-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id990/daily_report_20100823.pdf99 κρούσματα και 8 θάνατοι so-far....
και κλείνουμε και το θέμα της H1N1 με τον τελικό απολογισμό... με 149 θανάτους (με τους τελευταίους 3 την 14η εβδομάδα) και την πλέον θιγόμενη αριθμητικά ομάδα να βρίσκεται στο 50-54 με την ομάδα στο 70-74 να ακολουθεί.
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id99 ... 100526.pdf
Οι 149 θάνατοι δεν είναι μεγάλο νούμερο αλλά μεγαλύτερο των ~100 θανάτων από γρίπη το έτος. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια συνολικά 54 ανθρώπων στις ηλικίες 15-49 βλέπουμε ότι το κόστος των μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, που δεν κατάφερε τα αναμενόμενα λόγω τελικά της μικρής αποδοχής του εμβολισμού από το γενικό πληθυσμό, θα μπορούσε να επιφέρει με τη μείωση των θανάτων στην ηλικία αυτή στο μισό ένα κόστος περίπου ίσο με 1 εκατ. ευρώ το άτομο. Σε σχέση με το κόστος που εκτιμάται στα 3 εκατ. ευρώ το άτομο η όλη επιχείρηση θα χαρακτηριζόταν επιτυχής αν και εφόσον οι Έλληνες δεν άκουγαν τα κανάλια αλλά τις αρχές.....
Περιέργεια: Πως προκύπτουν τα 1 & 3 εκατ. ευρώ το άτομο; Επίσης η προτελευταία πρόταση σου με μπερδεύει ...
Ένα άλλο που πιστεύω πως έγινε με την H1N1 είναι πως πλέον περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό περισσότερα εμβόλια (δείτε parents.gr για παράδειγμα) -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id990/daily_report_20100823.pdf
99 κρούσματα και 8 θάνατοι so-far....
και κλείνουμε και το θέμα της H1N1 με τον τελικό απολογισμό... με 149 θανάτους (με τους τελευταίους 3 την 14η εβδομάδα) και την πλέον θιγόμενη αριθμητικά ομάδα να βρίσκεται στο 50-54 με την ομάδα στο 70-74 να ακολουθεί.
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id99 ... 100526.pdf
Οι 149 θάνατοι δεν είναι μεγάλο νούμερο αλλά μεγαλύτερο των ~100 θανάτων από γρίπη το έτος. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια συνολικά 54 ανθρώπων στις ηλικίες 15-49 βλέπουμε ότι το κόστος των μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, που δεν κατάφερε τα αναμενόμενα λόγω τελικά της μικρής αποδοχής του εμβολισμού από το γενικό πληθυσμό, θα μπορούσε να επιφέρει με τη μείωση των θανάτων στην ηλικία αυτή στο μισό ένα κόστος περίπου ίσο με 1 εκατ. ευρώ το άτομο. Σε σχέση με το κόστος που εκτιμάται στα 3 εκατ. ευρώ το άτομο η όλη επιχείρηση θα χαρακτηριζόταν επιτυχής αν και εφόσον οι Έλληνες δεν άκουγαν τα κανάλια αλλά τις αρχές.....
Περιέργεια: Πως προκύπτουν τα 1 & 3 εκατ. ευρώ το άτομο; Επίσης η προτελευταία πρόταση σου με μπερδεύει ...
Ένα άλλο που πιστεύω πως έγινε με την H1N1 είναι πως πλέον περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό περισσότερα εμβόλια (δείτε parents.gr για παράδειγμα)Το 1 εκατ...
πάρε τον αριθμό των θανόντων στην κατηγορία 15-49 και διαίρεσε το με το μισό (καθώς μιλάμε και για βεβαρημένες περιπτώσεις που δεν θα είχαν επιζήσει anyway) και στη συνέχεια το νούμερο αυτό θέσε το ως διαιρέτη στο κόστος του εμβολιασμού.
Τα 3 εκατ.
Είναι η μέση απώλεια από τον απροσδόκητο-πρόωρο θάνατο ενός ατόμου στην αρχή της παραγωγικής του ηλικίας.
-
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον ιό του ΔΝ
http://www.keelpno.gr/home/
αντιγράφω την τελευταία πρόταση:>Εκτιμάται λοιπόν ότι και στην χώρα μας θα συνεχίσουν πιθανώς να εμφανίζονται περιστατικά λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου έως και τον Σεπτέμβριο. -
Ξεθάβοντας το θέμα...
Δύο ασθενείς στην εντατική λόγω γρίπης
http://www.protothema.gr/health-and-lif ... ?aid=99725
Ο H1N1 επιστρέφει το 2011 με τα πρώτα κρούσματα. Το ευτυχές γεγονός (κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο από τα media) είναι ότι το περσινό τρομερό και φοβερό εμβόλιο που σκοπό είχε να εξοντώσει την υπερήφανη Ελληνική φυλή είναι φέτος ενσωματωμένο στο εμβόλιο της απλής εποχικής.
Που είστε ρε Δημοσιογράφοι παντολόγοι....
-
Ναι, είδα και εγώ χθές αυτό
Αλβανία: 20 κρούσματα της γρίπης Α/H1N1 αλλά μάλλον φυσιολογικό το θεωρώ.Όσο για το άρθρο του παραπάνω από το Πρώτο ΘΕΜΑ έχω να πω πως η τελευταία παράγραφος είναι η κλασσική του έμμεσου εκφοβισμού: Ήταν απόλυτα υγιής και κινδυνεύει να πεθάνει --> κάντε το εμβόλιο. Για μένα όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που χτύπησε σοβαρά η νέα γρίπη πέρυσι σίγουρα έχουν κάποιο θέμα υγείας που η τρέχουσα ιατρική δεν μπορεί να διαγνώσει.
Όσο για την ενσωμάτωση του στελέχους του Η1Ν1 στο κοινό αντιγριπικό το αποτέλεσμα θα είναι ο κόσμος να το μάθει και μάλλον να πέσουν οι πωλήσεις του.
-
Αυτό γιατί απλά όταν έχεις καλιεργήσει τον πανικό θα εισπράξεις την κοινωνική θύελλα. Πάντως πέρυσι με τόσα εκατ. εμβολιασμούς σε όλο το κόσμο δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο. Θα ήθελα να δω στατιστικές (που θα υπάρχουν) με τις αντιδράσεις στον εμβολιασμό πάντως για να τις τρίξω στη μούρη των επιδημιολόγων δημοσιογράφων (Αυτιά, Παπαδάκη, Πρετεντέρη, Οικονόμου κ.α.)
-
Νεκρός 57χρονος στη Λαρισα απο τη νέα γρίπη..! Στο σύνολο 33 οι νεκροί και αναμένεται απο τους ειδικούς έξαρση της νόσου τις επόμενες εβδομάδες!
Μετά τις 12 θα φαίνεται στο διαδικτυο το άρθρο της τοπικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
-
http://www.keelpno.gr/images/stories/ke ... 070211.pdf
Δυστυχώς οι νεκροί είναι 34. Αλλά εφόσον δεν το λένε τα κανάλια αυτό δεν συμβαίνει. Άλλωστε θα χαλάσει το αλάθητο των Παντολόγων Δημοσιογράφων αν παραδεχτούν ότι ο Η1Ν1 σκοτώνει.
Αντιγράφω δε από εδώ:
http://www.keelpno.gr/images/stories/ke ... 102011.pdf
Στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται προοδευτική αύξηση κρουσμάτων γρίπης τις τελευταίες εβδομάδες. Επιπλέον κατά τις εβδομάδες 48-49/2010 αναφέρθηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων γρίπης με σοβαρή κλινική εικόνα, που έχρηζαν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην πλειοψηφία τους τα κρούσματα αυτά αφορούσαν άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ενώ έως και τις 16 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι. Από τις ιολογικές αναλύσεις δεν έχει απομονωθεί μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης. Τονίζεται ότι κανένα από τα άτομα που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της πανδημικής γρίπης (2009-2010) ή το νέο εμβόλιο εποχικής γρίπης (2010-2011).
Εγώ προσωπικά αν ήμουν εισαγγελέας δεν θα ήθελα περισσότερα για να ασκήσω δίωξη για πιθανή ανθρωποκτονία κατά συρροή λόγω βαριάς αμέλειας ή πιθανού δόλου (ή ότι διάολο πάει στην περίπτωση αυτή ας με διορθώσει κάποιος νομικός) κατά όλων αυτών που πέρυσι ξιφουλκούσαν κατά της διαδικασίας των εμβολιασμών και κατά του εμβολίου του Η1Ν1. Είναι απαράδεκτο το 2011 να πεθαίνει κόσμος γιατί ορισμένοι εμπρός στα δωράκια των αντίπαλων φαρμακευτικών εταιρειών λένε και γράφουν ψέματα για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.
-
Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν όταν έμαθαν ότι 'κρυφά' προστέθηκε το εμβόλιο του Η1Ν1 στο εμβόλιο της εποχιακής γρίπης.
Εγώ βλέπω ότι όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο και δεν κόλλησαν πέρσι, φέτος αρρώστησαν ΟΛΟΙ - και είναι βαριά γρίπη, μέρες κρατάει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν όταν έμαθαν ότι 'κρυφά' προστέθηκε το εμβόλιο του Η1Ν1 στο εμβόλιο της εποχιακής γρίπης.
Εγώ βλέπω ότι όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο και δεν κόλλησαν πέρσι, φέτος αρρώστησαν ΟΛΟΙ - και είναι βαριά γρίπη, μέρες κρατάει.Τον κακό τους το καιρό. Το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο.
Και εγώ κόλλησα γρίπη αλλά δεν βρέθηκα κλινήρης (αν και απέφυγα τις ημέρες εκείνες κάθε κοινωνική επαφή). Η σύζυγος που πέρυσι δεν έκανε το εμβόλιο φοβούμενη με αυτά που άκουγε για πρώτη φορά τα τελευταία 10 έτη αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι με φρικτούς πόνους στα οστά και πυρετό.
-
Πολύ απόλυτο σε βρίσκω, στέκομαι μόνο στο παρακάτω:
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...Είναι απαράδεκτο το 2011 να πεθαίνει κόσμος γιατί ορισμένοι εμπρός στα δωράκια των αντίπαλων φαρμακευτικών εταιρειών λένε και γράφουν ψέματα για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.αν έτσι συμβαίνει δεν κατάλαβαν άραγε πως έβλαψαν γενικά τον κλάδο; μάλλον βλέπουν πολύ κοντόφθαλμα.
-
Η περσινή φάση με το 'φονικό' εμβόλιο στηρίχθηκε σε μη ιατρικά δεδομένα και περισσότερο σε πολιτικοϊδεολογικής φύσης κηρύγματα.
Οι κακές πολυεθνικές που κερδοσκοπούν στις πλάτες του κοσμάκη και θέλουν να εμφανίσουν κάτι απλό και φυσιολογικό, μια ιωσούλα τέλος πάντων, ως τέρας ανήμερο ώστε να πουλήσουν την άχρηστη πραγμάτεια τους. Λύση; Δεν κάνουμε το εμβόλιο. Λόγος; Θα κερδίσουν χρήματα οι φαρμακευτικές.
Άλλοι βαρεμένοι προχώρησαν σε συνωμοσιολογίες της μορφής 'οι εξουσιαστές της νέας τάξης θέλουν να ξεπαστρέψουν ένα 20-30% του κόσμου για να μειωθεί ο υπερβολικά μεγάλος πληθυσμός της γης'.Tέλος πάντων, αντί ανάλυσης της μαμακίας ορισμένων, το ακόλουθο είναι νομίζω επαρκές:
-
μια κόρη γνωστής της μάνας μου πέθανε σε 2 μέρες απ'τον Η1Ν1 και λέει δεν ήταν σε καμιά ευπαθή ομάδα. τι να πω, είναι τζόκερ. κι αν σου κάτσει;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Πολύ απόλυτο σε βρίσκω, στέκομαι μόνο στο παρακάτω:...Είναι απαράδεκτο το 2011 να πεθαίνει κόσμος γιατί ορισμένοι εμπρός στα δωράκια των αντίπαλων φαρμακευτικών εταιρειών λένε και γράφουν ψέματα για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.
αν έτσι συμβαίνει δεν κατάλαβαν άραγε πως έβλαψαν γενικά τον κλάδο; μάλλον βλέπουν πολύ κοντόφθαλμα.
ένας κλάδος που δεν καταλαβαίνει από κρίση δεν στέκεται καθόλου imho στο κατά πόσον θα θιγεί ή όχι ο ανταγωνιστής ή ο κλάδος γενικότερα.
Εν πάσει περιπτώσει συμφωνώ και με το manosk σε αυτό που αναφέρει περί ιδεολογημάτων. Το θέμα είναι ότι όπως και να έχει το πράγμα ο ηθικός αυτούργος δεν αλλάζει. Οι αιτίες μπορεί να είναι άγνοια (καλό σενάριο) ως δόλος (κακό σενάριο).
-
30κάτι άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους και αν είχαν εμβολιαστεί, λογικά, θα ήταν ανάμεσά μας. Ανάμεσα σε αυτούς και νέοι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα από πνευμονίες από τη νέα γρίπη και για άλλα περιστατικά που πρέπει να νοσηλευθούν σε μονάδα (τροχαία, χειρουργεία κλπ) γίνεται αγώνας να βρεθεί κρεβάτι κάπου στη χώρα.Αυτή είναι η κατάσταση (και δεν είναι απλή).
-
κ έχουμε και τους π@π@ρες φαρμακοποιούς και γιατρούς, συνδικαλιστές κοινώς, που ασκούν βέτο και τα κρατάνε όλα κλειστά... λες και είναι αυτοί ο νόμος πάτε ρε κανά εξωτερικό να ξεστραβωθείτε
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Tέλος πάντων, αντί ανάλυσης της μαμακίας ορισμένων, το ακόλουθο είναι νομίζω επαρκές:
Μου αρέσει το σαρκαστικό στυλ του DrHouse αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη:
http://ariadni144.wordpress.com/2010/12 ... -the-dark/
-
mesastou πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον τις θέσεις σου (εξάλλου και σήμερα πολλοί γιατροί ασκούν κριτική για τον παραγκωνισμό τεχνικών και θεραπειών της παραδοσιακής ιατρικής και τη στείρα άρνηση προς αυτές) αλλά με το συμπάθειο κιόλας, στη σελίδα του parents.gr που παραθέτεις, λίγα ποστ πιο κάτω αναφέρεται το εξής:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Maggie
Ίσως κάποιες ασθένειες είναι καλύτερο να τις περνάμε στην παιδική ηλικία. Πχ τα αγοράκια μαγουλάδες και τα κοριτσάκια ερυθρά για να μην το έχουν το άγχος ως ενήλικεςΑυτό ακριβώς μου είπε και η γιατρός του μωρού μου! Εξάλλου, όπως μου είπε, οι ασθένειες αυτές ενισχύουνε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών μας.
Θα έπρεπε να παρακαλάμε να μην κολλήσουν τα αγόρια μαγουλάδες (ή αλλιώς παρωτίτιδα). Κοινή επιπλοκή (περίπου 20%) της παρωτίτιδας στους εφήβους είναι η ορχίτιδα με δυνητικά δυσμενείς επιπτώσεις στη σπερματογένεση, η οποία μάλιστα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά αφού μιλάμε για ίωση. Δεν ξέρω ποια γιατρός το είπε αυτό αλλά όταν στην Αμερική έπεσε επιδημία παρωτίτιδας σε μια κοινότητα υπερορθόδοξων Εβραίων, οι έφηβοι γιοι τους μάλλον δεν εκτίμησαν το γεγονός ότι παρέμεναν ανεμβολίαστοι...
Offtopic.
Μεγάλο όπλο για τους επικριτές του εμβολιασμού ήταν το περίφημο άρθρο του Wakefield για τη σύνδεση του εμβολίου MMR (το γνωστό τριπλό ερυθράς - ιλαράς - παρωτίτιδας) με τον αυτισμό, που δημοσιεύθηκε μάλιστα στο Lancet το 1998. Το άρθρο δέχθηκε σωρεία κριτικής, αποσύρθηκε στην πορεία, ενώ πριν λίγο καιρό στο editorial του British Medical Journal η συντάκτης χαρακτηρίζει 'απάτη' το άρθρο καθώς αποδεικνύεται ότι ο Wakefield 'ξέχασε' να αναφέρει πως μερικά από τα παιδιά που εξέτασε είχαν αναπτύξει συμπτώματα αυτισμού πριν τον εμβολιασμό τους. -
Στους 58 οι νεκροί....!!!!! Θυμάται κανείς πόσοι ηταν περυσι...;;
Εγω πάντως έκανα το εμβόλιο την προηγούμενη εβδομάδα...Τώρα, αν θα πάω απο αυτό κι οχι απο τη γρίπη, θα δείξει το μέλλον...
-
ένας κλάδος που δεν καταλαβαίνει από κρίση
Σφάλμα...
Πέρα από αυτό νομίζω ότι πέρσυ το μεγάλο έγκλημα ήταν που ανέλαβαν οι παντογνώστες δημοσιογράφοι την ενημέρωση για κάτι που έχει σχέση με την υγεία. Καλούσαν πάσης φύσεως γιατρούς και γιατρέσες, οι οποίοι κανείς δεν ξέρει σε κάθε περίπτωση τι ζόρι μπορεί να τραβάνε και τι κίνητρο έχουν για να δηλώσουν το οτιδήποτε.
Σε καθαρά ιατρικό κομμάτι θεωρώ ότι ήταν μαλακία η αλαξοκωλιά της Γιαμαρέλου. Στην αρχή έλεγε όχι και μετά βουρ στον πατσά. Αυτό ήταν λίγο άκομψο και φάνηκε παράξενο.
Τώρα γενικότερα οι σοβαροί γιατροί στην πλειοψηφία τους έλεγαν ότι είναι ένα ακόμα εμβόλιο. Όποιος ανήκε σε ευπαθή ομάδα έπρεπε να το κάνει. Βέβαια ανακοινώνεται ότι κάποιοι που πέθαναν δεν ανήκαν σε ευπαθή ομάδα, αλλά με λίγο προσεκτικότερο ψάξιμο προκύπτει ότι αρκετοί (αν θυμάμαι καλά) ήταν παχύσαρκοι. Που σημαίνει ότι τελικά ήταν και μάλιστα καραμπινάτα.
Τώρα όσοι πίστεψαν πίπες περί μικροτσιπ 666, ότι οι φαρμακευτικές μόλυναν τα γουρούνια για να πουλήσουν, ότι κατέβηκε η Κίρκη από τον Όλυμπο και μετακόρφωσε τον Προμηθέα σε γουρούνι το οποίο μόλυνε τα υπόλοιπα και προέκυψε ο ιός να τους πω ότι ο Liako πρέπει να έχει ολοκληρώσει το νέο του πόνημα σχετικά με το θέμα, οπότε ξέρετε εσείς 2310521010 και δεν θυμάμαι το νούμερο καλά...
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?