-
kriti40 όλα εντάξει με το αυτοκίνητό σου? Διορθώθηκαν τα προβλήματα?
-
Ο χρήστης kosnear έγραψε:
kriti40 όλα εντάξει με το αυτοκίνητό σου? Διορθώθηκαν τα προβλήματα?Τα προβλήματα διορθώθηκαν ΟΛΑ, προς το παρόν τουλάχιστον. Το εντυπωσιακό είναι πως εδώ μέσα μόνο εγω γκρινιάζω. Ξέρω άλλους 4 κατόχους Duster που είχαν τα ίδια προβλήματα, αλλά δεν λένε τίποτα.
Με την ευκαιρία 2 παρατηρήσεις σχετικά με την κατανάλωση του 1.5 dci:- Στις ευθείες και όσο δεν πατάς το γκάζι το αμάξι καίει γύρω στα 4,5 Lit/100 km, Στις ανηφοριές σε ασφαλτοστρομένο δρόμο με 3η και 4η πάει μέχρι και τα 13 λιτ/100 χλμ.
- Μετά τα 25.000 χλμ η κατανάλωση έχει πέσει κι άλλο. Νομίζω οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος, o κινητήρας έχει στρώσει καλύτερα και ο δεύτερος και πιο σημαντικός έχω μάθει καλύτερα τα ' μυστικά' ενός Diesel κινητήρα της Renault.
-
Άρα όλα οκ και εύχομαι να μην έχεις άλλα. Αν κάτσω να σου πω εγώ τα προβλήματα που μου έβγαλε το GLK μου (220 cdi 4MATIC) μέχρι τα πρώτα 25000χλμ θα βάλεις τα κλάματα ή τα γέλια.
Καλό θα είναι πάντως να γράφουν όλοι τα προβλήματα που τους έχουν βγάλει τα οχήματά τους όχι γιατί έτσι θα τα λύσουν απλά για να ξέρουν και οι υπόλοιποι που είτε το έχουν ή σκέφτονται να το αγοράσουν τι θα αντιμετωπίσουν & πως μπορούν να προλάβουν ένα πρόβλημα. Πάντως για την κατανάλωση που γράφεις μου φαίνονται τα 13 λιτ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ όταν εγώ με το GLK δεν έχω δει πουθενά πάνω από 12λιτ είτε σε ανηφόρες και μάλιστα διαρκείας με συνεχείς στροφές, είτε με ταχύτητες 180-190. Μήπως εννοείς στιγμιαία κατανάλωση? Εκεί ναι οκ νορμάλ. Έχω κάνει 73000 με το αμάξι σε όλες σχεδόν τις συνθήκες και δρόμους 13l μέση κατανάλωση δεν θυμάμαι να έχω δει. Η δε μέση μου κατανάλωση μετά από 12000 χλμ που έχω να μηδενίσω τον υπολογιστή είναι 7,8 l/100. Εκτός και αν στις ανηφοριές που λες του έπινες το αίμα! Μιλάμε για 2,5 φορές παραπάνω κατανάλωση από αυτή που λένε τα χαρτιά. Το λέω και πάλι ότι έχω καταλάβει ότι μιλάς για μέση κατανάλωση & όχι για στιγμιαία. Γι' αυτό και στο test drive που έκανα τα 10l μέση μου φάνηκαν πολλά. Πάντως η κατανάλωση κάθε αυτοκινήτου εξαρτάται & από την χρήση που του κάνεις και όπως πολύ σωστά έγραψες πρέπει να μάθεις τα μυστικά του κινητήρα. Θες να μας πεις τα μυστικά που ανακάλυψες εσύ? -
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
kriti40 όλα εντάξει με το αυτοκίνητό σου? Διορθώθηκαν τα προβλήματα?
Τα προβλήματα διορθώθηκαν ΟΛΑ, προς το παρόν τουλάχιστον. Το εντυπωσιακό είναι πως εδώ μέσα μόνο εγω γκρινιάζω. Ξέρω άλλους 4 κατόχους Duster που είχαν τα ίδια προβλήματα, αλλά δεν λένε τίποτα.
Με την ευκαιρία 2 παρατηρήσεις σχετικά με την κατανάλωση του 1.5 dci:- Στις ευθείες και όσο δεν πατάς το γκάζι το αμάξι καίει γύρω στα 4,5 Lit/100 km, Στις ανηφοριές σε ασφαλτοστρομένο δρόμο με 3η και 4η πάει μέχρι και τα 13 λιτ/100 χλμ.
- Μετά τα 25.000 χλμ η κατανάλωση έχει πέσει κι άλλο. Νομίζω οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος, o κινητήρας έχει στρώσει καλύτερα και ο δεύτερος και πιο σημαντικός έχω μάθει καλύτερα τα ' μυστικά' ενός Diesel κινητήρα της Renault.
Απο εδω μέσα είναι αυτοί οι κάτοχοι?
Ποιοι δεν μιλάτε βρε?
edit πάντως kriti40 εγώ θεωρώ πως είναι παιδικά προβλήματα αυτά.Δεν νομίζω δε ποιο καινούρια να εμφανιστούν -
Λοιπόν όσο αφορά την κατανάλωση. Μηδένησα τον υπολογιστή και ανέβηκα σε ασφαλτοστρομένο δρόμο συνεχόμενες ανηφόρες 10 χιλιομέτρων. Ο υπολογιστής έδειξε 13,3 λιτ/100 χιλμ. (Γιατί να πω ψέματα; αφού τόσο έδειξε;). πήγαινα και πολύ συντηρητικά μάλιστα.
Βασικό μυστικό: δεν πατάμε πολύ το γκάζι και το κρατάμε όσο πιο σταθερό μπορούμε.
Τα παράθυρα να είναι κλειστά
Το βράδυ με τα φώτα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
Το a/c επιβαρύνει την κατανάλωση -
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Το βράδυ με τα φώτα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. -
Εμενα που ειναι και καινουργιο δεν εχει ανεβει ποτε πανω απο τα 6,7 τπ trip ουτε σε ανηφορες.Βεβαια τηρω ακομα το δεν ξεπερνουμε τις 2500 στροφες μεχρι τα 1500χλμ.Πριν μερικες μερες του περασα και φωτα ξενον προικα απο το τεριος.Φοβερο φως και χωρις να στραβωνω τον κοσμο κατι που φοβομουν γιατι το τεριος ειχε προτζεκτορες στα φαναρια.Τελικα ολα καλα το φως του ξενον διατηρηθηκε στο ιδιο υψος με τα εργοστασιακα φωτα.Για οποιον ενδιαφερεται η mad εχει κιτ ενισχυτικων ελατηριων πισω σε περιπτωσεις φορτιων πισω (τροχοσπιτο τρειλερ σκυλοκουτα).Βεβαια αλλαζουν τα ελατηρια πισω με λιγο πιο ενισχυμενα.Σε αλλα αυτοκινητα δεν αλλαζεις τα υπαρχοντα ελατηρια αλλα προσθετεις καπου ενα σετ μικροτερων ελατηριων.Στο duster δεν υπαρχει χωρος για κατι τετοιο οποτε αλλαζεις τα ηδη υπαρχοντα ελατηρια.Στο τεριος που ειχα βαλει τετοια θα ελεγα οτι χωρις να γινει κουτσουρο το αμαξι βελτιωθηκε η συμπεριφορα του στις στροφες μειωνοντας τις κλισεις.Οταν το τοποθετησω θα σας ενημερωσω.
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Εμενα που ειναι και καινουργιο δεν εχει ανεβει ποτε πανω απο τα 6,7 τπ trip ουτε σε ανηφορες.Βεβαια τηρω ακομα το δεν ξεπερνουμε τις 2500 στροφες μεχρι τα 1500χλμ.Πριν μερικες μερες του περασα και φωτα ξενον προικα απο το τεριος.Φοβερο φως και χωρις να στραβωνω τον κοσμο κατι που φοβομουν γιατι το τεριος ειχε προτζεκτορες στα φαναρια.Τελικα ολα καλα το φως του ξενον διατηρηθηκε στο ιδιο υψος με τα εργοστασιακα φωτα.Για οποιον ενδιαφερεται η mad εχει κιτ ενισχυτικων ελατηριων πισω σε περιπτωσεις φορτιων πισω (τροχοσπιτο τρειλερ σκυλοκουτα).Βεβαια αλλαζουν τα ελατηρια πισω με λιγο πιο ενισχυμενα.Σε αλλα αυτοκινητα δεν αλλαζεις τα υπαρχοντα ελατηρια αλλα προσθετεις καπου ενα σετ μικροτερων ελατηριων.Στο duster δεν υπαρχει χωρος για κατι τετοιο οποτε αλλαζεις τα ηδη υπαρχοντα ελατηρια.Στο τεριος που ειχα βαλει τετοια θα ελεγα οτι χωρις να γινει κουτσουρο το αμαξι βελτιωθηκε η συμπεριφορα του στις στροφες μειωνοντας τις κλισεις.Οταν το τοποθετησω θα σας ενημερωσω.Ποιό Terios είχες; Σε σύγκριση με το Duster τι έχεις να μας πεις;
-
Ειχα το τεριος 2 μοντελο 2007 οπου μετα την συγκρουση καταστραφηκε ολοσχερως.Σε σχεση με το τεριος το duster ειναι πιο ανετο γαλλικο γαρ και με αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων πισω και οχι αξονα.Εκτος δρομου δεν μπορω να πω τιποτα γιατι δεν εχει πατησει χωμα ακομα.Το τεριος πονουσε στην ελλειψη ροπης χαμηλα αλλα ειναι σκυλι εκτος.Το duster ειδικα στην εκδοση με esp πιστευω οτι θα τα καταφερει το ιδιο καλα βοηθουμενο και απο τον κινητηρα του.Νεωτερα για εκτος δρομου τον αλλο μηνα οπου θα οργωσει πολλους χωματοδρομους!!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Ειχα το τεριος 2 μοντελο 2007 οπου μετα την συγκρουση καταστραφηκε ολοσχερως.Σε σχεση με το τεριος το duster ειναι πιο ανετο γαλλικο γαρ και με αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων πισω και οχι αξονα.Εκτος δρομου δεν μπορω να πω τιποτα γιατι δεν εχει πατησει χωμα ακομα.Το τεριος πονουσε στην ελλειψη ροπης χαμηλα αλλα ειναι σκυλι εκτος.Το duster ειδικα στην εκδοση με esp πιστευω οτι θα τα καταφερει το ιδιο καλα βοηθουμενο και απο τον κινητηρα του.Νεωτερα για εκτος δρομου τον αλλο μηνα οπου θα οργωσει πολλους χωματοδρομους!!!!Την ίδια εντύπωση έχω και εγώ όσον αφορά τις διαφορές του με το Terios. Παρεμπιπτόντως και εγώ του '07 μοντέλο είχα. Να συμπληρώσω στα παραπάνω ότι το Duster έχει αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και πρέπει να είναι και πιο σταθερό στην εθνική λόγω του ότι είναι φαρδύτερο από το Terios. Αναμένουμε τη σύγκριση σε εκτός δρόμου διαδρομή
-
Μετά από μια εβδομάδα με το αυτοκίνητο και 450 χλμ περίπου, ας γράψω κι εγώ κάποιες πρώτες εντυπώσεις. Πρώτη εντύπωση μόλις μπαίνεις, αλλά και στη οδήγηση, είναι η ψηλή θέση οδήγησης που δεν την είχα συνηθίσει κι είναι απολαυστική. Μόλις βάλεις μπροστά βέβαια το πετρέλαιο ακούγεται αρκετά, πρέπει να το συνηθίσεις…
Στην άσφαλτο τώρα είναι απόλυτα σταθερό. Δεν πέρασα βέβαια ακόμα τις 2500σαλ -> 110 χλμ/ώρα αλλά μέχρι εκεί η συμπεριφορά του είναι εντελώς απροβλημάτιστη. Και η ροπή του φοβερή. Χωρίς να θέλω να το πιέσω ακόμα, ακόμα και με 5η με λίγο γκάζι, σπιντάρει φοβερά.
Πήγα και μια βόλτα στο χώμα σε δρόμο με μεγάλα νεροφαγώματα απ` τα οποία πέρασε πραγματικά για πλάκα.
Η κατανάλωση που δείχνει το trip control είναι 6,5 λτ/100χλμ, κρατάω κι εγώ τα γεμίσματα που κάνω για να επαληθεύσω την ακρίβειά του.
Τέλος οι σχέσεις είναι πολύ κοντές και νομίζω σύντομα θα 'καταργήσω' την 1η ή την 2α και θα βάζω 3η στην πρώτη αλλαγή.
Για το σέρβις αν και η επίσημη θέση είναι αλλαγή λαδιών στα 20.000 χλμ ή στο χρόνο, στην αντιπροσωπεία μου πρότειναν να αλλάξω λάδια στα 10.000 χλμ.ΥΓ: επειδή το φόρουμ το διαβάζουν και πολλοί υποψήφιοι αγοραστές, θα τους πρότεινα πριν παραγγείλουν να συμφωνήσουν για τους όρους παράδοσής του. Εγώ το πήρα 3 εβδομάδες αφότου πήγε στην αντιπροσωπεία και 2 αφότου το εξόφλησα, χωρίς να μου είχαν πει εκ των προτέρων πως έπρεπε να το εξοφλήσω πριν την παραλαβή του. Και δε νομίζω πως είμαι περίεργος σε αυτό, εκτός από εμένα γνώρισα κι άλλους δύο αγοραστές που τσακώνονταν σε καθημερινή βάση για να το παραλάβουν…
-
καλορίζικο και καλοτάξιδο....όλοι οι έμποροι δεν είναι το ίδιο. αλλά καλό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοι
-
Καλορίζικο και καλοταξιδο να είναι και να το χαρείς.
Πολύ όμορφο! -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο με χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Εύχομαι αρκετά από αυτά να είναι χωμάτινα...
Πλάκα πλάκα λερωμένο το άσπρο πρέπει να 'δείχνει' πολύ......
ΥΓ Οι υπόλοιποι Dusterάδες που χάθηκαν; οέο; -
Απλα... ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!
Αυτο ακριβως ηταν να παρουμε....
Τα λαδια εγω τα αλλαξω καθε 10.000χλμ στο Clio (με μοτερ ιδιο με εσενα)
Οσο αφορα την καταναλωση την βλεπω πολυ καλη... αλλα για να περνεις καλυτερες μετρησεις πρεπει να το μηδενιζεις σε καθε γεμισμα!
Απο εξοπλισμο του εβαλες κατι παραπανω? Πισω παραθυρα, ESP... -
Προς βενζινοκινητους.Τον θορυβο με ταχυτητα ταξιδιου (120-130χλμ) πως τον ακουτε? Ειναι ενοχλητικος? Και απο καταναλωση πως παει?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
'Οσο αφορα την καταναλωση την βλεπω πολυ καλη... αλλα για να περνεις καλυτερες μετρησεις πρεπει να το μηδενιζεις σε καθε γεμισμα!Δεν νομίζω! Για καλυτερη ΓΕΝΙΚΗ εικόνα καταναλωσης πρέπει να την έχεις να υπολογίζει για πολλά χιλιομετρα νομίζω! Μηδενίζοντας σε κάθε γεμισμα θα ξέρεις απλώς πόσο καις σε συγκεκριμένη ποσότητα και σε συγκεκριμένες διαδρομές που έκανες με αυτη την ποσότητα. Στατιτιστικό στοιχείο δείχνει και όσα περισσότερα χιλιομετρα έχει να αναλύσει τόσο πιο ακριβής μπορεί να είναι και η μέτρηση.
-
Hlias_Gr καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα.Καλά χιλιόμετρα και να ευχαριστηθείς
-
Καλοριζικο Hlias και καλοταξιδο.Επιτελους το πηρες γιατι ταλαιπωρηθηκες πολυ.Σε λασπες που επεσα εγω πριν λιγες μερες τα michelen δεν ανταποκριθηκαν καλα.Πολυ λογικο αφου ειναι ασφαλτινα.Μολις του τοποθετησα τα G012 AT εγινε αλλο αυτοκινητο.Παρηγγειλα και τα λασπωτηρακια μπρος πισω και ολοκληρωθηκε προς το παρον το off road look.Στο μελλον θα γινουν και καποιες αλλες παρεμβασεις.Για την καταναλωση μαλλον θα συμφωνησω με τον cosneo.Καποιες στιγμες οταν στριβεις δεξια η αριστερα ακουγεται ενα τουκ τουκ το οποιο μετα εξαφανιζεται.Το εχει ακουσει κανεις???Ειναι απο τα φρενα??Η βρισκει κατι καπου και χτυπαει???
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
'Οσο αφορα την καταναλωση την βλεπω πολυ καλη... αλλα για να περνεις καλυτερες μετρησεις πρεπει να το μηδενιζεις σε καθε γεμισμα!
Δεν νομίζω! Για καλυτερη ΓΕΝΙΚΗ εικόνα καταναλωσης πρέπει να την έχεις να υπολογίζει για πολλά χιλιομετρα νομίζω! Μηδενίζοντας σε κάθε γεμισμα θα ξέρεις απλώς πόσο καις σε συγκεκριμένη ποσότητα και σε συγκεκριμένες διαδρομές που έκανες με αυτη την ποσότητα. Στατιτιστικό στοιχείο δείχνει και όσα περισσότερα χιλιομετρα έχει να αναλύσει τόσο πιο ακριβής μπορεί να είναι και η μέτρηση.
Πολυ σωστα... και εγω εχω μαζεμενα αρκετα χιλιομετρα στο trip...
Αυτο που ειπα το αναφερω στο γεγονος που μερικα ατομα μετρανε απο γεμισμα σε γεμισμα με την κλασικη μεθοδο και μετα λενε οτι το trip δεν γραφει σωστα (Επειδη δεν εχει μηδενιστει)
Dacia Duster