-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
παρολα αυτα θα συμφωνησω στο θεμα του αυτοματου κιβωτιου..μπορει μεν αρχικα να αυξανει το κοστος,αλλα τα ωφελη σε οικονομια(περασαν οι εποχες που τα αυτοματα καταναλωναν περισσοτερο,βλεπε dsg-stronic εναντι χειροκινητου),ταχυτητα κ ανεση ειναι αρκουντως δελεαστικα,τουλαχιστον για τον γραφοντα..
αυτόματο κιβώτιο για κίνηση ως επι των πλείστων σε Εθνική και Εγνατία Οδό ; Τρελή σπατάλη για μένα.
+1
-
εχετε δικαιο οτι σε διαδρομες εθνικης οδου,σαν αυτες στις οποιες θα κινειται ο φιλος μας δηλαδη,ειναι αχρηστο ουσιαστικα.κ θα συμφωνησω μαζι σας οτι ειναι περιττο κοστος!
απλως αναφερομουν σαν γενικοτερη αξια αγορας,ανεξαρτητως διαδρομων εν συγκρισει παντα με τα χειροκινητα.δεν αναφερομουν δηλαδη στον φιλο μας. -
Πάρτε το autobild της παρασκευής, έχει ενδιαφέρον τεστ: Golf 122 DSG vs 118d vs prius
-
@clab
ναι δε διαφωνω, εγω που κινουμαι κυριως μες στη πολη θα ηθελα πολυ να ειχα dsg γιατι μου τι δινει στα νευρα το ανακατεμα της σουπας, ομως στα ταξιδια βαζω μια 6η και παω -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάρτε το autobild της παρασκευής, έχει ενδιαφέρον τεστ: Golf 122 DSG vs 118d vs priusποιο εβγαλαν καλυτερο?
το golf ειναι σαφως φθηνοτερο -
Ο χρήστης noe έγραψε:
εχει κανεις τις επιδοσεις του 1,6 m-jet 120hp? δεν μπορω να τις βρω. εχω απορια για το ρεπριζ του.
Απο τα λιγα που ξερω η ροπη παιζει ρολο στο ρεπριζ ε?Ο 1,6mjet είναι ο καλύτερος πετρελαιοκινητήρας της μικρομεσαίας κατηγορίας.Και να το πω εγώ δεν έχει καμία σημασία.Το παραδέχονται οι ίδιοι οι Γάλλοι σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές που έχουν πραγματοποιήσει.Έχε υπόψιν σου ότι ο 1,6mjet, τουλάχιστον στην έκδοση με τα 120CV,δεν είναι ένας κινητήρας προσανατολισμένος αποκλειστικά στην οικονομία καυσίμου,αλλά στο συνδυασμό των επιδόσεων με οικονομία.Αυτό το διαπιστώνεις καλύτερα στα αυτοκίνητα της κατηγορίας B (GPunto,Mito),τα οποία είναι κατά 100 τουλάχιστον κιλά ελαφρύτερα από αυτά της κατηγορίας C (Bravo,Delta).Τα πρώτα ανταγωνίζονται και ξεπερνούν σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις τα αδέλφια τους με τον κινητήρα Tjet 120CV.Στην κατηγορία C οι επιδόσεις είναι αξιοπρεπείς και ο 1,6mjet 120CV είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στον 1,6mjet 105CV και τον 1,9mjet 120CV....καθώς η έκδοση με τα 105 άλογα έχει μεγαλύτερη ροπή από τον 120αρή 1,9mjet στις χαμηλές στροφές,αλλά υστερεί όταν οι στροφές υπερβούν τις 3500.
Θα σου πρότεινα αναφανδόν την λύση του mjet και αν είναι δυνατόν συνδυασμένη με το GPunto και όχι με το Bravo....ώστε να εκμεταλλευθείς όλες τις αρετές του κινητήρα (επιδόσεις + οικονομία).Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η οικονομία τότε καλή πρόταση είναι και η έκδοση του Bravo 1,6mjet 105CV,η οποία δεν έχει την τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας των 120 ίππων,αλλά επιτυγχάνει καλύτερες καταναλώσεις σε αστική και περιαστική χρήση.
Έχε υπόψιν σου ότι το 65-70% των πωλήσεων Bravo και Delta αφορούν τις εκδόσεις με τον κινητήρα 1,6mjet.Συνεπώς το ζήτημα της μηχανικής αξιοπιστίας είναι δεδομένο,καθώς περιπτωσιολογία συγκεκριμένων ή όχι, δύσκολων ή απλών βλαβών.....απλά δεν καταγράφεται.
Προσωπική εμπειρία έχω από το GPunto 1,6mjet 120CV.Και σου παραθέτω και τα στοιχεία.
Oι τιμές κατανάλωσης που παραθέτω είναι πραγματικές:
Καύσιμο: Agip BlueDieselTech
Τιμή λιτρου Ιταλίας: 1,092 €/L
Κόστος γεμίσματος: 41,00 €
Ποσότητα: 37,55 L
Διανυθέντα χιλιόμετρα: 616,7 KM
Μέση κατανάλωση: 16,42 KM/LΚαι αυτές είναι ενδεικτικά οι επιδόσεις του GPunto 1,6Μjet, όπως τις μέτρησε το περιοδικό Auto:
192.4 km/h vel max
0-100 : 9.08 secripresa 80-120 km/h: VI : 8.84 sec
Consumi:
Città: 13.3 km/l
autostrada: 14.3 km/l
Extraurbano:17.2 km/lκαι το περιοδικό quattro....banane
Velocità massima: 190,6 km/h
Gommata: 205/45 R 17Consumo Città: 13,3 km/l
Consumo Statale: 16,7 km/l
Consumo Autostrada: 13,6 km/l
Consumo V.Costante in VI marcia a:- 130 km/h: 14,6 km/l;
Accelerazione 0-100 km/h: 9,6 s
1 km da fermo: 31,3 s
Ripresa in VI 70-120 km/h: 11,4 s a min caricoFrenata da 100 km/h: 40,7 m a min carico a freddo
Peso: 1392 kgΑπό εκεί και μετά... αυτές είναι οι ενδεικτικές τιμές επιδόσεων και καταναλώσεων του Bravo mjet 120CV από τη δοκιμή διαρκείας του ιταλικού quattroruote:
τελική 194,878 (in VI)
καταναλώσεις (km/l)
περιαστική 18,5
αυτοκινητόδρομος 13,5
πόλη 10,4
0-100 km/h
11,1
400 m
17,8
1 km
32,8
Ρεπρίζ VI
(70-120 km/h)18,2
(1 km από 70 km/h)32,1/-
100-0 km/h
40,5....και του Βravo mjet 105CV (πάλι από το ιταλικό quattroruote) :
Tελική: 180 km/h
Καταναλώσεις
Πόλη 14,1 km/l
Περιαστική 16,7 km/l
Αυτοκινητόδρομος 13,5 km/l
Μέση 14,77 km/l0-60 km/h: 4,8 s
0-100 km/h: 11,9 s
1 km : 33,8 sΡεπρίζ VI 70-120 km/h: 18,4 s
Ρεπρίζ III 30-60 km/h: 4,5 s -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άμα νοιάζεσαι τόσο πολύ για την οικονομία και με δεδομένο τα πολλά χμ ετησίως, κοίτα και το υβριδικό Χόντα Ινσάιτ στα 20.000 ευρώπουλα....... κορυφαία αξιοπιστία Χόντα και ξέχνα τα πετρέλαια μέχρι νεωτέρας.Μετριότατο , Κατασκευή μόνο για εντός της πόλης μετακινήσεις με μέτρια ηχομόνοση και κακή ποιότητα κύλισης . Αδύναμο με τον βενζινοκινητήρα να δουλεύει διαρκώς και αν θές να πάς ταξίδι καταναλώνεις περισσότερο απο όσο κερδίζεις μέσα στην πόλη.
-
φιλε Alba Parietti σε ευχαριστω πολυ για τα στοιχεια που μου εδωσες.
Τωρα φιλε corsair οδηγω το focus 1.6 115hp του αδερφου μου ο οποιος ειναι αρκετα ικανοποιημενος γιατι υστερα απο 80000 χιλ δεν εχει βγαλει τιποτα εκτος απο μια σουστα συμπλεκτη αξιας 15 €!!καπου διαβασα οτι ειναι πολυ παροχημενος πλεον ο ημιακαμπτος αξονας στην πισω αναρτηση(τετοιoν φοραει το bravo) αληθευει?
-
Φθηνότερος Ναι Απλούστερος Ναι , Παροχημένος Οχι .
Εξαρτάται τι ζητάς απο την πίσω ανάρτηση και το χαρακτήρα του αυτ/του.
Εχει εξαντληθεί η συζήτηση για αυτό το θέμα σε καμιά 500 και βάλε tread.
Προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτήν την κατηγορία αυτ/των δεν παίζει ρόλο.
Περισσότερο παίζει ρόλο η σωστή ρύθμιση και συνολική γεωμετρία. Αν ο κατασκευαστής τα έχει επιτύχει τότε fine by me. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Εξαρτάται τι ζητάς απο την πίσω ανάρτηση και το χαρακτήρα του αυτ/του.δεν είναι μόνο τι ζητάς...ο ημιάκαμπτος πίσω 'χτυπάει'-χοροπηδάει περισσότερο στις ανωμαλίες από μίας αντίστοιχης σκληρότητας ανάρτηση με πολλαπλούς συνδέσμους.Φαίνεται καθαρά αυτό που λέω αν περάσεις (αργά εννοείται!μη σπάσεις και το αμάξι) σαμαράκι που πιάνει και τους 4 τροχούς και περάσεις μία φορά με ένα που έχει ημιάκαμπτο και ένα που έχει πολλαπλούς συνδέσμους.
Με τους πολλαπλούς συμπεριφέρεται πίσω το αμάξι όπως και μπροστά (που έχει γόνατα McPherson) ενώ με τον ημιάκαμπτο είναι αρκετά πιο ξερή η αντίδραση του πίσω μέρους.Κατά τα άλλα είναι φτηνή και πρακτική λύση (ο ημιάκαμπτος άξονας πίσω) με ό,τι γενικότερα αυτό συνεπάγεται (πχ και πιο χαμηλή τελικής τιμής αυτοκινήτου)
-
καλα αυτο με τη χαμηλη τιμη (βλεπε χοντα ) δεν ειναι και στανταρ..
ο ημιακαμπτος μπορει να ειναι αρκετα ανετος αλλα για κανενα λογο σε σπορ μοντελα.
-
παιδια ευχαριστω ολους που ασχοληθηκαν με το συγκεκριμενο τοπικ.Σημερα το απογευμα παρηγγειλα το νεο μου αυτοκινητο!!!!!!
Fiat Bravo dynamic 1.6 m-jet(diesel)
με επιπλεον τα ακολοθα:
SPORT KIT (ΘΗΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ & ΚΑΘΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΤ ΠΕΝΤΑΛ & ΠΙΣΩ ΑΕΡΟΤΟΜΗ & ΠΛΕΥΡΙΚA ΜΑΡΣΠΙΕ & ΕΠΙΧΡΩΜΙΩΜΕΝΗ ΓΡΙΛΙΑ & ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ
ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΚΑΘΙΣΜ. ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΘΗΚΗ ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 3: ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ CRUISE CONTROL (416) & ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΙΣΩ (52B)Συνολο 17400 € με ατελεια. αλλιως θα εκανε + 2400 €(δηλ. 19800 €)
Η καλη του τιμη με εκανε να το διαλεξω. ελπιζω να εκανα την καλυτερη επιλογη. -
Καλορίζικο φίλε μου με πολλά και ασφαλή χλμ
-
Με γειά σου και καλοτάξιδο! Χρωματάκι; Πότε παραλαμβάνεις;
-
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ..............!!!!!!!!!!!
-
το μπορντο παιδια πηρα και θα ερθει σε 2 μηνες μια και ειναι 'ειδικη παρραγγελια'(επειδη ειναι πετρελαιο- ετσι μου ειπαν)
Για το μονο που χαλιεμαι ειναι οτι δεν θα εχω διζωνικο κλιμα αλλα οκ
ΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ 18000-20000 €?