-
Το Ξενία είναι κλειστό εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Πηγαίνω μερικές φορές κάθε καλοκαίρι, καθώς είναι πια ανοιχτή η κεντρική πύλη και μπορούν να μπουν οχήματα. Κάποιες Κυριακές μάλιστα πηγαίνουν λεωφορεία με ΚΑΠΗ! Είναι όντως φιλέτο, αλλά φαίνεται πως δεν έχει 'ωριμάσει' ακόμα για να 'αξιοποιηθεί'.
DAP αν θέλεις διευκρινίσεις για τα εισαγωγικά, PM. -
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΞΕΝΙΑ» στο Παλιούρι Χαλκιδικής χτίστηκε το 1962 σε μία
από τις ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής στο κάτω άκρο της χερσονήσου της
Κασσάνδρας. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Άρη Κωνσταντινίδη ο
οποίος κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60 σχεδίασε αρκετά ακόμα «ΞΕΝΙΑ» σε όλη την
Ελλάδα. Το ξενοδοχείο λειτούργησε ως και το 1997 και από τότε εγκαταλείφθηκε
κυριολεκτικά στην τύχη του με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τη
φθορά του χρόνου και τους βανδαλισμούς.
Για περισσότερα και φωτογραφίες εδώ:
http://library.tee.gr/digital/m2368/m2368_ignatakis.pdf -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Κανα καλο, οχι ακριβο ξενοδοχειο στην Χαλκιδικη;Πριν πολλααα χρονια ειχα παει στο Παλιουρι της Κασσανδρας και μειναμε στο Ξενια.Τωρα ουτε στο Google δεν το βρισκω.....
Φετος ειναι η χρονια για μας τους εργαζομενους να απολαυσουμε στιγμες ξεκουρασης κ διασκεδασης με υψηλης ποιοτητας παροχη υπηρεσιων κ ολα αυτα θα τα βρεις σε καλα ξενοδοχειακα συγκροτηματα .Τ α δωματια κ τα φθηνα ξενοδοχεις κοστιζουν τελικα πανακριβα κ ειναι για λεφταδες
ΥΓ Το πενταστερο μου κατεβασε την τιμη στα 53€ το δικλινο με ημιδιατροφη
-
Φετος αποφασισαμε οικογενειακως να πολεμησουμε την κριση, ξοδευοντας οσα περισσοτερα μπορουμε σε ταξιδια...
Τι πιστευετε οτι θα ειχε ενδιαφερον στη Χιο (αξιοθεατα, χωρια, παραλιες); Βαση μας θα ειναι το Βρονταδο, για 4 μερες.
Επισης θα παμε Γερμανια (δυτικα-περιοχη Μοζελ) και Ολλανδια για 7 μερες με (νοικιασμενο) αυτοκινητο.
Θα μοιρασουμε τις μερες σε Γερμανια-Αμστερνταμ. Αξιζουν 'παρακαμψεις' σε Βελγιο-Λουξεμβουργο ή να περιοριστουμε στο να δουμε καλυτερα τα μερη που θα ειμαστε; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Φετος αποφασισαμε οικογενειακως να πολεμησουμε την κριση, ξοδευοντας οσα περισσοτερα μπορουμε σε ταξιδια...Τι πιστευετε οτι θα ειχε ενδιαφερον στη Χιο (αξιοθεατα, χωρια, παραλιες); Βαση μας θα ειναι το Βρονταδο, για 4 μερες.
Επισης θα παμε Γερμανια (δυτικα-περιοχη Μοζελ) και Ολλανδια για 7 μερες με (νοικιασμενο) αυτοκινητο.
Θα μοιρασουμε τις μερες σε Γερμανια-Αμστερνταμ. Αξιζουν 'παρακαμψεις' σε Βελγιο-Λουξεμβουργο ή να περιοριστουμε στο να δουμε καλυτερα τα μερη που θα ειμαστε;Παρακαλουμε οπως προσκομισετε εις υπηρεσιαν ΓΝΗΣΙΟΝ αντιγραφον κινησης Τραπεζικου λογαριασμου σας δια τα τελευταια 25 ετη.
Εκ του ΣΔΟΕ
Παραρτημα 4troxoi forum.
ΚΟΙΝ. ΣΔΟΕ Χιου
ΚΟΙΝ. ΣΔΟΕ αεροδρομιων και συνορων. -
Χίο;
Αν ντε και καλά Χίο θα σου πρότεινα να το πάρετε αλλιώς και να επιλέξετε ως βάση είτε την πόλη της Χίου, είτε κάποια περιοχή πιο νότια (πχ Πυργί). Η βόρεια Χίος έχει ωραία χωριουδάκια αλλά είναι μια ταλαιπωρία και μισή καθώς οι δρόμοι είναι τίγκα στη στροφή και πάνω στα βουνά.
Νότια είναι σαφώς πιο ωραία με απίστευτα γραφικά χωριουδάκια και μεγαλύτερη ευκολία μετάβασης από το ένα στο άλλο.
Τα Μαύρα Βόλια είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παραλία, όπως και κάποιες άλλες δίπλα. Και εννοείται θα πας Μεστά να δεις το χωριό-κάστρο. Νομίζω έχει και παραλία εκεί αλλά εγώ είχα μείνει χειμώνα, οπότε δεν είχα επαφή.
Εγώ θα πρότεινα κάτι σε Κρήτη ή Πελοποννησο, ειδικά Καλαμάτα όπου θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς απίστευτα μέρη από Πύλο μέχρι Γύθειο-Σπάρτη ή εναλλακτικά τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας. Βυτίνες και λοιπές ιστορίες που και το καλοκαίρι αξίζει να πας. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παρακαλουμε οπως προσκομισετε εις υπηρεσιαν ΓΝΗΣΙΟΝ αντιγραφον κινησης Τραπεζικου λογαριασμου σας δια τα τελευταια 25 ετη.
Εκ του ΣΔΟΕ
Παραρτημα 4troxoi forum.
ΚΟΙΝ. ΣΔΟΕ Χιου
ΚΟΙΝ. ΣΔΟΕ αεροδρομιων και συνορων.
EDDIE+DAP, Χιο παμε στο τζαμπα, φιλοξενουμενοι σε (πολυ) φιλο εκπαιδευτικο που εργαζεται εκει. Θα μενουμε στο σπιτι του, θα κινουμαστε με το αυτοκινητο του και τα αεροπορικα απο Θεσσαλονικη ειναι επιδοτουμενα ως αγονη γραμμη (400 Ε πηγαινε-ελα και για τους 4).
Επειδη ο φιλος μας δεν θα ειναι εκει, και δεν εχει εξερευνησει επαρκως τη νοτια πλευρα, ηθελα καποιες γνωμες για μερη-παραλιες, ενδιαφεροντα-καταλληλα, κυριως για τα παιδια (ο δικος μας εκει ειναι ελευθερο ρεμαλι και τα ενδιαφεροντα του ... απέχουν καπως απο τα δικα μας). -
Μια ερωτηση για αεροπορικα.
Βλεπω για εισητηρια για μια χωρα της ευρωπης και απο οτι ξερω απο εδω εχουμε μονο aegean.
Μπορω να να ψαξω σε καποιες αλλες εταιριες εξωτερικου που περιλαμβανουν δρομολογια σαν αυτο που θελω ; Για ερευνα αγορας.
Πχ απο εταιριες που ειναι στην χωρα προελευσης κλπ. -
κανά airtickets.gr κοίταξες; Κανά τηλ σε ταξιδιωτικό;
Το να ψάχνεις μία μία τις εταιρείες είναι λίγο σκότωμα...
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κανά airtickets.gr κοίταξες; Κανά τηλ σε ταξιδιωτικό;Δεν εχω ι δ ε α απο αεροπορικα απο ταξιδια κλπ.
Το μονο που ξερω ειναι να δω στην aegean. Δεν γνωριζω πως γινονται τα πραγματα.
Οποιος θελει να ριξει συμβουλες, θα βοηθησει πολυ
Για Ισπανια ειναι, δεν ξερω αν εχει καποια σημασια.edit : το airtickets μου δινει ως οικονομικοτερη επιλογη την aegean.
-
Πας στα site που σου βάλαμε
ΔΙαλέγεις αφετηρία, προορισμό, ημερομηνίες : σου βγάζει τι πτήσεις υπάρχουν από όλες τις εταιρείες, και σε τι τιμές.Εναλλακτικά, παίρνεις τηλέφωνο σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, και τους λες ότι θες να ταξιδεύσεις από εκεί για εκεί τότε. ΑΥτοί σου λένε επιλογές και τιμές.
Αν δυσκολεύεσαι, πες από που θες να ταξιδέψεις (ΑΘήνα;), προς ποιά πόλη/αεροδρόμιο της Ισπανίας και πότε, να πατήσουμε εμείς το search και να σου κάνουμε paste τα αποτελέσματα.
-
Γιάννη ρίξε μια ματιά στο παραπάνω.
επειδή είμαι ο πλέον αναρμόδιος να μιλήσω για αεροπορικά το μόνο που θα σου πώ είανι ότι επειδή θα πας με αρκετές αποσκευές, οι φτηνές αεροπορικές μπορεί να βγουν ακριβότερες και απ τις κανονικές, για αυτό προσοχή στο τελικο΄κόστος
-
kantoniou σε αυτά που σου είπα όπωσδήποτε να πας και πέρνα και μια γύρα από κάτι καλιμασιές, νένητα κλπ που είναι κοντά στο πυργί. Όπως σου είπα στα νότια οι δρόμοι είναι καλοί και δεν θα φας πακέτο για να περιπλανηθείς. Πάρε ένα χάρτη και γύρισε όσα περισσότερα μπορείς.
Μαύρα Βόλια για μπάνια όπως και δήποτε... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά για μένα βότσαλο φουλ + παγωμένο και πεντακάθαρο νερό είναι ιδανική παραλία. Για την κώμη κάτι άκουσα πρόσφατα ότι έχει ένα θέμα καθαριότητας αλλά δεν ξέρω τι και πως.
Στα βόρεια πιο πάνω από Βολισσό δεν ξέρω τι υπάρχει. Από μακρυά φαίνονται ενδιαφέροντα κατσάβραχα... -
Ισως το 'πα λαθος. Αυτο που δεν ξερω ειναι το πως ψαχνω να βρω εταιριες εξωτερικου και οχι το πως χειριζομαι 2-3 textboxes στα site τους.
Ας πουμε ενας μου 'πε οτι θα βρω πιο οικονομικα με αεροπλανο πχ Ισπανικης εταιριας που επιστρεφει απο εδω.
Δεν ξερω κατα ποσο αληθεια ειναι και αν ειναι το πως τα βρισκω.
Θα δω τα αλλα sites και μετα θα δω για τα πρακτορεια (αν υπαρχει καποιο recommendation, δεκτο).ντριφτερ, καταλαβα τι εννοεις. Το εχουμε σκεφτει.
Προς το παρον γινεται ερευνα αγορας για να βρεθει κατι οικονομικο μιας και εχουμε διαστημα 3 μηνων μπροστα μας.
Καποια παιδια ειχαν παει με οσα ειναι το limit και μετα στειλαν αλλοι απο εδω πραγματα τους (δεν ξερω το πως). Οποτε πρεπει δεν γινεται ενα 'ζυγισμα', με πρωτη σταση τις αρχικες τιμες των εισητηριων.edit :
και το skyscanner γνωμοδοτει υπερ της aegean.Περα απο τα των αποσκευων παιζει κανα αλλο ζητημα που πρεπει να ληφθει υπ' οψην ;
-
τα sites που σου γράψαμε έχουν εισιτήρια όλων των εταιριών, και σου εμφανίζουν αποτελέσματα από φθηνότερο προς ακριβότερο.
Γενικώς παίξε λίγο και με τις μέρες. Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη συνήθως είναι φτηνές μέρες, γιατί δεν βολεύουν για ταξίδια. Σε αντίθεση με Παρασκευή-Κυριακή που επιλέγει ο περισσότερος κόσμος για να φύγει/γυρίσει αντιστοίχως.
Μπορεί να έχει σημαντική διαφορά στις τιμές.
-
Ναι, εχει. Εχω επιλεξει μερα που ειναι η οικονομικοτερη. ΣΚ παει πολλα.
Now, εχω ενα ποσο γυρω στα 130 (χωρις επιστροφη). Πολλα, λιγα, οκ, πως ακουγεται ;
(GR-ES) -
μια χαρά μου φαίνεται!
-
Bien.
Κατι εμπειρικο : αυτα τα 28 κιλα λιγα ακουγονται. Δηλαδη αν βγαλα τα λαπτοπια και τα ηλεκτρονικα εχω 20 κιλα.
Ποσα κιλα να βγαινουν αραγε 2 μεγαλες βαλιτσες φουλ ρουχα ; Στο περιπου .. μην ζυγιζω τωρα σπιτι -
ποσες μερες θα κατσεις εκει και πηρες 2 μπαουλα ρουχα?
ισπανια θα σαι αξυριστος καμια βδομαδα, απλυτος 5-6 μερες και θα υιοθετησεις ενα καγκουρογυφτε στυλ για να κανεις blend in
σοβαρα τωρα για τα κιλα παιζει να σαι και εκτος οριου αν εννοεις εκεινες τις μεγαλες βαλιτσες
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ