-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λουφάρει κανείς?
Συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπήΈτσι, έτσι. Κάποιοι να βγάζουν μέσα σε δυο 8ωρα δουλειάς το ΣΚ των εκλογών όσα δε βγάζουν κάποιοι άλλοι μέσα σε ένα μήνα, το κράτος να ξοδεύει 100.000.000+ ευρώ από τα λεφτά των φορολογούμενων για να παίξουμε 'μονά-ζυγά' (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) κάθε τρεις και λίγο, και για κάποιους άλλους να ορίζεται δικάσιμος για τους λόγους που ανφέρει το άρθρο....
Αν μιλάς για τους δικαστικούς αντιπροσώπους να σε ενημερώσω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Πέραν της δουλειάς που βλέπει κανείς πηγαίνοντας εκεί (ο εκλογικός αντιπρόσωπος δεν μπορεί να φύγει ούτε για μία στιγμή) από της 7 το πρωί ως της 7 το βράδυ έχουν προηγηθεί δύο ημέρες προεργασίας και στη συνέχεια ακολουθεί μία νύχτα μακριά και μία ολόκληρη ημέρα μετά. Αυτό για το 50% τουλάχιστον των εκλογικών τμημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονική που έχουν κόσμο. Τώρα αν τα βάλεις κάτω τα 250 μεικτά για κάθε μέρα δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν Δικηγόρο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσα βγάζει για μία 2ωρη παράσταση στο Δικαστήριο ή για την αντίγραφα 4 ή 5 συμβολαίων. Αυτοί που το κυνηγούν είναι οι Δικαστικοί Επιμελητές και άλλα παρα-δικαστικά επαγγέλματα όπου για αυτούς πράγματι τα 1000 μεικτά είναι καλή αμοιβή.
Τώρα για τα περί κόστους και μεροκάματου. Είναι θέμα ευθύνης. Μία καθαρίστρια που δεν καθαρίζει καλά το πολύ να φάει ένα χέσιμο (λεκτικό) και να τελειώσει εκεί. Ένας Δικαστικός Αντιπρόσωπος που δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του κινδυνεύει με φυλάκιση και με παύση. Δεν είναι τα ίδια τι να κάνουμε. Από την άλλη για 3 ώρες μία σκυλού στο 4765ο της Ε.Ο. Άνω Ραχούλας - Κάτω Πολυκαρπίδεντρίου μπορεί να βγάλει περισσότερα και αυτά που βγάζει μία Δικηγόρος σε ένα 8ώρο τα βγάζει μία πόρνη πολυτελείας (όχι τίποτα το σπουδαίο) σε δύο ώρες με τα μπούτια ανοιχτά....
ΥΓ. Περί της Εφορευτικής. Αν πιστεύεις στους Δημοκρατικούς θεσμούς πρέπει να είναι τιμή σου να επιλεγείς ως Εφορευτική Επιτροπή. Τα πρόβλημα φυσικά δεν θα υφίστατο αν είχε αποφασιστεί μία αποζημίωση 300 ή 400 ευρώ οπότε στην περίπτωση αυτή θα ήταν γεμάτα τα εκλογικά τμήματα με κομματόσκυλα που προηγουμένως θα έκαναν ουρές στα πολιτικά γραφεία υποψηφίων για μία θέση σε κάποια εφορευτική.
Η μητέρα μου είναι δικηγόρος αγαπητέ Χρήστο και έχει κάνει αρκετές φορές δικαστική αντιπρόσωπος, οπότε γνωρίζω ακριβώς τι παίζει με τις αμοιβές. Έχω, δε, και συνεργάτες & φίλους δικηγόρους και συμβολαιογράφους οι οποίοι/ες διαφωνούν ΚΑΘΕΤΑ (αν και τους συμφέρει να τα κονομούν από τις εκλογές, και το έχουν κάνει...) με τις 'αποζημιώσεις' που δίνονται διότι τις θεωρούν υπερβολικές. Σου θέτω μερικά απλά ερωτήματα:
-
Δεν το βρίσκεις ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ προς όλους τους πολίτες που ΜΑΤΩΝΟΥΝ να βγάλουν το 700άρι ΤΟ ΜΗΝΑ να υπάρχουν αυτής της τάξεως οι αμοιβές για κάποες ΏΡΕΣ δουλειάς, όσο σκληρή και να είναι (που trust me, ΔΕΝ είναι πιο σκληρή από άλλες δουλειές που απαιτούν το ίδιο ωράριο και έχουν τις ίδες και μεγαλύτερες ευθύνες, και μάλιστα απέναντι σε ΖΩΕΣ και όχι μόνο θεσμούς)?
-
Το θεωρείς λογικό το κράτος να ξοδεύει όλα αυτά τα χρήματα για να κάνει εκλογές αντί να κοιτάξει να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα των εκλογών και τα 'ρέστα' να τα κάνει έργα?
-
Δεν πρέπει να σκεφτείς και τι θα γίνει στην περίπτωση που τα π.χ. 1000 ευρώ που προσφέρονται τα θεωρήσουν ΛΙΓΑ οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί, κλπ και δε δηλώσουν αρκετοί για δικ. αντιπρόσωποι? Τότε τι θα γίνει? Θα πρέπει να τους προσφέρουμε ακόμα περισσότερα για να κάνουμε σωστές εκλογές (!!!) ή θα εφαρμόσουμε κάτι άλλο (ότι π.χ. ισχύει και για τα μέλη της εφορευτικής)? Να το πω αλλιώς: Είναι δυνατόν το κράτος να ελπίζει ότι χάρη στο ύψος της αμοιβής θα βρεθούν αρκετοί να βοηθήσουν ως δικ. αντιπρόσωποι?!!..
-
Τι ΑΝΑΓΚΑΙΑ προσόντα έχει ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος όσον αφορά τα καθήκοντα που έχει ως δικ. αντιπρόσωπος που δεν τα έχεις εσύ ως μηχανικός, πληροφορικάριος, φυσικός, κλπ και δε σου επιτρέπεται να δηλώσεις για την ίδια δουλειά? Εγώ νομίζω ότι μια χαρά μπορείς να την κάνεις κι εσύ κι ένα σωρό άλλοι κλάδοι, ΑΛΛΑ... (τη συνέχεια πιστεύω τη γνωρίζεις).
-
Ο χρόνος του δικηγόρου που πάει δικαστικός αντιπρόσωπος αξίζει περισσότερο από το χρόνο του π.χ. Συμβούλου Επιχειρήσεων που χρεώνει 300-500 ευρώ την ώρα (για να μη μιλάμε μόνο για ...καθαρίστριες!) και τον κάλεσαν χωρίς την παραμικρή αμοιβή να τον 'τιμήσουν' ως μέλος εφορευτικής?
Είμαστε λίγο off-topic (αν και το θέμα είναι οι εκλογές) αλλά θα με ενδιέφεραν οι απόψεις επάνω σε αυτά. Όσο για το τι άλλο θα μπορούσε να γίνει, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε κι αυτό.
-
-
Γνωρίζετε πόσα βγάζουν πολλοί *(αν όχι όλοι, δεν είμαι 100% σίγουρος) *οι υπάλληλοι του Εσωτερικών για 1-2 μέρες 'επιφυλακή' (απλώς κάθονται και όχι σε όλο το 24ωρο ασφαλώς, με βάρδιες) σε ΚΑΘΕ εκλογική διαδικασία; Για πείτε. Και ευθύνη πρακτικά μηδενική, έτσι; Όπως και οι αστυνομικοί.
Από την άλλη, είναι σίγουρα ένα πολύ καλό μεροκάματο για τους δικηγόρους. Αλλά ποιοι νομίζετε ότι πηγαίνουν; Ο Κούγιας και ο Κατσαντώνης; Κυρίως οι νέοι δικηγόροι, που βγάζουν τον βασικό και αν, ή, από τους παλιούς, όσοι έχουν κεσάτια ή βαριούνται ή είναι ψυχοπαθείς λ.χ. σαν τον Χ.Δ. ή εμένα.
-
-
Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Καθόσον η μητέρα σου είναι του επαγγέλματος γνωρίζεις τις αμοιβές που υπάρχουν στο χώρο. Το ότι υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία αμείβονται λιγότερο και με μικρότερες ευθύνες αυτό έχει να κάνει με τη λογική του Κράτους και όχι της Δημοκρατίας ΙΜΗΟ. Σίγουρα η Νοσοκόμος που δουλεύει στην Εντατική ενός Νοσοκομείου με δυσκολία θα έβλεπε αυτά τα λεφτά. Το πρόβλημα δεν είναι όμως τα πολλά λεφτά των Δικηγόρων αλλά τα ελάχιστα χρήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας (έχω και άλλες αλλά ας μην επεκταθούμε).
-
Θα φώναζα αν πχ είχαμε σε 1 μήνα δύο εκλογικές αναμετρήσεις ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε μία. Τα 100~150 εκατ. ευρώ κάθε εκλογικής αναμέτρησης (ήτοι περί τα 100 εκατ. το έτος για 3~4 αναμετρήσεις ανά 5 έτη περίπου) είναι ελάχιστα χρήματα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας ήτοι περί τα 10 ευρώ το άτομο. Πάντως το κόστος των Δικαστικών Αντιπροσώπων δεν υπερβαίνει το 20% της δαπάνης αυτής οπότε μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να κοπτόμαστε τόσο για τα χρήματα αυτά.
-
Το πρόβλημα το σημείωσα και προηγουμένως. Η άρνηση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία είναι πρόβλημα θεσμικό και όχι οικονομικό. Μία χώρα που θα είχε εκπαιδεύσει σωστά τους πολίτες της δεν θα είχε αυτά τα προβλήματα. Γνωρίζεις ελπίζω πως φτάσαμε στα 1000 ευρώ.
-
α. Τη γνώση του Νόμου και β. Τη δύναμη που έχει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος (καθώς μπορεί να ρίχνει ποινές που είναι άμεσα εκτελεστές). Και τα δύο απαιτούν γνώσεις που ως Μηχανικός δεν έχω και αμφιβάλω πλην του κλάδου των Δικηγόρων να έχει κάποιος άλλος.
-
Το ένα είναι εργασία το άλλο είναι δικαίωμα το είπαμε. Το 2ο δε, άντε να σου συμβεί μία ή δύο φορές στη ζωή σου (20,000 εκλογικά τμήματα είναι αυτά με 100,000 αντιπροσώπους σε μία χώρα με 6,000,000 πολίτες ηλικίας 25 με 65) ήτοι πιθανότητα μία στις 60.
-
-
Η λύση δεν είναι να μειώσεις τα χρήματα για τους αυτούς που φέρουν την ευθύνη του αδιάβλητου της διαδικασίας. Η λύση είναι να καταλάβουμε γιατί η συμμετοχή μας στα κοινά πρέπει να είναι δικαίωμά μας και όχι μία βασανιστική διαδικασία.
Πάντως υπάρχει αν δεν κάνω λάθος κάποια μικρή αποζημίωση (συμβολική φυσικά) που θα μπορούσε να προσαρμοστεί ανάλογα.
Μία μείωση της αμοιβής των Δικαστικών Αντιπροσώπων είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνη κίνηση.
Δεν θα μπορουσαν κι αυτοι που εξασφαλιζουν το αδιαβλητο να λαμβανουν μια συμβολικη αποζημιωση?Δεν ειναι ζητημα παιδειας κι αυτο? Γιατι να εκπορευονται κινδυνοι? Δεν υπαρχουν ασφαλιστικες δικλιδες π.χ κομματικοι αντιπροσωποι ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γνωρίζετε πόσα βγάζουν πολλοί *(αν όχι όλοι, δεν είμαι 100% σίγουρος) *οι υπάλληλοι του Εσωτερικών για 1-2 μέρες 'επιφυλακή' (απλώς κάθονται και όχι σε όλο το 24ωρο ασφαλώς, με βάρδιες) σε ΚΑΘΕ εκλογική διαδικασία; Για πείτε. Και ευθύνη πρακτικά μηδενική, έτσι; Όπως και οι αστυνομικοί.Από την άλλη, είναι σίγουρα ένα πολύ καλό μεροκάματο για τους δικηγόρους. Αλλά ποιοι νομίζετε ότι πηγαίνουν; Ο Κούγιας και ο Κατσαντώνης; Κυρίως οι νέοι δικηγόροι, που βγάζουν τον βασικό και αν, ή, από τους παλιούς, όσοι έχουν κεσάτια ή βαριούνται ή είναι ψυχοπαθείς λ.χ. σαν τον Χ.Δ. ή εμένα.
Το πρόβλημα στη χώρα είναι ότι αν κάποιος δηλώσει εθελοντής για αυτά τα πράγματα θεωρείται περίεργος ή ψυχοπαθής ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πολύ περισσότερη δουλειά για 2 εβδομάδες και με το κόστος στα 13 δις ήταν υποχρέωση μας να γίνουμε εθελοντές με ανταμοιβή κανένα μπλουζάκι και δωρεάν γέυματα.
Όλα είναι θέμα το πως σερβίρονται από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης. Τότε που τους έκαιγε η δουλειά (για να μοιραστούν τα μπόνους στους μεγαλό-εργολάβους) όλοι να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς βεβαίως βεβαίως. Σήμερα που είναι η ύψιστη στιγμή κάθε Δημοκρατίας είναι αγγαρεία ντεμοντέ κ.α.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Δεν θα μπορουσαν κι αυτοι που εξασφαλιζουν το αδιαβλητο να λαμβανουν μια συμβολικη αποζημιωση?Δεν ειναι ζητημα παιδειας κι αυτο? Γιατι να εκπορευονται κινδυνοι? Δεν υπαρχουν ασφαλιστικες δικλιδες π.χ κομματικοι αντιπροσωποι ?
Το είπα παραπάνω για την υπόθεση του ξυλοδαρμού Εφόρου σε Έφορο που έπεσε σε τμήμα για ένα ψηφοδέλτιο. Θεωρείς ότι ήταν για άλλους λόγους πλην από κομματικούς??? Φτάνει να σου θυμίσω το 2000 όταν μέχρι της 11 το βράδυ δεν είχε μπει στο σύστημα κανένα τμήμα από τη Β Αθηνών και μετά όταν πια είχαν τελειώσει με τις ενστάσεις περί άκυρων και μη ψηφοδελτίων έγινε η μεγάλη 'ανατροπή'.
-
Μηπως ......το ξαναλεω...μηπως θα ηταν καλυτερα οι εφορευτικες επιτροπες να επανδρωθουν με ανδρες και γυναικες των Ενοπλων Δυναμεων;
Μια ολιγοημερη αδεια θα ηταν η αμοιβη τους για αυτη την ολοημερη αγγαρεια.
Λεω μηπως ;.... -
Το είπα παραπάνω για την υπόθεση του ξυλοδαρμού Εφόρου σε Έφορο που έπεσε σε τμήμα για ένα ψηφοδέλτιο. Θεωρείς ότι ήταν για άλλους λόγους πλην από κομματικούς??? Φτάνει να σου θυμίσω το 2000 όταν μέχρι της 11 το βράδυ δεν είχε μπει στο σύστημα κανένα τμήμα από τη Β Αθηνών και μετά όταν πια είχαν τελειώσει με τις ενστάσεις περί άκυρων και μη ψηφοδελτίων έγινε η μεγάλη 'ανατροπή'.
Αυτο ( ο ξυλοδαρμος) μπορει να ηταν ενα μεμονομενο περιστατικο που δεν αποδεικνυει το προβληματικο της διαδικασιας.Ακομα κι ετσι θα αποφευγετο αν παιρναν περισσοτερα χρηματα οι δικαστικοι αντιπροσωποι?
Οσο για το 2000 και παλι αμοιβομενοι δεν ηταν?
Που ακριβως θες να καταληξεις?Εγω απο την πλευρα θεωρω πως θα μπορουσαν να επιτελεσουν αμισθι(η εστω με ενα συμβολικο ποσο) το ιδιο εργο χωρις να τιθεται ζητημα ηθικης καλυψης.
-
μαλλον αυτοδυναμια προβλεπει ο γκαλοπακιας της Alco στο Alter
βασικα επειδη εχω και μια νυστα,να παω να την πεσω ή μηπως με πιασει στον υπνο ο Γιωργακης?
-
Λεβέντης!
-
σχολιο απο blog
Προφήτης says:
04/10/2009 at 6:22 pmΚάθε ντενεκές δημοσίευσε πρόβλεψη και γκαλλοπ.
Εδώ λοιπόν οι καλές προφητείες, από τον Κάλχα του είδους.
Κατά την προσφιλή τακτική των οιωνοσκόπων αφού διαβάσαμε σηκωτοπλέμονα ζώων, κοκορέτσια και σπληνάντερα, ζητήσαμε την επιφοίτηση του Απόλλωνα.
Ο θεός υπήρξε καλός μαζί μας.
Ιδού τι μαρτυρεί μέσα από τα δάκτυλα ενός ταπεινού υπηρέτη του :George owes us, 40 στο πηλήκιο
Και τότε μόνος και τώρα μόνος, 37 και το λουρί της μάνας
Αλέκα και Γαρυφαλλιά, 7,5 και (στης Πάργας) τον ανήφορο
Σε ποιον Ψινάκη να πιαστώ μπουμπούκο να περάσω, 5, να τ’ αφήσω κύριος ;
Πίσω από τις λέξεις,** 3,5 και το μουστάκι του Κουβέλη**
Χρυσογέλα Κυρία μου, γέλα καλή μου, 2,6 και μια μαργαρίτα
Ανταρσίες πάσης φύσεως και πισωμπρος Μ-Λ, 0,4
Κουτσοί, στραβοί και ο Άγιος Παντελεήμονας, 2.
Και του χρόνου, Βοήθειά μας, 2.Σε μία ώρα, το σεβασμό ή τον καγχασμό σας στο Θεό.
Αλλά οι πονηροί θα είδαν ότι οι διατυπώσεις καλύπτουν κάθε ενδεχόμενο.
Αν π.χ. ο ανελλήνιστος πάρει πάνω από 40 σημαίνει ότι παίρνει από το “Βοήθειά μας”.
Αν πάρει κάτω από 40, το πηλήκιο ήταν στραβά.
Αν ο μόνος πάρει πάνω από 37 το λουρί της μάνας ήταν μακρύ.
Αν πάρει κάτω από 37 πήγαν στον Άγιο Παντελεήμονα. -
Ο χρήστης manosk 29/09/09 έγραψε:
40,5%
35,3% -
Από ALTER:
ΠΑΣΟΚ: 41-44%
ΝΔ: 34,3-37,3%Κάντε το άθροισμα...
Περαστικά μας...
-
Καλα δεν ηταν και κατι που δεν ξεραμε απο τις 4 Σεπτεμβριου
το θεμα ειναι αν θα δεχτει να κυβερνησει ο Γιωργακης με λιγοτερους απο 160(οσους * περιπου* του δινει ο ν.Παυλοπουλου με τα σημερινα αποτελεσματα)
-
Άντε, και στα δικά μας οι ελεύθεροι
-
οσοι Πασοκοσκυλα (και τονιζω απευθηνομαι στα Πασοκοσκυλα και οχι στους απλους ψηφοφορους) τρεξτε να σας βαλει καπου το Πασοκ να βγητε απο τη μιζερια σας...
καληνυχτα σας.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Πολύς λόγος γίνεται για την πράσινη ανάπτυξη, την οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό που δεν λένε όμως τα παλλικάρια (ΟΛΑ τα παλλικάρια, αν βέβαια το ξέρουν), είναι πως σε κανένα κράτος του κόσμου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν καλύπτουν πάνω από το 1/5 των αναγκών του πληθυσμού!
Βασικά διαφωνώ κάθετα.....
Εγώ δεν κατανοώ την λογική του. Επειδή δεν μπορούμε/θέλουν να πιάσουμε το 100% στις ΑΠΕ θα πρέπει δηλ. να τις εγκαταλείψουμε; Με αυτή τη λογική επειδή οι μηχανές εσωτερικής καύσης αποδίδουν ένα 25 με 35% στην καλύτερη, θα έπρεπε να πάνε στα σκουπίδια εξ' αρχής και να είχαμε κινηθεί στο μονοπάτι των flux capacitors.
Νομίζω ότι η αντικειμενικότητα της άποψής του, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι υπό αμφισβήτηση απλά λόγω περιβάλλοντος εργασίας.To θέμα παίδες δεν είναι τι εύχεσαι αλλά τι μπορείς (εγώ πχ θα ευχόμουν εκμετάλλευση ενέργειας μελανών οπών με χρήση ακτινοβολίας Hawking, μεγαλύτερη δεξαμενή ακόμη και από την ελεγχόμενη σύντηξη και απόλυτα πράσινη). Δεν είμαι κατά των ΑΠΕ αλλά πουθενά διεθνώς δεν έχουν λύσει το ενεργειακό (δείτε τα προγράμματα των σκανδιναυικών χωρών ολόκληρα και όχι αποσπασματικά). Θα μπορούσε βέβαια κανείς να ελπίζει πως ότι δεν έγινε πουθενά θα το καταφέρουν οι νεοέλληνες, γράφοντας εκθέσεις (και κάνοντας εισαγωγές από το...Κοζλοντούι...)
-
οσοι κραζετε πασοκ-νδ γραφτε και τι ψηφισατε
περι εφορευτικης σωστα τα λεει ο χρηστος, με την προϋποθεση να εισαι οντως 'δημοκρατης'. για αντιδημοκρατες οπως εγω ειναι απλως αλλη μια καταπιεση του συστηματος και αν μου τυχαινε, θα εκανα τον αρρωστο
-
απο άυριο πράσινος ο ήλιος...
-
Μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα exit poll ΣΚΑΙ - λοιπών καναλιών.
Εκλογές 2009