-
Τα πράγματα σε ένα τροχαίο είναι πάντα τόσο ωμά που ο πανικός της στιγμής και η ταραχή κάνει στο 90% των περιπτώσεων τους εμπλεκόμενους να κάνουν λάθος κινήσεις.
Μια μέρα μετά, πάντα η κάθε πλευρά επανεξετάζει την στάση της και θέτει το συμβάν κατω από νέα δεδομένα, ο καθένας προς όφελος του.Χωρίς τροχαία και ΤΟΤΑ (εφόσον υπάρχει τραυματισμός) ότι γράφεις δεν αποδικνύεται με τίποτα!
Ούτε οι θέσεις των οχημάτων, ούτε ποιοι ήταν οι οδηγοί ούτε τίποτα!
Για να πάω στην άλλη πλευρά η οποία μπορεί με ησυχία τώρα μετα το τροχαίο να πει ότι οδηγούσε ενήλικος στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας και το όχημα σας φρεναρε απότομα έκανε απότομη πορεία αριστερά χωρίς φλάς.
Τι έχεις να του ανταπαντήσεις? Δεν εννοώ με λόγια αλλά με πραγματικά δεδομένα που να αποδεικνύονταιΕφόσον κάνατε το ΜΕΓΙΣΤΟ λαθος να μην φέρετε την τροχαία, τώρα απταιται στην προσωπική ευθυξία του τύπου αν θα δεχθεί αυτό που προτείνετε για να αποζημιωθείτε. Αν όχι, που κατα την γνώμη μου είναι το πιο λογικό γιατί και αυτός θα ψάξει το συμφέρον του (ακόμα και αν έχεις δήλωσαη που πιστεύω ότι κατά 99% δεν σε διασφαλίζει πλήρως γιατί δεν περιγράφει το ατύχημα και τις ζημιές) θα πληρώσει ο καθένας την ζημιά του και η ιστορία θα λήξει εκει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τι θα γίνει με τους ντελιβεράδες που κινούνται ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ κλπ.??? Τακτικές δολοφονικές και αδιανόητες. Πως θα ξεμπλέξει ο αθώος οδηγός που μες το μαύρο σκοτάδι πέφτει σε μηχανάκι που κινείται ανάποδα, τον τραυματίζει ή τον σκοτώνει και δεν υπάρχουν μάρτυρες; Αν ηταν αυτοκίνητο από τα στοιχεία του τρακαρίσματος θα φαινόταν η κατεύθυνση των οχημάτων. Με ένα μηχανάκι κάτω στο δρόμο και τον οδηγό του τραυματισμένο ή σκοτωμένο, δεν βγάζεις συμπέρασμα και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Η αδιαφορία της τροχαίας απέναντι στις αυθαιρεσίες των ντελιβεράδων κατασκευάζει προβλήματα για ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε, όπως καλή ώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση που ευτυχώς δεν είχε άσχημο τραυματισμό (παρόλα αυτά κατέστρεψε την ψυχική ηρεμία μιας οικογένειας).Μακαρι να παθεις μεγαλο κακο
Τον παρανόησες. Δεν προτρέπει κανέναν να σκοτώσει τον μηχανόβιο, μιας και δεν υπάρχουν μάρτυρες.
Απλώς αναρωτιέται τι θα γίνει αν χτυπήσεις, ή ακόμα χειρότερα σκοτώσεις, μηχανόβιο ο οποίος πηγαίνει ανάποδα σε μονόδρομο, και δεν υπάρχουν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν ότι όντως πήγαινε ανάποδα (γιατί θα μπορούσε να πηγαίνει κανονικά και απλώς το πίσω όχημα να πέσει πάνω του). -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Και το γενικότερο πρόβλημα για να καταλήξουμε κάπου [/b]
Τι θα γίνει με τους ντελιβεράδες που κινούνται ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ κλπ.??? Τακτικές δολοφονικές και αδιανόητες. Πως θα ξεμπλέξει ο αθώος οδηγός που μες το μαύρο σκοτάδι πέφτει σε μηχανάκι που κινείται ανάποδα, τον τραυματίζει ή τον σκοτώνει και δεν υπάρχουν μάρτυρες; Αν ηταν αυτοκίνητο από τα στοιχεία του τρακαρίσματος θα φαινόταν η κατεύθυνση των οχημάτων. Με ένα μηχανάκι κάτω στο δρόμο και τον οδηγό του τραυματισμένο ή σκοτωμένο, δεν βγάζεις συμπέρασμα και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Η αδιαφορία της τροχαίας απέναντι στις αυθαιρεσίες των ντελιβεράδων κατασκευάζει προβλήματα για ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε, όπως καλή ώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση που ευτυχώς δεν είχε άσχημο τραυματισμό (παρόλα αυτά κατέστρεψε την ψυχική ηρεμία μιας οικογένειας).Μην πυροβολείτε όλους τους ντελιβεράδες ... και η αδιαφορία της τροχαίας απέναντι στους οδηγούς αυτοκινήτου ??? Αυτούς που νομίζεις πως σε ψεκάσαν με ΑΖΑΧ κάθε φορά που οδηγείς μηχανάκι ???
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Η αδιαφορία της τροχαίας απέναντι στις αυθαιρεσίες των ντελιβεράδων κατασκευάζει προβλήματα για ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε, όπως καλή ώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση που ευτυχώς δεν είχε άσχημο τραυματισμό (παρόλα αυτά κατέστρεψε την ψυχική ηρεμία μιας οικογένειας).Μακαρι να παθεις μεγαλο κακο
Τον παρανόησες. Δεν προτρέπει κανέναν να σκοτώσει τον μηχανόβιο, μιας και δεν υπάρχουν μάρτυρες.
Απλώς αναρωτιέται τι θα γίνει αν χτυπήσεις, ή ακόμα χειρότερα σκοτώσεις, μηχανόβιο ο οποίος πηγαίνει ανάποδα σε μονόδρομο, και δεν υπάρχουν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν ότι όντως πήγαινε ανάποδα (γιατί θα μπορούσε να πηγαίνει κανονικά και απλώς το πίσω όχημα να πέσει πάνω του).Προφανώς και παρανόησε και γράφει τέτοια πράγματα. Αναφερόμουν στην περίπτωση (που έχει συμβεί) το μηχανάκι να πηγαίνει ανάποδα και να τρακάρει με αμάξι που μπαίνει σε μονόδρομο, ή σε περίπτωση όπως στο topic. Σίγουρα ο οδηγός του αυτοκινήτου ούτε διαφορές έχει ούτε επιθυμεί να τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον. Όμως όταν κινούμαστε στο δρόμο η ασφάλειά μας και η ζωή μας κρέμονται από μια κλωστή και από την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας. Αν ο καθένας κινείται όπως γουστάρει, παραβιάζοντας stop, κόκκινα, μονόδρομους κλπ. (δυστυχώς το κάνουν αρκετοί ντελιβεράδες) τότε η κατάσταση ξεφεύγει και όλα μπορούν να συμβούν.
ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνει αυτούς τους ανθρώπους που πάνε να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί, να αψηφάνε τόσο πολύ την οδική ασφάλεια και τελικά τη ζωή τους. Στην τελική δεν τους φταίει κανείς σε τίποτε. Φταίει βέβαια η τροχαία που αδιαφορεί. Έχω δει ντελιβεράδες να πηγαίνουν ανάποδα με παπί σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βουλιαγμένης και να μην τρέχει τίποτε...
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνει αυτούς τους ανθρώπους που πάνε να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί, να αψηφάνε τόσο πολύ την οδική ασφάλεια και τελικά τη ζωή τους. Στην τελική δεν τους φταίει κανείς σε τίποτε.
Φταίει το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι αστοιχείωτοι, αμόρφωτοι και χωρίς παιδεία, πράγμα που τους στερεί την κριτική σκέψη και την βασική οδηγική κουλτούρα.
-
Για το μινι-θεμα που δημιουργηκε περι φλας+προσπεραση+στροφη:
Αν κ δεν υπαρχει ρητη διαταξη, εγω στοιχηματιζω οτι αποκλειεται δικσατηριο να δωσει δικιο σε καποιον που προσπερασε αλλο οχημα, την στιγμη που στριβει, απο την πλευρα που στριβε, ενω εχει βγαλει φλας κ εχει σταματησει κ περιμενει να στριψει. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Δεν συζηταμε βεβαια για το ενδεχομενο διπλης γραμμης οπου δεν επρεπε καν να προσπερναει, αλλα για το ενδεχομενο διακεκομενης σε αστικο δρομο. Οπως ειπα λοιπον μπορει να μην υπαρχει ρητη διαταξη που να ξεκαθαριζει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση, αλλα ο ΚΟΚ εχει προνοησει στο να ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ αν το προπορευομενο οχημα εχει εκδηλωσει - με φλας - την προθεση να στριψει αριστερα κ για αυτο τον λογο εχει φερει το οχημα στην αριστερη μερια του δρομου κολλητα στην διαχωριστικη γραμμη.
αρθρο 17 παρ.2.
Θεωρω σιγουρο οτι προνοει για αυτο ακριβως γιατι θεωρει ο νομοθετης δεδομενο οτι κανεις δεν θα παει να περασει απο εκεινο το σημειο εκεινη την στιγμη. Μην ξεχνατε οτι στο συγκεκριμενο παραδειγμα το οχημα που προσπερναει ειναι εκτος λωριδων κινησης του ιδιου ρευματος (εχει βγει αντιθετο κ προσπερναει, ακομα κ νομιμα), αρα δεν κολλαει το 'δεν αλλαζω λωριδα επειδη ο πισω μου ηδη προσπερναει απο αριστερα κ το φλας δεν τον υποχρεωνει να κοψει'.
EDIT:
κ ερχομαι να με ανατρεψω .
Ειναι προφανες οτι αν θελω να βγω νομιμα στο αντιθετο - πατωντας διακεκομμενη - για να προσπερασω, πρεπει να περιμενω αυτον που το εχει κανει ηδη κ ερχεται απο πισω. Το φλας μου δεν τον υποχρεωνει. Δεκτον. Οταν στριβω ομως? Θεωρω πολυ κουφο (κ παω στοιχημα οτι ΚΑΝΕΙΣ εδω μεσα δεν περιμενει) να σε προσπερασει καποιος ενω εχεις σταματησει κ περιμενεις να στριψεις, με φλας, απο την μερια που πας να στριψεις. Ακουω γνωμες.
-
Πηγα στην επιθεωρηση,δεν μπορω ν κανω καταγγελια εκει μου ειπαν καθως δεν ειμαι ο αμεσα εμπλεκομενη(κοινως το ιδιο το παιδι).Κ οτι δεν ειναι στην δικαιοδοσια τους να κανουν ελεγχο αν οσοι δουλευουν εκει εχουν διπλωμα,κρατησαν ομως μια φωτοτυπια της υπευθυνης δηλωσης κ τα στοιχεια του μαγαζιου για να κανουν ελεγχο αν οι ανηλικοι που δουλευουν εκει ειναι ασφαλισμενοι κ εχουν τις σχετικες αδειες.
Με παρεπεμψαν στο τοπικο τμημα για να κανουν αυτοι ελεγχο για τα διπλωματα των ντελιβεραδων στο καταστημα.Στο οποιο κ θα παω αυριο,το τμημα εννοω.
Εν τω μεταξυ οπως ολοι προβλεψαν περιφημα το παιδι εχει γινει καπνος..
Ξερω ξερω οτι επρεπε ν παρουμε τροχαια αμεσως..ας ηταν στο χερι μου κ αμεσως θα το κανα.
Φφφφ.... -
Λεπτομέρια, εδω θα σκάσουν τωρα όλοι οι μηχανακιδες να βριζουν τους κουτακιδες κλπ κλπ.
Τα πραγματα ειναι απλα δεν εχεις διπλωμα? ας προσεχες. Η κυρια που εχει προσλαβει τον μικρο θελει απλα πολλα χαστουκια.
-
Εγω μια απλή ερώτηση έχω να κάνω, αν απο χτύπημα στο κεφάλι το οποίο δεν έγινε τόσο αντιληπτο εκείνη τη στιγμή (αδρεναλινη), το παιδί έκανε ενα τσακ την άλλη μέρα και πεθαινε (εχει συμβεί αυτό ακριβώς, δεν ειναι φαντασία μου), τι θα κάνατε οικογενειακώς αν ο πατέρας του σας έλεγε οτι τον χτυπήσατε και φταίτε????
Αστυνομία πάντα σε τέτοια περιστατικά, ακόμα και να ωρύεται ο πιτσιρικάς/γονεις. Ας πρόσεχαν να είχε δίπλωμα ασφάλεια και κράνος -
Ο χρήστης mayaf έγραψε:
Εγω ειμαι σιγουρος οτι αμα την στησεις λιγες ωρες εξω απο εκει που δουλευε. 2-3 μερες σερι, θα τον ξαναβρεις αμεσως. Πανω στο ιδιο μηχανακι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω ειμαι σιγουρος οτι αμα την στησεις λιγες ωρες εξω απο εκει που δουλευε. 2-3 μερες σερι, θα τον ξαναβρεις αμεσως. Πανω στο ιδιο μηχανακι.
epivevaiwmena sumvainei k afto
-
Κ αμα τον περιμενεις κ τον ακολουθησεις, τοτε θα μαθεις κ που μενει. Κ μετα να δεις γλεντια...
-
Παρε και ενα 45αρι μαζι σου για καθε ενδεχομενο....
Μου κανει εντυπωση που
1)το παρον δεν πηγε στα ΖΩΑ ωστε οι τακτικοι θαμωνες εκει να μπορουν να λουσουν τον πιτσιρικα καταλληλα
2)δε σου προταθηκε το 45αρι πιο πανω ως λυση στην περιπτωση που καποιος ξανατρακαρει στην πολυτιμη περιουσια σου
3)δεν σου προταθηκαν εναλλακτικες-πχ ροπαλο,εντατικα στο καρατε κ.ο.κ.
4)δεν ακουστηκαν οι αποψεις των ειδικων του φορουμ(τουλαχιστον οχι ολων)
5)πως γινεται να σε προσπερναει οχημα κινουμενο αντιθετα απο εσενα
6)πως μπερδεψες ολιγον τα μπουτια σου στην περιγραφη -
Μου κάνει εντύπωση οτι θεωρείς οτι:
- Ο πιτσιρικάς δεν χρειάζεται λούσιμο. Δες το 5.
- Δεν προσφέρθηκες εσύ να πληρώσεις τη ζημιά που έκανε ο πιτσιρικάς.
- Το ίδιο με το 2.
- Δεν έχεις καταλάβει ακόμη οτι το παρόν θρέντ είναι ανέκδοτο: Δεν υπάρχουν γυναίκες στο ίντερνετ .
- Δεν έχεις καταλάβει οτι ο πιτσιρικάς κινείτο στο αντίθετο ρεύμα, δίπλα στα παρκαρισμένα. Αν δεν το'χεις δει αυτό να συμβαίνει απο ντελιβερά, μάλλον δεν βγαίνεις αρκετά στο δρόμο.
Ένας τέτοιος μαλάκας έχει χτυπήσει τη αδελφή μου πεζή, τη σκυλόβρισε και έφυγε. Τώρα, μπορώ να πάρω το 45άρι ή πρέπει να βιαστούν 78 πεντάχρονα ξανθούλικα κοριτσάκια και να σφαχτούν 458 κουτάβια λαμπραντόρ; - Δεν κατάλαβες οτι αρχικά έδωσε μια απλή περιγραφή και αργότερα το ξεκαθάρισε δίνοντας μία πλήρη εξήγηση με σχεδιάγραμμα.
Τροχαιο- Ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα