-
Ο χρήστης selemeles έγραψε:
Εφόσον μιλάτε για πάτωμα-πλαίσιο, κάπου άκουσα πως το octavia-leon έχουν το ίδιο πάτωμα... και μου φάνηκε κουλο!Golf, A3, Leon και Octavia έχουν το ίδιο πάτωμα, αν και από όσο ξέρω στο Octavia είναι επιμηκυνμένο.
Α και να λύσω την απορία που υπήρξε περί Octavia νωρίτερα. Το 2004 ξεκίνησε να βγαίνει το τωρινό Octavia. Ωστόσο το προηγούμενο δε σταμάτησε να παράγεται αλλά συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι που κυκλοφορεί με την ονομασία Octavia Tour. Το αμάξι που βγαίνει από το 2004 και προσφάτως του έγινε facelift ονομάζεται πανευρωπαϊκά σκέτο Octavia αλλά στην Ελλάδα το λέμε Octavia5 (πιθανόν επειδή έχει το πάτωμα του Golf V). Νομίζω η ονομασία Octavia4 βγήκε μάλλον εκ των υστέρων και λόγω του 5 στο Octavia που κυκλοφορεί τώρα ώστε να αναφέρονται στο προηγούμενο Octavia που όπως είπαμε λέγεται Octavia Tour και συνεχίζει να βγαίνει (και επίσης μάλλον βασίζεται στο πάτωμα του Golf IV χωρίς όμως να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά καθώς δεν γνωρίζω από πότε ανήκει στο VAG η Skoda).
-
Ο χρήστης pusher έγραψε:
Καταρχήν για το OCTAVIA δες εδώ http://www.skoda.com.gr/octavia5_faceli ... celist.pdf
Για το πλαίσιο μου φαίνεται κουλό από την άποχη ότι μου φέρνει σε διαφορετική κατηγορία. Δεν έχω όμως γνώσεις, οπότε δε μπορώ να εμβαθύνω :Ρ απλά προσωπική άποψη ενός άσχετου :Ρ
Ευχαριστώ, αυτό έψαχνα! Αν είναι και 4κίνητο έχει ένα σοβαρό ατού έναντι των άλλων!
Αν είδες τετρακίνητο Octavia θα εννοείς το Octavia Scout το οποίο βεβαίως έχει κάποιες διαφορές από το 'κλασσικό' Octavia.
-
Ο χρήστης marg έγραψε:
Καταρχήν για το OCTAVIA δες εδώ http://www.skoda.com.gr/octavia5_faceli ... celist.pdf
Για το πλαίσιο μου φαίνεται κουλό από την άποχη ότι μου φέρνει σε διαφορετική κατηγορία. Δεν έχω όμως γνώσεις, οπότε δε μπορώ να εμβαθύνω :Ρ απλά προσωπική άποψη ενός άσχετου :Ρ
Ευχαριστώ, αυτό έψαχνα! Αν είναι και 4κίνητο έχει ένα σοβαρό ατού έναντι των άλλων!
Αν είδες τετρακίνητο Octavia θα εννοείς το Octavia Scout το οποίο βεβαίως έχει κάποιες διαφορές από το 'κλασσικό' Octavia.
Κοίτα στο link και πες μου. Για το 1.8 TSI στη μετάδοση λέει τα εξής:
Υδραυλικός μονός ξηρός
δίσκος συμπλέκτη με μεμβρανικό
ελατήριο χωρίς αμίαντο (διπλός
ομοαξονικός ξηρός συμπλέκτης
πολλαπλών δίσκων,
με ηλεκτρο-υδραυλικό χειρισμό)
[συμπλέκτης Haldex μεταξύ
του εμπρός καιτου πίσω άξονα]edit: Άκυρο ότι είναι εντός [] ισχύει για το Combi.
-
Και μιας και σε ενδιαφέρει η αξιολόγηση euroncap κοίτα το Avensis
http://www.euroncap.com/results/toyota/ ... 9/346.aspx
Φαίνεται πως τα πάει αρκετά καλά -
Ρε συ συγκρινεται το avensis με την octavia??Κυβικα δυναμη και αλλα??Δε ξερω εγω δε θα το προτιμουσα.
-
Ο χρήστης pusher έγραψε:
Στις δοκιμές προφανώς χρειάζονται κάποια αντιπροσωπευτικά tests. Αν το αυτοκίνητο Χ είναι καλύτερο στις τάδε και τάδε γωνίες σύγκρουσης θα είναι καλύτερο και στις ενδιάμεσες. Δεν είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε συγκρούσεις υπό όλες τις δυνατές γωνίες. Τώρα υπό πόσες διαφορετικές γωνίες πρέπει να γίνεται σύγκρουση σε ένα crash test και ποιες πρέπει να είναι αυτές δε μπορώ να το πω εγώ.Πολυ λανθασμενη υποθεση κανεις και απο εκει απορρεει και ο λανθασμενος συλλογισμος. Οι δυναμεις που ασκουντε στα διαφορα σημεια αναλογα με την γωνια/ταχυτητα προσκρουσης/βαθμο απορροφησης εμποδιου ειναι τοσο διαφορετικες που τα αποτελεσματα μπορει να διαφερουν θεαματικα! Οπως επισης το οτι καποιοι σχεδιαζουν τα οχηματα τους απλα για να καλυψουν το euroncap δεν σημαινει αυτοματα οτι θα αποτυχουν αν αλλαξει καποιο δεδομενο της δοκιμης, απλα δεν ξερουμε τι θα συμβει. Απο τη στιγμη λοιπον που καποια εταιρεια δεν εχει πραγματικη προσηλωση στο θεμα, εγω δεν την εμπιστευομαι. H προσηλωση αυτη καθοριζετε με οσα αναφερω στο προηγουμενο post.
Πάντως άλλο το κέντρο δοκιμών της Volvo που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ασφάλειας και άλλο το κέντρο δοκιμών ενός οργανισμού αξιολόγησης. Προφανώς το πρώτο πρέπει να μπορεί να αναπαράγει πολλές συνθήκες σύγκρουσης ενώ το δεύτερο μόνο όσες χρειάζονται για να εξαχθούν ασφαλή συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ των υπό δοκιμή μοντέλων.
Επαναλαμβάνω πως δε μπορώ να κρίνω πόσο αξιόπιστα είναι τα πειράματα του Euro NCAP. Θα μπορούσαμε ως μη ειδικοί να δούμε τι tests γίνονται στους οργανισμούς ασφαλείας άλλων χωρών για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. (Το σίγουρο είναι ότι λείπει ένα rollover test από το Euro NCAP.)Και γιατι μονο ενα rollover? Γιατι οχι οπισθιες συγκρουσεις? Ποσα ατυχηματα συμβαινουν κατα αυτο τον τροπο? Υπο γωνια μετωπικες? Με φορτηγα? Σε σταθερα σημεια (βραχους/μαντρες) μικρης παραμορφωσης? Με πιο ρεαλιστικες ταχυτητες ισως? Βλεπεις πως το ncap καλυπτει ενα πολυ μικρο ποσοστο....
Το μονο συμπερασμα που βγαινει απο το ncap ειναι αν ενα αυτοκινητο ειναι αποδεκτο ή οχι. Συγκριτικα δεν μπορει να εχει βαση απο τη στιγμη που λαμβανοντε υποψην κοινα στοιχεια των οχηματων και οχι οτιδηποτε επιπλεον που βελτιωνει την ασφαλεια...οχι του τεστ, αλλα της πραγματικης ασφαλειας.
Για παραδειγμα.....το S40 εχει αισθητηρα βαρους και θεσης των εμπροσθιων καθισματων και του τιμονιου. Ετσι ειναι σε θεση (βαση καποιων στατιστικων στοιχειων) να καθορισει το υψος και το βαρος του επιβατη. Αναλογα λοιπον καθοριζει την ενταση πυροδοτησης των προεντατηρων και την ταχυτητα και αναπτυξη του αεροσακου σε σχεση παντα με την ταχυτητα προσκρουσης. Ετσι ενας επιβατης 1.92μ 90κιλων θα εχει παρομοια προστασια με καποιον 1.70μ και 56κιλων. Ειδες να αναφερεται κατι τετοιο σαν χαρακτηριστικο στο ncap? Πιο ειναι πιο ασφαλες το lancer ή το S40 (1385 και 1370 αποβαρο αντιστοιχα στο συγκεκριμενο τεστ)? Κατα ncap και τα δυο 5αστερα ειναι...αρα πρεπει να παρεχουν παραπλησια ασφαλεια!! -
Ο χρήστης selemeles έγραψε:
Volvo S40 1.8cc (κάποια περίοδο είχε έκτωση 4,000 €, οπότε είσαι στα 20.000 €), επίσης δες γιατί κάποια συνεργεία είχαν βγάλει 10 χρόνια δωρεάν σερβς + ανταλλακτικά! Ενδιαφέρον σαν αμάξι, με ιστορία σε αξιοπιστία ασφάλεια!** Με χαλάει που έχει μηχανή ford!**Mazda 6 1.8cc Μεγάλους και καλούς χώρους. Καλές επιδόσεις και καταναλώσεις.
Avensis ΕΠίσης μεγάλο. Οδήγησα το 1.6 και θα έλεγα πως με χάλασε υπερβολικά στην αρχική εκίνηση μέσα στη πόλη (πχ με 2α όταν πας να περάσεις ένα στενό...) ίσως το 1,8 να είναι αρκετά καλό. Πολύ άνετο, αθόρυβο και με καλές ρεπρίζ στην εθνική.Αυτά από εμένα
O συγκεκριμενος 1.8 οπως εχει συζητηθει και σε αλλο τοπικ ειναι mazda σειρας MZR...ιδιος με του 6 το οποιο επισης προτεινεις
viewtopic.php?f=15&t=36850&start=15 -
Θα ρίξω μια ματιά και στο Avensis!
Πολύ δυνατό το Octavia, αλλά στα 23.200 χωρίς αερόσακο οροφής και ESP. Που σημαίνει ότι για το πλήρες πακέτο ασφαλείας η τιμή του θα ανέβει.
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Στις δοκιμές προφανώς χρειάζονται κάποια αντιπροσωπευτικά tests. Αν το αυτοκίνητο Χ είναι καλύτερο στις τάδε και τάδε γωνίες σύγκρουσης θα είναι καλύτερο και στις ενδιάμεσες. Δεν είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε συγκρούσεις υπό όλες τις δυνατές γωνίες. Τώρα υπό πόσες διαφορετικές γωνίες πρέπει να γίνεται σύγκρουση σε ένα crash test και ποιες πρέπει να είναι αυτές δε μπορώ να το πω εγώ.
Πολυ λανθασμενη υποθεση κανεις και απο εκει απορρεει και ο λανθασμενος συλλογισμος. Οι δυναμεις που ασκουντε στα διαφορα σημεια αναλογα με την γωνια/ταχυτητα προσκρουσης/βαθμο απορροφησης εμποδιου ειναι τοσο διαφορετικες που τα αποτελεσματα μπορει να διαφερουν θεαματικα! Οπως επισης το οτι καποιοι σχεδιαζουν τα οχηματα τους απλα για να καλυψουν το euroncap δεν σημαινει αυτοματα οτι θα αποτυχουν αν αλλαξει καποιο δεδομενο της δοκιμης, απλα δεν ξερουμε τι θα συμβει. Απο τη στιγμη λοιπον που καποια εταιρεια δεν εχει πραγματικη προσηλωση στο θεμα, εγω δεν την εμπιστευομαι. H προσηλωση αυτη καθοριζετε με οσα αναφερω στο προηγουμενο post.
Πάντως άλλο το κέντρο δοκιμών της Volvo που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ασφάλειας και άλλο το κέντρο δοκιμών ενός οργανισμού αξιολόγησης. Προφανώς το πρώτο πρέπει να μπορεί να αναπαράγει πολλές συνθήκες σύγκρουσης ενώ το δεύτερο μόνο όσες χρειάζονται για να εξαχθούν ασφαλή συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ των υπό δοκιμή μοντέλων.
Επαναλαμβάνω πως δε μπορώ να κρίνω πόσο αξιόπιστα είναι τα πειράματα του Euro NCAP. Θα μπορούσαμε ως μη ειδικοί να δούμε τι tests γίνονται στους οργανισμούς ασφαλείας άλλων χωρών για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. (Το σίγουρο είναι ότι λείπει ένα rollover test από το Euro NCAP.)Και γιατι μονο ενα rollover? Γιατι οχι οπισθιες συγκρουσεις? Ποσα ατυχηματα συμβαινουν κατα αυτο τον τροπο? Υπο γωνια μετωπικες? Με φορτηγα? Σε σταθερα σημεια (βραχους/μαντρες) μικρης παραμορφωσης? Με πιο ρεαλιστικες ταχυτητες ισως? Βλεπεις πως το ncap καλυπτει ενα πολυ μικρο ποσοστο....
Το μονο συμπερασμα που βγαινει απο το ncap ειναι αν ενα αυτοκινητο ειναι αποδεκτο ή οχι. Συγκριτικα δεν μπορει να εχει βαση απο τη στιγμη που λαμβανοντε υποψην κοινα στοιχεια των οχηματων και οχι οτιδηποτε επιπλεον που βελτιωνει την ασφαλεια...οχι του τεστ, αλλα της πραγματικης ασφαλειας.
Για παραδειγμα.....το S40 εχει αισθητηρα βαρους και θεσης των εμπροσθιων καθισματων και του τιμονιου. Ετσι ειναι σε θεση (βαση καποιων στατιστικων στοιχειων) να καθορισει το υψος και το βαρος του επιβατη. Αναλογα λοιπον καθοριζει την ενταση πυροδοτησης των προεντατηρων και την ταχυτητα και αναπτυξη του αεροσακου σε σχεση παντα με την ταχυτητα προσκρουσης. Ετσι ενας επιβατης 1.92μ 90κιλων θα εχει παρομοια προστασια με καποιον 1.70μ και 56κιλων. Ειδες να αναφερεται κατι τετοιο σαν χαρακτηριστικο στο ncap? Πιο ειναι πιο ασφαλες το lancer ή το S40 (1385 και 1370 αποβαρο αντιστοιχα στο συγκεκριμενο τεστ)? Κατα ncap και τα δυο 5αστερα ειναι...αρα πρεπει να παρεχουν παραπλησια ασφαλεια!!Οι οπίσθιες συγκρούσεις περιλαμβάνονται - έστω και σε εμβρυικό στάδιο - πλέον στις δοκιμές.
Αυτό που θέλω να πω με τις γωνίες πρόσκρουσης είναι το εξής. Αν το αυτοκίνητο Χ είναι καλύτερο στις μετωπικές και καλύτερο στις πλάγιες και αυτό σημαίνει ότι θα είναι καλύτερο σε όλες τις γωνίες μεταξύ 0 και 90 μοιρών δε χρειάζεται έλεγχος μοίρα - μοίρα. Το πόσες διαφορετικές γωνίες χρειάζονται σε μια δοκιμή και ποιες πρέπει να είναι δεν είμαι σε θέση να το πω εγώ.
Αν έχεις κάποια πηγή η οποία δίνει διαφορετικές προδιαγραφές ελέγχου για τα crash tests ως σωστές για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ευχαρίστως να τη δεχτώ. Αλλά χωρίς να έχω τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις στον τομέα δε μπορώ να απορρίψω ως ελλιπή ή να εγκρίνω ως πλήρη τα tests του Euro NCAP. Πάντως ο IIHS τα ίδια tests κάνει πάνω κάτω --> http://www.iihs.org/ratings/default.aspx
-
Ο χρήστης marg έγραψε:
Εφόσον μιλάτε για πάτωμα-πλαίσιο, κάπου άκουσα πως το octavia-leon έχουν το ίδιο πάτωμα... και μου φάνηκε κουλο!
Golf, A3, Leon και Octavia έχουν το ίδιο πάτωμα, αν και από όσο ξέρω στο Octavia είναι επιμηκυνμένο.
Α και να λύσω την απορία που υπήρξε περί Octavia νωρίτερα. Το 2004 ξεκίνησε να βγαίνει το τωρινό Octavia. Ωστόσο το προηγούμενο δε σταμάτησε να παράγεται αλλά συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι που κυκλοφορεί με την ονομασία Octavia Tour. Το αμάξι που βγαίνει από το 2004 και προσφάτως του έγινε facelift ονομάζεται πανευρωπαϊκά σκέτο Octavia αλλά στην Ελλάδα το λέμε Octavia5 (πιθανόν επειδή έχει το πάτωμα του Golf V). Νομίζω η ονομασία Octavia4 βγήκε μάλλον εκ των υστέρων και λόγω του 5 στο Octavia που κυκλοφορεί τώρα ώστε να αναφέρονται στο προηγούμενο Octavia που όπως είπαμε λέγεται Octavia Tour και συνεχίζει να βγαίνει (και επίσης μάλλον βασίζεται στο πάτωμα του Golf IV χωρίς όμως να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά καθώς δεν γνωρίζω από πότε ανήκει στο VAG η Skoda).
επισης στα ομοσασα προσθεσε passat , superb, jetta, eos, sirocco , tiguan και κατα καποιον τροπο το ΤΤ
ολα αυτα εχουν εγκαρσια τοποθετημενο τον κινητηρα και σε περιπτωση που ειναι 4κινητα εχουν haldex.
διαφορετικα vw ειναι ουσιαστικα τα tuareg και phaethon και τα audi απο Α4 και πανω
ολα τα υπολοιπα ειναι ειτε golf ειτε polo -
Το οκτάβια είναι αξιόλογο και στα 1.4TSI.
-
Μήπως είναι ακριβό το octavia?
Γιατί να μην πας σε Jetta ή ακόμη καλύτερα σε Passat. Ελάχιστα πιο ακριβά, αλλά έχεις την μαμά εταιρεία και όχι το imitation. Σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο (για εμένα τουλάχιστον) και η μεταπωλητική αξία του ατυοκινήτου. Δες τιμές μεταχειρισμένων πενταετίας και θα καταλάβεις τι εννοώ! -
Το ανέφερα γιατί ο φίλος αναφέρεται στο 18TSI, ενώ ακόμη και το 14TSI υπεραρκεί.
Ναι είναι ακριβό.
ΥΓ Δεν βλέπω που είναι καλύτερο το JETTA συγκεκριμένα έναντι του οκτάβια... -
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Το ανέφερα γιατί ο φίλος αναφέρεται στο 18TSI, ενώ ακόμη και το 14TSI υπεραρκεί.
Ναι είναι ακριβό.
ΥΓ Δεν βλέπω που είναι καλύτερο το JETTA συγκεκριμένα έναντι του οκτάβια...to jetta παντως αν θυμαμαι καλα παιρνει τουρμποκομπρεσσορα ενω το passat τον 1.8 tsi και ειναι πιο μικρο απο τα αλλα 2, στην ουσια ειναι golf με κωλο και τιποτα παραπανω, τα αλλα εχουν μεγαλυτερους χωρους για τους πισω
-
Ο χρήστης pusher έγραψε:
Οι οπίσθιες συγκρούσεις περιλαμβάνονται - έστω και σε εμβρυικό στάδιο - πλέον στις δοκιμές.Αμην! Καποιοι ομως εδω και 10 χρονια (Volvo WHIPS[προστατευει και τραυματισμους στην σπονδυλικη στυλη, οχι μονο στον αυχενα] - Saab SAHR και μετεπειτα και στα Opel) εχουν βρει και την λυση στο προβλημα που εθεσε ο euroncap στους υπολοιπους κατασκευαστες το 2009! Εστω και αν το πειραμα ασχολειτε αποκλειστικα με το καθισμα και οχι με ολοκληρο το συνολο!
Αυτό που θέλω να πω με τις γωνίες πρόσκρουσης είναι το εξής. **Αν το αυτοκίνητο Χ είναι καλύτερο στις μετωπικές και καλύτερο στις πλάγιες και αυτό σημαίνει ότι θα είναι καλύτερο σε όλες τις γωνίες μεταξύ 0-90 μοιρών **δε χρειάζεται έλεγχος μοίρα - μοίρα. Το πόσες διαφορετικές γωνίες χρειάζονται σε μια δοκιμή και ποιες πρέπει να είναι δεν είμαι σε θέση να το πω εγώ.
Δεν εννοουσα μοιρα μοιρα αλλα παλι αυτο που λες δεν ευσταθει. Η μηχανικη δεν στηριζετε στην εις ατοπον απαγωγη....
Αν έχεις κάποια πηγή η οποία δίνει διαφορετικές προδιαγραφές ελέγχου για τα crash tests ως σωστές για την εξαγωγή σωστών αποτελεσμάτων ευχαρίστως να τη δεχτώ. Αλλά χωρίς να έχω τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις στον τομέα δε μπορώ να απορρίψω ή να εγκρίνω ως πλήρη τα tests του Euro NCAP. Πάντως ο IIHS τα ίδια tests κάνει πάνω κάτω --> http://www.iihs.org/ratings/default.aspx
Μαλλον δεν καταλαβες κατι. Δεν αμφισβητω την μεθοδο και τα αποτελεσματα...αμφισβητω το κατα ποσο αυτα καθοριζουν το καλυτερο την στιγμη που υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι παραμετροι που πρεπει να λαβει υποψην του καποιος....Τα παραπανω παραδειγματα/video νομιζω στηριζουν αυτην την αποψη! Απο κει και περα ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει.....
-
Πάντως κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αντίστοιχα κέντρα
Π.χ
http://www.developpement-durable.psa.fr ... tm?id=4855
http://www.developpement-durable.psa.fr ... hp?id=1724
http://www.auto-innovations.com/actualite/346.html
Της PSA-Renault το οποίο υπάρχει από το 1969 ( και τα καλά αποτέλεσματα κατά EuroNCAP δεν ήταν φυσικά τυχαία ), υπάρχει και αυτό της Mercedes κλπ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Π.χ
Της PSA-Renault το οποίο υπάρχει από το 1969 ( και τα καλά αποτέλεσματα κατά EuroNCAP δεν ήταν φυσικά τυχαία ), υπάρχει και αυτό της Mercedes κλπΠαρα πολλοι εχουν κεντρα ερευνων....των δυνατοτητων της Volvo/Honda ομως? Και δεν ανεφερα μονο τα κεντρα αλλα και την ολη ερευνα πραγματικων ατυχηματων που δεν γνωριζω να εχουν αλλες εταιρειες.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Π.χ
Της PSA-Renault το οποίο υπάρχει από το 1969 ( και τα καλά αποτέλεσματα κατά EuroNCAP δεν ήταν φυσικά τυχαία ), υπάρχει και αυτό της Mercedes κλπΠαρα πολλοι εχουν κεντρα ερευνων....των δυνατοτητων της Volvo/Honda ομως? Και δεν ανεφερα μονο τα κεντρα αλλα και την ολη ερευνα πραγματικων ατυχηματων που δεν γνωριζω να εχουν αλλες εταιρειες.
Το συγκεκριμένο κέντρο είναι από τα πιο γνωστά και από όσο γνωρίζω μελετά και δεδομένα από πραγματικά ατυχήματα στην Γαλλία είναι δε αυτό που έδωσε την τεχνολογία των προεντατήρων προγραμματισμένης συγκράτησης. Γενικά η έρευνα -και σε αυτόν τον τομέα- δεν έχει στεγανά και μεταφέρεται μέσω δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Φυσικά κάποιοι είναι πρωτοποροί και κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άλλους.
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Ναι είναι ακριβό.
ΥΓ Δεν βλέπω που είναι καλύτερο το JETTA συγκεκριμένα έναντι του οκτάβια...Δε πιστευω να ειναι ακριβο το octavia.Επειδη δεν εχει αεροσακους οροφης κατι εγινε.Τωρα με το esp ειναι στα εξτρα οντως αλλα δε ξερω ποσα θα παει παραπανω.Οσο για το passat εχει παρει γνωστος μου πολυτεκνος γυρω στα 23 το πηρε ενω με καποια εξτρα κανονικα πηγαινε στη 30αρα.
-
PASSAT LIM. 1.8 TSI 160PS HIGHLINE 1.800 / 160 / 120 € 25.810,00
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το συγκεκριμένο κέντρο είναι από τα πιο γνωστά και από όσο γνωρίζω μελετά και δεδομένα από πραγματικά ατυχήματα στην Γαλλία είναι δε αυτό που έδωσε την τεχνολογία των προεντατήρων προγραμματισμένης συγκράτησης. Γενικά η έρευνα -και σε αυτόν τον τομέα- δεν έχει στεγανά και μεταφέρεται μέσω δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Φυσικά κάποιοι είναι πρωτοποροί και κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άλλους.Προφανως!
Παντως περαν απο αυτο που αναφερεις δεν βλεπω κατι αλλο πρωτοπορειακο (αν και εγω ηξερα οτι η Mercedes τους τοποθετησε πρωτη)! Εξελισουν το δικο τους on call....ενδιαφερον...αλλα στη σουηδια υπαρχει εδω και 10 χρονια. Χρηση dual stage αεροσακων...ειναι κοντα 10 χρονια που Volvo/Mercedes τους χρησιμοποιουν. Ηχητικη ενημερωση για την χρηση των ζωνων ασφαλειας...για πανω απο 90 δευτερα αν υπερβει το οχημα μια συγκεκριμενη ταχυτητα. Και μετα τι? Σταματαει? Τα Saab του 80 ειχαν τετοια συστηματα και δεν σταματαγαν ποτε..Μου φαινετε οτι σπανε ανοιγμενες πορτες...Δεν βλεπω κατι καινοτομο...εκτος αν η αγγλικη μεταφραση δεν ειναι σαφης. Τα γαλλικα μου βλεπεις ειναι εστιατοριου
Επιλογή αυτοκινήτου