-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δεν εχεις αδικο ...λιγο δυσκολο αυτο οντως , παντως επειδη εχω οδηγησει golf k megane χειροκινητα , ειμαι σιγουρος πως δεν εχουν επαφη τα σασμαν τους με του civic. Focus k astra δεν ξερω τι παιζει...Η 116 απο τι ξερω εχει φανταστικο σασμαν κ για τα υπολοιπα δεν εχω εικονα..φανταστικο σασμαν η 116 και σκ@τα του golf , το ιδιο με renault
οοοοοοοκ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δεν εχεις αδικο ...λιγο δυσκολο αυτο οντως , παντως επειδη εχω οδηγησει golf k megane χειροκινητα , ειμαι σιγουρος πως δεν εχουν επαφη τα σασμαν τους με του civic. Focus k astra δεν ξερω τι παιζει...Η 116 απο τι ξερω εχει φανταστικο σασμαν κ για τα υπολοιπα δεν εχω εικονα..
φανταστικο σασμαν η 116 και σκ@τα του golf , το ιδιο με renault
οοοοοοοκ
πώς φαίνεται ότι δεν έχει οδηγήσει PSA ...
Σοβαρά, δεν βλέπω κάτι στο 6αρι των VAG. Καθημερινά ζω με ένα τέτοιο και το χαίρομαι.
-
απορω, απο που και ως που η ποιοτητα του εσωτερικου (που δεν ειναι και πολύ καλυτερη) ειναι τοσο σημαντικος παραγοντας για να μπαινει σφηνα σε ολες τις συγκρισεις..
Εγώ κατά βάση σε μια νέα αγορά αυτοκινήτου κοιτάω
α. τα κοστολόγιά του (life cycle cost ει δυνατόν)
β. αν κάνει καλά τη δουλειά που του προορίζω να κάνει
γ. αν είναι αξιόπιστο και
δ. αν μου αρέσει το εσωτερικόΤο εξωτερικό ας είναι και παράγκα που λέει ο λόγος, πολύ λίγο με ενδιαφέρει. Μέσα που κατοικώ 3-4 ώρες την ημέρα είναι έτσι όπως το θέλω? Έχει ένα μεγάλο συν σε σχέση με ένα άλλο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Συνεχιζοντας το φιλογικο ενδιαφερον για αγορα αυτοκινητου στην κατηγορια και εχοντας ως βαση το megane coupe το οποιο ειναι ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο που προσφερει μια καλη ποιοτητα σε μια συμβατη για την κατηγορια τιμη με πολυ καλο εξοπλισμο και πολυ καλα στοιχεια.
Με την ελευση της Giulietta ομως ερχεται ενα αλλο αυτοκινητο στην κατηγορια που φιλολογικα μπορει να προσφερει καποιες συγκινησεις παραπανω αλλα η τιμη του οπως την υπολογιζω προχειρα ειναι 4.000 παραπανω αν και σ ααυτη τη τιμη εχεις 40 αλογα παραπανω...Γενικα νομιζω οτι τα δυο αυτοκινητα στοχευουν σε διαφορετικο κοινο αλλα αν αξιζει να κοιταξεις προς alfa μερια και να ανεβεις οικονομικα τοσο πολυ...
Ποιοτικα παντα παραμενει και το golf μεσα στο παιχνιδι αλλα μενει πισω τοσο σχεδιαστικα οσο και απο την γενικη του ουδετεροτητα ως αμαξι...
Απ'οτι ειδα, το γκολφ κ η τζιουλιετα παιζουν στις ιδιες τιμες για τις αντιστοιχες εκδοσεις, μονο που το γκολφ εχει και μια πιο φθηνη για βασικη που η Α.Ρ. δεν εχει. Απο κει και περα, συμφωνω κι εγω πως αν εχεις διαθεση να δωσεις τα επιπλεον χρηματα πηγαινε για την αλφα, αν παλι οχι, το μεγκαν θεωρω πως ειναι η καλυτερη επιλογη στα χρηματα που ζηταει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
απορω, απο που και ως που η ποιοτητα του εσωτερικου (που δεν ειναι και πολύ καλυτερη) ειναι τοσο σημαντικος παραγοντας για να μπαινει σφηνα σε ολες τις συγκρισεις..
Εγώ κατά βάση σε μια νέα αγορά αυτοκινήτου κοιτάω
α. τα κοστολόγιά του (life cycle cost ει δυνατόν)
β. αν κάνει καλά τη δουλειά που του προορίζω να κάνει
γ. αν είναι αξιόπιστο και
δ. αν μου αρέσει το εσωτερικόΤο εξωτερικό ας είναι και παράγκα που λέει ο λόγος, πολύ λίγο με ενδιαφέρει. Μέσα που κατοικώ 3-4 ώρες την ημέρα είναι έτσι όπως το θέλω? Έχει ένα μεγάλο συν σε σχέση με ένα άλλο.
+1
Ετσι και αλλιως σωστη αγορα για εναν καταναλωτη ειναι η αγορα που πλοιρει καλυτερα τα εκαστοτε κριτηρια... γιαυτο ποτε εδω μεσα δεν προκειται να προταθει το σωστο αμαξι αν ο ενδιαφερομενος δεν περιγραψει πληρως τις αναγκες του και τις επιθυμιες του..
Το σημαντικο ομως ειναι να αναλογιστει ο καθενας αυτα που ο ιδιος θελει να του παρεχει το αυτοκινητο, και οχι αυτα που επιτασσει το marketing της καθε εταιρίας.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σοβαρά, δεν βλέπω κάτι στο 6αρι των VAG. Καθημερινά ζω με ένα τέτοιο και το χαίρομαι.
καλα μετα απο αυτο το καταραμενο κιβωτιο των psa , ολα φαινονται τελεια
απλα δε θεωρω οτι και η 116 εχει τελειο κιβωτιο, μην τρελαθουμε επειδη εχει καπως καλυτερο τιμονι θα βγαλουμε ολα τα χειριστηρια των bmw καλυτερα? το κιβωτιο δεν ειναι
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Συνεχιζοντας το φιλογικο ενδιαφερον για αγορα αυτοκινητου στην κατηγορια και εχοντας ως βαση το megane coupe το οποιο ειναι ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο που προσφερει μια καλη ποιοτητα σε μια συμβατη για την κατηγορια τιμη με πολυ καλο εξοπλισμο και πολυ καλα στοιχεια.
Με την ελευση της Giulietta ομως ερχεται ενα αλλο αυτοκινητο στην κατηγορια που φιλολογικα μπορει να προσφερει καποιες συγκινησεις παραπανω αλλα η τιμη του οπως την υπολογιζω προχειρα ειναι 4.000 παραπανω αν και σ ααυτη τη τιμη εχεις 40 αλογα παραπανω...Γενικα νομιζω οτι τα δυο αυτοκινητα στοχευουν σε διαφορετικο κοινο αλλα αν αξιζει να κοιταξεις προς alfa μερια και να ανεβεις οικονομικα τοσο πολυ...
Ποιοτικα παντα παραμενει και το golf μεσα στο παιχνιδι αλλα μενει πισω τοσο σχεδιαστικα οσο και απο την γενικη του ουδετεροτητα ως αμαξι...
Απ'οτι ειδα, το γκολφ κ η τζιουλιετα παιζουν στις ιδιες τιμες για τις αντιστοιχες εκδοσεις, μονο που το γκολφ εχει και μια πιο φθηνη για βασικη που η Α.Ρ. δεν εχει. Απο κει και περα, συμφωνω κι εγω πως αν εχεις διαθεση να δωσεις τα επιπλεον χρηματα πηγαινε για την αλφα, αν παλι οχι, το μεγκαν θεωρω πως ειναι η καλυτερη επιλογη στα χρηματα που ζηταει.
Προσωπικα το να δωσεις 25-26.000 για ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο το θεωρω πολυ μεγαλο ποσο...Γι αυτο στεκομαι στο αν αξιζει απ τη στιγμη που εχεις παρει αποφαση να δωσεις 20.000 euros για ενα αυτοκινητο, οποτε το παρεις, να κανεις την υπερβαση και να πας στη giulietta.
Αυτη τη στιγμη το megane coupe ειναι αρκετα τιμιο και καλο νομιζω αλλα ακομα δεν εχω σιγουρευτει αν και το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι 3πορτο. Το 5θυρο πχ δεν μου λεει τιποτα. Παντα βεβαια ειναι φιλολογικο το ενδιαφερον και πρεπει να αλλαξουν πολλες απ τις υπαρχουσες συνθηκες για να προχωρησω σε αντικατασταση του clio μου.@rafi
ασχετα αν το golf το χω χλευασει και γω για την εξωτερικη του εμφανιση, απο τοτε που το οδηγησα ψηστικα οτι προκειτε για ενα καλο αυτοκινητο. Ισως λιγο υπερτιμημενο και τιμολογιακα και μεταφορικα, αλλα λογω του οτι ειναι ενα καλο αυτοκινητο παντα θα μπαινει στις συζητησεις αυτου του ειδους ως μια λυση.Απλα αναρωτιεμαι κυριως για να δω τις αποψεις σας που βρισκεται το ενα μοντελο σε σχεση με το αλλο και σε σχεση με την ιδια τους τη τιμη παντα...
-
Καταλαβα τι λες, οντως ειναι πολλα απο τη στιγμη μαλιστα που υπαρχουν αρκετα αξιολογα αυτοκινητα σε χαμηλοτερη τιμη. Οσο για το 5θυρο μεγκαν συμφωνω κι εγω πως πασχει ειδικα στο πισω μερος. Απλα αν ειναι να ανεβεις σε τιμη για το γκολφ καλο ειναι να κοιταξεις κ τη τζουλιετα που ειναι πολυ ωραιοτερη, οποτε αν σε καλυπτει κ στους υπολοιπους τομεις, γιατι οχι??
-
Προσωπικα το να δωσεις 25-26.000 για ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο το θεωρω πολυ μεγαλο ποσο...Γι αυτο στεκομαι στο αν αξιζει απ τη στιγμη που εχεις παρει αποφαση να δωσεις 20.000 euros για ενα αυτοκινητο, οποτε το παρεις, να κανεις την υπερβαση και να πας στη giulietta.
Αυτη τη στιγμη το megane coupe ειναι αρκετα τιμιο και καλο νομιζω αλλα ακομα δεν εχω σιγουρευτει αν και το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι 3πορτο. Το 5θυρο πχ δεν μου λεει τιποτα. Παντα βεβαια ειναι φιλολογικο το ενδιαφερον και πρεπει να αλλαξουν πολλες απ τις υπαρχουσες συνθηκες για να προχωρησω σε αντικατασταση του clio μου.Μην δίνεις 25-26 ...πάρε την Giulietta 120 . Αλλωστε κ το Golf 122 είναι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτη τη στιγμη το megane coupe ειναι αρκετα τιμιο και καλο νομιζω αλλα ακομα δεν εχω σιγουρευτει αν και το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι 3πορτο. Το 5θυρο πχ δεν μου λεει τιποτα. Παντα βεβαια ειναι φιλολογικο το ενδιαφερον και πρεπει να αλλαξουν πολλες απ τις υπαρχουσες συνθηκες για να προχωρησω σε αντικατασταση του clio μου.Μην δίνεις 25-26 ...πάρε την Giulietta 120 . Αλλωστε κ το Golf 122 είναι.
Προς το παρον δεν δινω τιποτα γιατι δεν παιρνω τιποτα απλα θελω να ξερω που βρισκεται το καθε μοντελο αν υποθεσουμε οτι το megane coupe ειναι το 'φαβορι'...
-
Προς το παρον δεν δινω τιποτα γιατι δεν παιρνω τιποτα απλα θελω να ξερω που βρισκεται το καθε μοντελο αν υποθεσουμε οτι το megane coupe ειναι το 'φαβορι'...
το Megane στην 5θυρη (πρακτική) έκδοση πίσω ΔΕΝ βλέπεται. Οσο ωραίο είναι το 3θυρο τόσο χάλια είναι το 5θυρο. Μπλιαχ!
-
καλα μετα απο αυτο το καταραμενο κιβωτιο των psa , ολα φαινονται τελεια
απλα δε θεωρω οτι και η 116 εχει τελειο κιβωτιο, μην τρελαθουμε επειδη εχει καπως καλυτερο τιμονι θα βγαλουμε ολα τα χειριστηρια των bmw καλυτερα? το κιβωτιο δεν ειναι
Αν ο αντίστοιχος άσσος έχει το κιβώτιο της 3άρας, τότε είναι όντως πολύ καλό.
Στα κιβώτια απ'όσο ξέρω, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια οι BMW πηγαίνουν πολύ καλά.
Έχεις ανακατέψει την σούπα με χειροκίνητο BMW?
-
ναι μαλιστα προσφατα πηρε γνωστος μου 116 , μια χαρα ειναι.. πολυ καλο δεν ειναι και χειροτερο απο γκολφω χαλαρα
-
ναι μαλιστα προσφατα πηρε γνωστος μου 116 , μια χαρα ειναι.. πολυ καλο δεν ειναι και χειροτερο απο γκολφω χαλαρα -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
ναι μαλιστα προσφατα πηρε γνωστος μου 116 , μια χαρα ειναι.. πολυ καλο δεν ειναι και χειροτερο απο γκολφω χαλαρα
που ειναι το γελιο;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
που ειναι το γελιο;
διάβασα ένα καλό χωρατό.
-
αντε να κανουμε και χορωδία, να γελασουμε ολοι μαζι
-
θα μπορουσες ομως οταν θεωρεις κατι γενικα καλυτερο απο κατι αλλο, να μη το θεωρεις αυτοματα καλυτερο παντου
-
θα μπορουσες ομως οταν θεωρεις κατι γενικα καλυτερο απο κατι αλλο, να μη το θεωρεις αυτοματα καλυτερο παντουΤο πας πάλι στο γενικό και εκεί είναι που είχα την διαφωνία.
Η αίσθηση λοιπόν του κιβωτίου της 320 ξαναλέω, τη βρίσκω πολύ καλή.
Συγκριτικά με το Golf TSI , ναι το βρίσκω πιο καλό,πιο θετικό αν θες.
Ούτε τιμόνια έμπλεξα,ούτε φρένα,ούτε πλαίσιο. Ξέχωρα το εξετάζω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το Megane στην 5θυρη (πρακτική) έκδοση πίσω ΔΕΝ βλέπεται. Οσο ωραίο είναι το 3θυρο τόσο χάλια είναι το 5θυρο. Μπλιαχ!
Ναι, τέτοια πείτε τώρα εσείς να με ξαναβάλετε σε σκέψεις στο παραπέντε της απόφασης...
Ευτυχώς που το εσωτερικό τα σπάει και αποζημειώνει τις κακές εντυπώσεις των οπισθίων.Μιας και το topic είναι για Megane vs Golf, εκείνο το Golf 1.2tsi τι γίνεται; Ήρθε; Έρχεται;
Αύριο θα πάω για μια ...προ-τελευταία γύρα σε 1-2 αντιπροσωπείες να μάθω φρέσκιες τελικές τιμές. Μετά ολιγοήμερη σκέψη και μετά...
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI