-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι δύσκολες μέρες του μήνα;
Άστα, μόλις γύρισα από άδεια...
-
Σε καταναλωση και αξιοπιστια τιθεται και παρατιθεται θεμα συγκρισης. Και προηγειται το αουρις. Αν βαλουμε κι αλλες παραμετρους μεσα, το συζηταμε.
Μη τα λες έτσι αβασάνιστα αυτά. Η Mazda είναι κορυφή στην αξιοπιστία, μπροστά από την Toyota και εφάμιλη, αν όχι καλύτερη, της Lexus.
Ουτε αβασανιστα ουτε αβαδιστα Απλα λεω οτι σε καταναλωση AND αξιοπιστια προηγειται το αουρις. Προφανως το μαζντα εχει κορυφαια αξιοπιστια, αλλα αν βαλουμε και την καταναλωση μεσα (ηταν τα δυο στοιχεια που αναφερθηκαν στο αρχικο ποστ) το τογιοτα παιρνει βραχεια κεφαλη κατα τη γνωμη μου.
Κατα τα αλλα, τα περι ανθρωπομεταφορεων και πραγματικων αυτοκινητων τα λεγανε καποιοι ωριμοι κυριοι πριν καμια 20αρια χρονια και ηταν τοσο πιασαρικα τοτε που βγαζανε μεχρι και γκομενα. Αλλα απο τοτε επεσε το τοιχος του Βερολινου, λεκιαστηκε ο Κλιντον, καθαρισε ο Ζιζου τους βραζιλιανους, ηρθε το ευρω και οσονουπω γινεται πρωθυπουργος ο Γιωργακης. Προχωραει ο κοσμος, μην λεμε τα ιδια και τα ιδια.
-
Tο ότι το Auris είναι ένα αδιάφορο αυτοκίνητο οδηγικά και δεν συγκρίνεται όχι με το zoom-zoom της mazda, αλλά ούτε και με το i30, είναι κοινώς απόδεκτό εκτός από τους κολλημένους toyoτακιδες που δεν μπορουν να καταλάβουν ότι ένα αυτοκινήτο αυτής της κατηγορίας δεν μπορεί να είναι καλό σε όλα.
Και μιας που μιλήσαμε για κατανάλωση έχετε την εντύπωση ότι to optimal drive των 132 καίει λίγο σε κανονικές συνθήκες οδήγησης; Δεν νομίζω. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ουτε αβασανιστα ουτε αβαδιστα Απλα λεω οτι σε καταναλωση AND αξιοπιστια προηγειται το αουρις. Προφανως το μαζντα εχει κορυφαια αξιοπιστια, αλλα αν βαλουμε και την καταναλωση μεσα (ηταν τα δυο στοιχεια που αναφερθηκαν στο αρχικο ποστ) το τογιοτα παιρνει βραχεια κεφαλη κατα τη γνωμη μου.
. -
AND
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Σε καταναλωση και αξιοπιστια τιθεται και παρατιθεται θεμα συγκρισης. Και προηγειται το αουρις. Αν βαλουμε κι αλλες παραμετρους μεσα, το συζηταμε.
Μη τα λες έτσι αβασάνιστα αυτά. Η Mazda είναι κορυφή στην αξιοπιστία, μπροστά από την Toyota και εφάμιλη, αν όχι καλύτερη, της Lexus.
Κατα τα αλλα, τα περι ανθρωπομεταφορεων και πραγματικων αυτοκινητων τα λεγανε καποιοι ωριμοι κυριοι πριν καμια 20αρια χρονια και ηταν τοσο πιασαρικα τοτε που βγαζανε μεχρι και γκομενα. Αλλα απο τοτε επεσε το τοιχος του Βερολινου, λεκιαστηκε ο Κλιντον, καθαρισε ο Ζιζου τους βραζιλιανους, ηρθε το ευρω και οσονουπω γινεται πρωθυπουργος ο Γιωργακης. Προχωραει ο κοσμος, μην λεμε τα ιδια και τα ιδια.
Όσοι αγαπούν την οδήγηση (και δεν πιστέυω ότι υπάρχει κάποιος σε φόρουμ αυτοκινητιστικού περιοδικού που ΔΕΝ είναι έστω και λίγο ψαγμένος οδηγικά) εκτιμούν το καλό οδηγικά αυτοκίνητο, το πρόθυμο μοτέρ, τα γραμμικά φρένα, το ακριβές τιμόνι, το ρυθμίσιμης συμπεριφοράς πλαίσιο κλπ. Και αυτά ίσχυαν από τότε που φτιάχτηκε το δεύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (κι έτσι μπορούσε να συγκριθεί σε συμπεριφορά με το πρώτο) και θα ισχύουν μέχρις ότου καταργηθεί η οδήγηση από ανθρώπους και την αναλάβουν υπολογιστές. Οι λεκέδες και τα τείχη δεν άπτονται του θέματος...
-
**Όσοι **αγαπούν την οδήγηση (και δεν πιστέυω ότι υπάρχει κάποιος σε φόρουμ αυτοκινητιστικού περιοδικού που ΔΕΝ είναι έστω και λίγο ψαγμένος οδηγικά) εκτιμούν το καλό οδηγικά αυτοκίνητο, το πρόθυμο μοτέρ, τα γραμμικά φρένα, το ακριβές τιμόνι, το ρυθμίσιμης συμπεριφοράς πλαίσιο κλπ. Και αυτά ίσχυαν από τότε που φτιάχτηκε το δεύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (κι έτσι μπορούσε να συγκριθεί σε συμπεριφορά με το πρώτο) και θα ισχύουν μέχρις ότου καταργηθεί η οδήγηση από ανθρώπους και την αναλάβουν υπολογιστές. Οι λεκέδες και τα τείχη δεν άπτονται του θέματος...
Oσοι αγαπουν την οδηγηση κλπ, κλπ θα ανοιγαν θεμα και θα ελεγαν 'βοηθηστε με, με κριτηρια την αξιοπιστια και την καταναλωση';
Δεν καταλαβαινετε το απλο: δεν επιλεγω αμαξι για μενα, αλλα για τον φιλο που ανοιξε το θεμα, αναλογως με τις αναγκες και τις προτεραιοτητες του. Με κριτηρια καταναλωση και αξιοπιστια λοιπον, εγω προτεινω αουρις γιατι εκτιμω οτι ο φιλος θα το εκτιμησει περισσοτερο. Προσωπικα πιθανοτατα θα επαιρνα το τουρμπακι Λεον, αλλα αυτο μαλλον δεν ενδιαφερει.
-
εδω εχει ενα point o pro.
και γω προτεινω 159 και 500 **για τους αλλους ** οταν βλεπω οτι γουσταρουν τα ιταλικα και στραβομουτσουνιαζουν με οτιδηποτε αλλο.
εγω δε θα τα αγοραζα ποτε , αλλα οταν ο αλλος ζηταει τη συμβουλη σου καλο ειναι να τον συμβουλευεις με βαση τις αναγκες του και τα γουστα του.
(δε μιλαω για το συγκεκριμενο συγκριτικο , γενικα μιλαω)
-
Νομίζω το βασικό ερώτημα περί αξιοπιστίας και κόστους απαντήθηκε εξ' αρχής από πολλούς, ανάμεσά σε αυτόυς και από εμένα. Αυτό δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνουμε τα εν λόγω αυτοκίνητα συνολικότερα και να κάνουμε σχόλια τα οποία για έναν ανεξήγητο λόγο ενόχλησαν τον Pro. Η Toyota είναι συντηρητική και η Mazda σπορτιφ στην φιλοσοφία της. Δεν θα έπρεπε να αναφερθεί για να έχει ο ενδιαφερόμενος μια γενικότερη εικόνα των επιλογών του;
Toyota Auris 1.6 vs Mazda 3