-
Λογικα τα 2000ε που στηχιζει φθηνοτερα το βενζινης , τα γλιτωνω με ελαφρος μεταχειρα πετρελαιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξερετε αν βελτιωνεται αισθητα το πεζο με το εγκεφαλακι ?
Γινεται καπως καλυτερο αλλα το 1000αρι βενζινης εχει ιδιες η και καλυτερες επιδοσεις και κοστιζει πολυ φθηνοτερα!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Μήπως υπερβάλλεις λίγο? Διαβάζω ότι το diesel με την προσθήκη του τσιπ πετυχαίνει τα 60-100 (IV) σε 10.3 δλ. και τα 80-120 (V) σε 14.2 δλ. Πετυχαίνει καλύτερα νούμερα ο (3κύλινδρος) 1000ρης της Peugeot?
-
Γιατι στο Citroen C3 που εχει ιδιο κινητηρα με το πεζο δεν διαβαζω αρνητικα για αργο κινητηρα.Εμεις με τα πεζο βγηκαμε γρηγοροι? Ωραιο το Fiesta πιο σπορτιφ οηγιση αλλα το Πεζο πιο φωτεινο και λιγοτερο κλειστοφοβικο.
-
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Ξερετε αν βελτιωνεται αισθητα το πεζο με το εγκεφαλακι ?
Γινεται καπως καλυτερο αλλα το 1000αρι βενζινης εχει ιδιες η και καλυτερες επιδοσεις και κοστιζει πολυ φθηνοτερα!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Μήπως υπερβάλλεις λίγο? Διαβάζω ότι το diesel με την προσθήκη του τσιπ πετυχαίνει τα 60-100 (IV) σε 10.3 δλ. και τα 80-120 (V) σε 14.2 δλ. Πετυχαίνει καλύτερα νούμερα ο (3κύλινδρος) 1000ρης της Peugeot?
Υπήρχε κάπου συγκριτικό ή των 4Τ ή του Drive και ήταν τα ίδια το 1000άρι στις επιδόσεις με το πειραγμένο 1400 TD. Φυσικά σε πολύ χαμηλές στροφές θα υπερέχει το ντίζελ, αλλά με την ίδια λογική στις ψηλές υπερέχει το βενζινοκίνητο!
-
Η αλήθεια είναι ότι τα δημοσιευμένα test δείχνουν ότι το peugeot 208 1.4 HDI με το τσιπ έχει πολύ καλύτερα ρεπρίζ από το βενζινοκίνητο 1.2. Τα νούμερα είναι μάλιστα αξιοπρεπέστατα.
Σαν κάτοχος του αμαξιού, βλέπω κυρίως πρόβλημα στις επιδόσεις του αυτοκινήτου σε χαμηλές στροφές, πριν ενεργοποιηθεί το turbo, οπότε το αυτοκίνητο δεν τραβάει και πρέπει να δουλέψεις πολύ με τις ταχύτητες. Αν βέβαια οδηγάς με ταχύτητες σημαντικά υψηλότερες από τα όρια που ισχύουν στους Ελληνικούς αυτοκινητόδρομους τότε και πάλι δεν θα σε ικανοποιήσει το αμάξι (εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα).
-
Το οδηγισα και η ροπη του ειναι καλη και κρυβει τους ιππους.Εννοειται οτι ειναι καλο σε ολους τους τομεις και μας καλυπτει για τα ελληνικα δεδομενα. Απλα ψανω να βρω που κερδιζουμε αφου χανουμε τσαμπα 10 αλογα στο τροχο με βαση τον ανταγωνισμο?
-
Είχα το ίδιο δίλημμα πριν από περίπου δύο χρόνια. Τελικά αποφάσισα να μην βάλω το τσιπ και να περιμένω μέχρι να υπάρχει εμπειρία από τη χρήση του. Όπως έγραψα παραπάνω, το μεγάλο πλεονέκτημα του μοντέλου αυτού είναι η οικονομία, και κανείς δεν είχε ιδέα σχετικά με το πως θα επηρεαστεί η κατανάλωση από το τσιπ.
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να βρω σχετικές πληροφορίες. Όπως βλέπεις κανένας δεν απαντάει και στη δική σου ερώτηση.
-
Το αμαξι κινειται σβελτα γιατι εχει ροπη και σου δινει αισθηση λιγο πιο πανω απο 100 αλογα ατμοσφαιρικου βενζινης.Μου φενεται πιο γρηγορο σε αισθηση απο το 1.4 astra του πατερα μου, μου θυμισε το 206 1.6 που ειχα . Με το εγκεφαλακι εμαθα απο αρκετους οτι βελτιωνεται αρκετα και αισθητα και η καταναλωση αυξανεται 0.5λτ εκτος πολης.
-
Πρέπει να έχετε πολύ περιορισμένες απαιτήσεις για να σας φαίνεται καλό αυτό με τα 68 μουλάρια...
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Το αμαξι κινειται σβελτα γιατι εχει ροπη και σου δινει αισθηση λιγο πιο πανω απο 100 αλογα ατμοσφαιρικου βενζινης.Μου φενεται πιο γρηγορο σε αισθηση απο το 1.4 astra του πατερα μου, μου θυμισε το 206 1.6 που ειχα . Με το εγκεφαλακι εμαθα απο αρκετους οτι βελτιωνεται αρκετα και αισθητα και η καταναλωση αυξανεται 0.5λτ εκτος πολης.Σύμφωνα με αυτά που γράφεις, η αύξηση στην κατανάλωση είναι περίπου 10%. Με 20000 χλμ./έτος αυτό σημαίνει περίπου 120 ευρώ/έτος (κάπως λιγότερο με τις σημερινές τιμές των καυσίμων). Δεν θα έλεγα ότι είναι μεγάλο κόστος, αν πράγματι αυξάνονται σημαντικά οι επιδόσεις.
-
Το θεμα για αυτον που θελει να παρει ελαφρως μεταχειρισμενο 208 ειναι ότι αυτα που ερχονται απο εξωτερικο ειναι 2-3ετιας και σιγουρα εχουν πανω απο 100.000 χλμ και δεν υπάρχει κανενας τροπος να ξερεις αν τρακαρε, αν τα χλμ ειναι πραγματικά (σιγουρα φυσικα τα γυριζει ο εμπορας). Αλλα στη σπανιοτατη περιπτωση που βρεις πετρελαιοκινητο Ελληνικο απο ιδιωτη με βιβλιο service και σου πει αξιοπιστος ασφαλιστης (που δε βαριεται!) ότι εψαξε στα αρχεια των ασφαλιστικών και δεν βρήκε χοντρή τράκα: Ποιος σου εγγυάται ότι δε θα χαλάσει η αντλία πετρελαιου με το καλημέρα; Γιατι το πουλά ο Ελληνας τόσο νωρίς; Άρα θα πας για οικονομια και θα βγεις σε δαπάνες τρομερες. Το μεταχειρισμενο απο το εξωτερικο που θα πάρεις αποκλειεται (με πανω απο 100.000 χλμ και άγνωστες στουκες) να ειναι απροβληματιστο. Όποιος στο εξωτερικο παιρνει πετρέλαιο, ειναι γιατι κανει τα άπειρα χλμ! Άσε που θα θελει λαστιχα να αγορασεις με το καλημερα! Φιλος μου ταξιτζης στην πολυκατοικια καθε χρονο αλλαζει αντλία πετρελαιου στο Sconda Octavia
Με το μεταχειρισμενο ποτε δεν εισαι ασφαλής, θα πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος! Κρατα το Honda που εχεις για οικονομια ή άλλαξε με καινουργιο για να το ευχαριστηθεις αλλα θα υποστεις την απαξιωση και τα ακριβα service στην αντιπροσωπια, οποτε οικονομια γιοκ. Ενω αυτο που εχεις το ξερεις και το πας σε φθηνο εξειδικευμενο συνεργειο. Λεφτα δε σου χαρίζει κανενας!
-
Το τσιπ το ειχα διαβασει σε τεστ του drive συγκριτικα. Λοιπον προ τριετιας εκαιγε λιγοτερο απο το νορμαλ Yaris πετρελαιο και επιδόσεις ειχε λιγο κατωτερες. Σιγουρα αξιζει να το βάλεις και αποδειξη οτι η εταιρια στα περιοδικα εδωσε για τεστ μονο αυτο με τον παραλληλο εγκεφαλο. Ειναι αξιοπρεπες στις επιδόσεις συμφωνα με το drive φυσικα μονον με τον παραλληλο που δοκιμασαν. Για το απλο δεν ξερει κανεις απο τα περιοδικα γιατι ποτε δε το δωσαν για τεστ
Τωρα εαν κανει κανενα προβλημα στο αυτοκινητο αργοτερα, θα ειχε ακουστει τοσα χρονια -
Το πεζο μην το κοιτατε με 68 αλογα αλλα με 16.3 ροπη. Ειναι νευρικα τα turbo diesel. Τραβανε , δεν προβληματιζουν και ειναι σβελτα οπως τα tsi. Ο ανταγωνισμος για 0.40 ροπηπιο πανω , παει +1.500ευρω οπου εγω με 5.000κλμ το χρονο θα αργησω να αποσβεσω. Μεταχειρισμενα παιζουν απο τεστ drive εταιριων kai kaνεναν που δεν του εφταναν τα 68 αλογα xaxa. Παντως αμα δεν δωσω το Civic θα βαλω αεριο τελικα με 1000ευρω βρηκα kai ο γειτονας εχει 50% οικονομια το χρονο καυσιμα.
-
Το υγραεριο με πνευμονα θα σου καψει τις βαλβιδες του κινητηρα σε 80.000 χλμ ή και σε ακομα λιγοτερα.. Βλαβη 800 με 1200 ευρω. Μονο υγρου ψεκασμου μπορεις να βάλεις με μικροψεκασμους βενζίνης καθε 8 κυκλους υγραεριου δηλαδη καθε λιγα δευτερολεπτα. Ομως το φθηνοτερο υγρου ψεκασμου κανει 1500 με την προυποθεση οτι θα σου κανουν την αριστη εργασια. Με τα χλμ που κανεις μην κανεις τιποτε. Ετσι και αλλιως καποτε θα αυξηθει κι αλλο η φορολογια υγραεριου και πετρελαιου γιατι απο την εοκ δε θεωρουνται οικολογικα. Μονο το φυσικο αεριο ειναι αλλα δεν ξερουν στην ελλαδα να το τοποθετουν ενω οι δεξαμενες ειναι πανακριβες
-
Θα ρωτισω να δω οσους εβαλαν. Παντως εγω θελω 15 χρονια για να κανω 80.000κλμ , κανω 4-5.000 το χρονο . Δυσκολο να βρεις ανθρωπο που να το εχει πανω απο 2 ετη την μετατροπη, ολοι ευχαριστημενοι παντως.
-
κανεις μονο 5,000χλμ/ετος και ψαχνεσαι για ντιζελ ή υγραεριο???
εχεις υπολογισει με μολυβι και χαρτι ποσα θα κερδιζεις το ετος και ποσα θα χασεις απο την αγοραπωλησία ?? -
τα βαζω κατω και με συμφερει .Οποτε εχουμε και λεμε στην 5 ετια .
Ηοnda Civic 2008 me 56.000 klm = 9000 ευρω τωρα.
τελη 5 χ 300 = 1500 ευρω
βενζινη 80 ευρω το μηνα = 1000 ευρω το χρονο λογικα αντιστιχα 600ευρω το χρονο για πετρελαιο
επιβαρυνση βενζινη 400ευρω χ 5 = 2000 ευρω
Αξια Civic σε 5 ετη = 4.000 ευρω
Αξια πεζο 208 diesel 2014 se 5 ετη = 8.000 ευρω . Λογικα θα κανω αποσβεση σε 4-5 ετη και στο τελος θα εχω και αμαξι αξιας 4.000 ευυρω μεγαλυτεερη και χωρις κινδυνο να μου μεινει το civic και να μου τα τρωει. Τωρα που δεν μου το αγορασε ο αλλος βλεπω να του βαζω αεριο με 1000ευρω και να κανω αποσβεση σε 2 ετη. -
Επειδή κάποιοι έχετε τύφλωση με τις λαδιέρες και την δήθεν ροπή τους:
Πειραγμένο ντίζελ 1400:
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, μάλιστα, και από τη γλώσσα των αριθμών, με το βελτιωμένο «208» να κερδίζει σε επιδόσεις τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, ειδικά στην περιοχή των μεσαίων στροφών. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε πως το «208» ντίζελ των 81 ίππων φθάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 14,4 δλ., όντας ταχύτερο κατά 0,7 δλ. του νορμάλ, ενώ έχει σταθερά τον πρώτο λόγο και στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις με κάθε σχέση στο κιβώτιο, όπου χαρακτηριστικό της αναβαθμισμένης ελαστικότητας είναι η διαφορά του 1,2 δλ. που σημειώνεται για την επιτάχυνση 60-120 χλμ./ώρα με 5η σχέση.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13592Μαμά βενζίνη 1200 βενζίνη;:
Ενδεικτικά θα σημειώσουμε πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 13,6 δλ., με το πρώτο χιλιόμετρο να καλύπτεται σε 35,7 δλ., ενώ εν κινήσει για τα 80-110 χλμ./ώρα με 3η, 4η και 5η σχέση χρειάζεται 9, 11,6 και 16 δλ., αντίστοιχα
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13593 -
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Ηοnda Civic 2008 me 56.000 klm = 9000 ευρω τωρα.
Θα πουλήσεις το Civic για να πάρεις ένα 208 Diesel;;;;;
Το σκέφτηκες καλά;;;;
-
To Civic 1.8 einai αμαξαρα ,πολυ αξιοπιστο ,φοβερο σαλονι και πιο γκαζι απο Audi 1.6 kai BMW που κατεμε λαθος που δεν τα βγαζουν 1.8 . Απλα θελω να κανω επενδυση σε πετρελαιο η αεριο και επισης ειναι αδικο να παταω λιγο το γκαζι του για να εχω 7.5 καταναλωση. Κανω 5.000κλμ το χρονο.
Peugeot 208