-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Φιλε Ορεστη θελω τα φωτα σου σε κατι που θα σε ρωτησω ορμομενος απο το βιντεακι που εδειξες. Επεσε στα χερια μου το autobild περιοδικο της Γερμανιας και ειχε δοκιμη το Duster 4x2 1.6. Οι μετρησεις που εκανε δεν ειχαν σχεση με τα δικα μας περιοδικα. Δηλαδη 0-100 ειχαν μετρηση οσο και στο βιντεο σου δηλαδη 2 sec λιγοτερο απο οτι το μετρουν στην Ελλαδα. Καταναλωση δε 8,2lt/100 εν σχεση με τα 11 περιπου που δινουν τα Ελληνικα περιοδικα. Γιατι; Υπαρχουν αλλες προδιαγραφες για τα αυτοκινητα που πηγαινουν στην Γερμανια (δεν το πιστευω) η για παραδειγμα φταινε τα καυσιμα ; Παντως οι διαφορες ειναι μεγαλες και οχι μεσα στα πλαισια του στατιστικου λαθους. Οποιος αλλος γνωριζει ας μου λυσει την απορια. Καλοταξιδο και στο φιλο που θα παρει καινουργιο καο οσον αφορα την αξιοπιστια που αναφεραται προηγουμενως ,το εχω ξαναγραψει οτι ειχα στην κατοχη μου απο 1992 μεχρι 1996 ενα clio 1.4 για 320000Κm.A-παι-κτο.
Δε θα μιλησω για το duster, αλλα για clio TCE, του οποιου ειμαι κατοχος.. Τα διαφορα τεστ, μεταξυ αυτων και οι 4Τ εβγαζαν μεση καταναλωση γυρω στα 11λιτρα και αναφερόντουσαν σε αυτον τον τομεα με πολύ ασχημες κριτικες.. Τελος παντων εγω το πηρα το αυτοκινητος εχοντας υποψη μου οτι θα πληρωνω πολλα για βενζινες, αλλα το αυτοκινητο με διεψευσε με μεση καταναλωση πολης γυρω στα 7,5λιτρα.. Καμια σχέση με των περιοδικων δηλαδη.. Και το αποκορύφωμα ενα τεστ του drive με το clioTCE αλλα το face lift, οπου εβγαζε μεσες καταναλωσεις σε ολες τις συνθηκες περιπου αυτες που εβλεπα και εγω στην πραξη..Τωρα πως ολα τα τεστ αριχα βγαζανε 11λιτρα μεση ενω το drive μετα απο 3 χρονια θυμηθηκε να κανει τεστ βγαζοντας την αληθινη καταναλωση
Εγω παντως σε τετοια θεματα δεν εμπιστευομαι κανενα ελληνικο περιοδικο.. -
Βασικά και στο πρώτο test της ελληνικής έκδοσης του ίδιου περιοδικού δίνουν ακριβώς την ίδια κατανάλωση(δηλαδή 8.2l) και 1 δευτερόλεπτα παραπάνω.Το 0-100 νομίζω δεν εξαρτάται μόνο από το αυτοκίνητο αλλά και από τον οδηγό στο κομμάτι του πως αλλάζει τις ταχύτητες και πότε.Αν ήμουν εγώ κι όχι ο τύπος του video(που μόνο 0-100 μετράει αν δείτε σε αντίσοιχα video) πιθανόν ας πούμε να ήμουν ποιο αργός(τι πιθανόν σίγουρα δηλαδή ).Τώρα για την κατανάλωση φταίει το οδήγημα κατ' αρχήν και μετά η ποιότητα του καυσίμου.πχ στο δικό μου που έχει πιο καινούρια έκδοση του ίδιου μοτερ με άλλη κλιμάκωση στο κιβώτιο και είναι πιο βαρύ από το 4χ2 Duster έχω αναλόγως με το οδήγημα σε αμιγώς εντός πόλη διαδρομές από 8.6 μέχρι 9.8l.Τώρα στο Duster που έχει και κοντό κιβώτιο θα πρέπει να χρησημοποιείτε η 5η τακτικά αν κάποιος θέλει να πετύχει χαμηλή κατανάλωση μέσα στην πόλη(εννοώ να ανεβάζει γρήγορα ταχύτητες μέχρι την 5η).Βέβαια η κατανάλωση που δίνει το γερμανικό δηλαδή 8.2 είναι μέση τιμή σε μικτή διαδρομή πιθανόν άρα μέσα στην πόλη πρέπει να παίζει με στρωτό οδήγημα κοντά στα 9 - 9.5l που δεν είναι κακό νούμερο για 1.6 ατμόσφαιρα κινητήρα του 2003(από τότε νομίζω χρονολογείτε η έκδοση του K4 που φοράει το Duster)
Τα αυτοκίνητα που εισάγονται σε Ελλάδα και Γερμανία ίδια είναι καθώς το ίδιο εργοστάσιο τα κατασκευάζει(όλα δηλαδή κατασκευάζονται στην Ρουμανία).Το μόνο που υπάρχει είναι μικροαλλαγές στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων μ' αυτά που έρχονται στην Ελλαδα να είναι λίγο καλύτερα εξοπλιστικά στην έκδοση Laureate.(βέβαια έξω υπάρχει και η Prestige που είναι ).
Ελπίζω να κάλυψα τις απορείες σου -
Ευχαριστω πολυ παιδια.Το χρωμα του ειναι το γρι βασαλτε οχι το ασημι.Και απλο να το επαιρνα τωρα παραγγελνεις απο την παραγωγη μαιου.Ξεχασα να σας πω οτι υπηρχαν καποια αυτοκινητα για πιο αμεση παραδοση αλλα ηταν ολα εκτελωνισμενα.Και εγω εκανα αποσυρση ενα αυτοκινητο και πρεπει να ερθουν καινουργια αυτοκινητα μη εκτελωνισμενα.Το πακετο ASR+ESP+TIM χρεωνεται 800ευρω αλλα πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα του.Με το terios που ειχα και ειχε ESP μια φορα χρειαστηκε επεμβαση και ηταν σωτηριο, οταν διατηρεις βεβαιως λογικες ταχυτητες γιατι αν πηγαινεις του σκοτωμου τιποτα δεν σε σωζει!!!Το αυτοκινητο κοστισε με αποσυρση 19100+800+τα εξοδα.
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Ευχαριστω πολυ παιδια.Το χρωμα του ειναι το γρι βασαλτε οχι το ασημι.Και απλο να το επαιρνα τωρα παραγγελνεις απο την παραγωγη μαιου.Ξεχασα να σας πω οτι υπηρχαν καποια αυτοκινητα για πιο αμεση παραδοση αλλα ηταν ολα εκτελωνισμενα.Και εγω εκανα αποσυρση ενα αυτοκινητο και πρεπει να ερθουν καινουργια αυτοκινητα μη εκτελωνισμενα.Το πακετο ASR+ESP+TIM χρεωνεται 800ευρω αλλα πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα του.Με το terios που ειχα και ειχε ESP μια φορα χρειαστηκε επεμβαση και ηταν σωτηριο, οταν διατηρεις βεβαιως λογικες ταχυτητες γιατι αν πηγαινεις του σκοτωμου τιποτα δεν σε σωζει!!!Το αυτοκινητο κοστισε με αποσυρση 19100+800+τα εξοδα.Καλορίζικο και από εμένα !σαν το δικό μου είναι αλλά esp!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Ευχαριστω πολυ παιδια.Το χρωμα του ειναι το γρι βασαλτε οχι το ασημι.Και απλο να το επαιρνα τωρα παραγγελνεις απο την παραγωγη μαιου.Ξεχασα να σας πω οτι υπηρχαν καποια αυτοκινητα για πιο αμεση παραδοση αλλα ηταν ολα εκτελωνισμενα.Και εγω εκανα αποσυρση ενα αυτοκινητο και πρεπει να ερθουν καινουργια αυτοκινητα μη εκτελωνισμενα.Το πακετο ASR+ESP+TIM χρεωνεται 800ευρω αλλα πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα του.Με το terios που ειχα και ειχε ESP μια φορα χρειαστηκε επεμβαση και ηταν σωτηριο, οταν διατηρεις βεβαιως λογικες ταχυτητες γιατι αν πηγαινεις του σκοτωμου τιποτα δεν σε σωζει!!!Το αυτοκινητο κοστισε με αποσυρση 19100+800+τα εξοδα.Άριστη τιμή νομίζω
-
Στο θέμα της κατανάλωσης το μόνο που θεωρώ ως αξιόπιστη πηγή είναι ... το πόδι μου στο γκαζι. Και έχω βιώσει πολλά 'παραξενα με τελευταίο στο Splash 1,2 που έφτασα μεικτή 12,0 λίτρα όταν στο QQ 1,6 έχω 8,5. Το ηλεκτρόγκαζο του μικρού για να επιταχύνει ήθελε ποσότητες βενζίνης σε σχέση με το γκάζι του 'θηρίου'. Οπότε δεν πολυπιστεύω τα δημοσιευμένα νούμερα.
Σοφή η επιλογή ESP.
Με το καλό η παραλαβη! -
kriti40 καθε ποτε εχει αλλαγες λαδιων ο 1,5 dci και καθε ποτε service????Απο τιμες τι παιζει???Και κατι τελευταιο εχει ιμαντα η καδενα??
-
Λοιπόν αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να απαντήσω αν ρωτάτε άλλος
Ο 1.5dci έχει λάδια κάθε 15000 και γενικά Service στα 30000.Ιμάντα έχει κι όχι καδένα.
Τωρά για τιμές μάλλον θα απαντήσει ο Kriti40 -
Dacia Duster made in Greece? Εργοστάσιο Dacia στην Ελλάδα?
http://www.gocar.gr/news/feed/4962,Daci ... reece.html
-
Άμα γίνει αυτό βάζω τον πατέρα μου να παραγγείλει το πρώτο της παραγωγής
(εγώ δεν έχω άλλα λεφτά αλλιώς ) -
Και μην ξεχναμε οτι σημερα ειναι πρωταπριλια.
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Και μην ξεχναμε οτι σημερα ειναι πρωταπριλια.Η αναπτυξη και η δημιουργία κάτι καλού στην Ελλάδα ... πρωταπριλιάτικο αστείο!
-
Οτι και να λεμε οι Ρουμανοι ειναι μπροστα απο μας και σ αυτο εστω και αν η τεχνολογια ειναι ρενο.
Εμεις που ειμαστε, που φαινομαστε? Στα μπουζουκια? Καλα ειναι και αυτα αλλα θελουν λεφτα! Και οι τραγουδιστες κανουν περιουσιες και εμεις συζηταμε αν ειναι καλο και μπορουμε να αγορασουμε το DACIA DUSTER.
Παντως και απο αυτη την αποψη θα προτιμουσα να αγορασω DUSTER τουλαχιστον να εχουν δουλεια οι Ρουμανοι, γιατι και που αγοραζουμε γερμανικα αυτοκινητα ειδα την καταντια μας. -
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Οτι και να λεμε οι Ρουμανοι ειναι μπροστα απο μας και σ αυτο εστω και αν η τεχνολογια ειναι ρενο.
Εμεις που ειμαστε, που φαινομαστε? Στα μπουζουκια? Καλα ειναι και αυτα αλλα θελουν λεφτα! Και οι τραγουδιστες κανουν περιουσιες και εμεις συζηταμε αν ειναι καλο και μπορουμε να αγορασουμε το DACIA DUSTER.
Παντως και απο αυτη την αποψη θα προτιμουσα να αγορασω DUSTER τουλαχιστον να εχουν δουλεια οι Ρουμανοι, γιατι και που αγοραζουμε γερμανικα αυτοκινητα ειδα την καταντια μας.και το +OO λίγο είναι
-
ειμαι υπερ το να μπορουμε να ζουμε,οχι πλουσιοπαροχα ολοι, αλλα εστω να μπορουμε να πιουμε καφε και να δουλευουμε.
δεν με ενδιαφερει αν οδηγω DACIA, αρκει να μπορω να πηγαινω ενα ταξειδι και οχι να σκεφτομαι οτι καιει 7.5 και οχι 5.5 λτ/100χμ.
καλα ειναι σε αυτη τη χωρα πια να αλλαξουμε σελιδα μια για παντα και οχι παλι να λεμε οτι καιει 1 ή 2 λιτρα παραπανω βενζινη, και καποιοι να κινουνται με θηρια χιλιαδων ευρω που δεν υπολογιζουν οχι την βενζινη αλλα ουτε και το αν θα καταστραφει το περιβαλλον με τα υπερ-καυσαερια τους. -
**Ούτε εμένα με ενδιαφέρει το σηματάκι του αυτοκινήτου μου αν είναι mercedes ή Dacia αλλά με ενδιαφέρει αν είναι Dacia να μη πληρώνω τέλη κυκλοφορίας περισσότερα και από mercedes... Έλεος δηλαδή. **
-
Τα τελη ειναι για να κυκλοφορουμε στον δρομο ,δεν αποτελουν τεκμηριο.
-
Γιατι τοση ησυχια?Τι εγινε χορτασαμε απο duster?
Κατι καινουργιο εχουμε? -
Τίποτα το καινούριο
Μα πως γίνεται να μην παίρνει κανέις το μεταλλικό μπλε?
Το πιο όμορφο χρώμα δεν το παιρνει κανείς
Δεν λέω ωραία στο γκρι basalte και σε μαύρο.Αλλά δεν είναι δυνατό να το βλέπουμε σε άσπτο και σε ασημί ( ) και να μην το βλέπουμε σε μπλε mineral -
Ορέστη το ότι υπάρχει στο χρωματολόγιο και στις επιλογές τους δεν σημαίνει ότι το φέρνουν κιόλας. Εχω την εντύπωση πως οι εισαγωγείς* ίσως βάσει στατιστικών ή παραγωγής επιλέγουν χρώματα για τα διαθέσιμα τους μοντέλα που θα έχουν για να προσφέρουν. Αν λένε ότι δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και θα μπορεί μόνο με αναμονή 4μηνου τότε ... επιλέγεις άλλο χρώμα. Και δύσκολα κάποιος μπαίνει σε διαδικασία αναμονής μόνο για το χρώμα αν δεν είναι ... supercar!
Και απ' ότι παρατηρώ πάντως τα τελευταία χρόνια το μπλε σκούρο είναι και λίγο εκτός μόδας.*αυτό μου το είχαν πει και από την Renault και από την Mitsubishi πριν χρόνια.
Dacia Duster