-
Σε εμένα έχουν φανεί πάντως τόσο χρήσιμα όσο και αποτελεσματικά όλα αυτά τα καλούδια.
-
To Grand Vitara που ειχα πριν,ειχε cruise control και ηταν χρησιμο στην εθνικη οδο,ξεκουραζε το δεξι ποδι.Τωρα βεβαια δεν εχω,αλλα βρικα απο Αγγλια περιπου 300ε.Το θεμα ειναι οτι το λεβιεδακι του μονταρεται στον αξονα του τιμονιου,αλλα ειναι καλυμενος με πλαστικο.Αν το παρω τελικα,(ειναι αρκετα τα λεφτα),μαλλον θα πρεπει να κοπει ενα κομματι για να μονταριστει.Ιδωμεν...
-
Πάντως δεν σου κρύβω φίλε μου πως τα μόνα σύγχρονα καλούδια που απορρίπτω είναι δύο. Το ένα είναι το start -stop που ταλαιπωρεί το αυτοκίνητο τάχα μου για λόγους οικονομίας και τον σταθεροποιητή ταχύτητας. Το πρώτο θεωρώ ότι κάνει μακροπρόθεσμα ζημια στην μίζα αλλά και στον κινητήρα ενώ το δεύτερο θεωρώ πως είναι περιττή πολυτέλεια που μάλιστα μπορεί να δρα ανασταλτικά στα ανακλαστικά του οδηγού εφόσον τον πλαδαρεύει κατά κάποιο τρόπο... Βέβαια είμαι λίγο της παλιάς σχολής και πολλοί πιθανό να διαφωνήσουν μαζί μου αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
Πραγματικά βλέπω το duster μου πολύ ολοκληρωμένο σε ότι προσφέρει και αν κάτι έχω να καταλογίσω είναι μόνο σε εμένα... πως ήταν μεγάλο λάθος που δεν πήρα εκδοση 4x4 με τα αντιστοιχα καλούδια. -
Στο καινουριο duster είναι προαιρετικο. Εγω το πηρα με cruise control και θα συμφωνησω με τον κ.παπακωνσταντινου, ότι βοηθαει στο να γινει το ταξιδι ακομα πιο ξεκουραστω.
-
Σπύρο για το start stop συμφωνώ απόλυτα.
Για το cruise control όμως θέλω να σου ότι βολεύει πολύ στα ταξίδια, ειδικά αν δεν συναντάς πολύ κίνηση!! -
Αντρεα,πού ειναι τοποθετημενο το λεβιεδακι του cruise control? Aριστερα στο τιμονι,πισω απο το λεβιεδακι των φλας?
Ή εχει διακοπτακια επανω στο τιμονι οπως ειχε το Suzuki? -
Παιδιά πιθανότατα να έχετε δίκιο. Γενικά στην οδήγηση έχω το ομολογώ λίγο σπαρτιατική νοοτροπία Ανδρεα χαίρομαι που συμφωνούμε στο θέμα του start - stop.
-
Διαολιζωμαι οταν (σπανιως) οδηγω το αυτοκινητο του γιου μου που εχει αυτο το μαραφετι...
-
Τώρα που ανέφερες μαραφέτια, βρε παιδιά αυτό το eco τελικά είναι χρήσιμο και πότε; Ομολογώ πως δεν το χρησιμοποιώ και κάποιες λίγες φορές που το έκανα δεν μου εγινε αντιληπτή κάποια αισθητή διαφορά στην κατανάλωση. Μηπως έχει να κάνει μόνο με την παρεχόμενη ισχύ στο κλιματιστικό το οποίο επίσης χρησιμοποιώ σπάνια;
-
Μέσα στην πόλη κάνει διάφορα. Κάνει πιο ομαλούς τους χειρισμούς στο πεντάλ θα έλεγα. Όχι τραγικά πράγματα. Ένα 0.2-0.3 κάτω διαδοχικά σε γεμισματα. Ούτε εγώ το χρησιμοποιώ πάντως. Μόνο ένα διάστημα που έκανα το τεστ. Επειδή κινείται μικτά κάθε μέρα κι όλας και λένε το έκο μόνο εντός βαριεμαι να βαζω-βγαζω
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως δεν σου κρύβω φίλε μου πως τα μόνα σύγχρονα καλούδια που απορρίπτω είναι δύο. Το ένα είναι το start -stop που ταλαιπωρεί το αυτοκίνητο τάχα μου για λόγους οικονομίας και τον σταθεροποιητή ταχύτητας. Το πρώτο θεωρώ ότι κάνει μακροπρόθεσμα ζημια στην μίζα αλλά και στον κινητήρα ενώ το δεύτερο θεωρώ πως είναι περιττή πολυτέλεια που μάλιστα μπορεί να δρα ανασταλτικά στα ανακλαστικά του οδηγού εφόσον τον πλαδαρεύει κατά κάποιο τρόπο... Βέβαια είμαι λίγο της παλιάς σχολής και πολλοί πιθανό να διαφωνήσουν μαζί μου αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
Πραγματικά βλέπω το duster μου πολύ ολοκληρωμένο σε ότι προσφέρει και αν κάτι έχω να καταλογίσω είναι μόνο σε εμένα... πως ήταν μεγάλο λάθος που δεν πήρα εκδοση 4x4 με τα αντιστοιχα καλούδια.Το start-stop και εγω εχω την αισθηση οτι τυραναει τον κινηταρα και την μιζα. Δεν με συγκινει δλδ. Το cruise control πολλους τους βολευει. Εμενα με χαλαρωνει και το αποφευγω.
-
Α γεια σου βρε Στηβ. Αυτό εννοώ κι εγώ. Στο αυτοκίνητο πρέπει να εισαι πάντα σε ετοιμότητα και όχι να βλέπεις μέσα από το μπαμπριζ ως να έβλεπες τηλεόραση. Θέλω να είμαι στην τσίτα ακόμη και στην ευθεία και να νιώθω πως εξαρτάται από την στιγμιαία αίσθηση των πραγματων γύρω μου ότι θα κόψω ή θα αυξήσω την ταχύτητα μου και όχι από μια εντολή που έδωσα στο όχημα ένα δυο λεπτά προηγουμένως όταν ήταν άλλα τα δεδομένα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Α γεια σου βρε Στηβ. Αυτό εννοώ κι εγώ. Στο αυτοκίνητο πρέπει να εισαι πάντα σε ετοιμότητα και όχι να βλέπεις μέσα από το μπαμπριζ ως να έβλεπες τηλεόραση. Θέλω να είμαι στην τσίτα ακόμη και στην ευθεία και να νιώθω πως εξαρτάται από την στιγμιαία αίσθηση των πραγματων γύρω μου ότι θα κόψω ή θα αυξήσω την ταχύτητα μου και όχι από μια εντολή που έδωσα στο όχημα ένα δυο λεπτά προηγουμένως όταν ήταν άλλα τα δεδομένα.Ετσι ελεγα και εγω, μεχρι που το δοκιμασα. Ειναι μονο για αττικη και εθνικη οδο και μονο οταν δεν εχει κινηση. Βαζεις 120 χλμ στην μνημη και πας. Αν φρεναρεις η πατησεις γκαζι αυτοματος βγαινει και οποτε θες πατας το κουμπακι της μνημης και αυτοματος παει στα 120 χλμ. Κανει το ταξιδι πιο ξεκουραστω και λιγο πιο οικονομικο.. Οχι οτι ειναι τοσο απαραιτητο σε ενα αμαξι, αλλα αν το βαλεις δεν το μετανοιωνεις..
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Αντρεα,πού ειναι τοποθετημενο το λεβιεδακι του cruise control? Aριστερα στο τιμονι,πισω απο το λεβιεδακι των φλας?
Ή εχει διακοπτακια επανω στο τιμονι οπως ειχε το Suzuki?Έχει κουμπιά πάνω στο τιμόνι!!
Εαν επιταχύνεις πατώντας το πεντάλ του γκαζιού μέχρι ένα ορισμένο σημείο (κάνει ένα 'σκαλοπάτι') δεν χρειάζεται να πατήσεις κουμπί μετά, αφήνοντας το γκάζι επανέρχεται μόνο του στην ταχύτητα που έχεις ορίσει από πριν -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Α γεια σου βρε Στηβ. Αυτό εννοώ κι εγώ. Στο αυτοκίνητο πρέπει να εισαι πάντα σε ετοιμότητα και όχι να βλέπεις μέσα από το μπαμπριζ ως να έβλεπες τηλεόραση. Θέλω να είμαι στην τσίτα ακόμη και στην ευθεία και να νιώθω πως εξαρτάται από την στιγμιαία αίσθηση των πραγματων γύρω μου ότι θα κόψω ή θα αυξήσω την ταχύτητα μου και όχι από μια εντολή που έδωσα στο όχημα ένα δυο λεπτά προηγουμένως όταν ήταν άλλα τα δεδομένα.
Ετσι ελεγα και εγω, μεχρι που το δοκιμασα. Ειναι μονο για αττικη και εθνικη οδο και μονο οταν δεν εχει κινηση. Βαζεις 120 χλμ στην μνημη και πας. Αν φρεναρεις η πατησεις γκαζι αυτοματος βγαινει και οποτε θες πατας το κουμπακι της μνημης και αυτοματος παει στα 120 χλμ. Κανει το ταξιδι πιο ξεκουραστω και λιγο πιο οικονομικο.. Οχι οτι ειναι τοσο απαραιτητο σε ενα αμαξι, αλλα αν το βαλεις δεν το μετανοιωνεις..
+1
-
Παιδιά ίσως δεν έχετε άδικο. Μπορεί να είναι όπως και με το navigator. Όταν δεν είχα σκεφτομουν πως ίσως είναι περιττή πολυτέλεια. Τώρα που το έχω στο duster μου και με έχει οδηγήσει κάποιες φορές με ασφάλεια και σβελτάδα σε κάποιους προορισμούς ομολογώ πως το εκτίμησα ως πολύ χρήσιμο.
-
Για ταξίδια σε δρόμους όπως Εγνατία είναι ξεκούραστο, ιδίως εάν πρόκειται να οδηγείς για ώρες! Πιάνεται το πόδι σου διαφορετικά...είναι ευκολία!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για ταξίδια σε δρόμους όπως Εγνατία είναι ξεκούραστο, ιδίως εάν πρόκειται να οδηγείς για ώρες! Πιάνεται το πόδι σου διαφορετικά...είναι ευκολία!Ετσι ακριβως ειναι!
-
Στο επόμενο μου αυτοκίνητο και εάν προσφέρεται στην όποια έκδοση επιλέξω θα το δοκιμάσω. Με το duster μου πάντως δεν βλέπω να χωρίζω εύκολα.
-
Εγω παντως παιδια αν επαιρνα νεο αυτοκινητο απαραιτητα θα ηθελα εκτος απο φυσικα κλιματισμο ,ηλεκτρικα παραθυρα μπρος - πισω ,abs,ebd,esp που τα θεωρω απαραιτητα τα εξης :
Μπλοκε διαφορικο ,αναδιπλωμενους εκτος απο ηλεκτρικους φυσικα καθρεπτες γιατι με κουραζει το γυρω γυρω για να τους κλεινω και το κανω καθε φορα και δερματινο σαλονι γιατι τα γουσταρω τρελα αντε και ψυχωμενο ντουλαπακι γιατι το βρισκω εξυπνη και φτηνη ιδεα Ακομα και χωρις navi ,τα κινητα και τα gps κανουν πλεον αριστα τη δουλεια τους. Για cc και start-stop στη φαση που ειμαι οτι με αποκοβει απο τη διαδικασια της οδηγησης με ξενερρωνει.. Φυσικα αν ελιωνα το εθνικο δικτυο το cc μπορει και να το επιζητουσα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.Τα start-stop μακροχρονια μονο λεφτα και ταλαιπωρια θα σημαινουν...
Dacia Duster