-
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=334750&catid=3
Νεκρός (21 χρονών) στη Πέτρου Ράλλη απο φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο του μετά απο τροχαίο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτες οι ταχυτητες ειναι συνηθισμενες σε αυτοκινητοδρομους τετοιων προδιαγραφων στο εξωτερικο. Μην κανετε σα γιαγιαδες...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Ναι ιδιαίτερα αν ο άλλος έχει γίνει σκνίπα
-
Αυτες οι ταχυτητες ειναι συνηθισμενες σε αυτοκινητοδρομους τετοιων προδιαγραφων στο εξωτερικο. Μην κανετε σα γιαγιαδες...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αυτό είναι λάθος. Δεν είναι καθόλου ίδιες οι προδιαγραφές δρόμων που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτητες 120-130 χλμ/ώρα με τους μετρημένους στα δάχτυλα δρόμους που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτητες πάνω από 200χλμ/ώρα.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι μεν είναι κακοί και οι δε καλοί, απλά ότι οι δεύτεροι έχουν σχεδιαστεί εξ' αρχής διαφορετικά και λειτουργούν ως μέρος ενός συστήματος με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις σε συντήρηση, καθαρισμό και γενικότερη επιμέλεια.
Ακόμα και σε αυτούς τους δρόμους πάντως, υπάρχουν ταμπέλες που επιβάλουν δρακόντια όρια ταχύτητας (συνήθως 100) όταν βρέχει, έχει κίνηση, ή γίνονται έργα.
Έχω επίσης μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρχει ασφάλεια με τέτοιες ταχύτητες -ακόμα και με τους τελειότερους δρόμους της οικουμένης- σε μια χώρα στην οποία η πλειοψηφία των οδηγών πήρε το δίπλωμα λαδώνοντας τους εξεταστές.
-
όπως λέει και ο Λάππας, σε ποιους δρόμους πέρα από μερικούς γερμανικούς μπορείς να κινήστε με ανάλογες ταχύτητες?
για δοκίμασε το ίδιο σε καμία ολλανδία ή ιταλία να δεις για πότε σου έρχεται μπουγιουρντι σπίτι
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Καθαρά, νεοταξίτικο-καπιταλιστικό επιχείρημα.Το ιμπεριαλιστικό ξέχασες!
Ναι ιδιαίτερα αν ο άλλος έχει γίνει σκνίπα
Ά να γειά σου! Εδώ είναι το θέμα και όχι στα 250 ως νούμερο που με ένα σωστό αυτοκίνητο σε σωστό δρόμο χωρίς κίνηση και με έμπειρο οδηγό δεν είναι τίποτα το φοβερό.
Αυτό είναι λάθος. Δεν είναι καθόλου ίδιες οι προδιαγραφές δρόμων που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτητες 120-130 χλμ/ώρα με τους μετρημένους στα δάχτυλα δρόμους που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτητες πάνω από 200χλμ/ώρα.
Οι Autobahn δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις Autostrada ή της Autoroute ή ακόμα και από την Α.Ο. Υπάρχουν μέρη που μπορείς να 300αρίσεις και άλλα που πρέπει να πηγαίνεις πολύ πιο σιγά.
όπως λέει και ο Λάππας, σε ποιους δρόμους πέρα από μερικούς γερμανικούς μπορείς να κινήστε με ανάλογες ταχύτητες?
για δοκίμασε το ίδιο σε καμία ολλανδία ή ιταλία να δεις για πότε σου έρχεται μπουγιουρντι σπίτι
Το νόμιμο και το ασφαλές δεν είναι το ίδιο πράγμα.
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ εγώ να πάει κανείς με 250 σε δημόσιο δρόμο είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι ανάγονται σε απλή μαλακία.-
Δηλαδη οσοι κινουνται στις autobahn με τετοιες ταχυτητες, ειναι μαλακες? Ή εκει ειναι οκ, επειδη ετσι λεει μια πινακιδα? Και για να σε προλαβω, να απαντησω και στα επομενα:
Αυτες οι ταχυτητες ειναι συνηθισμενες σε αυτοκινητοδρομους τετοιων προδιαγραφων στο εξωτερικο. Μην κανετε σα γιαγιαδες...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι μεν είναι κακοί και οι δε καλοί, απλά ότι οι δεύτεροι έχουν σχεδιαστεί εξ' αρχής διαφορετικά και λειτουργούν ως μέρος ενός συστήματος με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις σε συντήρηση, καθαρισμό και γενικότερη επιμέλεια.
Ακόμα και σε αυτούς τους δρόμους πάντως, υπάρχουν ταμπέλες που επιβάλουν δρακόντια όρια ταχύτητας (συνήθως 100) όταν βρέχει, έχει κίνηση, ή γίνονται έργα.
Έχω επίσης μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρχει ασφάλεια με τέτοιες ταχύτητες -ακόμα και με τους τελειότερους δρόμους της οικουμένης- σε μια χώρα στην οποία η πλειοψηφία των οδηγών πήρε το δίπλωμα λαδώνοντας τους εξεταστές.
Εχεις δει τις autobahn στις οποιες επιτρεπεται να πηγαινεις, οχι με 250 αλλα και με 350 αμα τα πιανει το οχημα σου? Αν ναι, σε τι υπολειπεται η ΑΟ απο εκεινους τους δρομους? Για να μη σου πω οτι απο καποιες απο αυτες τις unrestricted autobahn, η ΑΟ ειναι ΣΑΦΩΣ καλυτερη.
Αρα, που καταληγουμε? Οτι οι Γερμανοι ειναι μαλακες που το επιτρεπουν, ή τυχεροι που δεν σκοτωνονται κατα χιλιαδες ενω οδηγουν με τετοιες ταχυτητες?
Οι Autobahn δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις Autostrada ή της Autoroute ή ακόμα και από την Α.Ο. Υπάρχουν μέρη που μπορείς να 300αρίσεις και άλλα που πρέπει να πηγαίνεις πολύ πιο σιγά.
Για την ακριβεια, οπως ειπα και παραπανω, υπαρχουν Autobahn που η ΑΟ ειναι σαφως καλυτερη.
-
Μπορεί να νομίζεις ότι η Α.Ο έχει κατασκευαστεί με εφάμιλλες προδιαγραφές, αλλά δεν είναι έτσι, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουμε τον δρόμο 2 και 3 φορές περισσότερο.
Τα κομμάτια των Γερμανικών αυτοκινητόδρομων που δεν έχουν όρια έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, τόσο στην ποσότητα και ποιότητα ασφάλτου, όσο στα αντιπλημμυρικά, στις κλίσεις, καμπές κλπ
Και που είσαι; Όπου υπάρχουν κόμβοι με λωρίδες επιτάχυνσης/επιβράδυνσης, υπάρχουν όρια στις autobahn. Και φυσικά εξυπακούεται ότι δεν θα βρεις autobahn που να μην έχει -αυστηρότατα- όρια σε όλες τις σήραγγες.
-
Λαππα σε ποιο κοσμο ζεις αγορι μου;
Εδω δεν εχουμε ανωτατα ορια κλισεων σε αυτοκινητοδρομους;
Δεν εχουμε επισης λωριδες επιταχυνσης/επιβραδυνσης;
Δεν εχουμε φρεατια ομβριων υδατων στις ακρες;
Εχεις κανει ποτε σταση να δεις την ασφαλτο που παταει το αυτοκινητο σου;
ΔΕΝ εχουμε ορια ταχυτητων χαμηλοτερα σε κομβους;Εγω τουλαχιστον ολα αυτα τα 'χω προσεξει.
Α και που 'σαι! Εαν Ελλαδα για 'σενα ειναι και πιο πανω απο τη Λαμια, κανε μια 'βολτα' την Εγνατια ξανα...
Απ'ακρη σε ακρη, ταξιδευεις στις ανοικτες καμπες, ΑΝΕΤΑ με 150! Οι οποιες ανοικτες καμπες εχουν φτιαχτει επισης με συγκεκριμενες προδιαγραφες, μεγιστης κλισης, αλλαγη πορειας ανα καποια μετρα κτλ ...
Στις δε ευθειες, 200αριζεις με μοναδικο κινδυνο την υδρολισθηση αν βρεχει ή να πεταχτει αριστερα ο κλασσικος τσοπανης.Δεν ειναι ΜΟΝΟ η υπερβαση οριου ταχυτητας το επικινδυνο της υποθεσης. Περισσοτερο ειναι η ελλειψη κριτικης ικανοτητας και η ελλειψη παιδειας που χαρακτηριζει την πλειοψηφια οσωςν εχουν δικαιωμα να οδηγουν!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ εγώ να πάει κανείς με 250 σε δημόσιο δρόμο είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.
Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι ανάγονται σε απλή μαλακία.-
Δηλαδη οσοι κινουνται στις autobahn με τετοιες ταχυτητες, ειναι μαλακες? Ή εκει ειναι οκ, επειδη ετσι λεει μια πινακιδα?
Η διαφορά είναι ότι στις 'autobahn' ο άλλος γνωρίζει ότι το όριο είναι τεράστιο και προσέχει περισσότερο. Να είμαι εγώ στην Α.Ο. να πηγαίνει ο μπροστινός μου με 120, να προσπαθήσω εγώ να τον προσπεράσω με 140 και ξαφνικά να μου έρθει ο κάγκουρας με τα 250 από πίσω, ελπίζω να προλάβει να σταματήσει.
Άσχετα με αυτό, το σημαντικότερο είναι να μην αφήνουμε στην κρίση του καθενός να αποφασίσει αν έχει τις ικανότητες ή αν είναι ικανός ο δρόμος να «αντέξει» τέτοιες ταχύτητες ή αν οι γύρω του θα προσαρμοστούν σε αυτές τις ταχύτητες. Εσύ μπορεί να είσαι σίγουρος αλλά σίγουρος μπορεί να είναι τόσο εσύ ή και ο άλλος και να έχετε υπερεκτιμήσει την κατάσταση. Και όταν ο μαλάκας υπερεκτιμήσει την κατάσταση και βλέπει τον άλλο και σου λέει «οπότε μπορώ και εγώ», υπερδιπλασιάζει το όριο ταχύτητας και γράφουμε σε αυτό το θέμα και ξανά και ξανά...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ εγώ να πάει κανείς με 250 σε δημόσιο δρόμο είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.
Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι ανάγονται σε απλή μαλακία.-
Δηλαδη οσοι κινουνται στις autobahn με τετοιες ταχυτητες, ειναι μαλακες? Ή εκει ειναι οκ, επειδη ετσι λεει μια πινακιδα? Και για να σε προλαβω, να απαντησω και στα επομενα:
Αυτες οι ταχυτητες ειναι συνηθισμενες σε αυτοκινητοδρομους τετοιων προδιαγραφων στο εξωτερικο. Μην κανετε σα γιαγιαδες...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Εχεις δει τις autobahn στις οποιες επιτρεπεται να πηγαινεις, οχι με 250 αλλα και με 350 αμα τα πιανει το οχημα σου? Αν ναι, σε τι υπολειπεται η ΑΟ απο εκεινους τους δρομους? Για να μη σου πω οτι απο καποιες απο αυτες τις unrestricted autobahn, η ΑΟ ειναι ΣΑΦΩΣ καλυτερη.
Αρα, που καταληγουμε? Οτι οι Γερμανοι ειναι μαλακες που το επιτρεπουν, ή τυχεροι που δεν σκοτωνονται κατα χιλιαδες ενω οδηγουν με τετοιες ταχυτητες?
Για την ακριβεια, οπως ειπα και παραπανω, υπαρχουν Autobahn που η ΑΟ ειναι σαφως καλυτερη.
ετσι σκεφτοτανε και ο 'σουμαχερ' με το bmw γι αυτο τωρα τον αναγνωρισαν απο το κινητο...
το οτι ο δρομος ειναι ενταξει για 250 αντε να το δεχτω
το αυτοκινητο του δεν ηταν
προφανως ουτε και αυτος ως οδηγος.
αρα εχουμε το αποτελεσμα που εχουμε... -
BMW 335 είχε ο 'σουμάχερ'
-
πειραγμενη κιολας.
προφανως ηθελε να μοιασει στον Paul walker
Και τα καταφερε. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
πειραγμενη κιολας.
Και τα καταφερε.Ακριβώς! Οσο και καλά στημένο μπορεί να είναι ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο (δεν ξέρουμε αν ήταν το συγκεκριμένο) αποκλείεται να είναι το ίδιο με ένα εργοστασιακό.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορεί να νομίζεις ότι η Α.Ο έχει κατασκευαστεί με εφάμιλλες προδιαγραφές, αλλά δεν είναι έτσι, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουμε τον δρόμο 2 και 3 φορές περισσότερο.επειδη εχω περασει 2-3 φορες απο Γερμανια μερια, σου λεω οτι εχω δει με τα ματια μου unrestricted autobahn και δεν το πιστευα. Με την ΑΟ να ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερη σε σημεια.
ετσι σκεφτοτανε και ο 'σουμαχερ' με το bmw γι αυτο τωρα τον αναγνωρισαν απο το κινητο...
αρα εχουμε το αποτελεσμα που εχουμε...ξερεις τι συνεβη? Αν δεν ξερεις τι συνεβη, ξημερωματα (>πειραγμενη κιολας.
Και τα καταφερε.Ακριβώς! Οσο και καλά στημένο μπορεί να είναι ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο (δεν ξέρουμε αν ήταν το συγκεκριμένο) αποκλείεται να είναι το ίδιο με ένα εργοστασιακό.
Δηλαδη το ειχε κανει χειροτερο, οσον αφορα στησιμο? Ή το ειχε κανει γρηγοροτερο χωρις να το εχει κανει καλυτερο στο στησιμο? Ή μηπως δεν εχει καμμια σημασια δεδομενου οτι εχουν κοφτη στα 250 απο το εργοστασιο, αρα στα 250 ηταν σιγουρα εντος προδιαγραφων?
Ο καθενας οτι θελει, χωρις να γνωριζει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ο μανδρανέος ο '...ιου' ?ε?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μπορεί να νομίζεις ότι η Α.Ο έχει κατασκευαστεί με εφάμιλλες προδιαγραφές, αλλά δεν είναι έτσι, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουμε τον δρόμο 2 και 3 φορές περισσότερο.
επειδη εχω περασει 2-3 φορες απο Γερμανια μερια, σου λεω οτι εχω δει με τα ματια μου unrestricted autobahn και δεν το πιστευα. Με την ΑΟ να ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερη σε σημεια.
αρα εχουμε το αποτελεσμα που εχουμε...ξερεις τι συνεβη? Αν δεν ξερεις τι συνεβη, ξημερωματα (
πειραγμενη κιολας.
Δηλαδη το ειχε κανει χειροτερο, οσον αφορα στησιμο? Ή το ειχε κανει γρηγοροτερο χωρις να το εχει κανει καλυτερο στο στησιμο? Ή μηπως δεν εχει καμμια σημασια δεδομενου οτι εχουν κοφτη στα 250 απο το εργοστασιο, αρα στα 250 ηταν σιγουρα εντος προδιαγραφων?
Ο καθενας οτι θελει, χωρις να γνωριζει...
ναι ξερω τι συνεβη
πηγαινε με 250
τρακαρε
εξαυλωθηκε
τι αλλες πληροφοριες θες?
οτιδηποτε απροοοπτο να του ειχε συμβει,αν πηγαινε με 120 θα ειχε πολλαπλασιες πιθανοτητες να γλιτωσει.
παλι καλα που δεν εφαγε καναν αλλον. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
πειραγμενη κιολας.
Και τα καταφερε.Ε καλα το πειραγμενο μπορει να σημαινε απλα ενα προγραμμα για 30 παραπανω αλογα...
-
μαμα το αυτοκινητο αυτο ποσο τελικη εχει?
-
Το ότι δεν έβλεπε μπροστά του από το ποτό το έχουμε προσπεράσει και έχουμε σταθεί σε μια ταχύτητα που δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει.
Μάλιστα. -
theo13 έγραψε:
Ναι ιδιαίτερα αν ο άλλος έχει γίνει σκνίπαΆ να γειά σου! Εδώ είναι το θέμα και όχι στα 250 ως νούμερο που με ένα σωστό αυτοκίνητο σε σωστό δρόμο χωρίς κίνηση και με έμπειρο οδηγό δεν είναι τίποτα το φοβερό.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#