-
καλησπέρα και good year!
conmarap αρχισα το rendering της 3/4 όψης ελπίζω να βγει καλό, γιατί η πιο καλή όψη είναι αυτή....
μεγάλο ρόλο θα παίξει και η παρουσίαση -
-
Έτσι κατέληξα στο να είναι το σχέδιό μου για τον διαγωνισμό Intersection της Local Motors . Κωνσταντίνε τι πιστεύεις ότι πρέπει να διορθώσω ή να προσθέσω ? Venga ανυπομονώ να ανεβάσεις το rendered σχέδιό σου !!!
-
τα σχέδια είναι ωραία, πιστευω πως ειναι καλύτερα να κανεις πανω σε αυτά το rendering σύμφωνα με το tutorial του Aurel στο γιουτιούμπ...
τα δικά μου rendering? ελπίζω να προλάβω μεχρι τις 20 θα προσπαθήσω... -
Αυτό είναι το render που έχω καταφέρει . Μήπως μπορείς να στείλεις κανα link με το tutorial του Aurel ?
-
-
δεν εξηγεί πως κάνει ορισμένα πράγματα ...
-
Ο χρήστης conmarap έγραψε:
Έτσι κατέληξα στο να είναι το σχέδιό μου για τον διαγωνισμό Intersection της Local Motors . Κωνσταντίνε τι πιστεύεις ότι πρέπει να διορθώσω ή να προσθέσω ? Venga ανυπομονώ να ανεβάσεις το rendered σχέδιό σου !!!Τα σκίτσα μου άρεσαν πολύ ως τεχνική και ως παρουσίαση
Με την 'ιδέα' έχω κάποιες αμφιβολίες. Τη βρίσκω κάπως 'συγκρατημένη' , θυμίζει πολύ αυτοκίνητο παραγωγής.
Δούλεψέ το λίγο ακόμα στο μυαλό σου (αν υπάρχει χρόνος). -
Δυστυχώς δεν υπάρχει και πολύς χρόνος ( λόγω εξεταστικής ) θα μπορούσα να σκεφτώ κάποιον τρόπο να το τροποποιήσω λίγο και να γίνει λίγο πιο extreme . Προσπαθούσα βέβαια να κάνω την διαφορά από εργονομικής άποψης ( όπως με την πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος ή τον χώρο αποσκευών και φυσικά με το εσωτερικό του οχήματος ) . Αν οποιοσδήποτε έχει καμιά ιδέα να το προωθήσω λίγο , please tell me Έκανα και ένα render
-
Δυστυχώς δεν υπάρχει και πολύς χρόνος ( λόγω εξεταστικής ) θα μπορούσα να σκεφτώ κάποιον τρόπο να το τροποποιήσω λίγο και να γίνει λίγο πιο extreme . Προσπαθούσα βέβαια να κάνω την διαφορά από εργονομικής άποψης ( όπως με την πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος ή τον χώρο αποσκευών και φυσικά με το εσωτερικό του οχήματος ) . Αν οποιοσδήποτε έχει καμιά ιδέα να το προωθήσω λίγο , please tell me Έκανα και ένα render
Ο χρόνος είναι πάντα ένα μεγάλο θέμα στο Σχεδιασμό.
Σχετικά με το μοντέλο σου , προτείνω να κρατήσεις τη 'φουσκωμένη' εμφάνιση του μαρσπιέ , να την τρέξεις περιμετρικά του αμαξώματος και να ασχοληθείς λίγο με την εμφάνιση των θυρών (πλαγίων και πίσω) προσδίδοντάς τους έναν πιο 'παιχνιδιάρικο' χαρακτήρα. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ο χρόνος είναι πάντα ένα μεγάλο θέμα στο Σχεδιασμό.
Σχετικά με το μοντέλο σου , προτείνω να κρατήσεις τη 'φουσκωμένη' εμφάνιση του μαρσπιέ , να την τρέξεις περιμετρικά του αμαξώματος και να ασχοληθείς λίγο με την εμφάνιση των θυρών (πλαγίων και πίσω) προσδίδοντάς τους έναν πιο 'παιχνιδιάρικο' χαρακτήρα.Ευχαριστώ για την ιδέα , θα προσπαθήσω να κάνω κανα 2-3 σχέδια σήμερα αφού τελειώσω και μια εργασία που έχω .
-
Γεια σε όλους, πολύ καλά τα σχέδιά σας και παρατηρώ αλματώδη βελτίωση σε σχέση με παλαιότερα που είχατε ποστάρει, από τεχνικής άποψης.
Εγώ δουλεύω πάρα πολύ για το διαγωνισμό της Ferrari και μετά από πολύ έρευνα και αποτυχημένες προσπάθειες και άπειρα ξενύχτια είμαι πολύ κοντά στην τελική μου πρόταση. Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει στοιχεία από ιστορικά μοντέλα της Ferrari με μοναδικό τρόπο. Μετά της 31 του μήνα που θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα σας ποστάρω την πρότασή μου να ακούσω γνώμες . Τώρα χρειάζομαι μία συμβουλή. Μιλάμε για τη ναυαρχίδα της Ferrari το 2025 και έχω σκεφτεί ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης σε όλους τους τροχούς για αστικές μετακινήσεις και ένα πανάλαφρο και super αποδοτικό V8 με βελτιωμένο ήχο φυσικά - πίσω από τον οδηγό (είναι και μονοθέσιο) που θα λειτουργεί σε συνθήκες πίστας σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες. Θα ήθελα λοιπόν εναλλακτικές βελτιωτικές προτάσεις στην αρχιτεκτονική του οχήματος. Ο διαγωνισμός ζητάει νέα πράγματα και γενικά ριζοσπαστική αρχιτεκτονική που θα γίνει σημείο αναφοράς για τα υπεραυτοκίνητα του μέλλοντος. Επίσης θα ήθελα μία ενημέρωση για τον διόροφο διαχύτη στο πίσω μέρος, και πόσο νόημα θα είχε να τον ενσωματώσω. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Μεχρι πότε είναι ? αν είναι να λάβω και εκεί συμμετοχή !
-
Ο διαχύτης γιατί να είναι διόροφος, το επιτάσσουν οι κανονισμοί?
-
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός μόνο σε πανεπιστήμια απο όλο τον κόσμο, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με automotive design. Από την Ελλάδα είναι μόνο το δικό μου. Οι περιορισμοί έχουν να κάνουν μόνο με τις διαστάσεις, με τους τροχούς (4) και με το γεγονός ότι χρειάζεται να έχει φώτα μπρος πίσω και να μοιάζει με ferrari. Ο διαχύτης λοιπόν είναι ένα δικό μου θέμα, απλώς θέλω να βρω κάτι που θα είναι ρεαλιστικό για το 2025
-
Ο διόροφος διαχύτης σχεδιάστηκε για να παρακάμψει τον κανονισμό της F1 που επέβαλε συγκεκριμένες διαστάσεις, δεν έχει νόημα ύπαρξης σε αυτοκίνητο δρόμου. Ένας ίδιου μεγέθους κανονικός κάνει την ίδια δουλειά.
-
Μεχρι πότε είναι ? αν είναι να λάβω και εκεί συμμετοχή !τυχερε, εχεις βλέπω αρκετό ελευθερο χρόνο...
μόλις ολοκλήρωσα το rendering στην πλάγια όψη μέχρι το Σάββατο θα στείλω τη συμμετοχή
εκανα διάφορες αλχημείες, έχει βγει ενα πολύ τρελό rendering, το εχω κάνει σε διάφορα χρώματα και δεν ξερω ποιο από όλα να διαλέξω για να βάλω στην παρουσίαση , μάλλον θα βάλω 3-4 και δίπλα την ονομασία τους και σε ποιους απευθύνονταιπέτυχα τέτοια αλλαγή χρώματος
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Γεια σε όλους, πολύ καλά τα σχέδιά σας και παρατηρώ αλματώδη βελτίωση σε σχέση με παλαιότερα που είχατε ποστάρει, από τεχνικής άποψης.Εγώ δουλεύω πάρα πολύ για το διαγωνισμό της Ferrari και μετά από πολύ έρευνα και αποτυχημένες προσπάθειες και άπειρα ξενύχτια είμαι πολύ κοντά στην τελική μου πρόταση. Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει στοιχεία από ιστορικά μοντέλα της Ferrari με μοναδικό τρόπο. Μετά της 31 του μήνα που θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα σας ποστάρω την πρότασή μου να ακούσω γνώμες . Τώρα χρειάζομαι μία συμβουλή. Μιλάμε για τη ναυαρχίδα της Ferrari το 2025 και έχω σκεφτεί ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης σε όλους τους τροχούς για αστικές μετακινήσεις και ένα πανάλαφρο και super αποδοτικό V8 με βελτιωμένο ήχο φυσικά - πίσω από τον οδηγό (είναι και μονοθέσιο) που θα λειτουργεί σε συνθήκες πίστας σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες. Θα ήθελα λοιπόν εναλλακτικές βελτιωτικές προτάσεις στην αρχιτεκτονική του οχήματος. Ο διαγωνισμός ζητάει νέα πράγματα και γενικά ριζοσπαστική αρχιτεκτονική που θα γίνει σημείο αναφοράς για τα υπεραυτοκίνητα του μέλλοντος. Επίσης θα ήθελα μία ενημέρωση για τον διόροφο διαχύτη στο πίσω μέρος, και πόσο νόημα θα είχε να τον ενσωματώσω. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Νομίζω οτι η ουσία στη ναυαρχίδα της γκάμας της Φερράρι δεν θα έπρεπε να είναι οι ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς. Αυτές οι τεχνικές λύσεις προσθέτουν βάρος και χαλούν την κατανομή των μαζών. Μήπως θα έπρεπε να λάβεις υπόψη σου και το πρωτότυπο millechili και να κινηθείς αντίστοιχα; Επίσης όπως είπε ο ΙΚΕ, ο διπλός διαχύτης δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα. Αν επιτρέπεται ο ελεύθερος σχεδιασμός ενός μονού, ποιός ο λόγος να βάλεις διπλό;
Προσωπικά θα προσανατολιζόμουν σε μείωση διαστάσεων και βάρους και θα προσπαθούσα να κάνω το σχήμα μου όσο πιο συμπαγές γίνεται.
-
conmarap, το πισω μερος απο το δικό σου ειναι
-
25 Futuristic Concept Cars that will never hit the road
BMW Lovos Concept
Audi Avatar Concept
Lamborghini Insecta Concept
Cadillac World Thorium Fuel Concept
RX00047 Concept
Chanel Fiore Concept
BMW ZX-6 Concept
Audi Shark Concept
Rolls-Royce Apparition
Lamborghini Embolado
Jaguar Mark XXI Concept
Symbiosis Concept
Ferrari Zobin Concept
Incepto Concept
Peugeot Epine Concept
Phoenix Concept
Honda Helix Concept
Mercedes-Benz Biome Concept
Citroën GT Concept
Mitsubishi MMR25 Concept
Mazda Nagare Concept
Renault Nepta Concept
Bertone Pandion Concept
http://www.carbodydesign.com/2011/01/25-futuristic-concept-cars-that-will-never-hit-the-road/
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου