-
Το ξερω οτι γραφει στην πορτα του οδηγου, το θεμα ειναι οτι το καλοκαιρι σε μια παραλια μου 'ανοιξαν' την πορτα κατι καλοπαιδα και αναγκαστηκα να την αλλαξω..
-
Μάλιστα.. Κριμα. 2.0 bar - 29 psi γράφει
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ευχαριστω πολυ
-
καλησπέρα παρέα. έχω ένα θεματάκι με το DUSTER. αγόρασα τρέιλερ, έβαλα κοτσαδόρο, έβαλα και τα καλωδιάκια και σύνδεσα το τρέιλερ. όλα καλά. βγάζω φλας, ανάβει 4 φορές και μετά πάπαλα, το αριστερό φλας δεν ξαναδούλεψε. ελέγχω ασφάλεια και είναι καλή. αποφασίζω να πάω το τουτου στον σφακιανάκη. τα τσακάλια το έβαλαν στον εγκέφαλο και μου είπαν ότι ο εγκέφαλος αναγνώρισε αυξημένη κατανάλωση λόγο του έξτρα λαμπτήρα του τρέιλερ, και για να μην καεί η καλωδίωση βγάζει εκτός το φλάς. με τον υπολογιστη μου επανεφεραν το φλας. παρόλα αυτά, πλέον κυκλοφωρώ το τρέιλερ χωρίς να κουμπώνω τη φίσσα των καλωδίων. στο σφακιανάκη μου είπαν ότι πρέπει να βάλω τη ''μαμίσια'' καλωδίωση, και θα φτιάξει. δεν το ΄πιστεύω, τι θα αλλάξει???? κάποιος άλλος μου είπε να βάλω στο τρέιλερ LED (για λιγότερες απαιτήσεις σε ρεύμα). να σημειώσω ότι η μαμίσια καλωδίωση έχει περίπου 150 ευρώ.
-
Σωστά σου είπαν. Λόγω canbus δεν μπορείς να δουλέψεις με κλέφτες. Με led ίσως να βλέπουν λιγότερο φορτίο και να το δέχεται ο εγκέφαλος
-
Eβαλα κοτσαδορο στην A Hellas και μου προτειναν να μην βαλω την πλεξουδα την οποια χρεωναν 100ε.Μου ειπαν οτι δεν θα εχω προβλημα και πραγματι ποτε δεν παρουσιασε προβλημα.
-
Λόγω της δεύτερης πρότασης που έγραψα ίσως
-
-
Το είδα πάλι χθες στην έκθεση. Δυστυχώς το test drive γίνεται μέχρι τις 4:30 που δουλεύουμε, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια τη Δευτέρα να φύγω νωρίτερα από τη δουλειά.
Σκέψεις και σε σύγκριση με αυτό που έχω τώρα.
Τα μηχανικά μέρη είναι από Renault / Nissan και δοκιμασμένα. Μόνο η πραγματική οδήγηση θα δείξει πως έχουν υλοποιηθεί.
Εξωτερικά το βρίσκω πολύ εντυπωσιακό, εάν όχι και όμορφο. Το προτιμώ από τα αυγά (Quashqai, Mokka), τον κουβά (Yeti) και τις μπουλντόζες (τα ιαπωνικά). Φαίνεται να το σχεδίασε απ'έξω Γάλλος και από μέσα Ρουμάνος και μάλιστα μεγάλης ηλικίας, συντηρητικός και οπαδός του Τσαουσέσκου. Οι θόλοι τωμ τροχών είναι το highlight, αλλά ίσως είναι και υποψήφιοι για τα πρώτα τσαλακώματα. Το μαύρο χρώμα του ταιριάζει πολύ. Μου άρεσε και το μπρουτζινο της προηγούμενης έκδοσης, ειδικά για 4x4 και πολύ χώμα και λάσπη.
Η εργονομία μέτρια αλλά η θέση οδήγησης καλή για τα δικά μου μεγέθη. Όλα έχουν σχεδιαστεί για δύο άτομα, πίσω υπάρχει ένας πάγκος, χωρίς καν θέσεις αποθήκευσης στις πόρτες. Τα παιδιά όμως μεγάλωσαν, σπάνια μπαίνουν μαζί μας στο αυτοκίνητο και πλέον οι αποθηκευτικοί χώροι, τα τραπεζάκια, το υποβραχιόνιο, οι ποτηροθήκες, το Playstation και η οθόνη της οροφής για DVD του Matrix δεν θα ξαναχρειαστούν.
Τα πλαστικά του ταμπλό δεν με ενοχλούν. Τα λειτουργικά πλαστικά όμως φαίνονται εύθραυστα. Οι καθρέπτες περιστρέφονται γύρω από μια πλαστική άρθρωση που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Οι βάσεις των προσκεφάλων είναι στενές, πίσω μάλιστα δεν φαίνεται να ρυθμίζονται σε ύψος.
Λοίπουν μικρές θήκες στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα (το Matrix έχει 8-9 διαφορετικές, ανοικτές και κλειστές), θήκες για ομπρέλα και γυαλιά ηλίου, συρτάρι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, ψυχόμενη ποτηροθήκη, άγκιστρα στις χειρολαβές (για το σακάκι), καλύμματα για τους καθρέπτες στα σκιάδια, ρυθμίσεις του καθίσματος οδηγού (το Matrix έχει υποτυπώδη στήριξη μέσης και ανεξάρτητη ρύθμιση ύψους λεκάνης-μηρών) κλπ. Όμως οι χώροι είναι άφθονοι, το ντουλάπι μεγάλο και μπορούν να τοποθετηθούν δοχεία και τσάντες κάτω από τα καθίσματα που θα περιέχουν όσα χρειαστεί, από τα βιβλία σέρβις μέχρι το πτυοσκάπανο, το γεωλογικό σφυρί και το μαχαίρι για τα χόρτα που κουβαλώ τώρα.
Το Matrix είναι πολυμορφικό και το Dacia όχι και αυτό φαίνεται επίσης στις πίσω θέσεις που δεν ρυθμίζονται εμπρός - πίσω (αν και υπάρχει άφθονος χώρος), ούτε ως προς ανάκλιση, ούτε υπάρχουν προβλέψεις άλλου τύπου για τους επιβάτες. Αλλά εκεί θα μπαίνουν ψώνια, μπουφάν, τηλεσκόπια και τσάντες, ωστόσο άλλοι πελάτες έχουν μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά και γι αυτούς θα έχει σημασία η ανυπαρξία ανέσεων.
Το πορτ μπαγκάζ είναι υπεράνω κριτικής, χωράει δύο πτώματα όπως είπε η γυναίκα μου. Η σχεδίαση της εταζέρας πολύ καλή, καλές και οι μοκέτες. Αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν και εδώ θήκες (θα βάλω μια εργαλειοθήκη Stanley με τα απαραίτητα) και μπρίζα για την τρόμπα που φουσκώνω τα ποδήλατα και το Goto τηλεσκόπιο.
Γενικά μοιάζει με έναν άδειο καμβά στον οποίο θα προσθέσει κανείς κάποιες ευκολίες. Είναι ένας σπαρτιάτης και αυτό σήμερα ίσως είναι πλεονέκτημα καθώς οι πολυτέλειες για τον ξεβράκωτο Ρωμιό μου φαίνονται πλέον γελοίες.
Από κάτω οι ποδιές είναι πλαστικές, αλλά δεν αναμένεται να βρουν πουθενά με το ύψος που έχει και εκεί που κινούμαι εγώ πάντα. Οι πόρτες κλείνουν με ηγεμονικό θόρυβο, σε πλήρη αντίθεση με την τιμή του. Γενικά φαίνεται μια καλή πλατφόρμα που με επανασχεδίαση του εσωτερικού και χρήση καλύτερων υλικών θα ανέβαινε κατηγορία (με αντίστοιχη αύξηση της τιμής). Ως πλατφόρμα, διαστάσεις, αμάξωμα και μηχανικά μέρη, το βρίσκω καλύτερο από όλους τους ανταγωνιστές του, ακόμα δε και από το Capture. Έχει τα φόντα για μακρά καριέρα, ειδικά αν κάποιος υπάλληλος της Renault μεταφέρει ιδέες από το Scenic μέσα. Οι αναρτήσεις, οι κινητήρες και η τετρακίνηση δεν χρειάζονται αλλαγές αφού είναι άκρως ανταγωνιστικές. Αλλά ο οδηγός βιώνει καθημερινά και το σαλόνι, θέλει κάπου να βάλει τα ψιλά του να κρεμάσει το σακάκι του, να κρατήσει δροσερό το αναψυκτικό του και, αφού πληρώνει, η εταιρεία θα πρέπει να του τα προσφέρει αυτά. Φυσικά στην Ελλάδα εάν δεν αλλάξει το σήμα στο ψυγείο δεν έχει ελπίδες καθώς ζούμε στη χώρα που το εργοστασιακό σήμα της Mercedes δεν είναι αρκετό και τοποθετούμε aftermarket μεγαλύτερο σήμα για να φαίνεται από πιο μακριά. Ωστόσο πουλιέται και σαν Renault (στο Μεξικό διάβασα και σαν Nissan) και θα είχε έτσι καλύτερες πωλήσεις. 200 πωλήσεις εν μέσω κρίσης για το αυτοκίνητο αυτό όταν το QQ έχει κάπου 6000; Η Cayenne την εποχή των Ολυμπιακών είχε πάνω από 300. Δεν είμαι αισιόδοξος πως θα βγούμε από την κρίση σύντομα με τέτοια μυαλά και το φιλοκαλούμε μετ' ευτελείας, φιλοσοφουμε άνευ μαλακίας του Περικλή το έχουμε χάσει εντελώς. -
Διασκεδαστική περιγραφή ομολογώ. Τα πίσω προσκέφαλο ρυθμίζονται πάντως. Με κιτ επισκευής ελαστικού ο ήδη τεραστιος χώρος αποσκευών μπορεί να αποκτήσει βάθος αμέτρητο. Για πολλά ο χρόνος θα δείξει. Πάντως υπάρχει περισσότερη ποιότητα μέσα από αυτή που αισθάνεσαι με μια πρώτη ματια.
-
Δεν κατάφερα να τα ρυθμίσω, προφανώς δεν βρήκα το κατάλληλο κουμπί.
Στην Ιταλία υπάρχει 1.2 TCe 4x4 σε καλή τιμή
http://www.quattroruote.it/auto/dacia/d ... 9255201505 -
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο βολικα ειναι τα διχτακια στα καθισματα οδηγου-συνοδηγου. Την τσαντα του παιδιου την βαζουμε διπλα του και στα διχτακια μπαινουν κινητα, μωρομαντηλα, το γαλα του, το παγουρι του , tablet, κλπ.
Απο κατω νομιζω το αμαξι εχει μεταλικη ποδια.. -
Φυσικά κι έχει μεταλλική ποδια από κάτω. Την είδα πρώτη φορά όταν την έβγαλαν για να αδειάσουν τα λάδια. Μάλιστα μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση που την είδα σαν να ήταν πανοπλία.
-
Στην αφή μου έδωσε άλλη εντύπωση. Χαίρομαι πολύ που έχω άδικο και είναι πολύ σημαντικό να μιλώ με πραγματικούς χρήστες του αυτοκινήτου. Μιλάμε για την ίδια ποδιά πάντως, την εμπρός και πίσω; Επειδή κάπου είδα πως υπάρχει και κάτω ποδιά η οποία δεν είναι ορατή αν δεν σηκωθεί το αυτοκίνητο.
Τα διχτάκια μου άρεσαν και εμένα, καλύτερα από τις θήκες με αφρολέξ του Matrix ή τα λάστιχα του Captur που είδα στην έκθεση. -
Η ποδιά αυτή δεν είναι ορατή γιατί βρίσκεται κάτω από το αυτοκινητο και προστατεύει όλη την περιοχή του κινητήρα. Εσύ φίλε μου μάλλον αναφέρεσαι στα πλαστικά με απόχρωση τύπου νικελ. Αυτά έχουν ένα βαθμο προστασίας αλλά είναι κυρίως διακοσμητικού χαρακτήρα. Άλλωστε στο ύψος που βρίσκονται αν χτυπηθούν σημαίνει ότι χτυπησες κάτι σε ύψος άνω των 25 πόντων οποτε κλαφτα Χαράλαμπε!
-
Είναι μεταλλική εκεί που μετράει, αυτό έχει σημασία.
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο βολικα ειναι τα διχτακια στα καθισματα οδηγου-συνοδηγου. Την τσαντα του παιδιου την βαζουμε διπλα του και στα διχτακια μπαινουν κινητα, μωρομαντηλα, το γαλα του, το παγουρι του , tablet, κλπ.
Απο κατω νομιζω το αμαξι εχει μεταλικη ποδια..Σωστα,καλυπτει την μηχανη.Μονο που σε καθε αλλαγη λαδιων πρεπει να την βγαζουν.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Στην αφή μου έδωσε άλλη εντύπωση. Χαίρομαι πολύ που έχω άδικο και είναι πολύ σημαντικό να μιλώ με πραγματικούς χρήστες του αυτοκινήτου. Μιλάμε για την ίδια ποδιά πάντως, την εμπρός και πίσω; Επειδή κάπου είδα πως υπάρχει και κάτω ποδιά η οποία δεν είναι ορατή αν δεν σηκωθεί το αυτοκίνητο.
Τα διχτάκια μου άρεσαν και εμένα, καλύτερα από τις θήκες με αφρολέξ του Matrix ή τα λάστιχα του Captur που είδα στην έκθεση.Αν εννοεις αυτες που ειναι κατω απο τους προφυλακτηρες,εμπρος και πισω με
γκρι χρωμα,ειναι πλαστικες. -
Η μεταλλικη ποδια στο duster πρεπει να ειναι το χαμηλοτερο σημειο του αυτοκινητου. Εγω την εχω σημαδεψη ηδη. Το 'ρημαδι' το αμαξι ειναι τοσο ψηλο, που νομιζεις οτι τα περνας ολα απο πανω..
-
SUV offroader δίχως σημαδεμενη ποδιά δεν υπάρχει
Dacia Duster