-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Απαγορεύεται επίσης η στροφή αριστερά (βγαίνοντας από το πάρκινγκ)[...]μου διεφυγε αυτο
-
focusman,στην Λυκοποριά έγινε το σκηνικό???
-
Οτι ειπαν οι παραπανω. Εγω παντως δινω ενα δικιο στον οδηγο του Vitara:
απαγορευεται το προσπερασμα γιατι εχει διπλη διαχωριστικη γραμμη, η οποια μπαινει για να μην πεσεις στον απεναντι. Ο Vitara βλεπει ενα αυτοκινητο μπροστα του να σταματαει χωρις λογο στη μεση του δρομου (οπως συνηθιζουν εκατονταδες χιλιαδες γιδια ανα την Ελλαδα), κ απλα συνεχιζει τη πορεια του αφου βλεπει οτι δεν ερχεται κανεις απο απεναντι. Ο Astra κανει παρανομα αναστροφη (λογω της διπλης - ιδια παραβαση με τον Vitara) αλλα κ κοβει καθετα ενα δρομο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οτι ειπαν οι παραπανω. Εγω παντως δινω ενα δικιο στον οδηγο του Vitara:απαγορευεται το προσπερασμα γιατι εχει διπλη διαχωριστικη γραμμη, η οποια μπαινει για να μην πεσεις στον απεναντι. Ο Vitara βλεπει ενα αυτοκινητο μπροστα του να σταματαει χωρις λογο στη μεση του δρομου (οπως συνηθιζουν εκατονταδες χιλιαδες γιδια ανα την Ελλαδα), κ απλα συνεχιζει τη πορεια του αφου βλεπει οτι δεν ερχεται κανεις απο απεναντι. Ο Astra κανει παρανομα αναστροφη (λογω της διπλης - ιδια παραβαση με τον Vitara) αλλα κ κοβει καθετα ενα δρομο.
Για τους λόγους που ανέφερες είναι παράνομοι και οι δύο. Άλλα και το φορτηγάκι είναι λάθος αυτό που κάνει μιας και έχει προτεραιότητα άρα έπρεπε να συνεχίσει. Δεν μπορεί να σταματά έτσι μες τη μέση.
-
Κατα τη γνώμη μου το Vitara έχει άν όχι όλη, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Εφόσον το φορτηγό του κρύβει τη θέα το πιό σωφρον θα ήταν να σταματήσει πίσω απο το φορτηγό γιατι μπορεί μπροστά να υπάρχει κάποιος κίδυνος που δέν έχει δεί.
Βέβαια ποιός έχει χάσει τη σωφροσύνη του για να τη βρεί αυτός
-
Λέει κάπου ο ΚΟΚ πως δεν πατάς διπλή γραμμή ακόμα και αν έχεις (ακίνητο) εμπόδιο μπροστά σου?? Υποθέτω πως όχι οπότε το vitara έκανε το προφανές.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Χθες το απόγευμα η νύφη μου πήγαινε με τον ένα ανιψιό μου (5 χρονών) στο supermarket. Στη Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά, κοντά στο Μεγάλο Βασιλόπουλο αν κατάλαβα καλά, είδε ένα 10χρονο (περίπου) αγοράκι στο έδαφος, γεμάτο αίματα στο κεφάλι. Από ότι κατάλαβε ήταν με το ποδήλατο του και μάλλον κάποιος το παρέσυρε. Ευτυχώς ο ανιψιός μου δεν είδε τη σκηνή, και δεν κατάλαβε τι συνέβη. Από τη στιγμή που μου το είπε (γυναίκα και μάνα, φαντάζεστε πως ήταν) ψάχνω να βρω πληροφορίες, για να δω αν το παιδάκι έζησε ή όχι.Πέρασα σήμερα απο εκεί.
Έχουν κορίνες και... λουλούδια -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Λέει κάπου ο ΚΟΚ πως δεν πατάς διπλή γραμμή ακόμα και αν έχεις (ακίνητο) εμπόδιο μπροστά σου?? Υποθέτω πως όχι οπότε το vitara έκανε το προφανές.Για το πρωτο: φυσικα κ το λεει! Ακριβως εκει που λεει οτι απαγορευεται να υπερβεις τη διπλη γραμμη, κ δεν λεει 'εκτος εαν...'.
Για το 2ο: φυσικα κ εκανε κατι το προφανες. Οταν καποιος σου κλεινει το δρομο χωρις προφανη λογο, πραγμα συνηθες στην Ελλαδαρα μας, βρισκεις απο καπου να περασεις*. Αν καποιος διπλοπαρκαρει στο Πασαλιμανι, προφανως κ θα παραβιασεις τη διπλη γραμμη κ θα τον περασεις απο το αντιθετο ρευμα, δεν θα κλεισει ο δρομος λογω του μαλακα.
- η μεγαλη διαφορα αναμεσα σε αυτο που εκανε ο Vitara κ αυτο που πχ θα εκανα εγω ειναι οτι εγω θα εψαχνα να βρω το προφανη λογο πριν αποφασισω να συνεχισω τη πορεια μου βγαινοντας στο αντιθετο ρευμα.
-
Στο τέλος όμως θα την πληρώσει το βιταρα με μικρή πιθανότητα να βγει 50 50 και ο λόγος είναι οτι σταμάτησε και έδωσε προτεραιότητα σε άλλο όχημα το φορτηγάκι.
-
Γιατι να τη πληρωσει το Vitara? Ποια ειναι η λογικη σου? Τα δυο οχηματα εκαναν ακριβως την ιδια παραβαση, με το Astra επιπροσθετως να διασχιζει δυο λωριδες κ να κοβει καθετα τη φορα των οχηματων. Το οτι το φορτηγακι εδωσε προτεραιοτητα στον αλλο δεν σημαινει απολυτως τιποτα, δεν ειναι τροχονομος να ρυθμιζει τη κινηση. Αν εγω κανω ακρη για να περασει καποιος που ερχεται αναποδα στο μονοδρομο κ πεσει αυτος στον απο πισω μου, θα φταιει ο απο πισω 'επειδη το πρωτο οχημα εκανε ακρη να περασει ο αναποδα'?
-
Γιατι η παρανομία του Bιταρα ήταν η τελευταία που έγινε σε σειρα παραβάσεων και συνηθως ο τελευταίος την πληρώνει .....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λέει κάπου ο ΚΟΚ πως δεν πατάς διπλή γραμμή ακόμα και αν έχεις (ακίνητο) εμπόδιο μπροστά σου?? Υποθέτω πως όχι οπότε το vitara έκανε το προφανές.
Για το πρωτο: φυσικα κ το λεει! Ακριβως εκει που λεει οτι απαγορευεται να υπερβεις τη διπλη γραμμη, κ δεν λεει 'εκτος εαν...'.
Για το 2ο: φυσικα κ εκανε κατι το προφανες. Οταν καποιος σου κλεινει το δρομο χωρις προφανη λογο, πραγμα συνηθες στην Ελλαδαρα μας, βρισκεις απο καπου να περασεις*. Αν καποιος διπλοπαρκαρει στο Πασαλιμανι, προφανως κ θα παραβιασεις τη διπλη γραμμη κ θα τον περασεις απο το αντιθετο ρευμα, δεν θα κλεισει ο δρομος λογω του μαλακα.
- η μεγαλη διαφορα αναμεσα σε αυτο που εκανε ο Vitara κ αυτο που πχ θα εκανα εγω ειναι οτι εγω θα εψαχνα να βρω το προφανη λογο πριν αποφασισω να συνεχισω τη πορεια μου βγαινοντας στο αντιθετο ρευμα.
Kατάλαβα αλλά είναι λίγο μπέρδεμα. Πχ μένω εγώ από βλάβη εσύ τι πρέπει να κάνεις, να περιμένεις μέχρι να ρθει τροχαία και να σου δώσει το ΟΚ να πατήσεις τη διπλή?? Είναι λίγο χαζό, αλλά από την άλλη αν την πατήσεις παρανομείς με τις όποιες συνέπειες. Μπουρδελοκατάσταση.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Χθες το απόγευμα η νύφη μου πήγαινε με τον ένα ανιψιό μου (5 χρονών) στο supermarket. Στη Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά, κοντά στο Μεγάλο Βασιλόπουλο αν κατάλαβα καλά, είδε ένα 10χρονο (περίπου) αγοράκι στο έδαφος, γεμάτο αίματα στο κεφάλι. Από ότι κατάλαβε ήταν με το ποδήλατο του και μάλλον κάποιος το παρέσυρε. Ευτυχώς ο ανιψιός μου δεν είδε τη σκηνή, και δεν κατάλαβε τι συνέβη. Από τη στιγμή που μου το είπε (γυναίκα και μάνα, φαντάζεστε πως ήταν) ψάχνω να βρω πληροφορίες, για να δω αν το παιδάκι έζησε ή όχι.
Πέρασα σήμερα απο εκεί.
Έχουν κορίνες και... λουλούδιαTα είδα και εγώ, άρα μάλλον το πιτσιρίκι...
Και ρε γαμώτο είναι σε σημείο που δεν δικαιολογείται να βρίσκεται.
Περίεργο όμως που δεν βρήκα πουθενά καμία αναφορά. Περιμένω να ανανεωθούν τα στατιστικά της τροχαίας. -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
focusman,στην Λυκοποριά έγινε το σκηνικό???Οχι! Λιγο μετα το Δερβενι, κοντα στα Μαυρα Λιθαρια..
Για τον Kacey που με ρωτησε..
Οχι, το Astra ηθελε να παει δεξια (δηλαδη προς τους ανθρωπους) και το Vitara πηγαινε παλι προς τους ανθρωπους!
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Γιατι η παρανομία του Bιταρα ήταν η τελευταία που έγινε σε σειρα παραβάσεων και συνηθως ο τελευταίος την πληρώνει .....1ον) εγω λεω οτι εγιναν ταυτοχρονα, εξ'ου κ η 'συναντηση'
2ον) αντε αποδειξε το, αλλα κ παλι δεν (μου) στεκει ως επιχειρημα.Πχ μένω εγώ από βλάβη εσύ τι πρέπει να κάνεις, να περιμένεις μέχρι να ρθει τροχαία και να σου δώσει το ΟΚ να πατήσεις τη διπλή?? Είναι λίγο χαζό, αλλά από την άλλη αν την πατήσεις παρανομείς με τις όποιες συνέπειες. Μπουρδελοκατάσταση.
Τυπικα κ απολυτως νομιμα, ναι. Προφανως κ κανεις δεν περιμενει οτι θα λειτουργησεις ετσι (κ δεν ειναι λογικο να γινει/απαιτηθει αυτο), αλλα αν την πατησεις = οτι ειπες. Γενικα, λεμε το ιδιο.
Για τον Kacey που με ρωτησε..
Οχι, το Astra ηθελε να παει δεξια (δηλαδη προς τους ανθρωπους) και το Vitara πηγαινε παλι προς τους ανθρωπους!
Δηλαδη το Astra απλα ξεπαρκαρε απο το κουβουκλιο, εστριψε προς τη σωστη κατευθυνση, δεν πατησε/διεσχισε τη διπλη, κ γενικα απλα ξεκινησε απο σταση οταν ο ερχομενος του εδωσε προτεραιοτητα? Τοτε φταιει 100% ο Vitara.
Αλλα πως διαολο βρηκαν αριστερη πλευρα του Astra με δεξια πλευρα του Vitara? Θα επρεπε να ειναι ακριβως αναποδα.
-
Ειλικρινά πάντως θα μπορούσε πολύ απλά να έχει αποφευχθεί αν ο οδηγός του Vitara είχε τη στοιχειώδη λογική, και την απαραίτητη ευγένεια να κόψει και να περιμένει 2 λεπτά, εφόσων ο μπροστινός παραχώρησε πρωτερεότητα. Ξέρω ότι πολλοί θεωρείται λάθος το να παραχωρείς πρωτερεοτητα, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο που και που ώστε να γίνεται ομαλά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.
Αλήθεια, θυμάμαι ότι αν μπορούσες να αποφύγεις ένα τροχαίο και δεν το έκανες σου έβγαινε τουλάχιστον ένα ποσοστό συνυπαιτιότητας. Δεν ισχύει αυτό?
-
Ο οδηγός του Vitara έχει συνυπαιτιότητα γιατί πάτησε στην διπλή διακεκομμένη γραμμή που απαγορεύεται βάση ΚΟΚ.
Ο οδηγός του φορτηγού έχει συνυπαιτιότητα γιατί σταμάτησε μες τη μέση. -
@ Κασει...
Από την στιγμή που ο μπροστινός παραχώρησε προτεραιότητα και το Βιτάρα παρανόμησε πατώντας στην διπλή και τράκαρε τον άλλο τότε φταίει. Το αστρα που έκανε την παράνομη στροφή το πολύ πολύ να φάει κλήση . Απλά υπάρχει η περίπτωση αν πάει δικαστικά από την ασφαλιστική του να παίξει συνυπαιτιότητα αν και δεν το νομίζω γιατι το αστρα δεν εκανε κάτι που να προκάλεσε το ατύχημα , με την έννοια οτι άμεσα δεν έπαιξε ρόλο . Πχ είχαμε ιστορία απο άλλο μέλος εδώ ότι βγήκε ο άλλος φόρα παρτίδα σε διασταύρωση και για να μην τρακάρει την GΤ με αυτόν την έριξε σε διαφημιστική πινακίδα στο παρακείμενο οικόπεδο .
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ειλικρινά πάντως θα μπορούσε πολύ απλά να έχει αποφευχθεί αν ο οδηγός του Vitara είχε τη στοιχειώδη λογική, και την απαραίτητη ευγένεια να κόψει και να περιμένει 2 λεπτά, εφόσων ο μπροστινός παραχώρησε πρωτερεότητα. Ξέρω ότι πολλοί θεωρείται λάθος το να παραχωρείς πρωτερεοτητα, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο που και που ώστε να γίνεται ομαλά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.Αλήθεια, θυμάμαι ότι αν μπορούσες να αποφύγεις ένα τροχαίο και δεν το έκανες σου έβγαινε τουλάχιστον ένα ποσοστό συνυπαιτιότητας. Δεν ισχύει αυτό?
Απο το τελος: φυσικα κ αν δεν προσπαθησεις να κανεις οτι ειναι δυνατον για να αποφυγεις ατυχημα, εχεις συνυπευθυνοτητα. Αντε να το αποδειξει ο αλλος που εκανε την παραβαση ομως.
Πιο πανω: αμφιβαλλω για το αν ο Vitara καταλαβε (αρχικα, μετα προφανως καταλαβε) οτι ο μπροστα σταματησε για να αφησει καποιον να περασει. Κατα ΠΑΣΑ πιθανοτητα, ειδε ενα αυτοκινητο να σταματαει στη μεση του δρομου στα καλα καθουμενα, κ αφου ειχε ορατοτητα ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ (ΜΗ) ΕΡΧΟΜΕΝΟ, αποφασισε να συνεχισει. Δεν θα ηταν ο πρωτος ελληνας οδηγος που σταματαει στην μεση του δρομου επειδη ετσι του κατεβηκε/ειδε καποιο γνωστο/εψαχνε κατι/θυμηθηκε το θερμοσιφωνα/ηθελα να ξυσει τα @@ του/(βαλε οτι αλλο νομιζεις).
Ο οδηγός του Vitara έχει συνυπαιτιότητα γιατί πάτησε στην διπλή διακεκομμένη γραμμή που απαγορεύεται βάση ΚΟΚ.
Ο οδηγός του φορτηγού έχει συνυπαιτιότητα γιατί σταμάτησε μες τη μέση.Ο οδηγος του φορτηγου (υποθετω εννοεις αυτον που επετρεψε στον αλλο να ξεπαρκαρει) ΦΥΣΙΚΑ κ δεν εχει καμμια απολυτως ευθυνη. Αποφασισε να σταματησει για να επιτρεψει σε καποιον να ξεπαρκαρει, κ τελος. Οι αλλοι τα εκαναν πουτανα. Για την ακριβεια, κ αφου ειπαμε οτι το Astra δεν εκανε τελικα ανατροφη παρανομα πατωντας τη διπλη, ολη την ευθυνη την εχει ο Vitara.
Ειναι αστειο καν να το συζηταμε. Αυτο ελειπε, να αποφασισω εγω να επιτρεψω σε καποιον να κανει ελιγμο κ ο τριτος να ερθει να μου ζητησει τα ρεστα επειδη πηγε κ επεσε πανω στο δευτερο.
@ Κασει...
Από την στιγμή που ο μπροστινός παραχώρησε προτεραιότητα και το Βιτάρα παρανόμησε πατώντας στην διπλή και τράκαρε τον άλλο τότε φταίει. Το αστρα που έκανε την παράνομη στροφή το πολύ πολύ να φάει κλήση . Απλά υπάρχει η περίπτωση αν πάει δικαστικά από την ασφαλιστική του να παίξει συνυπαιτιότητα αν και δεν το νομίζω γιατι το αστρα δεν εκανε κάτι που να προκάλεσε το ατύχημα , με την έννοια οτι άμεσα δεν έπαιξε ρόλο . Πχ είχαμε ιστορία απο άλλο μέλος εδώ ότι βγήκε ο άλλος φόρα παρτίδα σε διασταύρωση και για να μην τρακάρει την GΤ με αυτόν την έριξε σε διαφημιστική πινακίδα στο παρακείμενο οικόπεδο .
Το Astra τελικως οπως ειπαμε δεν εκανε καμμια παρανομια. ΑΝ, ΟΠΩΣ αρχικα καταλαβα, ειχε κανει αναστροφη ΠΑΤΩΝΤΑΣ Κ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ, τοτε ΦΥΣΙΚΑ κ εχει ευθυνη. Ρε παλικαρι, κανουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ (υπερβαση της διπλης), πως γινεται ο ενας εκ των δυο που κανουν ακριβως την ιδια παρανομια (κ κατ'εμε κ χειροτερη, γιατι διασχιζει καθετα ενα δρομο κ κοβει τη ροη της κινησης), να μην εχει συνυπευθυνοτητα. ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΜΕ.
-
Αν κρίνω απο το σημείο που έχουν χτυπήσει τα δύο αυτοκινητα (στις άκρες των προφυλακτήρων), το Astra μάλλον ίσα ίσα είχε προλάβει να βγάλει τη μούρη του στο δρόμο. Οπότε δέν έχει σημασία αν είχε τελικά πρόθεση να στρίψει αριστερά ή δεξια, η κατάληξη θα ήταν η ίδια και στις δύο περιπτώσεις.
Επίσης είναι πολύ πιθανό το φορτηγό να μήν σταμάτησε εντελώς, απλά να έκοψε ταχύτητα και ο βιαστικός απο πίσω να προσπέρασε, όπως μου έχει τύχει πολλές φορές σε διάβαση πεζών να κόβω ταχύτητα και να με προσπερνάνε, κοντεύοντας να φάνε τον πεζό.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#