-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δυστυχώς τα 'μυαλά πάνω απο το κεφάλι' είναι η κύρια αιτία και με άλλες επιμέρους παραμέτρους -τα γνωστά- δρόμοι, οδηγική συμπεριφορά και εμπειρία, συνθήκες κλπ.
Οι περισσότεροι έχουμε εμπειρίες απο εκείνη την ηλικία.
Το ότι είχε R8 λίγο ενδιαφέρει. Και με ένα Smart θα μπορούσε να έχει την ίδια καταληξη.+1
-
Δεν είναι απαραίτητο. Θα αναφέρω 2 περιστατικά που σε παρόμοια περίπτωση, άτομα χωρίς ζώνη σώθηκαν.
-
Μία φίλη γυρνάει σπίτι από δρόμο που ήξερα ΑΡΙΣΤΑ. Ξαφνικά και χωρίς να τρέχει, χάνει τον έλεγχο, φεύγει από τη στροφή, μπαίνει στο χωράφι και από το τράνταγμα πετιέται στο κάθισμα του συνοδηγού. Χτυπάει σε κολώνα που μπαίνει στη θέση του οδηγού. Αν φορούσε ζώνη ήταν νεκρή 1.000%, ενώ χωρίς ζώνη γλύτωσε με απλά πόνους από τα τραντάγματα.
-
Πατέρας φίλου, γυρνάει σπίτι από το εξοχικό, τελείως τύφλα. Φεύγει από το δρόμο λόγω χιονιού και καρφώνεται σε δέντρο. Από το τράνταγμα, πετάχτηκε σε άλλη θέση και γλύτωσε το κλαδί που μπήκε στη θέση του οδηγού. Κατέβηκε από το δέντρο, ανέβηκε την πλαγιά, περπάτησε μέχρι το σπίτι (2-3 Km) και το επόμενο πρωί που τον έψαχναν αστυνομίες, οικογένειες, όλο το χωριό, αυτός δε θυμόταν τίποτε απολύτως. Ξύπνησε φρέσκος-φρέσκος και έψαχνε να βρει πού είχε αφήσει το αυτοκίνητο. Το μόνο που τον υποψίασε ήταν οι πόνοι στο σώμα του - από τα τραντάγματα προφανώς - και σκέφθηκε να πάρει τηλέφωνο τη γυναίκα του να ρωτήσει πώς βρέθηκε στο χωριό ενώ έπρεπε να είναι στη δουλειά στην Αθήνα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως σε ένα ατύχημα, είναι τελικά θέμα τύχης αν θα σωθείς ή όχι. Μπορεί να έχεις πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να την πατήσεις τελικά. Από την άλλη, μπορεί να είσαι τελείως χύμα και να σωθείς χωρίς ούτε μία γρατζουνιά. Δες και άλλα 2 ένα κλασσικό και ένα τελείως κουφό ατύχημα.
-
Η αδελφή μου φεύγει από το δρόμο με το Corsa (Pirelli P6000 = έγκλημα σε βρεγμένο) λόγω ψαρόνερων στο δρόμο (από παρακείμενη ιχθυοκαλλιέργεια). Αντί να φύγει εφαπτομενικά στη στροφή και να την ψάχνουμε στο γκρεμό (= νεκρή τώρα), το αυτοκίνητο κάνει στροφή, και φεύγει προς το apex της στροφής, πέφτει στα χώματα και κόβει ταχύτητα, γυρνάει κι άλλο, ανοίγουν οι πλαϊνοί αερόσακοι και σπρώχνουν την οδηγό προς το κέντρο του οχήματος και τελικά, το Corsa σκάει στον βράχο με το πίσω δεξί μέρος. Οι προεντατήρες σφίγγουν και ένιωσα, περιγράφει η οδηγός, ένα χέρι να με καρφώνει στο κάθισμά μου χωρίς να μπορώ να κουνηθώ. Γλύτωσε χωρίς ούτε μία γρατζουνιά. Απλά ένιωθε σαν να της είχαν ρίξει χτύπημα στο χέρι αριστερά, προφανώς από τον αερόσακο.
-
Λεωφόρος Αθηνών από Κορυδαλλό προς Κερατσίνι. Ο τύπος περιμένει στο κόκκινο φανάρι χωρίς να φοράει ζώνη. Από πίσω έρχεται φορτηγό που χάνει τα φρένα και πέφτει στη νησίδα. Μιλάμε για φορτηγό τεράστιο, όχι τροφοδοσίας, αλλά με ρυμουλκούμενο από πίσω. Το φορτηγό σηκώνεται στον αέρα, ο οδηγός του ΙΧ βλέπει το σκηνικό και ασυναίσθητα τραβάει χειρόφρενο και πηδάει στο κάθισμα του συνοδηγού με σκοπό να βγει έξω. Φυσικά δεν πρόλαβε. Το φορτηγό προσγειώνεται αριστερά στο αυτοκίνητο και το λιώνει κυριολεκτικά. Ο οδηγός με ελάχιστες γρατζουνιές σώζεται γιατί πρόλαβε να αλλάξει κάθισμα...!!!
Καθαρά τύχη, λοιπόν, το ατύχημα. Απλά υπολογίζεις και λες. 90% να μου τύχει φυσιολογικό ατύχημα και 10% να μου τύχει το παράξενο. Εφόσον στο φυσιολογικό ατύχημα η ζώνη και τα άλλα μέσα προστασίας (αερόσακοι, μπάρες κτλ) σώζουν, τα χρησιμοποιώ (φοράω ζώνη δηλαδή) για να γλυτώσω ελπίζοντας ότι θα ανήκω στο 90%. Φυσικά, αν πηγαίνεις με 200, τότε, καλύτερα βγάλε τη ζώνη και αν μπορείς βάλε και ένα μαχαίρι ανάμεσα στο τιμόνι κι εσένα για να τελειώνεις σίγουρα γιατί σε ατύχημα δε γλυτώνεις 99,9%.
Ευχαριστώ.
-
-
Ύστερα από αυτό το ποστ νομίζω ότι χρειάζεσαι επειγόντως μια βόλτα στο δεξί κάθισμα του Stuntman Mike. Θα σου κάνει καλό.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο. Θα αναφέρω 2 περιστατικά που σε παρόμοια περίπτωση, άτομα χωρίς ζώνη σώθηκαν...Δε διαφωνώ ότι δεν έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά...αλλά είναι τουλάχιστον 2-3 στα 1000.
Η ζώνη σώζει ζωές.-
Προσωπικά τη φοράω ακόμα κι αν πάω μέχρι το περίπτερο που λέει ο λόγος.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο. Θα αναφέρω 2 περιστατικά που σε παρόμοια περίπτωση, άτομα χωρίς ζώνη σώθηκαν...
Δε διαφωνώ ότι δεν έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά...αλλά είναι τουλάχιστον 2-3 στα 1000.
Η ζώνη σώζει ζωές.-
Προσωπικά τη φοράω ακόμα κι αν πάω μέχρι το περίπτερο που λέει ο λόγος.
Εγώ τώρα που δεν μπορώ ακόμα να οδηγήσω, από συνήθεια πάω να την βάλω ακόμα και όταν πάω να βάλω το αυτοκίνητο μπροστά για να μην πέσει η μπαταρία!
-
Κοίτα ... 'τύχη', μάλλον 'ατυχία' μπορεί να υπάρχει αλλά δεν νομίζω είναι ο κανόνας!
Κάποτε σκεφτόμουν ... φοράω γυαλιά ηλίου συνήθως ... και τι θα γίνει αν ανοίξει ο αερόσακος ... καλύτερα τυφλός παρα νεκρός? Δεν είναι έτσι!
Κάτι άλλο. Τα 5 αστέρια δίδονται σε αυτοκίνητα που τρέχουν σε δάπεδα εργοστασίου, πηγαίνουν με 60 χλμ και η 'τραυματισμένη' κούκλα αντιστοιχεί σε έναν 80 κιλών άνθρωπο. Έτσι είναι όλοι οι οδηγοί? Τόσο τρέχουνε όλα τα αυτοκινητα?
Γι' αυτό λέω ότι το ατύχημα με αυτοκίνητο έχει πολλούς παραμέτρους και μεμονωμένα πρέπει να εξετάζεται. -
Μαμησε το videaki
Στο τελος βεβαια το παρακανανpipinos1976@
Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα τυχης για το αν θα σωθεις η οχι απο ενα τρακαρισμα και η ζωνη ασφαλειας δεν κανει τιποτα τοτε συγνωμη που θα το πω αλλα εχεις προβλημα αντιληψης των πραγματων.
Δεν χρειαζομαι πολλα πραδειγματα για να καταλαβω αν η ζωνη σωζει ζωες , εχω το δικο μου.Που αν δεν φοραγα ζωνη μαλλον θα με κλεγανε τωρα.
Το οτι καποιοι σωθηκαν επειδη δεν φοραγαν ζωνη ειναι επειδη ηταν κωλοτυχεροι.Αν ειναι δυνατον να πιστευεις οτι δεν παιζει ρολο η ζωνη ασφαλειας στην ασφαλεια των επιβατων.
Οπως ειπε και ο Nikos αυτα τα παραδειγματα που ανεφερες ειναι 2-3 στα 1000.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κοίτα ... 'τύχη', μάλλον 'ατυχία' μπορεί να υπάρχει αλλά δεν νομίζω είναι ο κανόνας!
Κάποτε σκεφτόμουν ... φοράω γυαλιά ηλίου συνήθως ... και τι θα γίνει αν ανοίξει ο αερόσακος ... καλύτερα τυφλός παρα νεκρός? Δεν είναι έτσι!Τι να πουν και οι μυωπες...
Δεν θα πάθεις τίποτα αν φοράς γυαλιά και σκάσεις πάνω στον αερόσακο(αλλιώς... ), και το να μη φοράει κανείς ζώνη επειδή υπάρχει 1/1000 πιθανότητα να τη γλυτώσει συμφωνώ ότι είναι καθαρή αυτοκτονία -
Αρχίσαμε πάλι. Ας το εξηγήσουμε.
Υπάρχει ένα μέρος που λέγεται σχολείο. Εκεί, στην Α Δημοτικού, σου μαθαίνουν ανάγνωση, ώστε να μπορείς να διαβάζεις τη γλώσσα που σου διδάσκουν. Στην Ελλάδα, επίσημη γλώσσα του κράτους, δηλαδή γλώσσα που χρησιμοποιούν οι αρχές (δηλαδή οι κρατικές υπηρεσίες) είναι η ελληνική, την οποία και διδασκόμαστε στο σχολείο.
Κάνω, λοιπόν, μια παράθεση του τι έγραψα και μετά, όσοι δεν κατάλαβαν, ας ζητήσουν περαιτέρω εξηγήσεις:
Καθαρά τύχη, λοιπόν, το ατύχημα. Απλά υπολογίζεις και λες. 90% να μου τύχει φυσιολογικό ατύχημα και 10% να μου τύχει το παράξενο. Εφόσον στο φυσιολογικό ατύχημα η ζώνη και τα άλλα μέσα προστασίας (αερόσακοι, μπάρες κτλ) σώζουν, τα χρησιμοποιώ (φοράω ζώνη δηλαδή) για να γλυτώσω ελπίζοντας ότι θα ανήκω στο 90%.Να με συγχωρεί η διαχείριση που χρησιμοποιώ την ειρωνεία, αλλά όταν βλέπω τέτοια post:
Ύστερα από αυτό το ποστ νομίζω ότι χρειάζεσαι επειγόντως μια βόλτα στο δεξί κάθισμα του Stuntman Mike. Θα σου κάνει καλό.
Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα τυχης για το αν θα σωθεις η οχι απο ενα τρακαρισμα και η ζωνη ασφαλειας δεν κανει τιποτα τοτε συγνωμη που θα το πω αλλα εχεις προβλημα αντιληψης των πραγματων.
δεν μπορώ παρά να ειρωνευτώ αυτούς που τα γράφουν. Καταρχάς, υπάρχει όντως πρόβλημα αντίληψης και δεν προέρχεται από εμένα, ευτυχώς. Πού βρίσκεται η συσχέτιση τύχης αν θα σωθείς από το ατύχημα με το αν η ζώνη σώζει ζωές; Αυτό το ΚΑΙ που μπήκε στη μέση και συσχετίζει είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λανθασμένο στη χρήση του.
Φοράω ζώνη και πέφτω σε τοίχο με 200. Θα σωθώ; ΟΧΙ
Φοράω ζώνη και πέφτω σε τοίχο με 10. Θα σωθώ; ΝΑΙ
ΔΕ φοράω ζώνη και πέφτω σε άμμο με 50 θα σωθώ; Πολύ πιθανώςΟΛΑ εξαρτώνται από τις συνθήκες, όπως απέδειξα νωρίτερα με τα ατυχήματα. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι καθαρά θέμα τύχης να σωθείς από ατύχημα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μπορείς να ελέγξεις το ατύχημα στο 99% των περιπτώσεων, γιατί αλλιώς δε θα ήταν ατύχημα, αλλά ελεγχόμενη πρόσκρουση. Επειδή όμως, οι συνηθισμένες συγκρούσεις είναι το 90% των συγκρούσεων καθημερινώς, γι' αυτό φοράμε ζώνη, για να σωθούμε από το 90% των περιπτώσεων*.
Ευχαριστώ.
- Στην πράξη πολύ λιγότερες γιατί στην Ελλάδα 80% των ατυχημάτων γίνεται σε πόλεις = σύγκρουση μπροστά με πλάι, οπότε η ζώνη λίγο θα σε σώσει αν σε εμβολίσουν.
-
Τα 3 παραδειγματα που ανεφερες δεν ειναι ολες οι πιθανες εκδοχες ενος ατυχηματος.Εδω κανεις το λαθος.
Π.χ.
-Πεφτεις σε τοιχο με 200:ειτε φορας ζωνη ειτε οχι δεν σωζεσαι-Πεφτεις σε τοιχο με 150:τα ιδια
-Πεφτεις σε τοιχο με 100:με ζωνη εχεις μια ελαχιστη πιθανοτητα να σωθεις αναλογως του αυτοκινητου , χωρις ζωνη καμια.
-Πεφτεις σε τοιχο με 80:με ζωνη εχεις πολυ μεγαλη πιθανοτητα να σωθεις ειδικα αν οδηγεις καινουργιο αυτοκινητο , χωρις ζωνη καμια.
-Πεφτεις σε τοιχο με 60:με ζωνη κατα 90% θα σωθεις , χωρις ζωνη καμια πιθανοτητα.
-Πεφτεις σε τοιχο με 40:με ζωνη θα σωθεις σιγουρα , χωρις ζωνη κατα 90% δεν θα επιζησεις.
Αμα βαλω μεσα και πλαγιομετωπικες συγκρουσεις , ντελαπαρισματα , πλαγιες συγκρουσεις , συγκρουσεις σε κωλονες , συγκρουσεις με 4 ατομα εκ των οποιων κανενα δεν φοραει ζωνη , κλπ κλπ κλπ κλπ εκει να δεις τι γινεται αν δεν φορας ζωνη.
Γι'αυτο λοιπον παρε το βιβλιο της 3ης Λυκειου που λεγεται Στατιστικη και διαβασε το κεφαλαιο που λεγεται πιθανοτητες .
Παρακαλω.
-
Να με συγχωρεί η διαχείριση που χρησιμοποιώ την ειρωνεία,
H ειρωνία σε μάρανε...
Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι από αφελή (για να μην πω τίποτα χειρότερο) έως επικίνδυνα για κάποιον αδαή που θα τα διαβάσει και ενδέχεται να πιστέψει ότι στο 10% των ατυχημάτων είναι σωτήρια η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας.
Συμφωνώ φυσικά ότι σε μετωπική με 200 -και με πολύ λιγότερα- δεν υπάρχει ελπίδα ακόμα και αν φοράμε ζώνη, αλλά επειδή πάντα κινούμαστε σε ένα φάσμα ταχυτήτων, και δεν γνωρίζουμε με πόσα km/h ακριβώς θα συγκρουστούμε, δεν υπάρχει λόγος να την απασφαλίσουμε μόλις φτάσουμε π.χ. τα 180, 'γιατί με τόσα χιλιόμετρα δεν σωζόμαστε έτσι και αλλιώς'.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Τα 3 παραδειγματα που ανεφερες δεν ειναι ολες οι πιθανες εκδοχες ενος ατυχηματος.Εδω κανεις το λαθος.Π.χ.
-Πεφτεις σε τοιχο με 200:ειτε φορας ζωνη ειτε οχι δεν σωζεσαι-Πεφτεις σε τοιχο με 150:τα ιδια
-Πεφτεις σε τοιχο με 100:με ζωνη εχεις μια ελαχιστη πιθανοτητα να σωθεις αναλογως του αυτοκινητου , χωρις ζωνη καμια.
-Πεφτεις σε τοιχο με 80:με ζωνη εχεις πολυ μεγαλη πιθανοτητα να σωθεις ειδικα αν οδηγεις καινουργιο αυτοκινητο , χωρις ζωνη καμια.
-Πεφτεις σε τοιχο με 60:με ζωνη κατα 90% θα σωθεις , χωρις ζωνη καμια πιθανοτητα.
-Πεφτεις σε τοιχο με 40:με ζωνη θα σωθεις σιγουρα , χωρις ζωνη κατα 90% δεν θα επιζησεις.
Αμα βαλω μεσα και πλαγιομετωπικες συγκρουσεις , ντελαπαρισματα , πλαγιες συγκρουσεις , συγκρουσεις σε κωλονες , συγκρουσεις με 4 ατομα εκ των οποιων κανενα δεν φοραει ζωνη , κλπ κλπ κλπ κλπ εκει να δεις τι γινεται αν δεν φορας ζωνη.
Γι'αυτο λοιπον παρε το βιβλιο της 3ης Λυκειου που λεγεται Στατιστικη και διαβασε το κεφαλαιο που λεγεται πιθανοτητες .
Παρακαλω.
Ποιος είπε ότι αυτά που ανέφερα είναι ΟΛΕΣ οι πιθανότητες ατυχήματος; Βλέπεις να το ανέφερα πουθενά; Μη βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Το βαριέμαι αυτό να προσπαθώ να εξηγώ πάντα στον κακοπροαίρετο που σκέφθηκε κάτι ικανό για να προσπαθήσει να μου την πει. Αυτά που ανέφερα είναι ΜΕΡΙΚΑ παραδείγματα ατυχημάτων και τα ανέφερα για να δείξω πως ΠΟΤΕ δεν μπορείς να γνωρίζεις πώς θα τρακάρεις και το αν θα σε σώσει ή όχι η ζώνη = τη φοράς για το 90% των ατυχημάτων που σε σώζει και όχι για το 10% που δε σε σώζει*.
Αν διαβάσω αντί για πιθανότητες Γ λυκείου τον Erhan Cinlar (νομίζω έτσι λέγεται) και το Stochastic Processes πειράζει; Σοβαρευτείτε που το παίζετε και έξυπνοι...
Ευχαριστώ.
- Τα ποσοστά είναι τυχαία και σχετίζονται με τον αριθμό και τη φύση των ατυχημάτων στην Ελλάδα, αλλά υπόκεινται σε τεράστια σφάλματα της τάξης του 5-10%.
-
Να σου πω ανθρωπε μου εχεις καμια αντιρρηση οτι αν φορας ζωνη εχεις πολλαπλασσιες πιθανοτητες να ζησεις??????????
Ολοι σου φταινε αλλα στα αληθεια φταις εσυ..μια με το κωλοσκυλο και που πας 190 με το γλαστρα στην εγνατια υπο βροxη, μια που πηγαινεις 170 στη κορινθου πατρων, μια με αυτα..νισαφι πια.. -
Αν διαβάσω αντί για πιθανότητες Γ λυκείου τον Erhan Cinlar (νομίζω έτσι λέγεται) και το Stochastic Processes πειράζει; Σοβαρευτείτε που το παίζετε και έξυπνοι...Εγω το παιζω εξυπνος ή εσυ που μου ειπες να παω και σχολειο?
Τεσπα δεν συνεχιζω τη συζητηση πιστευε οτι θες , επλιζω μονο να φορας ζωνη οταν οδηγας.
Παρακαλω.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Να με συγχωρεί η διαχείριση που χρησιμοποιώ την ειρωνεία,
H ειρωνία σε μάρανε...
Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι από αφελή (για να μην πω τίποτα χειρότερο) έως επικίνδυνα για κάποιον αδαή που θα τα διαβάσει και ενδέχεται να πιστέψει ότι στο 10% των ατυχημάτων είναι σωτήρια η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας.
Συμφωνώ φυσικά ότι σε μετωπική με 200 -και με πολύ λιγότερα- δεν υπάρχει ελπίδα ακόμα και αν φοράμε ζώνη, αλλά επειδή πάντα κινούμαστε σε ένα φάσμα ταχυτήτων, και δεν γνωρίζουμε με πόσα km/h ακριβώς θα συγκρουστούμε, δεν υπάρχει λόγος να την απασφαλίσουμε μόλις φτάσουμε π.χ. τα 180, 'γιατί με τόσα χιλιόμετρα δεν σωζόμαστε έτσι και αλλιώς'.
Διάβασε ξανά αυτά που γράφω. Γράφεις πάλι πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν παραποιώντας τα γραπτά μου και κρατώντας αυτά που θέλεις. Αυτό που έγραψα για τα 200 που ΒΓΑΖΩ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ (αν το διαβάσεις ολόκληρο θα καταλάβεις αμέσως ότι δεν είναι πρόταση ή προτροπή) εννοείται ότι είναι μια χοντράδα για να δείξω το μάταιο της ζώνης σε αυτές τις ταχύτητες (υπερτονίζω δηλαδή τις συνέπειες του ατυχήματος) και όχι τακτική που χρησιμοποιώ ή προτείνω να χρησιμοποιηθεί. Είναι ειρωνεία, δηλαδή, κατά Εμμ. Κριαρά. Ο αδαής που θα διαβάσει αυτά που γράφω, καλά θα κάνει να μην τα εφαρμόσει αν δεν τα καταλαβαίνει πλήρως. Το πρόβλημα είναι πως αρκετοί που νομίζουν ότι δεν είναι αδαείς, στην πράξη είναι γιατί δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι γράφω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Εγω το παιζω εξυπνος ή εσυ που μου ειπες να παω και σχολειο?Τεσπα δεν συνεχιζω τη συζητηση πιστευε οτι θες , επλιζω μονο να φορας ζωνη οταν οδηγας.
Παρακαλω.
Μου πρότεινες να διαβάσω πιθανότητες και σου λέω ότι έχω διαβάσει πολύ περισσότερο από ότι νομίζεις. Αντιθέτως, αν εσύ είχες διαβάσει έστω και λίγο με καθαρό μυαλό αυτά που γράφω θα έβλεπες ότι δε διαφωνούμε και απλά προσπαθείς να αρπαχτείς από κάτι που γράφω για να διαφωνίσεις.
Ευχαριστώ.
-
Δεν συνεχιζω γιατι δεν εχει νοημα.
Παρακαλω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να σου πω ανθρωπε μου εχεις καμια αντιρρηση οτι αν φορας ζωνη εχεις πολλαπλασσιες πιθανοτητες να ζησεις??????????
Ολοι σου φταινε αλλα στα αληθεια φταις εσυ..μια με το κωλοσκυλο και που πας 190 με το γλαστρα στην εγνατια υπο βρονη, μια που πηγαινεις 170 στη κορινθου πατρων, μια με αυτα..νισαφι πια..Έγραψα κάτι διαφορετικό; Έγραψα πουθενά ότι χωρίς ζώνη σώζεσαι; Μπορεί στο 5% των ατυχημάτων να σου κάτσει και να σωθείς και σε άλλο ένα 5-10% η ζώνη να μην παίζει ρόλο, αλλά θα παίξει κάποιος με το 5-10-15% ή με το 80-90-95%;
Και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δε μου φταίει και όπως είναι γνωστό (και το έχω γράψει τόσες φορές) ΔΕΝ τιμωρώ τον κόσμο στο δρόμο όπως κάνουν άλλοι. Απλά προσπαθώ να κινούμαι έξυπνα και σβέλτα χωρίς να ενοχλώ και χωρίς να ενοχλούμαι. Αν μπορώ να ενοχλήσω; Ο καθένας μπορεί, αλλά δεν το κάνω γιατί δε μου αρέσει και να μου το κάνουν. Αν θα σχολιάσω συμπεριφορά βλακώδη (φρένο μπροστά στο σκύλο που κοιτάει = πέρνα) ή ανεύθυνη (φώτα και κάνε στην άκρη, αλλά εγώ δεν περνάω γιατί 1 Km και 450 Hp δε μου φτάνουν) ή επικίνδυνη / εγκληματική (πας αργά και αριστερά, θα σε κλείσω και θα σε πετάξω έξω για να μάθεις), σίγουρα θα το κάνω.
Από την άλλη, στην Κορίνθου - Πατρών μέχρι 180 πήγα, μου έκοψες 10 Km/h, αλλά στις στροφές πήγαινα με 150 για αυτά τα 10-20 Km που δούλεψα τον 'γρήγορο' με την ΜΒ που ήθελε 3 Km ευθεία και κανένα άλλο αυτοκίνητο σε ακτίνα 10 m για να ξεκινήσει προσπέρασμα. Θα βγάζω όμως δελτίο όποτε κινούμαι εκεί για να ξέρεις να αποφεύγεις αυτό το δρόμο.
Ευχαριστώ.
-
Ολοι σου φταινε αλλα στα αληθεια φταις εσυ..μια με το κωλοσκυλο και που πας 190 με το γλαστρα στην εγνατια υπο βρονη, μια που πηγαινεις 170 στη κορινθου πατρων, μια με αυτα..νισαφι πια..Έγραψα κάτι διαφορετικό; Έγραψα πουθενά ότι χωρίς ζώνη σώζεσαι; Μπορεί στο 5% των ατυχημάτων να σου κάτσει και να σωθείς και σε άλλο ένα 5-10% η ζώνη να μην παίζει ρόλο, αλλά θα παίξει κάποιος με το 5-10-15% ή με το 80-90-95%;
Και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δε μου φταίει και όπως είναι γνωστό (και το έχω γράψει τόσες φορές) ΔΕΝ τιμωρώ τον κόσμο στο δρόμο όπως κάνουν άλλοι. Απλά προσπαθώ να κινούμαι έξυπνα και σβέλτα χωρίς να ενοχλώ και χωρίς να ενοχλούμαι. Αν μπορώ να ενοχλήσω; Ο καθένας μπορεί, αλλά δεν το κάνω γιατί δε μου αρέσει και να μου το κάνουν. Αν θα σχολιάσω συμπεριφορά βλακώδη (φρένο μπροστά στο σκύλο που κοιτάει = πέρνα) ή ανεύθυνη (φώτα και κάνε στην άκρη, αλλά εγώ δεν περνάω γιατί 1 Km και 450 Hp δε μου φτάνουν) ή επικίνδυνη / εγκληματική (πας αργά και αριστερά, θα σε κλείσω και θα σε πετάξω έξω για να μάθεις), σίγουρα θα το κάνω.
Από την άλλη, στην Κορίνθου - Πατρών μέχρι 180 πήγα, μου έκοψες 10 Km/h, αλλά στις στροφές πήγαινα με 150 για αυτά τα 10-20 Km που δούλεψα τον 'γρήγορο' με την ΜΒ που ήθελε 3 Km ευθεία και κανένα άλλο αυτοκίνητο σε ακτίνα 10 m για να ξεκινήσει προσπέρασμα. Θα βγάζω όμως δελτίο όποτε κινούμαι εκεί για να ξέρεις να αποφεύγεις αυτό το δρόμο.
Ευχαριστώ.
Πρωτη φορα διαβαζω ποστ με τοσες αντιφασεις..
Κραταω μονο το τελευταιο..Παρακαλω. -
Ας μας πει καποιος επιτελους, βασει στατιστικων και πιθανοτητων, ποσες φορες πρεπει να φοραμε ζωνη και ποσες οχι, ωστε να μειωσουμε τη πιθανοτητα να σκοτωθουμε οταν φοραμε ή να σκοτωθουμε οταν δε φοραμε.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#