-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
- Όλοι μα όλοι δούλευαν με μπλοκάκι. Οπότε καμία αντιπαραβολή δεν μπορεί να γίνει.
Ναι, για το ΕΜΠ. Αλλα στο ΕΚΠΑ -και το ξέρω- πολλοί ήταν με ΙΚΑ.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
- Όλοι μα όλοι δούλευαν με μπλοκάκι. Οπότε καμία αντιπαραβολή δεν μπορεί να γίνει.
Ναι, για το ΕΜΠ. Αλλα στο ΕΚΠΑ -και το ξέρω- πολλοί ήταν με ΙΚΑ.
Σωστο, το ιδιο μπορω να βεβαιωσω και για την ΑΣΟΕΕ.
-
δεν προλαβε να ορκιστει η νεα κυβερνηση και αρχισαν τα μικρα κομματα να μιλανε για δικοματισμο.καπιταλισμο και διαφορες τετοιες αηδιες.
δεν μπορουν να καταλαβουν οτι γινονται γραφικοι ετσι;
καλα οι ψηφοφοροι τους δεν εχουν νοημοσυνη αλλα μαυτον τον τροπο αντιπολιτευσης παλι τα π@π@ρια μου θα παρουν στις εκλογες. -
-
Παντως σε οτι αφορα τα τελευταια φορομπηχτικα, αντιλαϊκα, καλπικα μετρα της επαρατης ΝΔ (αποσυρση, εκτακτη εισφορα, ΕΤΑΚ, πρασινα τελη, ημιϋπαιθριοι) οφειλει ο καθε πολιτης (αυτος που ειναι πρωτα οχι ο μετα) να ομολογησει οτι θα πρεπει να αναψει λαμπαδα στη χαρη του Αγ.Ανδρεα που του εδωσε τη φωτιση και ψηφισε Πρασινη Αναπτυξη.
Πιο συγκεκριμενα:Το Αντιλαϊκο ΕΤΑΚ:Συνεχιζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ η εισπραξη του μεχρι να αναμορφωθει η νομοθεσια
Η φορομπηχτικη Εκτακτη εισφορα:Ομοιως εκτος και αν καταδικαστει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ το Δημοσιο σε καμμια δεκαρια χρονια δηλαδη τοτε που εμεις θα εχουμε φυγει, και θα κληθει αλλος να επιστρεψει τα λεφτα αναδρομικα και εντοκως, οπως εγινε με το ΛΑΦΚΑ.
Η Αποσυρση κοροϊδια:Ισχυει κανονικα μεχρι να δουμε τι θα κανουμε
Τα δυσβασταχτα Πρασινα τελη:Ομοιως μεχρι να επανεξετασουμε το τροπο υπολογισμου τους.
Η υποκριτικη 'τακτοποιηση των ημιϋπαιθριων ομως αναστελλεται για να ελεγθει η νομιμοτητα της και θα επανεξεταστει απο το νεο Υπ.Περιβαλλοντος Κλιματικης Αλλαγης.
Φαντασου δηλαδη να μην ειχαν και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προγραμμα με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ λυσεις...
Κατα τα αλλα σημερα εγιναν λαμπογυαλο αλλα καμμια δεκαρια μαγαζια στο κεντρο αλλα τα καναλια της αμεροληπτης ενημερωσης ασχοληθηκαν με τις προσελευσεις των υπουργων στα γραφεια τους και τα εσωκομματικα της ΝΔ.
Και πολυ σωστα επραξαν.Να χαλασουν τη νιρβανα των Πολιτων (ειπαμε αυτων που ειναι πρωτα) και το αισθημα ασφαλειας που ηδη αρχισε να εμπεδωνεται στο κοσμο?? -
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Άρχισαν τα όργανα.....
Εάν όντως είναι έτσι τότε μάλλον άρχισε καλά. Οι προσλήψεις των ωρομισθίων που κυνηγούσαν σαν τρελοί την ΠΔΣ για να αποκτήσουν προϋπηρεσία γινόταν εκτός ΑΣΕΠ και ο καθένας ήταν έρμαιο στις ορέξεις του Δ/ντή εκπαίδευσης. Πού και αυτός κάπου όφειλε τη θεσούλα του (π.χ σε κάποιον τοπικό βουλευτή) . Έτσι λοιπόν άνθρωποι που ήταν 35/40 χρονών με οικογένειες βρίσκονταν έξω και υπηρετούσαν όσοι είχαν γνωστό το βουλευτή. Ήταν πραγματική ξεφτίλα.
Φαντάζομαι θα αντικατασταθεί ή θα βελτιωθεί. Εάν το καταργήσουν εντελώς θα είναι λάθος
-
μιας και ολοι θελουν να γινουν χαλιφιδες στην θεση του χαλιφη εδω ειναι η ευκαιρία.
ps.
το σημαντικο για μενα ειναι στο κατω μερος της σελιδαςO δικτυακός τόπος και οι εφαρμογές έχουν υλοποιηθεί με Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
-
Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
http://apps.opengov.gr/μιας και ολοι θελουν να γινουν χαλιφιδες στην θεση του χαλιφη εδω ειναι η ευκαιρία.
ps.
το σημαντικο για μενα ειναι στο κατω μερος της σελιδαςO δικτυακός τόπος και οι εφαρμογές έχουν υλοποιηθεί με Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
Το σημαντικο ειναι οτι υπαρχει διαφανεια,τουλαχιστον σε αυτο το σταδιο.
Εγω θα κανω ετεροπροτασεις (ρεαλιστικες) για να δω πως εχει η διαδικασια και πως θα το χειριστουν γενικα. -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Δικαίωμα να υποβάλει το βιογραφικό του και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό θα έχει ο καθένας, ενώ την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων έχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Αναρωτιέμαι τι ψάρια θα έπιανε ένα γ@μ@το βιογραφικό που μου είχε έρθει με email... Η πρώτη σελίδα ήταν γτπ, αλλά η δεύτερη που είχε και φωτογραφία....
-
Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
http://apps.opengov.gr/μιας και ολοι θελουν να γινουν χαλιφιδες στην θεση του χαλιφη εδω ειναι η ευκαιρία.
ps.
φήμες θέλουν τον tasosdev να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το πόνημα
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για πολιτική οποιουδήποτε τύπου από αυτό το καραγκιοζιλίκι.Προς διαρκές ανέκδοτο μάλλον φέρνει, το οποίο με τόσους ετερόκλητους που κουβαλάει μέσα του, είναι θέμα χρόνου και λίγο σωστής πολιτικής από το κόμμα της ΝΔ για να αρχίσει να ρετάρει.νομιζεις εσυ οτι θα ρεταρει..
οχι μονο δε θα ρεταρει, αλλα αργα ή γρηγορα θα γινει 3η δυναμη..
εδω θα μαστε και να με θυμηθεις..φυσικα και δε το ψηφιζω και συμφωνω με ολα οσα ειπες παραπανω, απλα στο αμεσο μελλον ο ρατσισμος και η ξενοφοβια δικαιολογημενα (και μη μου πει κανεις οχι οσο εχουμε λαθρομεταναστες και γενικα μεταναστες να τριγυρνουν ελευθεροι και να κανουν ο,τι γουσταρουν ) θα αυξηθουν και σε τετοιες συνθηκες αναπτυσονται τετοια φρουτα τα οποια δεν εχουν καν την αναλογη ιδεολογια (με εξαιρεση κατι πλευρηδες , βοριδηδες) , αλλα ειναι καιροσκοποι που πανε να βγαλουν κανα φραγκο και γιατι οχι, να πιασουν και καμια καρεκλα..
κατσε να δουμε τι αρχηγο θα βγαλει η ΝΔ και βλεπουμε ποσοι ακομα θα πανε στο λαος..γιατι θα πανε κι αλλοι , αυτο ειναι βεβαιο -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σπαρταριστό επεισόδιο, απολύτως επιβεβαιωμένο από την δουλειά της μητρός μου (δουλεύει σε δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό...).......Stage... κι άλλο stage!Εικόνες από οποιδήποτε κατάστημα του ΙΚΑ...
Αλλά δεν έχει να κάνει με την ΝΔ. Τα 'παιδιά' τοποθετούνται από **όλα **τα κομματικά γραφεία... -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Λοιπόν, βλέπω τα σχόλια των περισσοτέρων και μάλιστα από την ημέρα που ο Δρίφτερ άνοιξε το θέμα και έχω να πω τα εξής.Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ, που δείχνουν να νοιάζονται για αυτό το χωράφι, για τα κόμματα που ψηφίζουν ή ψήφιζαν με όσα χάλια έχουν, (το καθένα για τους δικούς του λόγους) και που κυρίως δεν παραμυθιάζονται ούτε είναι διατεθειμένοι, να δώσουν λευκή επιταγή σε κανέναν κερατά.
Θυμάμαι μάλιστα ξανά δυο πράγματα. Το ένα, είναι αυτό που είχε πει ο Corsair πως ο ΓΑΠ είναι ιντερνετάκιας και το άλλο, αυτό που είπε ο ίδιος ο ΓΑΠ 'πρώτα ο πολίτης, θα ακούω τον πολίτη' και κάτι τέτοια.
Λέω λοιπόν, μια και είμαστε άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων, που έλεγε ο Μαυρογιαλούρος και αν το θέλουν αρκετοί, αφού θα φάμε όλοι στην μάπα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια, πριν τους κράξουμε να τους δοκιμάσουμε.
Προτείνω λοιπόν στο πολύ χαλαρό, να παρακολουθούμε τι κάνει σε κάποια σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους μας και με κάποιο τρόπο μετά, να βρούμε ένα τρόπο επικοινωνίας και κατάθεσης κάποιων προτάσεων, σαν μεγάλη ομάδα μέσω ίντερνετ στον ίδιο τον ΓΑΠ. Οργανωμένα όμως, όχι σκορποχώρι και όχι μαλακίες προτάσεις τύπου, 'κόψε πρόεδρε τελείως το τέλος ταξινόμησης στα μεγάλα κυβικά, για να πάρει ο κόσμος γλήγορο εργαλείο'.
Ξέρω ότι αρχικά ίσως ξενίσει κάποιους αυτό που λέω, αλλά αν το σκεφτείτε καλύτερα,δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Μάλιστα, το σκέφτηκα μόλις τώρα και θα ήθελα αν δεν βαριέστε και αν το γουστάρετε σαν ιδέα, να το συζητήσουμε και ίσως βρούμε τον τρόπο.
Μια προσπάθεια θα γίνει, θα δούμε αν όσα διαλαλούσε προεκλογικά έχουν βάση ή ήταν άλλη μια προεκλογική πίπα και ανάλογα την αντιμετώπιση που θα έχουμε, ή θα πετύχουμε κάτι για να μην πάνε χαμένα άλλα τέσσερα χρόνια, ή θα τον κράξουμε διαδικτυακά μέχρι σημείου να μην έχει μούτρα να ξαναμπεί στο ίντερνετ. Έχω δε την αίσθηση, πως κάτι τέτοια θα τα παρακολουθεί και θα φοβάται πιθανό κράξιμο. Αυτή είναι η ιδέα και μπορείτε ελεύθερα να πείτε την γνώμη σας. Αν θέλετε να ανταλλάξουμε μπινελίκια παρακαλώ μόνο με πμ για να μην μας μπανάρουν όλους μαζί.
Αυτό γιατί το περάσατε στο ντούκου
Εγώ συμφωνώ απολύτως BEAMS Μαζί σου!@Χρήστος.Δήμου
Έχεις δίκιο για το 2004, όντως κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και η ΝΔ στην συνέχεια τα σκάτωσε ασύστολα, αλλά τι να κάνουμε και εμείς οι απλοί πολίτες που δεν έχουμε μπάρμπα υπουργό ούτε είμαστε γλυφοκ@ληδες από κάπου πρέπει να πιαστούμε.
Η ελπίδα τελειώνει τελευταία.
Προσωπικά προτιμώ να δώσω μια ακόμη ευκαιρία (μπορώ να κάνω και τίποτε άλλο αυτή την στιγμή;) παρά να καταδικάσω κάτι εν τη γεννέση του.
Να είσαι σίγουρος ότι αν τα σκατώσει και αυτός εγώ 'πρωτος τον λίθο βαλέτω'
Οπότε επανέρχομαι στην πρόταση του BEAMS, είμαστε μια πολύ μεγάλη κοινότητα (αναφέρομαι γενικά στο internet και όχι μόνο στο 4Τροχοί φόρουμ), και έχουμε την δυνατότητα απικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, ψηφοφορίας κ.λ.π.
Ποιός ο λόγος να μην ακουγόμαστε πιο πολύ; -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
@BEAMS αν στείλετε mail 'Πρόεδρε φτιάξε ποδηλατόδρομους να πέφτουμε παρέα' βάλε και την δική μου υπογραφή απο κάτω.δεν κάνω πλάκα.
πιάνομαι απο αυτό που είπες οτι θα χρησιμοποιήσουμε σαν μοχλό τις γνωστές κλίσεις του ΓΑΠ, και επειδή νομίζω οτι η εισαγωγή της κίνησης ποδηλάτων στη κυκλοφορία μόνο καλό θα κάνει, είμαι μέσα.
υπάρχουν άλλωστε έτοιμες μελέτες.θα του στείλουμε μήνυμα, προεδράρα όλοι έχουν δικαίωμα να σαβουρώνονται αλλά το θέμα είναι να πληρώνουν μόνο τα δικά τους λάθη (το έζησες το έμαθες) αλλά όχι και τα λάθη/αδυναμίες των άλλων τρώγοντας καπάκι το απο πίσω τουτού.
ας ανέβουν οι ποδ/μοι πιο ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων.Υποψη οτι η Τινα Μπιρμπιλη το κατεχει το αθλημα
http://theamapati.files.wordpress.com/2 ... =481&h=594 -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υποψη οτι η Τινα Μπιρμπιλη το κατεχει το αθλημα
http://theamapati.files.wordpress.com/2 ... =481&h=594ποια είναι αυτή? η 'άγνωστη' νέα υπουργός περιβάλλοντος κλπ?
μακάρι.
θα κατεβάσω το ποδήλατο Αθήνα!edit
ναι αυτή είναι
εδώ μπορείτε να κατεβάσετε και το βιβλίο. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Να σου δώσω προσωπικό παράδειγμα.Το 2000 σε εφαρμογή μίας οδηγίας για τους Συμβασιούχους το ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησε (ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) περί τα 1000+ άτομα στο ΕΜΠ. Ο τρόπος επιλογής απλός. Είχες μέσον για να σου φτιάξουν πλασματικές συμβάσεις για τα έτη 1998 και 1999??? Μέσα στην παράγκα. Διδακτορικοί Σπουδαστές με συμβάσεις βοηθού Εργαστηρίων βρέθηκαν την επόμενη μέρα Υπάλληλοι. Ακόμα και σήμερα αν πας στο ΕΜΠ σε ορισμένες υπηρεσίες τα γραφεία είναι τόσο πυκνά που δεν μπορείς να περάσεις ανάμεσα.
Έχεις δει, Διδακτορικό Σπουδαστή με ειδικότητα στα γεωτεχνικά να εργάζεται στο τμήμα φύλαξης του ΕΜΠ?? Φυσικά και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εργαστήριο που είναι (τώρα πια ως Μεταδιδακτορικός). Να μην πω βέβαια πως οι διάφοροι Υπάλληλοι έφεραν τα παιδιά τους, τα ξαδέλφια τους κ.λπ. Φτάνει να ανοίξεις το κατάλογο και να ψάχνεις τυχαία για ένα επώνυμο και με σχετική βεβαιότητα θα το βρεις 2 ή 3 φορές.
Φυσικά αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με τους συμβασιούχους του 2004 ή με τα διάφορα Stage.
Mε το μπαρδον, αλλα δε σε ειχα συνηθισει να γραφεις ποστ κοινωνικου σχολιασμου, επιπεδου Τριανταφυλλοπουλου, με μπολικο τσουβαλιασμα. Μερικες απαντησεις στη συζητηση περι ΙΔΑΧ που εγινε:
-
Ο τροπος επιλογης που ισχυριζεσαι οτι ισχυσε, ισχυσε σε ποσοστο μονο των συμβασιουχων. Η μεγαλη πλειοψηφια τους ειχαν πραγματικες συμβασεις. Τι δηλαδη; Εκει στο ΕΜΠ προγραμματα δεν ειχατε; Μεταπτυχιακους δουλους δεν ειχατε; Μονο εδω φυτρωνουν αυτα τα φρουτα;
-
Oι μαϊμου συμβασεις γινονται σε μεγαλο βαθμο με κομματικα κριτηρια. Ποια κομματικα κριτηρια ομως; Της εκαστοτε πρυτανικης αρχης; Γιατι; Γιατι ψηφιζουν - στηριζουν. Αρα αν στο ΕΜΠ πηραν πρασινους, το εκαναν λογω πρυτανη και οχι λογω κυβερνησης. Εδω συνεχεια γαλαζιους παιρνουν. Και το 2000 και τωρα.
-
Οντως διασταυρωση ειναι δυσκολο να γινει. Οι περισσοτεροι ειναι με αποδειξη επαγγελματικης δαπανης.
-
Με τους καημενους αβολευτους οννεδιτες να μου επιτρεψεις να κλαψω απο τα γελια
-
Οχι δεν ειμαι στη δουλεια που θα ηθελα (εντελως συμπτωματικα εγω ειμαι, αλλα μιλαω γενικα) και ΟΧΙ δεν αμοιβομαι οπως αξιζω (ή πιστευω οτι αξιζω). Αλλα θα παρω συνταξη απο εδω (δεν θα παρω, αλλα λεμε) αρα δεν εχω καμια σχεση με τα σταζ.
-
Δεν επεκτεινομαι, αλλα αν θελετε να επεκταθω. Ειμαι ΙΔΑΧ, εκλεγμενος στο σωματειο μας και στην ΠΟΕΙΔΔ. Αρα μπορω να σας λυσω οτι απορια
-
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
6. Δεν επεκτεινομαι, αλλα αν θελετε να επεκταθω. Ειμαι ΙΔΑΧ, εκλεγμενος στο σωματειο μας και στην ΠΟΕΙΔΔ. Αρα μπορω να σας λυσω οτι αποριαΜια απορια μονο που δε μου την ελυσε ποτε κανεις...
Πως καταφεραν αρκετα ιδρυματα οπως το ΕΚΠΑ που ανεφερε ο dirtoulios ή η ΑΣΟΕΕ που ξερω απο προσωπικη εμπειρια και βαλανε τους συμβασιουχους εργου στο ΙΚΑ; -
@ greo
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι ακριβώς αυτό. Ορισμένου χρόνου με συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν κάποιος εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες τότε προκυρήσεις τη θέση και προσλαμβάνεις κανονικά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Οποιαδήποτε από το παράθυρο νομιμοποίηση στη συνέχεια με μόνο κριτήριο αν υπάρχουν συμβάσεις συνεχείς για 24 μήνες είναι παράνομη είτε μας αρέσει είτε όχι καθώς δεν πληροί τα κριτήρια περί πρόσληψης υπαλλήλων (Δημοσίευση προκύρηξης κ.λπ.). Τώρα αν θεωρείς ως αξιόπιστο εργαλείο πρόσληψης κάποιου η γνωριμία του με τον Καθηγητή που μέσω ενός Ερευνητικού Προγράμματος του είχε βρει ένα χρηματικό ποσό (καθώς στο ΕΜΠ και γενικά στα ΑΕΙ είχαμε και έχουμε ακόμα το Φρούτο του Αμίσθου Μεταπτυχιακού Υπότροφου (Υπότροφος και άμισθος...)) τότε με συγχωρείς αλλά λάθος είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ το 1982 όταν είχε προχωρήσει στην αλλαγή της διοίκησης και εκλογής μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ.
Η μηχανή ήταν γνωστότατη. Για να βολέψουμε τα όσα παιδιά μας, που είχαν κένα στο 24μηνο προχωρήσσμε σε εικονικές συμβάσεις. Τρεχάλες να βρούμε τον εκάστοτε ΔΕΠ υπεύθυνου Εργαστηρίου να υπογράψει τις συμβάσεις κ.λπ. Συμβάσεις με ημερομηνίες του 1998 και 1999 που υπογραφόταν το 2001.
Το ζήτημα αν κατάλαβες δεν ήταν το Πράσινο ή Μπλε χρώμα τις κάθε πρόσληψης αλλά το γενικό πλαίσιο. Δεν μπορεί κάποιος να κάθετε και να μιλά για τις προσλήψεις των μεν και να αγνοεί ότι και ο ίδιος είχε πρακτικά ακυρώσει το ΑΣΕΠ με το τρόπο που δούλευε.
-
@Ισαακ
Μα το νομιμο για τους συμβασιουχους εργου ειναι το ΙΚΑ. Το μπλοκακι ειναι παρανομο και η αποδειξη επαγγελματικης δαπανης εχει οριο ως προς την αμοιβη@δημου
Παρανομος νομος δεν υπαρχει. Αν παραβιαζει το δικο σου αισθημα περι νομιμοτητας, αυτο ειναι αλλο καπελο. Το δικο μου αισθημα περι δικαιου αισθημα φερ'ειπειν παραβιαζεται με τους overqualified υποψηφιους για απλές θεσεις.
Στην ουσια: Συμβαση εργου για παγιες αναγκες απαγορευεται. Οι παγιες και διαρκεις αναγκες πρεπει να καλυπτονται απο μονιμους. Αρα τα κριτιηρια που επικαλεισαι (και ειναι ανεπαρκη κατ'εσε) ειναι μια χαρα και στους τυπους και στην ουσια. Αρα τα μονα ζητηματα που μενουνε ειναι:- Ειναι παγιες οι αναγκες που καλυπτουν οι υπο μονιμοποιηση συμβασιουχοι εργου;
- Γιατι να παρουμε τους συγκεκριμενους και οχι να προκηρυχθουν οι θεσεις;
Για το 1 χωραει πολλη κουβεντα, μπορει πολλοι να μην καλυπταν παγιες και διαρκεις αναγκες (εγω παλι εντελως συμπτωματικα καλυπτα, αλλα ας μην περιπτωσιολογουμε), αλλα απο τη στιγμη που εγιναν ΙΔΑΧ πλέον καλυπτουν παγιες αναγκες στη συντιπτικη τους πλειοψηφια.
Το 2 για μενα ειναι μη ερωτημα. Κανενας τεχνοκρατης δεν μπορει να συλλαβει οτι η πολιτικη και οι νομοι πρεπει να εξυπηρετουν την κοινωνια. Καλως ή κακως αποτελει κοινωνικο προβλημα να πεταξεις εξω ανθρωπους που δουλευουν για να προσλαβεις καποιους που με βαση καποια κριτηρια, αμφιβολου χρησιμοτητας (γιατι ενα διδακτορικο στη γεωλογία να δινει μορια σε θεση γραμματεα τομεα ή η 3η ξενη γλωσσα, ας μη τρελλαθουμε). Αρα και εφοσον οι πολλοι συνεχιζουν τη δουλεια που εκαναν και πριν ειναι για μενα θεμιτη η αοριστικοποιηση τους.
Τα υπολοιπα ειναι παρενεργειες που δυστυχως παντα υπαρχουν. Και υπαρχουν γιατι τις απαιτει ο κυριαρχος λαός. Αν δεν τις απαιτουσε θα τις καταδικαζε στην πραξη. Και ειναι επισης παρενεργειες της πολυνομιας και πολυπαραθυρίας των νόμων. Οταν λεμε 'Μια και μόνη εργασιακη σχεση με το δημοσιο' θεωρουμαστε αγκυλωμενοι κομμουνιστες, απολιθωματα κλπ. Ε, ωραια αν υπαρχει αλλη λυση να την ακουσω απο τα αρτιγονα, αφου εμεις ειμαστε απολιθωματα.
Εκλογές 2009