-
Καθως δε βρηκα αλλο αντιστοιχο, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το τοπικ πρωτον για να ανταλλαξουμε αποψεις γυρω απο το πως συμπεριφερονται οι διαφοροι επιτηδιοι που προσπαθουν να γλιτωσουν φορους και δευτερον για να δουμε εμεις κατα ποσον τους 'κυνηγαμε'.
Χθες ειχα παει για φαγητο και ποτο με δυο φιλες σε γνωστο μαγαζί στο Κεφαλαρι. Αντι αποδειξεως, το γκαρσονι μας εφερε το παρακατω 'δελτιο'.
Σε ερώτηση 'Γιατι δε μας φερνετε κανονική απόδειξη;' η απάντηση ήταν 'Μισο λεπτακι, να σας βγαλουμε'. Προφανως, αν δεν προσεξεις τι λεει το ωραιο αυτο χαρτακι στο κατω μερος του ('ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ... ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ') και δε ζητησεις ΝΟΜΙΜΗ αποδειξη, μπορουν ανετοτατα να μην τα χτυπησουν και να μην τα δηλωσουν πουθενα αυτα που εισεπραξαν.
Αντιστοιχο σκηνικο στα Κουφονησια πριν λιγες εβδομαδες. Παραλιακο ταβερνακι, 6 ατομα αστακομακαροναδες, καλαμαρακια, χταποδακια, σαλατες, κλπ, 290 ευρώ λογαριασμος, κι αντι ΝΟΜΙΜΗΣ αποδειξης τι ερχεται; Tο μπακαλοχαρτο της παραγγελίας, με σημειωμενες επανω του τις τιμες και το συνολο. ΕΛΕΟΣ!!!
Βγαζουν κατι απιστευτους τζιρους ολα αυτα τα μαγαζια και οι μισοι πληρωνουν ψιχουλα γιατι ΕΜΕΙΣ τους αφηνουμε. Γιατι βαριομαστε ή ντρεπομαστε να ζητησουμε αποδειξη μπροστα στους φιλους μας, κλπ. Μετα λεμε γιατι ειναι τοσο αδεια τα ταμεια του κρατους και γιατι μπαινουν παραλογοι φοροι.
Για πειτε τα δικα σας παραδειγματα, πως σας 'συμπεριφερονται' και τι κανετε εσεις, κι αν μη τι αλλο ψηφιστε, να δουμε τι μεριδιο ευθυνης εχουμε ως καταναλωτες και ποσο ασχολουμαστε. Ακομα καλύτερα, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ αν θελετε να εισαστε συνεργατες αυτων που μας κλεβουν (γιατι κακα τα ψεμματα, ΕΜΑΣ κλεβουν ετσι).
-
Καθως δε βρηκα αλλο αντιστοιχο, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το τοπικ πρωτον για να ανταλλαξουμε αποψεις γυρω απο το πως συμπεριφερονται οι διαφοροι επιτηδιοι που προσπαθουν να γλιτωσουν φορους και δευτερον για να δουμε εμεις κατα ποσον τους 'κυνηγαμε'.
Χθες ειχα παει για φαγητο και ποτο με δυο φιλες σε γνωστο μαγαζί στο Κεφαλαρι. Αντι αποδειξεως, το γκαρσονι μας εφερε το παρακατω 'δελτιο'.
Σε ερώτηση 'Γιατι δε μας φερνετε κανονική απόδειξη;' η απάντηση ήταν 'Μισο λεπτακι, να σας βγαλουμε'. Προφανως, αν δεν προσεξεις τι λεει το ωραιο αυτο χαρτακι στο κατω μερος του ('ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ... ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ') και δε ζητησεις ΝΟΜΙΜΗ αποδειξη, μπορουν ανετοτατα να μην τα χτυπησουν και να μην τα δηλωσουν πουθενα αυτα που εισεπραξαν.
Αντιστοιχο σκηνικο στα Κουφονησια πριν λιγες εβδομαδες. Παραλιακο ταβερνακι, 6 ατομα αστακομακαροναδες, καλαμαρακια, χταποδακια, σαλατες, κλπ, 290 ευρώ λογαριασμος, κι αντι ΝΟΜΙΜΗΣ αποδειξης τι ερχεται; Tο μπακαλοχαρτο της παραγγελίας, με σημειωμενες επανω του τις τιμες και το συνολο. ΕΛΕΟΣ!!!
Βγαζουν κατι απιστευτους τζιρους ολα αυτα τα μαγαζια και οι μισοι πληρωνουν ψιχουλα γιατι ΕΜΕΙΣ τους αφηνουμε. Γιατι βαριομαστε ή ντρεπομαστε να ζητησουμε αποδειξη μπροστα στους φιλους μας, κλπ. Μετα λεμε γιατι ειναι τοσο αδεια τα ταμεια του κρατους και γιατι μπαινουν παραλογοι φοροι.
Για πειτε τα δικα σας παραδειγματα, πως σας 'συμπεριφερονται' και τι κανετε εσεις, κι αν μη τι αλλο ψηφιστε, να δουμε τι μεριδιο ευθυνης εχουμε ως καταναλωτες και ποσο ασχολουμαστε. Ακομα καλύτερα, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ αν θελετε να εισαστε συνεργατες αυτων που μας κλεβουν (γιατι κακα τα ψεμματα, ΕΜΑΣ κλεβουν ετσι).
-
-
Επειδή τιμώ αρκετά εστιατόρια είμαι γνώστης του ότι άλλο το ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ και άλλο η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ.
Αν το χαρτί δεν γράφει ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και δεν έχεις τρύπες ή αθώρητο βάσει μπλα μπλα = χαρτι τουαλέτας!!
Το πιο ενοχλητικό για μένα είναι κάποια μέρη που δεν μπορείς να αποφύγεις τους παρκαδώρους και 'αναγκάζεσαι' να πληρώσεις για μια τελείως παράνομη υπηρεσία-δραστηριότητα! Εκεί δυσκολέυομαι να κάνω τσαμπουκά!
Λόγω πεπείθεσης παίορνω αποδείξεις για τα παντα και απο βενζίνες και απο μπουζούκια κλπ κλπ.
Στα cafe κοιτάω ημερομηνία και ώρα γιατί τα λαμόγια φέρνουν των προηγούμενων.
Σε ενα hotel στην Σκιάθο όταν του είπα για απόδειξη μου έκοψε από ένα μπλοκάκι μούφα....αλλά έκανα την πάπια γιατι ήταν το ΣΔΟΕ στο λιμανάκι και τον έδωσα!
Στην Σαντορίνη στο Αμμούδι σε γνωστή ψαροταβέρνα ζητάω απόδειξη ... παίρνει μέσα το δελτίο παραγγέλιας, φέρνει την απόδειξη και μου λέει δεν τους τισ δίνουμε γιατί δεν τις θέλουν..... κοιτάω την απόδειξη και της λέω
'η ώρα είναι 11 το βράδυ και η απόδειξη έχει αύξων αριθμό 1, κατάλαβα!!'Επειδή νιώθω ότι με απαξιώνουν όταν δεν μου δίνουν απόδειξη και εγώ τους συμπεριφέρομαι ειρωνικά και απαξιωτικά με τον τρόπο μου!
Όταν ακούω φοροφυγά να λέει φταίει το Κράτος πέφτει κράξιμο
-
Στα λιγοτερο τουριστικα νησια, αν ζητησεις αποδειξη σε κοιταζουν σαν εξωγηινο,χαρακτηριστικο παραδειγμα η Λημνος οπου οι εφοριακοι ανεβαστηκαν σχεδον κλωτσηδον στο πλοιο της (εσπευσμένης) επιστροφης αφου ειχαν το 'θρασος' να ζητησουν να αποδιδεται ο ΦΠΑ στο κρατος οπως γινεται στη υπολοιπη χωρα
Σε ακομα πιο απομερα νησια σαν την Χάλκη κ.ο.κ.,πρεπει να υπαρχουν μαγαζια που δεν εχουν κοψει ΠΟΤΕ καμια αποδειξη
Θυμιζω οτι οι νησιωτες απολαμβανουν:επιδοτουμενων τιμων εισιτηριων σε πλοια και αεροπλανα,ακριβα παραγομενο ρευμα σε φτηνη τιμη,μικροτερο ΦΠΑ και διαφορα αλλα που δεν τα θυμαμαι -
ετσι γινεται στην ελλαδα,κοβουμε οσες αποδειξεις θελουμε γιατι αν κοψουμε τις πραγματικες
θα ταισουμε τα παιδια μας σκ@τα με τον φορο που θα μας ερθει.
και νομιζω πως οσοι διαφωνουν ,αν ειχαν δικη τους επιχειρηση τα ιδια θα εκαναν.εγω γενικα δεν ζηταω αποδειξεις εκτος αν τις χρειαζομαι,δλδ ποτε.
και στο κατω κατω δεν μαρεσει να ανακατευομαι στις δουλειες των αλλων γιατι δεν μου πεφτει και λογος.θα μου πειτε ,αν ολοι πληρωναμε κανονικα φορους θα ηταν πιο πλουσιο το κρατος,
πιθανον ,αλλα και παλι θα τα τρωγανε τα μεγαλα λαμογια της πολιτικης. -
και στο κατω κατω δεν μαρεσει να ανακατευομαι στις δουλειες των αλλων γιατι δεν μου πεφτει και λογος.
Καλά κι εγώ αυτό έλεγα αλλά από φέτος που θα κάνω δική μου δήλωση κανονικά κομμένα τα σύκα...
Ο κάθε εμποράκος, καταστηματάρχης, ταβερνιάρης κλπ κλπ κλπ μπορεί να το παίζει καρμοιράκος και να παραπονιέται αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν το κάνει για να έχει να δώσει στα παιδιά του φακές να φάνε αλλά για να πληρώσει το leasing του Cayenne (καθ' ότι ελεύθερος επαγγελματίας).
Μόνο οι μ@λ@κες οι μισθωτοί θα τροφοδοτούν τη μαλακία της κάθε κυβέρνησης; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στα λιγοτερο τουριστικα νησια, αν ζητησεις αποδειξη σε κοιταζουν σαν εξωγηινο,χαρακτηριστικο παραδειγμα η Λημνος οπου οι εφοριακοι ανεβαστηκαν σχεδον κλωτσηδον στο πλοιο της (εσπευσμένης) επιστροφης αφου ειχαν το 'θρασος' να ζητησουν να αποδιδεται ο ΦΠΑ στο κρατος οπως γινεται στη υπολοιπη χωραΔεν αντιλέγω για τη φοροδιαφυγή των επιτηδευματιών των νησιών μας. Απλά στο παράδειγμα που αναφέρεις, θα πρέπει να πούμε ότι οι εκεί νησιώτες διαμαρτυρόντουσαν για τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες που φέτος τα περιέκοψαν περισσότερο, ενώ το ταξίδι για εκεί έφτανε να ξεπερνά σε διάρκεια ανάλογα ταξίδια του 1980. Ε, εκείνη την περίοδο διάλεξε να πάει το σώμα ειδικών ελέγχων...
-
το παραμυθακι αυτο οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες κονομανε πρεπει να σταματησει καποτε.
σιγουρα υπαρχουν και αυτοι που βγαζουν λεφτα αλλα οι πιο πολυ απλως την βγαζουν,τι να πουμε για τους εφοριακους και τους πολεοδομους.το ξερετε οτι για να μπει καποιος στον σδοε πρεπει να πληρωσει ταριφα 200000ευρω τουλαχιστον;
-
Σχεδόν πάντα ζητάω απόδειξη, όσο και αν ξινίζουν αρκετές φορές. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αδιαφορεί ο περισσότερος κόσμος, όταν όμως θα του πει μετά η εφορία ότι θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο γιατί το κράτος παρουσιάζει έλλειψη εσόδων τότε τσιγκλάει.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω γενικα δεν ζηταω αποδειξεις εκτος αν τις χρειαζομαι,δλδ ποτε.
και στο κατω κατω δεν μαρεσει να ανακατευομαι στις δουλειες των αλλων γιατι δεν μου πεφτει και λογος.Σοβαρά πιστεύεις ότι πρόκειται για 'δουλειές των άλλων'?!...
Εκτός κι αν είσαι κι εσύ μέρος του ίδιου 'κυκλώματος' και φοροδιαφεύγεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποκλείεται να μην έχει περάσει απ' το μυαλό σου ποιος θα κληθεί να πληρώσει τους φόρους που δεν πληρώνουν όλοι αυτοί οι 'ξύπνιοι'.
Ευτυχώς που δε σκεφτόμαστε όλοι έτσι.
-
οχι θα καθομαι να δουλευω σαν μακακας γιανα πληρωνω φορους και τα αρπακτικα της πολιτικης να τα τρωνε με τις κομπινες τους.
δουλευουν ταλογα και τρωνε τα γαιδουρια δλδ.
-
Όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις πρώτον, δεν αποδίδουν τον Φ.Π.Α. και δεύτερον δεν φορολογούνται αναλόγως με τα έσοδά τους!
Και δεν είναι μόνο οι έμποροι (παντός είδους καταστηματάρχες) ,αλλά και υδραυλικοί,τεχνικοί,γιατροί,δικηγόροι....... και κάθε λογής ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μη εκδίδοντας αποδείξεις κλέβουν διπλά το κράτος και κατ'επέκτασιν όλους του υπόλοιπους πολίτες και μελλοντικά .............τα παιδιά τους, γιατί τα ανταποδοτικά οφέλη των φόρων (τουλάχιστον σε ευνομούμενες πολιτείες) επιστρέφουν στους πολίτες!Τώρα το θέμα των λαμογιών που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα είναι μεγάλο, αλλά δεν νομίζω να αποτελεί άλλοθι για να φοροδιαφεύγουν οι πολίτες!
Αν πλήρωναν όλοι τους φόρους/εισφορές που τους αναλογούσαν, δεν νομίζω να ανέχονταν (όπως τώρα) τα λαμόγια της εξουσίας! -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μόνο οι μ@λ@κες οι μισθωτοί θα τροφοδοτούν τη μαλακία της κάθε κυβέρνησης;Μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι το φυτοπλαγκτόν της οικονομίας...
-
οχι θα καθομαι να δουλευω σαν μακακας γιανα πληρωνω φορους και τα αρπακτικα της πολιτικης να τα τρωνε με τις κομπινες τους.δουλευουν ταλογα και τρωνε τα γαιδουρια δλδ.
Αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως 'δουλεύουν οι μισθωτοί και τρώνε οι φοροφυγάδες'.
-
οχι θα καθομαι να δουλευω σαν μακακας γιανα πληρωνω φορους και τα αρπακτικα της πολιτικης να τα τρωνε με τις κομπινες τους.δουλευουν ταλογα και τρωνε τα γαιδουρια δλδ.
Ναι, έχεις δίκιο... να πάνε να μπιπ τα αρπακτικά της πολιτικής, α και φυσικά και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που θα πληρώσουν τελικά αυτό που έπρεπε να πληρώσεις εσύ.
Αλλά φυσικά για ακόμα μια φορά φταίνε οι πολιτικοί και οι κυβερνώντες, ποτέ αυτός που παρανομεί φορτώνοντας τους συνανθρώπους του με το δικό του φορτίο.
-
Για κάθε απόδειξη που δε ζητάς italakia έχεις bonus ένα ευρώ μεγαλύτερη έκτακτη εισφορά ή εναλλακτικά ένα ευρώ μεγαλύτερο πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου.
Προσωπικά ζητάω απόδειξη ΠΑΝΤΑ, ακόμα και αν δεν τη χρειάζομαι (που όσο να 'ναι στο τέλος της χρονιάς κάτι μαζεύεται για να εκπέσει από τη δήλωση εισοδήματος). Εφ΄όσον δε φοροδιαφεύγω εγώ δε βλέπω γιατί να επιτρέπω σε άλλους να φοροδιαφεύγουν...
Το κόλπο με τα 'Δελτία παραγγελίας' είναι παλιό
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μόνο οι μ@λ@κες οι μισθωτοί θα τροφοδοτούν τη μαλακία της κάθε κυβέρνησης;
Δεν είναι έτσι και εγώ μ@λ@κας είμαι.....
Εφτασα να πληρώνω μια Carrera στην εφορία τον χρόνο....μην το γαμάμε please
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για κάθε απόδειξη που δε ζητάς italakia έχεις bonus ένα ευρώ μεγαλύτερη έκτακτη εισφορά ή εναλλακτικά ένα ευρώ μεγαλύτερο πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου.Προσωπικά ζητάω απόδειξη ΠΑΝΤΑ, ακόμα και αν δεν τη χρειάζομαι (που όσο να 'ναι στο τέλος της χρονιάς κάτι μαζεύεται για να εκπέσει από τη δήλωση εισοδήματος). Εφ΄όσον δε φοροδιαφεύγω εγώ δε βλέπω γιατί να επιτρέπω σε άλλους να φοροδιαφεύγουν...
Το κόλπο με τα 'Δελτία παραγγελίας' είναι παλιό
στο επαγγελμα το δικο μου το μονο που περναει ειναι το πετρελαιο και τα εξοδα συντηρισης του μηχανηματος,ανταλλακτικα συνεργεια κτλ.μιλαω για τιμολογια και οχι αποδειξεις.
οι αποδειξεις απο εστιατορια ,καταστηματα ρουχων και διαφορα παρομοια δεν περνανε γιαυτο κιολας δεν τα ζηταω ποτε.
με 35-40 % φορολογια ειναι δυσκολο να κανει καποιος αληθινη δηλωση.
θεωρω οτι ο φορος που πληρωνω για το πετρελαιο κινησης ειναι υπεραρκετος.
-
με 35-40 % φορολογια ειναι δυσκολο να κανει καποιος αληθινη δηλωση.Πανεύκολο είναι, αλλά είπαμε όμως ότι θα πληρώσουν 35-40% εφορία οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (και ο sv2), όχι οι έξυπνοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες