-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
....δυστυχως δε μπορω να δωσω τοσα λεφτα οποτε παιρνω σχετικα οικονομικα και τα αλλαζω ανα 2 χρονιαΓιατί να τα αλλάξεις; Είναι τόσο χάλια που έχουν φθαρεί;
Γιατί, εφόσον μάλιστα αναγνωρίζεις ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας στα πιο ακριβά, να μην δώσεις κάτι παραπάνω και να το κρατήσεις λίγο παραπάνω... καλό θα κάνεις στα μάτια σου.
Όπως λες μπορείς να έχεις ένα αναλώσιμο για παραλία και ένα καλό για οδήγημα και καλές εμφανίσεις. Το πρώτο είναι αναλώσιμο και το αλλάζεις όταν φθαρεί το δεύτερο όμως όχι.
Αν ένα γυαλί σου πάει αυτό είναι, δεν έχει νόημα να αλλάζεις. Μήπως στα δυο χρόνια αλλάζει η φάτσα σου; Μήπως αλλάζει το χρώμα σου (ο φουκαριάρης ο Michael Jackson είσαι...;)
Μήπως αλλάζεις το ρολόι σου κάθε δυο χρόνια;
Μήπως αλλάζουν τα γούστα σου; Αυτό μπορεί...
Μήπως οι μαγαζάτορες, περιοδικά κλπ σε έχουν πείσει ότι τα γυαλιά ηλίου είναι αξεσουάρ μόδας; Ε τότε καλά να πάθεις!
Δικαίωμά σου να ξοδέψεις τα λεφτά σου όπως θέλεις, άλλοι αλλάζουν ρολόγια, αυτοκίνητα κάθε 2 χρόνια, άλλοι κινητό ανά εξάμηνο κοκ. Αλλά σκέψου, χρειάζεσαι πραγματικά άλλα γυαλιά ηλίου κάθε 2 χρόνια;;
Βασικά δεν τα βάζω με κανέναν προσωπικά, προσπαθώ να καταλάβω τη νοοτροπία και την συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών. Συγνώμη (και στον catalyst) αν βγαίνω ολίγον επιθετικός, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. -
Δεν θα οδηγησει πουθενα αυτη η δουλεια.
Ειναι απόλυτα λογικό ενα εργοστάσιο να πουλάει Χ € χονδρικη τα γυαλια του στον ξενο ιντερνετομαγαζατορα και Χ €* 1,10 ή 1,20 ή και επι 2.00 στον Ελληνα ιντερνετομαγαζατορα, το γιατι? Ο ενας πουλαει μερικες χιλιαδρες ζευγαρια την χρονια και ο αλλος πουλαει καμια 500ρια. Αυτο συμβαινει σε πάρα πολλές αγορές, δεν πάει να σε κλέψει ο άλλος (όχι οτι δεν συμβαινει ενδεχομένος και αυτο...στην Ελλαδα ειμαστε) απλα έτσι ειναι η κατάσταση, όποιος έχει σχοληθει με το εμπόριο καταλαβαινει.
-
Eπαναλαμβάνω παντως...εμενα το καταστημα της γειτονιας μου τα δινει ίδια ή καλύτερα απο το ιντερνετ.
Προφανως γιατι στο διαδικτυο δεν συμπιέζουν όλοι το ποσοστο κερδους. -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Onyx thanks για το αναλυτικό post. Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε κι άλλο thread με το θέμα αλλά δεν το βρίσκωviewtopic.php?f=5&t=33656
...και ενα γρηγορο σχολιο στις ιντερνετικες αγορες γυαλιων ηλιου:
Προσοχη τα περισσοτερα απο αυτα τα 'φτηνα' ηλιου ειναι καλες απομιμησεις με μη αποροφητικους φακους,που ομως τυχαινει πολλες φορες να τα αγοραζετε και απο μεγαλα επωνυμα καταστηματα οπτικων στην Ελλαδα.
Πελατης μου εφερε 'δωρο' αγορα internet,και εψαχνε να βρει γιατι ζαλιζεται τελευταια...
Παιζει πολυ αλητεια και μεσω net,αλλα και εκτος στα καταστηματα,αρα θελει πολυ προσοχη!
Εχετε σταθερο ενα καταστημα της αρεσκειας σας,και καλυτερα συνοικιακο,που δουλευει με σταθερη πελατεια,και την σεβεται.
Και να ξερετε οτι οπως σε ολα τα εμπορικα αγαθα:
ΟΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ 9/10 ΥΠΟΠΤΕΣ! -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Οι τιμές στα μαγαζιά (οι αρχικές, στην ετικέτα, προ της σίγουρης έκπτωσης) είναι ακριβές σχετικά με αυτές του internet... ίσως γύρω στο 100% επάνω!! Πιθανότητα το πιο οικονομικό είναι η μελέτη και επιλογή μοντέλου στο κατάστημα και μετά η αγορά από το διαδίκτυο (αν έχετε υπομονή και αν το εμπιστεύεστε...)
off topic, αλλά αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλη ματζιριά και πολύ άδικο.
Σοβαρα? Κοιτα λοιπον το σεναριο πριν ενα μηνα περιπου:
Kacey παει στο οπτικαδικο της γειτονιας για να το στηριξουμε κιολας (καλος κ εγω - βλεπε παρακατω), κ επειδη ειναι της γειτονιας κ επειδη ειναι γνωστος.
α) Μιλαει με την αδερφη του ιδιοκτητη που τρεχει το μαγαζι η οποια με ξερει απο παιδακι.
β) Τρωει σχεδον μια ωρα γιατι δεν του αρεσει τιποτα κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρισκει κατι που του αρεσει αρκετα
γ) αδερφη λεει 'αυτα κανουν κανονικα 300 (ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ) ευρω αλλα επειδη ειναι **ΠΕΡΣΙΝΗ **σεζον θα σου τα αφησω 240.
δ) Kacey σημειωνει κωδικο μοντελο χρωμα κλπ, κ παει κ βρισκει σε γνωστο ιντερνετοκαταστημα Ιταλιας οτι τα γυαλια ειναι σεζον 2006 κ οπου εχουν ξεμεινει, τα δινουν με 120 ευρα
Δηλαδη οχι μονο ειναι γνωστη, οχι μονο ΜΕ ΚΛΕΒΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ, με ΕΞΑΠΑΤΑΕΙ κιολας οταν μου λεει οτι ειναι περσινη σεζον. Οποτε θα παρει τα @@ μου κ εγω θα ψωνισω απ'εξω.
Ειναι αδικο να πας να δοκιμαζεις και μετα να αποχωρεις για να αγορασεις απο αλλου...βεβαια ειναι κατανοητο οτι σε συμφερει.Πες στον μαγαζατορα την πραγματικοτητα: οτι θα το παρεις απεξω εαν δεν κανει μια πραγματικα καλη τιμη και δωσε του το δικαιωμα να προσπαθησει να σε κανει πελατη.
Κ ΑΦΟΥ ψωνιζω απ'εξω τοτε θα παω να της τα δειξω κ να της πω ολα τα παραπανω. ΟΧΙ ΠΡΙΝ γιατι θελω να της δωσω την ευκαιρια να με αντιμετωπισει ως σωστη επαγγελματιας επειδη ειναι κ οχι επειδη της εχω προσφερει την γνωση οτι γνωριζω κ δεν θα μπορεσει να με πιασει ΜΑΛΑΚΑ οπως προσπαθησε να κανει.
Ακου εκει 'αδικο'. Να κλεισουν ολοι τους να τους τσουξει για να καταλαβουν ποσο μαλακες ηταν. Αλλα βεβαια, οταν υπαρχουν κατι Tiger κ Catalyst να τα δεχονται αυτα (γιατι ειναι 'αδικο' ... ), βρισκουν κ τα κανουν.
Αν τελικα τα μαγαζια της γειτονιας σας ειναι τοσο γαμαουα, πειτε μας που ειναι να παμε να γινουμε κ εμεις πελατες να στηριξουμε τον καλο επαγγελματια. ΑΝ ειναι ετσι βεβαια...
Σαν τους ξενοδοχους που γκρινιαζουν για την πτωση στον τουρισμο κ ζηταγαν 110 ευρω για ενα δικλινο στα Κυθηρα. ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οποτε θα παρει τα @@ μου κ εγω θα ψωνισω απ'εξω.Κάτσε ρε kacey τώρα. Λάθος έκφραση η σωστή είναι ''θα πάρει τα '' @Ι@ '' .
Όλο το πακέτο μην κάνεις τσιγκουνιές -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ακου εκει 'αδικο'. Να κλεισουν ολοι τους να τους τσουξει για να καταλαβουν ποσο μαλακες ηταν. Αλλα βεβαια, οταν υπαρχουν κατι Tiger κ Catalyst να τα δεχονται αυτα (γιατι ειναι 'αδικο' ... ), βρισκουν κ τα κανουν.
Μπορείς να πας στο μαγαζί της και να κλέψεις τα γυαλιά που σου αρέσουν, γιατί να την αφήσεις να σε κλέψει αυτή και να μην την κλέψεις εσύ; 'Αλλωστε αν δεν κλέψει εσένα θα κλέψει κάποιον άλλον, οπότε θα τα βγάλει τα λεφτά.
Επίσης όταν αναφέρεσαι στα λεγόμενα κάποιων, καλό είναι να έχεις διαβάσει/καταλάβει τι λένε, το να αποδίδεις σε κάποιον κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει πει είναι γενικά κακό πράμα. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Μπορείς να πας στο μαγαζί της και να κλέψεις τα γυαλιά που σου αρέσουν, γιατί να την αφήσεις να σε κλέψει αυτή και να μην την κλέψεις εσύ; 'Αλλωστε αν δεν κλέψει εσένα θα κλέψει κάποιον άλλον, οπότε θα τα βγάλει τα λεφτά.
Επίσης όταν αναφέρεσαι στα λεγόμενα κάποιων, καλό είναι να έχεις διαβάσει/καταλάβει τι λένε, το να αποδίδεις σε κάποιον κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει πει είναι γενικά κακό πράμα.Κ εσυ το ιδιο. Τι σχεση εχει το 'να της κλεψω τα γυαλια' με το οτι 'με κοροιδευει ξεδιαντροπα κ με χρεωνει ΔΙΠΛΑΣΙΑ για το ιδιο πραγμα', κ μαλιστα χαριστηκα γιατι η κανονικη τιμη ηταν 2,5 φορες.
Κ διαβασα πολυ καλα αυτο που εγραψες. Εγραψες οτι ειναι αδικο ( ) να δοκιμαζω κατι καπου κ μετα να αγοραζω απο καπου αλλου.
α) εχω δικαιωμα να μπω σε οποιο μαγαζι θελω κ να δοκιμασω οτι θελω
β) εχω δικαιωμα να μην αγορασω τιποτα απο αυτα
γ) εχω δικαιωμα να αγορασω απο αλλου, ειδικα οταν η τιμη ειναι 2,5 φορες κατω...
δ) εχω δικαιωμα να απαιτησω την ιδια τιμη κ αν δεν μου την κανει, βλεπε γ)
ε) εχω ΚΑΘΕ δικαιωμα να τους κραζω οσο θελω οταν κανουν αυτο που περιεγραψα απο πανω.Ακου εκει 'αδικο'...
-
Ρε μαλακα Κωσταντινε, απο που και ως που το μετρο συγκρισης ειναι η τιμη που πουλαει ενας χ μαλακας στη ζιμπαμπουε μεσω νετ και οχι η χονδρικη τιμη του προιοντος στην καθε χωρα? Μπορει να σε χρεωνει διπλά....αλλα η χονδρικη της τιμη να ειναι 200 € (λέμε τωρα), οκ στο πουλάει 240 αντι για 120 αλλα τι να κανουμε η χονδρικη ηταν 200 €.
Οσο για τις σεζόν μην τρελαινεσαι ρε φίλε, Αγγλία ήσουνα και τα ξέρεις. Αγοραζα απο τα ΤΚMAXX ρουχα past season τον Νοεμβρη, και ερχομουνα Δεκεμβρη Ελλαδα και ηταν βιτρινα στην Γλυφαδα, στο site που τα βρηκες δλδ παιζει να ελεγε αλλη σεζον, και στην Ελλαδα να ηρθαν ενα χρονο μετα (αν και κανονικα στα γυαλια δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο)
-
Αν ο μεσάζων χονδρέμπορος τα χρεώνει στο μαγαζάκι 200 τότε αν δεν το πάρεις θα κλείσει κι αυτός κοκ μέχρι να καταλάβει όποιος το φέρνει ότι δεν τον παίρνει... Αυτή είναι η δύναμη του καταναλωτή και αυτός είναι ο νόμος της αγοράς.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε μαλακα Κωσταντινε, απο που και ως που το μετρο συγκρισης ειναι η τιμη που πουλαει ενας χ μαλακας στη ζιμπαμπουε μεσω νετ και οχι η χονδρικη τιμη του προιοντος στην καθε χωρα? Μπορει να σε χρεωνει διπλά....αλλα η χονδρικη της τιμη να ειναι 200 € (λέμε τωρα), οκ στο πουλάει 240 αντι για 120 αλλα τι να κανουμε η χονδρικη ηταν 200 €.Οσο για τις σεζόν μην τρελαινεσαι ρε φίλε, Αγγλία ήσουνα και τα ξέρεις. Αγοραζα απο τα ΤΚMAXX ρουχα past season τον Νοεμβρη, και ερχομουνα Δεκεμβρη Ελλαδα και ηταν βιτρινα στην Γλυφαδα, στο site που τα βρηκες δλδ παιζει να ελεγε αλλη σεζον, και στην Ελλαδα να ηρθαν ενα χρονο μετα (αν και κανονικα στα γυαλια δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο)
Ρε μλκ βρωμοσκυλε, λες να μην εχω περασει απο λιανικη πωληση να ξερω πως δουλευει το συστημα? Κ εκτος απο το οτι εχω περασει εγω απο λιανικη (ανταλλακτικων/βελτιωσεων αυτοκινητου), εχω κ τον κολλητο μου που ειναι ο αποκλειστικος εισαγωγεας 2-3 πασιγνωστων μαρκων αθλητικων ειδων.Ασε με τωρα. Το ξερω το συστημα στην Ελλαδα μια χαρα...
Κ τελικα το προβλημα μου δεν ηταν τοσο με την - ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ - τιμη, οσο με την ολη αντιμετωπιση κ την κοροιδια. Μιλαμε για 'σεζον 2008' ενω ηταν 2006. ΤΙΠΟΤΑ δεν κανει 2 χρονια να ερθει απο την Ιταλια στην Ελλαδα, ειδικα αξεσουαρ πολυτελειας στα οποια ως γνωστον ειμαστε οι καλυτεροι πελατες σαν λαος. Ασε με με την καριολα...Που μου εκανε κ χαρη στα 240 ευρω...
Κ δεν ειπαμε ουτε για Ζιμπαμπουε, ουτε eBay ουτε τιποτα. Κανονικο Ιταλικο μαγαζι με παρουσια στο νετ.
-
είναι όπως τα τραγούδια. μπορεί κάποιο να έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολύυυυ καιρό και να παίζει τώρα στα club και τους ραδ/ σταθμούς.
-
Πριν λίγο επικοινώνησα με ένα υποκατάστημα της εταιρείας Μηνάς Κόκκορης που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα γυαλιά ηλίου Serengeti που ανέφερε ο onyx. Για το μοντέλο Stratus που ρώτησα μου είπαν ότι δεν είναι σε στοκ αλλά μπορούν να το φέρουν με τιμή καταλόγου 324 ευρώ
Μιλάμε για αυτό το μοντέλο:
http://www.sunglasses-shop.co.uk/uk-sun ... ed/499.htm
Το Βρετανικό eshop που έχει και φυσικό κατάστημα, τα δίνει 142 ευρώ...Είναι λίγο κλέφτες οι δικοί μας ή μου φαίνεται ;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πριν λίγο επικοινώνησα με ένα υποκατάστημα της εταιρείας Μηνάς Κόκκορης που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα γυαλιά ηλίου Serengeti που ανέφερε ο onyx. Για το μοντέλο Stratus που ρώτησα μου είπαν ότι δεν είναι σε στοκ αλλά μπορούν να το φέρουν με τιμή καταλόγου 324 ευρώΜιλάμε για αυτό το μοντέλο:
http://www.sunglasses-shop.co.uk/uk-sun ... ed/499.htm
Το Βρετανικό eshop που έχει και φυσικό κατάστημα, τα δίνει 142 ευρώ...Είναι λίγο κλέφτες οι δικοί μας ή μου φαίνεται ;
αποκλείεται ρε συ, 1.8€ έχει η λίρα, 120χ1.8=216
αλλά και πάλι συμφέρει.. -
http://www.google.gr/search?hl=el&clien ... E%B7&meta=
-
H λιρα εχει 1.17 αφου κερδισε λιγο απο τα προσφατα χαμηλα της.
-
Το ποσό των περίπου 142 ευρώ (και κάτι λεπτά), το βγάζει το ίδιο το κατάστημα στο μετατροπέα νομισμάτων που έχει...
Όσο για το φίλο που έγραψε ότι 1 λίρα Αγγλίας είναι 1,8 ευρώ, μάλλον έχει αρκετά χρόνια να παρακολουθήσει ισοτιμίες ευρώ - λίρας . Ακόμα και πριν 3,5 χρόνια που ξεκίνησα συναλλαγές στο αγγλικό ebay, η ισοτιμία ήταν περίπου 1 λίρα =1,67 ευρώ...Εδώ και 10 μήνες περίπου δε, είχε φτάσει μέχρι και 1 λίρα =1,03 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση η διαφορά τιμής είναι ιλιγγιώδης και αυτό είναι το πνεύμα της δημοσίευσής μου... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....δυστυχως δε μπορω να δωσω τοσα λεφτα οποτε παιρνω σχετικα οικονομικα και τα αλλαζω ανα 2 χρονια
Γιατί να τα αλλάξεις; Είναι τόσο χάλια που έχουν φθαρεί;
Γιατί, εφόσον μάλιστα αναγνωρίζεις ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας στα πιο ακριβά, να μην δώσεις κάτι παραπάνω και να το κρατήσεις λίγο παραπάνω... καλό θα κάνεις στα μάτια σου.
Όπως λες μπορείς να έχεις ένα αναλώσιμο για παραλία και ένα καλό για οδήγημα και καλές εμφανίσεις. Το πρώτο είναι αναλώσιμο και το αλλάζεις όταν φθαρεί το δεύτερο όμως όχι.
Αν ένα γυαλί σου πάει αυτό είναι, δεν έχει νόημα να αλλάζεις. Μήπως στα δυο χρόνια αλλάζει η φάτσα σου; Μήπως αλλάζει το χρώμα σου (ο φουκαριάρης ο Michael Jackson είσαι...;)
Μήπως αλλάζεις το ρολόι σου κάθε δυο χρόνια;
Μήπως αλλάζουν τα γούστα σου; Αυτό μπορεί...
Μήπως οι μαγαζάτορες, περιοδικά κλπ σε έχουν πείσει ότι τα γυαλιά ηλίου είναι αξεσουάρ μόδας; Ε τότε καλά να πάθεις!
Δικαίωμά σου να ξοδέψεις τα λεφτά σου όπως θέλεις, άλλοι αλλάζουν ρολόγια, αυτοκίνητα κάθε 2 χρόνια, άλλοι κινητό ανά εξάμηνο κοκ. Αλλά σκέψου, χρειάζεσαι πραγματικά άλλα γυαλιά ηλίου κάθε 2 χρόνια;;
Βασικά δεν τα βάζω με κανέναν προσωπικά, προσπαθώ να καταλάβω τη νοοτροπία και την συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών. Συγνώμη (και στον catalyst) αν βγαίνω ολίγον επιθετικός, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.Αν διαβαζες πιο προσεκτικα αυτα που γραφω δε θα χρειαζοταν να γινεις επιθετικος,αλλαζω ανα 2 χρονια γυαλια λογω φθορας,ειμαι απροσεκτος οποτε τα ριχνω κατω αρκετες φορες,γεμιζουν γρατζουνιες,δε δισταζω να τα βαλω ακομα και στη θαλασσα αν εχει πολυ ηλιο και με ενοχλει στο κολυμπι,οταν κολυμπαω για πολυ ωρα,οποτε χαλανε
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πριν λίγο επικοινώνησα με ένα υποκατάστημα της εταιρείας Μηνάς Κόκκορης που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα γυαλιά ηλίου Serengeti που ανέφερε ο onyx. ...Είναι λίγο κλέφτες οι δικοί μας ή μου φαίνεται ;
Είμαι πελάτης εδώ και 10+ χρόνια και πηγαίνω κάθε 3-4 χρόνια χοντρικά. Αρχικά στην Καλλιθέα, μετά στην Εμμ.Μπενάκη και φέτος πήγα με την γυναίκα μου στην Γλυφάδα όπου ξαναβρήκα τον καλύτερο πωλητή οπτικών που έχω συναντήσει. Ο άνθρωπός έχει τόση υπομονή που μπορεί να κατεβάσει όλο (που λέει ο λόγος) το κατάστημα και να τα δοκιμάσεις και φυσικά να σου πει και την γνώμη του. Έτσι επιλέγεις 5-10 ζευγάρια και αρχίζεις και αποκλείεις ορισμένα ώστε να καταλήξεις σε 2-3 και τέλος στο 1 που μένει. Φυσικά και υπάρχει ο κίνδυνος έτσι να πάρεις πάνω από ένα ζευγάρι - πριν 3 χρόνια πήρα έτσι 4 ζευγάρια. Φυσικά και τα έχω ακόμα όλα εκτός από το ένα που φορούσε η γυναίκα μου συνέχεια.
Ξεκίνησα με Façonnable, στην συνέχεια vuarnet και πριν 3 χρόνια πήρα και ένα serengeti που μοιάζει με τα τρέχοντα μοντέλα mente & cetera. Πράγματι αισθητή διαφορά με τα άλλα δύο που ήταν και αυτά ποιοτικά.Και μερικά λινκς:
http://www.eye-shop.gr/eye-shop/gr/prod ... de=VUARNET
http://mydemo.infinity.gr/fashioncode/s ... optics.pdf
http://www.atpsyte.gr/default.asp?id=2003017&lcid=1032
http://www.interland.gr/catalogue3/newpage1104.htmΕίναι κλέφτες; Ίσως λίγο... δεν ξέρω, πάντως η εταιρία υπάρχει/κλέβει πάνω από 10 χρόνια. Επίσης η Ρωσίδα που μας εξυπηρέτησε στο κατάστημα της Γλυφάδας ... άξιζε από πολλές απόψεις
Επίσης η γυναίκα μου - γνωστή οικονόμα - συνεχίζει να μένει ικανοποιημένη από ότι επιλέγει με την βοήθεια τους.
α! σχετικά με τις γρατζουνίες, όσοι είστε επιρρεπείς προσπαθήστε να πάρετε γυάλινα αντί πλαστικούς/οργανικούς φακούς. Είναι βαρύτεροι αλλά αντέχουν σαφώς περισσότερο. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ τελικα το προβλημα μου δεν ηταν τοσο με την - ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ - τιμη, οσο με την ολη αντιμετωπιση κ την κοροιδια. Μιλαμε για 'σεζον 2008' ενω ηταν 2006. ΤΙΠΟΤΑ δεν κανει 2 χρονια να ερθει απο την Ιταλια στην Ελλαδα, ειδικα αξεσουαρ πολυτελειας στα οποια ως γνωστον ειμαστε οι καλυτεροι πελατες σαν λαος. Ασε με με την καριολα...Που μου εκανε κ χαρη στα 240 ευρω...Κ δεν ειπαμε ουτε για Ζιμπαμπουε, ουτε eBay ουτε τιποτα. Κανονικο Ιταλικο μαγαζι με παρουσια στο νετ.
Ότι και να λέμε, όσο υπάρχουν αυτοί που τα σκάνε χωρίς πολλά-πολλά τόσο θα υπάρχουν κι αυτοί που τα πουλάνε ακριβά απλώς και μόνο ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ. Πόσοι kacey νομίζεις ότι βρίσκονται εκεί έξω? Ειδικά από κοπέλες... ελάχιστες έχει τύχει να γνωρίσω που όταν βλέπουν τέτοιες τιμές περνάει απ' το μυαλό τους ότι τους πιάνουν τον κώλο για ένα ζευγάρι φακούς κι ένα σκελετό (αρκεί πάντα να είναι 'επώνυμο' το προϊόν)...
Άσχετη ιστοριούλα που μου ήρθε τώρα:
Πήγαινα Πειραιά πριν λίγες μέρες με το τρένο, να πιάσω ένα καράβι για Πάρο παρέα με δυο φίλους κομπιουτεράδες. Κάτι λέγαμε για κινητά, ο ένας ήταν απογοητευμένος από το δικό του που είχε Windows mobile, και πετάγεται ένας νεαρός που καθόταν δίπλα του (απέναντί μου) και του λέει δείχνοντάς του το δικό του κινητό (ένα Nokia, δε θυμάμαι μοντέλο αλλά δε φαινόταν να είναι κάτι το ιδιαίτερο) 'γιατί δεν παίρνεις αυτό εδω? κάνει τα πάντα.'
'Δηλαδή, τι παραπάνω κάνει σε σχέση π.χ. με ένα iphone?' τον ρωτάει ο φίλος από περιέργεια. 'Τα πάντα, ότι θες. Βέβαια είναι λίγο ακριβό και δεν υπάρχει ακόμα Ελλάδα. 1200 Ευρώ το πήρα, απ' έξω' ( ). Εμείς κοιταζόμασταν! 'Δεν έπαιρνες καλύτερα 2 λάπτοπ κι ένα ποδήλατο', του λέει ο φίλος, που είχε όρεξη για πλάκα. 'Δε με νοιάζει, χρήματα έχω' ήταν η απάντηση. Κάπου εκεί σκεφτήκαμε και οι τρείς ότι ήρθε η ώρα ν'αλλάξουμε θέμα.
Περί γυαλιών ηλίου...