-
σ παω ρε thanas βασικα το οτι το 107 ειναι οπως ειναι δεν ειναι θεμα τοσο πιστευω της αλλαγης στην φιλοσοφια σχεδιασεις στην peugeot οσο το ποδι που πατησε μεσα στην συμφωνια η toyota διοτι αν δεις το σχεδιο ειναι ενα μικρο εξελιγμενο toyota yaris πρωτης γενιας που το σχεδιασε ελληνας συναδελφος σ
-
Θαναση,να σου κανω μια παρατηρηση.
Ολα σου τα σχεδια σου,που εχω δει ως τωρα,μου θυμιζουν πολύ αυτοκινητα που εχουν ηδη κυκλοφορησει (εξωτερικα τουλαχιστον)
Γιατι δεν τολμας να σχεδιασεις κατι που πηγαζει εντελώς απο σενα;Κατι που ισως να μην εχει όμοιό του πουθενα.Κατι τετοιο θα ηθελα να εβλεπα.Να δωσεις τη δικη σου προσωπικη σφραγιδα στο σχεδιο,να δημιουργησεις μια σχεδιαστικη γραμμη που να ειναι εντελώς δικη σου -
Ωραιο το Atlantis tsf.Κουκλι πανεμορφο!!!
-
θαναση μια καλοπροαιρετη παρατηρηση. προσπαθησε οταν σχεδιαζεις να μπορεις να μην σκεφτεσαι ποσο μεγαλο ζαντολαστιχο μπορεις να χωρεσεις στους θολους. η λογικη λεει οτι ετσι θα φαινονται μεν τα σχηματα αδεια λογω cab forward και υψους, αλλα αν εχεις βλεψεις για τα σχεδια σου, με την προσθηκη χρωματος και την τεραστια γκαμα φωτοσκιασεων και θερμοκρασιων λευκου που μας δινει το περιβαλλον που ζουμε οι γραμμες θα δειξουν τι σκεφτοσουν.(δλδ θα βγουν στην παραγωγη)
(χοντρικα προσπαθησε να μπορεις να χωρας ρεζερβα κανονικου μεγεθους στα πορτ μπαγκαζ των αυτοκινητων που σχεδιαζεις)
αν με πιασει καμια μούρλα μπορει να ποσταρω κ εγω κανα σχεδιακι
-
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις παιδια, έχετε όλοι δίκιο, βασικά βρίσκομαι σε συνεχή εξέλιξη και σύντομα θα δείτε καλύτερα σχέδια απο εμένα. Πιστεύω είναι εμφανές στα σχέδιά μου ότι προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια αν και έχω μερικά κολλήματα (το Ατλαντις πχ είναι τα καλύτερα σχέδια που έκανα πριν 2 ή 3 χρόνια ενώ το Άνθεσις είναι ένα 10λεπτο σχέδιο του σήμερα). Τέλος πάντων θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις σας σύντομα. Όσο για αυτό που είπε ο Hunter (έχεις απόλυτο δίκιο στις παρατηρήσεις σου) είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα, αλλά είναι στόχος όλων των σχεδιαστών πιστεύω. Όχι τόσο να φτιάξουν κάτι τελείως νέο και αποκλειστικά δικό τους αλλά να αφήνουν σε κάθε τι την δική τους υπογραφή (βλέπε Valter De Silva στις Alfa romeo αρχικά και μετά στην Seat και Audi). 106_4_ever με έφτιαξες με αυτό που είπες για τον (μελλοντικό μου) συνάδελφο τον κ.Κοβο Έχω δρόμο ακόμα αλλά τουλάχιστον πηγαίνω με καλή ταχύτητα πιστεύω...
bab2112 περιμένω τα σχέδιά σου, ο ανταγωνισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί κάποιος - ίσως κάνουμε και κανένα poll σε αυτοσχέδιο διαγωνισμό...
-
βασικα και εγω εχω σχεδια αλλα ντρεπομαι
-
Δειχτα μας ρε δε θα σε φαει κανεις!!!
-
Μα καλά τι πράγματα είναι αυτά τώρα 106_4_ever; Φοβάσαι μην σου πει τίποτα το κουνελάκι ο mirage ; Βάλε κάτι από την δουλειά σου να δούμε και εμείς! Εξάλου η κριτική και ιδιαίτερα οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις των άλλων είναι το πιο ωραίο κομμάτι
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Μα καλά τι πράγματα είναι αυτά τώρα 106_4_ever; Φοβάσαι μην σου πει τίποτα το κουνελάκι ο mirage ; Βάλε κάτι από την δουλειά σου να δούμε και εμείς! Εξάλου η κριτική και ιδιαίτερα οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις των άλλων είναι το πιο ωραίο κομμάτιαπλα ασχοληθηκα πιο παλια με το αθλημα ( ειναι οντως τελειο και δημιουργικο) απλα οι φορμες και ολα αυτα δεν ειναι ακομα στο γνωστικο μου επιπεδο.. .αν ξες κανενα καλο link με ας το πουμε μαθηματα σε φορμες για να κανω εστω και μονος μου κανενα μαθηματακι θα ταν πολυ καλο...
αν εχεις καμια αλλη πληροφορια η υλικο που θα με βοηθησει θα χαρω να δω pm σου -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κατι που ισως να μην εχει όμοιό του πουθενα.ακριβώς, αυτο μετραει σε ενα σχεδιαστή... η δουλειά που θα τον κανει να ξεχωρίσει από τους άλλους γιατί οι θεσεις στο επαγγελμα ειναι λίγες...
δειτε τα project που κερδίζουν τους διαφορους διαγωνισμούς εδώ
http://www.local-motors.com/competition.phpειδικά για τον mihai που εχει κερδισει και διαγωνισμο της Peugeot respect
-
-
ενδιαφέρον! Αν μπορείς να το κάνεις και από άλλες γωνίες να το κατανοήσουμε λίγο καλύτερα. Επίσης μπορείς βάζοντας το στο photoshop να του προσθέσεις λίγες σκιές με το κατάλληλο εργαλείο για να δείξει τον όγκο του.
-
οι σκιες ρε θαναση ειναι το δυσκολο κομματι
πρεπει να μελετησεις απο που πεφτει το φως...και παλι λαθη κανω ρε γαμωτο στα δικα μου σχεδια -
απο photoshop δεν κατεχω... κ να φανταστεις εχω dslr canon 40d με πολυ εξοπλισμο
επειδη ζωγραφιζω αυτοκινητα απο πολυ μικρος μονο απο το πλαι μου φαινεται ψιλοδυσκολο να ζωγραφισω σε 3/4 η απο μπρος ή πισω. ειμαι τοσο τεμπελης που συνολικα χρειαστηκα περισσοτερο χρονο να στειλω με φαξ απο την δουλεια στο σπιτι, να το βαλω στην ζωγραφικη των windows και να το ανεβασω στο imageshack παρα να το ζωγραφισω, αυτο ηταν υποθεση μερικων λεπτων.αν το αφησω να ωριμασει στο μυαλο μου και βρω την θεληση μπορει να το προσπαθησω απο μπροστα κ απο πισω. -
Γεια σε όλους, ήθελα να ενημερώσω όσους ασχολούνται έστω και λίγο με τον σχεδιασμό ότι μπορούν να λαμβάνουν μέρος στους πολύ ενδιαφέροντες διαγωνισμούς της εταιρίας Local Motors : http://www.local-motors.com ΄
Κάθε μήνα περίπου ανακοινώνεται και ένας νέος διαγωνισμός με πολύ δελεαστικά βραβεία. Εδώ μπορείτε να δείτε την δική μου συμμετοχή στον τελευταίο διαγωνίσμό της. Είναι πολύ προχειροφτιαγμένη αλλά είχα πολύ λίγο χρόνο. Γενικά οι διαγωνισμοί τους δίνουν λίγες μόνο μέρες προθεσμία και αν το αφήσετε τελευταία στιγμή όπως εγώ τα πράγματα θα είναι δύσκολα.http://www.local-motors.com/checkupDet.php?c=3112
bab2112, είσαι τυχερός που έχεις μια DSLR! Εγώ έχω μία Olympus Sp-570 uz και όσο καλή και να είναι περιμένω με αγωνία την στιγμή που θα αποκτήσω την πρώτη DSLR μου - ίσως σε ένα με 2 χρονάκια. (off topic για λίγο)
-
-
οι γραμμες στον εμπρος προφυλακτηρα πολύ ωραίες..
οσο για το διαγωνισμούς της local motors, αν δεν ξερει κανεις καλά αυτά τα προγράμματα σχεδίασης με τον υπολογιστή, όσο και καλό σχέδιο να κάνει...αν δεν μπορει να αναδείξει τις γραμμες του δε πρόκειται να είναι μεσα στους πρώτους...αν παρατηρήσεις αυτά τα σχέδια που πρωταγωνίστησαν ήταν επαγγελματιών σχεδιαστών ή μαθητευόμενων σε σχολές και ήξεραν τα προγράμματα αυτά καλά...
πχ αυτό
http://www.local-motors.com/entry.php?e=1826
σαν σχεδιο κατά τη γνώμη μου δεν άξιζε ούτε 2 γιατί είναι 20 χρόνια πίσω, αλλά επειδη εγινε με 3d πρόγραμμα πηρε πολλούς πόντουςτην παράσταση έκλεψαν αυτά για μένα παρόλο που δεν νίκησαν(εντάξει το δευτερο ηταν πολύ μακριά από αυτά που ζητούσε ο διαγωνισμός, αλλά σε καποιον αλλο διαγωνισμό με λιγότερο αυστηρες απαιτησεις θα ηταν σιγουρα από τα πρωτα)
http://www.local-motors.com/entry.php?e=1819
http://www.local-motors.com/entry.php?e=1812 -
Πολύ σωστός στις παρατηρήσεις σου για τον διαγωνισμό. ΄Και εγώ είχα ξεχωρίσει την πρώτη από τις επιλογές σου. Ανυπομονώ να κάνω και εγώ τα μαθήματα που αφορούν 3d προγράμματα (είναι στο 2ο και 3ο έτος νομίζω - θα αρχίσω να ψάχνομαι μόνος μου από όταν επιστρέψω στην ακαδημαική κοινότητα τον Οκτώβρη). Εγώ είχα μια entry κάτω του μετρίου και πρέπει να σοβαρευτώ λίγο όσο αναφορά στους διαγωνισμούς και να δείχνω τις πραγματικές μου δυνατότητες...
-
Ωραιοτατα τα σχεδια σου, ξεχωριζουν η alfa και το seat. Εγω σχεδιαζα μικρος (στο γυμνασιο) αλλα ξεχωριστα προφιλ - μπροστα - πισω και μπορω να πω οτι με ψιλοπωρωσες . Καποια στιγμη μπορει
να ανεβασω και εγω κατι για να γελασουμε. Ισως ριξω καμια ματια και στα tutorials μπας και καταφερω
να σχεδιασω απο γωνια. -
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου