-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
καλα αυτες οι τιμες καταναλωσης που δινει η φιατ στο παντα..το 85αρακι ειναι με ενεργοποιημενο το eco;!
πως στην ευχη κατεβαινουν τοσο ;πρωτη φορά βλέπεις τυπ καταναλώσεις ?
-
χαμηλοτερες ομως πολλων ανταγωνιστων...προφανως eco..δηλαδη με κουτσουρεμενες επιδοσεις...
-
χαμηλοτερες ομως πολλων ανταγωνιστων...προφανως eco..δηλαδη με κουτσουρεμενες επιδοσεις...Για αυτο τις λενε τυποποιημενες καταναλωσεις.Σε συγκριμμενες ταχυτητες ποσο καιει.Οι επιδοσεις δεν απασχολουν στην συγκεκριμμενη περιπτωση .
-
ναι αλλά τις καταναλώσεις η φιατ της πετυχαίνει με όχι 85 άλογα και ροπή 15 όπως διαφημίζει αλλά με ροπή 10 και επιδόσεις πολύ κατώτερες από αυτές που ανακοινώνει.
μαρκετινγκ
αυτό που παραξενεύει εμένα είναι ότι στην παρουσίαση του πουντο με το δικύλινδρο οι τεχνικοί της φιατ τονίσαν στους δημοσιογράφους πως διορθώσαν τους κραδασμούς. όποιοι έχουν κάνει τεστ ντραιβ το 500 ή το πάντα με το δικύλινδρο παρατηρησατε δυσάρεστους κραδασμούς? -
Προσωπικά δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο.
-
Στο 500 δεν παρατηρησα τιποτα ενοχλητικο απο αποψη κραδασμων/ηχων απο τον κινητηρα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ναι αλλά τις καταναλώσεις η φιατ της πετυχαίνει με όχι 85 άλογα και ροπή 15 όπως διαφημίζει αλλά με ροπή 10 και επιδόσεις πολύ κατώτερες από αυτές που ανακοινώνει.
μαρκετινγκ
αυτό που παραξενεύει εμένα είναι ότι στην παρουσίαση του πουντο με το δικύλινδρο οι τεχνικοί της φιατ τονίσαν στους δημοσιογράφους πως διορθώσαν τους κραδασμούς. όποιοι έχουν κάνει τεστ ντραιβ το 500 ή το πάντα με το δικύλινδρο παρατηρησατε δυσάρεστους κραδασμούς?τι μοτέρ ακούγεται λίγο παραπάω αλλά κραντασμούς δεν έχει (τουλάχιστον ενοχλητικούς )
είναι κακό που έχει 2 μόντ... μετά την μιτόνγκα τα περισσότερα σοβαρά κάρα έχουν κανονικό και σπορ μοντ
-
-
Ειπα οτι ειδα απο κοντα το αμαξι κι οτι ειναι κουκλι; Δεν το ειπα...
Κουκλι απλα!
-
εκδοση με υγραεριο θα βγαλουν οι ιταλοι στο παντα; ακουσατε τιποτα;
-
εκδοση με υγραεριο θα βγαλουν οι ιταλοι στο παντα; ακουσατε τιποτα;Μετά το καλοκαίρι
1,2 FIRE 69cv Easy Power (βενζίνη + GPL)
0,9 twinair 80cv Natural Power (βενζίνη+μεθάνιο)
Στο ίδιο διάστημα και το κιβώτιο dualogic για τον twinair. -
ε παει πολυ ομως....αργουνε..εχω τρομοκρατηθει με την κατασταση στα ντιζελ και σκεφτομαι σοβαρα και το ενδεχομενογ ια οπελ υγραεριο...τωρα ενταξει καποιοι φιλοι που τα φυσανε..δεν εχουν θεμα να δωσουν και 2.5 χιλιαρικα για ζημιες σε νοθεια....και να μαι ειλικρινης αυτα τα ρωτα τους επαγγελματιες τα ακουω βερεσε...δεν μπορω να στηριζομαι σε τριτους και μαλιστα αγνωστους....δεν το βρισκω σοβαρο...
οποτε πιστευω μια καλη λυση ειναι η εργοστασιακη βενζινη'υγραεριο...με τον φοβο μην γραψουν στα παλια τους παπουτσια την κοινοτικη οδηγια που αναφερει συγκρατηση της τιμης του υγραεριου μεχρι το 18...εδω υπαρχει και το ρισκο να πλακωσουν τα υβριδικα και να αλλαξει αυτο ετσι κι αλλιως.το μονο θεμα μου ειναι οτι ο κορσακι ειναι και λιγο αρχαιο...δεν αποκλειω το ντιζελ,αλλα μαλλον περνα σε δευτερη μοιρα,αν ημουν γαλλια,γερμανια δεν θα το συζητουσα,αλλα στην τιμια ελλαδα ...την μεθεπομενη εβδομαδα θα παω να τα δω και πιθανοτατα να το κλεισω
ωπα νομιζα εγραφα στο σχετικο νημα μου.. σορρυ
-
δεν αποκλειω το ντιζελΕφοσον το φοβασαι τοσο να το αποκλεισεις Αν θες να κανεις οικονομια μειωσε το ποσο που θες να δωσεις στο μισο, παρε μτχ ενα οικονομικο βενζινοκινητο και με τα ρεστα βαζεις βενζινη για χρονια...
-
παει για αποκλεισμο οντως...αλλα μεταχειρισμενο δυσκολο..καμια εμπιστοσυνη δεν εχω στις μαντρες κτλ...ασε που χωρις εγγυηση δυσκολο πολυ....
για καινουριο μωρε παμε ...το φιατ δεν θα ταν ασχημο αν ειχε υγραεριο..νεο αμαξακι...αλλα οκ και εδω νομιζω οι γερμανοι υπερεχουν λογω αξιοπιστιας συνολικα του αμαξιου...αν και τογιοτα δεν ειναι ουτε φυσικα το κορσαπολυ ενδιαφερον κινητηρα βγαλανε οι ιταλοι ..επιδοσεις και σχετικα καλη καταναλωση...απλα αυτες οι εργοστασιακες καταναλωσεις που δινονται προφανως αναφερονται με ενεργοποιημενο το eco...θα πρεπε να το λενε..με εκο τοσο, χωρις τραβα στην εκο για φουλαρισμα...
-
Και εσύ: Δεν εκο να το πάρω
-
ε παει πολυ ομως....αργουνε..εχω τρομοκρατηθει με την κατασταση στα ντιζελ και σκεφτομαι σοβαρα και το ενδεχομενογ ια οπελ υγραεριο...τωρα ενταξει καποιοι φιλοι που τα φυσανε..δεν εχουν θεμα να δωσουν και 2.5 χιλιαρικα για ζημιες σε νοθεια....και να μαι ειλικρινης αυτα τα ρωτα τους επαγγελματιες τα ακουω βερεσε...δεν μπορω να στηριζομαι σε τριτους και μαλιστα αγνωστους....δεν το βρισκω σοβαρο...
οποτε πιστευω μια καλη λυση ειναι η εργοστασιακη βενζινη'υγραεριο...με τον φοβο μην γραψουν στα παλια τους παπουτσια την κοινοτικη οδηγια που αναφερει συγκρατηση της τιμης του υγραεριου μεχρι το 18...εδω υπαρχει και το ρισκο να πλακωσουν τα υβριδικα και να αλλαξει αυτο ετσι κι αλλιως.το μονο θεμα μου ειναι οτι ο κορσακι ειναι και λιγο αρχαιο...δεν αποκλειω το ντιζελ,αλλα μαλλον περνα σε δευτερη μοιρα,αν ημουν γαλλια,γερμανια δεν θα το συζητουσα,αλλα στην τιμια ελλαδα ...την μεθεπομενη εβδομαδα θα παω να τα δω και πιθανοτατα να το κλεισω
ωπα νομιζα εγραφα στο σχετικο νημα μου.. σορρυ
Δεν κανει για εσενα το ντιζελ ,αστο και κοιτα κατι αλλο.
Ουτε ομως και το υγραεριο κανει,κοιτα κατι αλλο.
Η βενζινη ειναι ακριβη και θα ακριβύνει ακομα ,κοιτα κατι αλλο. -
προτεινω διτροχο.ποδηλατο,σκουτερ,παπακι η καμια οικονομικη μοτοσυκλετα.πιο οικονομικα απο αυτα δεν θα δεις.κ κρατας το παλαιο αυτοκινητο αν εχεις η παιρνεις ενα φθηνοτερο μεταχειρισμενο για τα κρυα κ τις μεγαλες αποστασεις,αν δεν εχεις..
εγω παντως για οικονομια αυτο θα εκανα.(κ εκανα)
τωρα αν δεν σου αρεσουν κ τα διτροχα,προτεινω στη θεση τους μμμ(λεωφορεια,τραμ κτλ) κ ενα αυτοκινητο οτι θες,ανεξαρτητως καταναλωσης.υ.γ.
για να δεις ποσο λαθος κανεις κ ποσο παραπληροφορημενος κ πανικοβλημενος εισαι,να υπενθυμισω οτι οποιος τα φυσαει,δεν ψαχνει πετρελαια κ αερια κ αλλες λυσεις..οποιος τα φυσαει παιρνει το βενζινοκινητο του κ δεν ασχολειται με τα υπολοιπα..
αρα κ εμεις που εχουμε πετρελαιοκινητα,για καποιο λογο,τα προτιμησαμε,κ οχι επειδη τα φυσαμε.. -
ε δεν εχει να κανει αυτο φιλτατε...στην οικογενεια μου εχω και θειους που τα φυσανε(δεν ειναι και οι ωνασηδες,αλλα ενα πενηνταρακι+ τον χρονο το βγαζουν),δουλευουνε αγροτικο ντιζελ..γενικως ντιζελ δηλ δουλευουνε ολοι οι αγροτες...σε βαθος χρονου τους δινει κερδος απο την χαμηλη καταναλωση σε σχεση με το βενζινοκινητο και το προτιμουν...
μεχρι τωρα φιλτρα και κολπα δεν υπηρχανε...τα τελευταια χρονια βεβαια μπηκανε...και παλι επειδη κανουν χιλιομετρα το προτιμουν και ας δωσουν ενα διχιλιαρο και βαλε για προβλημα...μιλωντας συγκεκριμενα ... εκει που σου λεω εχει ενα ολο κι ολο πρατηριο...οποτε δεν τον παιρνει )μαλλον δηλ)τον πρατηριουχο να κανει λαδιες στους αγροτες της περιοχης...το προβλημα ειναι υπαρκτο...οποιος κανει πολλα ,πραγματικα πολλα χιλιομετρα,πανω απο 30 χιλ ξερω γω τον χρονο...προφανως θα εχει κερδος ακομα και αν σε βαθος χρονου λαλησει ο κινητηρας απο νοθεια..αρκει να χει εκεινη την στιγμη να δωσει πανω απο διχιλιαρο )ακομα και 4αρι σε καποιες περιπτωσεις)για να φτιαξει το αμαξι...δηλαδη να χει τα λεφτα ντουκου για ενα σχετικα καλο μεταχειρισμενο αμαξακι
edit ψυχραιμα ρε σεις δεν θα βαλετε και εσεις λεφτα για να το αγορασουμε παρεα μια αποψη ζητησα την ειπατε,εχει καλως ,τα αλλα δεν εχουν νοημα....
Έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες οι οποίες έχουν προσπαθήσει να καταγράψουν την έκταση του φαινομένου. Ξεκινώντας από έρευνα (το ...1974) του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ για τα λιπαντικά σε συνεργασία με το ΕΜΠ που απέδειξε ότι, τα περισσότερα ήταν καθαρό πετρέλαιο, διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν γίνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από το Γενικό Χημείο του Κράτους, δείχνουν ότι τα ποσοστά αντικανονικών καυσίμων (ανεξαρτήτως αιτίας: εσκεμμένης νοθείας, λαθρεμπορίου ή λαθών στην αποθήκευση και διακίνηση) κυμαίνονται μεταξύ του 7% και του 10%. Όσον αφορά το ντίζελ, τα νούμερα είναι αρκετά μεγαλύτερα (στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου)
Η νοθεία εκτός Αθήνας είναι πολλαπλάσια απ’ αυτή που γίνεται μέσα στην Αθήνα. Εκτιμούμε ότι, για παράδειγμα στην περίπτωση του ντίζελ το 15,9% της Αθήνας(σημ.προ απελευθερωσης) θα έπρεπε να μεταφραστεί σε περίπου 30% για όλη την Ελλάδα. Δεδομένου ότι τα νούμερα αυτά είναι ποσοστά αντικανονικών δειγμάτων, και αν σταθμίσουμε ανάλογα με τις μεγάλες καταναλώσεις (λόγω των φθηνότερων τιμών πώλησης) των πρατηρίων αυτών τότε, δεν αποκλείεται το τελικό νούμερο των διακινούμενων ποσοτήτων ντίζελ στην Ελλάδα να αγγίζει το 40%! Παρόμοιους υπολογισμούς θα μπορούσε να κάνει κάποιος και για τη βενζίνη.
απο αρθρο του κωστα καββαθα...
τωρα αν αυτα τα συνδυασουμε με το γεγονος πως μια νοθεια εχει ΑΜΕΣΑ αποτελεσματα στον ντιζελοκινητηρα και κοστιζει χρυσαφι...ε προφανως το θεμα δεν ειναι ουτε για χαβαλε,ουτε για δουλεμα...αν θελουμε δηλαδη να εχουμε λιγη σοβαροτητα...
διοτι μας διαβαζει και κοσμος -
Νταξ... για τη νοθεία στο ντήζελ υπάρχει σχεδόν αλάνθαστη λύση: τσεκάρεις πού πάνε και φουλάρουν οι ταρίφες.
-
αφου το παιδι δηλωσε πως δεν μπορει-δεν θελει να εξαρταται απο τους ταξιτζηδες για να προμηθευεται καθαρο καυσιμο.
Fiat Panda Mk III (Model 169, 2003-2012)