-
Διαβασες το διαλογο?
-
Φυσικά, απλά εγώ απαντάω στον dimsabas.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έχω παραγγείλει ένα προϊόν κι ο υπάλληλος προσπαθεί να μου πλασάρει κάποιο άλλο. Τυχαίνει να μην ξέρω τα διάφορα μοντέλα, οπότε μου κακοφαίνεται και διαμαρτύρομαι. Όταν τελικά δω το προϊόν, το αποδέχομαι. Πού ακριβώς έγκειται ο τρομπισμός;'Διαμαρτύρομαι' με 'γινομαι θρασύς και σπαζαρχιδας'.
-
Έχω παραγγείλει ένα προϊόν κι ο υπάλληλος προσπαθεί να μου πλασάρει κάποιο άλλο. Τυχαίνει να μην ξέρω τα διάφορα μοντέλα, οπότε μου κακοφαίνεται και διαμαρτύρομαι. Όταν τελικά δω το προϊόν, το αποδέχομαι. Πού ακριβώς έγκειται ο τρομπισμός;Κοιτάω το προϊόν(μιας και δεν ξέρω τα διάφορα μοντέλα) και αν είναι χειρότερο μετά διαμαρτύρομαι γιατί στην τελική φαίνομαι ηλίθιος.
-
Θυμήθηκα φάση πριν χρόνια που ήθελα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο κατηγορίας astra/golf και επειδή δεν υπήρχε κάτι σχετικό διαθέσιμο μου πρότειναν στην ίδια τιμή ένα vauxhall αμίγκα. Ρε πστ μου, να μη μπορώ με τίποτα να καταλάβω ποιο μοντέλο είναι αυτό το αμίγκα... Όταν κατάλαβα ήταν αργά.
Sent from one of my six iPads
-
Τελικά, κανείς δεν έχει καταφέρει να δώσει μια σαφή απάντηση για τον τρομπισμό. Ναι, διάβασα το διάλογο και δε βρήκα γιατί είναι τρόμπας ο Άγγλος. Κρίμα, νόμιζα πως δε θα εθελοτυφλούσαμε τόσο (ως Έλληνες) επειδή ο απέναντι ήταν Αγγλάρας. Προσπαθώ να δω το πραγματικό περιστατικό πέρα από εθνικότητες.
-
Καλα, την επομενη φορα οταν πας να νοικασεις, ζητα ενα σπανιο (tm) αυτοκινητο γιατι αυτα σου αρεσουν και κανε και φασαρια.
Το συμπερασμα περι αγγλου==τρομπας ειναι καθαρα δικο σου και ελληνας να ταν τα ιδια θα γραφαΟ χρήστης drdino έγραψε:
Φυσικά, απλά εγώ απαντάω στον dimsabas.Sent from my GNex using smoke signals.
Προφανως δεν αναφερομυν σε σενα, αλλη φορα quote
-
Προσπαθώ να δω το πραγματικό περιστατικό πέρα από εθνικότητες.Ενώ οι υπόλοιποι κολλήσαμε στο ότι ήταν Άγγλος;
Έχεις κάποια στοιχεία που μας κατηγορείς για ρατσισμό; -
Βρε σεις, χαλαρώστε!!!
Καταρχήν το ότι αναφέρεται ότι είναι Άγγλος δεν γίνεται για να θάψουμε όλοι μαζί τους Άγγλους. Απλά... αναφέρεται.
Δεύτερον ναι, τα μοντέλα που πουλιούνται δεν είναι δεσμευτικά, πάντα υπάρχει η ένδειξη 'or similar' και φυσικά όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίνεται μεγαλύτερης κατηγορίας.
Τρίτον, είναι αλήθεια ότι είχε ένα υφάκι μαγκιά κλανιά αλλά πως το καταλάβατε βρε θηρία? Το ότι τα πήρε στο κρανίο ήταν γιατί όπως γράφτηκε πολύ σωστά νόμιζε ότι πάνε να τον ρίξουν.
Τέταρτον, εγώ το θυμάμαι και γελάω συνέχεια με την κατάληξη που είχε. Δεν το βρήκε κανένας έστω και λίγο αστείο? -
Όχι, δεν το βρήκα αστείο. Είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις αυτά μέσω του πληκτρολογίου και της οθόνης. Το ότι αναφέρεται 'or similar' δεν το γνώριζα και το βρίσκω λίγο παράλογο. Δηλαδή έχω κάνει κράτηση για Megane, πηγαίνω να το παραλάβω και δεν υπάρχει;
Όσο για το ότι θεώρησα πως η όλη κατακραυγή του πελάτη ήταν αποτέλεσμα της εθνικότητάς του (όχι από εσένα, από τα υπόλοιπα μέλη εδώ), ήταν η μοναδική αιτία που είχε απομείνει για να δικαιολογήσω την κατακραυγή, αφού λογικό επιχείρημα δεν υπήρχε. -
Εγώ το βρήκα αρκούντως αστείο, ειδικά το τέλος.
Όλες οι εταιρείες λένε 'or similar', μπες στην autoeurope και δες. Ουσιαστικά νοικιαζεις κατηγορία, δεν μπορούν να σου εγγυηθούν το ακριβές μοντέλο, το οποίο μπορεί πχ να το έχουν αποσύρει. Γιαυτό όταν νοικιάσουμε (ή αγοράζουμε προϊόντα γενικότερα) φροντίζουμε να διαβάζουμε τους όρους.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Κι αν δεν υπάρχει της ίδιας κατηγορίας; Σε πάνε σε ανώτερη αλλά με τη χρέωση της προηγούμενης;
-
Κι αν δεν υπάρχει της ίδιας κατηγορίας; Σε πάνε σε ανώτερη αλλά με τη χρέωση της προηγούμενης;Σωστός!!!
-
Ναι, συνήθως σου πασάρουν κάτι καλύτερο για να μη μπορείς να πεις τίποτα.
Τώρα, αν θέλεις να κινηθείς στην πόλη και έχεις ζητήσει i10 για να παρκάρεις εύκολα και βρεθείς με zafira, φαντάζομαι εκεί μπορείς να κάνεις τη φασαρία σου... -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ναι, συνήθως σου πασάρουν κάτι καλύτερο για να μη μπορείς να πεις τίποτα.
Τώρα, αν θέλεις να κινηθείς στην πόλη και έχεις ζητήσει i10 για να παρκάρεις εύκολα και βρεθείς με zafira, φαντάζομαι εκεί μπορείς να κάνεις τη φασαρία σου...Κι αυτό έχει γίνει όταν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Να είσαι σίγουρος όμως ότι το πολύ την επομένη μέρα θα σου φέρουν - όπου κι αν είσαι - το i10 or similar. Σιγά μη σου αφήσουν το Zafira για μια εβδομάδα.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θυμήθηκα φάση πριν χρόνια που ήθελα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο κατηγορίας astra/golf και επειδή δεν υπήρχε κάτι σχετικό διαθέσιμο μου πρότειναν στην ίδια τιμή ένα vauxhall αμίγκα. Ρε πστ μου, να μη μπορώ με τίποτα να καταλάβω ποιο μοντέλο είναι αυτό το αμίγκα... Όταν κατάλαβα ήταν αργά.Ακόμα δεν κατάλαβα ποιό είναι, το Agila ίσως;
Δηλαδή έχω κάνει κράτηση για Megane, πηγαίνω να το παραλάβω και δεν υπάρχει;
Δεν μπορείς να κάνεις 'κράτηση για Megane', αλλά για αυτοκίνητο κατηγορίας ΧΥΖ, όπου αναφέρουν ενδεικτικά λχ. Golf, Astra, Megane, Auris, Mazda 3 κλπ. Αυτό που μπορείς να ζητήσεις (και δεσμεύονται να σου δώσουν) είναι λχ. ένα μικρομεσαίο με 5 πόρτες, 5 θέσεις, a/c και αυτόματο, αλλά όχι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.
Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, θέμα με την εθνικότητα του δεν υπάρχει, αλλά συγκεκριμένο λογικό επιχείρημα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Θυμήθηκα φάση πριν χρόνια που ήθελα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο κατηγορίας astra/golf και επειδή δεν υπήρχε κάτι σχετικό διαθέσιμο μου πρότειναν στην ίδια τιμή ένα vauxhall αμίγκα. Ρε πστ μου, να μη μπορώ με τίποτα να καταλάβω ποιο μοντέλο είναι αυτό το αμίγκα... Όταν κατάλαβα ήταν αργά.
Ακόμα δεν κατάλαβα ποιό είναι, το Agila ίσως;
Vauxhall Omega?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τέταρτον, εγώ το θυμάμαι και γελάω συνέχεια με την κατάληξη που είχε. Δεν το βρήκε κανένας έστω και λίγο αστείο?Εγώ θα το έβρισκα αστείο μόνο αν στο τέλος πήγαινε όπως όπως στην παραλία να αυνανιστεί ομαδικά με το υπόλοιπο γκρουπ των συμπατριωτών του στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος αυνανισμού που διεξάγεται στις παραλίες τση Κρήτης. Γι αυτό κερδίζουν συνέχεια τα πάκια (και τελειώνουν πρώτα), γιατί οι ξενέρωτοι άγγλοι έχουν το μυαλό τους στο τί αυτοκίνητο θα οδηγήσουν.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ακόμα δεν κατάλαβα ποιό είναι, το Agila ίσως;Το βρήκε ο elteo
Κι εγώ για το Agila έλεγα στην κοπελιά στο τηλέφωνο καθώς και για διπλοκάμπινα . Στο Omega όμως δεν πήγαινε το μυαλό με τίποτα -
Δεν θυμάμαι αν το έχω γράψει και βαριέμαι να το κοιτάξω.
Υπάλληλος πήρε τηλέφωνο πανικόβλητος τον υπεύθυνο και του είπε ότι έχει έρθει ο πελάτης να παραλάβει το megane cabrio - or similar - το οποίο για διάφορους λόγους δεν υπήρχε διαθέσιμο.
Η απάντηση του υπεύθυνου
'Δώσε ρε ένα Jimny, cabrio δεν είναι κι αυτό' ?
RENT A CAR