-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
I hope I get swine flu.Αρκετά ενδιαφέρον και με χαρακτήρα.
Ναι και κάτι ακόμα:
http://articles.mercola.com/sites/artic ... ction.aspx
Ο mercola φυσικά είναι κάπως αιρετικός γενικά οπότε αφήστε τα σχόλια αν σας ενοχλεί αυτή η εναλλακτική προσέγγιση της υγείας. -
Κυκλοφόρησε. Μήπως κάνουμε ένα group-buy;
-
H άποψη της ομοιοπαθητικής όπως γράφτηκε το 2003
http://www.classical-homeopathy.gr/text ... nation.htmκαι όπως γράφτηκε πολύ πρόσφατα:
http://www.homeopathy.gr/homeopathy/swi ... h1n1.shtml
και περιλαμβάνει και πολλές πληροφορίες για την νέα γρίπη και όχι μόνο. -
Εφαρμόστηκαν και στα σχολεία τα μέτρα κατά της νέας γρίπης και στο σχολείο που πηγαίνονυν τα παιδιά μου πληρώνουμε και καθαρίστρια να καθαρίζει κάθε λίγο τα πόμολα και τους διαδρόμους.
Φυσικά με λεφτά των γονέων
Αλλά (?) πρόσφατα έμαθα από τα παιδιά μου, ότι στην γυμναστική, τους εξαναγκάζουν να κάνουν ασκήσεις εδάφους στην αυλή, σε μερικές από τις οποίες κυλιούνται και σέρνονται στο τσιμέντο πάνω στις βρωμιές και στις κουτσουλιές πουλιών και σε κάθε είδους ακαθαρσίες.
Αυτό πως συμβιβάζεται με το προηγούμενο και με τα μέτρα κατά της νέας γρίπης
Όταν πήγα στον διευθυντή να τον ενημερώσω και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε (π.χ. αγορά στρωμάτων, αλλαγή ασκήσεων κ.λ.π.), πήρα την αποστομωτική απάντηση:
'Εμείς δεν έχουμε γυνμναστήριο, αυτές τις υποδομές έχουμε και με αυτές λειτουργούμε .... δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...'
Μάλιστα ήταν ανένδοτος για κάθε πρόταση π.χ. αλλαγής ασκήσεων, στρωμάτων κ.λ.π. λέγοντας ότι:
'Δεν μπορώ να επέμβω στην δουλειά συναδέλφου...'
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν όλα αυτά τα μέτρα γίνονται για το θεαθήναι και μόνο και λόγω ευθυνοφοβίας παρά για την ουσία.
Μπορείτε να μου πείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει ένας γονέας στην θέση μου;
Εδώ φοβόμαστε μην κολήσουν γρίπη των χοίρων τα παιδιά από το μολύβι που έπεσε κάτω ενώ ταυτόχρονα τα εκθέτουμε αναγκαστικά σε άμεσο κίνδυνο στην γρίπη των πτηνών (και άλλες μολύνσεις) εξαναγκάζοντάς τα να κυλιούνται και να σέρνονται πάνω σε κουτσουλιές πουλιών!!!!
Πολύ φοβάμαι ότι από εμάς θα ξεκινήσει η μετάλλαξη της νέας γρίπης (Χοίρων - πουλιών) που φοβούνται όλοι οι επιστήμονες -
τουλάχιστον δεν είναι ακαθαρσίες από ... χοίρους
επίσης, πιστεύω ότι είσαι λίγο υπερβολικός, ακόμα και να αρρωστήσει ένα παιδί δεν είναι τόσο τρομερό, 'η αρρώστια για τη βιολογία είναι ένας μηχανισμός εξελικτικός και ένας μηχανισμός προσαρμογής'.
Θυμάμαι τα Χριστούγεννα που συζητούσα με κάποιους γιατρούς (κλασσικούς) και ένας μου έλεγε πως τα παιδιά του παίζανε μπάλα με ψωμί και μετά ... τους άφηνε και το τρώγανε. Active immunization το ονόμασε και φυσικά μου φάνηκε κάπως ακραίο ..... αλλά όχι και πολύ
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Εφαρμόστηκαν και στα σχολεία τα μέτρα κατά της νέας γρίπης και στο σχολείο που πηγαίνονυν τα παιδιά μου πληρώνουμε και καθαρίστρια να καθαρίζει κάθε λίγο τα πόμολα και τους διαδρόμους.
Φυσικά με λεφτά των γονέων
Αλλά (?) πρόσφατα έμαθα από τα παιδιά μου, ότι στην γυμναστική, τους εξαναγκάζουν να κάνουν ασκήσεις εδάφους στην αυλή, σε μερικές από τις οποίες κυλιούνται και σέρνονται στο τσιμέντο πάνω στις βρωμιές και στις κουτσουλιές πουλιών και σε κάθε είδους ακαθαρσίες.
Αυτό πως συμβιβάζεται με το προηγούμενο και με τα μέτρα κατά της νέας γρίπης
Όταν πήγα στον διευθυντή να τον ενημερώσω και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε (π.χ. αγορά στρωμάτων, αλλαγή ασκήσεων κ.λ.π.), πήρα την αποστομωτική απάντηση:
'Εμείς δεν έχουμε γυνμναστήριο, αυτές τις υποδομές έχουμε και με αυτές λειτουργούμε .... δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...'
Μάλιστα ήταν ανένδοτος για κάθε πρόταση π.χ. αλλαγής ασκήσεων, στρωμάτων κ.λ.π. λέγοντας ότι:
'Δεν μπορώ να επέμβω στην δουλειά συναδέλφου...'
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν όλα αυτά τα μέτρα γίνονται για το θεαθήναι και μόνο και λόγω ευθυνοφοβίας παρά για την ουσία.
Μπορείτε να μου πείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει ένας γονέας στην θέση μου;
Εδώ φοβόμαστε μην κολήσουν γρίπη των χοίρων τα παιδιά από το μολύβι που έπεσε κάτω ενώ ταυτόχρονα τα εκθέτουμε αναγκαστικά σε άμεσο κίνδυνο στην γρίπη των πτηνών (και άλλες μολύνσεις) εξαναγκάζοντάς τα να κυλιούνται και να σέρνονται πάνω σε κουτσουλιές πουλιών!!!!
Πολύ φοβάμαι ότι από εμάς θα ξεκινήσει η μετάλλαξη της νέας γρίπης (Χοίρων - πουλιών) που φοβούνται όλοι οι επιστήμονεςΔυστυχως εχεις καταληφθει απο πανικο και δεν σκεφτεσαι καθαρα.
Προκειται για μια γριππη,οχι για πανουκλα. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
τουλάχιστον δεν είναι ακαθαρσίες από ... χοίρουςΔεν αποκλείεται να είναι και από χοίρους ή σκύλους ή ανθρώπους μιας και μιλάμε για μια μια αυλή όπου πατάνε εκατοντάδες άτομα
επίσης, πιστεύω ότι είσαι λίγο υπερβολικός, ακόμα και να αρρωστήσει ένα παιδί δεν είναι τόσο τρομερό, 'η αρρώστια για τη βιολογία είναι ένας μηχανισμός εξελικτικός και ένας μηχανισμός προσαρμογής'.
Συμφωνώ απολύτως, κι εγώ μαζί σου, αλλά ποιός ο λόγος τότε να πλένουν τα χέρια τους όταν τους πέφτει το μολύβι κάτω ή γιατί να καθαρίζονται οι διάδρομοι και τα πόμολα κάθε λίγο;
Δεν είναι λίγο ( ) υποκριτικό και άνευ ουσίας αυτό;
Ή παίρνουμε μέτρα ή όχι, αλλιώς δεν μας αφορά η ουσία αλλά το να ακολουθούμε κάποιους κανόνες απλά για να αποφύγουμε τυχόν ευθύνη που θα προκύψει ... και δεν αναφέρομαι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά και στο υπουργείο που έβγαλε αυτούς τους κανονισμούς.
Για να μην πω και για εμάς τους ίδους και τις δουλειές μας όπου μας λένε ότι αν βήχουμε ή έχουμε πυρετό να μείνουμε σπίτι μέχρι να αναρώσουμε πλήρως
Φυσικά για κάθε μέρα απουσίας χρειάζεται χαρτί από το ΙΚΑ, άντε πάνε να πεις το ΙΚΑ ότι θέλω άδεια γιατί βήχωΘυμάμαι τα Χριστούγεννα που συζητούσα με κάποιους γιατρούς (κλασσικούς) και ένας μου έλεγε πως τα παιδιά του παίζανε μπάλα με ψωμί και μετά ... τους άφηνε και το τρώγανε. Active immunization το ονόμασε και φυσικά μου φάνηκε κάπως ακραίο ..... αλλά όχι και πολύ
Και εμείς όταν είμασταν μικροί αυτό κάναμε αλλά τότε είχαμε απλούς χοίρους, απλά πουλιά και απλές γρίπες, τώρα όλα αυτά κάπου μπλέξανε τα μπούτια τους με τα γνωστά αποτελέσματα
@tiger
Κανένας πανικός, την βλακεία δεν μπορώ. -
Μετά από δύο χρονια στην ολλανδία, έχω πλέον πειστεί ότι οι έλληνες γονείς είναι υποχόνδριοι.
Πρέπει να δείτε πως αφήνουν τα ολλανδάκια να παίζουν και με τί συνθήκες κυκλοφορούν, και πιστέψτε με, είναι πολύ πιο υγιής λαός από μας. Αυτό με τις λάσπες και τις κουτσουλιές δε, ούτε καν να σκεφτείς να το πεις εδώ
Αν πεις σε έλληνα γονιό άσε το παιδί να πάει με το ποδήλατο με 5 βαθμούς έξω, θα σε πεί εγκληματία Καλά, το να βρέχει δεν το συζητώ καν, θα σε πάει μέσα για αμέλεια ανηλίκουΝομίζω ότι παραείμαστε υστερικοί σε κάποια πράγματα.
δεν το λέω επί προσωπικού кlong, απλά με αφορμή τα γραφόμενά σου. -
+1
Λαός της υπερβολής και του πανικού γενικά. -
Ο χρήστης klong έγραψε:
...
Συμφωνώ απολύτως, κι εγώ μαζί σου, αλλά ποιός ο λόγος τότε να πλένουν τα χέρια τους όταν τους πέφτει το μολύβι κάτω ή γιατί να καθαρίζονται οι διάδρομοι και τα πόμολα κάθε λίγο;
Δεν είναι λίγο ( ) υποκριτικό και άνευ ουσίας αυτό;Το να καθαρίζονται τα πόμολα το θεωρώ πολύ λογικό επειδή κάποιο παιδί μπορεί να φτερνίστηκε και στην συνέχεια να έπιασε το πόμολο. Ομοίως για τους διακόπτες και όπου αλλού πιάνει χέρι. Το πάτωμα όμως καθώς και την αυλή δεν το καταλαβαίνω.
Θυμάμαι τα Χριστούγεννα που συζητούσα με κάποιους γιατρούς (κλασσικούς) και ένας μου έλεγε πως τα παιδιά του παίζανε μπάλα με ψωμί και μετά ... τους άφηνε και το τρώγανε. Active immunization το ονόμασε και φυσικά μου φάνηκε κάπως ακραίο ..... αλλά όχι και πολύ
Και εμείς όταν είμασταν μικροί αυτό κάναμε αλλά τότε είχαμε απλούς χοίρους, απλά πουλιά και απλές γρίπες, τώρα όλα αυτά κάπου μπλέξανε τα μπούτια τους με τα γνωστά αποτελέσματα
Όπως και να είναι τα τέκνα μας πρέπει να αναπτύξουν ισχυρό ανοσοποιητικό για το σημερινό περιβάλλον. Δεν μπορούμε να τα κλείσουμε και σε γυάλα, μετά θα έχουν άλλα προβλήματα (ψυχολογικά).
Τα σημαντικά θέματα υγείας εξάλλου είναι τα **χρόνια **όπως γράφει και ο Βυθούλκας που παρέθεσα νωρίτερα. Μια γρίπη, πνευμονία, μόλυνση που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα την ξεπεράσουμε δεν είναι παρά ... εκπαίδευση του ανοσοποιητικού μας.
Θυμήθηκα τώρα και το 'μην τρέχεις, θα ιδρώσεις και θα αρρωστήσεις' των υπερπροστατευτικών γιαγιάδων κυρίως -
κυκλοφορεί μια ίωση αυτό τον καιρό που χτυπάει στο στομάχι (εμετούς κλπ). με χτύπησε κ μένα. δεν ανέβασα όμως πυρετό >37.5 ούτε διάρροια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μετά από δύο χρονια στην ολλανδία, έχω πλέον πειστεί ότι οι έλληνες γονείς είναι υποχόνδριοιΜπα, δεν ειναι υποχονδριοι, απλα ειναι, οπως εγραψε ο Κων/νος, θεμα
[...] υπερβολής και πανικού γενικά
Υποχονδριοι ειναι οι γιαπωνεζοι
Θυμήθηκα τώρα και το 'μην τρέχεις, θα ιδρώσεις και θα αρρωστήσεις' των υπερπροστατευτικών γιαγιάδων κυρίως
αναφερεσαι σε αυτες τις γιαγιαδες με τα κατοχικα συνδρομα που εχουν κανει τα παιδια παχυσαρκα;
-
Πολύ στα άκρα το πήγατε το θέμα.
Θεωρώ πρόληψη, κατά της γρίπης των χοίρων, το να καθαρίζω το πόμολο της πόρτας κάθε 10 λεπτά, αλλά δεν θεωρώ πρόληψη, κατά της γρίπης των πτηνών, το να μην πιάνω η να μην χώνω την μύτη μου στην κουτσουλιά
Στην πρώτη περίπτωση είσαι σωστός στην δεύτερη είσαι υποχόνδριοςΠοιός μίλησε να μην κάνει κάποιος γυμναστική με 5οC;
Σας πληροφορώ ότι τα δικά μου τα παιδιά κάνανε και με -5οC όλα αυτά τα χρόνια, αρκεί να μην έβρεχε και αυτό όχι για την βροχή αλλά γιατί δεν πορούσε να γίνει το άθλημα!Σε εξωσχολική δραστηριότητα φυσικά.
Όπως επίσης και όλο το καλοκαίρι στην άμμο κυλιότανε και παίζανε.Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν καταλάβατε το νόημα του θέματος.
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω διαφορετικά λοιπόν, και ας με διορθώσετε όπου κάνω λάθος.Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν ότι η γρίπη Η1Ν1 έχει μικρότερη θνησιμότητα και πιο ήπια συμπτώματα από την κοινή γρίπη, αλλά μεταδίδεται πολύ εύκολα (μέσω αναπνοής).
Αντίθετα με την γρίπη των πτηνών η οποία έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα και πιο επικίνδυνα συμπτώματα αλλά μεταδίδεται πολύ δύσκολα (μέσω επαφής).
Οι περισσότεροι επιστήμονες, σήμερα, φοβούνται μια μετάλλαξη η οποία θα προέλθει από άτομο που έχει κολλήσει και τις δύο γρίπες που μπορεί να μεταλλαχθούν σε μια άλλη μορφή η οποία θα κολλάει σαν την γρίπη των χοίρων και θα έχει την θνησιμότητα της γρίπης των πτηνών.Την γρίπη των χοίρων λίγο, πολύ όλοι θα την κολλήσουμε μιας και τα μέτρα που εφαρμόζονται πολύ μικρή προστασία προσφέρουν και δεν μπορείς να βάλεις τον πληθυσμό στην γυάλα. Πάντα θα υπάρχουν τα λεωφορεία, τα καταστήματα, οι κινηματογράφοι και γενικά τα μέρη όπου συνωστίζονται άνθρωποι.
Άρα νομίζω ότι όποιος πιστεύει ότι έχει μικρή πιθανότητα να κολήσει την γρίπη αυτή δεν πάει καλά.Παρόλα αυτά πήρανε μια σειρά μέτρων για την προστασία αυτή της γρίπης , και καλά κάνανε, αλλά με μικρές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά με ποιά λογική λές κάποιον υποχόνδριο όταν ζητάει, το ελάχιστο μέτρο, για να αποφύγει την πιθανότητα να κολήσει κάποιος την άλλη γρίπη που είναι πιο επικίνδυνη.
Μιλάμε για το ελάχιστο μέτρο δηλ. να μην υποχρεώνεις τα παιδιά να πιάνουν και να σέρνονται πάνω στις κουτσουλιές πουλιών!!!!
Αν το κάνανε στα δικά σας παιδιά (?) τι θα λέγατε άραγε;
Όσοι έχετε παιδιά -
Mάλλον σε παρεξηγήσαμε, αλλά απλά επισήμανα μια συμπεριφορά με αφορμή το σχόλιο.
όπως επίσης και το να καθαρίζει το πόμολο της πόρτας όταν έχεις 25 παιδάκια μέσα σε μια αίθουσα να συχνωτίζονται, ακουμπάνε τα θρανία κλπ κλπ, δεν νομίζω ότι θα προσφέρει απολύτως τπτ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mάλλον σε παρεξηγήσαμε, αλλά απλά επισήμανα μια συμπεριφορά με αφορμή το σχόλιο.όπως επίσης και το να καθαρίζει το πόμολο της πόρτας όταν έχεις 25 παιδάκια μέσα σε μια αίθουσα να συχνωτίζονται, ακουμπάνε τα θρανία κλπ κλπ, δεν νομίζω ότι θα προσφέρει απολύτως τπτ.
Ας μην παραβλέπουμε βέβαια και τους τεράστιους τζίρους των εταιρειών αυτών που πουλάνε αυτά τα μπουκαλάκια με τα αντισηπτικά τζέλ, καθώς και τα 8 εκατομύρια μη εγκεκριμένα εμβόλια που αγόρασε το Ελληνικό κράτος!!!!!
Ήθελα να ξέρω τι θα κάνει αν τυχόν προκύψει ότι έχουν σοβαρές παρενέργειες;
Α! Ξέχασα είπανε ότι στα παιδιά μας θα τα κάνουν μετά από γραπτή δήλωση αποδοχής των γονέων
Οπότε σου λέει δεν θα ζητήσεις και αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση, θα φταίς κιόλας διότι με δική σου υπογραφή εξέθεσες σε κίνδυνο το παιδί σου!!!
Σε τελική ανάλυση, υπάρχει πάντα και ο Ελληνικός Στρατός όπου σιγά μην σε ρωτήσουν κιόλας
Αυτό! Είναι το αθανατο Ελληνικό Κράτος. -
Θες να μας πεις οτι τα παιδια σου εκτελεσαν ασκησεις κατα τις οποιες επιαναν και επλαθαν κουτσουλιες πουλιων και στην συνεχεια κυλιονταν πανω τους;Αν ναι εχεις δικιο και ο καθηγητης ειναι το λιγοτερο ανωμαλος,αν οχι,εισαι υποχόνδριος ελληνάρας και πιστευω οτι τα παιδια σου- εφοσον ειναι σε ηλικια σχολειου- οταν βλεπουν μια κουτσουλια δεν σπευδουν να την...καταναλωσουν αλλα την αποφευγουν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θες να μας πεις οτι τα παιδια σου εκτελεσαν ασκησεις κατα τις οποιες επιαναν και επλαθαν κουτσουλιες πουλιων και στην συνεχεια κυλιονταν πανω τους;Αν ναι εχεις δικιο και ο καθηγητης ειναι το λιγοτερο ανωμαλος,αν οχι,εισαι υποχόνδριος ελληνάρας και πιστευω οτι τα παιδια σου- εφοσον ειναι σε ηλικια σχολειου- οταν βλεπουν μια κουτσουλια δεν σπευδουν να την...καταναλωσουν αλλα την αποφευγουν.Το έχεις σκ@τώσει πολύ το θέμα φίλε
Αλλά αφού επιμένεις θα έρθω στο επίπεδο αυτό (των σκ@τών δηλ.):
Σου έχει τύχει να σου κουτσουλίσουν το αυτοκίνητο; Όταν σου τύχει ανέβα πάνω του (όχι μέσα, πάνω ) και προσπάθησε να κάνεις κάμψεις, κοιλιακούς, ραχιαίους και να συρθείς με την κοιλιά χωρίς να πιάσεις ή να ακουμπήσεις καμμία κουτσουλιά.
Αν τα καταφέρεις γράψε μου τον τρόπο να τον μάθω στα παιδιά... -
Χθες το απόγευμα είχε ενημέρωση στο σχολείο του γιού μου για τη νέα γρίπη, ανάμεσα στα άλλα. Πήγα γιατί ακόμα και μια στο 1000000 περιμένω κάποτε να ακούσω κάτι ουσιαστικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν περίμενα βέβαια να είναι αυτή η φορά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πήγα πάντως προετοιμασμένη.
Ο γιατρός μας διάβασε το κλασσικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί παντού οπότε περίμενα το 'σημαντικό' από τις ερωτήσεις. Από τις οποίες προέκυψε ότι δεν υπάρχει σημαντικό:
Έχουμε τα ίδια συμπτώματα με την κοινή γρίπη, έχουμε τις ίδιες προφυλάξεις, έχουμε την ίδια αντιμετώπιση και έχουμε και ένα αδοκίμαστο εμβόλιο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά από κάπου εκεί και κάτω έβγαλα το DS και έπαιζα μέχρι να τελειώσει η παρωδία. Οκ, πληρώνω τα τζελ και τα απολυμαντικά που πρέπει να είναι κάθε μέρα στην τσάντα αλλά μην προσπαθείτε να με πείσετε ότι υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος. Οι βασικοί κανόνες που ίσχυαν μέχρι πέρυσι ισχύουν και τώρα.Η ουσία είναι πως περιμένουν το εμβόλιο για τα παιδιά κάπου Νοέμβρη, στους μεγάλους λίγο νωρίτερα (κάτι σε πειραματόζωα μου κάνει) και θα γίνεται απλά με τη συγκατάθεση. Δήλωσα ότι δεν ενδιαφέρομαι να κάνουν τα παιδιά μου το εμβόλιο και αποχώρησα με high score στο Mahjong.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Δήλωσα ότι δεν ενδιαφέρομαι να κάνουν τα παιδιά μου το εμβόλιο και αποχώρησα με high score στο Mahjong.μην ακούσω ότι πήγε χαμένος ο χρόνος σου λοιπόν
αντί να πάρεις την κάμερα να βγάλεις καμιά παρακμιακή θείτσα που πήγε να μάθει αν θα πεθάνει ή όχι
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?