-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
τι παίζει με την αρρώστια των κουνουπιών στην Β. Ελλάδα? την Κυριακή ανεβαίνω Χαλκιδική για μια βδομάδα, θα έχω πρόβλημα? θα κυκλοφορώ αλειμμένος με autan
Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας και σε άτομα με μειωμένες αντοχές του ανοσοποιητικού.
Tους συνηθεις υποπτους δηλαδη
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
New 'superbug' hits UK hospitals
Λέτε να έχουμε κάτι τέτοιο φέτος;Δεν ξερω αν θα είναι αυτό, αλλα και να μην είναι το συγκεκριμμένο, κατι θα πρέπει να βρουν επειγόντως! Αν όχι καθε χρόνο, τουλάχιστον καθε 2ο, κάτι θα πρέπει να υπάρχει, να είμαστε στην τσίτα...!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι παίζει με την αρρώστια των κουνουπιών στην Β. Ελλάδα? την Κυριακή ανεβαίνω Χαλκιδική για μια βδομάδα, θα έχω πρόβλημα? θα κυκλοφορώ αλειμμένος με autanΜε τσίμπησαν άπειρα κουνούπια αυτές τις μέρες, ότι είδη θες, τίγρης, λεοπάρδαλη, τσίταχ και δεν συμμαζεύεται, αλλά δεν έπαθα κάτι.
Επειδή βαρέθηκα να πρήζομαι όμως, αγόρασα ένα spray με φυσικά εκχυλίσματα που μπορείς να βρεις σε φαρμακείο και ψεκαζόμουν συνέχεια και έκανε δουλειά στις βραδυνές εξόδους.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
New 'superbug' hits UK hospitals
Λέτε να έχουμε κάτι τέτοιο φέτος;Δεν ξερω αν θα είναι αυτό, αλλα και να μην είναι το συγκεκριμμένο, κατι θα πρέπει να βρουν επειγόντως! Αν όχι καθε χρόνο, τουλάχιστον καθε 2ο, κάτι θα πρέπει να υπάρχει, να είμαστε στην τσίτα...!
Εγώ προτείνω μετάλλαξη του Η1Ν1..Να αγοράσουμε και κάνα εμβολιάκι..
-
*Ακόμη δύο άτομα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης διαγνώστηκαν εργαστηριακά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως γνωστοποίησε το Σάββατο ο διοικητής του νοσοκομείου Πέτρος Σερίδης.
Ωστόσο χθές, Παρασκευή, πήραν εξιτήριο δύο ασθενείς, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται εννέα.
Στο νοσοκομείο της Βέροιας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 12 άτομα, στα έξι από τα οποία έχει ταυτοποιηθεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.
Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) την Παρασκευή «ανέβαζε» τον αριθμό των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα σε 34, ενώ το Σάββατο δεν εκδόθηκε νέα ανακοίνωση.*
http://www.apogevmatini.gr/?p=90486 -
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1856282
5 νεκροί (παππούδες) και 77 κρούσματα ....
-
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
SΟS για το μικρόβιο που νικάει τα αντιβιοτικάΝαι, είναι αυτό που έγραψα και εγώ ποιό πάνω.
Το καλό του να είναι κανείς μαθημένος (και ταυτόχρονα και το ανοσοποιητικό του) να περνάει τις λοιμώξεις χωρίς αντιβίωση είναι πως τρομάζει λιγότερο όταν διαβάζει αυτά που θα έρθουν. Το παραπάνω άρθρο γράφει πολλά για τα αντιβιοτικά, μάλλον γνωστά σχεδόν σε όλους όσους ασχολούνται, αλλά στην πράξη ... κατανοώ ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν για διάφορους λόγους. Σίγουρα κάποιος γιατρός μπορεί να μας εξηγήσει παραπάνω...Βάλτε στοιχήματα για φέτος το φθινόπωρο, ΝDΜ-1 vs ιός του Δυτικού Νείλου Προς το παρόν 2 αλλά μέχρι να λήξει το ματς έχουμε πολύ χρόνο. Ο 'διαιτητής' λόγω της αποκαλυμμένης φέτος κρίσης πρέπει να είναι τσιγκούνης και καλύτερος ερευνητής από ότι έκανε με την H1N1.
-
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id99 ... 100823.pdf
99 κρούσματα και 8 θάνατοι so-far....
και κλείνουμε και το θέμα της H1N1 με τον τελικό απολογισμό... με 149 θανάτους (με τους τελευταίους 3 την 14η εβδομάδα) και την πλέον θιγόμενη αριθμητικά ομάδα να βρίσκεται στο 50-54 με την ομάδα στο 70-74 να ακολουθεί.
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id99 ... 100526.pdf
Οι 149 θάνατοι δεν είναι μεγάλο νούμερο αλλά μεγαλύτερο των ~100 θανάτων από γρίπη το έτος. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια συνολικά 54 ανθρώπων στις ηλικίες 15-49 βλέπουμε ότι το κόστος των μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, που δεν κατάφερε τα αναμενόμενα λόγω τελικά της μικρής αποδοχής του εμβολισμού από το γενικό πληθυσμό, θα μπορούσε να επιφέρει με τη μείωση των θανάτων στην ηλικία αυτή στο μισό ένα κόστος περίπου ίσο με 1 εκατ. ευρώ το άτομο. Σε σχέση με το κόστος που εκτιμάται στα 3 εκατ. ευρώ το άτομο η όλη επιχείρηση θα χαρακτηριζόταν επιτυχής αν και εφόσον οι Έλληνες δεν άκουγαν τα κανάλια αλλά τις αρχές.....
-
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id990/daily_report_20100823.pdf99 κρούσματα και 8 θάνατοι so-far....
και κλείνουμε και το θέμα της H1N1 με τον τελικό απολογισμό... με 149 θανάτους (με τους τελευταίους 3 την 14η εβδομάδα) και την πλέον θιγόμενη αριθμητικά ομάδα να βρίσκεται στο 50-54 με την ομάδα στο 70-74 να ακολουθεί.
http://www.keelpno.gr/keelpno/2010/id99 ... 100526.pdf
Οι 149 θάνατοι δεν είναι μεγάλο νούμερο αλλά μεγαλύτερο των ~100 θανάτων από γρίπη το έτος. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια συνολικά 54 ανθρώπων στις ηλικίες 15-49 βλέπουμε ότι το κόστος των μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, που δεν κατάφερε τα αναμενόμενα λόγω τελικά της μικρής αποδοχής του εμβολισμού από το γενικό πληθυσμό, θα μπορούσε να επιφέρει με τη μείωση των θανάτων στην ηλικία αυτή στο μισό ένα κόστος περίπου ίσο με 1 εκατ. ευρώ το άτομο. Σε σχέση με το κόστος που εκτιμάται στα 3 εκατ. ευρώ το άτομο η όλη επιχείρηση θα χαρακτηριζόταν επιτυχής αν και εφόσον οι Έλληνες δεν άκουγαν τα κανάλια αλλά τις αρχές.....
βρε δε ξαναβγαινει η ΝΔ, ξεχνα το λεμε!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βρε δε ξαναβγαινει η ΝΔ, ξεχνα το λεμε!
Τώρα αυτό που κολλάει??? Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό και αυτό που είδα είναι ότι ξόδεψα εκατ. ευρώ για 12 εκατ. δόσεις και από αυτές πάνω από το 80% πήγε στο διάολο. Είδα όμως και 54 θύματα στην ηλικία ως 49 μία ηλικία που σχεδόν ποτέ δεν απειλούνταν από τη γρίπη. Αν τελικά δεν είχαν ακούσει τα κανάλια κάποιοι και είχαν εμβολιαστεί και είχαν σωθεί οι μισοί από αυτούς κέρδος δεν θα είχα?
Όταν μιλάμε για νεκρούς δεν έχω και πολύ όρεξη για αστεία ειδικά όταν μιλάμε για ηλίθιους θανάτους που έχουν προκληθεί λόγω της ακατάσχετης λογοδιάρροιας των καναλιών. (no offence taken or given)....
-
ε αφου δεν υπηρχε κυβερνηση βρε Χρηστο, τα ΜΜΕ εκαναν το 'παιχνιδι' τους
εννοειται οτι δεν κανουμε αστεια με τους θανατους ανθρωπων σε καμια περιπτωση.
-
Aυτό το κουνουπάκι το ξέρετε...;;; 2 σκότωσα εκει που ημουν διακοπές...!!
Απο χθες εχω πυρετό και πολλούς μυικούς πόνους!! Ελπίζω να μη σχετίζονται με τσίμπημα απο το συγκεκριμμένο κουνουπι.... -
Ο ιος του Δυτικου Νειλου νομιζω οτι δεν αποτελει απειλη για τον μεσο ανθρωπο,παρα μονο για πολυ καταπονημενους και ηλικιωμενους οργανισμους
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο ιος του Δυτικου Νειλου νομιζω οτι δεν αποτελει απειλη για τον μεσο ανθρωπο,παρα μονο για πολυ καταπονημενους και ηλικιωμενους οργανισμουςτο καλο ειναι πως αν κλεισετε την τηλεοραση ολοι αυτοι οι ιοί εξαφανιζονται.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Aυτό το κουνουπάκι το ξέρετε...;;; 2 σκότωσα εκει που ημουν διακοπές...!!
Απο χθες εχω πυρετό και πολλούς μυικούς πόνους!! Ελπίζω να μη σχετίζονται με τσίμπημα απο το συγκεκριμμένο κουνουπι....Τιγρης;
-
yeap....
-
yeap....Οποτε δεν εχει σχεση με τον ιο του Δυτικου Νειλου .Εκτος αν τα ποστ ηταν ασχετα μεταξυ τους και εγω τα μπερδεψα
Spartan περαστικα,δεν θα ειναι τιποτα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
yeap....
Οποτε δεν εχει σχεση με τον ιο του Δυτικου Νειλου .Εκτος αν τα ποστ ηταν ασχετα μεταξυ τους και εγω τα μπερδεψα
χμμμ δεν ξέρω...
σύμφωνα με αυτό....
http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_tiger_mosquito
*It is known that Aedes albopictus can transmit pathogens and viruses, such as the West Nile Virus, Yellow fever virus, St. Louis Encephalitis, Dengue fever, and Chikungunya fever.[50]
....
[50] ^ P. Hochedez et al. (2006): Chikungunya Infection in Travelers. Emerging Infectious Diseases. 12(10):1565–1567 ISSN 1080-6040 (PDF (128 kB)). *
spartan δεν κάνεις καμία επίσκεψη σε κανέναν παθολόγο? Όχι τίποτα άλλο για να είσαι βέβαιος!
-
yeap....
Οποτε δεν εχει σχεση με τον ιο του Δυτικου Νειλου .Εκτος αν τα ποστ ηταν ασχετα μεταξυ τους και εγω τα μπερδεψα
χμμμ δεν ξέρω...
σύμφωνα με αυτό....
http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_tiger_mosquito
*It is known that Aedes albopictus can transmit pathogens and viruses, such as the West Nile Virus, Yellow fever virus, St. Louis Encephalitis, Dengue fever, and Chikungunya fever.[50]
....
[50] ^ P. Hochedez et al. (2006): Chikungunya Infection in Travelers. Emerging Infectious Diseases. 12(10):1565–1567 ISSN 1080-6040 (PDF (128 kB)). *
Ακριβώς Χρίστο....!!
Bill, το κουνούπι τίγρης εκτος των αλλων ασθενειών, μεταδίδει και αυτόν του Δυτικού Νείλου!!!
Το ένα απο τα δυο που είδα το έβγαλα φωτογραφίες, αφου το σκότωσα. Καποια στιγμή θα τις ανεβάσω να το δείτε, μηπως και κάνω λάθος, αλλα είμαι βέβαιος 99% οτι πρόκειται γι΄αυτό!
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?