-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Περισσότερο ψάχνω τι περιοχές αξίζει να δω σε 4-5 μέρες (χωρίς να τρελαθούμε στο τρέξιμο, δηλαδή να υπάρχει αρκετός χρόνος για χαλάρωση), τι πρέπει να προσέξουμε (π.χ εμβόλια κ τέτοια δε χρειάζονται, αλλά σου λένε καλύτερα να πίνεις μόνο εμφιαλωμένο νερό, κλπ) και τι να αποφύγουμε. Προτιμώ ν'ακούσω κάποιον που έχει πάει παρά να 'βολευτώ' με ό,τι βρω σε οδηγούς και στο διαδύκτιο. Thanks anyway.Θα πας για να δεις Αφρικη ή για μπανια;
Για το πρωτο (μαζι με τα απαραιτητα Τυνιδα- Καρχηδονα - Πορτ ελ Καντάουι) θα πας στο Μοναστιρ - Σους - Τοζερ - Νεφτα (στην ερημο ειναι αυτα) - Καϊρουαν (ιερη πολη κλπ)Για το δευτερο Χαμαμετ και αγιος ο θεος
Προσεξε οτι θα προσεχες και στην Ελλαδα. Δηλαδη τιποτα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ζευγάρι Γάλλων με ένα 3χρονο κοριτσάκι θέλει να έρεθει Ελλάδα για 2 εβδομάδες : 1 βδομάδα Πελοπόννησο - 1 βδομάδα νησί.
Στην Πελοπόννησο θα νοικιάσουν αυτοκίνητο και σκέφτονται να κάνουν 3 διανυκτερεύσεις για να μείνουν τουλάχιστον 2 βράδια στο ίδιο ξενοδοχείο και να τριγυρίσουν (δεν θέλουν και πολύ κουραστικό πρόγραμμα λόγω της μικρής).
Στο νησί θέλουν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο για την εβδομάδα τους (Κυκλάδες ή Ιόνιο).
Δυστυχώς το πρόγραμμα τους είναι για Αύγουστο.
Ζήτησαν τη βοήθειά μου για να τους προτείνω πρόγραμμα και νησί. Βάλτε ένα χεράκι παιδιά
Τι tour να κάνουν στην Πελοπόννησο?
Που να πάνε σε νησί? Λόγω της μικρής καλό είναι να αποφευχθούν τα μέρη που γίνεται ο τρελός χαμός (βλ. και Αύγουστο)Ακούω προτάσεις please
Πιο κάτω γράφεις για 3 σημεία διανυκτέρευσης αλλά εγώ όπως το διαβάζω εδώ καταλαβαίνω για 2 σημεία
7 μέρες = 3 σημεία χ 2 μέρες το σημείο ...Ίσως εκφράστηκα λάθος : όχι 3 διανυκτερεύσεις αλλά '3 τόπους κατάλυσης ώστε να μείνουν (τουλάχιστον ) 2 μέρες στο ίδιο ξενοδοχείο'
Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...ΔιαφωτιστικότατοςΝαυπλιο , για επισκεψη στους αρχ/κους χωρους , Αρεοπολη για επισκεψη στην μεσσηνιακη μανη , Ολυμπια + Κεφαλονια
Τα ξεν/χεια που προτεινει ο φιλος ειναι ακριβα με κακιστο φαγητο
(τουριστικο) -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ζευγάρι Γάλλων με ένα 3χρονο κοριτσάκι θέλει να έρεθει Ελλάδα για 2 εβδομάδες : 1 βδομάδα Πελοπόννησο - 1 βδομάδα νησί.
Στην Πελοπόννησο θα νοικιάσουν αυτοκίνητο και σκέφτονται να κάνουν 3 διανυκτερεύσεις για να μείνουν τουλάχιστον 2 βράδια στο ίδιο ξενοδοχείο και να τριγυρίσουν (δεν θέλουν και πολύ κουραστικό πρόγραμμα λόγω της μικρής).
Στο νησί θέλουν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο για την εβδομάδα τους (Κυκλάδες ή Ιόνιο).
Ζήτησαν τη βοήθειά μου για να τους προτείνω πρόγραμμα και νησί. Βάλτε ένα χεράκι παιδιά
Που να πάνε σε νησί? Λόγω της μικρής καλό είναι να αποφευχθούν τα μέρη που γίνεται ο τρελός χαμός (βλ. και Αύγουστο)Ακούω προτάσεις please
Πιο κάτω γράφεις για 3 σημεία διανυκτέρευσης αλλά εγώ όπως το διαβάζω εδώ καταλαβαίνω για 2 σημεία
7 μέρες = 3 σημεία χ 2 μέρες το σημείο ...Ίσως εκφράστηκα λάθος : όχι 3 διανυκτερεύσεις αλλά '3 τόπους κατάλυσης ώστε να μείνουν (τουλάχιστον ) 2 μέρες στο ίδιο ξενοδοχείο'
Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...ΔιαφωτιστικότατοςΝαυπλιο , για επισκεψη στους αρχ/κους χωρους , Αρεοπολη για επισκεψη στην μεσσηνιακη μανη , Ολυμπια + Κεφαλονια
(τουριστικο)Thx και σε σένα
Έλα έλα και οι άλλοι βάλτε τώρα που γυρίζει να συγκεντρώσουμε 2-3 προτάσεις ακόμα να κάνω ένα resume να το στείλω στους ανθρώπους -
Μάθαμε αν τους κάνει η Κεφαλονιά ή αν πρέπει να αλλάξουμε το μέγεθος;
Εν τω μεταξύ σιγά-σιγά θέλω προτάσεις για Βερολίνο και κανένα περίχωρο, αν ξέρετε τίποτα! 2-7 Αυγούστου θα μαι εκεί!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μάθαμε αν τους κάνει η Κεφαλονιά ή αν πρέπει να αλλάξουμε το μέγεθος;Εν τω μεταξύ σιγά-σιγά θέλω προτάσεις για Βερολίνο και κανένα περίχωρο, αν ξέρετε τίποτα! 2-7 Αυγούστου θα μαι εκεί!
Όχι σκυλοβαριέμαι να γράψω mail, εξ'ου και η βαρεμάρα να πάρω τηλ. τη FIAT Χάρη και όχι η μνημειώδης τσιγγουνιά μου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
(τουριστικο)Gia το grecotel δεν ξέρω, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε ιδιώτες τώρα πλέον. Το φαγητό στο Aldemar είναι μια χαρά , τα τελευταία πέντε χρόνια.
Και στην τελική η περιοχή έχει ένα σκασμό (μια και μιλάμε για φαϊ ) ταβερνοψησταροεστιατόρια. Δεν είναι υποχρεωτικό να φάνε μέσα στο ξενοδοχείο.
Τα ξενοδοχεία είναι βέβαια ακριβά αλλά γενικά οι διακοπές στην Ελλάδα είναι ακριβές πλέον.
Για το πιτσιρίκι όμως είναι παράδεισος και τα δύο. -
Gia το grecotel δεν ξέρω, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε ιδιώτες τώρα πλέον. Το φαγητό στο Aldemar είναι μια χαρά , τα τελευταία πέντε χρόνια.
[color=cyan]Ηταν τωρα ειναι χαλια . Γενικα νομιζω και τα δυο δεν προσφερονται για σχετικα νεους ανθρωπους και ειδικα για το πιτσιρικι , ειναι πολυ μακρια η θαλασσα απο τα δωματια .
Εαν για το φαγητο αναφερεσαι στην ποικιλια και στην ποσοτητα δεν θα διαφωνησω , αλλα τα περισσοτερα ειναι για πεταμα .[/color] -
Oποιος ξερει, οτι ξερει και νομιζει οτι μπορει να ενδιαφερει καποιον που μπορει να παει (δεν ειναι σιγουρο ακομη) στην Αιγυπτο τελη Σεπτεμβριου μπορει να το γραψει. Και λινξ αν εχετε ακομη καλυτερα
-
κεφτομαι για μηλο για πεντε μερουλες
εχει καποιος εντυπωσεις να μου πει απο το νησι
? -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Oποιος ξερει, οτι ξερει και νομιζει οτι μπορει να ενδιαφερει καποιον που μπορει να παει (δεν ειναι σιγουρο ακομη) στην Αιγυπτο τελη Σεπτεμβριου μπορει να το γραψει. Και λινξ αν εχετε ακομη καλυτεραΤι αξίζει να δει κανείς κατά τη γνώμη μου:
-
Κάιρο τα κλασσικά : Πυραμίδες (Γκίζα - Σακάρα), Σφίγγα, Κοπτική συνοικία - Αγ. Γεώργιος, Αρχαιολ. μουσείο, Αλ-Χαλίλ, Σιταντέλ, φαραωνικό χωριό (καθαρά τουριστική αναπαράσταση της ζωής στην εποχή των φαραώ) . Αξίξει βόλτα με αυτοκίνητο στην περιοχή του νεκροταφείου που κατοικείται από εκατομμύρια κόσμο. Επίσης βόλτα στις όχθες του Νείλου στην περιοχή του κέντρου και του 'αριστοκρατικού' νησιού, που αν θυμάμαι σωστά λέγεται Γκαζίρα. Στις φτωχογειτονιές μπορεί να γίνει επικίνδυνο να τριγυρνάει κανείς.
-
Κρουαζιέρα στο Νείλο από το Ασσουάν στο Λούξορ ή το ανάποδο. Αξίζει! Από Ασσουάν (με επίσκεψη στο νησί Philae) έως το Λούξορ και την κοιλάδα των Βασιλέων, και ενδιάμεσα επίσκεψη στα KomOmbo, Idfu. Υπάρχει και το Αμπού Σιμπέλ πολύ νότια στον Άνω Νείλο που λένε ότι είναι εντυπωσιακό (δεν έχω πάει)
-
Σινά οδικώς μέσα από την έρημο. Ενδιαφέρον τοπίο σπαρμένο με κουφάρια οχημάτων από τον πόλεμο με το Ισραήλ και στρατιωτικά μπλόκα. Στο Σινά η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική ακόμη και για κάποιον που ίσως δεν πιστεύει. Θα μπορούσε να συνδυαστεί και με παραμονή λίγων ημερών στο θέρετρο Sharm-El-Sheikh για scuba diving. Επίσης ενδιαφέρον έχει (αν υπάρχει κάποια άκρη) μία στάση στο επίνειο του Σινά την Ραηθώ (Ελ Τορ), πόλη με πολλούς Έλληνες στο παρελθόν (έφυγαν όταν κατέλαβε το Σινά το Ισραήλ), όπου το Σινά έχει ένα παραθαλάσσιο μετόχι. Μπροστά από το μετόχι υπάρχουν τα ερείπια της Ελληνικής συνοικίας (ή τουλάχιστον υπήρχαν μέχρι πριν κάποια χρόνια). Στο Σινά επικρατεί μία υποβλητική υπερφυσική ατμόσφαιρα όπου οι διηγήσεις για θαύματα είναι καθημερινή ρουτίνα.
Αυτά μπορώ να προτείνω από προσωπική εμπειρία. Σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα μέρη όπως πχ η Αλεξάνδρεια
Γενικά θα δεις απίστευτες καθημερινές εικόνες! Χαρακτηριστικά να αναφέρω μερικές:
Το κυκλοφοριακό στο Κάιρο είναι κάτι το απίστευτο ακόμη και με τα Αθηναικά δεδομένα: μπορείς να δεις αυτοκίνητα να σπρώχνονται στην κυριολεξία μεταξύ τους χωρίς κανείς να ενοχλείται, τροχονόμο στη μέση της λεωφόρου να κάνει σήμα στοπ και να τον γράφουν όλοι, το κόκκινο να εκλαμβάνεται ως πράσινο, τροχονόμος να παίρνει μπαξίσι για να σταματήσει την κυκλοφορία για να περάσεις εσύ, λεωφορεία που περνάνε από τις στάσεις με ανοιχτές πόρτες και ο κόσμος πηδάει επάνω εν κινήσει, κ.α.
Επίσης φοβερή σκηνή στο Ασσουάν: ένας εργάτης με φτυάρι στο χέρι φτιάχνει τσιμέντο. Το φτυάρι έχει από πίσω ένα κορδόνι το οποίο κρατάνε άλλα 4 άτομα !!!! που τον βοηθούν να φτυαρίζει. Και γύρω-γύρω άλλα 10 άτομα κοιτάνε!!!!! -
-
Μολις μου απαντησες, ηρθε η κοκκινη καρτα απο τη δουλεια του ετερου ημισεος
Αυγουστο δεν παω στην Αιγυπτο -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυγουστο δεν παω στην ΑιγυπτοΔεν πειράζει έχει πολύ ζέστη. Άστο για το χειμώνα!
-
Ελεγα για τελη Σεπτεμβριου - αρχες Οκτωβριου.
Τωρα σκεφτομαι για 5-20/1/2008
-
Έχει κανείς εμπειρία από Χιλιαδού στην Εύβοια; Προς τα πού βρίσκεται και πόσο απέχει από τη Χαλκίδα; Τι παίζει εκεί εκτός από την -κατά κοινή ομολογία υπέροχη- παραλία;
Σκέφτομαι για αυθημερόν ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο, αν και το ταίρι θέλει Αίγινα (μα μέχρι και η κουτσή Μαρία εκεί θα είναι γμτ! ).
-
Αφου περασεις τη μεγαλη γεφυρα ακολουθεις τις πινακιδες για Β.ΕΥΒΟΙΑ.Κατα καποιο τροπο ειναι ο περιφεριακος της Χαλκιδας και σε φερνει σε φαναρι απεναντι απο τη θαλασσα,κανεις δεξια και στη Νεα Αρτακη θα πας παλι δεξια.(Προσεξε η πινακιδα ειναι μεν μεγαλη αλλα ειναι και πανω στη διασταυρωση.Περσυνη μου εμπειρεια τουτο.)
Θα περασεις τη Στενη και θα ανεβεις το βουνο ,στο τελος του κατηφορου ειναι η Χειλαδου.
Η επισκεψη μου ειχε σταματησει λογω πεινας (και μετα ηρθε το κολοβαρεμα) μεχρι τη Στενη,οποτε για Χειλαδου ας κοπιασει αλλος. -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
?Mε κλειστα ματια!
Αν πας και με γυναικα θα περασεις ακομα καλητερα....αν πας με 2 γυναικες χεσε τη μηλο, οπου και να πας καλα θα περασεις!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
?Mε κλειστα ματια!
Αν πας και με γυναικα θα περασεις ακομα καλητερα....αν πας με 2 γυναικες χεσε τη μηλο, οπου και να πας καλα θα περασεις!
+1
-
Θα βρισκομαι για 10 ημερες περιπου στην Αλεξ/λη .Παρακαλω οποιος γνωριζει καλα την περιοχη . να με βοηθησει να οργανωσω καλυτερα τις εξορμησεις μου .Ενδιαφερομαι κ για αγορες τοπικων προιοντων .
Ευχαριστω εκ των προτερων . -
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Τι θελεις να μαθεις?
Οταν λες τοπικα προϊοντα?
-
ό,τι φυτρώνει παραποτάμια...
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ