-
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο από την στιγμή που η Renault δεν διαθέτει άλλο SUV πέρα από το 'μεγαλύτερο' Koleos που και αυτό ... rebadged μοντέλο είναι, θα μπορούσε να δώσει εναλλακτικά τα σήματα της σε όλη την Ευρώπη. Προωθεί βέβαια το όνομα 'Dacia' στην συνείδηση του κόσμου έτσι αλλά φαντάζομαι ότι ίσως να χάνει και πωλήσεις.
Σαν να βιάζονται κιόλας και μάλιστα πολύ. Η Skoda ξεκίνησε με το Favorit 'by VW' το 1991 για να φτάσει στο εκπληκτικό Octavia5 RS το 2011, όταν η ουσιαστική 'αναγεννηση' της Dacia ξεκίνησε με το Logan το 2004 για να έχουν το Duster το 2011! -
Βασικα εκτός της Dacia η αυτοκινητοβιομηχανία σαν να τρέχει τελευταία
Βασικά θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει όταν θα βγάλει το μικρό που θα βασίζεται στο twingo,το μεσαίο sedan, το πολυμορφικό και την ανανέωση του Sandero .
Πραγματικά πρέπει να είναι πολλοι αισιόδοξοι για τις πωλήσεις της εταιρείας σε 4-5 χρόνια.
Βέβαια πιστευω πως αυτή η γρήγορη άνοδος θα κανιβαλίσει τη Renault αλλά είδωμεν -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο από την στιγμή που η Renault δεν διαθέτει άλλο SUV πέρα από το 'μεγαλύτερο' Koleos που και αυτό ... rebadged μοντέλο είναι, θα μπορούσε να δώσει εναλλακτικά τα σήματα της σε όλη την Ευρώπη. Προωθεί βέβαια το όνομα 'Dacia' στην συνείδηση του κόσμου έτσι αλλά φαντάζομαι ότι ίσως να χάνει και πωλήσεις.
Σαν να βιάζονται κιόλας και μάλιστα πολύ. Η Skoda ξεκίνησε με το Favorit 'by VW' το 1991 για να φτάσει στο εκπληκτικό Octavia5 RS το 2011, όταν η ουσιαστική 'αναγεννηση' της Dacia ξεκίνησε με το Logan το 2004 για να έχουν το Duster το 2011!Δε νομιζω να χανει σε πωλησεις, φανταζεσαι το κραξιμο που θα ετρωγε η ρενω παρουσιαζοντας οχημα με εσωτερικο απο κλιο 2 εν ετει 2011???!!!
Βέβαια πιστευω πως αυτή η γρήγορη άνοδος θα κανιβαλίσει τη Renault αλλά είδωμεν
κατ'εμε θα κοψει πωλησεις απο αλλους φθηνους κατασκευαστες, παρα θα κανιβαλισει τη ρενω (αντε να κανιβαλισει τα μτχ ρενω ) γιατι ακομα και στη 1 γενια να φτασει η 'διαφορα' μεταξυ των μοντελων δε νομιζω να ειναι ικανη να δογησει καποιον να αγορασει αυτοκινητο 'ιδιο' με το παλιο του!
-
Ο χρήστης tetradusterios έγραψε:
Και εγώ με τη σειρά μου έχω παραγγείλει από 31μαρτίου το dci4x4
με παράδοση αρχές ιουλίου ,το μόνο που με προβληματίζει είναι ο
δείκτης καυσίμου και ο χρόνος παράδοσηςάντε με το καλό να το παραλάβεις!
χαμός μου είπε ο πωλητής γίνεται από παραγγελίες.. και συνεχώς αυξάνεται ο χρόνος αναμονής, ειδικά τα diesel
εγώ παρήγγειλα το δικό μου στις 2 Μαρτίου και το παρέλαβα στις 28 Απριλίου, έκανε σχεδόν 2 μήνες να έρθει. Είναι το dci 4x4 laureate σε μαύρο χρώμα.
Αυτά που έχω να αναφέρω από την πρώτη επαφή είναι ότι έχει φοβερή αίσθηση κύλησης, πανοραμική θέση οδήγησης (βλέπεις τους άλλους οδηγούς δίπλα στο φανάρι αφ'υψηλού ), το αισθάνεσαι στιβαρό, η ανάρτηση 'καταπίνει' τις λακούβες και τα σαμαράκια (θα βγάλω πλεον το άχτι μου με τις λακούβες και τους 'φοβερούς' Ελληνικούς δρόμους, τόσα χρόνια με το IBIZA GT ένιωθα σαν φραπέ!) και είναι οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου.Θέλω να επικοινωνήσω και με την αντιπροσωπεία να ρωτήσω για το θέμα του δείκτη καυσίμου αν χρειάζεται να κάνω κάτι
-
Μηπως θα ηταν λιγο πιο εξυπνο να εφερναν το 4Χ2 και σε dCi..?
Πολύς κοσμος θελει πετρελαιο χωρις να χρειαζεται την αυξημενη καταναλώση της τετρακινησησς και τα +2000ευρω..
Θα επαιρνες με 17.500 ενα duster dCi 4X2 κομπλε, και θα ηταν πολύ καλη εναλλακτικη αλλα και πιο φθηνη απο ενα scenic -
Θα ήταν και ευκαιρία να γυρίσουμε και στα χωριά μας μιας και τώρα δεν μπορούμε να το πάρουμε diesel αφού κατοικούμε στην Αθήνα..( ή γίνετε?? )
-
Καλημέρα και από εμένα.
Ψάχνοντας για το Duster και ειδικά για τη 4χ4 110 Dci, ESP έκδοση ανακάλυψα στο διαδύκτιο ότι έχουν εμφανιστεί κάποια προβλήματα σκουριάς στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
'http://www.autolatest.com/en/article-details/2176-rust-problems-of-dacia-renault-duster-2010'
Ακόμα υπάρχει ένα θέμα με προβλήματα συμπίεσης του Κ9Κ που προέρχονται από την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR).
'http://forum.qashqaiclub.co.uk/15dci-acenta-wont-start_topic4074.html' (link από QQ με τον ίδιο Κ/Τ)
Θα εκτιμούσα ιδαίτερα αν καποιός ιδιοκτήτης του DUSTER μπορεί να σκανάρει και να μας κοινοποιήσει το Manual του οχήματος.
Οποιος ξέρει κάτι ας το μοιραστεί.
Υ.Γ. Kriti40 είμαι και εγώ στα Χανιά υπάρχει περίπτωση να συναντιθούμε για να δώ την Diesel έκδοση ;
-
Σχετικά με την σκουριά είναι όντως ένα πρόβλημα.Καλό θα ήταν βέβαια να ξέρουμε για τι μοντέλο πρόκυτε (αυτό στις φωτογραφίες) και επίσης την χρήση του διότι από τα χορτάρια που βλέπω...
Πάντως καλό θα ήταν να μας που οι νέοι κάτοχοι σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο τους από κάτω.
Τα προβλήματα στον κινητήρα που αναφέρεις είναι για diesel μοντέλα ή και τα υπόλοιπα??
-
Βασικά δεν φαίνεται να το έχουν λυπηθεί και πάρα πολύ κι επίσης δεν ξέρουμε σε ποια χώρα δουλευόταν το αυτοκίνητο
Και πάλι βέβαια δεν νομίζω να δικαιολογείτε αυτή η εικόνα -
Ο χρήστης duster έγραψε:
Σχετικά με την σκουριά είναι όντως ένα πρόβλημα.Καλό θα ήταν βέβαια να ξέρουμε για τι μοντέλο πρόκυτε (αυτό στις φωτογραφίες) και επίσης την χρήση του διότι από τα χορτάρια που βλέπω...Πάντως καλό θα ήταν να μας που οι νέοι κάτοχοι σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο τους από κάτω.
Τα προβλήματα στον κινητήρα που αναφέρεις είναι για diesel μοντέλα ή και τα υπόλοιπα??
Παιδιά,
Σχετικά με τη σκουρία το έχω ψάξει αρκετά. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες θα μπορούσες να τις δεις σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο το οποίο έχει δουλευτεί στις βόριες χώρες (αλλά και στα δικά μας νησιά, βλέπε νοικιάρικα) στις οποίες το αλάτι πέφτει με το τσουβάλι. Και μην ξεχνάτε ότι ο χειμώνας που μας πέρασε ήταν πολύ βαρύς για την Ευρώπη εκτός από εμάς που την βγάλαμε καθαρή. Πέραν τούτου αρκετές τρομακτικές φωτογραφίες δεν είναι σκουρία αλλά κερί το οποίο έχει καεί και μειάζει με σκουρία. Μην ξεχνάτε ότι το αμάξι περνάει από εκτεταμένη αντιδιαβρωτική προστασία λόγο της χρήσης του.
Τα μόνα σημεία που θα δείτε με σκουρία, αλλά κανείς κατασκευαστής πλέον δεν τα βάφει από ότι με πληροφόρησε ένας φίλος μηχακικός, είναι τα ημιαξόνια και οι βάσεις στήριξης των τροχών ή για τους πιο διαβασμένους μουαγιέν, τα οποία είναι μασίφ κομμάτια και δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα.Τώρα για EGR και συναφή, ε κατέω πράμα! Ένα πράμα όμως σκέφτομαι και δεν μπορώ να συνέλθω. Αυτή η βαλβίδα η κάπνα και τα καμένα λάδια του Ιbiza δεν αντέχω να τα ξανά συναντήσω και στο Dusteraki.
-
μπορει καποιος να αναρτησει τις φωτογραφιες αυτες με τη σκουρια να τις δουμε και εμεις που δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη με το λινκ αυτο?
ευχαριστω! -
Ο χρήστης φουσκωτος έγραψε:
μπορει καποιος να αναρτησει τις φωτογραφιες αυτες με τη σκουρια να τις δουμε και εμεις που δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη με το λινκ αυτο?
ευχαριστω!Πάτα εδώ για να ανοίξει η σελίδα και μετά 'κλικ' επάνω στις φωτογραφιες για να μεγαλώσουν.
-
Αν καταλαβα καλά το συγκεκριμένο είναι σε εγκαταστάσεις της Dacia στην Ρουμανία. Δεν αποκλείεται να είναι ή προπαραγωγής, ή υπερδοκιμασμένο έως ... βιασμού για να δουν τα όρια του.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν καταλαβα καλά το συγκεκριμένο είναι σε εγκαταστάσεις της Dacia στην Ρουμανία. Δεν αποκλείεται να είναι ή προπαραγωγής, ή υπερδοκιμασμένο έως ... βιασμού για να δουν τα όρια του.Καπως ετσι ειναι.. Γραφει το αρθρο οτι πηγαν καποιοι στις εγκαταστασεις της dacia και ειδαν αυτο.. Οτι ναναι δηλαδη..
-
Αλοίμονο! Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης κλείνει 2ετία με χιόνια και αλάτια για αρκετούς μήνες! Αν ήταν έτσι δεν θα ήταν μόνο ένα αλλά ... αμέτρητα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ευχαριστω!Πάτα εδώ για να ανοίξει η σελίδα και μετά 'κλικ' επάνω στις φωτογραφιες για να μεγαλώσουν.
thanks
-
Το θέμα ξεκίνησε ως εξής:
Ένα ζευγάρι είδε τον Μάρτιο του 2010 σε μια έκθεση στην Σερβία ένα duster το οποίο παρουσίαζε σκουριά στο κάτω μέρος.Όπως και έγινε οι φωτογραφίες διέρευσαν στον τύπο και η εταιρία ξεκίνησε έρευνες.Πάντως από την αντιπροσωπεία ότι τα αυτοκίνητα έχουν 6 χρόνια αντισκωριακή εγγύηση..
Πάντως όποιος μπορεί ας βγάλει φωτογραφίες ... -
http://www.autolatest.com/en/article-details/2184-facelift-dacia-renault-duster-and-the-new-dacia-mcv-4x4
Στο λινκ φαίνεται πάντως πως υπάρχει και 4χ2 Diesel -
Επιφανειακή σκουριά. Την έχουν και τα Focus αλλά εκεί δεν έγινε θέμα
Α και το Duster πάντα έβγαινε σε 4X2 diesel. Eπισης οι βαλβίδες EGR απασχολούν γενικά τους χρήστες diesel όλων των εταιρειών. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επιφανειακή σκουριά. Την έχουν και τα Focus αλλά εκεί δεν έγινε θέμα
Α και το Duster πάντα έβγαινε σε 4X2 diesel. Eπισης οι βαλβίδες EGR απασχολούν γενικά τους χρήστες diesel όλων των εταιρειών.Κυκλοφορεί αλλά εκτός Ελλάδας...
Dacia Duster