-
-
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Τύχη πολλά Έβερεστ!!!!!
-
δεν νομιζω οτι πρεπει να εισαι συνταξιουχος για να κανειε εκατονταδες χιλιαδες....ειμαι 33 και εχω συνολικα πανω απο 400000 χοντρικα οπως τα υπολογιζω....πιστεψε με ειδικα αν μενεισ επαρχια οπως εγω δεν ειναι καθολου δυσκολο..γενικως το 30 κ το χρονο ειναι πολυ εφικτο....οσο περιεργο κι αν σ φαινεται χωρις να ειμαι επαγγελματιας οδηγος...
-
Αν και κανονικά δεν πρέπει να μπει στα 'τροχαία ατυχήματα', το βάζω εδώ...
**Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από χαστούκι -Σε καβγά για την προτεραιότητα στο δρόμο
**
12.04.2014 11:31Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 73χρονος στην Καλαμάτα έπειτα από καβγά με άλλο οδηγό με αντικείμενο το ποιος είχε προτεραιότητα στο δρόμο.
Ο ηλικιωμένος, που επέβαινε σε δίκυκλο, διαφώνησε με 33χρονο οδηγό αυτοκινήτου το μεσημέρι της Παρασκευής, σχετικά με την προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο επί της Λυκούργου και Ψαρών στην Καλαμάτα. Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και στο τέλος οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια, με το νεαρότερο να δίνει δύο χαστούκια στον 73χρονο.
Ομως, ο ηλικιωμένος ένιωσε δυσφορία και κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα η καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή. Η αστυνομία συνέλαβε τον 33χρονο οδηγό, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη και θανατηφόρα σωματική βλάβη.
( Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/150865#ixzz2yhNfSNrR )
-
Για ποιον απο τους δυο να λυπηθεις περισσοτερο.... Για μια τοσο μηδαμινη αιτια ο ενας εχασε τη ζωη του και ο αλλος τη χαλασε για παντα.....
-
Πολύ φτηνά τη γλύτωσα τη στούκα χθές (Παρασκευή 12/04/2014)...
Ήμουν μέσα σε κεντρική διασταύρωση όταν ο ηλικιωμένος που ήταν σταματημένος από δεξιά μου και ήθελε να διασχίσει κάθετα το δρόμο αποφάσισε να ξεκινήσει όταν ήμουν γύρω στα 10 μέτρα μακριά του. Ανέβηκα στο φρένο και σταμάτησα κυριολεκτικά μία ανάσα πριν κοπανήσουμε...Παρόλο που έβρεχε οι λόγοι που αποφεύχθηκε το μπαμ ήταν: 1) Η αυξημένη προσοχή και μείωση ταχύτητας σε διασταυρώσεις ακόμα και αν τις διασχίζεις αρκετές φορές καθημερινά, 2) τα γρήγορα αντανακλαστικά, 3) η καλή κατάσταση ελαστικών/φρένων, 4) το abs, 5) η τύχη (π.χ. να μην έχω στρέψει την προσοχή μου σε κάτι άλλο)...
Πιθανότατα να νόμισε ότι θα σταμάταγα (δεν έκανα κανένα σινιάλο όμως), τι να πω...
-
Ασε τις εξυπναδες γιατι ζουμε στην ιδια χωρα και ξερεις πολυ καλα τι λεω. Ειναι το παρακατω:
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Σιγα μην φταινε και οι λοφοι.παντα εμεις φταιμε,οι οδηγοι.τα αλλα ειναι παραμυθια.ενας απ του δυο την εκανε την βλακεια και ο αλλος ειχε ραντεβου...κριμα...νεοι ανθρωποι..
Ελα μου ντε. Λες και δεν εχεις μαθει ως τωρα πχ οτι σε μια χαρα δρομο, καινουριο με καλη ασφαλτο, μπορει πανω στη τυφλη στροφη να το γυρναει σε αναποδο καμπερ και ακριβως εκει να σου κανει και ενα σκαλοπατακι στην ενωση της καλης ασφαλτου με αυτη που υπηρχε και προ δεκαετιας με αποτελεσμα εγγυημενο πατιναζ... Ξερεις μωρε, ακριβως στο σημειο οπου τα ποτιστηρια του δρομου ποτιζουν το οδοστρωμα και οχι τα λουλουδια...
Δεν γινονται στην Ελλαδα αυτα, αλλα και αν γινονται μωρε, ο οδηγος φταιει που δεν μπορει να το περιμενει απο που θα του ερθει η Kinder - εκπληξη.
αν εφταιγε ο δρομος θα φευγαν ολοι χωρις εξαιρεσεις.
αλλα οταν ο δρομος ειναι για 50 και πας με 90 γιατι ελα μωρε τον ξερω τον δρομο τον κανω καθε μερα αυτα παθαινεις.Εμ αυτο ειναι ρε μαστορα, (εγω μιλαω για τις περιπτωσεις οπου) ΚΑΙ ο δρομος ΚΑΙ οι συνθηκες ειναι για Χ χαω, και ξαφνικα επειδη σε αυτη τη χωρα ολα ειναι γτπ ξαφνικα ΚΑΙ ο δρομος ΚΑΙ οι συνθηκες γινονται τετοιες οπου και τα Χ-30/40/50 χαω ειναι πολλα...
Α και που΄σαι, το οτι κοτσαραμε ενα οριο 50 χαω χωρις καμμια μελετη που να δειχνει οτι αυτη ειναι η σωστη ταχυτητα, για να ειμαστε καλυμμενοι στη παραπανω περιπτωση, το σκεφτονται μονο οι δικηγοροι του δημοσιου ως θεμιτη απαντηση...
Εχω δει μπροστα μου (και ηταν και ο Hannibal νομιζω) μηχανακια να πηγαινει με μια χαρα ταχυτητα και τελικα να καταληγει με το κεφαλι σε κολωνα φωτισμου στη κεντρικη νησιδα, επειδη πανω στο εσωτερικο δεξιας στροφης ειχε λιμνουλα απο τα ποτιστηρια, σε ενα κατα τα αλλα μια χαρα, αδειο και στεγνο δρομο. Ο οδηγος φταιει ε?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για ποιον απο τους δυο να λυπηθεις περισσοτερο.... Για μια τοσο μηδαμινη αιτια ο ενας εχασε τη ζωη του και ο αλλος τη χαλασε για παντα.....χωρις να ξερω τι εγινε: αμα ο 80αχρονος ηταν απο αυτους τους μπαρμπαδες που 'εγω οδηγαω 60 χρονια' και παραβιαζει προτεραιοτητα και μετα το παιζει και γαμιας (αλλα μολις ζορισει το πραγμα 'δεν ντρεπεσαι να τη πεφτεις σε μεγαλο ανθρωπο'), και ορμησε να το παιξει γαμικος, και τελικα επεσε ξερος απο ενα χαστουκι, ε ας προσεχε.
-
Όσον αφορά τους δρόμους: Συν ότι εκεί που πηγαίνεις σε δρόμο που γνωρίζεις ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου μία εγκάρσια τομή/αυλάκι επειδή κάποιος αποφάσισε να περάσει σωλήνα κάτω από το δρόμο και απλώς να την καλύψει με χώμα, ή τα τζιμάνια που έκλεισαν την τρύπα απλώς τη μπάλωσαν ή, ή, ή...
Επίσης, εκτός από τις κακοτεχνίες και την απροσεξία ή την αδιαφορία, υπάρχει και το θέμα της μέριμνας, π.χ. στην Κόρινθο που γνωρίζω, με δύο απλές πλατείες (roundabout) σε δύο διασταυρώσεις, ο δήμαρχος μείωσε έως μηδένισε τα τροχαία (σε μία από αυτές μάλιστα μόνο που δεν είχαν κονταροχτυπηθεί με τους γρύλους μια φορά μπροστά στα μάτια μου)...
Είναι απαράδεκτο -και ειδικά σε αυτό το forum- να υποστηρίζουμε ότι πάντα και αποκλειστικά φταίει ο οδηγός...
_
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για ποιον απο τους δυο να λυπηθεις περισσοτερο.... Για μια τοσο μηδαμινη αιτια ο ενας εχασε τη ζωη του και ο αλλος τη χαλασε για παντα.....
χωρις να ξερω τι εγινε: αμα ο 80αχρονος ηταν απο αυτους τους μπαρμπαδες που 'εγω οδηγαω 60 χρονια' και παραβιαζει προτεραιοτητα και μετα το παιζει και γαμιας (αλλα μολις ζορισει το πραγμα 'δεν ντρεπεσαι να τη πεφτεις σε μεγαλο ανθρωπο'), και ορμησε να το παιξει γαμικος, και τελικα επεσε ξερος απο ενα χαστουκι, ε ας προσεχε.
Με αυτή τη λογική και αυτός που έριξε το χαστούκι και τώρα θα τρέχει για χρόνια στα δικαστήρια για φόνο (και θα τρώει τα χρήματα του στους δικηγόρους) ας πρόσεχε.
Για τους δρόμους θα τολμούσα να εικάσω ότι είναι συγκριτικά λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε θανατηφόρο ατύχημα χωρίς κάποιος να έχει παραβιάσει το όριο ταχύτητας.
-
Το χαστουκι μπορει να ηταν πληρως δικαιολογημενο (εως και λιγο) απο τη συμπεριφορα του παππου. Το οτι κατεληξε ετσι οπως κατεληξε ειναι εντελως αλλο θεμα. Δηλαδη να υποθεσω οτι αμα σου την επεφτε παππους που εχει κανει μαλακια αλλα την εχει δει γαμικος γιατι 'εγω οδηγαω 60 χρονια' ή γιατι 'εγω μενω εδω, δεν θα κανω το κυκλο, κανε πισω ΤΩΡΑ' ενω παει αναποδα (sounds familiar?), θα κατσεις να τις φας?
Κατα τα αλλα, κατσε να κραδαινεις το εικονισμα του οριου ταχυτητας καπως ετσι:
-
Αναποδα σε μονοδρομο, μου παιζει τα φωτα και πριν καλα-καλα αφου εχω κοψει κανω στην ακρη (δεν ξερεις και ποσο τρελος ειναι) χτυπαει τον καθρεπτη του στο τιμονι μου και επειτα γδερνει και το αμαξι του απο την πισω πορτα και πισω, στο αντιβαρο. Εφυγε στο επομενο στενο ξανα αναποδα.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Οταν η λεξη τριμαλακας αποκτα αλλη διασταση
Σε ποιον ακριβώς δρόμο συνέβη αυτό;
Η τριμαλακία χαρακτηρίζει βεβαίως αυτούς που έκλεισαν δρόμο 2 λωρίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος έρχεται με 270 δεν πρέπει να είναι έτοιμος για όλα (τουτέστιν για κάθε μαλακία των ευσεβών ιθαγενών). -
Για ποιο λογο εκλεισε ο δρομος?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το χαστουκι μπορει να ηταν πληρως δικαιολογημενο (εως και λιγο) απο τη συμπεριφορα του παππου. Το οτι κατεληξε ετσι οπως κατεληξε ειναι εντελως αλλο θεμα. Δηλαδη να υποθεσω οτι αμα σου την επεφτε παππους που εχει κανει μαλακια αλλα την εχει δει γαμικος γιατι 'εγω οδηγαω 60 χρονια' ή γιατι 'εγω μενω εδω, δεν θα κανω το κυκλο, κανε πισω ΤΩΡΑ' ενω παει αναποδα (sounds familiar?), θα κατσεις να τις φας?Ανάμεσα στο θα κάτσω να τις φάω και στο κάτσε να ρίξω 2 χαστούκια στον παππού για να μάθει, στα δικά μου τα τεφτέρια υπάρχουν άπειρες άλλες επιλογές. Αν στα δικά σου δεν υπάρχουν, μπορείς να δέρνεις όποιον νομίζεις. Σε κάποια στιγμή, στατιστικά, θα σου κάτσει και εσένα η καλή.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Σε ποιον ακριβώς δρόμο συνέβη αυτό;
Η τριμαλακία χαρακτηρίζει βεβαίως αυτούς που έκλεισαν δρόμο 2 λωρίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος έρχεται με 270 δεν πρέπει να είναι έτοιμος για όλα (τουτέστιν για κάθε μαλακία των ευσεβών ιθαγενών).Μαλλον ειναι ο Κορινθος-Τριπολη στο υψος της Νεμεας πριν απο μερικα χρονια....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για ποιο λογο εκλεισε ο δρομος?στα σχολια λενε οτι ειχε γινει ατυχημα
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Σιγα μην φταινε και οι λοφοι.παντα εμεις φταιμε,οι οδηγοι.τα αλλα ειναι παραμυθια.ενας απ του δυο την εκανε την βλακεια και ο αλλος ειχε ραντεβου...κριμα...νεοι ανθρωποι..
Ελα μου ντε. Λες και δεν εχεις μαθει ως τωρα πχ οτι σε μια χαρα δρομο, καινουριο με καλη ασφαλτο, μπορει πανω στη τυφλη στροφη να το γυρναει σε αναποδο καμπερ και ακριβως εκει να σου κανει και ενα σκαλοπατακι στην ενωση της καλης ασφαλτου με αυτη που υπηρχε και προ δεκαετιας με αποτελεσμα εγγυημενο πατιναζ... Ξερεις μωρε, ακριβως στο σημειο οπου τα ποτιστηρια του δρομου ποτιζουν το οδοστρωμα και οχι τα λουλουδια...
Δεν γινονται στην Ελλαδα αυτα, αλλα και αν γινονται μωρε, ο οδηγος φταιει που δεν μπορει να το περιμενει απο που θα του ερθει η Kinder - εκπληξη.
Αν μπω με 140 και πετυχω ολα αυτα που λες,θα φυγω.αλλα και παλι ποιος θα φταιει?οι δρομοι ειναι δεδομενοι.αν τους ξερεις δε εχεις δικαιολογια.αν δεν τους ξερεις και πας αεροπορια παλι φταις.αν εχεις να αλλαξεις λαστιχα απο την ολυμπιαδα παλι φταις.αν δεν εχεις αφιερωσει χρονο να μαθεις να οδηγεις (οχι να κανεις οπιθογωνια...) παλι φταις.αν τουιταρεις οταν οδηγεις παλι φταις.αν δεν φορας κρανος παλι φταις.
Και δεν στα λεει καποιος που ειναι 'νομοταγης',γρηγορα παω στον επαρχιακο(υπο συνθηκες παντα) και εχω πετυχει τα παντα στον δρομο.αλλα δεν θα εφταιγα αν ερχομαι με 2-3 φοες πανω απο το οριο?Μην βγαζουμε την προσωπικη ευθυνη του οδηγου απο την εξισωση.δεν μας φταιει για ολα η ατιμη κενωνια.
Ενας συγκεντρωμενος,υποψιασμενος οδηγος με ενα οποιοδηποτε αξιοπρεπες αυτοκινητο μπορει να ανταπεξελθει στις συνθηκες που περιγραφεις.
Που να πετυχεις χαλικι στην κορυφη και να ερχεσαι με καμποσα...@kacey
Οι εξυπναδες που πρεπει να αφησω ποιες ειναι?ετσι, γα να μαθαινουμε και κατι...Kubiac,συγνωμη,ειμαι απαραδεκτος,που ακουστηκε σε φορουμ αυτοκινησης να λεει καποιος για ευθυνη οδηγου...
Και για τις μετωπικες,φταιει το σαπιο πολιτικο συστημα που δεν εβαλε μπαριερες.ο δε π@π@ρ@ς που βγηκε στο αντιθετο χωρις ορατοτητα και ξεκληρισε μια οικογενεια ειναι αμοιρος ευθυνων.ας εβαζαν μπαριερες...
Οπως,πχ στην κορινθο,δεν εφταιγαν οι κοπανοι που παραβιαζαν στοπ/κοκκινο.οχι,οι πρωην δημαρχοι εφταιγαν...Kacey,επειδη ζουμε στην ιδια χωρα και ξερουμε τι φοβερους δρομους εχουμε και τι φοβερους οδηγους επισης,για αυτο και δεν πρεπει να βγαζουμε την ουρα μας απεξω.οποιος οδηγει μη αναλογιζομενος τους απειρους ασταθμητους παραγοντες,κινδυνευει.
Φυσικα και οι σωστοι μελετημενοι δρομοι σωζουν ζωες.γιατι ελαχιστοποιουν τα ανθρωπινα λαθη!λυνει ολα τα προβληματα?οχι.αποδειξη,ο ηλιθιος εγκληματιας στο γνωστο βιντεο της αττικης οδου που κανει αναστροφη.
Το να πετυχεις λαδια,χαλικι κλπ σε στροφη ειναι κατι για το οποιο δεν φταις.φταις ομως ως προς τις συνεπειες.αν εισαι με νορμαλ ταχυτητα θα ειναι μαλλον περιορισμενες.Αν σου αρεσει,οπως εμενα,να οδηγεις γρηγορα στις ωραιες στροφοδιαδρομες της χωρας μας,πρεπει να περιμενεις τα παντα και να το κανεις συνειδητα (βεβαια, τι σου φταιει ο απεναντι...).
Εχω πετυχει σε τυφλη δεξια καμπη απο καλαμπακα για παναγια κτελ να κανει σταση σε ακυρο σημειο,ουτε χωριο ουτε τιποτα,στο πουθενα.εγω ερχομουνα αεροπορια.αν το χτυπαγα και γινομουν ποστερ θα εφταιγα?εγω λεω ναι.Ο τυπος στο βιντεο αν εσκαγε με 300 πανω στα αλλα,δεν θα εφταιγε?ειναι νορμαλ να 300ριζεις σε δημοσιο δρομο?και ρωταω εγω που εχω 2 δικαστηρια,μια αφαιρεση και 2-3 ψλα για υπερβαση οριου,(χωρις φυσικα να το λεω με περηφανια η μαγκια).
Η ζωη ειναι ωραια και ειναι κριμα απο ενα λαθος να χαραμιζεται.
Οδηγικη παιδεια ειναι και η επιγνωση ολων των κινδυνων.Για να ειμαι πιο ακριβης,αν δεν φταιει παντα ο οδηγος,φταιει στο μεγαλυτερο ποσοστο.και αυτη η αναδιπλωση δεν αφορα τα παραδειγματα σας,κατα ατην γνωμη μου βεβαια,αλλα περιπτωσεις οπως μια κοντινου μου ανθρωπου που εσπασε η κρεμαγιερα με 130 στην εθνικη, λογω φυσαλιδας στην χυτευση οπως αποδειχτηκε μετα.ευτυχως την γλιτωσαν.
Kubiac,μιας και σ'αρεσουν οι depeche mode,you are behind the wheel.
Υ.γ.δεν ειμαι τελειος,δεν ειμαι ο καλυτερος,δεν τα ξερω ολα,δεν εχω διαθεση για ανουσιες αντιπαραθεσεις
-
+1 στον screwdriver.
Προσωπικα θεωρω οτι οι δρομοι ειναι αυτοι που ειναι καλοι, κακοι, σωστοι η λαθος, την διαφορα κανει ο οδηγος με το να συντηρει σωστα το οχημα του και να οδηγει με συνεση και προσοχη σεβομενος την ζωη του και της οικογενειας του. -
Παιδες, εσεις μιλατε για 300αρες, στροφοδιαδρομες και χαλικια/λαδια. Προφανως οποιος 300αριζει σε δημοσιο δρομο, το κυνηγαει σε στροφες κλπ, μπορει να φαει το κεφαλι του και να εχει και ευθυνη. Επισης τα λαδια ειναι μεσα στο παιχνιδι.
ΑΛΛΑ
Εγω μιλαω για νορμαλ ταχυτητες (νορμαλ = νορμαλ για το δρομο και τις συνθηκες, αμα μου ξαναπειτε 'εκει ειχε οριο 50 και ο αλλος πηγαινε με 80' θα σας μουτζωσω κυριολεκτικα γιατι αυτες οι γελοιες απαντησεις - εκ μερους των 'αρμοδιων'/δικαστηριων - κλπ ειναι που συντηρουν αυτη τη κατασταση) και για 'απροοπτα' τυπου νερο απο τα ποτιστηρια, αλλαγη ασφαλτου πανω στη στροφη, αλλαγη καμπερ πανω στη στροφη, εξαφανιση αριστερης λωριδας και διαχωριστικης νησιδας πανω σε τυφλη στροφη με αποτελεσμα να μενεις ξεκρεμαστος στο αντιθεο ρευμα επειδη ξεκινησες μια καθ'ολα νομιμη προσπεραση, και αλλα 1002 ομορφα.
Εδωσα και παραδειγμα ρε πστ μου αλλα εκει, στη κοσμαρα σας...
ΑΥΤΑ λοιπον δεν ειναι 'απροοπτα' τυπου λαδια στο δρομο. ΑΥΤΑ ειναι τρανα παραδειγματα καποιου/καποιων 'αρμοδιων' (ατομων ή υπηρεσιων) που βαρεθηκαν ή δεν ξερουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους, με αποτελεσμα να δημιουργουν κινδυνο για ολους μας. Και οι οποιοι νιβουν τας χειρας τους πετωντας ενα οριο γελιωδως χαμηλο για το δρομο (για το δρομο, οχι για τον kacey) και μετα σου λενε 'α, ετρεχε'. Και αντι να τους πιασει ενας δικαστης και να τους κοψει το κωλο, μπορει ο δικαστης που δικαζει να μην οδηγει καν ή να οδηγει σαν τη μανα μου.
Αλλα τι να περιμενεις οταν βλεπεις ανθρωπους εδω μεσα (που υποτιθεται ασχολουνται ενεργα με το θεμα οδηγηση και το γουσταρουν) να εξεταζουν πρωτα απο ολα το οριο ταχυτητας, και οχι πχ την σχεση του με τη πραγματικοτητα και γιατι μπηκε αυτο. Ουτε το αν η ταχυτητα ειχε καποια σχεση με το ατυχημα. Στο παραδειγμα που εδωσα, το μηχανακι πηγαινε με μια χαρα ταχυτητα. Τα νερα στο δρομο απο τα ποτιστηρια ηταν αυτα που το εριξαν, οχι η ταχυτητα του. ΑΥΤΟ ηταν η αλλαγη που συνεβη και οδηγησε στη πτωση του.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#