-
http://www.madata.gr/index.php/epikairo ... 41492.html
εδω αλλοι τσιμπανε 1100 € χωρις αποδειξη..... -
Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε ένα σημαντικό ποσοστό από τα 1.100 να πηγαίνει στους συναδέλφους αυτού που την συνέλαβε για να το 'επιτρέπουν' (ή να κάνουν τα στραβά μάτια). Μάλλον δεν πλήρωναν το ποσοτό τους και τους πιάσανε.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/social/41492.html
εδω αλλοι τσιμπανε 1100 € χωρις αποδειξη.....Αυτό κι αν είναι φορο....ΜΠΗΧΤΗ!!!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
εδω αλλοι τσιμπανε 1100 € χωρις αποδειξη.....Ποιά είναι αυτή;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
καποια απο τις πολλες 10δες που κανουν αυτη τη δουλεια και προωθουνται απο τη tv
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σοφια απο το Alter συμφωνα με εγκυρα sites
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι απλούστερη απ' όσο φαντάζεσαι, φίλε.
Αυτοί κόβουν γιατί δεν διανοούνται να μην κόψουν, γιατί απλά δεν είναι Έλληνες.
Στην Ευρώπη δεν κόβουν αποδείξεις οι 'μικρομεσαίοι', νομίζεις;Πριν 5-6 χρόνια έχουμε πάει πολυήμερη εκδρομή στη Γερμανία, και κάποια ημέρα το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στον καθεδρικό της Κολωνίας. Πάμε λοιπόν εκεί απ'έξω σε ένα περιπτεράκι και παίρνουμε νερά, αναψυκτικά κλπ, και η μεσήλικη υπάλληλος χτυπάει τα πράγματα στην ταμειακή...
...αφού έφτασε στο τέλος, πατάει ένα 'μερικό σύνολο' και εμφανίζεται το σύνολο στην οθόνη.
πληρώνουμε, παίρνουμε τα πράγματα κλπ και τέλος ζητπύμε την απόδειξη.
Η κυρία 'ξεσπάζεται' [ ] και πατάει να βγει το τελικό σύνολο για να εκδοθεί η απόδειξη και να μας τη δώσει. Αν φεύγαμε έτσι, τι θα έκανε; Και μόνο σε μάς 'ξεχάστηκε'; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σοφια απο το Alter συμφωνα με εγκυρα sites
Δώσε μας και επίθετο να σου πούμε εάν αξίζει τα 1100 ευρώ....
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι απλούστερη απ' όσο φαντάζεσαι, φίλε.
Αυτοί κόβουν γιατί δεν διανοούνται να μην κόψουν, γιατί απλά δεν είναι Έλληνες.
Στην Ευρώπη δεν κόβουν αποδείξεις οι 'μικρομεσαίοι', νομίζεις;Πριν 5-6 χρόνια έχουμε πάει πολυήμερη εκδρομή στη Γερμανία, και κάποια ημέρα το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στον καθεδρικό της Κολωνίας. Πάμε λοιπόν εκεί απ'έξω σε ένα περιπτεράκι και παίρνουμε νερά, αναψυκτικά κλπ, και η μεσήλικη υπάλληλος χτυπάει τα πράγματα στην ταμειακή...
...αφού έφτασε στο τέλος, πατάει ένα 'μερικό σύνολο' και εμφανίζεται το σύνολο στην οθόνη.
πληρώνουμε, παίρνουμε τα πράγματα κλπ και τέλος ζητπύμε την απόδειξη.
Η κυρία 'ξεσπάζεται' [ ] και πατάει να βγει το τελικό σύνολο για να εκδοθεί η απόδειξη και να μας τη δώσει. Αν φεύγαμε έτσι, τι θα έκανε; Και μόνο σε μάς 'ξεχάστηκε';Κι εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή αλλά δεν είναι έτσι. Οι ταμιακές μηχανές εδώ, όταν χτυπάς το ποσό & το σύνολο, τα τυπώνουν αυτόματα σε εσωτερική ταινία εφορίας, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σαν καταστηματάρχης για να μην τυπωθεί εκεί. Υπάρχει όμως και 2η ταινία, απόδειξη για τον πελάτη, η οποία για περιβαλλοντολογικούς και μόνο λόγους, δεν δίνεται στους πελάτες παρά μόνο εάν τη ζητήσουν.
Γερμανία έτσι γίνεται, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν ξέρω....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
(μαλλον) η 'Ζετα με το κουνελι' ειναι,κουτσομποληδες...
http://greekperiodika.wordpress.com/200 ... lou_feb09/
ή καποια φιλη της
-
Οι μεγαλες εταιρειες δεν καθονται να ασχοληθουν με αποδειξεις
ισα ισα επιζητουν να κοβεται και το καθε ευρω που φευγει απο το μαγαζι,για να μπορουν να ελεγχουν την επιχειρηση παντα
κανουν αλλες μαγκιες
βρισκουν η ιδρυουν οι ιδιες εταιρειες οι οποιες εκδιδουν εικονικα τιμολογια,τα οποια τα παρουσιαζουν ως εξοδα,με αποτελεσμα να μειωνοται η ζυγαρια εσοδων -εξοδων και να φορολογουνται για πολυ μικροτερο τζιρο -
Στην Ελλάδα ο κάθε παραγωγός ή εισαγωγέας πουλάει 2-3000 μονάδες/τεμάχια αλλά στα χαρτιά έχει φτιάξει/φέρει μόνο 100 (η αναλογία δεν είναι υπερβολική). Τα παραπάνω διακινούνται κανονικά (εννοώ μέσω των ιδίων οδών των επίσημων) και πωλούνται χωρίς σε κανένα στάδιο να πληρωθεί ΦΠΑ ή εφορία αφού δεν φαίνονται και δεν κόβονται αποδείξεις. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα πράματα.... γυαλιά ηλίου, φάρμακα καλλυντικά, κρέας, ρούχα κλπ κλπ μέχρι ό,τι φανταστείτε.... Προφανώς αυτό γίνεται γιατί είναι δυνατόν να γίνει, αν ελεγχτεί αυτό και μόνο από το κράτος αναγκαστικά θα φορολογείται όλη η ποσότητα αγαθών που αγοράζονται από τον τελικό καταναλωτή. Και τουλάχιστον για τα αγαθά που έρχονται από το εξωτερικό και περνάνε τελωνείο θα θεωρούσα ότι είναι εύκολο να γίνει.... αλλά μάλλον υπεισέρχονται ανεξέλεγκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί...
Όσο για όλα αυτά τα μαγαζάκια που ψευτολειτουργούν χωρίς να έχουν ποτέ πελάτη είναι σαφώς βιτρίνα για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες και μόνον διαδικασίες. Εγκληματικές ή όχι σίγουρα είναι παράνομες (ούτε καν ημινόμιμες). Δεν μπορείς νομίμως ούτε ημινομίμως (δεν νομίζω να μπορώ να δεχτώ την χρησιμότητα ύπαρξης της λέξης αυτής) να βγάλεις πολλά λεφτά χωρίς να μπορείς να τα δικαιολογήσεις...
Στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά μου δίνεται η εντύπωση ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα λιανικών πωλήσεων χωρίς ταμειακή για αρκετούς κλάδους... Τώρα πώς φορολογούνται δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι φαίνεται πόσα αγοράσανε και ότι εκεί η ποσότητα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...
-
Βαριεμαι να διαβασω 11 σελιδες
Εγω απο την μερια μου δεν πολυζηταω αποδειξεις
Κανω το αλλο ομως,οταν παω για καμια αγορα πολλες φορες με ρωταει ο πωλητης/τρια αν χρειαζομαι αποδειξη οποτε απαντω: κανενα προβλημα αλλα κανε μου 20 % εκπτωση.Η πλακα ειναι πως ρωτανε και γιατι
Τι γιατι λεω,αφου δεν θα αποδωσεις τον φπα απο την πωληση,κοψε αυτο το ποσο απο εμενα -
Το τόπικ έχει χωριστεί σε δύο ομάδες, σε αυτούς που θέλουν αποδείξεις γιατί είναι, συνήθως, μισθωτοί ή επαγγελματίες που δηλώνουν όλα τα έσοδα και δεν φοροδιαφεύγουν, οπότε δεν θελουν να είναι τα κορόιδα της υπόθεσης και στην ομάδα αυτών που φοροδιαφεύγουν και υποστηρίζουν ότι 'εγώ θα σώσω το κράτος..' κ.λ.π. ενώ στην πραγματικότητα θέλουν απλά να τα αρπάξουν παρανόμως.
Αυτό γίνεται διότι σε αυτή την χώρα ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και μόνο και χ3στ&κε για τους άλλους ή το κράτος. Δεν υπάρχει δηλ. συλλογική σκέψη του στύλ 'βοηθώντας το κράτος βοηθάμε τους εαυτούς μας ...'.
Αυτό δεν δείχνει εξυπνάδα αλλά δέιχνει μια κουτοπονηριά με το κουτό σε τονισμένα διότι αυτός που δεν κόβει απόδειξη σε κάποιον είναι σαν να του λέει κατάμουτρα 'έσυ είσαι το κορόιδο και πληρώνεις και εγώ ο έξυπνος...' οπότε και ο άλλος λογικό δεν είναι να πεί 'Α! έτσι φάτηνα τώρα...' και να τον καρφώσει στο ΣΔΟΕ. Και γιατί να τον λυπηθεί, ποιόν; Αυτόν που τον κοροιδεύει κατάμουτρα;
Κάτι δικαιολογίες που ακούγαμε στις τουριστικές περιοχές ότι π.χ. 'δεν βγαίνουμε οικονομικά γιατί έχουμε τουρισμό μόνο 3 μήνες ...' ακούγονται τόσο παράλογες! Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν 3 μήνες και να βγάζουν χρήματα για 12:yikes:
Καρφώστε αδιακρίτως και ασυστόλως, λοιπόν, γιατί μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα. -
Εν έτη 1990, με τζίρο 1 δις δρχ και καθαρά κέρδη πάνω από 100 εκ δρχ*, είχε 1 άτομο μόνιμο προσωπικό κι έναν λογιστή εξωτερικό συνεργάτη των 50.000 δρχ τον μήνα.
Σήμερα, με τζίρο κάτω από 2 εκ Ε (είχε κι έχει μόνον Ελληνικά προϊόντα, έχουμε πει 1000 φορές ότι αυτά είναι κάθε χρόνο και λιγότερα, δεν το έχουμε πει;) έχει 7 άτομα μόνιμο προσωπικό, απ' τους οποίους 2 λογιστές, 1 γεωπόνος, 1 τεχν μηχαν μηχαν κι 1 τεχν ηλεκτρ μηχαν, εξωτερικό συνεργάτη οικονομολόγο των 1200 Ε τον μήνα και καθαρά κέρδη που μόνο με 'κόλπα' καταφέρνουν να ξεπερνούν τις 50.000 Ε - χρειάζεται, για να συνεχίσουν να τον χρηματοδοτούν οι τράπεζες.
Τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Μαζεύουν χαρτιά για την εφορία κλπ δημόσιες υπηρεσίες, που ερμηνεύοντας τις κοινοτικές οδηγίες όπως καταλάβαιναν, θέσπισαν ελέγχους κι άλλους ελέγχους και κόντρα ελέγχους και ξανα ελέγχους. Σήμερα που δεν μπορείς να κάνεις 100 χλμ με νομιμότατο φορτηγό χωρίς να σε σταματήσει 'μικτό κλιμάκιο' για εξονυχιστικό έλεγχο, η παράνομη διακίνηση ανθεί κ δεν την 'πιάνει' κανείς. Και, δυο - τρεις μέρες τον χρόνο, όποιος δεν κλέβει αισθάνεται απολύτως μαλάκας. Τις υπόλοιπες 362 - 363 απλώς μαλάκας...*Όλα δηλωμένα κανονικά, ήταν αδύνατον να κρύψει κάτι ακόμα κι αν ήθελε, όλες του οι πωλήσεις ήταν στο εξωτερικό κ τα λ7 ερχόντουσαν μέσω τράπεζας.
Εκτός θέματος; Εδώ έχουμε βάλει τα πάντα όλα σ' ένα κουτί κ τ' ανοίγουμε κι ό, τι βγάλει το λέμε.
Στο ταβερνάκι των 15 Ε το άτομο για ΚΑΛΟ φαγητό όχι, δεν ζητάω τίποτα. Αν, μάλιστα, δω ότι ο ιδιοκτήτης είναι και ψήστης, η γυναίκα του μαγείρισα κ τα παιδιά του (που το πρωί κάνουν άλλες δουλειές) σερβιτόροι, πηγαίνω όσο συχνότερα μπορώ και του πηγαίνω / στέλνω και πελάτες.
Στο μπαράκι του καπουτσίνο των 6,5 Ε ή στο εστιατόριο των 12 Ε η μπύρα, αν δεν μου φέρουν απόδειξη (ή αν, απλά, δεν είναι όλα τέλεια), τους γ@μησ@ κ δεν ξαναπατάω.- -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Είμαστε συνάδελφοι;;;
Εγώ προγραμματιστής είμαι
Αλλά φτιάχνω πράγματα συνήθως για μεγάλες εταιρείες οπότε θέλω δε θέλω βλέπω διάφορα, και ακόμα περισσότερα μαθαίνω απ τους συναδέλφους που έχουν καθημερινή επαφή με λογιστήρια, κλεισίματα περιόδων χρήσης κλπΕίπα κι εγώ... Πάντως κι εγώ δεν είμαι σε λογιστήριο, απλά λόγω οικονομικών σπουδών και προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας μπορώ να έχω μία εικόνα...
Στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά μου δίνεται η εντύπωση ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα λιανικών πωλήσεων χωρίς ταμειακή για αρκετούς κλάδους... Τώρα πώς φορολογούνται δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι φαίνεται πόσα αγοράσανε και ότι εκεί η ποσότητα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...
Στην Ολλανδία μου είχε κάνει εντύπωση ότι τα ταξί δεν έκοβαν απόδειξη, αλλά σε ρωτούσαν αν θέλεις. Εκτός κι αν ήταν έτσι ο συγκεκριμένος (και με λίγο ύποπτη φάτσα)...
Προφανώς κι εκεί (όπου συμβαίνει) φορολογούνται με βάση αντικειμενικά κριτήρια...
Αυτό γίνεται διότι σε αυτή την χώρα ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και μόνο και χ3στ&κε για τους άλλους ή το κράτος. Δεν υπάρχει δηλ. συλλογική σκέψη του στύλ 'βοηθώντας το κράτος βοηθάμε τους εαυτούς μας ...'.
Διαφωνώ. Είναι ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης. Όλοι μας πιστεύω λίγο - πολύ έτσι σκεφτόμαστε. Απλά, η οργανωμένη κοινωνία πρέπει να βρει τρόπους για να κατευθύνει αυτό τον τρόπο σκέψης να ταυτίσει το κοινό καλό με το ατομικό. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα, μόνο που το κοινό καλό έχει ταυτιστεί με το ατομικό μία πολύ μικρής μερίδας του πληθυσμού...
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Το τόπικ έχει χωριστεί σε δύο ομάδες, σε αυτούς που θέλουν αποδείξεις γιατί είναι, συνήθως, μισθωτοί ή επαγγελματίες που δηλώνουν όλα τα έσοδα και δεν φοροδιαφεύγουν, οπότε δεν θελουν να είναι τα κορόιδα της υπόθεσης και στην ομάδα αυτών που φοροδιαφεύγουν και υποστηρίζουν ότι 'εγώ θα σώσω το κράτος..' κ.λ.π. ενώ στην πραγματικότητα θέλουν απλά να τα αρπάξουν παρανόμως.
Αυτό δεν δείχνει εξυπνάδα αλλά δέιχνει μια κουτοπονηριά με το κουτό σε τονισμένα διότι αυτός που δεν κόβει απόδειξη σε κάποιον είναι σαν να του λέει κατάμουτρα 'έσυ είσαι το κορόιδο και πληρώνεις και εγώ ο έξυπνος...' οπότε και ο άλλος λογικό δεν είναι να πεί 'Α! έτσι φάτηνα τώρα...' και να τον καρφώσει στο ΣΔΟΕ. Και γιατί να τον λυπηθεί, ποιόν; Αυτόν που τον κοροιδεύει κατάμουτρα;
Κάτι δικαιολογίες που ακούγαμε στις τουριστικές περιοχές ότι π.χ. 'δεν βγαίνουμε οικονομικά γιατί έχουμε τουρισμό μόνο 3 μήνες ...' ακούγονται τόσο παράλογες! Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν 3 μήνες και να βγάζουν χρήματα για 12:yikes:
Καρφώστε αδιακρίτως και ασυστόλως, λοιπόν, γιατί μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα.O.k. ας υποθέσουμε οτι όλοι μας αρχίζουμε απο σήμερα να καρφώνουμε τον οποιονδήποτε δεν κόβει απόδειξη..θα καρφώνουμε λοιπόν τον χασάπη της γειτονιάς μας,το mini-market κάτω απ'το σπίτι μας,τον κουρέα μας,τον συνεργειατζή που πάμε το αυτοκίνητό μας όλους μα όλους τους κοντινούς μας.
Κατάληξη:απ'όλους αυτούς που θα καρφώσουμε πόσοι θα επιβιώσουν τελικά αν τρώνε συνεχώς πρόστιμα?ελάχιστοι...τώρα θα πει κάποιος,εμένα δε με ενδιαφέρει πόσοι θα μείνουν θέλω όμως αυτοί που θα μείνουν να αποδίδουν στο κράτος τα πάντα.Εδω οι εξελίξεις είναι δυο.Η πρώτη οτι θα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες αποστάσεις για να κάνουμε τη δουλειά μας,αφου ο διπλανός θα έχει κλείσει άρα περισσότερο χάσιμο χρόνου.
Η δεύτερη είναι οτι τα έσοδα του 'κράτους' θα έχουν διπλασιαστεί,τριπλασιαστεί κ.λ.π.
Εσυ τώρα που είσαι υποστηρικτής αυτής της μεθόδου πιστεύεις ειλικρινά οτι αυτά τα έσοδα θα ξαναγυρίσουν σε σένα υπο τη μορφή υπηρεσιών ή ακόμα περισσότερο υπο τη μορφή χρημάτων?δηλαδή αν είσαι μισθωτός θα πάρεις αύξηση επειδή οι υπόλοιποι αποδίδουν στην εφορία?
Ζεις στην Ελλάδα?παρακολουθείς τι γίνεται γύρω σου?αν ναι τότε ξέρεις και την απάντηση... -
το πρόβλημα είναι ότι εφόσν δεν υπάρχουν έσοδα στο κράτος, αυτό τα παίρνει από τους μισθωτούς, οι οποίοι πληρώνουν πάντα.
Και να σου πω κάτι: Βαρέθηκα να βλέπω γύρω μου να κυκλοφορεί με vw ο δημόσιος υπάλληλος που δίνει στην εφορία κάθε χρόνο 15.000 ευρώ και να κυκλοφορεί με mercedes, cls, κτλ ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιοκτήτης καφετέριας, ταβέρνας κτλ επειδή θέλει να ζήσει την άνετη ζωή και να αισθανθεί βλαχόμαγκας μπροστά στους άλλους, ενώ δηλώνει σχεδόν πάντα κοντά στο αφορολόγητο.
με άλλα λόγια με ενοχλεί η επίδειξη πλούτου από άτομα που παρανομούν και δεν πληρώνουν φόρο. 'κράτα τα ρε φίλε και μη μας κάνεις και τον καμπόσο' θα έλεγα.
αν προσέξετε, γιατροί (που και αυτοί φοροδιαφεύγουν) με @ρχδι@ και φράγκα κυκλοφορούν με λογικά αμάξια για τα χρήματα που έχουν ( ξέρω εγώ περιπτώσεις με πραγματικά τρελά φράγκα) και από την άλλη βλέπεις μία οικογένεια 4 ατόμων που συντηρείται από κατάστημα υδραυλικών να έχει μία cls, s3, και 2 lancia y για μες την πόλη, ο οποίος όταν έφτανε η απογραφή στο τέλος του χρόνου, ανακάλυπτε ότι στην αποθήκη γίνεται της π#$τν@ς επειδή δεν ήξερε τί έπαιρνε και τί έδινε, φυσικά χωρίς αποδείξεις .
-
Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω αυτά που υποστηρίζεις..άλλωστε και εγω είμαι υπέρ μιας δίκαιης φορολόγησης.Το πρόβλημα είναι απο ποιον θα θεσπιστεί και βάσει ποιων συμφερόντων.Αν περιμένουμε απο τα υπάρχον πολιτικό σύστημα να το κάνει αυτό καήκαμε.Αλλά η ριζοσπαστική 'αποψη του προηγούμενου φίλου έχει και τις συνεπειές της και αυτές θέλησα να αναδείξω.
Τώρα ας μη θίξουμε γιατρούς γιατί εκει....άλλα λόγια να αγαπιόμαστε απο φοροδιαφυγή
Όσο για το ζήτημα της επίδειξης (cls κ.λ.π.),που ανέφερες οσο μεγαλύτερο είναι το μορφωτικό επίπεδο τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη της επίδειξης σε γενικές γραμμές πάντα.. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
... βλέπεις μία οικογένεια 4 ατόμων που συντηρείται από κατάστημα υδραυλικών να έχει μία cls, s3, και 2 lancia y για μες την πόλη, ο οποίος όταν έφτανε η απογραφή στο τέλος του χρόνου, ανακάλυπτε ότι στην αποθήκη γίνεται της π#$τν@ς επειδή δεν ήξερε τί έπαιρνε και τί έδινε, φυσικά χωρίς αποδείξεις .Μπορείς να εξηγήσεις το 'Ελληνικό παράδοξο', όλοι να θέλουν να γίνουν ΔΥ και κανένας υδραυλικός;
Ας συνεχίσει η Ελλάς να μην παράγει τπτ κ θα σου πω σε λίγα χρόνια πόσα κουμπιά έχει η Αλέξαινα...
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες