-
Σχετικα με αυτα που εγραψα για τον Α.Παπανδρεου:
Α.Δικτατορια Μεταξα
Ιδου τι λεει ενας Ομοϊδεατης του τοτε, Τρoτσκιστης:
Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν μέλος της οργάνωσής μας τότε, των τροτσκιστών. Εγώ ήμουνα στην κεντρική επιτροπή και αυτός ήταν φοιτητάριο 20 χρονών. Και βέβαια σαν γιος του Παπανδρέου έκανε κι αυτός μια αντιδικτατορική δράση εναντίον του Μεταξά. Τον βρήκαν οι δικοί μας στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα ο Δημοσθένης ο Βουρσούκης, ένας αξιοθαύμαστος σύντροφος τον οποίο εκτίμησα ιδιαιτέρως απ’ όλους τους συντρόφους που γνώρισα μέσα στο επαναστατικό κίνημα στα χρόνια που συμμετείχα. Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ. Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα. Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό (χειροκροτήματα).
Πηγη:http://www.anarkismo.net/article/1250Β.Δικτατορια των Συνταγματαρχων.
Κατι αναφερει το 'Ιδρυμα Α.Γ.Παπανδρεου' στη πληρη βιογραφια του Α.Γ.Π.
αλα θα ψαξω τις πηγες μου και θα επανελθω με λεπτομερειες. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αντε να δουμε με την νεα κυβερνηση του πασοκ τι θα γινει,ελπιζω σε κατι καλυτερο,ειμαι βολεμένος.
άντε ρε ευκαιρία να ξεφορτωθείς και τη σκουριά που οδηγάς
παλι σκουρια θα παρω
ρε το θεμα ειναι εκλογες 2009 μεταξυ μας μεταξα
-
-
Ωραία όλα αυτά και σαφώς είναι αλήθεια. Το θέμα είναι εάν π.χ πάρουν πίσω το χαράτσι στα καύσιμα ή επιβάλουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων που εν μέρει περιορίζουν την ασυδοσία των τραπεζών. Θα ανέβουν οι δαπάνες για παιδεία / υγεία??? Με τι τρόπο θα παταχθεί η κερδοσκοπία??
Γι αυτά δεν είδα τίποτα και ούτε περιμένω να δω βεβαίως
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Βγήκαν και τα πρώτα spotάκια του ΠΑΣΟΚΩραία τα βιντεάκια, απλά και έξυπνα, αλλά λένε πόσο σκατά τα έκαναν οι μπλε κόκκοι . Δεν αναφέρουν τι διάβολο θα κάνουν οι πράσινοι κόκκοι για να βγούμε από αυτά τα σκατά.
Το πόσο χάλια είμαστε αυτή τη στιγμή , ακόμη και οι ΝΔούλες το βλέπουν... Τα ΠΑΣΟΚια όμως, εκτός από το να χαίρονται και να τα χώνουν στο πτώμα των μπλε, θα έπρεπε να πουν στα σποτάκια τους και την λύση που ετοιμάζουν...
Για να μην λέτε μόνον πως τα μικρά κόμματα δεν έχουν...σαφείς θέσεις (κάτι που είναι ψέμα βέβαια, κάποια έχουν σαφέστατες , απλώς ...δεν σας αρέσουν! παρατηρώ μετά λύπης μου πως και τα μεγάλα είναι χειρότερα! Το μόνο σαφές που άκουσα από τον Κωστάκη είναι πως πρέπει να τον ψηφίσουμε για να μας γαμ σει! Αχόρταγος άνθρωπος, 5,5 χρόνια δεν του έφτασαν και θέλει κι άλλα...
-
Βγήκαν και τα πρώτα spotάκια του ΠΑΣΟΚΣαν σποτακι απο reality του ALPHA δεν ειναι λιγο?
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Α.Δικτατορια Μεταξα
Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν μέλος της οργάνωσής μας τότε, των τροτσκιστών. Εγώ ήμουνα στην κεντρική επιτροπή και αυτός ήταν φοιτητάριο 20 χρονών. Και βέβαια σαν γιος του Παπανδρέου έκανε κι αυτός μια αντιδικτατορική δράση εναντίον του Μεταξά. Τον βρήκαν οι δικοί μας στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα ο Δημοσθένης ο Βουρσούκης, ένας αξιοθαύμαστος σύντροφος τον οποίο εκτίμησα ιδιαιτέρως απ’ όλους τους συντρόφους που γνώρισα μέσα στο επαναστατικό κίνημα στα χρόνια που συμμετείχα. Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ. Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα. Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό (χειροκροτήματα).
αλα θα ψαξω τις πηγες μου και θα επανελθω με λεπτομερειες.και ο Βελουχιωτης υπεγραψε δηλωση το 39 τι παει να πει αυτο???
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Α.Δικτατορια Μεταξα
αλα θα ψαξω τις πηγες μου και θα επανελθω με λεπτομερειες.και ο Βελουχιωτης υπεγραψε δηλωση το 39 τι παει να πει αυτο???
Δεν καταλαβαινεις τη διαφορα εεε??
Να στο κανω διφραγκα??
Αλλο πραγμα να υπογραφεις απλα δηλωση(τα μπλε γραμματακια) για να γλυτωσεις το ρετσινολαδο του Μανιαδακη και ελευθερος πλεον να συνεχισεις την αντισταση, κι αλλο να καταδιδεις τους συνεργατες σου (τα κοκκινα γραμματακια) για να εξασφαλισεις το εισητηριο για το Αμερικα για να γινεις nurse στο U.S.Navy.
H διαφορα γινεται πιο ευδιακριτη στις γραμμενες με πρασινα γραμματακια λεξεις. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Βγήκαν και τα πρώτα spotάκια του ΠΑΣΟΚ
Ωραία τα βιντεάκια, απλά και έξυπνα, αλλά λένε πόσο σκατά τα έκαναν οι μπλε κόκκοι . Δεν αναφέρουν τι διάβολο θα κάνουν οι πράσινοι κόκκοι για να βγούμε από αυτά τα σκατά.
+1
Το πόσο σκατά τα έχουν κάνει οι μπλέ κόκκοι το ζουμε κάθε μέρα, και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που πια θεωρηται διεθνώς οτι ήταν των παχιών αγελάδων.
Λείπει όμως το όραμα για την επομενη ήμερα και τι θα κάνουν διαφορετικά οι πράσινοι κόκκοι για να μας βγάλουν από τα σκατά...
-
δεν μας ενδιαφερει τι λενε οι αναρχικοι.
-
ναι εκει εχεις δικιο, απλα ποτε δεν καταλαβα γιατι ειναι κακο να υπογραψεις δηλωση..
ενας θειος του πατερα μου σαπιζε στη Γυαρο για αυτο το λογο και πραγματικα ο,τι και να πιστευεις απο τη στιγμη που μπορεις απλα να βγεις εξω χωρις να δωσεις καποιον μου φαινεται ακατονοητο..
τελοσπαντων..
το να καταδιδεις ειναι κατακριτεο , απλα η καθε πηγη ελεγχεται για αυτα που λεει.
ποιος πηγε μεσα δε λεει , ουτε αν οντως τον καρφωσε ο Παπανδρεου.και γω μπορω να λεω ο,τι θελω και απο παππουδες και γιαγιαδες (εχω και ελασιτες και ταγματασφαλιτες στις 2 μεριες της οικογενειας μου) εχω ακουσει ο,τι μπορεις να φανταστεις για τα αισχη και των μεν και των δε.
επισης εχω ακουσει και ιστοριες που εχουν ακουσει... οποτε οπως καταλαβαινεις η αληθεια ειναι πολυ σχετικη εννοια
-
...
Λείπει όμως το όραμα για την επομενη ήμερα και τι θα κάνουν διαφορετικά οι πράσινοι κόκκοι για να μας βγάλουν από τα σκατά...Mπακογιαννη Σκανδαλιδης αποψε στη ΝΕΤ:
Μπ:Την εκτακτη εισφορα θα την εισπραξετε??
Σκ.:Μπλα μπλα μπλα, ο πειξος Καραμανλης, η δειξα Δεξια μπλα μπλα μπλα...
Μπ:Θα επανακρατικοποιησετε τον ΟΤΕ??
Σκ:Μπλα μπλα μπλα, πρασινη αναπτυξη, αλλη πολιτικη, μπλα μπλα μπλαΑν οι Πασοκοι συνεχισουν ετσι κατα τη προεκλογικη περιοδο δεν τους βλεπω και πολυ μπροστα.
Και τοτε bye bye αυτοδυναμια και hello Βενιζελεια οργανα -
να ξερεις οτι αμα δεν παρει με την πρωτη αυτοδυναμια θα ξαναγινουν εκλογες και τοτε θα την παρει γιατι δεν θα ισχυει ο εκλογικος νομος που ισχυει τωρα
-
@888888
ο βενιζελος δυστυχως πηρε την κατω βολτα, γιατι φερθηκε ηλιθια αλλα και γιατι στον κομματικο μηχανισμο δεν εχει τις ιδιες ακρες με τον γιωργακη..
βαλε και τις γιαγιαδες που πινουν νερο στη λεξη παπανδρεου...επειδη πηγα στις εκλογες για αλλαγη αρχηγου σε ενα καπη σου λεω
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
...
Λείπει όμως το όραμα για την επομενη ήμερα και τι θα κάνουν διαφορετικά οι πράσινοι κόκκοι για να μας βγάλουν από τα σκατά...Mπακογιαννη Σκανδαλιδης αποψε στη ΝΕΤ:
Μπ:Την εκτακτη εισφορα θα την εισπραξετε??
Σκ.:Μπλα μπλα μπλα, ο πειξος Καραμανλης, η δειξα Δεξια μπλα μπλα μπλα...
Μπ:Θα επανακρατικοποιησετε τον ΟΤΕ??
Σκ:Μπλα μπλα μπλα, πρασινη αναπτυξη, αλλη πολιτικη, μπλα μπλα μπλαΑν οι Πασοκοι συνεχισουν ετσι κατα τη προεκλογικη περιοδο δεν τους βλεπω και πολυ μπροστα.
Και τοτε bye bye αυτοδυναμια και hello Βενιζελεια οργαναΠόσοι νομίζεις ότι θα καθίσουν μπροστά στις τηλεοράσεις βλέποντας κοκορομαχίες στα δελτία ειδήσεων χαραμίζοντας την φθινοπωρινή βολτούλα τους ή κάποια άλλη απασχόλησή τους??? Και να ήταν η πρώτη φορά , άντε να το καταλάβω. Άλλά το έργο είναι χιλιοπαιγμένο.
Το ΠΑΣΟΚ θα βγει αυτοδύναμο μόνο εάν δε μπουν οικολόγοι και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Σε καμια άλλη περίπτωση. Δεν εξαρτάται από τον 'ταδε' vs 'δεινα' . Εχει κουράσει πλέον όλο αυτό.
Αν πιστέψουμε τους γκαλοπιτζήδες (προσωπικά δεν τους εμπιστεύομαι) η διαφορά είναι κάπου εκεί γύρω στο 6%. Άντε να ανεβάσει λίγο συσπείρωση η Δεξιά και να σταθεί γύρω στο 3,5% με 4%, παρακάτω δεν πάει.
-
μην το λες γιατι απο τη στιγμη που οι νεοδημοκρατες ξερουν οτι θα χασουν , μπορει να ριξουν μια πιο χαλαρη ψηφο διαμαρτυριας στο ΛΑΟΣ και να τους κλαψουν οι ρεγγες...
οι πασοκοι πιστευω θα συσπειρωθουν γιατι μπορει να αδιαφορησαν/ διαμαρτυρηθηκαν στις ευροεκλογες (οπως κι εγω ) , αλλα δε θελουν με τιποτα να μεινει η ΝΔ στην εξουσια
παπανδρεου, παπανδρεου δε παει στο διαολο..οχι αλλη ΝΔ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μην το λες γιατι απο τη στιγμη που οι νεοδημοκρατες ξερουν οτι θα χασουν , μπορει να ριξουν μια πιο χαλαρη ψηφο διαμαρτυριας στο ΛΑΟΣ και να τους κλαψουν οι ρεγγες...οι πασοκοι πιστευω θα συσπειρωθουν γιατι μπορει να αδιαφορησαν/ διαμαρτυρηθηκαν στις ευροεκλογες (οπως κι εγω ) , αλλα δε θελουν με τιποτα να μεινει η ΝΔ στην εξουσια
παπανδρεου, παπανδρεου δε παει στο διαολο..οχι αλλη ΝΔ
τι να σου πω...δεν ξέρω. Γενικά μιλώντας τα κυβερνητικά κόμματα αυξάνουν συσπείρωση όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Αυτό έχει δείξει το παρελθόν
Δεν τις παίρνω καθόλου υπόψη μου τις ευρωεκλογές γιατί και πολλοί δεξιοί συμπεριφέρθηκαν όπως εσύ.
Θα δείξει.
-
εγω παντως το ελεγα οτι θα υπαρξει αποχη (και τωρα θα εχουμε καποια σημαντικη , πολλοι δε θελουν καν να τους βλεπουν ολους, ανεξαρτητως κομματος ) και λεω οτι και τωρα το ΛΑΟΣ παιζει πολυ σοβαρα να γινει 3η δυναμη.
ο καραμανλης ειναι κουρασμενος και οταν τον βλεπεις ειναι να τον λυπασαι..ειναι σα να σου λεει 'μη με ψηφισετε, θελω να παω σπιτι μου, σας παρακαλω '
ο ΛΑΟΣ οσο δεν καταλαβαινει ο (δεξιος κυριως )κοσμος τι λαμογια και ατομα χωρις ιδεολογια ειναι θα συνεχισει να ανεβαινει, δυστυχως
επισης το πασοκ εχει και το θετικο οτι ο συριζα ειναι πιο ανυπαρκτος απο ποτε και παιζει πολυ σοβαρα να μην μπει στη βουλη..
το κκε θα μεινει σταθερο για να εχει διαρροες απο κει, οι οικολογοι ξεσκεπαστηκαν,
μου φαινεται οτι θα ειναι σα να κλεβει εκκλησια η ολη διαδικασιαεγω το μονο προβλημα που εχω ειναι ο αρχηγος, το μονο θετικο που του βρισκω ειναι οτι ακομα κι αν δε του φαινεται τελικα επιβαλλεται στους οποιους διαφωνουντες-λαμογια του κομματος του.
-
Όταν η ΝΔ κινήθηκε προς το κέντρο και έγινε κόμμα εξουσίας, άφησε ένα μεγάλο κενό στα δεξιά.
Σήμερα νομίζω οτι το ΛΑΟΣ ειναι το μοναδικό πραγματικά δεξιό κόμμα, ενω ΠΑΣΟΚ/ΝΔ είναι η δύο όψεις του ιδιου νομίσματος
-
Ακριβως.
ΛΑΟΣ=Δεξια ( ομοφυλοφιλη μετα τις τελευταιες εξελιξεις , την εχουμε βεβαια και φυγοστρατη αν κρινουμε απο το νεο εκπροσωπο τυπου, δεν εβαλε ο προεδρος τον 'πες μου που υπηρετησες' )
ΝΔ=Κεντροδεξιοτεροι
ΠΑΣΟΚ=Κεντροδεξιοι (Μετα Ανδρεα εποχη).Οποτε αν καποιος θελει κατι πιο...αριστερο θα πρεπει να απευθυνθει αλλου αλλα εκει επικρατει συγχιση αλλα και μιζερια. Τι κανουμε λοιπον; Συνειδητοποιουμε πρωτα οτι η πολιτικη δεν ειναι ποδοσφαιρο και μετα ψηφιζουμε με βαση την τρεχουσα κατασταση στην οποια εχουμε οδηγηθει γιατι δεν εχουμε κανενα προσανατολισμο ως κρατος με αποτελεσμα και λεφτα να μην εχουμε και να μας δουλευουν μεχρι και οι Σκοπιανοι. Το παρελθον οι 2 μεγαλοι το εχουν αποκηρυξει μοναχοι τους αφου ειναι τοοοοσο ιδιοι πλεον.
Εκλογές 2009