-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Απ τη μια ειναι το minimal Megane (το οποιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο) και απο την αλλη το Astra με τα απειρα κουμπακια και τους εντυπωσιακους φωτισμους. Σε Astra δεν εχω μπει για να ξερω απο ποιοτητα και τα σχετικα.
Εχοντας μπει και οδηγήσει Insignia (μοιάζει το εσωτερικό τους) ψηφίζω φουλ μίνιμαλ. Πολλές φορές αποσπάται η προσοχή σου από τον δρόμο προσπαθώντας να βρεις κάτι και άλλες τόσες ψάχνεσαι στα τυφλά προσπαθώντας να πατήσεις το σωστό κουμπί.
-
Προφανώς και το Astra θα το βλέπουμε περισσότερο. Έχει τα φόντα να καλοπουλήσει. Όμορφες γραμμές, καλά μοτέρ, ανταγωνιστικές τιμές, κεκτημένη ταχύτητα και παράδοση σε υψηλές πωλήσεις...
...αλλά από εσωτερικό μπλιάχ! (μιας και σ' αυτό επικεντρωθήκατε)
Insignia-Astra-νέο Focus, όλα στο ίδιο στυλ, με ...αυγουλοειδή ταμπλό και κάθετα μακρόστενους αεραγωγούς, νομίζω (προσωπική γνώμη) από τα πιο αποκρουστικά εσωτερικά νέων αυτοκινήτων (χειρότερα κι απ' το Fiesta!!). Κι αν ψιλο-αδιαφορώ για την εξωτερική όψη ενός αυτοκινήτου, ομολογώ ότι δεν μπορώ να 'συγκατοικήσω' με ένα άσχημο εσωτερικό.
-
Το εσωτερικό του astra είναι πολύ ωραίο. Άλλο είναι το πρόβλημά του. Είναι τεράστιο και σημαντικά βαρύτερο του ανταγωνισμού. Με τέτοια μεγέθη δεν θα το σύγκρινα με τα υπόλοιπα μικρομεσαία παρά μόνο με την Delta.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Προφανώς και το Astra θα το βλέπουμε περισσότερο. Έχει τα φόντα να καλοπουλήσει. Όμορφες γραμμές, καλά μοτέρ, ανταγωνιστικές τιμές, κεκτημένη ταχύτητα και παράδοση σε υψηλές πωλήσεις......αλλά από εσωτερικό μπλιάχ! (μιας και σ' αυτό επικεντρωθήκατε)
Insignia-Astra-νέο Focus, όλα στο ίδιο στυλ, με ...αυγουλοειδή ταμπλό και κάθετα μακρόστενους αεραγωγούς, νομίζω (προσωπική γνώμη) από τα πιο αποκρουστικά εσωτερικά νέων αυτοκινήτων (χειρότερα κι απ' το Fiesta!!). Κι αν ψιλο-αδιαφορώ για την εξωτερική όψη ενός αυτοκινήτου, ομολογώ ότι δεν μπορώ να 'συγκατοικήσω' με ένα άσχημο εσωτερικό.
ειναι ασχημο το εσωτερικο του νεου astra ?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ειναι ασχημο το εσωτερικο του νεου astra ?
Προσωπική υποκειμενική γνώμη καταθέτω.
Αυτές οι μακρόστενες κάθετες φόρμες στο τιμόνι και το κεντρικό ταμπλό μου μοιάζουν ιδιαίτερα απωθητικές, χώρια (το τραγικότερο) οι κάθετοι αεραγωγοί εκατέρωθεν της κεντρικής οθόνης, που μέχρι τώρα μόνο σε τζιπ συναντούσε κανείς (Terios κλπ φθηνά ή ακριβά).
Θα ξεπεραστεί γρήγορα από το χρόνο. -
Περι ορεξεως που λενε ,προσωπικα βρησκω το εσωτερικο του Αstra το καλυτερο και το πιο ομορφο στην κατηγορια του , μετα ερχετε του Megane .
Ασχημο ειναι το εσωτερικο του Leon και του Golf , τελειως ξεπερασμενα και γερασμενα -
να πω και εγώ που τα έχω κάνει test drive ?
το megane όντως είναι το ποιο ολοκληρωμένο χωρίς να φωνάζει και να καταφεύγει σε κραυγαλέες λύσεις εντυπωσιασμού ! βλέπε εσωτερικό astra ,το μόνο που χαλάει σε θέμα εργονομίας είναι ο διακόπτης του esp ο οποίος βρίσκεται σε άβολη θέση ,ίσως όχι άσκοπα για ευνόητους λόγους ,τώρα χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός η ποιότητα κατασκευής - συναρμογής είναι 3 κλικ πάνω από astra και 1 από golf, γνώμη μου !! τα ξεχωρίζεις άμα πέσεις κάτω από τα ταμπλό και προσέξεις κουμπώματα μοκέτες καλύμματα βιδών καθίσματα από κάτω καλώδια κ.α
το megane υπολείπεται σε σχέση των δυο ανταγωνιστών του στο χώρο για τα γόνατα πίσω ξεκάθαρο αυτό ,ως αντιστάθμισμα έχει αυξημένη χωρητικότητά αποσκευών σε λίτρα ίδια με του astra άλλα με πολύ καλύτερη εκμετάλλευση λόγω και του αυξημένου πλάτους εσωτερικά και στο άνοιγμα της 5ης πόρτας
μοτέρ αρκετά σβέλτο ίσως λίγο ποιο γρήγορο από astra και περίπου τα ίδια με το golf δεν μπόρεσα όμως να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα λόγω test ! το σασμάν λίγο με χάλασε άλλα είχε καλή κλιμάκωση ,του golf πάντως είχε την καλύτερη αίσθηση
πάντως εκεί που το αυτοκίνητο δίνει ρέστα είναι σε θέματα οδικής συμπεριφοράς μακράν η ποιο σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση που έχω οδηγήσει σε αυτοκίνητο οικογενειακής χρίσης με σπορτιβ πινελιές ουδέτερη συμπεριφορά και απόλυτη απόσβεση των κακοτεχνιών ,πιστεύω πως έχει καλύτερη απόσβεση ακόμα και από οχήματα τύπου suv-mpv-crossover τι να πω αξίζει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Προσωπική υποκειμενική γνώμη καταθέτω.
Αυτές οι μακρόστενες κάθετες φόρμες στο τιμόνι και το κεντρικό ταμπλό μου μοιάζουν ιδιαίτερα απωθητικές, χώρια (το τραγικότερο) οι κάθετοι αεραγωγοί εκατέρωθεν της κεντρικής οθόνης, που μέχρι τώρα μόνο σε τζιπ συναντούσε κανείς (Terios κλπ φθηνά ή ακριβά).
Θα ξεπεραστεί γρήγορα από το χρόνο.συμφωνω απόλυτα.. εξωτερικα παντως ειναι αρκετα ομορφο, αν και ενα κλικ πιο χοντροκομμενο απο το πενταθυρο megane στα ματια μου
-
To σασμαν του megane ειναι τραγικο , καθολου σταθερο κ δεν σε προδιαθετει για γρηγορες αλλαγες...Το σασμαν του honda civic ειναι κατα την γνωμη μου το κορυφαιο χειροκινητο στην κατηγορια.
-
για να μας πουν οι opelisti και δυο λογια για το ηλεκτρογκαζο τους!!!!!!
φιλος μου και κατοχος astra το εχει χαρακτηρισει ως ''επικινδυνο'' απο την υστερηση που παρουσιαζει και πληρως απογοητευμενος απο την καταναλωση...........
ακουω....... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
φιλος μου και κατοχος astra το εχει χαρακτηρισει ως ''επικινδυνο'' απο την υστερηση που παρουσιαζει και πληρως απογοητευμενος απο την καταναλωση...........
ακουω.......Ποιο αστρα έχει ο φίλος σου ,έχει το τελευταίο με τουρμπο; Γιατί μόνο επικίνδυνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μην λέμε και ότι θελουμε.
Δεν ξερω για το απλό civic αλλά για το fn2 type-R που έχω οδηγήσει απλά επιβεβαιώνω αυτό που λές. Το σασμάν του ειναι κορυφαίο, ότι καλύτερο έχω οδηγήσει σε χειροκίνητο
-
Για το απλο civic μιλαω φιλε μου , οποιος το εχει οδηγησει ας το επιβεβαιωσει η ας με διαψευσει.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Για το απλο civic μιλαω φιλε μου , οποιος το εχει οδηγησει ας το επιβεβαιωσει η ας με διαψευσει.το θέμα είναι ποιος έχει οδηγήσει όλα τα μικρομεσσαία...για να κρίνει...
-
Δεν εχεις αδικο ...λιγο δυσκολο αυτο οντως , παντως επειδη εχω οδηγησει golf k megane χειροκινητα , ειμαι σιγουρος πως δεν εχουν επαφη τα σασμαν τους με του civic. Focus k astra δεν ξερω τι παιζει...Η 116 απο τι ξερω εχει φανταστικο σασμαν κ για τα υπολοιπα δεν εχω εικονα..
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
ακουω.......Ποιο αστρα έχει ο φίλος σου ,έχει το τελευταίο με τουρμπο; Γιατί μόνο επικίνδυνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μην λέμε και ότι θελουμε.
Δεν ξερω για το απλό civic αλλά για το fn2 type-R που έχω οδηγήσει απλά επιβεβαιώνω αυτό που λές. Το σασμάν του ειναι κορυφαίο, ότι καλύτερο έχω οδηγήσει σε χειροκίνητο
εχει το προηγουμενης γενιας 1,6 αλλα και το ινσιγκνια 1,8 που εχω οδηγησει μεχρι το Λουτρακι τα ιδια χαλια εχει
-
Μιλάς για αυτοκίνητα που έχουν 0-100 σε 11' 11,5' sec τα 100. Εμείς μιλάμε για άλλα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εχει το προηγουμενης γενιας 1,6 αλλα και το ινσιγκνια 1,8 που εχω οδηγησει μεχρι το Λουτρακι τα ιδια χαλια εχειείναι κάτι mazdares που πυροβολούν στον δρόμο..
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Μιλάς για αυτοκίνητα που έχουν 0-100 σε 11' 11,5' sec τα 100. Εμείς μιλάμε για άλλα αυτοκίνητα.ναι εγω λεω για αυτα που εχουν 4 ροδες και δεν ειναι απαραιτητο να ειναι τουρμπο για να ακουει το γκαζι ΑΜΕΣΑ.....
-
Συνεχιζοντας το φιλογικο ενδιαφερον για αγορα αυτοκινητου στην κατηγορια και εχοντας ως βαση το megane coupe το οποιο ειναι ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο που προσφερει μια καλη ποιοτητα σε μια συμβατη για την κατηγορια τιμη με πολυ καλο εξοπλισμο και πολυ καλα στοιχεια.
Με την ελευση της Giulietta ομως ερχεται ενα αλλο αυτοκινητο στην κατηγορια που φιλολογικα μπορει να προσφερει καποιες συγκινησεις παραπανω αλλα η τιμη του οπως την υπολογιζω προχειρα ειναι 4.000 παραπανω αν και σ ααυτη τη τιμη εχεις 40 αλογα παραπανω...Γενικα νομιζω οτι τα δυο αυτοκινητα στοχευουν σε διαφορετικο κοινο αλλα αν αξιζει να κοιταξεις προς alfa μερια και να ανεβεις οικονομικα τοσο πολυ...
Ποιοτικα παντα παραμενει και το golf μεσα στο παιχνιδι αλλα μενει πισω τοσο σχεδιαστικα οσο και απο την γενικη του ουδετεροτητα ως αμαξι...
-
Για μενα το ζητημα σου, ειναι πολύ ευκολο....
Αν εχεις τα λεφτα και τη διαθεση να αλλαξεις μαρκα/συνεργειο κτλ πας καρφι για gulietta..
Σε αντιθετη περιπτωση πας καρφι για megane coupe...
Το golf τωρα απορω, απο που και ως που η ποιοτητα του εσωτερικου (που δεν ειναι και πολύ καλυτερη) ειναι τοσο σημαντικος παραγοντας για να μπαινει σφηνα σε ολες τις συγκρισεις..
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI