-
Το πιο αστείο είναι που απαντάτε σοβαρά..
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ροϊκή εξέλιξη
Κατέβασμα στο καπάκι
Εξαπετάλουδο
Νέος άγραφος εγκέφαλος
Εξάτμιση απο κεφαλή μέχρι τελικό
Αγωνιστικός καταλύτηςΑνάρτηση Proflex
Αντιστρεπτική εμρπός απο το V6Τετραμπίστονα Willwood εμπρός και δυμπίστονα πίσω.
Ζάντες / λάστιχα 205-45/17ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΕΨΑΧΝΑ!!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
-
Ο χρήστης abba έγραψε:
Ροϊκή εξέλιξη
Κατέβασμα στο καπάκι
Εξαπετάλουδο
Νέος άγραφος εγκέφαλος
Εξάτμιση απο κεφαλή μέχρι τελικό
Αγωνιστικός καταλύτηςΑνάρτηση Proflex
Αντιστρεπτική εμρπός απο το V6Τετραμπίστονα Willwood εμπρός και δυμπίστονα πίσω.
Ζάντες / λάστιχα 205-45/17ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΕΨΑΧΝΑ!!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
Όταν βγείς στην αγορά για τα πράγματα αυτά κράτα και 7-8.000 τουλάχιστον μαζί σου.
-
Οι δυό οι πεταλούδες του εξαπετάλουδου που θα μπουν,στο σαζμάν?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οι δυό οι πεταλούδες του εξαπετάλουδου που θα μπουν,στο σαζμάν?Μήπως φοράει τον 3λιτρο τον V6 ? Λέω τώρα, γιατί το παιδί το έγραψε καθαρά, 1.8 115 αλόγατα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μήπως φοράει τον 3λιτρο τον V6 ? Λέω τώρα, γιατί το παιδί το έγραψε καθαρά, 1.8 115 αλόγατα.
Αυτό λέω κι εγώ,αφού είπε ότι φοράει τον 18άρη.
Λες να φοράει τον εξακύλινδρο και να μας δουλεέυι ο μικρός? -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το πιο αστείο είναι που απαντάτε σοβαρά..Δηλαδη πρεπει να ασχολουντε ΟΛΟΙ με σταρλετακια, uno, και πουντακια με εξατμισεις απο πουλμαν φιμε τζαμι και θορυβο που μαρσαρεις στο συνταγμα και σε ακουνε στον πειραια?
Αλλοι γουσταρουν αυτα που προανεφερα.Αλλοι γουσταρουν πισωκουνες.Αλλοι γουσταρουν κυρίλα οπως Μ5,τουρμπάτα Α4.Αλλοι ΕVO & IMPREZA STI.Γουστα είναι.Εγω δεν κανω κουμάντο στο αμαξι σου ή στην τσέπη σου.Ούτε σε προσβάλω οπως εσύ.Είναι ενα δημοσιο Φορουμ αυτό και εδω και χρόνια υπάρχει η ελευθερια του λογου στην Ελλαδα και οπως ξερεις η ελευθερια του να επιλεγεις τι αμαξι πέρνεις και πως το φτιαχνεις.Οταν λοιπον εχει μαλιασει η γλώσσα μου να λεω οτι:ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕς ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟ 406 ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΧΩΣΩ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΛΟΓΟ.ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΟ 'Η ΤΟ ΜΠΡΙΚΙ 'Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΕΙς ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΩ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟς 'Η ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ. -
Μήπως φοράει τον 3λιτρο τον V6 ? Λέω τώρα, γιατί το παιδί το έγραψε καθαρά, 1.8 115 αλόγατα.[/quote]
Ρε παιδια με προσβάλετε........ΔΕΝ εχω 115 αλογα.
ΕΧΩ 118 αλογατα.Είναι το τελευταίο 406.Οχι το παλιο..... -
Ο χρήστης abba έγραψε:
Το πιο αστείο είναι που απαντάτε σοβαρά..
Δηλαδη πρεπει να ασχολουντε ΟΛΟΙ με σταρλετακια, uno, και πουντακια με εξατμισεις απο πουλμαν φιμε τζαμι και θορυβο που μαρσαρεις στο συνταγμα και σε ακουνε στον πειραια?
Αλλοι γουσταρουν αυτα που προανεφερα.Αλλοι γουσταρουν πισωκουνες.Αλλοι γουσταρουν κυρίλα οπως Μ5,τουρμπάτα Α4.Αλλοι ΕVO & IMPREZA STI.Γουστα είναι.Εγω δεν κανω κουμάντο στο αμαξι σου ή στην τσέπη σου.Ούτε σε προσβάλω οπως εσύ.Είναι ενα δημοσιο Φορουμ αυτό και εδω και χρόνια υπάρχει η ελευθερια του λογου στην Ελλαδα και οπως ξερεις η ελευθερια του να επιλεγεις τι αμαξι πέρνεις και πως το φτιαχνεις.Οταν λοιπον εχει μαλιασει η γλώσσα μου να λεω οτι:ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕς ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟ 406 ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΧΩΣΩ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΛΟΓΟ.ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΟ 'Η ΤΟ ΜΠΡΙΚΙ 'Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΕΙς ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΩ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟς 'Η ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ.Κάνε το κέφι σου παλικάρι μου δικά σου είναι τα φράγκα, μην ακούς τις διάφορες σειρήνες, μόνο μάθε 10 πράγματα για να πιάσουν τόπο τα λεφτά σου.
-
Όντως, διάβασε αρκετό καιρό και μετά αποφασίζεις.
-
Καλή καγκουριά...
-
NOS
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οι δυό οι πεταλούδες του εξαπετάλουδου που θα μπουν,στο σαζμάν?Γράψε λάθος...
Τετραπετάλουδο ήθελα να πω... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Γράψε λάθος...
Τετραπετάλουδο ήθελα να πω...Εν γένει μπορείς να έχεις παραπάνω πεταλούδες από κυλίνδρους
Σε Corvette:
σε μηχανές Suzuki:
-
Η πάνω πεταλούδα (ασημένια) δεν είναι το τσόκ?
-
Τσοκ σε μπεκ;
Δεν ξέρω γιατί υπάρχει, σε μερικά αμάξια υπάρχει και δουλεύει με υποπίεση ή ελατήριο για να βελτιώνει την απόκριση στις χαμηλές στροφές (εκεί λέγεται tandem valve).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τσοκ σε μπεκ; .Αυτόματο τσοκ! (είχαν τα τελευταία καρμπυρατεράτα Civic)
Δεν ξέρω γιατί υπάρχει, σε μερικά αμάξια υπάρχει και δουλεύει με υποπίεση ή ελατήριο για να βελτιώνει την απόκριση στις χαμηλές στροφές (εκεί λέγεται tandem valve).
Χοντρικά αυτό κάνει. Αν έχεις έναν εύστροφο κινητήρα με μεγάλους αυλούς εισαγωγής και σε χαμηλές στροφές ανοίξεις απότομα το γκάζι, η ροή του αέρα θα 'stallάρει' και το καύσιμο δεν θα ανακατευτεί σωστά με τον αέρα. Η δεύτερη βαλβίδα -που ελέγχεται από την ECU- το εμποδίζει αυτό.
-
Νομίζω ότι μπορούμε με ασφάλεια να θεωρήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μικρό τυμπανιστή! Που καλό θα ήταν να μας ενημερώσει για την κατάσταση του οχήματός του (χρονολογία, χλμ, κατάσταση αμορτισέρ, ελαστικά-ζάντες, προηγούμενες μετατροπές κλπ). Επίσης αναφορά προηγούμενων εμπειριών σχετικά με αυτοκίνητα θα ήταν καλό (πχ το αν ξέρει να οδηγάει και το αν οδηγούσε πισωκίνητο δεκαετίας 1975-85 ή προσθιοκίνητο Opel θα το έβρισκα πολύ σημαντική πληροφόρηση).
Μέχρι τότε προτείνω επιβεβαίωση της ασφάλειας του αυτοκινήτου, ενδιεκτικά προτείνω: αμορτισερόμετρο, επισκόπηση για τζόγους, έλεγχο ελαστικών και φρένων.
Μετά ακολουθεί η μεγαλύτερη, σημαντικότερη και θεαματικότερη βελτίωση που μπορεί να πετύχει κάποιος στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του, γνωριμία με το νέο αυτοκίνητο σε ποικίλες συνθήκες και βελτίωση ικανοτήτων οδηγού.... κατά προτίμηση όχι στους δρόμους που κυκλοφορούνε άλλοι!
Αν αυτά δεν προκαλέσουν την απαιτούμενη βελτίωση τα ξαναλέμε αφού λάβουμε καλύτερη πληροφόρηση για τις πραγματικές ανάγκες του ενδιαφερόμενου που να περιλαμβάνουν και την οικονομική του ευρύτητα και ετοιμότητα αλλά και τις διαθέσεις συμβιβασμού της οικογένειάς του... -
Νομίζω ότι μπορούμε με ασφάλεια να θεωρήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μικρό τυμπανιστή! Που καλό θα ήταν να μας ενημερώσει για την κατάσταση του οχήματός του (χρονολογία, χλμ, κατάσταση αμορτισέρ, ελαστικά-ζάντες, προηγούμενες μετατροπές κλπ). Επίσης αναφορά προηγούμενων εμπειριών σχετικά με αυτοκίνητα θα ήταν καλό (πχ το αν ξέρει να οδηγάει και το αν οδηγούσε πισωκίνητο δεκαετίας 1975-85 ή προσθιοκίνητο Opel θα το έβρισκα πολύ σημαντική πληροφόρηση).
Μέχρι τότε προτείνω επιβεβαίωση της ασφάλειας του αυτοκινήτου, ενδιεκτικά προτείνω: αμορτισερόμετρο, επισκόπηση για τζόγους, έλεγχο ελαστικών και φρένων.
Μετά ακολουθεί η μεγαλύτερη, σημαντικότερη και θεαματικότερη βελτίωση που μπορεί να πετύχει κάποιος στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του, γνωριμία με το νέο αυτοκίνητο σε ποικίλες συνθήκες και βελτίωση ικανοτήτων οδηγού.... κατά προτίμηση όχι στους δρόμους που κυκλοφορούνε άλλοι!
Αν αυτά δεν προκαλέσουν την απαιτούμενη βελτίωση τα ξαναλέμε αφού λάβουμε καλύτερη πληροφόρηση για τις πραγματικές ανάγκες του ενδιαφερόμενου που να περιλαμβάνουν και την οικονομική του ευρύτητα και ετοιμότητα αλλά και τις διαθέσεις συμβιβασμού της οικογένειάς του... [/quote]Οικογενειακο αργο αυτοκινητο με 90000χλμ.Αρχικα περιμενω την τεταρτη να μπει εινα φιλτρακι ελευθερας.Στα 100.000χλμ(περιπου σε ενα μηνα)θα μπει μια ολοσωμη εξατμισουλα και ενα προγραμμα(δεν ξερω τι ακριβως.παντως οχι κονσερβα θα παω σε ειδικο).Αυτα για αρχη.Μετα θα δω τι μπορω να κανω αφου ψαχτώ λιγο(δεν το κατεχω το αθλημα βελτιωση.το αρχιζω τωρα δειλα δειλα).Απο εμπειρια εχω καλουτσικη σε δυνατουτσικα αυτοκινητα.Στην ευθεια ειμαι αρκετα καλος απ οτι εχω αποδειξει΄(είτε παιζω με μικρο είτε με μεγαλο κυβισμό,εχωντας αναλογους αντιπάλους παντα).Στις στοφες παλευω τώρα να φτασω σε καλα καλα επιπεδα.Απλα χωρις εργαλειο πως να εξασκιθώ.Κανω οτι μπορω με αυτα που εχω.ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν εχω εμπειρια απο πισωκουνα που το θελω πολύ....Θελω να φτασω το τωρινο αυτοκινητο σε καποιο επιπεδο(οσο καλο και αν είναι αυτο......δεν είναι το καταλληλο αυτοκινητο για βελτιώσεις και το γνωρίζω καλα.Απλα ειναι μια προκληση για μενα), και ο επομενος στοχος είναι μια ασκόνα ή ενα καντετ!!....Στο θέμα μας ομως:118hp τωρα,μαμα αναρτηση,σιδερένια ζάντα(pireli P6 195-65-15)θα μπει ομως σετ αλουμινιου με 16αρες και χαμηλο προφιλ.Φρενα μαμα αλλά θα αλλαξω σύντομα....Ή4πιστωνα μπρος 2πιστωνα πισω ή απλα απο το διλιτρο μοντέλο.
Εχω οδηγησει αλφα 146 πορωμενου αλφιστα στιμενη να φευγει με τις πάντες και είναι απολαυστικό να παίζεις με αυτο το αμαξι....αλλα τρομακτικο να πας την οικογενεια σου με τετοια αναρτηση ΑΘΗΝΑ-ΣΑΛΟΝΙΚΑ οδηγώντας με τον τροπο που οδηγώ....
Θέλω σταθεροτητα στο δρομο και ασ πεσει λιγο η ανεση....
Το αμαξι μου τωρα περνει μεγαλη κλίση στις στροφες και βγάζει μουτρα μολις δωσω ελαχιστο γκάζι σε κληστή στροφή.φταει και το λάστιχο αλλα οχι και σε τέτοιο βαθμό.Είναι μολις 1 χρονου λαστιχα.Απλα τα εχω ταλαιπωρήσει αρκετουτσικα.
Δεν περιμενω και στησιμο JTA πχ, αλλα κατι σκληρο σταθερο που να νιωθω σιγουρια, να μπω σε μια στροφη, που τώρα μπαινω με κατεβασμα απο 4η σε 3η,να μπαινω ασ πουμε με φορτωμενη την τεταρτη χωρις πολλή σκεψη.......Ελπίζω να σε διαφώτησα καπως(απο χρήματα είμαι διατεθημένος να ξοδεύσω και πολλά για κατι σιγουρο και καλό) -
Θα θυσιάσεις λίγο την άνεση σου αλλά θέλεις να μπαίνεις με μια ταχύτητα πάνω στη στροφή χωρίς πολλή σκέψη ...
Ελπίζω να εννοείς τέτοιες στροφές αλλιώς πες μου πρώτα σε ποιους δρόμους κινείσαι !
ΒΟΗΘΕΙΑ!ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ 406 ΜΟΥ?