-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
H Ερμιόνη σαν περιοχή, ούτε κρύο ούτε ζέστηΗ περιοχή της ανατολικής Αργολίδας γενικά, κρανίου τόπος. Χάλι μαύρο. Κακάσχημη.Και το καλοκαίρι κόλαση.
Thanks!
Ο κατάλληλος άνθρωπος για την ερώτηση μου!
-
Μια διαδρομη που μου αρεσε πολυ ειναι Λεωνιδιο-Ελωνα-Κοσμας και επιστροφη.Ο,τι πρεπει για στομαχικους.Στεναδουρα,γκρεμι και στροφες στην ν+1 .Η απουσια μπαριερας στο μεγαλυτερο κομματι και η υπαρξη αυτοκινουμενων τροχοσπιτων και πουλμαν κανει τη γρηγορη η και σβελτη οδηγηση προιον εν ανεπαρκεια.Αλλα αξιζει.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μια διαδρομη που μου αρεσε πολυ ειναι Λεωνιδιο-Ελωνα-Κοσμας και επιστροφη.Ο,τι πρεπει για στομαχικους.Στεναδουρα,γκρεμι και στροφες στην ν+1 .Η απουσια μπαριερας στο μεγαλυτερο κομματι και η υπαρξη αυτοκινουμενων τροχοσπιτων και πουλμαν κανει τη γρηγορη η και σβελτη οδηγηση προιον εν ανεπαρκεια.Αλλα αξιζει.Βασικα η διαδρομη απο Αργος μεχρι Λεωνιδιο ειναι απολαυστικη στο μεγαλυτερο της μερος(70+ χλμ)
Αξιζει απο Λεωνιδιο να επισκεφτεις τα Τσιταλια(9 χλμ στροφων απο Λεωνιδιο πολυ καλη ασφαλτος αλλα επικινδυνες γιατι σε πολλα σημεια δεν υπαρχει μπαριερα κ ο γκρεμος ειναι απειλητικος )
Η διαδρομη Λεωνιδιο-Ελωνα ειναι και αυτη πανεμορφη...Η ασφαλτος δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση αλλα θα αποζημιωθειτε απο την ομορφια του τοπιου...
Κοσμα δεν εχω παει ακομα αλλα θα το κανω την επομενη φορα που θα παω Λεωνιδιο.....
-
Παρά τη σημερινή κίνηση λόγω της εξόδου επί τη επετείω της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αποφάσιξε ο Strifter να πάρει το βαρίδι του (1500 κιλά... δε θα'μαστε καλά...) και να ροβολήσει μέχρι την πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας.
Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου το κάστρο του: Το Παλαμήδι. Επιβλητικό, τεράστιο, με τα 999 σκαλοπάτια του. Όποιος είναι προπονημένος, ας τ'ανεβεί, ωρέ! Ο Γέρος του Μωριά πάντως, τ'ανέβηκε, όταν τον φυλάκισαν εκεί οι Γερμανούχτεν (ε, όχι πάλι!!!! ) αντιβασιλείς του Όθωνα...
Αμ, αυτή η φυλακή; Το Μπούρτζι; Σήμερα μπορεί να είναι τουριστικό αξιοθέατο και να το επισκέπτονται περιηγητές με καραβάκι, αλλά στα μπουντρούμια του ακόμα περιφέρεται ο Πόνος...
Άλλο γαμπρο-νυφοπάζαρο κι αυτό... Κάθε κομψευόμενος και κομψευόμενη το θεωρούν υποχρέωσή τους να περάσουν ένα 'πάνω-κάτω' από το λιμάνι... Ούτε ο Strifter αντιστάθηκε στον πειρασμό... Εδώ οι αρμενίζουσες βαρκούλες αδιαφορούν επιδεικτικά για όλα αυτά τα επίγεια...
Ωραία θέα, ε; Εμ, όλο το Ναύπλιο γεμάτο από Ιστορία και θέα είναι...
Τώρα, να μην πιείς κι έναν καφέ στο Ναυτικό Όμιλο, δε λέει... Απαστράπτοντα ύδατα και ρομαντζάδα... Καλύτερα κι από μπλοκέ!
Άσε που μπορείς να συνεχίσεις τη βόλτα σου και πέρα από το Ναυτικό Όμιλο, σε ένα στενό πέτρινο μονοπατάκι, που καταλήγει σε παραλιούλα από την πίσω μεριά της πόλης... Α, καλό!
Όχι ότι η ίδια η πόλη δε συνδυάζει γραφικότητα, προσωπικότητα και ειδυλλιακές γειτονιές από τα παλιά...Ανάπλι, μωρό, καφεδιά και υπερτροφοδότηση... Το επιτυχημένο 4πτυχο για δημιουργία αναμνήσεων...
-
Οι φίλοι Αντμινιστράτωρ και Μοδερατόροι θα παρατηρήσουν εύκολα ότι οι παραπάνω φωτό δεν έχουν υποστεί σμίκρυνση... Να παρακαλέξω για την ανοχή τους, μιας και το πόστουλο είναι εκδρομικό και έχει κάποια σηναμανασία η παραπανίσια ποιότητα στις φωτό;
-
Πόση ώρα θες με ήπιους ρυθμούς από την Αθήνα ως το Ναύπλιο; (στο κάστρο ανεβαίνει αυτοκίνητο; )
-
Θελεις περιπου μιαμιση ωρα το πολυ 2.....
Στο καστρο ανεβαινει αυτοκινητο αλλα η μαγκια ειναι να περπατησεις ολα τα σκαλια του
Θεωρω το Ναυπλιο απο τις ωραιοτερες κ γραφικοτερες πολεις της Ελλαδας.....Πολυ ωραια προταση για ενα Σαββατοκυριακο.....
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Μια διαδρομη που μου αρεσε πολυ ειναι Λεωνιδιο-Ελωνα-Κοσμας και επιστροφη.Ο,τι πρεπει για στομαχικους.Στεναδουρα,γκρεμι και στροφες στην ν+1 .Η απουσια μπαριερας στο μεγαλυτερο κομματι και η υπαρξη αυτοκινουμενων τροχοσπιτων και πουλμαν κανει τη γρηγορη η και σβελτη οδηγηση προιον εν ανεπαρκεια.Αλλα αξιζει.
Βασικα η διαδρομη απο Αργος μεχρι Λεωνιδιο ειναι απολαυστικη στο μεγαλυτερο της μερος(70+ χλμ)
Αξιζει απο Λεωνιδιο να επισκεφτεις τα Τσιταλια(9 χλμ στροφων απο Λεωνιδιο πολυ καλη ασφαλτος αλλα επικινδυνες γιατι σε πολλα σημεια δεν υπαρχει μπαριερα κ ο γκρεμος ειναι απειλητικος )
Η διαδρομη Λεωνιδιο-Ελωνα ειναι και αυτη πανεμορφη...Η ασφαλτος δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση αλλα θα αποζημιωθειτε απο την ομορφια του τοπιου...
Κοσμα δεν εχω παει ακομα αλλα θα το κανω την επομενη φορα που θα παω Λεωνιδιο.....
Απίστευτες διαδρομές παίδες, τις έχω κάνει αρκετές φορές. Η θέα από το μοναστήρι της Έλωνας ανεπανάληπτη! Κοσμά να πας οπωσδήποτε γιατρέ, καλύτερα πρωί για καφεδάκι και τυρόπιτα από το φουρνάκι στην πλατεία. Αν εξαιρέσεις τα... SUV, νιώθεις λίγο να είσαι στο παρελθόν σε αυτά τα μέρη.
-
Τώρα, για προπόνηση, είναι καλή περίπτωση τα 999 σκαλοπάτια, αλλά, αν πας Καλοκαίρι και τ'ανέβεις, θα φτάσεις επάνω καταϊδρωμένος, οπότε έχεις σίγουρη την πούντα, μιας και κει ψηλά φυσάει πάντα.
Υπάρχει και καλό δρομάκι, στροφάτο, με φαρδιά πέταλα, που περνάει πίσω από το Παλαμήδι και κατεβαίνει στην κοντινή παραλία, την Καραθώνα. Λέει κάμποσο για ροβόλημα...
Πάντως, όποιος πάει Παλαμήδι πρέπει οπωσδηπότως να μπει στο μπουντρούμι, που είχαν φυλακίσει επί 8μηνο το Θοδωρή. Άστα... -
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
Τώρα, για προπόνηση, είναι καλή περίπτωση τα 999 σκαλοπάτια, αλλά, αν πας Καλοκαίρι και τ'ανέβεις, θα φτάσεις επάνω καταϊδρωμένος, οπότε έχεις σίγουρη την πούντα, μιας και κει ψηλά φυσάει πάντα.Πάντως, όποιος πάει Παλαμήδι πρέπει οπωσδηπότως να μπει στο μπουντρούμι, που είχαν φυλακίσει επί 8μηνο το Θοδωρή. Άστα...
Απο οτι θυμαμαι ενα υπερβολικα μικρο κελι δεν ειναι???
-
Μικρό, υπόγειο, μουχλιασμένο, σκοτεινό, κτλ, κτλ... Ό,τι χρειάζεται ένα μπουντρούμι που σέβεται τον εαυτό του...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Απίστευτες διαδρομές παίδες, τις έχω κάνει αρκετές φορές. Η θέα από το μοναστήρι της Έλωνας ανεπανάληπτη! Κοσμά να πας οπωσδήποτε γιατρέ, καλύτερα πρωί για καφεδάκι και τυρόπιτα από το φουρνάκι στην πλατεία. Αν εξαιρέσεις τα... SUV, νιώθεις λίγο να είσαι στο παρελθόν σε αυτά τα μέρη.http://papagrigoriou645.fotopic.net/c531091.html (μερικες φωτο απο Λεωνιδιο.)
http://papagrigoriou645.fotopic.net/p14708483.html (Μοναστηρι Ελωνας)
http://papagrigoriou645.fotopic.net/p14708485.html (Στροφουλες,οπως φαινονται απο το μοναστηρι)
http://papagrigoriou645.fotopic.net/p14708477.html (αριστερα διακρινεται ο δρομος για τα Τσιταλια....)
http://papagrigoriou645.fotopic.net/p14708482.html (και θαλασσα διαθετουμε...... )
-
2/11-10/11 Ι Τ Α Λ Ι Α (Ρώμη - Φλωρεντία και ολίγη από Τοσκάνη)
Μετά από ένα μήνα αξιώθηκα να γράψω δυο σκόρπια λόγια για το ταξίδι μου στην Ιταλία
Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω δημόσια τον nass ο οποίος όταν βρεθήκαμε στο Πήλιο μου έδωσε πολλές πληροφορίες που μας φάνηκαν αρκετά χρήσιμες. Επίσης, όσοι βρείτε το παρόν post ενδιαφέρον θα πρέπει να ευχαριστήσετε τον TRAVELLER που με παρακίνησε να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου με όλους σας
Ενα πρωινό του Νοέμβρη λοιπόν, εγώ και η Mrs hrdouka (copyright Krus) πατήσαμε το πόδι μας στο Λάττιο.
Για τα αξιοθέατα της Ρώμης και της Φλωρεντίας δε χρειάζεται να σας πω. Ανοίξτε κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό ή ακόμα καλύτερα... πηγαίνετε εκεί!
Απλά μερικές συμβουλές...
Αποφύγετε τους υπαίθριους λιανοπωλητές εκτός αν δε σας αρέσουν τα λεφτά σας. Αν διψάσετε, ας πούμε και δε θέλετε να πληρώσετε 2,5 ευρώ για μισό λίτρο νερό προτιμήστε κάποιο ΣουπερΜάρκετ ή κανένα μπακάλικο.
Αν θέλετε να πάτε στα Μουσεία του Βατικανού ή Θα στρατοπεδεύσετε έξω από την είσοδο κατά τις 7 (αν θυμάμαι καλά 8:15 ανοίγει) ή θα πάτε κατά τις 10:30-11:00 με την ουρά να έχει μειωθεί κατά πολύ, όσο όμως κι ο διαθέσιμος χρόνος για να απολαύσετε με την ησυχία σας το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μουσείο.
Επίσης στη Via Nazionale περίπου στο ύψος των McDonalld's υπάρχει ένα καρτοτηλέφωνο από το οποίο μπορείς να τηλεφωνήσεις με ιταλική χρονοκάρτα χωρίς να την χρεώσεις! Προλάβετε πριν το επισκευάσουν!
Φυσικά δε γίνεται να παραλείψω τις γαστριμαργικές εμπειρίες... Αν και είμαι της γνώμης οτι το φαγητό μιας χώρας δεν το γνωρίζεις από τα εστιατόριά της, μια και δε βρήκαμε και πολλούς Ιταλούς πρόθυμους να μας δεχτούν στο σπίτι τους θα σας προτείνω το καλύτερο από τα εστιατόρια που επισκεφτήκαμε (και από άποψη φαγητού, και από άποψη περιβάλλοντος). Το Zaza στην Piazza Mercato, στη Φλωρεντία.Παρεμπιπτόντως, όποιος ταξιδέψει στη Φλωρεντία μέχρι και τον Ιανουάριο θα δει την πόλη γεμάτη από... αγελάδες! Περισσότερα εδώ
Αυτοκίνητα (απ' όσο πρόσεχα, γιατί σιγά μην έχω το νου μου στα αυτοκίνητα): Eλάχιστα εως καθόλου Κορεάτικα, από Ιαπωνικά κυρίως Toyota (και αρκετά Micra), πολλά Mini ενώ γενικά έβλεπες αυτοκίνητα σε εκδόσεις με μεγαλύτερο κυβισμό απ' ότι βλέπουμε συνήθως στην Ελλάδα και σίγουρα πάνω από τα μισά (από το σύνολο) να είναι πετρελαιοκίνητα. Η διαφοροποίηση από τη βενζίνη δε σταματάει στο πετρέλαιο μια και κάπου κάπου έβλεπες και μικρά ηλεκτροκίνητα (είδα και ένα Prius I), ακόμα και παλιά vanάκια που τα είχαν μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητα, ενώ στη Φλωρεντία πετύχαμε και έναν υπαίθριο σταθμό επαναφόρτισης! Προσέξτε το κίτρινο αμαξάκι. Διθέσιο 'πράσινο' ταξί με τον οδηγό να κάθεται μπροστά και τον επιβάτη πίσω. Η εξέλιξη της 'ανθρωπάμαξας' (πως τη λένε τσπ) που συναντά κανείς στην Απω Ανατολή.
Αρκετά από τα ταξί ήταν (παλιά και νέα) Multipla ενώ ως ταξί είδα και μερικά καινούργια Fiat Croma.
Ξεχωριστή αναφορά αξίζουν αυτά τα μικρά αμαξάκια (πιο μικρά κι απο smart) που έβλεπες να κινούνται στο κέντρο των πόλεων. Στην αρχή νόμιζα οτι όλα είναι ίδια. Σύντομα διαπίστωσα ότι βγαίνουν σε... πολλά διαφορετικά σχέδια. Στη Θεσσαλονίκη είχα δει κάποτε να κυκλοφορεί 1 (ένα) τέτοιο (Ligier αν θυμάμαι καλά) αλλά χωρίς να ξέρω το γιατί, στις ελληνικές πόλεις αυτά τα...gadgetάκια είναι γενικώς άγνωστα.Κάτω από το Πόντε Βέκιο είδαμε παρκαρισμένη και μια γόνδολα! Πολύ μακριά από τη δουλειά του μένει αυτός ο γονδολιέρης!
Κάπου προς το τέλος νοικιάσαμε από τη Φλωρεντία και ένα αυτοκίνητο για να πάρουμε μια γεύση από την Τοσκάνη. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε εταιρία που να μη ζητάει απαραιτήτως πιστωτική κάρτα (ενώ εμείς είχαμε μια ταπεινή visa electron) αλλά ευτυχώς μας εξυπηρέτησε η Maggiore (βλέπε National και Alamo) στην οποία δώσαμε προκαταβολικά 300 ευρώ ως εγγύηση για να νοικιάσουμε για δυο μέρες ένα αυτοκίνητο κατηγορίας Β (γι' αυτή την παρέκκλιση από την πολιτική της Maggiore, η οποία επίσης ζητάει απαραιτήτως πιστωτική κάρτα, ίσως να έπαιξε ρόλο και η υπάλληλος της εταιρίας, η οποία ήταν Ρουμάνα και είχε δουλέψει 3-4 χρόνια σε τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα (μέχρι και κοινούς γνωστούς στη Θάσο βρήκαμε!))
Το αμαξάκι που πήραμε ήταν ένα Σμάρτ Φουρφούρ 1.5 με αυτόματο κιβώτιο (ναι, το τσαρούχωσα το φρένο 2 φορές προσπαθώντας να αλλάξω ταχύτητα).
Συμπαθητικότατο, με λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ (κάπου 12000) καλό γκάζι (109 άλογα) και αξιοπρεπέσταση οδική συμπεριφορά. Δεν είχα ποτέ άλλη εμπειρία με αυτόματο και μπορώ να πω ότι μ' άρεσε (μια και είμαι παραδοσιακός τεμπέλης!) αν και υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσεις να οδηγείς! Στην επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη με το Polo της συμβίας μου συνέλαβα τον εαυτό μου να επιταχύνει περιμένοντας το κιβώτιο να αλλάξει μόνο του ταχύτητα!Με το Smart πορευτήκαμε για 2 24ωρα, που ήταν αρκετός χρόνος για να πάρουμε απλώς μια γεύση από την πανέμορφη Τοσκάνη.
Αρχικά κινηθήκαμε στον S435 με κατεύθυνση Δυτικά. Ο δρόμος ήταν στενός με αρκετά καλό οδόστρωμα. Πολύ συνηθισμένη η χρήση κυκλικών διασταυρώσεων (ράουνταμπάουτς επί το ελληνικότερον), ενώ φανάρια (στο επαρχιακό δίκτυο) συναντήσαμε μόνο μια φορά. Κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γενικά στους δρόμους που περάσαμε ήταν η πολύ καλή σήμανση. Μπορεί, όντως, να βλέπεις πολλές (πραγματικά πολλές) ταμπέλες σε κάθε διασταύρωση αλλά αν ξέρεις που πηγαίνεις, και με τη βοήθεια ενός καλού χάρτη (όπως ο Michelin που είχαμε εμείς) δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, οι ταμπέλες που δείχνουν το χιλιόμετρο στο οποίο βρίσκεσαι (μάιλστόουνς) ήταν μεγάλες και ευανάγνωστες, αναφέροντας παράλληλα και τον αριθμό του δρόμου κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το ενδεχόμενο να χαθείς. Τη πρώτη μέρα λοιπόν περάσαμε διαδοχικά από την Pistoia, τη Lucca ενώ περάσαμε και από την Pisa μόνο και μόνο για να βγάλουμε τις φωτογραφίες που βγάζει όλος ο κόσμος
H Lucca ήταν στα υπ' όψιν ελέω nass! Πόσο δίκιο είχες Νάσο!! Καταπληκτική μεσαιωνική πόλη με το κέντρο της να βρίσκεται εντός των τειχών (είχε και τάφρο!) και το σύγχρονο, άχρωμο, τμήμα της εκτός αυτών.Την επόμενη μέρα πήραμε τον FI-PI-LI (Firenze-Pisa-Livorno) κινούμενοι Ανατολικά και στη συνέχεια τον S429 προς το Νότο. Ο FI-PI-LI παρ'οτι δεν ήταν χαρακτηρισμένος ως Autostrada ήταν με δύο λωρίδες αν κατεύθυνση και με στηθαίο στη μέση. Από την άλλη, από τα λίγα χιλιόμετρα που κάναμε στην Autostrada (Lucca-Pisa και κάτι λίγο στον περιφερειακό της Φλωρεντίας) δεν εντυπωσιάστηκα. Τα συγκεκριμένα κομάτια δεν διέφεραν ουσιαστικά από τον FI-PI-LI ή τον S2 που χρησιμοποιήσαμε αργότερα. Ειδικά το Lucca-Pisa μου θύμισε την ΕΟ Αθηνών θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας. Οι Ιταλοί (απ' οσο μπορώ να κρίνω από 2 μέρες) τρέχουν αρκετά αλλά η συμπεριφορά τους στο δρόμο γενικά είναι αρκετά πολιτισμένη. Μια ξανθιά με ένα Twingo μας έκανε μόνο κάτι ζεϊμπεκιές και πλακωθήκαμε στις χειρονομίες αλλά γενικά σε καμία άλλη στιγμή δε έγινε κανένα παρατράγουδο. Κινούμενοι στον S429 και μέχρι και το San Gimignano περνούσαμε μέσα από το τυπικό τοπίο της Τοσκάνης με τους λοφίσκους τα κυπαρισσάκια και τους αμπελώνες. Ζωγραφιά! Στη συνέχεια και αφού είχαμε απολαύσει την πανοραμική θέα από τους πύργους του S. Gimignano μπήκαμε στον S2 και συνεχίσαμε νότια προς τη Siena, το πάλαι ποτέ αντίπαλο δέος της Φλωρεντίας. Δυστυχώς η ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών (μιλάμε για πολύ περπάτημα) και ο περιορισμένος χρόνος δε μας επέτρεψε να κάνουμε περισσότερο από μια βόλτα στην πόλη η οποία έδειχνε να έχει 'πολύ ψωμί'.
Πριν αρχίσει να σουρουπώνει, πήραμε τον S222 και ανηφορισαμε προς τη Φλωρεντία περνώντας από την ευρύτερη περιοχή του Chianti. Πανέμορφο τοπίο που εναλασσοταν ανάμεσα σε αμπελώνες και σε δάσος (οξιάς; ) Δυστυχώς δεν άργησε να σκοτεινιάσει και δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το τοπίο σε όλη τη διαδρομή. Διανυκτερεύσαμε λίγο έξω από το χωριό Panzano σε ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι-οινοποιείο το οποίο οι μεσήλικες ιδιοκτήτες του το εκμεταλεύονται και ως ξενώνα.
Το επομενο πρωί Φλωρεντία, Ufizzi, τραίνο, Ρώμη, Fiumicino, Ζυρίχη, Θεσσαλονίκη.
Φτάσαμε, φτάσαμε και καλά περάσαμε!
Ημασταν μάλιστα τυχεροί που γλιτώσαμε την ταλαιπωρία λόγω της 24ωρης απεργίας των πάντων στην Ελλάδα στις 10 Νοεμβρίου γιατι η πτήση μας από τη Ζυρίχη προς τη Θεσσαλονίκη είχε ώρα άφιξης 01:55 ξημερώματα 11ης Νοεμβρίου και ήταν από τις πρώτες πτήσεις που δεχόταν το 'Μακεδονία' μετά την απεργία.Η Ιταλία μας άνοιξε την όρεξη για να ξαναπάμε, ίσως αυτή τη φορά με δικό μας αυτοκίνητο. Γεροί να 'μαστε...
-
Σας εύχομαι να ξαναπάτε!
Καταπληκτικό ποστ, φοβερές φωτογραφίες! (ζηλεύω....)
Πάντα τέτοια! -
Λεώ κι εγώ ποιος ξέθαψε το θέμα....
Πολύ καλό οδοιπορικό! Μπράβο
-
Απιθανος προορισμος!!! Προσωπικα λατρευω την Ιταλια
Super fotos παιδια παντα τετοια -
Η Τοσκάνη είναι από τις ωραιότερες περιοχές στην Ευρώπη. Μπράβο Χρήστο για το οδοιπορικό σου!
-
την άλλη φορά να πάτε στην επαρχία της umbria.
Έπρεπε να πάτε, είναι πολύ κοντά στην Τοσκάνη και η υπέροχη φύση θα σας τρελάνει..
επίσης συμφωνώ για τη σήμανση.. είναι full μιλάμε τα άτομα. Επίσης, δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι κάνουν συνέχεια έργα στους δρόμους. Αυτό δεν είναι εποχιακό (ούτε προεκλογικό), συμβαίνει όλο το χρόνο, και πάντα ενημερώνουν πολύ καλά για το που πως και την έκταση των έργων (δηλαδή καμία σχέση με εδώ )
Επίσης οι Ιταλοί ναι μεν είναι μάλλον αρκετά πιο ευγενικοί κ γενικά καλύτεροι οδηγοί από μας, αλλά δεν κρατάνε αποστάσεις..
Ούνα φάτσα ούνα ράτσα; Όχι και τόσο... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Επίσης, δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι κάνουν συνέχεια έργα στους δρόμους. Αυτό δεν είναι εποχιακό (ούτε προεκλογικό), συμβαίνει όλο το χρόνο, και πάντα ενημερώνουν πολύ καλά για το που πως και την έκταση των έργων (δηλαδή καμία σχέση με εδώ )Πραγματικά, έργα συναντήσαμε και στον S435 και καναδυό φορές στον S429 όπου και στρωναν καινούργια άσφαλτο (η οποία απ'οτι καταλαβα δεν προλαβαίνει να παλιώσει και πολύ). Στον συγκεκριμένο δρόμο συναντήσαμε και το άλλο αξιοσημείωτο που ξέχασα να αναφέρω (αν και κάτι μου λέει οτι έχω δει κάτι αντίστοιχο και σε ελληνικό έδαφος). Είναι κάποια μικρά χωριά μέσα από τα οποία περνάει ο δρόμος, όμως σε εκείνο το σημείο, λόγω του οτι τα χωριά είναι προφανώς παλιότερα από τον δρόμο, δεν χωράνε ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα δίπλα δίπλα, έτσι στις δύο εισόδους του χωριού υπάρχει φανάρι που επιτρέπει τη διέλευση των αυτοκινήτων ανα ρεύμα, εκ περιτροπής. Οπως όταν γίνονται έργα και ρυθμίζει την κυκλοφορία ο εργάτης με την κόκκινη σημαία ένα πράμα, αλλά επι μονίμου βάσεως.
Επίσης οι Ιταλοί ναι μεν είναι μάλλον αρκετά πιο ευγενικοί κ γενικά καλύτεροι οδηγοί από μας, αλλά δεν κρατάνε αποστάσεις..
Ούνα φάτσα ούνα ράτσα; Όχι και τόσο...Αυτο είναι γεγονος. Σε κάποια φάση στον S2 ο δρόμος είχε αρκετή κίνηση (εννοώ αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο) και πηγαίναμε όλοι με ~120 αρκετά κοντά ο ένας στον άλλον. Βέβαια και στη περιφεριακή της Θεσσαλονίκης, ας πούμε, τα ίδια γίνονται..
-
Μπράβο hrdoukas, το κάνατε τελικά το ταξίδι
Η Τοσκάνη είναι πανέμορφη και αξίζει να πάει κανείς άνοιξη, όπως είχαμε πάει εμείς, ο παράδεισος και του οδηγού και του εκδρομέα.
Στο Uffizi πως πήγατε από ουρά ?
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ