-
Στο ΒΕ3 μπαίνει;
-
Εννοεις 205?
-
406 μπρε
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
406 μπρεΑ sorry BE3 ηξερα κατι εξαρτηματα απο 205 και ΖΧ λεω και εγω
Σε 406 ανετα ,θελω να τον ρωτησω γιατι αυτος το εφερε απο αγγλια ειχε ενα ιδιο που το ειχε τρακαρει μπροστα καπω φαναρια προφυλακτηρες κτλ λογικα απο οτι ειχε πει θα κρατησει και το σαλονι για το μοτερ δεν ειχα ακουσει κατι θα ρωτησω ομως
edit ρωτας να αφησεις το δικο σου σασμαν μαλλον ?αυτο πρεπει να το ρωτησω
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το οτι θα ανεβει το οριο της προσφυσης ειναι η σωστη κινηση εαν σκοπευεις να εξεχθεις.Το τιμημα ειναι το παραπάνω.Θα χασεις σε προβλεψιμότητα.
Το ιδιο θα συμβει και με χαμηλώτερου προφιλ (η σκληρωτερου σκελετου) ελαστικα.
Οσο καποιος ειναι νεος οδηγος,ισως θα ηταν φρονιμοτερο να κρατησει το πλεονεκτημα της προβλεψιμοτητας στο όριο εναντι των υψηλώτερων ορίων.
Εαν εξελιχτει οδηγικα,και νοιωσει ικανοτερος σε συνθηκες κοντα στο όριο της προσφυσης,τοτε,αν θελει να πάει ψηλώτερα,η σωστη κινηση ειναι να ανεβασει και τα ορια της προσφυσης του αυτοκινητουΑυτο ακριβως επισημαινω στον φιλο παραπάνω,αλλα εσυ δεν το καταλαβες.
στο να ρίξει λεφτά πάνω του (για να βελτιωθεί σαν οδηγός) είναι το μόνο που δεν διαφωνώ
Το εργοστασιο φτιαχνει ενα αξιόλογο αυτοκινητο,που ομως ειναι ενας συμβιβασμος δεκαδων παραμετρων που στοχευουν στην καθημερινη μετακινηση.Το εργοστασιο θα κοιταξει και την άνεση (η οποία απο μονη της εχει αντικτυπο στην οδικη συμπεριφορα) διοτι σκοπευει να ικανοποιήσει τον οικογενειαρχη αγοραστη.
Στην περιπτωση που ο κατοχος του αυτοκινητου θεσει αλλες προτεραιότητες για το όχημά του,τοτε οι μελετες του εργοστασιου πηγαινουν περιπατο.οπως και τα οικονομικά του κατόχου αν αρχίσει απο λάθος βάση (και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι 99% σκατά)
αν θες ζμπορ παίρνεις κάτι ζμπόρ απο την αρχή και δεν προσπαθείς να 'βελτιώσεις' τον κάθε τενεκέ
Και,τα αποτελέσματα των αναγνωρισμενων Ελληνων αναρτησαδων,ειναι πολύ γνωστα στον τομεα τους.Μπορει να μην εχεις καμμια προσωπικη εμπειρια απο τη δουλεια τους,αλλα αυτο δε σε κανει να απορριπτεις την αξια τους
θα πω οτι απλά είμαι επιφυλακτικότατος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι το τόσο σημαντικό οσο η ανάρτηση ειδικά από ανθρώπους που σίγουρα δεν έχουν τους πόρους και τις γνώσεις για να φέρουν σε πέρας κάτι τόσο πολύπλοκο οσο το στήσιμο αυτοκινήτου που θα κινείται στο δρόμο (με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πελάτη και των γύρω του)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το εργοστασιο φτιαχνει ενα αξιόλογο αυτοκινητο,που ομως ειναι ενας συμβιβασμος δεκαδων παραμετρων που στοχευουν στην καθημερινη μετακινηση.Το εργοστασιο θα κοιταξει και την άνεση (η οποία απο μονη της εχει αντικτυπο στην οδικη συμπεριφορα) διοτι σκοπευει να ικανοποιήσει τον οικογενειαρχη αγοραστη.
Στην περιπτωση που ο κατοχος του αυτοκινητου θεσει αλλες προτεραιότητες για το όχημά του,τοτε οι μελετες του εργοστασιου πηγαινουν περιπατο.οπως και τα οικονομικά του κατόχου αν αρχίσει απο λάθος βάση (και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι 99% σκατά)
αν θες ζμπορ παίρνεις κάτι ζμπόρ απο την αρχή και δεν προσπαθείς να 'βελτιώσεις' τον κάθε τενεκέ
Αυτο θα ηταν το ιδανικο μεν,αλλα δυστυχως δεν μπορούμε ολοι μας να φτασουμε σε πραγματικα σπόρ αυτοκινητα.Ειναι ακριβα εκεινα.Οπότε;Τι κανουμε;Αναγκαζομαστε να κινουμαστε για πάντα σε οικογενειακους ρυθμους,ή προσπαθούμε να γλύψουμε κι'εμεις λιγο απο τον απαγορευμενο καρπό;
Εγω διαλεξα τον δευτερο δρομο στον τενεκε μου.Δεν εγινε (όπως αναμενοτανε αλλωστε) ενα αχτυπητο ασφαλτινο αυτοκινητο,αλλα οπωσδηποτε ανεβηκε πολλα σκαλοπάτια απο το 'μαμα' και μου χαρισε καποιες στιγμες ευχαριστησης κι'εμενα,τις οποίες στιγμες δε θα ειχα γευτει ποτε.Και,τα αποτελέσματα των αναγνωρισμενων Ελληνων αναρτησαδων,ειναι πολύ γνωστα στον τομεα τους.Μπορει να μην εχεις καμμια προσωπικη εμπειρια απο τη δουλεια τους,αλλα αυτο δε σε κανει να απορριπτεις την αξια τους
θα πω οτι απλά είμαι επιφυλακτικότατος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι το τόσο σημαντικό οσο η ανάρτηση ειδικά από ανθρώπους που σίγουρα δεν έχουν τους πόρους και τις γνώσεις για να φέρουν σε πέρας κάτι τόσο πολύπλοκο οσο το στήσιμο αυτοκινήτου που θα κινείται στο δρόμο (με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πελάτη και των γύρω του)
Και επιφυλακτικος οφειλεις να εισαι.Ειναι οντως κατι που μεταβαλει την οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου σου (ειδικα αν αποφασισεις να πειραξεις και γεωμετρια ή ακομα περισσοτερο την αρχιτεκτονικη) και πιθανοτατα να σου δημιουργησει καταστασεις στις οποίες δεν εισαι συνηθισμενος.Εγω προσωπικα,χρειαστηκε δυο φορες να ξαναμαθω το αυτοκίνητό μου (μια με το μπλοκε,μια με την αναρτηση) και στις αρχες ειχα προβληματιστει (αν και αυτο περισσοτερο ευχαριστηση μου εδωσε) με την συμπεριφορα του.
Σταδιακα όμως θα αντιληφθεις τα προταιρηματα.Αυτο σε βαζει και σε μια παραλληλη πορεια εξελιξης και εσενα σαν οδηγο,οσο τουλαχιστον κινεισαι με το ιδιο οχημα,μιας και δυσκολα θα εξελιχθεις εαν πρωτα οδηγουσες κατι καλύτεροΤο 'στησιμο' που λες παραπάνω,ειναι πολύπλοκο οταν πειραξεις τα πάντα,ή αν εχεις πολλούς βαθμους ελευθεριας να ρυθμιζεις.Το να φτιαξεις ομως μια αναρτηση που δεν σου αλλαζει γωνιες,με καλύτερα υλικα απόσβεσης (γιατι τα εργοστασιακα ειναι για χεσιμο) και ισως σκληρωτερα ελατηρια,δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο ωστε μονο το εργοστασιο να μπορει να σου τα προσφερει.Αλλωστε εχουμε τοσα και τοσα παιδια που φτιαξανε χειροποίητες,και δεν θυμαμαι ούτε εναν να πει κακια κουβεντα (και με τα χρονομετρα υπάρχουνε φοβερες διαφορες,οχι μονο στα λογια και στο πώς το 'αισθανονται'-εγω πήρα 3,5 δευτερόλεπτα στην πίστα απο αναρτηση και μόνο),για να μην αναφερω το τι συμβαινει στα αγωνιστικα αυτοκινητα των Ελληνικων αγωνων.
Το σιγουρο πάντα,κατα την αποψή μου,ειναι οτι,για να φτασεις εκει,πρεπει να εχεις εξελιχτει αρκετα.Και αυτο μιλώντας για να αρχισεις να ψαχνει τα ορια στις στροφες.
Μπορεις ομως να εκμεταλευτεις μια καλη αναρτηση,εστω και για το κερδος που θα σου δωσει στο φρεναρισμα.Η το κερδος που θα σου δωσει σε στιγμη που θα προσπαθησεις να κανεις εναν ελιγμο αποφυγης με χιλιόμετρα σε καποιον αυτοκινητόδρομο.Η καλη αναρτηση (μαζι με φρενα και λαστιχα) μπορει να κανει τετοια διαφορα που να σου επιτρεψει να επιβιώσεις εσυ και οποιος αλλος ειναι μεσα στο αυτοκινητό σου,σε στιγμη που με εργοστασιακο σεταρισμα ΔΕΝ θα γλυτωνες -
Αν το εργοστάσιο προσφέρει πιο γρήγορη/σπορ έκδοση τότε είναι καλύτερη, πιο αξιόπιστη και φθηνότερη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αφορίζονται όλες οι βελτιώσεις, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική
(παράδειγμα: αμάξι HUNTER). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν το εργοστάσιο προσφέρει πιο γρήγορη/σπορ έκδοση τότε είναι καλύτερη, πιο αξιόπιστη και φθηνότερη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αφορίζονται όλες οι βελτιώσεις, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.E,ναι,μονο που και αυτες οι λυσεις,δεν ειναι και τοσο 'σπόρ'.Ειναι σχεδον οπως ηταν και τα 'μαμα' με λιγο σφιχτοτερες ρυθμισεις,ισως και καμια χοντρυτερη αντιστρεπτικη.
Οπότε,εαν θελεις να το κανεις 'σπόρ',γιατι να ξοδεψεις λεφτα στο ημιμετρο;Για να απογοητευτεις,και μετα να πάς να τα ξανασταξεις για το αληθινα καλο;(παράδειγμα: αμάξι HUNTER)
ειχα δοκιμασει και την αναρτηση του GSI που εδινε τοτε η opel,η οποία ηταν.....τριχες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
406 μπρεΚάποια στιγμή θα χρειαστεί μηχανή/σασμάν και αν χωράει ο V6 θα είναι πολύ ωραίο αλλά μη ξεχνάς τα τέλη/τεκμήριο.
Προϋπόθεση να βρεις τροπέτο για την μεταμόσχευση (εκτός του κινητήρα/σασμάν).
-
Aν έχει 10% των γονιδίων του 304 έχουμε δρόμο μπροστά μας.
-
Για γενική χρήση οικογένειας και ταξιδίων η αναβαθμισμένη ανάρτηση της μαμάς εταιρείας είναι όσο σπορ χρειάζεται. Θα κερδίσει σε κλίσεις και φρένα και θα του κοστίσει λίγο σε άνεση χωρίς να χάσει την προοδευτικότητά του και να γίνει πολύ απόλυτο. Οι custom made είναι καλύτερες (και μπορεί να μην θυσιάζουν τελείως την άνεση) αλλά κοστίζουν πολύ και μάλλον είναι υπερβολή για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Το 406 δεν είναι σπορ αλλά είναι ένα αξιοπρεπές μεγάλο αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι σπόρ αλλά οι περισσότεροι που αποζητούν το πραγματικό σμπορ σπάνια συνειδητοποιούν πόσες υποχωρήσεις θα κάνουν μόνο για σμπορ αίσθηση και όχι για αυξημένη αποτελεσματικότητα...! Θα πήγαιναν το ίδιο γρήγορα και με λιγότερες υποχωρήσεις με ένα ήπια βελτιωμένο αυτοκίνητο.
Θα βοηθούσε (οποιονδήποτε από εμάς) αν ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητό του ή σε κάποιο ίδιο με καλό οδηγό. Εκεί θα συνειδητοποιούσε το πόσο μεγάλη διαφορά κάνει ο τρόπος οδήγησης. Προσωπικά έπαθα σοκ όταν με πήγαν οδηγοί αγώνων σε πίστα, στα Μέγαρα μην φανταστείτε τίποτα σοβαρό. όχι τόσο για την ισχύ των αυτοκινήτων αλλά για τη γενικότερο τρόπο οδήγησής τους.... φρένα, τιμόνι, αλλαγές, ρευστότητα και απαλότητα κινήσεων.... Και στις δύο περιπτώσεις (με Honda Type-R και Mercedes SLK την τελευταία facelift που την οδήγησα κι εγώ εκτός πίστας αμέσως μετά) τα αυτοκίνητα δεν πετάγαν ούτε μούρες ούτε κώλους αν δεν το έκανες επίτηδες.... Κάνει μεγάλη διαφορά ο οδηγός... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
(απέφυγε τις και καλά 'ρυθμιζόμενες' γιατι είναι απάτη)Γιατί το λες αυτο?
και μια τετράδα ημισλίκ
Και εγώ θα συμφωνήσω εδώ, τα ημισλίκ είναι ένα στάδιο παραπέρα που ελάχιστοι χρειάζονται. Οι δρόμοι μας δεν ειναι καλά καλά για τα κανονικά ελαστικά.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν γουστάρεις το στίψιμο και την ταχύτητα πάρε ένα 2ο μικρό γαλλικό πχ 106Rallye 16v ή ένα ClioRS182 για να ξεκινήσεις από πιο βατή κατάσταση,
+1
Με ΦΠΕ μόνο ψυχολογικό boost θα πάρεις. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για γενική χρήση οικογένειας και ταξιδίων η αναβαθμισμένη ανάρτηση της μαμάς εταιρείας είναι όσο σπορ χρειάζεται. Θα κερδίσει σε κλίσεις και φρένα και θα του κοστίσει **λίγο **σε άνεση χωρίς να χάσει την προοδευτικότητά του και να γίνει πολύ απόλυτο. Οι custom made είναι καλύτερες (και μπορεί να μην θυσιάζουν τελείως την άνεση) αλλά κοστίζουν πολύ και μάλλον είναι υπερβολή για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Το 406 δεν είναι σπορ αλλά είναι ένα αξιοπρεπές μεγάλο αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι σπόρ αλλά οι περισσότεροι που αποζητούν το πραγματικό σμπορ σπάνια συνειδητοποιούν πόσες **υποχωρήσεις **θα κάνουν μόνο για σμπορ **αίσθηση **και όχι για αυξημένη αποτελεσματικότητα...! Θα πήγαιναν το ίδιο γρήγορα και με λιγότερες υποχωρήσεις με ένα ήπια βελτιωμένο αυτοκίνητο.
Θα βοηθούσε (οποιονδήποτε από εμάς) αν ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητό του ή σε κάποιο ίδιο με καλό οδηγό. Εκεί θα συνειδητοποιούσε το πόσο μεγάλη διαφορά κάνει ο τρόπος οδήγησης. Προσωπικά έπαθα σοκ όταν με πήγαν οδηγοί αγώνων σε πίστα, στα Μέγαρα μην φανταστείτε τίποτα σοβαρό. όχι τόσο για την ισχύ των αυτοκινήτων αλλά για τη γενικότερο τρόπο οδήγησής τους.... φρένα, τιμόνι, αλλαγές, ρευστότητα και απαλότητα κινήσεων.... Και στις δύο περιπτώσεις (με Honda Type-R και Mercedes SLK την τελευταία facelift που την οδήγησα κι εγώ εκτός πίστας αμέσως μετά) τα αυτοκίνητα δεν πετάγαν ούτε μούρες ούτε κώλους αν δεν το έκανες επίτηδες.... Κάνει μεγάλη διαφορά ο οδηγός...+1000
και ξαναερχόμαστε σε αυτό που έχει ήδη γραφτεί, να αφήσει το αυτοκίνητο όπως είναι και να βελτιωθεί σαν οδηγός. Μόλις μπει στον δρόμο της προσωπικής του βελτίωσης μάλλον θα καταλάβει πως δεν χρειάζεται παραπάνω άλογα αλλά ίσως .... παραπέρα βελτίωση και ... λάστιχα/ αναρτήσεις /φρένα.
Και φυσικά όσο αφορά τις αναρτήσεις συμφωνώ με τα παραπάνω εκτός αν 98% οδηγάει μόνος και είναι κάτω από 25ετών (ουσιαστικά όχι ηλικιακά) οπότε τότε συμφωνώ με τον hunter -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για γενική χρήση οικογένειας και ταξιδίων η αναβαθμισμένη ανάρτηση της μαμάς εταιρείας είναι όσο σπορ χρειάζεται..Ναι,αυτος ειναι ο μεγαλος ο συμβιβασμος.Αν θες ανεση,ταξιδια,κ.λ.π,μεινε ως εκει,και μαλιστα ούτε ως εκει δε χρειαζεται να φτασεις
Καλύτερα να μεινεις στα εργοστασιακά σου,και να προχωρησεις στη 'σπόρ' αναρτηση της εταιριας,μονο αν τα παλια σου αμορτισερ χαλασουν.Δηλαδη,στην αναγκαία αντικαταστασή τους,αλλαξέ τα με τα ελαφρως καλύτερα.
Δεν θα πρότεινα ομως (μου φαινεται ασυμφορο σαν απόδοση τιμης προς αξια) να αλλαξεις την αναρτησή σου που εξακολουθει να λειτουργει,με την 'σπόρ',θεωρωντας το σαν ουσιαστικη βελτιωση που να δικαιολογει το πέταμα των παλιων σου αναρτησεων.Και φυσικα,μετα απο αυτη την κινηση,δεν θα εχεις ενα αποτελεσμα περισσοτερο κοντα στο 'σπόρ' αλλα περισσοτερο κοντα στο 'μαμα'
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Και φυσικά όσο αφορά τις αναρτήσεις συμφωνώ με τα παραπάνω εκτός αν 98% οδηγάει μόνος και είναι κάτω από 25ετών (ουσιαστικά όχι ηλικιακά) οπότε τότε συμφωνώ με τον hunter
Εγω που σημερα κλεινω τα 40 μου πάντως,δεν εχω αντιμετωπίσει κανενα προβλημα με τις αναρτησεις μου (δεν ειναι υπερβολικα σκληρες όμως,320 λιβρες μπροστα και 390 πίσω)
Και,να σημειωσω οτι,οι αναρτησεις του φορεστερ μου φαινονται ΑΦΟΡΗΤΑ μαλακες (καποια στιγμη θα πάει ως στη Σινδο κι'αυτο)
Αλλα,ως συνηθως οδηγαω μονος -
μηπως ρε HUNTER αντι για forester έπρεπε να πάρεις κάτι άλλο??
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
406 μπρε
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί μηχανή/σασμάν και αν χωράει ο V6 θα είναι πολύ ωραίο αλλά μη ξεχνάς τα τέλη/τεκμήριο.
Προϋπόθεση να βρεις τροπέτο για την μεταμόσχευση (εκτός του κινητήρα/σασμάν).
Aπο οτι εμαθα σημερα τα πραγματα τα δινει δλδ μοτερ σασμαν πλεξουδες εγκεφαλο .....
το μονο απο τα μηχανικα ασ πουμε που κραταει ειναι τα φρενα...που αν δεν κανω λαθος πρεπει να ηταν τετραπιστονες στο coupe -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μηπως ρε HUNTER αντι για forester έπρεπε να πάρεις κάτι άλλο??Θα'θελα ρε συ να μπορω να εχω αυτοκινητο για τα γουστα μου (μια 2-11 π.χ. )* αλλα,οι αναγκες μου ηταν για τετρακινητο.Εχω αρκετο χωμα στα δρομολόγιά μου,οπότε,δινω προτεραιότητα στις αναγκες μου.
Και στον Κυρλαγκιτση οταν θα το πάω (καπου στο κοντινο μελλον) οι αναρτησεις θα παραμεινουν με χωματινο προσανατολισμο.Δεν προκειται να γινει 'ασφαλτινο'.Θα γινει όπως ειναι τωρα,με αμορτισερ που καταπίνουν τα πάντα,και σιγουρα ελαφρως σκληρωτερα ελατηρια,για να εχω και λιγο ελεγχο του αυτοκινητου στην ασφαλτο.*και ενα φορτηγακι,και ενα στεισιον,και ενα ΜΧ-5,και ενα αυτοκινούμενο τροχοσπιτο,και ενα LADA NIVA,και,και,και,και.....
-
Λοιπόν, διαφωνώ σχεδόν με όλους σας
Θέλω να γράψω σεντόνι αλλά δέν έχω χρόνο τώρα...
ΒΟΗΘΕΙΑ!ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ 406 ΜΟΥ?