-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ναι ρε Bayern ... αλλα το σημειο θελει πολυ για γινει η μαλακια. Περναω παρα πολυ συχνα απο 'κει... ειδικα αν ειναι βραδυ με 160φευγα!Πως σκατα οδηγανε...? Για να σου φυγει στην ευθεια πρεπει να κανεις ηλιθιες τιμονιες...
Πως στο καλό το ανέβασε εκει πάνω;
-
Μήπως πήγαινε στον διπλανό δρόμο; Εκεί που φαίνεται το πορτοκαλί φορτηγό. Αλλιώς κατάφερε να πάρει αγκαλίτσα την κολόνα χωρίς να αγγίξει τις μπαριέρες; Δεν φαίνονται στραβωμένες.
-
Στη φωτογραφια που εβαλα, φαινονται τα σημαδια απο λαστιχα επανω στην προστατευτικη μπαριερα καθως και το στραβωμα της.
Αν απο την παραλληλη παροδο εκανε το κασκαντεριλικι ακομα χειροτερα... θα επρεπε να ειχε βρεθει -ποιος ξερει με ποσα- στο αντιθετο ρευμα, να επαιρνε παραμαζωμα οτι προστατευτικο υπηρχε + το αναχωμα και να εφτανε να κολλησει στην κολωνα σαν τη χλαπατσα. Bigger effort ...
Μου κανει εντυπωση παντως, γιατι οι περισσοτεροι γκρινιαζουν για δρομους 'καρμανιολες' 'χαλια οδοστρωμα' 'τυφλες στροφες' και αλλα συναφη... τη στιγμη που δε μπορουν να κοντρολαρουν τα γαμωοχηματα τους σε μια ευθεια.
Το σημειο ειναι αυτο:
https://www.google.gr/maps/@40.153393,2 ... !2e0?hl=enQuick guess ... Πιο κατω ειναι η εξοδος για Λεπτοκαρυα, ουτως ωστε να παρακαμψεις τα διοδια.
Να αγχωθηκε νομιζοντας οτι ειναι εκεινη η εξοδος και να το 'χασε;
Να ηταν τερμα αριστερα και καποιος να της εκλεισε το δρομο; -
Μπορεί να την πήρε ο ύπνος, να της πετάχτηκε κάποιο ζώο, να είδε κάτι πεσμένο μες την μέση του δρόμου (καθόλου σπάνιο για την χώρα), να προσπαθούσε να απαντήσει στο κινητό της που ήταν στην τσάντα της, να οδηγούσε στην αριστερή και κάποιος να προσπάθησε να την 'συνετίσει' κλείνοντας την... οι πιθανότητες είναι άπειρες.
Όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ατυχήματα μπορούν να συμβούν -και συμβαίνουν- ακόμα και σε φαινομενικά απόλυτα ασφαλείς δρόμους, απλά δεν έχει ακόμα αρκετή εμπειρία και επαρκή αντίληψη των κινδύνων.
Στην περίπτωση μας το παράδοξο δεν είναι το ατύχημα, αλλά το ότι σε τόσο παραμορφωμένη καμπίνα παρέμεινε ζωτικός χώρος ώστε να επιβιώσει.
-
και το ότι το ανέβασε εκεί πάνω...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ναι ρε Bayern ... αλλα το σημειο θελει πολυ για γινει η μαλακια. Περναω παρα πολυ συχνα απο 'κει... ειδικα αν ειναι βραδυ με 160φευγα!
Πως σκατα οδηγανε...? Για να σου φυγει στην ευθεια πρεπει να κανεις ηλιθιες τιμονιες...
Πως στο καλό το ανέβασε εκει πάνω;
...μήπως η πρώτη είναι
-
Λαππα, σε αυτα που ανεφερες, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ για το οποιο μπορει να φταιει ειναι το κινητο στην τσαντα ή ο βλακας που πηγε να τη συνετισει εαν χρειαστηκε.
Σε ολα τ'αλλα, ΜΑΘΑΙΝΕΙ καποιος ΠΡΙΝ αποκτησει το κωλοδιπλωμα, να φρεναρει ΕΥΘΕΙΑ!Πιανομαι λοιπον απο αυτα και σκεφτομαι το τι βλημματα θα χρειαστει να αποφυγει καποιος στο δρομο, οχι απαραιτητα μεσα στην πολη αφου εκει επικρατουν μικροτερες ταχυτητες (και οχι παντα) αλλα σε περιφερειακους δρομους η ταχειας κυκλοφοριας.
Να οδηγας ... και να προσγειωνεται στο παρμπριζ σου εαν δεν υπηρχε η κολωνα αυτη ενα Focus με ποιος ξερει ποσα.- Το κατι πεσμενο μεσα στη μεση του δρομου, η το περνας απο πανω, η το βλεπεις απο μακρια ... ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ ... αλλιως κατι δεν παει καλα
- Κατι που πεταχτηκε εκεινη τη στιγμη στη μεση του δρομου, η το περνας απο πανω ή φρεναρεις ΕΥΘΕΙΑ και προσευχεσαι σε οτι πιστευεις.
αυτα ειναι βασικα πραγματακια, ρισκαρε τη ζωη της πρωτ'απ'ολα για την ιδια ... αλλα οι αλλοι;;
-
Όπως τα λες είναι. Για αυτό δεν έχουμε ποτέ ατυχήματα σε ευθείες και καλούς δρόμους. Επειδή όλοι οι οδηγοί αντιδρούν όπως πρέπει όταν τους κάτσει το αναπάντεχο.
-
Tις προάλλες μια νεαρή κοπέλα επίσης δεν κατάφερε να περάσει διάβαση τρένου επειδή μιλούσε στο κινητό?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
...και φτάσανε δικαστήρια. Εκεί , παρόλο που υπήρχαν μάρτυρες που δικαιωναν τον συγγενή, ο πιτσιρικάς εφερε δικους του μάρτυρες να πουν ψέματα για το αντίθετο.....
Ρε παιδια, για εξηγηστε μου κατι: γινεται ενα ατυχημα, καλειται η τροχαια για καταγραφη των συνθηκων κλπ κλπ. Μεταξυ αλλων καταγραφει οσα ισχυριζονται οι οδηγοι, τη σημανση, αλλα και τους μαρτυρες που ηταν παροντες εκει στο ατυχημα τη στιγμη που εγινε. Σωστα?
Πως 'εμφανιζονται' μετα 'μαρτυρες' στο δικαστηριο? Που ηταν αυτοι οταν κατεγραφε η τροχαια ποιοι ειναι οι μαρτυρες? Γιατι δεν καταγραφησαν και αυτοι? Ηρθαν μετα? Αρα τι μαρτυρες ειναι? Δεν καταλαβαινει ο παπαρας ο δικαστης τι ειναι οι μαρτυρες που 'εμφανιστηκαν' ξαφνικα? Ειδικα απο τη στιγμη που αυτοι οι ουρανοκατεβατοι λενε τα αντιθετα απο αυτους που η τροχαια εχει καταγραψει οτι ηταν παροντες?
-
Ιδανικά πάντα , αν εισαι σε τετοια φάση και θες μαρτυρες αρχίζεις και ψάχνεις γύρω γύρω την ίδια ή την επόμενη μέρα για μάρτυρες , πχ τον περιπτερά , κάνα μαγαζάτορα, χτυπάς πόρτες σε πολυκατοικίες μπας και ήταν κανένας στο μπαλκόνια τέτοια ώρα ή στην έσχατη , το ανεβάζεις στο διαδικτυο .
Πρακτικά όμως δεν είναι έτσι , μαρτυρας να είναι και ότι ναναι , θα μετρησει ο πιο 'μελετηρός'.....
-
Ιδανικά πάντα , αν εισαι σε τετοια φάση και θες μαρτυρες αρχίζεις και ψάχνεις γύρω γύρω την ίδια ή την επόμενη μέρα για μάρτυρες , πχ τον περιπτερά , κάνα μαγαζάτορα, χτυπάς πόρτες σε πολυκατοικίες μπας και ήταν κανένας στο μπαλκόνια τέτοια ώρα ή στην έσχατη , το ανεβάζεις στο διαδικτυο .
Πρακτικά όμως δεν είναι έτσι , μαρτυρας να είναι και ότι ναναι , θα μετρησει ο πιο 'μελετηρός'.....
-
Μα αυτο ρωταω, τι σημαινει 'ψαχνεις'? Ειναι δυνατον μαρτυρες που εμφανιζονται μετα, να εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα τα λογια τους απο αυτους που υπηρχαν εκει και τοτε στο ατυχημα = εχουν καταγραφει απο την αστυνομια?
-
ο μόνος που πιανεται εγκυρος μαρτυρας ειναι αυτος που εδωσε καταθεση στο ανακριτικο εκινη την ωρα,
και μονο αυτος λαμβανετε υποψην δικαστηριου -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...
και φτάσανε δικαστήρια. Εκεί , παρόλο που υπήρχαν μάρτυρες που δικαιωναν τον συγγενή, ο πιτσιρικάς εφερε δικους του μάρτυρες να πουν ψέματα για το αντίθετο.....
Ρε παιδια, για εξηγηστε μου κατι: γινεται ενα ατυχημα, καλειται η τροχαια για καταγραφη των συνθηκων κλπ κλπ. Μεταξυ αλλων καταγραφει οσα ισχυριζονται οι οδηγοι, τη σημανση, αλλα και τους μαρτυρες που ηταν παροντες εκει στο ατυχημα τη στιγμη που εγινε. Σωστα?
Πως 'εμφανιζονται' μετα 'μαρτυρες' στο δικαστηριο? Που ηταν αυτοι οταν κατεγραφε η τροχαια ποιοι ειναι οι μαρτυρες? Γιατι δεν καταγραφησαν και αυτοι? Ηρθαν μετα? Αρα τι μαρτυρες ειναι? Δεν καταλαβαινει ο παπαρας ο δικαστης τι ειναι οι μαρτυρες που 'εμφανιστηκαν' ξαφνικα? Ειδικα απο τη στιγμη που αυτοι οι ουρανοκατεβατοι λενε τα αντιθετα απο αυτους που η τροχαια εχει καταγραψει οτι ηταν παροντες?
Μου έχει τύχει να είμαι μάρτυρας σε ατύχημα μοτοσυκλετιστή, που του βγήκε απο Stop τυπος με Πορσε... εγώ ακολουθούσα την μηχανή (με μηχανή επίσης). Αφού κυνήγησα (λίγο γιατί με είδε οτι έστριψα προς αυτόν και σταμάτησε στα 100 μέτρα) την Πόρσε, γύρισα, σήκωσα μηχανόβιο και μηχανή, την κλείδωσα, του έδωσα τα κλειδιά και το τηλέφωνο μου και τον άφησα στα χέρια των υπολοίπων περιοίκων που είχαν μαζευτεί γιατί είχα μια επείγουσα δουλειά. Με κάλεσε η αστυνομία μετά απο 2 μήνες αν θυμάμαι καλά και έδωσα κατάθεση.
Μετά απο 4-5 χρόνια μου ήρθε κλήση για το δικαστήριο. Αρχικά δεν μπορούσα να θυμηθώ τι αφορούσε, ούτε καν την φάτσα του αναβάτη *****... Ο δικηγόρος του υπαίτιου προσπάθησε να με βγάλει ψευδομάρτυρα βασιζόμενος στο οτι μετά απο 4-5 χρόνια δεν θυμόμουν επακριβώς την θέση της δικής μου μηχανής σε σχέση με εκείνη του παθόντα (πίσω δεξιά ή πίσω αριστερά?) καθώς και διότι δεν μπορούσε να καταλάβει πως βρέθηκα να δίνω κατάθεση στην τροχαία απο την στιγμή που δεν με είχε καταγράψει το ΤΟΤΑ επι τόπου. Εκείνη την ώρα αφού εξήγησα στο δικαστήριο οτι η κατάθεση μου είναι η ορθή αφού ήταν πολύ κοντα χρονικά στο συμβάν, ενώ η μνήμη μου μπορεί να μην είναι σωστή μετα απο 5 χρόνια, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, μου ήρθε να τον καρυδώσω, οπότε 'αναγκάστηκα' να του υπενθυμίσω οτι εξ' αιτίας μου στάματησε ο πελάτης του, ο οποίος κατα πάσα πιθανότητα θα την είχε κάνει αν δεν έστριβα προς το μέρος που έφευγε....
Το δικαστήριο προφανώς δέχθηκε την μαρτυρία μου καθότι καταδίκασε τον Πόρσε αν και δεν υπήρξε επαφή των δύο οχημάτων.
Στην συνέχεια βέβαια συνειδητοποίησα ότι απο την μεριά του ο δικηγόρος σωστά το υποψιάστηκε. Τελικά μπορείς να βγείς μπλεγμένος για πλάκα....***** Αυτή η μπούρδα, να πρέπει να πας στο δικαστήριο μάρτυρας για κάτι όχι και τόσο σοβαρό που συνέβει πριν απο 4-5 χρόνια, χωρίς να έχεις κανένα τρόπο να μάθεις περί τίνος πρόκειται (στην περίπτωση μου δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο ούτε ο παθών ούτε ο δικηγόρος του που θα μπορούσαν να μου δώσουν να ξαναδιαβάσω την κατάθεση μου να φρεσκάρω την μνήμη μου) και να πρέπει να θυμάσαι ντε και καλά κάθε μικρο-λεπτομέρεια είναι απίστευτη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα
-
Και γιατι δεν εβρισκες μετα τον δικηγορο να του σκαγες 1-2 καλες στο σαγονι?
Σ αυτα τα πραγματα αντι να πας να βοηθησεις, μπλεκεις....Οποτε το καλυτερο ειναι ''δεν ξερω, δεν ειδα, δεν ακουσα''...σε πολλες και διαφορες εκφανσεις της καθημερινοτητας -
Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν:
-
Δέρνουμε τον δικηγόρο του αντίδικου
-
Εφεξής αρνούμαστε να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπο με την μαρτυρία μας ακόμα και αν έχουμε δει πολύ καλά τι συνέβη.
-
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Και γιατι δεν εβρισκες μετα τον δικηγορο να του σκαγες 1-2 καλες στο σαγονι?
Σ αυτα τα πραγματα αντι να πας να βοηθησεις, μπλεκεις....Οποτε το καλυτερο ειναι ''δεν ξερω, δεν ειδα, δεν ακουσα''...σε πολλες και διαφορες εκφανσεις της καθημερινοτηταςΥποθέτω αν σε μάζευε καμιά νταλίκα που έχει φύγει με κόκκινο θα ήθελες όλοι να είναι ''δεν ξερω, δεν ειδα, δεν ακουσα'' έτσι?
-
Οταν διαβαζω αυτο το νημα τρελενομαι, ειδικα με τις αποφασεις των δικαστηριων.
Αν βαλω καμερα στο αμαξι οπως οι Ρωσοι μπορω να βρω το δικιο μου στην ανεκδιηγητη αυτη χωρα? -
Loutraki
The place where amazing things happen!!!10582954_10204633048484263_4410912552130508438_o by bujinkan, on Flickr
10658585_10204633048124254_4990668290001543017_o by bujinkan, on Flickr
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#