-
Το θεμα ειναι οτι και στα τιμονια που υπαρχει σε πολλα αυτοκινητα ειναι δυσκολο να τη πατησεις και σε κατασταση πανικου πολλες φορες δεν τα καταφερνεις...βεβαια αποψη μου ειναι οτι τα παντα σχετικα με την εργονομια ειναι συνηθεια. Ακομα και το αλαρμ του c5 που ειναι ειναι εντελως ατοπη η θεση του, θα δυσκολευτεις μια, θα δυσκολευτεις δυο μετα θ αρχισεις να το συνηθιζεις...
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
για τον γνωστη του αυτοκινητου ειναι βολικη ....για καποιον που δεν τον γνωριζει ειναι οντως δυσκολη η θεση του.παντως η καλυτερη θεση θεωρω ειναι στους αντιχειρες
Δοκίμασε να την πατήσεις στον μοχλοδιακόπτη των φλας ενώ σου πετάγεται στα 10 μέτρα μπροστά σου τέρας SUV, ελέγχεις τον κεντρικό καθρέπτη σου για να δεις αν έχεις κολλημένο κανέναν από πίσω, ξεκινάς δυνατό αλλά προοδευτικό - για να μην μπλοκάρεις - φρενάρισμα (χωρίς ABS), ελέγχεις αριστερό καθρέπτη για να δεις αν έρχεται κανείς σε περίπτωση που χρειαστεί να κόψεις αριστερά για να αποφύγεις τη σύγκρουση, ξεκινάς ελιγμό προς τα αριστερά με το τιμόνι... και όλα αυτά μέσα σε 1 δευτερόλεπτο! Μου έτυχε σήμερα και συχτίριζα την κωλόκορνα που δεν ήταν στο τιμόνι και δεν κατάφερα να βρω μέσα στον πανικό το κωλομοχλουδάκι για να την πατήσω!!! Οι πιλότοι μαχητικών μικρότερο φόρτο εργασίας έχουν... Αν ήταν στο τιμόνι θα είχε εύκολα πατηθεί ενόσω πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα όλες οι προαναφερθείσες διαδικασίες.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στα ρενο είναι πολύ ξέμπαρκος ο διακόπτης του cruise. Εξίσου epic fail με τα αλαρμ της c5.
Όσο για την κόρνα, πάνω στο μοχλό των φλας FTW! ΠΟΛΥ καλύτερη υλοποίηση, απλά ξενίζει τον περιστασιακό οδηγό.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Αυτή η κορνα στον μοχλό... Πόσο @@ρια είναι...
Όλοι οι υπόλοιποι την βάζουν στο κέντρο και τα μπανταβα τα Γαλλία στο μοχλο...Δυστυχώς σταμάτησαν στα καινούρια. Παπαριά δεν είναι, εγώ την βρίσκω πολύ πιο εύκολη στη χρήση από ότι στο ταψί του τιμονιού.
@ρεαλζευς: το πρόβλημά σου είναι ότι δεν είσαι συνηθισμένος. Εγώ πχ που στο ένα μου αμάξι την έχω στο τιμόνι και στο άλλο στην φλασιέρα και κάνω χιλιόμετρα και με τα δύο δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και φυσικά προτιμώ την δεύτερη λύση.
Όλοι όσοι την έχουν μάθει συμφωνούν ότι είναι πολύ πιο βολική εκεί, απεναντίας οι περιστασιακοί είναι που σιχτιρίζουν.
-
οντως ,αλλα αν ηταν στους αντιχειρες θα ηταν πιο ευκολο αν ηταν στο κεντρο δεν νομιζω
Αν εχεις τα χερια σου στις 10 και 2 ωρα στα παλια γαλλικα ,και το ξερεις το αυτοκινητο, αμεσως με το ενα δακτυλο πατας την κορνα χωρις σκεψη.
Αν ειναι σε αλλη θεση τα χερια και τρομαξει καποιος μπορει μεχρι και να σπασει το διακοπτη με την ταχυτητα που θα τον πατησει μιας και δεν θα ελεγχε την δυναμη του. -
οντως ,αλλα αν ηταν στους αντιχειρες θα ηταν πιο ευκολο αν ηταν στο κεντρο δεν νομιζω
Αν εχεις τα χερια σου στις 10 και 2 ωρα στα παλια γαλλικα ,και το ξερεις το αυτοκινητο, αμεσως με το ενα δακτυλο πατας την κορνα χωρις σκεψη.
Αν ειναι σε αλλη θεση τα χερια και τρομαξει καποιος μπορει μεχρι και να σπασει το διακοπτη με την ταχυτητα που θα τον πατησει μιας και δεν θα ελεγχε την δυναμη του.Για τους αντιχειρες συμφωνω και εγω.Για να πατησεις στο κεντρο πρεπει να παρεις το ενα χερι απο την στεφανη για να πατησεις κορνα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ειναι σε αλλη θεση τα χερια και τρομαξει καποιος μπορει μεχρι και να σπασει το διακοπτη με την ταχυτητα που θα τον πατησει μιας και δεν θα ελεγχε την δυναμη του.Για τους αντιχειρες συμφωνω και εγω.Για να πατησεις στο κεντρο πρεπει να παρεις το ενα χερι απο την στεφανη για να πατησεις κορνα
Την καλυτερη λυση δηλαδη για εμας τους γαλλοφιλους την εχει η laguna μας ε, οπου οι γαλλοι εχουν δωσει ρεστα εχοντας κορνα στο τιμονι, στους αντιχειρες και στο μοχλο του φλας...
-
για τον γνωστη του αυτοκινητου ειναι βολικη ....για καποιον που δεν τον γνωριζει ειναι οντως δυσκολη η θεση του.παντως η καλυτερη θεση θεωρω ειναι στους αντιχειρες
Αρχίσαμε Πάλι τις βλακείες περι γνωστή και οποίος ξέρει ξέρει κλπ...
Το 80% των ανθρώπων δεν τους βολεύει ...
Κάθε φορά πρέπει να ψάχνεις που είναι το μοχλουδακι με την κορνα...
Σιγά μην Έχεις όλη την ώρα τον αντιχειρα Πάνω στην κορνα... Έλεος ...
Όταν χρειαστεί να κορναρεις είσαι κατα κανόνα προ εκπλήξεως και χρειάζεται να το κανείς ακαριαία και άμεσα...
Το χέρι παει φυσικά με όλη του την παλάμη στο κέντρο του τομονιου...
Εκτός αν είστε Απο αυτούς που κορναρουν όλη την ώρα μέσα στην κίνηση , σε φανάρια κλπ κλπ ...
Επειδή μπορούν... -
Έχουμε κάποιο γονίδιο που λέει ότι σε περίπτωση ξαφνικού συμβάντος πάει η παλάμη στο κέντρο του τιμονιού;
-
Ακόμα και ενστικτωδώς να το δεις, η κόρνα στο τιμόνι είναι λογικότερη λύση. Επίσης, ούσα στο κέντρο του τιμονιού, δεν μπορείς να αστοχήσεις! Είναι η ίδια αρχή με τα κομβία πανικού/συναγερμού/παύσης λειτουργίας/πυρόσβεσης σε κτίρια/οχήματα/μηχανήματα. Είναι πάντα σε προφανή και ευκρινή θέση και είναι εύκολα στο χειρισμό τους (λειτουργούν συνήθως με χτύπημα της παλάμη). Το να ψάχνεις σε καταστάσεις υψηλού στρες ένα μικρό κουμπάκι, κρυμμένο πίσω από το τιμόνι, είναι αντιεργονομικό όπως και να έχει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχουμε κάποιο γονίδιο που λέει ότι σε περίπτωση ξαφνικού συμβάντος πάει η παλάμη στο κέντρο του τιμονιού;Έκανα km με 106 (δικό μου) και με 206 περιστασιακο...
Ε Οπότε χρειαζόταν να κορναρω στο 206 το πευυχαινα ενώ στο 106 σιχτιριζα...
Τον πατέρα μου δεν τον βόλευε , την μάνα μου το ίδιο, την αδερφή μου το ίδιο...
Ένα σκασμο γνωστούς με γαλλικά και μη το ίδιο...
Επειδή ζεις χρόνια με γαλλικά Μπορεί να σου φαίνεται νορμαλ...
Στον υπόλοιπο κόσμο όμως... Σίγουρα όχι...
Είναι σαν να αμφισβητεις την εργονομια των πεταλιων , λέγοντας ότι το φρένο έπρεπε να είναι δεξια... -
Το 304 έχει στον αριστερο μοχλο φωτα/καθαριστηρες και στον δεξιο φλας και κορνα (με τραβηγμα προς τα πισω), το 406 κουμπι στον αριστερο και το 307 στο ταψι, Μπέρδεμα ε; Και όμως, ποτέ δεν έχω μπερδευτεί. Δεκάδες αμάξια έχουν περάσει από τα χέρια μου και έχει χρειαστεί να κορνάρω σε ανύποπτη φάση χωρίς να τα κάνω σαλάτα, όπως μπορώ να οδηγώ αυτόματο χωρίς να κλωτσάω το πενταλ των φρενων με το αριστερο η να παιζω με το αριστερο το φρενο.
Τώρα εσύ πώς δεν κατάφερες να μάθεις το αυτοκίνητό σου, τι να πω.
-
Πριν μερικες μερες οδηγησα ενα γαλλικο αυτοκινητο με την κορνα στον λεβιε των φλας. Ειχε μεγαλη πλακα ( ευτυχως χωρις συνεπειες ) οταν χρειαστηκε να πατησω την κορνα,και συνειδητοποιησα οτι πατουσα τον αεροσακο
-
Οταν αναφερω την λεξη ''γνωστη'',εννοω του αυτοκινητου του και συνεπως δεν εννοω το 80% των οδηγων.Θελω να πιστευω οτι δεν λεω βλακειες
.
Ναι οτι ειναι αντιεργονομικο, ειναι , αλλα ετυχε γνωστος μου που οδηγουσε παλιο γαλλικο να οδηγησει καινουργιο και να ψαχνει την κορνα σε κατασταση αναγκης στο διακοπτη, φυσικα λογω συνηθειας.
Ξαναλεω την αποψη μου οτι καλυτερα ειναι στους αντιχειρες. -
To τιμονι της μπαρκετα χωρις τον αεροσακο(δεν βρηκα καλυτερη φωτο) .Η κορνα ειναι τα δυο κουμπια αριστερα και δεξια που ξεκιναν τα κοκκινα καλωδια .
Απλα μετακινεις τον αντιχειρα .Εγω το βολευομαι πιο πολυ απο του χιουνται που ειναι κλασσικα στο κεντρο,ενω στο πουντο σε οποιο σημειο του καπακιου και να πατησεις κορναρει.Μαλλον το καλυτερο συστημα για εμενα.Με κορνα στο λεβιεδακι δεν εχω οδηγησει αμαξι οποτε δεν εχω αποψη. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 304 έχει στον αριστερο μοχλο φωτα/καθαριστηρες και στον δεξιο φλας και κορνα (με τραβηγμα προς τα πισω), το 406 κουμπι στον αριστερο και το 307 στο ταψι, Μπέρδεμα ε; Και όμως, ποτέ δεν έχω μπερδευτεί. Δεκάδες αμάξια έχουν περάσει από τα χέρια μου και έχει χρειαστεί να κορνάρω σε ανύποπτη φάση χωρίς να τα κάνω σαλάτα, όπως μπορώ να οδηγώ αυτόματο χωρίς να κλωτσάω το πενταλ των φρενων με το αριστερο η να παιζω με το αριστερο το φρενο.Τώρα εσύ πώς δεν κατάφερες να μάθεις το αυτοκίνητό σου, τι να πω.
Στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν επικρατήσει οι εύκολες λύσεις ...
Οι προσιτές για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου...
Αν θεωρείς ότι η ηλίθια ιδέα των Γάλλων είναι εργονομικοτερη τι να πω η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλα...
Στο 207 btw Οπως και στο 206 ήταν στο κέντρο του τιμονιου...Όσο οδηγούσα τα 106 έμαθα ότι οι Γάλλοι το παίζουν καινοτομοι σε λάθος τομείς...
-
Οταν αναφερω την λεξη ''γνωστη'',εννοω του αυτοκινητου του και συνεπως δεν εννοω το 80% των οδηγων.Θελω να πιστευω οτι δεν λεω βλακειες
.
Ναι οτι ειναι αντιεργονομικο, ειναι , αλλα ετυχε γνωστος μου που οδηγουσε παλιο γαλλικο να οδηγησει καινουργιο και να ψαχνει την κορνα σε κατασταση αναγκης στο διακοπτη, φυσικα λογω συνηθειας.
Ξαναλεω την αποψη μου οτι καλυτερα ειναι στους αντιχειρες.Τι σε κάνει να θεωρείς τον εαυτό σου γνωστή και το υπόλοιπο 80%
(Μπορεί να λέω και λίγο) αδαη;;;;; -
Στην προκειμενη περιπτωση εχεις μια λυση στην οποια κατεφυγαν οι κατασκευαστες για λογους μαλλον κοινοτυπιας. Εγω απλα υποστηριζω πως αν κανεις μαθει την ιδιαιτεροτητα της υλοποιησης αυτης, μετα δεν εχει κανενα προβλημα. Αλλα οκ, προφανως δεν εχουν ολοι τις ιδιες ικανοτητες.
Σημειωση, το 206 στην αρχη την ειχε στον αριστερο μοχλο.
Γνωστη εννοει τον ανθρωπο που εχει μια τριβη με το συγκεκριμενο οχημα και το γνωρίζει, οχι την ελιτιστικη αποψη που εχεις στο μυαλο σου.
-
που ηταν στο 207 και στο 206??????λαθος..
απο το 2003 στο 206 ,207 ειναι στους αντιχειρες
-
που ηταν στο 207 και στο 206??????λαθος..Τι εννοείς λάθος;;
Είσαι γνωστής και το αΓνοεις... -
Eίστε και κάποιοι γουστάρετε τις προσωπικές επιθέσεις που δεν προσφέρουν τπτ. EEΠ η κόρνα στο λεβιεδάκι φοριόταν πολύ στα παλαιότερα χρόνια της αυτοκίνησης.
Ας γυρίσουμε στο Fluence πάλι
Renault Fluence