινησε θα βγει να μη πω τι...Αυτα τα λιγα λοιπον.
-
Η ανακοίνωση / απάντηση της ΟΜΑΕ
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=19201
-
EΓKYKΛIOΣ Nο 1/2010
VI. ΛΟΙΠΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ EKΔIΔONTAI ή XOPHΓOYNTAI AΠO THN EΘEA
― Ταυτότητες Kριτών - Στελεχών.ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2/2010
ΙV. Θέμα: XPHΣIMOΠOIHΣH ΠTYXIOYXΩN ΣTEΛEXΩN - KPITΩN
Οι Οργανωτές πρέπει YΠOXPEΩTIKA να χρησιμοποιούν οργανωτικά και εποπτικά στελέχη καθώς και κριτές από τους πίνακες που εκδίδει η EΘEA. Mόνο οι αναφερόμενοι στους πίνακες αυτούς καλύπτονται ασφαλιστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Oι πτυχιούχοι κριτές/χρονομέτρες και στελέχη της EΘEA/EΛΠA είναι άτομα υπεύθυνα, εκπαιδευμένα και φίλαθλα, τα οποία κινούνται μόνο από την αγάπη τους για το άθλημα και δεν συνδέονται με κανενός είδος συμφέρον μ’ αυτό, κυρίως δε δεν ασκούν οποιασδήποτε μορφής επαγγελματισμό χρησιμοποιώντας αυτήν τους την ιδιότητα. Oι πτυχιούχοι κριτές/χρονομέτρες και στελέχη της EΘEA/EΛΠA έχουν ευθύνη για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους απ’ ευθείας και μόνο απέναντι στην EΘEA/EΛΠA και σε κανένα άλλον. Οποιαδήποτε “συλλογική εκπροσώπησή” τους είναι ξένη προς το γράμμα και το πνεύμα του EAK.EΓKYKΛIOΣ 3/2010
2.4 KAΛYΨH ΕΞΟΔΩΝ ΣTEΛEXΩN KAI TEXNIKΩN
2.4.3 Λοιπά Στελέχη του αγώνα - Kριτές - Έφοροι - Τεχνικοί Έφοροι κ.λ.π.
Θα πρέπει να έχει πάντοτε υπόψη του το άρθρο 136 του EAK, που ρητώς προβλέπει ότι όλα τα αναφερόμενα στους ονομαστικούς καταλόγους της EΘEA στελέχη του αγώνα είναι φίλαθλοι, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στο άθλημα και κατά κανένα τρόπο δεν προσβλέπουν στην οποιαδήποτε οικονομική ωφέλεια από αυτό.Ε.Α.Κ.
48. Mητρώο Kατόχων Αδειών
H EΘEA/EΛΠA καταστρώνει επίσης μητρώα όλων των άλλων αδειών που εκδίδει, όπως κριτών/χρονομετρών και άλλων στελεχών των αγώνων, οργανωτών, στίβων κλπ..136. Απαιτούμενα προσόντα
Oι χρονομέτρες, οι τεχνικοί έφοροι, οι κριτές και οι κριτές ισοζυγισμού πρέπει να επιλέγονται μεταξύ προσώπων που να διαθέτουν εν ισχύει άδεια της αρμόδιας EAΛ και να είναι καταχωρημένα στο σχετικό πίνακα που αυτή συντάσσει ετησίως.
Tα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να έχουν σχέση με εμπορία ή κατασκευή ειδών που ευνοούνται αμέσως ή εμμέσως από τα αποτελέσματα του αγώνα.
H EΘEA/EΛΠA συντάσσει ονομαστικούς καταλόγους στελεχών του αγώνα (κριτών/χρονομετρών κλπ) που διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα και εκδίδει τις ταυτότητές τους.
Oι Οργανωτές υποχρεούνται να αναθέτουν τα καθήκοντα αυτά μόνο σε πρόσωπα που είναι καταχωρημένα στον ετήσιο επίσημο κατάλογο της EΘEA/EΛΠA και που είναι εφοδιασμένα με την αντίστοιχη ταυτότητα.
Kάθε παράβαση επιφέρει κυρώσεις που μπορεί να φθάσουν μέχρι την ποινή της έκπτωσης.
H EΘEA/EΛΠA διατηρεί το δικαίωμα κάθε στιγμή να αφαιρέσει την άδεια κριτή- χρονομέτρη κλπ και να προχωρήσει στη διαγραφή του από τον πίνακα.
Mπορεί επίσης να μετατάξει οποιοδήποτε στέλεχος σε άλλη ειδικότητα.
H ιδιότητα του κριτή-χρονομέτρη της EΘEA/EΛΠA απονέμεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα και συνδέεται αφ’ ενός μεν με τη φίλαθλο ιδιότητα του προσώπου αυτού αφ’ ετέρου δε με την υποχρεωτική φοίτηση στα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια που κατά καιρούς οργανώνει.
Oι κριτές-χρονομέτρες και λοιπά στελέχη, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, φέρουν υποχρεωτικά εμφανώς την ταυτότητά τους. H παράλειψη αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
Οποιαδήποτε απόπειρα χρησιμοποίησης της ιδιότητας του στελέχους της EΘEA/ EΛΠA για την άσκηση επαγγελματισμού επιφέρει αμέσως την αφαίρεση της ταυτότητας και τη διαγραφή του υπαιτίου από τους πίνακες.
Βάσει των ανωτέρω η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ, εκδίδει, χορηγεί, ανακαλεί, διατηρεί μητρώο, των πτυχίων και επιμορφώνει, εξετάζει, διαγράφει, τα Στελέχη.Κατόπιν όλων των ανωτέρω, συνάγεται ότι η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ είναι ο μόνος αρμόδιος, αποκλειστικός και υπεύθυνος φορέας, ο οποίος άπτεται όλων των ζητημάτων που αφορούν τα Στελέχη και τους Κριτές που επανδρώνουν τους αγώνες που διεξάγονται κάτω από την σκέπη του.
Τώρα συστάθηκε ένα σωματείο, το οποίο αυτοαποκαλείται «αρμόδιο σωματείο για την τήρηση και ανανέωση της λίστας όλων των στελεχών (πτυχιούχων ή μη)…», και κοινοποιεί «ότι θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του».
Επιπρόσθετα ανακοινώνει ότι θα υπάρχει «η δυνατότητα ελέγχου από αρμόδια όργανα του σωματείου των προσόντων των κριτών»Για να βρει γόνιμο έδαφος το ΠΑΣΚΜΑ θα πρέπει να ακυρωθούν οι σχετικές εγκύκλιοι, να αλλάξουν τα αντίστοιχα άρθρα του ΕΑΚ και να συναινέσει η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.
Δεν διακρίνω να έχει αυτή την πρόθεση, ίσως επειδή το ΠΑΣΚΜΑ στάθηκε αντιθετικά, πολωτικά και θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στους Κριτές, ίσως επειδή χρησιμοποίησε λέξεις όπως *«συσπείρωση» , «νομοθετική κατοχύρωση», *οι οποίες προκαλούν σκεπτικισμό και προβληματισμό.
Ίσως θα ήταν περισσότερο χρήσιμο εάν το ΠΑΣΚΜΑ διεκδικούσε συμπληρωματικό, βοηθητικό και επικουρικό ρόλο, να αναλάβει δηλ. με συνεργασία της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ τα σεμινάρια, το μητρώο, να εισηγείται τροποποιήσεις, να ελέγχει τον διορισμό μη κριτών σε αγώνες και να υποβάλλει εκθέσεις, να φροντίζει και να παρακολουθεί ώστε όλοι οι κριτές να αναλαμβάνουν καθήκοντα στην διάρκεια του έτους, να δημιουργήσει επετηρίδα και ιστορικό των κριτών, να βοηθά τον Αλυτάρχη σε κάθε αγώνα, δίνοντάς του λύσεις σε αιφνίδιες απουσίες κριτών, κλπ
Θα ήταν εξαιρετικά θετικό να λάβαινε μια απόφαση (στην κρίση που διανύουμε) που θα στόχευε στην μείωση των εξόδων της οργάνωσης, π.χ. εργασία κριτών σε απόσταση έως 100χλμ. από τον τόπο κατοικίας τους, να εισπράττουν μόνο τις βενζίνες και όχι ημερήσια αποζημίωση, κλπ., ούτως ώστε να μπορεί να μειωθεί το παράβολο συμμετοχής των Αγωνιζομένων κατά 20 ~ 30%.Νομίζω ότι η ΟΜΑΕ θα επιθυμούσε μια τέτοια εποικοδομητική βοήθεια από έναν αναγνωρισμένο και υπεύθυνο φορέα, ο οποίος θα είχε ως σκοπό του, όχι το στείρο κοντόφθαλμο, ιδιοτελές, συντεχνιακό του συμφέρον, αλλά πραγματικά και δυναμικά να βάλει πλάτη για να αναβαθμίσει το χώρο, στο βαθμό που του αναλογεί και πρέπει και αυτός να αναλάβει τις ευθύνες του.
-
Οι εξελιξεις 'τρεχουν'....
ΟΜΑΕ: Απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΑΣΚΜΑ 18/12/2010 5:23 μμ
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Π.Α.Σ.Κ.Μ.Α. που δημοσιεύτηκε στο rally.gr στις 18/12/2010, η ΟΜΑΕ διευκρινίζει ότι όποιο στέλεχος των αγώνων (αλυτάρχες, αγωνοδίκες, τεχνικοί έφοροι, κριτές κλπ.) δεν είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα της, μέσω των λεσχών που συμμετέχουν σε αυτή, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνες που προκηρύσσει η ΕΠΑ-ΕΘΕΑ.
Για την ΟΜΑΕ
Ο Πρόεδρος
Εμμανουήλ Χαλιβελάκης
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=19201
-
Όπως διαπιστώνεις καλέ μου Χρήστο «απορία ψάλτου βηξ…. »
Και ρωτώ τους φίλους και συνεργάτες μου. σώμα κριτών με πιο σκοπό?Για κουμάντο στο τιμόνι?. Ποια θέση διεκδικεί στο σπορ?
Πως βεβαιώνετε ο κριτής, ότι δεν θα καπελωθεί από άλλους, που πιθανών να κινούνται με ίδια συμφέροντα?. Μακριά από εμάς, είμαστε όλοι φίλοι.
Και έγινε ΔΣ, χωρίς να ψηφίσουν ιδρυτικά μέλη?.
Πολλούς από αυτούς θα τους ψήφιζα, γιατί είναι γνώστες του αντικειμένου.Γίνονται ανακοινώσεις από το πουθενά, και από τον κανέναν, και τα τηλέφωνα είναι ανώνυμα. Ποιος φοβάται και τι?.
Συναντηθήκατε με το προεδρείο της ΟΜΑΕ?. Κοντός ψαλμός αλληλούια, 01/01/2011!!.....
Είναι αλήθεια ότι στην πρώτη συνάθροιση, ελεγχθεί, «πάμε να ελέγξουμε τον αγώνα 4Χ4, γιατί έχουν πάρει γίδια για κριτές?» εάν ναι τόσο ζεστά και πρώιμα έχετε πάρει των ρόλο σας?. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!!. Μα θα μου πείτε ο τσιφ (διότι αυτός έχει όλη την ευθύνη μια ειδικής διαδρομής), που παραλίγο να τιναχτεί η δική του ειδική στο παλλάδιο, και ήταν φίλος πως τιμωρήθηκε?. Και σίγουρα οι ασύρματοι βούηξαν!!. Παρά λήγω και θα περνούσε το Νο 1 χωρίς να γνωρίζουν της θέσεις τους οι κριτές. Σίγουρα την εκπαίδευση που έχουμε με την ομάδα ΜΑΝΤΑΛΙΑ δεν την έχετε. Μα δεν γνωρίζατε δεν ρωτάγατε. Και εάν με καλούσατε απλά στης συναθροίσεις σας στην καφετερία, θα μπορούσα να σας έχω πει πολλά χρήσιμα, με μεγάλη μου χαρά. Τουλάχιστον θα μπορούσα να έχω εξηγήσει στα ‘γίδια’ σας, πως γράφουμε στον ‘μπακλαβά’, και πως διαβάζουμε της θέσεις μας στο roll book. Βασική προϋπόθεση σε κάθε αντίγραφο που ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν οι κριτές από τον τσιφ, να υπάρχει το κομμάτι της ειδικής ολόκληρο, με ΟΛΕΣ της θέσεις των κριτών της ειδικής, και το ‘χαρακτηριστικό’ τους. Σίγουρα ένα άτομο να τους πάει τάχιστα μέχρι την αφετηρία, και με περιθώριο χρόνου για ελέγχω από αυτόν έγκαιρα.
Και άκουσα για επιβολή στης λέσχες, κριτών του σώματος κριτών. Και αναρτιέμαι, του χρόνου στο παλλάδιο, και όταν θα προτείνετε στον ΔΗΜΗΤΡΗ να του επανδρώσετε τον αγώνα του, δεν θα βγάλει σπυράκια αναφυλαξίας?, και θα τον τρέχουμε στα νοσοκομεία για αντιαλλεργικές ενέσεις?.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, λάθη γίνονται και διορθώνονται. Μα εάν συνεχίζονται, και δεν αναγνωρίζονται, τότε είναι εκ του πονηρού.
Περιμένω το καταστατικό φίλε ΛΕΜΟΝΗ. ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ.
Φιλικά και το γνωρίζετε.
Antonis-team. -
Ο χρήστης CHRISTOS KOUTRAS έγραψε:
Αρχες Νοεμβρη με ενημερωσαν γι αυτο το σωμα κριτων,ρωτησα το σκεπτικο το οποιο ηταν μια συλλογικη ενεργεια με σκοπο και οι κριτες να μπορουμε να εκφρασουμε τις αποψεις μας ,να βοηθησουμε κ εμεις να μπουν νεα παιδια στο χωρο να μαθουμε περισσοτερα κ καλυτερα αλλα και να δειξουμε κ εμεις με τη σειρα μας οτι ξερουμε.Εγινε συναντηση στην ΕΘΕΑ και αυτη ακριβως ηταν η διατυπωση της ενεργειας αυτης .Κριθηκε θετικα αλλα με μετρο ΟΧΙ σε περιεργες καταστασεις και ανακοινωσεις ανωνυμες ,ραντεβου στο ποδι κ Δ.Σ. ξανα στο ποδι.Δεχθηκα κ υπεγραψα με ορο οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παρακαμψω την οποια αρχη του σπορ ,κατι το οποιο ειναι κ η θεση μου.
Στην πορεια εμαθα για Δ.Σ. ειχα αγνοια κ ας ειμουν ιδρυτικο μελος,το πως εγινε ρωτηστε αυτους που το εκαναν.
Τα λαθη πανε το ενα πισω απο το αλλο.Τα παιδια ολοι φιλοι μου, αλλα θα πρεπει να ριξουν τους τονους γιατι τα στρατοπεδα πλεον ανοιξαν κ αντι να δουμε τι καλο μπορουμε να προσφερουμε ΔΙΧΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ.
Πιστευω οτι καπου χαθηκε ο δρομος κ απο κατι φιλικο που ξεκινησε θα βγει να μη πω τι...Αυτα τα λιγα λοιπον.
Δεχθηκα κ υπεγραψα με ορο οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παρακαμψω την οποια αρχη του σπορ ,κατι το οποιο ειναι κ η θεση μου και παραμενει θεση μου οπως και αφαιρεσα την υπογραφη μου απο κατι το οποιο σαν ιδεα ηταν καλο αλλα στη πορεια,δε ξερω καπου κατι στραβωσε.
Χ.Κουτρας -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και ρωτώ τους φίλους και συνεργάτες μου. σώμα κριτών με πιο σκοπό?Για κουμάντο στο τιμόνι?. Ποια θέση διεκδικεί στο σπορ?
Πως βεβαιώνετε ο κριτής, ότι δεν θα καπελωθεί από άλλους, που πιθανών να κινούνται με ίδια συμφέροντα?. Μακριά από εμάς, είμαστε όλοι φίλοι.
Πολλούς από αυτούς θα τους ψήφιζα, γιατί είναι γνώστες του αντικειμένου.Γίνονται ανακοινώσεις από το πουθενά, και από τον κανέναν, και τα τηλέφωνα είναι ανώνυμα. Ποιος φοβάται και τι?.
Συναντηθήκατε με το προεδρείο της ΟΜΑΕ?. Κοντός ψαλμός αλληλούια, 01/01/2011!!...
Είναι αλήθεια ότι στην πρώτη συνάθροιση, ελεγχθεί, «πάμε να ελέγξουμε τον αγώνα 4Χ4, γιατί έχουν πάρει γίδια για κριτές?» εάν ναι τόσο ζεστά και πρώιμα έχετε πάρει των ρόλο σας?. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!!. Μα θα μου πείτε ο τσιφ (διότι αυτός έχει όλη την ευθύνη μια ειδικής διαδρομής), που παραλίγο να τιναχτεί η δική του ειδική στο παλλάδιο, και ήταν φίλος πως τιμωρήθηκε?. Και σίγουρα οι ασύρματοι βούηξαν!!. Παρά λήγω και θα περνούσε το Νο 1 χωρίς να γνωρίζουν της θέσεις τους οι κριτές. Σίγουρα την εκπαίδευση που έχουμε με την ομάδα ΜΑΝΤΑΛΙΑ δεν την έχετε. Μα δεν γνωρίζατε δεν ρωτάγατε. Και εάν με καλούσατε απλά στης συναθροίσεις σας στην καφετερία, θα μπορούσα να σας έχω πει πολλά χρήσιμα, με μεγάλη μου χαρά. Τουλάχιστον θα μπορούσα να έχω εξηγήσει στα ‘γίδια’ σας, πως γράφουμε στον ‘μπακλαβά’, και πως διαβάζουμε της θέσεις μας στο roll book. Βασική προϋπόθεση σε κάθε αντίγραφο που ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν οι κριτές από τον τσιφ, να υπάρχει το κομμάτι της ειδικής ολόκληρο, με ΟΛΕΣ της θέσεις των κριτών της ειδικής, και το ‘χαρακτηριστικό’ τους. Σίγουρα ένα άτομο να τους πάει τάχιστα μέχρι την αφετηρία, και με περιθώριο χρόνου για ελέγχω από αυτόν έγκαιρα.Και άκουσα για επιβολή στης λέσχες, κριτών του σώματος κριτών. Και αναρτιέμαι, του χρόνου στο παλλάδιο, και όταν θα προτείνετε στον ΔΗΜΗΤΡΗ να του επανδρώσετε τον αγώνα του, δεν θα βγάλει σπυράκια αναφυλαξίας?, και θα τον τρέχουμε στα νοσοκομεία για αντιαλλεργικές ενέσεις?.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, λάθη γίνονται και διορθώνονται. Μα εάν συνεχίζονται, και δεν αναγνωρίζονται, τότε είναι εκ του πονηρού.
Φιλικά και το γνωρίζετε.
Antonis-team.Δεχθηκα κ υπεγραψα με ορο οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παρακαμψω την οποια αρχη του σπορ ,κατι το οποιο ειναι κ η θεση μου και παραμενει θεση μου οπως και αφαιρεσα την υπογραφη μου απο κατι το οποιο σαν ιδεα ηταν καλο αλλα στη πορεια,δε ξερω καπου κατι στραβωσε.
Χ.Κουτρας -
Είναι αλήθεια ότι στην πρώτη συνάθροιση, ελεγχθεί, «πάμε να ελέγξουμε τον αγώνα 4Χ4, γιατί έχουν πάρει γίδια για κριτές?»
..........................................
Antonis-team.Μονο πες μου οτι ΔΕΝ ειναι αληθινη η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προταση αυτη
Και οτι λεχθηκε ετσι για τυχαιο αγωνα...
Ασχετα αν ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ αν αληθευει ειναι ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ...Ενα... ενδεχομενως 'γιδι' και φιλος αλλων.... 'γιδιων'...
-
Σίγουρα δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο... ή αν ειπώθηκε ο ειπών μπήκε στο περιθώριο.
Έτσι δεν είναι;
-
Συναντηθήκατε με το προεδρείο της ΟΜΑΕ?. Κοντός ψαλμός αλληλούια, 01/01/2011!!.....
Είναι αλήθεια ότι στην πρώτη συνάθροιση, ελεγχθεί, «πάμε να ελέγξουμε τον αγώνα 4Χ4, γιατί έχουν πάρει γίδια για κριτές?» εάν ναι τόσο ζεστά και πρώιμα έχετε πάρει των ρόλο σας?. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!!. Μα θα μου πείτε ο τσιφ (διότι αυτός έχει όλη την ευθύνη μια ειδικής διαδρομής), που παραλίγο να τιναχτεί η δική του ειδική στο παλλάδιο, και ήταν φίλος πως τιμωρήθηκε?. Και σίγουρα οι ασύρματοι βούηξαν!!. Παρά λήγω και θα περνούσε το Νο 1 χωρίς να γνωρίζουν της θέσεις τους οι κριτές. Σίγουρα την εκπαίδευση που έχουμε με την ομάδα ΜΑΝΤΑΛΙΑ δεν την έχετε. Μα δεν γνωρίζατε δεν ρωτάγατε. Και εάν με καλούσατε απλά στης συναθροίσεις σας στην καφετερία, θα μπορούσα να σας έχω πει πολλά χρήσιμα, με μεγάλη μου χαρά. Τουλάχιστον θα μπορούσα να έχω εξηγήσει στα ‘γίδια’ σας, πως γράφουμε στον ‘μπακλαβά’, και πως διαβάζουμε της θέσεις μας στο roll book. Βασική προϋπόθεση σε κάθε αντίγραφο που ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν οι κριτές από τον τσιφ, να υπάρχει το κομμάτι της ειδικής ολόκληρο, με ΟΛΕΣ της θέσεις των κριτών της ειδικής, και το ‘χαρακτηριστικό’ τους. Σίγουρα ένα άτομο να τους πάει τάχιστα μέχρι την αφετηρία, και με περιθώριο χρόνου για ελέγχω από αυτόν έγκαιρα.
Και άκουσα για επιβολή στης λέσχες, κριτών του σώματος κριτών. Και αναρτιέμαι, του χρόνου στο παλλάδιο, και όταν θα προτείνετε στον ΔΗΜΗΤΡΗ να του επανδρώσετε τον αγώνα του, δεν θα βγάλει σπυράκια αναφυλαξίας?, και θα τον τρέχουμε στα νοσοκομεία για αντιαλλεργικές ενέσεις?.
Φιλικά και το γνωρίζετε.
Antonis-team.Κατ' αρχάς, όταν έχεις στα χέρια σου όχι ένα, αλλά ΕΠΤΑ τηλέφωνα, σε πανελλήνια έκθεση μάλιστα μέσω των όποιων sites και με τα ονοματάκια δίπλα, είναι αστείο να λες οτι είναι ανώνυμα (εκτός αν δεν είδες το τελευταίο δελτίο τύπου). Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να πάρεις τον κύριο Λεμονή, τον κύριο Μαντζίνο, τον κύριο Σάσσαλο, κάποιον τέλος πάντων και να σου λυθούν οι απορίες. Αφού σου δωθούν οι απαραίτητες απαντήσεις, τότε μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου και να δεις τι είναι σωστό και τι λάθος. Αυτό έκανα και εγώ και συμβουλεύω όποιον έχει αντίστοιχες απορίες να το κάνει και αυτός, κανείς δε θα του αρνηθεί να μιλήσει.
Να σου πω λοιπόν τι είναι σωστό; Θα σου φέρω σαν παράδειγμα το ποδόσφαιρο, όπου κάποιος για να διαιτητεύσει πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ανήκει σε ένα σωματείο (ένωση το λένε αυτοί), τοπικό κατ' αρχάς, πανελλήνιο στη συνέχεια, το οποίο είναι υπεύθυνο να κρατά τις λίστες των κριτών-διαιτητών, να ελέγχει αν είναι καλοί και αν χρησιμοποιούνται όντως αυτοί και όχι ο Χ κολλητός του προέδρου της μιας ομάδας για να διαιτητεύσει. Πρόσεξε: κανείς διαιτητής δεν ανήκει στην Σουπερλίγκα, Κοπρολίγκα ή όπως αλλιώς λέγεται. Ανήκει ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Εκεί δίνει εξετάσεις για να ανέβει κατηγορία, ο ρόλος της Λίγκας (της αντίστοιχης ομοσπονδίας δηλαδή) είναι απλά να εκδόσει την άδεια καταλληλότητας. ΑΥΤΟ είναι το σωστό λοιπόν, η ομοσπονδία δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να κάνει... παιδομάζωμα, αυτό δε θα το δεις σε κανένα άλλο άθλημα στην Ελλάδα. Και στο μπάσκετ τα ίδια ισχύουν, ψάξτο και θα δεις.
Ο σκοπός του σωματείου λοιπόν, για όποιον έχει μάτια και μυαλά ανοιχτά είναι ξεκάθαρος. Τουλάχιστον πιο ξεκάθαρος από τον σκοπό άλλων φορέων του αθλήματος και ο νοών νοείτω. Επίσης είναι ξεκάθαρο οτι το ΔΣ είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ. Προφανώς κάποια -έστω άτυπη- διαδικασια θα έγινε, δε (θέλω να) πιστεύω οτι έπεσαν 'διορισμοί'. Στο κάτω-κάτω ζήτησες να μπεις σε αυτό και σου αρνήθηκαν; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω οτι έγινε κάτι τέτοιο.
Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ειπώθηκε 'πάμε να ελεγξουμε τον Χ αγώνα επειδή έχει πάρει γίδια κριτές'. Πιο πιθανό είναι να το είπε κάποιος υποθετικά του στυλ 'δουλειά μας είναι να ελέγξουμε αν στον Χ αγώνα έχουν πάρει γίδια κριτές', εννοώντας 'από τα μαντριά' και ισως έχουν δίκιο οι φίλοι του 4Χ4 να προσβληθούν, αλλά αν έγινε μια τελείως υποθετική πρόταση, δε σημαίνει σώνει και καλά οτι ο συγκεκριμένος ομιλητής πίστευε οτι στα 4Χ4 παίρνουν 'γίδια'.
Όσο για την επιβολή του σωματείου στη λέσχη, έχει να κάνει με το οτι έχει δικαίωμα να επιβάλει ο σύνδεσμος να χρησιμοποιήσει η λέσχη ΚΡΙΤΕΣ και όχι 'κριτές', όπως έχει δικαίωμα να το επιβάλει και ο αντίστοιχος σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου στην ομοσπονδία του. Το ποιους κριτές θα χρησιμοποιήσει η λέσχη, δικαίωμά της είναι. Αρκεί να είναι κριτές. Τελεία. Αν αυτό είναι μεμπτό, τι να πω; Μάλλον δεν τα έχετε δει και τόσο σωστά τα πράγματα. Από κει και πέρα όσες αιχμές επί προσωπικού περί της ικανότητας ή των λαθών που έχει κάνει ο καθένας σε κάποιον αγώνα, πιστεύω οτι πλησιάζει επικίνδυνα το σημείο ξεκατινιάσματος και να με συγχωρείτε για την έκφραση.
Κύριε Αντώνη, πολλές φορές έχω συμφωνήσει μαζί σας, κάποιες έχω διαφωνήσει, αλλά έχω μια εκτίμηση στο πρόσωπό σας. Αυτή τη στιγμή όμως πιστεύω οτι είσαστε off-side και επιθετικό φάουλ μαζί (μια και μιλήσαμε για ποδόσφαιρο/μπάσκετ). Αν έχετε κάποιες προσωπικές διαφωνίες με κάποιους από τους εκπροσώπους του σωματείου ή κάποιες αντιρρήσεις γενικά για το σωματείο, μπορείτε να τις πείτε κατ' ιδίαν σ' αυτούς. Εξάλλου βλέπετε οτι εδώ δεν υπάρχει αντίλογος (και 'κακά τα ψέμματα' κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εδώ μεσα, 'για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους'), οπότε ποιος ο λόγος να 'πυροβολάτε' χωρίς ανταπόδοση; Πιο αντρίκιο είναι να σηκώσετε το τηλέφωνο και να αρχίσετε να 'τα χώνετε'. Και αυτό το λέω για όλους τους κυρίους που αντιδρούν ανάλογα εδώ μέσα.
Αυτά τα ολίγα.
Hasta la victoria siempre
ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ (& ΠΑΣΚΜΑ)