-
Καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να ασχοληθεί http://www.cardesign.ru/articles/konkursy_i_seminary/2012/03/16/5170/
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να ασχοληθεί http://www.cardesign.ru/articles/konkursy_i_seminary/2012/03/16/5170/ο διαγωνισμός είναι πολύ καλός, αλλά deadline στις 26 Μαρτίου?????? προβάλλεται στα μέσα στις 16 Μαρτίου και θέλουν και 3d??
edit, τώρα βλέπω ότι μέχρι 9 Απριλίου δέχονται
http://grabcad.com/challenges/supercar-body-challenge -
-
γεια χαρά σε όλους..συμμετέχω στο διαγωνισμό της GM για το σχεδιασμό του Ampera 2020 με το ίδιο nick που είμαι και στο φόρουμ..Έχω φτιάξει ένα τρισδιάστατο μοντέλο και το έχω ανεβάσει στο διαγωνισμό..
ελπίζω να σας αρέσει..
προς το παρόν είδα τον thanas να συμμετέχει μόνο από το φόρουμ μας..είναι κανείς άλλος;
καλή μας επιτυχία
-
με ποιο πρόγραμμα έγινε?
μπορείς πχ να το περάσεις σε κανένα Bunkspeed να του βάλεις ωραία γυαλιστερά υλικά στο rendering? -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
με ποιο πρόγραμμα έγινε?
μπορείς πχ να το περάσεις σε κανένα Bunkspeed να του βάλεις ωραία γυαλιστερά υλικά στο rendering?thnx
το φτιαξα στο google sketchup..αυτό μου φαίνεται πιο εύκολο για 3d, παρόλο που ήμουν χρήστης χρόνια του σχεδιαστικού Microstation της Bentley..Το bunkspeed δεν το ξέρω, αλλά φυσικά θα με ενδιέφερε να έχω ένα πιο αληθοφανή φωτορεαλισμό από αυτόν του sketchup
edit
πολύ ενδιαφέρον επίσης το αυτοκίνητο που σχεδιάζεις!
-
dsraf
μπορώ να σε ρωτήσω ποιο plugin χρησιμοποιείς για να μπορείς να επεξεργάζεσαι τέτοιες οργανικές φόρμες στο sketchup. Είναι γνωστό ότι αυτές οι μορφές δεν είναι το δυνατό σημείο του sketchup αλλά πραγματικά έμεινα με γουρλωμένα μάτια όταν διάβασα ότι το έφτιαξες εκεί. Επίσης για rendering υπάρχει πάντα η επιλογή του Vray με σχετικά γρήγορα και πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, που είναι συμβατό και με sketchup.
-
Ο χρήστης andreapa έγραψε:
dsrafμπορώ να σε ρωτήσω ποιο plugin χρησιμοποιείς για να μπορείς να επεξεργάζεσαι τέτοιες οργανικές φόρμες στο sketchup. Είναι γνωστό ότι αυτές οι μορφές δεν είναι το δυνατό σημείο του sketchup αλλά πραγματικά έμεινα με γουρλωμένα μάτια όταν διάβασα ότι το έφτιαξες εκεί. Επίσης για rendering υπάρχει πάντα η επιλογή του Vray με σχετικά γρήγορα και πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, που είναι συμβατό και με sketchup.
αγαπητέ φίλε το έφτιαξα με το sketchup χωρίς κανένα plugin..είχε ομολογουμένως αρκετή δουλειά..βγήκαν τα μάτια μου από το να κλείνω 3δ τριγωνάκια..χαίρομαι πολύ που σου άρεσε..
thnx για την πληροφορία για το vray..ψάχνω κάτι αποτελεσματικό, εύχρηστο και ελαφρύ σχετικά γιατί δεν έχω και το πιο δυνατό pc. -
Πράγματι, είναι αξιοθαύμαστο πως κατάφερες ένα τέτοιο 3d με το google skecth up. Εγώ θα παρουσιάσω σίγουρα κάτι πιο ολοκληρωμένο από αυτά που έχω ανεβάσει τώρα, αλλά βαριέμαι λιγάκι να μπω στη διαδικασία των moodboards και όλης αυτής της επεξήγησης που κάνουν όλοι και έχει καταντήσει γραφική αφού όλοι βάζουν τις ίδιες εικόνες πάνω κάτω. Αν βρω λίγο χρόνο θα κάνω μια εναλλακτική παρουσίαση. Μακάρι πάντως να νικήσει κάποιος που τη χρειάζεται την πρακτική και όχι κανένας από τους κλασσικούς show off τύπους.
-
dsaraf, αν γίνει rendering σε ειδικό πρόγραμμα θα κερδίσει πολύ το σχέδιο, δε θα φαίνονται και οι γραμμώσεις πχ στον πίσω προφυλακτήρα...εκτός και αν εξαφανίζονται με κάποια εντολή του προγράμματος, πχ στο Rhino είναι το smooth
-
-
Προτείνω Rhino για το μοντέλο και KeyShot 3 για υλικά/χρώματα . Το KeyShot ειναι το πιο απλό και γρήγορο πρόγραμμα για γρήγορες παροσυιάσεις τρισδιάστατων μοντέλων. Το χρησιμοποιούν πολλά σχεδιαστικά γραφεία.
Youtube Videodsaraf, θα σε συμβούλευα να προσέξεις λίγο τις αισθητικές λεπτομέριες του σχεδίου σου. Επίσης οι μεγάλοι όγκοι στο κατω μέρος της πλάγιας όψης και οι αδύνατες και λεπτές λεπίδες που έχεις στα παράθυρα στο πάνω μισό του σχεδίου δε 'δένουν'
Καλή σου επιτυχία! -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Προτείνω Rhino για το μοντέλο και KeyShot 3 για υλικά/χρώματα . Το KeyShot ειναι το πιο απλό και γρήγορο πρόγραμμα για γρήγορες παροσυιάσεις τρισδιάστατων μοντέλων. Το χρησιμοποιούν πολλά σχεδιαστικά γραφεία.
Youtube Videodsaraf, θα σε συμβούλευα να προσέξεις λίγο τις αισθητικές λεπτομέριες του σχεδίου σου. Επίσης οι μεγάλοι όγκοι στο κατω μέρος της πλάγιας όψης και οι αδύνατες και λεπτές λεπίδες που έχεις στα παράθυρα στο πάνω μισό του σχεδίου δε 'δένουν'
Καλή σου επιτυχία!alejandro σ' ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και όλους τους υπόλοιπους για τις προτάσεις σας σε σχέση με το rendering και το σχέδιο που ανέβασα. Μόλις το επιτρέψουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, θα ασχοληθώ ξανά με το αντικείμενο (μιας και είναι χομπυ) και θα ανεβάσω νεα μοντελάκια
edit:
κωνσταντίνε πολύ αξιόλογα τα σχέδια σου -
-
-
vengas , άψογος!
Το έμαθες πολύ καλά το πρόγραμμα , μπράβο σου. -
τώρα παλεύω με το bunkspeed να κάνω καλό rendering, ψαχνω να βρω πώς δουλευει το πρόγραμμα
μεχρι στιγμης έχω κάνει αυτά
πρέπει να τα αναβαθμίσω, να βάλω γυαλιστερη μπογιά, αλουμίνιο στις ζάντες... -
γαμάτο το Bunkspeed, του έχω ρίξει μπογιά μεταλλική, χρώμιο σε ενα σημείο και αλλουμίνιο στις ζάντες
απλά περιμένω πολύ ώρα να σχηματιστει το rendering, έχει ανεβασει θερμοκρασία και η καρτα γραφικών
-
-
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου