-
... σιγα σιγά - εκτιμώ - ότι αρχίζει να ξεδιαλύνει το τοπίο ( ή τεσπά να αρχίζουν να ερμηνεύονται ορισμένα γεγονότα )
Ο Χ-Factor - μέρος της Renault - ειναι ο 'τρίτος' που αναιρεί το 'ένοχος , ένοχο ου ποιεί'.
Ετσι μάλλον δικαιολογείται το πεσιμο της Renault στα μαλακά ...
Για μένα μένει μόνο να ξεδιαλύνει η εμπλοκή του Αλόνσο, αν και έχω την εντύπωση πως τα είχε πάρει πρέφα όλα ( ή τα γνώριζε όλα ) αλλά φρόντισε ή όλες οι συζητήσεις του να ειναι κατ'ιδίαν ή επέλεξε να σωπάσει γνωρίζοντας ότι όσο λιγότερο μπλέκεις τόσο καλύτερα ( ... τέσπα ... μοίαζει ότι θα το μεθουμε μετά απο χρόνια διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του )
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Για μένα μένει μόνο να ξεδιαλύνει η εμπλοκή του Αλόνσο, αν και έχω την εντύπωση πως τα είχε πάρει πρέφα όλα ( ή τα γνώριζε όλα ) αλλά φρόντισε ή όλες οι συζητήσεις του να ειναι κατ'ιδίαν ή επέλεξε να σωπάσει γνωρίζοντας ότι όσο λιγότερο μπλέκεις τόσο καλύτερα ( ... τέσπα ... μοίαζει ότι θα το μεθουμε μετά απο χρόνια διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του )
Εγώ είμαι σίγουρος οτι τα ήξερε όλα, δεν είναι κανένας χαζός ο Αλονσο για να μην πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην ομάδα που αγωνίζεται, αλλά συμφέρει στην FIA τον ίδιο, αλλά και την ομάδα (που ίσως) θα τον έχει του χρόνου οδηγό, να είναι καθαρώς.
-
@Alba,
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπερασπίζεσαι τον Briatore Ή μήπως είναι 'είναι λάθος επειδή το είπε η μισητή FIA' ? H οποία σε ό,τι αφορά το Briatore μια χαρά τα έκανε, απλά έπρεπε να τιμωρήσει και τη Renault τουλάχιστον με αφαίρεση των βαθμών κατασκευαστή του πρωταθλήματος 2008 (*), ΟΚ δέχομαι ότι δεν είναι ώρα για 100 Μ$ πρόστιμο έτσι και αλλιώς οικονομικές συνέπειες θα υπήρχαν λόγω της διαφοροποίησης του μοιράσματος της τηλεοπτικής πίτας...
Δηλαδή δεν αρκούν η ομολογία του Piquet (και σε πρωτύτερο και άσχετο χρόνο του μπαμπά στον Whiting, που δείχνει πως η φάση δε 'στήθηκε' εκ των υστέρων) + την ομολογία του 'Αλό-εεεε-συγνώμη-Αγνώστου Χ' + την παραδοχή της όλης υπόθεσης από την ίδια τη Renault (IMHO η ισχυρότερη απόδειξη, για να δεχτούν να γίνουν έτσι ξεφτίλα σίγουρα είχαν λερωμένη τη φωλιά τους) ?
Είναι καθίκι ο Max ? Είναι. Την 'έστησε' στο Flavio ? Την έστησε (αφού μάλιστα ίσως να του την είχε στήσει και εκείνος με τις φωτογραφίες πρώτα... οπότε μία-σου-μία-μου fair enough) Ε και ? Κανένα από τα δύο γεγονότα δεν αθωώνει τον Briatore...
Το 'ένοχος ένοχο ου ποιεί' δεν είναι νομικό θέσφατο, σε πολλές χώρες (πχ. ΗΠΑ με το σκάνδαλο Enron) προσφέρεται ασυλία σε μικρά ψάρια για να πιάσουν μεγαλύτερα.
Κατά την άποψή μου είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ξεφτίλα της F1 και θα ήταν τελείως τρελλό να πέρναγε έτσι στου ντούκου -διότι με τη δική σου λογική αυτό θα συνέβαινε.
(*) Εχουν δίκιο οι της McLaren που φωνάζουν, στο κάτω-κάτω η κατασκοπία είναι μέρος οποιουδήποτε 'high stakes' παιχνιδιού (αν όχι ηθικά αποδεκτό, τουλάχιστον αναμενόμενο) αλλά το ξεδιάντροπο 'στήσιμο' (και με ενδεχόμενο σωματικό κίνδυνο για εμπλεκόμενους) είναι ΙΜΗΟ πολύ 'χοντρύτερο' και 100% απαράδεκτο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή δεν αρκούν η ομολογία του Piquet (και σε πρωτύτερο και άσχετο χρόνο του μπαμπά στον Whiting, που δείχνει πως η φάση δε 'στήθηκε' εκ των υστέρων) + την ομολογία του 'Αλό-εεεε-συγνώμη-Αγνώστου Χ' + την παραδοχή της όλης υπόθεσης από την ίδια τη Renault (IMHO η ισχυρότερη απόδειξη, για να δεχτούν να γίνουν έτσι ξεφτίλα σίγουρα είχαν λερωμένη τη φωλιά τους) ?Υπαρχουν μερικα προβληματακια: πρωτον ακομη και ο Χ (που δεν ειναι ο Αλονσο) επιβεβαιωνει οτι ο Jr σκεφτηκε το ολο κολπο οποτε αυτοματα η αξιοπιστια του Jr μπαινει σε μια μικρη αμφισβητηση. Δευτερον, ο Χ αφηνει να εννοηθει οτι το σχεδιο το επεξεργαστηκε ο Symonds πριν το πασαρει στον Flavio, ο οποιος βεβαια το ενεκρινε. Τωρα πως τοσο ο εμπνευστης οσο και ο σχεδιαστης του σχεδιου την πληρωνουν ελαχιστα σε σχεση με τον Flavio, ε αυτο ειναι αποριας αξιο. Ποσο μαλλον οταν ο Symonds εχει και καποιες αλλες αμαρτιες του παρελθοντος, βλεπε εκεινο το κρυφο traction control που εχτισε τον μυθο του Σουμαχερ. Εδω μπαινει ενα ρητορικο ερωτημα ποσο τελικα διαφερει ο καταπταιστος Jr απο τον Σουμι του κρυφου traction control.
Επισης, μια και πιασαμε τα ερωτηματα, η ολη ιστορια σε κανει να αναρωτιεσαι ποσο αυθορμητα ηταν τελικα τα χτυπηματα του Σουμαχερ σε Χιλ και Βιλνεβ, η ποσο αληθινοι ειναι εκεινοι που λενε οτι στο GP2 μερικα μοτερ ειναι πιο ισια απο καποια αλλα. Ειδικα εδω που τα λεμε εκεινο του Χαμιλτον στην Τουρκια εβγαζε λιγο ματια.
-
Ξεκαθαρίζω ότι βάζω και τον Symonds στην ίδια κατηγορία με τον Briatore (ΟΚ ο Symonds δεν 'έστησε' τον Max ), απλά δεν τον ανέφερα πριν.
Ομορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος. Σε λίγο θα λέμε 'τι ωραίους και καθαρούς αγώνες κάνουν στο κατς'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Alba,Το 'ένοχος ένοχο ου ποιεί' δεν είναι νομικό θέσφατο, σε πολλές χώρες (πχ. ΗΠΑ με το σκάνδαλο Enron) προσφέρεται ασυλία σε μικρά ψάρια για να πιάσουν μεγαλύτερα.
Και στο 'δικαστήριο' του Don Vito ισχύει αυτή η αρχή.....
@Alba,
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπερασπίζεσαι τον Briatore Ή μήπως είναι 'είναι λάθος επειδή το είπε η μισητή FIA' ?...............
Αν και με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η απάντηση του Go for Pole...ξεκαθαρίζω δύο πράγματα.
Δεν υπερασπίζομαι το Briatore,αλλά και μόνο το γεγονός ότι τιμωρείται από το γελίο αυτό θεατράκι που λέγεται FIA και μάλιστα κατά αυτό τον τρόπο,είναι αρκετό να με κάνει να έχω τις επιφυλάξεις μου για το βαθμό ενοχής του.
Το ατύχημα σίγουρα ήταν σκηνοθετημένο εκ των προτέρων.Το ερώτημα είναι τι βαθμό συμμετοχής είχε ο Briatore,στον οποίο τελικά φορτώθηκαν όλα.Καταρχήν το να πέφτει στα μαλακά η μηχανικάρα Symonds και να τα φορτώνεται όλα ο Briatore,για τον οποίο αμφιβάλω ότι έχει τη 'μηχανική' ευφυία να συλλάβει ένα τέτοιο σχέδιο,είναι από μόνο του προβληματικό.
Από την άλλη τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Ben Sulayem,δεξιού χεριού του Mosley,αμέσως μετά την καμπάνα,ο οποίος μίλησε καθαρά για ευτυχή συναλλαγή μεταξύ FIA-Renault πριν την εκδίκαση της υπόθεσης,προκειμένου να μην πέσει το προγραμματισμένο πρόστιμο των 25εκ$,που θα έκανε τη Renault να το βάλει στα πόδια.Τότε βγήκε από το μανίκι και ο ανώνυμος μάρτυρας που θα έσωζε την κατάσταση καθώς υπήρχε έτοιμος ο αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα φορτώνονταν όλα.
Στο Symonds παρασχέθηκε ατιμωρησία.....αν έδινε τον Briatore ως εγκέφαλο.Γιατί δεν το έκανε;
Υπενθυμίζω ότι ο Sulayem ήταν ο κομισάριος του αγώνα της Ουγγαρίας....ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν στην έφεση της Renault.Γιατί ο Ecclestone παίρνει τώρα αποστάσεις από τη FIA δηλώνοντας πώς η ποινή του Briatore ήταν υπερβολικά αυστηρή;
Τέλος το να προσπαθεί να γίνει συμψηφισμός μεταξύ των δύο σκανδάλων (Mc και Renault),εξαιτίας του αλλοπρόσαλου τρόπου δράσης της FIA,το θεωρώ απαράδεκτο.Οι κλεφτοκοτάδες μπορεί να φωνάζουν ως αδικημένοι,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.Φτηνά την είχαν γλυτώσει τότε....και αν διαφωνείς ρίξε μια ματιά στις ποινές που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ποσο μαλλον οταν ο Symonds εχει και καποιες αλλες αμαρτιες του παρελθοντος, βλεπε εκεινο το κρυφο traction control που εχτισε τον μυθο του Σουμαχερ. Εδω μπαινει ενα ρητορικο ερωτημα ποσο τελικα διαφερει ο καταπταιστος Jr απο τον Σουμι του κρυφου traction control.Ο 'μύθος' αναφέρεται σε μια ιστορία που δεν είναι αλήθεια. Αν πιστεύεις πραγματικά ότι χτίστηκε 'μύθος' περί του Schumacher και ότι το ποδαράκι του Michael δεν υπήρξε ούτως ή άλλως σε όλη την καρριέρα του ανθρώπινο traction control, τότε απλά σταματάω την πρόταση εδώ (δεν μπαίνω στη διαδικασία έρευνας της ύπαρξης του συστήματος τότε, απλά απαντάω στο 'μύθος' που αναφέρθηκε. Αν λεγόταν απλά ότι πιθανώς ένα κρυφό σύστημα TC βοήθησε να πάρει τον τίτλο ο MS και η Benetton, αυτό θα ήταν μια καλή και δομημένη άποψη προς συζήτηση).
Η μόνιμη και με την παραμικρή ευκαιρία στοχοποίησή σου συγκεκριμένων οδηγών κι ειδικά σε θέματα που έχουν αποδείξει επανειλλημένα την αξία τους (γκάζι, φρένα, προσπεράσματα) δε βοηθάει.
-
Θυμάμαι μια δασκάλα μου στο σχολείο όταν έκανε παρατήρηση για φασαρία σε μαθητές κι αυτοί διαμαρτύρονταν ότι δεν ήταν οι μόνοι που μιλούσαν, αυτή απαντούσε: 'ΕΣΥ μιλούσες, όμως?'
O Briatore ήταν βασικός κρίκος στο θέμα (και απόλυτα ταιριαστός στο όλο προφίλ του εγχειρήματος κατ'εμέ...) κι έπρεπε να εξαϋλωθεί από προσώπου F1. Κατ'εμέ το ίδιο κι ο Symonds ή όποιος άλλος συμμετείχε. Το ότι δεν τιμωρήθηκαν όσοι και όσο έπρεπε δεν αθωώνει στα μάτια μου τον Briatore.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ο 'μύθος' αναφέρεται σε μια ιστορία που δεν είναι αλήθειαΚαι ομως ειναι: τα επιμαχα αυτοκινητα εχουν πουληθει απο την ομαδα, καποια απο αυτα κατεληξαν σε συλλεκτη που δεν τα εχει κλεισμενα σε ενα γκαραζ και που εχει τη δυνατοτητα να κανει (οχι στον οποιοδηποτε προφανως) ενα μικρο demo ενεργοποιησης του TC
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
@Alba,
Το 'ένοχος ένοχο ου ποιεί' δεν είναι νομικό θέσφατο, σε πολλές χώρες (πχ. ΗΠΑ με το σκάνδαλο Enron) προσφέρεται ασυλία σε μικρά ψάρια για να πιάσουν μεγαλύτερα.
Και στο 'δικαστήριο' του Don Vito ισχύει αυτή η αρχή.....
Προσπαθείς να απαξιώσεις μια ευρέως χρησιμοποιούμενη εισαγγελική τεχνική. Αν πχ. δεν υπήρχε αυτή, πιθανά να μην είχαμε μάθει ποτέ για την Enron αλλά και για άλλα εγκλήματα.
@Alba,
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπερασπίζεσαι τον Briatore Ή μήπως είναι 'είναι λάθος επειδή το είπε η μισητή FIA' ?...............
Αν και με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η απάντηση του Go for Pole...ξεκαθαρίζω δύο πράγματα.
Δεν υπερασπίζομαι το Briatore,αλλά και μόνο το γεγονός ότι τιμωρείται από το γελίο αυτό θεατράκι που λέγεται FIA και μάλιστα κατά αυτό τον τρόπο,είναι αρκετό να με κάνει να έχω τις επιφυλάξεις μου για το βαθμό ενοχής του.Exactly my point Επειδή το είπε η FIA είναι a-priori λάθος. Δε συμφωνώ με αυτή τη λογική.
Το ατύχημα σίγουρα ήταν σκηνοθετημένο εκ των προτέρων.Το ερώτημα είναι τι βαθμό συμμετοχής είχε ο Briatore,στον οποίο τελικά φορτώθηκαν όλα.Καταρχήν το να πέφτει στα μαλακά η μηχανικάρα Symonds και να τα φορτώνεται όλα ο Briatore,για τον οποίο αμφιβάλω ότι έχει τη 'μηχανική' ευφυία να συλλάβει ένα τέτοιο σχέδιο,είναι από μόνο του προβληματικό.
Αρα συμφωνούμε πως υπάρχει 'έγκλημα'.
Αυτός που το εμπνεύστηκε 'πήγε φυλακή για 5 χρόνια' (και μάλλον ξόφλησε από την F1. Ελπίζω τουλάχιστον).
Αυτός που το ενέκρινε και έχει την τελική΄ευθύνη ως επικεφαλής της ομάδας 'πήγε φυλακή για πάντα'.
Αυτός που το εκτέλεσε (γιατί ΙΜΗΟ ΔΕΝ το εμπνεύστηκε, δεν του το 'χω...) τη γλύτωσε προκειμένου να 'κελαηδήσει'.Σε τι διαφωνείς από τα παραπάνω ? ΟΚ διαφωνείς με το τελευταίο, κανένα πρόβλημα, και γω διαφωνώ μαζί σου Με τα υπόλοιπα ? Εφ΄όσον ΥΠΗΡΞΕ 'έγκλημα' τότε αν δεν το εμπνεύστηκε ο Symonds ή αν δεν το ενέκρινε ο Briatore ή αν δεν το εκτέλεσε ο Piquet τότε ποιοί ήταν οι αντίστοιχοι ένοχοι ? Διότι όπως το λες πάει η φάση να βγουν όλοι λάδι και να φταίει στο τέλος ο γιόκας
Αν πάλι ήταν ένοχοι τότε καλώς τιμωρήθηκαν._
Από την άλλη τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Ben Sulayem,δεξιού χεριού του Mosley,αμέσως μετά την καμπάνα,ο οποίος μίλησε καθαρά για ευτυχή συναλλαγή μεταξύ FIA-Renault πριν την εκδίκαση της υπόθεσης,προκειμένου να μην πέσει το προγραμματισμένο πρόστιμο των 25εκ$,που θα έκανε τη Renault να το βάλει στα πόδια.Τότε βγήκε από το μανίκι και ο ανώνυμος μάρτυρας που θα έσωζε την κατάσταση καθώς υπήρχε έτοιμος ο αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα φορτώνονταν όλα.
Αυτά είναι απαράδεκτα (αν και κατανοητά / αναμενόμενα από πολιτική άποψη) και όντως έπρεπε να είχε τιμωρηθεί κάπως η Renault.
Στο Symonds παρασχέθηκε ατιμωρησία.....αν έδινε τον Briatore ως εγκέφαλο.Γιατί δεν το έκανε;
Γιατί έτσι και αλλιώς είναι 'τελειωμένος' οπότε γιατί να τα χαλάσει με όλους συμπεριλαμβανομένου και του Briatore ?
Ασε που ο 'άγιος Φλάβιος' μπορεί να τον 'κράταγε' με τίποτα φωτο με κανα ξεκωλοΥπενθυμίζω ότι ο Sulayem ήταν ο κομισάριος του αγώνα της Ουγγαρίας....ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν στην έφεση της Renault.
Αγωνοδίκης
Δεν ήταν υποχρεωμένος (ούτε νομικά ούτε ηθικά) να εμφανιστεί! Μόνο αυτός που υποβάλλει την έφεση χρειάζεται να εμφανιστεί.Γιατί ο Ecclestone παίρνει τώρα αποστάσεις από τη FIA δηλώνοντας πώς η ποινή του Briatore ήταν υπερβολικά αυστηρή;
Γιατί είναι συνεταιράκια. Και γιατί παίζει 'μια στο καρφί και μια στο πέταλο'.
Τέλος το να προσπαθεί να γίνει συμψηφισμός μεταξύ των δύο σκανδάλων (Mc και Renault),εξαιτίας του αλλοπρόσαλου τρόπου δράσης της FIA,το θεωρώ απαράδεκτο.Οι κλεφτοκοτάδες μπορεί να φωνάζουν ως αδικημένοι,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.Φτηνά την είχαν γλυτώσει τότε....και αν διαφωνείς ρίξε μια ματιά στις ποινές που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις.
Μα δε διαφωνώ για την ποινή της McLaren -για της Renault την ποινή διαφωνώ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Exactly my point Επειδή το είπε η FIA είναι a-priori λάθος. Δε συμφωνώ με αυτή τη λογική.
Α priori λάθος όχι...a priori ύποπτο ναι.Δεδομένης μάλιστα της προϊστορίας της FIA και του τρόπου και τεχνικών που μεθοδεύτηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αρα συμφωνούμε πως υπάρχει 'έγκλημα'.
Αυτός που το εμπνεύστηκε 'πήγε φυλακή για 5 χρόνια' (και μάλλον ξόφλησε από την F1. Ελπίζω τουλάχιστον).
Αυτός που το ενέκρινε και έχει την τελική΄ευθύνη ως επικεφαλής της ομάδας 'πήγε φυλακή για πάντα'.
Αυτός που το εκτέλεσε (γιατί ΙΜΗΟ ΔΕΝ το εμπνεύστηκε, δεν του το 'χω...) τη γλύτωσε προκειμένου να 'κελαηδήσει'......έγκλημα υπήρξε,αλλά στη διανομή των ρόλων δεν υπάρχει πουθενά το ενδεχόμενο ο Briatore να μην έδωσε κανενός είδους συναίνεση;Εκεί είναι η μοναδική μου ένσταση.
Τέλος πάντων για να το κλείνω εδώ.Το Briatore τον έχω χαρακτηρίσει ήδη κάθαρμα και δεν πρόκειται να μου λείψει καθόλου.Για την ακρίβεια έχω σοβαρούς 'οπαδικούς' λόγους να αισθάνομαι ικανοποίηση με αυτό που έπαθε και ιδίως με τον τρόπο που το έπαθε.Ο μόνος λόγος που προέβαλα αυτές τις ενστάσεις είναι επειδή δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι αποδόθηκε τελικά έστω στοιχειώδης μορφή δικαιοσύνης.Οι όλοι χειρισμοί του θέματος επαναβεβαίωσαν στον απόλυτο βαθμό την πεποίθησή μου ότι το sport κατρακύλησε ακόμα βαθύτερα στην ανυποληψία.....και με γεμίζει απογοήτευση το γεγονός ότι αυτό που αγαπώ και καλούμαι να παρακολουθήσω κάθε δεύτερη Κυριακή δεν είναι τεχνολογικός ανταγωνισμός,οδηγικές ικανότητες και υπερβολή του θεάματος....αλλά μαφιόζικη πολιτική,που επιτρέπει να επιπλέει... σε αυτόν που κάθε φορά δόθηκε το χρίσμα να παρανομεί.Από την άποψη αυτή...ίσως και να ήταν καλύτερα αν είχαν κουκουλωθεί όλα, ώστε να μην τα πάρουμε χαμπάρι.Και την ίδια άποψη είχα και για το spy gate.Τουλάχιστον θα είχα μια ψευδαίσθηση ότι αυτό που παρακολουθώ έχει ένα minimum καθαρού ανταγωνισμού.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
.....έγκλημα υπήρξε,αλλά στη διανομή των ρόλων δεν υπάρχει πουθενά το ενδεχόμενο ο Briatore να μην έδωσε κανενός είδους συναίνεση;Εκεί είναι η μοναδική μου ένσταση.Δεν ξέρω τα 'εσωτερικά' της Renault (ούτε καν της Force India ) αλλά δε δίνω ούτε 1% πιθανότητα να παίχτηκε κάτι τόσο χοντρό και να μην το 'ξερε και ενέκρινε εκ των προτέρων το αφεντικό. Ιδίως μάλιστα όταν ο πιλότος είναι και προσωπικός του πελάτης - 'περιουσία'
Ο μόνος λόγος που προέβαλα αυτές τις ενστάσεις είναι επειδή δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι αποδόθηκε τελικά έστω στοιχειώδης μορφή δικαιοσύνης.Οι όλοι χειρισμοί του θέματος επαναβεβαίωσαν στον απόλυτο βαθμό την πεποίθησή μου ότι το sport κατρακύλησε ακόμα βαθύτερα στην ανυποληψία.....και με γεμίζει απογοήτευση το γεγονός ότι αυτό που αγαπώ και καλούμαι να παρακολουθήσω κάθε δεύτερη Κυριακή δεν είναι τεχνολογικός ανταγωνισμός,οδηγικές ικανότητες και υπερβολή του θεάματος....αλλά μαφιόζικη πολιτική,που επιτρέπει να επιπλέει... σε αυτόν που κάθε φορά δόθηκε το χρίσμα να παρανομεί.Από την άποψη αυτή...ίσως και να ήταν καλύτερα αν είχαν κουκουλωθεί όλα, ώστε να μην τα πάρουμε χαμπάρι.Και την ίδια άποψη είχα και για το spy gate.Τουλάχιστον θα είχα μια ψευδαίσθηση ότι αυτό που παρακολουθώ έχει ένα minimum καθαρού ανταγωνισμού.
Καταλαβαίνω την 'αγωνία' σου αλλά τη βρίσκω κάπως ρομαντική / ιδεαλιστική. Προσωπικά προτιμώ να μην παραμυθιάζομαι και να βγαίνουν όλα στη φόρα. Δηλαδή αντίστοιχα προτιμάς να μη μαθαίναμε ποτέ ότι η Marion Jones ήταν προϊόν της χημείας ενώ είσαι ευχαριστημένος που ποτέ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο για τη μακαρίτισσα τη Florence Griffith-Joyner ? Προτιμώ λοιπόν να ξέρω τι είναι αυτό που βλέπω -διαφορετικά τι διαφορά έχει από το κατς που έλεγα για πλάκα ?
Και διαφωνώ μαζί σου στο εξής: από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η ιστορία, όντως ΚΑΠΟΙΑ δικαιοσύνη αποδόθηκε. Και δεν είναι πιστεύω τελείως αντίθετη με το 'κοινό περί δικαίου αίσθημα', δηλ. οι κατά μεγάλη πιθανότητα ένοχοι 'πήγαν φυλακή'. Μπορεί οι ποινές να μην ήταν αυτές που θα περίμενες αλλά τουλάχιστον δεν είναι άλλα-αντ΄-άλλων (πχ. 'ελεύθερος' ο Briatore και 'στη φυλακή' ο μηχανικός που μίλαγε στον ασύρματο με τον πιτσιρικά ).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καταλαβαίνω την 'αγωνία' σου αλλά τη βρίσκω κάπως ρομαντική / ιδεαλιστική. Προσωπικά προτιμώ να μην παραμυθιάζομαι και να βγαίνουν όλα στη φόρα. Δηλαδή αντίστοιχα προτιμάς να μη μαθαίναμε ποτέ ότι η Marion Jones ήταν προϊόν της χημείας ενώ είσαι ευχαριστημένος που ποτέ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο για τη μακαρίτισσα τη Florence Griffith-Joyner ? Προτιμώ λοιπόν να ξέρω τι είναι αυτό που βλέπω -διαφορετικά τι διαφορά έχει από το κατς που έλεγα για πλάκα ?
Και διαφωνώ μαζί σου στο εξής: από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η ιστορία, όντως ΚΑΠΟΙΑ δικαιοσύνη αποδόθηκε. Και δεν είναι πιστεύω τελείως αντίθετη με το 'κοινό περί δικαίου αίσθημα', δηλ. οι κατά μεγάλη πιθανότητα ένοχοι 'πήγαν φυλακή'. Μπορεί οι ποινές να μην ήταν αυτές που θα περίμενες αλλά τουλάχιστον δεν είναι άλλα-αντ΄-άλλων (πχ. 'ελεύθερος' ο Briatore και 'στη φυλακή' ο μηχανικός που μίλαγε στον ασύρματο με τον πιτσιρικά ).
Θα δεχόμουν ευχαρίστως αυτό που λες,αν οι κύριοι της FIA,τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία,ξεσκέπαζαν τα σκάνδαλα,με σκοπό να εξυγειάνουν το sport και να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες συμπτωματολογίες και όχι απλά και μόνο για να διευθετήσουν μέσω των σκανδάλων προσωπικές τους αντιπαραθέσεις.Και μάλιστα να τις διευθετήσουν εντελώς ωμά και ερασιτεχνικά.Τον παραλληλισμό συνεπώς της μάχης κατά του ντόπινγκ με τη 'σταυροφορία' της FIA δεν την βλέπω επιτυχημένη.Στον αθλητισμό μπορούν να κατηγορηθούν ότι κυνηγούν χίμαιρες.Στην F1 δεν κάνουν ούτε αυτό....καθώς η μέχρι τώρα ιστορία έχει διδάξει ότι η τελευταία επεμβαίνει κατασταλτικά και μόνο στην περίπτωση που θίγονται τα οικονομικά της συμφέροντά.Χωρίς οι καμπάνες που μοιράζει να έχουν το minimum 'παιδαγωγικού' και προληπτικού χαρακτήρα,που είναι αναγκαίος ώστε να διδαχθούν από αυτές.....όσοι έχουν πονηρό μυαλό.Η FIA μου έχει δώσει την εντύπωση ότι κωφεύει στην παρανομία,στο βαθμό που οι συμμετέχοντες σε αυτή δεν θίγουν τα συμφέροντά της.Εν ολίγοις το σύνθημα είναι ένα:boys εδώ είναι Eldorado....κάνετε ό,τι σας φωτίσει...αρκεί να μην μας πατήσετε τον κάλο,γιατί τότε αυτά που κάνατε θα...τα χέσετε αίμα.
Τέλος πάντων.Δικαιοσύνη (ό,τι είδους ήταν τελικά αυτή) αποδόθηκε.Ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει.Από κάποιες αποσπασματικές ματιές που ρίχνω σε ξενόγλωσσα fora...μάλλον ο διαβόητος Briatore κερδίζει υποστηρικτές,ιδιαίτερα καθώς ώρα με την ώρα οι εξελίξεις ανατρέπουν όσα θεωρούσαμε δεδομένα.Για παράδειγμα μόλις διάβασα ότι ο περιβόητος ανώνυμος μάρτυρας,όχι μόνο 'εξασφαλίστηκε' στο παρά πέντε....αλλά μάλιστα έδωσε μια απλή τηλεφωνική 'κατάθεση' στην επιτροπή της FIA,μόλις την παραμονή της ακροαματικής διαδικασίας!!!!Αν είναι έτσι τα πράγματα, προβλέπω σπαρταριστά επεισόδια του western στο εγγύς μέλλον.....και το Briatore έτοιμο να κόψει κώλους
-
Alba το ξεχειλώσαμε το θέμα.
Ότι η FIA τιμωρεί ανάλογα με τα συμφέροντά της, αδιαφορώντας για την όποια δικαιοσύνη το ξέρουμε όλοι.
Εδώ τους συνέφερε να μην τιμωρηθεί καθόλου η Renault, για να μην εγκαταλείψει το σπορ και να 'φαγωθεί' ο εχθρός Briatore.
Ε, αυτό ακριβώς αποφάσισαν.
Είτε είχαν κλέψει γαριδάκια, είτε είχαν σκοτώσει άνθρωπο, η ποινή αυτή θα ήταν.
End of the story. -
Εγώ συνεχίζω να μην μπορώ να χωνέψω ότι δώσανε ασυλία στο ρουφιάνο. Να 'χαμε να λέγαμε η κατάσταση. Δηλαδή απ' τη στιγμή που μας είπαν ότι ο Γουίτινγκ ήταν ενήμερος της κατάστασης εδώ και τόσο καιρό, δεν μπορούσαν να το διερευνήσουν αλλιώς το ζήτημα; Έπρεπε να συνδράμει ο Πικέ για να φάνε τον Μπριατόρε; Ασυλίες και κουραφέξαλα.
Όσο για τον Αλόνσο, πριν τον περσινό αγώνα της Σινγκαπούρης, και όντας απογοητευμένος μετά την 15η θέση στα δοκιμαστικά που δεν ήταν αντιπροσωπευτική της ταχύτητας της Ρενώ σε κείνο τον αγώνα, αν θυμάμαι καλά είχε δηλώσει 'χρειαζόμαστε ένα θαύμα για να κερδίσουμε'!! Ή έχει ιδιαίτερη επικοινωνία με..τα Θεία, ή μέσα του είχε σκάσει στα γέλια με τη δήλωση αυτή!
Φυσικά είναι κάτι που θα δήλωνε ΚΑΘΕ πιλότος μετά την 15η θέση στα δοκιμαστικά
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ο 'μύθος' αναφέρεται σε μια ιστορία που δεν είναι αλήθεια
Και ομως ειναι: τα επιμαχα αυτοκινητα εχουν πουληθει απο την ομαδα, καποια απο αυτα κατεληξαν σε συλλεκτη που δεν τα εχει κλεισμενα σε ενα γκαραζ και που εχει τη δυνατοτητα να κανει (οχι στον οποιοδηποτε προφανως) ενα μικρο demo ενεργοποιησης του TC
Γι'αυτό ξεχώρισα το θέμα 'μύθος' μόνο ως προς την ικανότητα του Schumacher. Η ύπαρξη ή όχι του συστήματος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επί 15 χρόνια μας απέδειξε ο Γερμανός.
-
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsp ... 271179.stm
http://www.autosport.com/news/report.php/id/78805
Πριν μια βδομαδα ο Λουκα ντι μας ελεγε οτι καααααποια στιγμη θα οδηγησει ο Αλονσο για τους κοκκινους και πως για το 2010 εχουν παγκο σαν την ρεαλ μαδριτης..και τωρα αυτα...
-
Μλκίζονται στη Ferrari. Πέρσυ που σερνόταν ο KR έσπευσαν να του πληρώσουν και άλλο χρυσό συμβόλαιο και φέτος που όλοι βλέπουν ότι βάζει τα δυνατά του, τον αμφισβητούν ανοιχτά και παίζουν παιχνίδια με το όνομα του Alonso.
-
Στη σκιά του Crashgate, 2 ενδιαφέρουσες ειδήσεις:
- Ο Καναδάς ξανά μέσα το 2010!
- Η Williams, σε αντίθεση με τη κοινή απόφαση της FOTA, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει του χρόνου KERS. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτεται αυτή η ομάδα...
-
Η Williams, σε αντίθεση με τη κοινή απόφαση της FOTA, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει του χρόνου KERS. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτεται αυτή η ομάδα...
Ίσως το γεγονός ότι μιλάει με εργοστάσια για την εμπορική εκμετάλλευση του KERS, ή κάποιου αντίστοιχου προιόντος σε υβριδικά αυτοκίνητα του εμπορίου, να εξηγεί την επιμονή της.
Διάφορα Νέα - Σεπτέμβριος 2009