-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η κοπέλα ήταν κατά κάποιο τρόπο συνάδελφος. Ήταν νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου είμαι και εγώ τώρα για ειδικότητα.
ο άντρας της που οδηγούσε ήταν ζάντα στο μεθύσι, και οδηγούσε μέσα στο χωριό με 165 χμ/ώρα. Πήγε και μπήκε από κάτω από μια πλατφόρμα ενός φορτηγού. Θάνατος ακαριαίος για το ζευγάρι. Το ένα παιδάκι το περιμένουν να καταλήξει από ώρα σε ώρα. Το άλλο μάλλον θα την σκαπουλάρει, άγνωστο με τι συνέπειες.ο παλιομαλακας πηρε στον λαιμο του την γυναικα του και το παιδακι του , το αλλο ισως μείνει αναπηρο μετα απο τετοια συγκρουση η μαλακια με αυτα τα ατομα ειναι οτι δεν πανε στο διαολο μονοι αλλα συνηθως παιρνουν και αλλους μαζι τους
Καλα τα παιδια, η γυναικα δεν ηξερε να μην μπει στο αυτοκινητο?
μπορει και αυτη να ηταν στουπι στο μεθυσι ή δες το και αλλιως οτι αν ηταν βραδυ στην ερημια θα κατέβαινε μονης της με 2 παιδια στην αγκαλια ? ή μπορει να μην τολμαγε να πει τιποτα στον μεθυστακα γιατι μπορει μπορει μπορει , το θεμα ειναι οτι ο μεθυστακας αφαιρεσε τις ζωες τουλαχιστον του ενος παιδιου και της γυναικας του , μακαρι το αλλο να εζησε
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Η κοπέλα ήταν κατά κάποιο τρόπο συνάδελφος. Ήταν νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου είμαι και εγώ τώρα για ειδικότητα.
ο άντρας της που οδηγούσε ήταν ζάντα στο μεθύσι, και οδηγούσε μέσα στο χωριό με 165 χμ/ώρα. Πήγε και μπήκε από κάτω από μια πλατφόρμα ενός φορτηγού. Θάνατος ακαριαίος για το ζευγάρι. Το ένα παιδάκι το περιμένουν να καταλήξει από ώρα σε ώρα. Το άλλο μάλλον θα την σκαπουλάρει, άγνωστο με τι συνέπειες.ο παλιομαλακας πηρε στον λαιμο του την γυναικα του και το παιδακι του , το αλλο ισως μείνει αναπηρο μετα απο τετοια συγκρουση η μαλακια με αυτα τα ατομα ειναι οτι δεν πανε στο διαολο μονοι αλλα συνηθως παιρνουν και αλλους μαζι τους
Το όλο σκηνικό αυτοκτονία μου μυρίζει..
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
μπορει και αυτη να ηταν στουπι στο μεθυσι ή δες το και αλλιως οτι αν ηταν βραδυ στην ερημια θα κατέβαινε μονης της με 2 παιδια στην αγκαλια ? ή μπορει να μην τολμαγε να πει τιποτα στον μθυστακα γιατι μπορει μπορει μπορει , το θεμα ειναι οτι ο μεθυστακας αφαιρεσε τις ζωες τουλαχιστον του ενος παιδιου και της γυναικας του , μακαρι το αλλο να εζησε
γι αυτο αν ειχαμε κρατος θα επαιρνε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ το διπλωμα απο οποιο κερατα πιανει να οδηγει μεθυσμενος. για να γλυτωσει τους υπολοιπους.
-
Σε κανενα κρατος του πολιτισμενου κοσμου δεν παιρνουν το διπλωμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ απο καποιον, επειδη τον επιασαν να οδηγει μεθυσμενος, ειδικα 1-2 φορες. Κατι θα ξερουν κ αυτοι...
-
Δεν το ξέρω αυτό. Ξέρω όμως ότι σε κάποια πολιτισμένα κράτη, σου κατάσχουν το αυτοκίνητο και σου βάζουν πρόστιμο €1.000.000 επειδή πήγαινες 2-3 φορές πάω από το όριο και έχεις πολλά χρήματα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε κανενα κρατος του πολιτισμενου κοσμου δεν παιρνουν το διπλωμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ απο καποιον, επειδη τον επιασαν να οδηγει μεθυσμενος, ειδικα 1-2 φορες. Κατι θα ξερουν κ αυτοι...απλα σε βαζουν φυλακη, η κοινωνικο εργο η κλινικες αποτοξινωσης
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε κανενα κρατος του πολιτισμενου κοσμου δεν παιρνουν το διπλωμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ απο καποιον, επειδη τον επιασαν να οδηγει μεθυσμενος, ειδικα 1-2 φορες. Κατι θα ξερουν κ αυτοι...αναλογα το πως εισαι και τι εχεις κανει μεχρι να σε πιασουν..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε κανενα κρατος του πολιτισμενου κοσμου δεν παιρνουν το διπλωμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ απο καποιον, επειδη τον επιασαν να οδηγει μεθυσμενος, ειδικα 1-2 φορες. Κατι θα ξερουν κ αυτοι...Πήραν το δίπλωμα του Θείου μου στην Ελβετία ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ , όταν τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένο για 3η φορά. Δούλευε σερβιτόρος σε μεγάλο εστιατόριο και στο τέλος της δουλειάς τα έτσουζαν με τα μπουκάλια που είχαν περισσέψει.
Αυτό έγινε πριν 20-30 χρόνια , από τότε δεν έπιασε τιμόνι στα χέρια του , μόνο κάνα μηχανάκι στη ζούλα όταν ερχόταν Ελλάδα για διακοπές.
Και σύμφωνα με τα λεγόμενά του καλά έκαναν και του το πήραν. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε κανενα κρατος του πολιτισμενου κοσμου δεν παιρνουν το διπλωμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ απο καποιον, επειδη τον επιασαν να οδηγει μεθυσμενος, ειδικα 1-2 φορες. Κατι θα ξερουν κ αυτοι...Νομιζω ημουν σαφης.Τις πρωτες 2 φορες δεν νομιζω να εχει χασει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ το διπλωμα του καποιος, οσο πιωμενος κ να ηταν, απλα οι ποινες ειναι πολυ πιο τσουχτερες οσο ανεβαινουν τα mg/ml.
-
Με μια γρήγορη ερευνά απαγόρευση κυκλοφορίας για πάντα θα εφαρμοστεί σύντομα στην Ιταλια αλλά και αυτο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (θανατηφόρα τροχαία κλπ)! Για αλλες χώρες δεν βρηκα ακομα κατι συγκεκριμένο!
-
Δεν ειπα ποτε για την περιπτωση να εχει προκαλεσει τροχαιο, ειπαμε για οταν σε πιανουν να οδηγεις μεθυσμενος. Πουθενα δεν θα σου παρουν το διπλωμα για παντα για κατι τετοιο, ειδικα αν ειναι 1η ή 2η φορα.
-
Κατι σαν να θυμάμαι στην Γερμανία οτι αν μαζέψεις 2η φορά πόντους με το Point System να πλησιάζει η απογορευση το άπειρο τωρα που λες για οδήγηση υπο επήρεια!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ειπα ποτε για την περιπτωση να εχει προκαλεσει τροχαιο, ειπαμε για οταν σε πιανουν να οδηγεις μεθυσμενος. Πουθενα δεν θα σου παρουν το διπλωμα για παντα για κατι τετοιο, ειδικα αν ειναι 1η ή 2η φορα.γιατι να υπαρχει 1η και 2η φορα ? δηλαδη για να γινει το κακο θελει καμμια 10αρια φορες?? ειναι απλο.θες να οδηγησεις μεθυσμενος?παρε το ρισκο σου αλλα να μην εχεις την απαιτηση να σε σεβαστουν οταν εσυ δεν σεβεσαι τους αλλους.οι ταξιτζιδες κλεφτες θα γινουν?
-
Γενικα συμφωνουμε, κ μην βγει κανεις κ πει οτι δικαιολογω το θεμα, απλα γεγονοτα κ αποψεις παρουσιαζω.
Αυτο που λεω εγω ειναι οτι δεν στεκει να σου παιρνουν το διπλωμα για παντα, οταν σε πιανουν να οδηγεις μεθυσμενος κ χωρις να εχεις προκαλεσει κατι αλλο. Φαντασου να σε πιασουν πχ στα 20 που εισαι βλακας κ εκανες μια παπαρια, κ να σου παρουν το διπλωμα για παντα, δηλαδη για τα επομενα 50-60 χρονια της ζωης σου.
Ασε που αν γινοταν αυτο, θα ειχαμα αρκετους χιλιαδες να οδηγουν χωρις διπλωμα, με οτι αυτο συνεπαγεται.
-
Μόνο σε χώρες όπου δεν υπάρχει φόβος για τις συνέπειες του νόμου.
-
Συμφωνω. αν ξερεις οτι στην χωρα σου εφαρμοζονται οι νομοι ακομα και 20 χρονων να εισαι δε θα πιεις.
-
Σε ποια χωρα ειδατε να μην πινουν?
-
Γνωστός μου πάντως που έμενε Σουηδία όποτε βγαίναν σουρώναν όλοι. Για την ακρίβεια βρίσκονταν όλοι μαζί σε ένα σπίτι από πριν και όταν έβγαιναν στο μαγαζί είχαν ήδη πιει αρκετά. ΠΑΝΤΑ όμως υπήρχε κάποιος -διαφορετικός κάθε φορά- που φρόντιζε να μην πιει ούτε ποτήρι και ήταν ο οδηγός της βραδιάς.
Φυσικά όταν ο φίλος μου ήρθε Ελλάδα, τα συστήματα αυτά ξεχάστηκαν... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε ποια χωρα ειδατε να μην πινουν?Να μην πίνουν σε καμία. Να μην πίνουν και οδηγούν από τον φόβο εξοντωτικών προστίμων, σε αρκετές.
Όπου υπάρχει αστυνόμευση, γενικά σέβονται τους νόμους. Η... 'παιδεία' είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ενημέρωση για βασικά πράγματα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αν υπάρχει έστω και ένας οδηγός που να μην έχει ακούσει για την επικινδυνότητα του αλκοόλ στην οδήγηση, εγώ ορκίζομαι να μην ξαναπατήσω σε χιόνι.
Ότι μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο όμως, το 'ξεμαθαίνουν' στο σπίτι παραδειγματιζόμενα από τους γονείς τους. Το μόνο που κάνει την διαφορά είναι η γνώση ότι αν κάνεις την μλκία, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να υποστείς συνέπειες. Σε όσες χώρες αυτός ο φόβος λείπει, έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας και ατυχημάτων. Μαντέψτε ποιος λαός είναι ο πιο σίγουρος ότι δεν θα τιμωρηθεί αν παρανομήσει και κερδίστε πλούσια δώρα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε ποια χωρα ειδατε να μην πινουν?Σε καμια, να μην πινουν.
Να μην πινουν και οδηγουν απο προσωπικη εμπειρία σε Τσεχια ,Γερμανια,Αγγλια,Αυστρια.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#