-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
ΟΞΩ!
http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/pressreleases/wmsc/2009/Pages/wmsc_210909.aspxRenault
...decided to suspend Renault F1’s disqualification until the end of the 2011 season. The World Motor Sport Council will only activate this disqualification if Renault F1 is found guilty of a comparable breach during that time.
As regards Mr. Briatore,
- ...... for an unlimited period, the FIA does not intend to sanction any International Event, Championship, Cup, Trophy, Challenge or Series involving Mr. Briatore in any capacity whatsoever, or grant any license to any Team or other entity engaging Mr. Briatore in any capacity whatsoever. It also hereby instructs all officials present at FIA-sanctioned events not to permit Mr. Briatore access to any areas under the FIA’s jurisdiction. Furthermore, it does not intend to renew any Superlicence granted to any driver who is associated (through a management contract or otherwise) with Mr. Briatore, or any entity or individual associated with Mr. Briatore*
**As regards Mr. Symonds, **
*........ for a period of five years, the FIA does not intend to sanction any International Event, Championship, Cup, Trophy, Challenge or Series involving Mr. Symonds in any capacity whatsoever, or grant any license to any Team or other entity engaging Mr. Symonds in any capacity whatsoever. It hereby instructs, for a period of five years, all officials present at FIA-sanctioned events not to permit Mr. Symonds access to any areas under the FIA’s jurisdiction. *
As regards Mr. Piquet Jr.,
- ....confirms the immunity*
**
As regards Fernando Alonso**
.......thanks him for cooperating with the FIA’s enquiries and for attending the meeting, and concludes that Mr. Alonso was not in any way involved in Renault F1’s breach of the regulations.
-
Renault (the parent company, as opposed to Renault F1) committed to making a significant contribution to FIA safety-related projects.
Το στιγμιότυπο από τη στούκα του Πικέ μπορεί να παίξει και σε κανά σποτάκι για να διαφημίσουν τα 6 αστέρια παθητικής ασφάλειας...
As regards Fernando Alonso, the World Motor Sport Council thanks him for cooperating with the FIA’s enquiries and for attending the meeting, and concludes that Mr. Alonso was not in any way involved in Renault F1’s breach of the regulations.
Του Πικέ θα του δώσουν και μετάλιο τελικά όπως η Κοντού στη σωφερίνα...
-
Καφρίλα πάντως το να μην τιμωρήσουν τον Πικέ. Σύμφωνα με την λογική έπρεπε να του επιβληθεί ισάξια ποινή με του Briatore.
-
Κανονικά έπρεπε να φάει 1 χρόνο αποκλεισμό τουλάχιστον (επειδή δέχτηκε να κάνει κάτι τέτοιο και σιγά το αμούστακο ανυπεράσπιστο παιδάκι που φοβόταν το μέλλον του στο άθλημα...) και λόγω συνεργασίας και γενικότερου καρφώματος να γλιτώσει τον ισόβιο αποκλεισμό του Φλάβιου
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...... να γλιτώσει τον ισόβιο αποκλεισμό του Φλάβιου... Ο ισόβιος αποκλεισμός δια στόματος FIA θα ήταν ανευ νοήματος αφού ο Νελσίνιο έχει μπει στην μαύρη λίστα της φορμουλίστικης αγοράς.
Μην ξεχνάτε ότι όλοι καλοβλέπουν μια προδοσία στο στρατόπεδο του αντιπάλου αλλά κανείς δεν θα προσλάμβανε τον προδότη στην ομάδα του.
Ουσιαστικά ... και Νελσίνιο out ( οχι με την ρετσινιά του μαφιόζου αλλά σίγουρα με αυτήν του ..'κατ'όπιν εορτής πολυλογά' )
-
Αν και αναμενόμενη η σημερινή απόφαση.... μου προκαλεί τεράστια αηδία.Η FIA βύθισε την F1 πιο βαθιά στο βούρκο από όσο το είχε κάνει με την απόφαση της στο spy story.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...... να γλιτώσει τον ισόβιο αποκλεισμό του Φλάβιου
... Ο ισόβιος αποκλεισμός δια στόματος FIA θα ήταν ανευ νοήματος αφού ο Νελσίνιο έχει μπει στην μαύρη λίστα της φορμουλίστικης αγοράς.
Μην ξεχνάτε ότι όλοι καλοβλέπουν μια προδοσία στο στρατόπεδο του αντιπάλου αλλά κανείς δεν θα προσλάμβανε τον προδότη στην ομάδα του.
Ουσιαστικά ... και Νελσίνιο out ( οχι με την ρετσινιά του μαφιόζου αλλά σίγουρα με αυτήν του ..'κατ'όπιν εορτής πολυλογά' )
Εμένα αντίθετα δεν θα μου προξενήσει καμία εντύπωση αν τον δω σε κάποιο απο τα 26 μονοθέσια της προσεχούς χρονιάς....ή αν δω στο μέλλον στο grid μια ομάδα με την επωνυμία Piquet racing.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Εμένα αντίθετα δεν θα μου προξενήσει καμία εντύπωση αν τον δω σε κάποιο απο τα 26 μονοθέσια της προσεχούς χρονιάς..
... τι θες να πείς ? ότι ταλέντα σαν και αυτόν δεν αφήνονται έτσι ? ( γιατι δεν νομίζω ότι κουβαλά τοοοόσες δα χορηγίες )
..ή αν δω στο μέλλον στο grid μια ομάδα με την επωνυμία Piquet racing.
... τι άλλο θα κάνει αυτός ο έρμος ο πατέρας του !!!
-
Προσωπικά ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο για να κουρελιαστεί όπως πρέπει από τον τύπο...
Μια απορία. Κάποιος ανέφερε την ατάκα 'Ξέρουμε όλοι πώς μπήκε στην F1 ο Φλάβιος...'
Δεν θυμάμαι αν ήσουνα εσύ Alba. Τεσπα, όποιος το έγραψε ή όποιος ξέρει μπορεί να μας κουτσομπολέψει κι εμάς τα σχετικά;
Εγώ έχω μείνει στο ότι τα πήγε πολύ καλά με τα ρούχα της Benneton στην Αμερική και επειδή είχε καλή σχέση με τα μεγάλα κεφάλια πέρασε στην ομάδα F1. -
... όλοι οι χαρακτηρισμοί που δίνεις για τους 'παλαιούς χαρακτηρισμούς' των Tifosi για τον Ναντο ( περι ηθικής / σατανά / Γκαστονε κτλ ) ελάχιστα εχουν σχέση με την οδηγική του ικανότητα .Δεν αντιλέγω. Αν και το Γκαστόνε ήταν το μόνιμο αντεπιχείρημα (ο θεός να το κάνει), στις οδηγικές του ικανότητες-επιτυχιές.
Οι κωλοτούμπες πάντως έχουν γίνει εδώ και καιρό.crash gate: H Renault τελικά τιμωρήθηκε με αέρα κοπανιστό ή μου φανηκε;
Ισονομία όπως πάντα από την αδέκαστη FIA -
... τι θες να πείς ? ότι ταλέντα σαν και αυτόν δεν αφήνονται έτσι ? ( γιατι δεν νομίζω ότι κουβαλά τοοοόσες δα χορηγίες )
...ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά στο απόλυτο σκοτάδι σχετικά με τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πρωταγωνιστών του φιάσκου crash gate.
... τι άλλο θα κάνει αυτός ο έρμος ο πατέρας του !!!
....ό,τι ήταν να κάνει το έχει κάνει και με το παραπάνω.Τον έχει καταστρέψει σαν προσωπικότητα εδώ και χρόνια.
Προσωπικά ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο για να κουρελιαστεί όπως πρέπει από τον τύπο...
Μια απορία. Κάποιος ανέφερε την ατάκα 'Ξέρουμε όλοι πώς μπήκε στην F1 ο Φλάβιος...'
Δεν θυμάμαι αν ήσουνα εσύ Alba. Τεσπα, όποιος το έγραψε ή όποιος ξέρει μπορεί να μας κουτσομπολέψει κι εμάς τα σχετικά;
Εγώ έχω μείνει στο ότι τα πήγε πολύ καλά με τα ρούχα της Benneton στην Αμερική και επειδή είχε καλή σχέση με τα μεγάλα κεφάλια πέρασε στην ομάδα F1..
Eddie ο Briatore είναι κάθαρμα.....αλλά όχι τόσο χαζός, ώστε να στήσει κάτι,από το οποίο δεν θα είχε κανένα όφελος και μάλιστα σε τόσο χαλεπούς καιρούς.
Και τέλος πάντων,το έστησε ή δεν το έστησε,είναι δευτερεύον ζήτημα.Με τον αποκεφαλσιμό του ούτε δικαιοσύνη αποδόθηκε,ούτε εξαγνίστηκε ο κόσμος της F1.....ιδιαίτερα όταν αυτοί που του πήραν το κεφάλι,είναι χειρότερα καθάρματα από αυτόν. -
Δεν κατάλαβες την απορία μου. Κάποιος είχε πετάξει μια μπηχτή σχετικά με το πώς μπήκε ο Μπριατόρες στον χώρο της F1 (τέλος δεκαετίας '80). Υπάρχει κάποιο παρασκήνιο σχετικά με αυτό;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν κατάλαβες την απορία μου. Κάποιος είχε πετάξει μια μπηχτή σχετικά με το πώς μπήκε ο Μπριατόρες στον χώρο της F1 (τέλος δεκαετίας '80). Υπάρχει κάποιο παρασκήνιο σχετικά με αυτό;...τα περισσότερα είναι chiacchiere (κουτσομπολιά μεταξύ φίλων στο bar).Kανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πραγματικά.Ο 'Tribula' ύστερα από μια ταραχώδη ζωή,βρέθηκε από το πουθενά να σουλατσάρει στους χρηματιστηριακούς κύκλους του Milano και εκεί.......συνδέθηκε με τον Luciano Benetton,του οποίου ανέλαβε την προώθηση των καταστημάτων στις ΗΠΑ....με εντελώς ανορθόδοξους και γκαγκστερικούς τρόπους,κατορθώνοντας να γιγαντώσει το brand Benetton στην αμερικανική αγορά.
Από κει και μετά η είσοδος του στην F1,μέσω της Benetton Formula Ltd ήταν μονόδρομος....καθώς ως management director της νεοσύστατης ομάδας της Benetton,θα αναλάμβανε να την καταστήσει ανταγωνιστική....όπως είχε κάνει και με τον τομέα της ένδυσης.Δηλ. γκαγκστερικά.Ξέρεις τι 'βλάχος' είναι ο Flavio;Από το Cuneo που (μολονότι πιεμοντέζικο)βγάζει μπουμπούκια χειρότερα...... από τη Σικελία.
-
Ο χρήστης rally.gr έγραψε:
αποφασίστηκε ο εφ' όρου ζωής αποκλεισμός του Flavio Briatore από οποιοδήποτε πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού υπό την αιγίδα της FIA (σε οποιαδήποτε θέση), καθώς και η είσοδός του σε οποιοδήποτε γεγονός υπό την αιγίδα της.Αηδίες! Το έβγαλαν απ' τα μάτια... Είναι τόσο λίγοι και καταφέρουν να το αποδεικνύουν ξανά και ξανά. Αηδία!
(Για να μην πω την ωραιότατη παροιμία, 'είπαν της γριάς...')Ο Pat Symonds αποκλείστηκε από οποιοδήποτε πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού υπό την αιγίδα της FIA (σε οποιαδήποτε θέση) για πέντε χρόνια. Η ποινή του Βρετανού ήταν πιο επιεικής, διότι παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος στη συνωμοσία και επικοινώνησε με το ΠΣΜΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του την αιώνια μεταμέλεια και ντροπή για τις πράξεις του.
Υπάρχει αυτή η παρέμβαση πουθενά; Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τα λόγια του ακριβώς... Γιατί έτσι έσπασε την άτυπη δίδυμη υπεράσπιση που είχε με τον Briatore. Τον εκθέτει εν ψυχρώ.
Όσο για το αιώνια... χεχε... πρόωρη σύνταξη και γι΄αυτόν. -
Την ανακούφισή του εξέφρασε ο Νέλσων Πικέ μετά τις καμπάνες της FIA.
-
Μετά την ταβέρνα, λουκέτο και στο μπακάλικο...
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 0621.shtml
-
Απολαυστικό ρεπορτάζ στο CNN με τον εκφωνητή να κάνει καυστικά σχόλια συγκρίνοντας το 'χάδι' της ποινής της διετούς αναστολής στη Renault με το βαρύ πρόστιμο των 100 εκ. δολ. στη Mclaren δύο χρόνια πριν για τη γνωστή υπόθεση της υποκλοπής.
Όλα τα λεφτά όμως σε ένα φιλμ αρχείου όπου έδειχνε τον Μπριατόρε να ξεναγεί τον δημοσιογράφο του καναλιού στις εγκαταστάσεις της Renault F1, σε ανύποπτο χρόνο το 2006. Ο Φλάβιο εξηγούσε σε άπταιστα ιταλοαγγλικά από τι αποτελείται ένα σασί της Ρενώ, σε τι δοκιμές υποβάλλεται, πόσο καλό είναι κ.ο.κ και να υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη σήμερα είναι τόσο μεγάλη σε θέματα ασφάλειας, ώστε παρά τις συγκρούσεις που γίνονται δεν υπάρχουν θύματα και οι εκφωνητές του καναλιού να έχουν ξεβιδωθεί από τα γέλια.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Απολαυστικό ρεπορτάζ στο CNN με τον εκφωνητή να κάνει καυστικά σχόλια συγκρίνοντας το 'χάδι' της ποινής της διετούς αναστολής στη Renault με το βαρύ πρόστιμο των 100 εκ. δολ. στη Mclaren δύο χρόνια πριν για τη γνωστή υπόθεση της υποκλοπής.Όλα τα λεφτά όμως σε ένα φιλμ αρχείου όπου έδειχνε τον Μπριατόρε να ξεναγεί τον δημοσιογράφο του καναλιού στις εγκαταστάσεις της Renault F1, σε ανύποπτο χρόνο το 2006. Ο Φλάβιο εξηγούσε σε άπταιστα ιταλοαγγλικά από τι αποτελείται ένα σασί της Ρενώ, σε τι δοκιμές υποβάλλεται, πόσο καλό είναι κ.ο.κ και να υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη σήμερα είναι τόσο μεγάλη σε θέματα ασφάλειας, ώστε παρά τις συγκρούσεις που γίνονται δεν υπάρχουν θύματα και οι εκφωνητές του καναλιού να έχουν ξεβιδωθεί από τα γέλια.
χχεχεχεχεχε
το πέτυχα κι εγώ!!!! -
Στην τελική μαζί με τον Μικα ήταν οι μοναδικοί που κέρδισαν στα ίσα τον ΜΣ ( μέγιστο κριτήριο οδηγικής ικανότητας για τους απανταχού Φερραρίστες ). Αν μη τη άλλο αυτό λέει αρκετά ( για μένα πολλά )
Άσχετο με το βασικό θέμα, αλλά εκτός κι αν έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη του τί σημαίνει 'στα ίσα', κανείς δεν έχει κερδίσει 'στα ίσα' τον MS σε ορίζοντα προωταθλήματος. Σε μεμονωμένους αγώνες, ναι.
-
Μια παράγραφος της απόφασης πέρασε στα ψιλά (ή εγώ δεν πρόσεξα διαβάζοντας τα σχόλια). Ποιοί ακριβώς επηρεάζονται από το κομμάτι που λέει ότι 'δεν θα ανανεωθούν οι superlicences οδηγών που σχετίζοναι με τον Briatore'?
Διάφορα Νέα - Σεπτέμβριος 2009