-
Σωστα.Εγω ειχα παρει το FE,δυο 5λιτρα.Ειδα στο λινκ που εβαλες οτι εχει ακομα 9 5λιτρα τα οποια τα στελνει με 100ε μεταφορικα συν 269,1 η αξια τους συνολο 370 πες,δηλαδη 41ε το 5λιτρο.
Αν σ ενδειαφερει,εγω μπορω να παρω τα πεντε.Ισως και περισσοτερα αν ενδειαφερθει φιλος με Qashqai. Στειλε μου ΠΜ. -
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Σωστα.Εγω ειχα παρει το FE,δυο 5λιτρα.Ειδα στο λινκ που εβαλες οτι εχει ακομα 9 5λιτρα τα οποια τα στελνει με 100ε μεταφορικα συν 269,1 η αξια τους συνολο 370 πες,δηλαδη 41ε το 5λιτρο.
Αν σ ενδειαφερει,εγω μπορω να παρω τα πεντε.Ισως και περισσοτερα αν ενδειαφερθει φιλος με Qashqai. Στειλε μου ΠΜ.παιδια ενδιαφερομαι και εγω για αυτα τα λαδια (εγω εχω clio 1.5 dci) και μπορω να παρω και 4 (5λιτρα) μιλαω για το
ELF solaris 05-30 FE που κανει για πετρελαιο -
Ουσιαστικά θέλεις ένα λίτρο ακόμα για να το έχεις ρεζέρβα για συμπλήρωμα. Εμένα ο dci 130 θέλει 5.5 λίτρα αν αλλάξεις και το φίλτρο λαδιού μαζί. Φίλε Εαβίτης πως πάει, μαζευτήκαμε για 5x5lt τουλάχιστον;
Νέος πωλητής, ακόμα φθηνότερος:
http://www.ebay.com/itm/5-Liter-Elf-SOL ... 2a2f4b1547
Πάει 29.6€ το άτομο για 25lt παραγγελία!
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ουσιαστικά θέλεις ένα λίτρο ακόμα για να το έχεις ρεζέρβα για συμπλήρωμα. Εμένα ο dci 130 θέλει 5.5 λίτρα αν αλλάξεις και το φίλτρο λαδιού μαζί. Φίλε Εαβίτης πως πάει, μαζευτήκαμε για 5x5lt τουλάχιστον;Νέος πωλητής, ακόμα φθηνότερος:
http://www.ebay.com/itm/5-Liter-Elf-SOL ... 2a2f4b1547
Πάει 29.6€ το άτομο για 25lt παραγγελία!
γυρω στα 4.7 λιτρα παιρνει το Clio μαζι με την αλλαγη φίλτρου οποτε τα 4 (5λιτρα) εμενα με καλυπτουν για 40000 χλμ.
-
Α, κατάλαβα, θέλεις 4 κουτιά! Νόμισα οτι ήθελες 4 λίτρα μόνο
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
Αν σ ενδειαφερει,εγω μπορω να παρω τα πεντε.Ισως και περισσοτερα αν ενδειαφερθει φιλος με Qashqai. Στειλε μου ΠΜ.παιδια ενδιαφερομαι και εγω για αυτα τα λαδια (εγω εχω clio 1.5 dci) και μπορω να παρω και 4 (5λιτρα) μιλαω για το
ELF solaris 05-30 FE που κανει για πετρελαιοΕχεις π.μ.
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
ELF solaris 05-30 FE που κανει για πετρελαιοΕχεις π.μ.
καλημερα σου εστειλα π.μ αν το πηρες απαντησε μου
-
Μπήκα μετα απο μηνες να κανω μερικες ερωτησεις για τα λαδια και Βλεπω το αξιοποιήσατε το λινκ με τον Γερμανό Λαδέμπορα που ειχα ποστάρει πριν μερικες σελιδες..--> viewtopic.php?f=15&t=36701&p=2796792#p2796792
Εχω κανει 2 αγορές απο εκει και τωρα παω για την τριτη καρασυμφέρει για 3+ ατομα . Τα μεταφορικα ειναι 20 ευρω για 25 λιτρα λαδιου , 40 ευρω για 50 λιτρα λαδιου . Σε προηγούμενη ομαδική αγορα που ειχα οργανώσει ειχα φερει 48 λιτρα λαδιΕχει κανείς καμια λιστα με ολα τα λαδια που πληρούν προδιαγραφή RENAULT RN0270 ? απο οσο εψαξα εχει και η Mobil και η Castrol και η Motul λάδι με αυτη την προδιαγραφή RN0270 . Θελω να δω ολα τα λαδια σε μια λιστα ωστε μετα να δω ενα ενα τα χαρακτηριστηκά του καθε κατασκευαστη να τα συγκρινω και να παρω αυτο με τα καλυτερα νουμερα σε flash points,pour points, visocity κλπ κλπ..
Το Elf Solaris PDF 5W30 έγινε Elf Solaris FE 5w30? το ειδα πριν μισο μηνα στο store του γερμανου λαδεμπορα και ηθελα να μπω να σας ρωτησω..
Ο 1.5 dci του Duster ποσα λιτρα παιρνει?
Λαστιχενια πατάκια που θα βρουμε για το duster?(απο αυτα που ειναι σαν σκαφακι) περα απο τις αντιπροσωπειες...
-
Όσα παίρνουν όλοι οι 1.5 dci παίρνει και του Duster.Γιατί να παίρνουν λιγότερο δηλαδή ή περισσότερο τη στιγμή που είναι το ίδιο μοτέρ
Η νόρμα είναι RN0720 και δεν υπάρχει λόγος να μην βάλεις Elf και να βάλεις κάτι άλλο τη στιγμή που τα μοτέρ της Renault κατά την εξέλιξή τους εξελίσσονται με αυτά τα λάδια που σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά λειτουργία τους είναι βελτιστοποιημένα σε επίπεδο λειτουργίας με αυτά τα λάδια.Όχι ότι μπορεί βέβαια να κάνουν κακό άλλα λάδια (πόσο μάλλον τη στιγμή που πληρούν την ίδια νόρμα) αλλά οκ εφόσον έχουν εξελιχθεί με βάση αυτά τα λιπαντικά εγώ δεν θα έπαιζα ούτε θα σύγκρινα μικροδιαφορές σε νουμεράκια σε σημεία βρασμού, τιμές ρευστότητας κτλ.
Επίσης Elf έχει βγάλει αλλη σειρα λαδιών για τα 1.5 diesel της Dacia.Όχι ότι δεν κάνουν τα Solaris απλά προς γνώση -
4.5 λιτρα παιρνει ο1,5 dci.Εγω ειχα παρει κατι πατακια σκαφακι απο το καρφουρ νομιζω περσι.Αρκετα βολικα οταν μπαινεις με λασπες μεσα αλλα ολο γλιστρανε προς τα πεταλια.Δεν ειναι οπως της μαμας που κουμπωνουν στις ειδικες πλαστικες βασουλες που εχει στο πατωμα.Θα τα πιασω με καποιο τροπο απο την βαση του καθισματος και θα σταθεροποιηθουν γιατι τα γνησια εχουν αλμυρη τιμη.Τον τελευταιο καιρο κατι συντονιζει εμπρος δεξια(μερια συνοδηγου) αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι.Μηπως καποιος το αντιμετωπισε???
-
the_winner δεν ειχα δει το post που ειχες κανει. Μια απλη αναζήτηση στο ebay εκανα για τον φθηνότερο πανευρωπαϊκά πωλητή του Solaris FE 5W30 και μου βγήκε ο συγκεκριμένος. Αφού εχει και 100% positive και έχεις ψωνίσει και εσύ πρέπει να είναι εγγυημένο προιόν, οπότε αναμένουμε νεότερα απο τον φίλο Εαβίτη, για το πως πάει η παραγγελία. Εννοείται πως αν κάποιος βρίσκει κάτι φθηνότερο, να το δημοσιεύει.
-
@Orestisren . Δεν ειπα οτι παιρνει διαφορετικά λίτρα του Duster απλα ρωτησα ποσα λιτρα παίρνει , thanks TEOHUNTER για την απαντηση.
Oρέστη σχετικα με τα λάδια τωρα, η Dacia/Renault μεσα στο σερβις μανουαλ δεν σου λεει ΒΑΛΕ ELF ,πλαγίως ομως με διαφορα κολπα σου προτείνει ELF ,πχ αυτοκολλητο στο πισω παράθυρο με το λογοτυπο της ELF και αν δεν κανω λαθος και μεσα στο χωρο του κινητήρα καπου εχει το λογοτυπο της ELF. Το ιδιο κάνει και η VW με τα Castrol , μεσα στο βιβλιαρακι δεν σου λεει βαλε Castrol EDGE 5W30 σου λεει βαλε λαδια με νόρμα VW504/507 και πλαγίως σου προτείνει Castrol (ταπα λαδιου).
Το Castrol που προτεινει η VW πλαγιως ,δεν ειναι η καλυτερη λυση υπάρχουν μακραν καλυτερα λαδια με νόρμα VW504/507 .Ολα ειναι θεμα συνεργασιων,μαρκετινγκ και συμφερόντων.
Δεν μου λεει κατι οτι η Renault προτείνει ELF ... θα κοιτάξω ολα τα λαδια με νόρμα RN0720 ποια εχουν τα καλυτερα χαρακτηριστηκά βάσει κατασκευαστή και θα διαλεξω αυτό με τα καλυτερα .
Ολες οι εταιριες με καποιον συνεργάζονται... VW Group--> Castrol , Peugeot,Citroen--->TOTAL , Renault---> ELF , κλπ κλπ .
Επειδή η VW τα παίρνει χοντρά απο την Castrol δεν θα παω να βαλω το κωλολαδο επειδη και καλα εχει εξελιχτεί με αυτο το λαδι .
Η Opel που δεν συνργάζεται με καμια εταιρια σου λεει απλα βαλε λαδι προδιαγραφής DEXOS2 , και dexos2 υπαρχουν απο 0w30 μεχρι 0w40,5w30 . Αυτο που μετραει ειναι η προδιαγραφή -
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
.
Επειδή η VW τα παίρνει χοντρά απο την Castrol δεν θα παω να βαλω το κωλολαδο επειδη και καλα εχει εξελιχτεί με αυτο το λαδι .Υπερβολή...
-
Καλα γενικά ένα ποστ υπερβολή αλλα τεσπα
-
Χωρίς επαφη με την πραγματικότητα θα έλεγα εγώ
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Γι΄αυτό καλύτερα να μιλήσουμε για πατάκια.
-
Πηρα εκει για τα πατάκια , δεν θα τα ξαναφέρει ειπε
Απο ebay εχει βρει κανεις τιποτα φτηνο? -
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 114839.asp.Ωραιο δεν ειναι το εργαλειο μας???Να εφοδιαστουμε με κατι τετοιο και βουρ για την βουλη
-
τι ωραίο ρε γαμωτο να εχει η χωρα σου εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και να εφοδιάζει τον κρατικο μηχανισμο αναλόγως των αναγκων του.
-
Έχουμε την ΕΛΒΟ, και κοιτάμε να την κλείσουμε για να μην μας φεσώσει κι άλλο.
Dacia Duster