-
Από συζήτηση με φιλικό ζευγάρι Ιατρών το Σ/Κ.
Το κόστος για τον εμβολισμό του συνόλου του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα υψηλό για μία χώρα και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν έχει την απαιτούμενη ανταποδοτικότητα. Πέραν όμως των χρημάτων που θα στοιχήσουν τα εμβόλια και οι εμβολιασμοί οι ίδιοι δεν είναι και τόσο βέβαιοι ότι το πλήθος των θυμάτων θα είναι τέτοιο που να δικαιολογήσει τέτοια κίνηση. Άλλωστε κάθε χρόνο οι νεκροί από Γρίππη ανέρχονται σε δεκάδες άτομα (πιθανά και τριψήφιο νούμερο) που απλά περνούν απαρατήρητα.
Για να καταλάβουμε τα πόσα λεφτά παίζονται το κόστος ενός εμβολίου είναι μερικά ευρώ. Τό κόστος για το εμβόλιο κατά της γρίπης εκτιμάται από 10 ως 30 ευρώ τη δόση. Με μία μέση τιμή 20 ευρώ για 11,000,000 δόσεις μιλάμε για 220,000,000 ευρώ μόνον στην Ελλάδα. Με κέρδος που θα κυμαίνεται στην καλύτερη για εμάς των περιπτώσεων στο 100% και με καθαρά κέρδη περί τα 100,000,000 ευρώ πόσο δύσκολο είναι η Α και Β Φαρμακοβιομηχανία να σπρώξει στα κανάλια 5~10 εκατ ευρώ για να κάνει τη δουλειά της???
-
Αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας τις κάνουν αριστεροί Χρίστο, τί έπαθες πρωινιάτικα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας τις κάνουν αριστεροί Χρίστο, τί έπαθες πρωινιάτικαΕχω ακουσει ακριβως τα ιδια,απο γνωστοτατο επιδημιολογο-ερευνητη,οικογενειακο φιλο μας...,και αυτο πολυ πριν ξεσπασει ο μεγαλος ντορος
Που ειναι η αληθεια βεβαια,ειναι αλλη κουβεντα...,αλλα το βλεπω λιγο ως οικονομικη κριση,χρηματιστηριο,και λοιπες κομπινες εκφοβισμου του πληθους...Λιακοπουλο εχω σταματησει να βλεπω...
-
Ο γιατρός είναι αριστερός
Τα ίδια είχαν ειπωθεί και με την γρίπη των πουλερικών, και πολύ πιθανόν να έχουν δίκιο.
Είχε γραφτεί και για την διασύνδεση του Ντικ Τσέινυ με τη γνωστή φαρμακευτική εταιρεία στην αμερική.
Κάτσε μήπως το βρώ -
Gia τις φαρμακευτικές εταιρείες και το ρόλο τους στην εμφάνιση/εξάπλωση της γρίπης τα είπαμε. Μένουν να ερευνηθούν ακόμα :
-
Ο ρόλος των Εβραίων
-
Οι ευθύνες του Τσίπρα.
-
-
Κοίτα, οι εβραίοι έχουν ανοσία
Μίλαγα τις προάλλες με τη μάνα μου και μου λέει, τελικά θα πας Σκωτία?
Της λέω, για ποιο λόγο να μην πάω?
Μα για την γρίπη
Η απάντησή μου ήταν ότι το μόνο που φοβάμαι είναι το πως θα οδηγήσω 3000 χλμ από δεξιά
Παλιότερα θα απαντούσε, μή μου πεις ότι θα πας με το αμάξι, αλλά πλέον είναι εκπαιδευμένηρε τραβ, νομίζω κάτι είχε γράψει ο ιός για το tamiflu παλιότερα, μήπως το θυμάσαι
-
-
Από ένα μπλογκ στο ίντερνετ βρήκα αυτό που έλεγα
ο ίδιος ο Rumsfeld έγινε πρόεδρος και κύριος μέτοχος μιας φαρμακοβιομηχανίας της Καλιφόρνιας, της “Gilead Sciences Inc.”, η οποία ανέπτυξε και κατοχύρωσε το «Tamiflu» το 1996 με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πρώτα ως φάρμακο για το AIDS, αργότερα ως εμβόλιο για τον ιό H5N1 δηλ. την αναφερόμενη στα πτηνά γρίπη. Το 1997 Donald H. Rumsfeld έγινε πρόεδρος του Δ.Σ. της Gilead, όπου παρέμεινε έως τις αρχές του 2001 όταν έγινε Υπουργός Αμυνας τον ΗΠΑ. Σαν υπουργός αρνήθηκε να πωλήσει τις μετοχές του, ενώ τέθηκε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, όταν παρήγγειλε TAMIFLU αξίας $1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να γίνει ενέσιμο στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ως «προφύλαξη.» Αργότερα αποδείχθηκε ότι το Tamiflu δεν ήταν αντίδοτο για τον ιό H5N1 και οι παρενέργειές του ήταν μερικές φορές πολύ σοβαρές.
Μάλλον τα μπερδεύω, γιατί αυτό που παρέθεσε ο τιφόσι είναι αυτό που είχε γράψει ο ιός.
Σπαώ το κεφάλι μου να θυμηθώ πού αλλού το είχα βρεί αλλά δεν -
Το φιλικό ζευγάρι δεν ήταν αριστεροί....
Αντίστοιχες φάσεις έχουν γίνει και αλλού. Με τις τράπεζες θυμόμαστε όλοι τι έγινε. Στους φιλικούς μου κύκλους ακούγεται ότι ο κύριος λόγος εκπαραθύρωσης του Αλογοσκούφη δεν ήταν η αποτυχία του αλλά το γεγονός ότι ήρθε σε άμεση κόντρα με το Βγενό όταν πρακτικά προστάτεψε τις μικρές τράπεζες τη στιγμή που τα κανάλια ούρλιαζαν περί χρεοκοπίας και ο Βγενό είχε 5 δις ζεστό χρήμα.
Απολύτως θεμιτό είναι για την Α ή Β φαρμακευτική να θέλει να σπείρει το φόβο για να πουλήσει ένα προϊόν. Όταν όμως κάποιοι κερδίζουν εις βάρος του συνόλου πρέπει να δράσουν οι εισαγγελείς.
-
Εγώ πάντως στο σύνολο των Γάλλων δεν διακρίνω κανένα πανικό...Μάλλον βρίσκουν και τα κάνουν στην Ελλάδα
-
**Προσοχή στα κουνέλια παιδιά.
Εχετε ακούσει για την γρίππη των κουνελιών; ** -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Εχετε ακούσει για την γρίππη των κουνελιών; **Ναι, είναι επικίνδυνη αλλά επειδή μεταδίδεται μόνο με σεξουαλική επαφή, αν φοράει το κουνέλι σου προφυλακτικό, είσαι ασφαλής.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εχετε ακούσει για την γρίππη των κουνελιών; **Ναι, είναι επικίνδυνη αλλά επειδή μεταδίδεται μόνο με σεξουαλική επαφή, αν φοράει το κουνέλι σου προφυλακτικό, είσαι ασφαλής.
ban
-
Ουφ, τώρα ησύχασα!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ουφ, τώρα ησύχασα!τα παιδιά και τα σκυλιά όπως τα μάθεις είναι...
-
Το πρώτο σοβαρό περιστατικό της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
*Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου του ΕΣΥ νοσηλεύεται 33χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό της νέας γρίπης.Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο νεαρός είχε εισέλθει σε νοσοκομείο του ΕΣΥ στις 19 Ιουλίου 2009 με πνευμονία.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
* -
Mε τοσα εμβολια για γριπη που μου εχουν κανει αμφιβαλω αν με πιανει τωρα καποιος ιος !
1Ο σιγουρα !
Μονο ο υιος μου με πιανει τελικα! -
Eχω ένα ελαφρό συνάχωμα...
Λέτε; -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Eχω ένα ελαφρό συνάχωμα...
Λέτε;Ας ειναι ελαφρυ το χωμα...
-
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?