-
Χθες βραδυ σε αριστεριστικο στεκι της πατρας ειχε αυτο
απλα δειτε το. φοβερη ατμοσφαιρα και χιουμορ. μου αρεσε.
-
Το ειδα χθες στον κινηματογραφο. Προκειται περι remake του 'Stanno Tutti bene' του Tornatore. Ενας συνταξιουχος (Ντε Νιρο, φοβερος) παιρνει τη βαλιτσα ανα χειρας και επισκεπτεται απροειδοποιητα τα 4 παιδια του, τα οποια ζουν σε διαφορετικες πολεις, για να δει τι κανουν. Το στυλ του εργου αρκετα 'ευρωπαϊκο'. Συγκινητικο, σιγουρα συγχρονο και κατα τη γνωμη μου διδακτικο.
Αν πατε (να πατε), παρτε χαρτομαντηλα. -
Ειδα το loving bones...δράμα που αφορα ενα δολοφονημενο κοριτσι.
Σχετικα καλο..πιστευω οτι ενω ξεκινησε πολυ ωραια εξελίχθηκε λιγο πιο φλύαρα απο ότι επρεπε... -
law abiding citizen poly gelio
-
Εσύ ταινίες βλέπεις ή τρως τάρτες; Άιντε σύνελθε.
-
συνεχίζοντας από εδώ:
Θέμα: BIBΛΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΛΠ
χαράματα, κάπου κοντά στην κόρδοβα, μετά από καμιά 1700χλμ οδήγησης, την πέφτω στο αμάξι για ύπνο, αλλά απ την υπερένταση δεν έκλεινε μάτι. τσιμπάω το λάπτοπ και λέω χρωστάω να τη δώ
συγκινητική, φοβερό δέσιμο στη μουσική, αλλά έχει ένα ιταλικό στυλ το οποίο δε μου ταιριάζει
ο σαρτρ βρήκε την επαλήθευσή του όμως κουτσανάκο, για το τί ορίζει τις πράξεις ενός επαναστάτη
-
The Nines
μια ΒΛΑΚΕΙΑ + 1/2
-
Yol
http://www.imdb.com/title/tt0084934/
Κουρδική ταινία γυρισμένη το '82. Την είδα στην κινηματογραφική λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαζί μας βρισκόταν και ένας Κούρδος αριστερός ακτιβιστής. Ο ίδιος είχε πάει φυλακή και τώρα ζει εξόριστος εδώ.Λίγα λόγια για την ταινία:
Στόχος της ήταν να δείξει στην 'διεθνή κοινή γνώμη' την σκατίλα στην οποία ζούσαν οι Κούρδοι και την επιπλέον καταπίεση που έφερε η δικτατορία, επικαλούμενη πάντα την κομμουνιστική απειλή ενάντια της Τουρκίας. Βασίζεται σε αληθινές ιστορίες κούρδων κρατούμενων στους οποίους έχει δοθεί άδεια για να δουν τις οικογένειές τους και τι βλέπει ο θεατής όταν φτάνουν (αν φτάσουν) στα χωριά τους. Η ταινία γυρίστηκε στην Τουρκία με πάρα πολλά ρίσκα. Η ίδια έχει απαγορευθεί στην Τουρκία.Λίγα λόγια για τον Κούρδο:
Μετά την ταινία μιλήσαμε σχετικά με το Κουρδικό και την Τουρκία πώς οι στρατιωτικοί μπορούν (και προσπαθούν) ,επικαλούμενοι το Τουρκικό σύνταγμα, να πάρουν εξουσία. Ανέφερε επίσης σχετικά περιστατικά, πόσο εύκολα μπορεί να μπει φυλακή ένα κούρδος. Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει κάνει πολλά διότι φίλοι του εκτελέστηκαν ενώ αυτός πήγε φυλακή και μετά εξορίστηκε..τεσπα λίγα έχω πει αλλά δεν προλαβαίνω να γράψω και άλλα + το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση..
-
Blindness
not bad, αλλά κούρασε προς το τέλος
-
Kάπως καθυστερημένα:
-
Inglourious Basterds: Νομίζω ότι ήταν παραγγέλθηκε από τον στρατό του Ισραήλ για να περνάνε ευχάριστα τα βράδια οι στρατευμένοι, αλλά στην πορεία είδαν ότι μπορεί να βγάλει φράγκα. Οι κακοί Ναζί, οι γενναίοι Εβραίοι κομμάντος που έσπαγαν κρανία Γερμανών αιχμαλώτων για να τους τρέμουν οι Ναζί, τους έκαιγαν ζωντανούς, τους πετσόκοβαν, ουγκ! Ίσως ήταν η πρώτη φορά που συμπάθησα τους Ναζί. Άλλη μια ταινία για τους Οβριούς από το λόμπυ τους στο Χόλυγουντ.
-
Shutter Island: είχα πολύ καιρό να δω μια καλοφτιαγμένη ταινία που σε άφηνε με απορίες που προσπαθούσες να λύσεις αργότερα, που προσπαθούσες να κατανοήσεις ποια ήταν τελικά η αλήθεια. Κι εδώ όμως έπαιξε η σάλτσα 'Ναζί Vs Εβραίων'. Aναμένω να δω Ναζί σε ταινίες με τον Μίκυ Μάους (αν και υποψιάζομαι ότι εμμέσως θα έχουν ήδη γίνει αναφορές).
-
Avatar: εντυπωσιακά εφέ. Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου θύμιζε, τελικά κατάλαβα ότι έβλεπα το Dances With Wolves του 2010. Απλώς είχε αντί για λιγδιάρηδες Ινδιάνους που κοιμόντουσαν στα χώματα κι έτρωγαν βουβάλια, κάτι υπερμεγέθη όντα, πεντακάθαρα μπλε ελεκτρίκ, ευπαρουσίαστα, εύκολα στο να αναπαραχθούν σε κουκλάκια (σαν στρουμφ). Οι κακοί ήταν κοντολογίς ίδιοι, στρατόκαυλοι αξιωματικοί που ήθελαν να καθαρίσουν τον τόπο από τους ενοχλητικούς. Bάλτε ολίγη μοδάτη σάλτσα οικολογίας, ολίγο star trek ή babylon 5 να τραβήξουμε και τους trekkies κι έχετε ένα block buster που δύσκολα θα συνεχίσω ως το τέλος (πλην ίσως για τα εφέ).
-
-
μάνο, αν μας έλεγες ότι σου άρεσε το inglorious και το deathproof δεν θα σε πιστεύαμε. αν επέμενες, θα βγαίναμε γυμνοί στους δρόμους, χορεύοντας.
0% νόημα, 100% fun
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Avatar: εντυπωσιακά εφέ. Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου θύμιζε, τελικά κατάλαβα ότι έβλεπα το Dances With Wolves του 2010.Απλώς είχε αντί για λιγδιάρηδες Ινδιάνους που κοιμόντουσαν στα χώματα κι έτρωγαν βουβάλια, κάτι υπερμεγέθη όντα, πεντακάθαρα μπλε ελεκτρίκ, ευπαρουσίαστα, εύκολα στο να αναπαραχθούν σε κουκλάκια (σαν στρουμφ)[...]
Dances with Smurfs
Παίζει σχετικό επεισοδιάκι Southpark -
The blind side
Την είδα στο αεροπλάνο για Ελλάδα...Εξαιρετική ταινία και εξαιρετική Sandra Bullock, κάτι που μου ήταν δύσκολο να το πιστεψω με βάση τις τελευταίες ταινίες της. Μετά είδα οτι πήρε και Όσκαρ για τον ρόλο της. -
Ήταν πολύ καλογυρισμένη ταινία, αν αυτό εννοείς. Και η ηθοποιία ήταν εξαιρετική. Η θεματολογία της ήταν σκατά - κατά τη γνώμη μου πάντα.
-
Κόντεψα να κάνω εμετό κατά τη διάρκεια της ταινίας αλλά στο τέλος διαπίστωσα ότι είναι αληθινή ιστορία και .
Η bullock ήταν καλή, αλλά όχι για όσκαρ (αν και δεν έχω δει όλο τον ανταγωνισμό). Επισης, έτσι όπως έγινε, καλά κάνει ο άντρας της και της τα φοράει.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κόντεψα να κάνω εμετό κατά τη διάρκεια της ταινίας αλλά στο τέλος διαπίστωσα ότι είναι αληθινή ιστορία και .Η bullock ήταν καλή, αλλά όχι για όσκαρ (αν και δεν έχω δει όλο τον ανταγωνισμό). Επισης, έτσι όπως έγινε, καλά κάνει ο άντρας της και της τα φοράει.
Εχεις δει με τι της τα φοράει Τεσπά ποτέ δεν ήμουν φάν της ομορφιάς της, πόσο δε της ηθοποιίας της. Στην παρούσα φάση διακρίνω έντονο μπότοξ και πλαστικές και τάσεις μιλφισμού, ίσως και λόγω της ταινίας να τονίστηκαν παραπάνω τα εν λόγω στοιχεία, ξέρετε πλούσια λευκή Ρεπουμπλικάνα στον Αμερικάνικο Νότο. Ο δε ανταγωνισμός φέτος ήταν Μπορεί ,σιγουρα, και να γεροπαραξένεψα
Η θεματολογία γιατί ήταν σκατά Μάνο; Πές μου οτι δεν σου αρέσουν κι εσένα οι ταινίες με φούτμπολ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η θεματολογία γιατί ήταν σκατά Μάνο; Πές μου οτι δεν σου αρέσουν κι εσένα οι ταινίες με φούτμπολ
έχει πρόβλημα με τους ευαγγελιστές ρεπομπλικανους, προφανώς
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η θεματολογία γιατί ήταν σκατά Μάνο; Πές μου οτι δεν σου αρέσουν κι εσένα οι ταινίες με φούτμπολ
έχει πρόβλημα με τους ευαγγελιστές ρεπομπλικανους, προφανώς
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για το Βιετνάμ γυρίστηκαν εκατοντάδες ταινίες, από ποιοτικές σαν το Platoon, τον Ελαφοκυνηγό και το 4th of July έως Δ' διαλογής για βιντεοκασέτες. Για το Ιράκ ούτε 10* (δεν πιάνονται ταινίες που μιλάνε για 'Ιρακινούς τρομοκράτες που θέλουν να σκοτώσουν αθώους Αμερικάνους'). Έχει ψωμί ακόμα (και περιμένουμε κάτι καλύτερο από προπαγάνδα).*Εκτός του Hurt Locker θυμάμαι μόνο το Three Kings.
Να προσθεσουμε στις ποιοτικες (κ αντιπολεμικη παρακαλω)το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ Κ να διαγραψουμε το ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙς 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μιας και αναφερθήκαμε σε τέτοιες ταινίες αυτές που μου άρεσαν είναι: (αλφαβητικά)
[list:233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Air America (1990)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Apocalypse Now (1979)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Casualties of War (1989)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Full Metal Jacket (1987)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Good Morning Vietnam (1987)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Hamburger Hill (1987)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | MASH (1970)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | The Deer Hunter (1978)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Platoon (1986)[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | We Were Soldiers (2002)[/233w8r9t][/list:u:233w8r9t]Υπάρχουν και κανα δυο που μου έρχονται χωρίς να σχετίζονται με το Βιετνάμ:
[list:233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | The Beast of War (1988)
Φανταστική αντιπολεμική ταινία σχετικά με την εισβολή των Ρώσων στο Αφγανιστάν.[/233w8r9t]
[:233w8r9t]imdb.com | Southern Comfort (1981)
Αν και δεν απεικονίζει το Βιετνάμ, η εικόνα θυμίζει έντονα το περιβάλλον και το κλίμα εκείνου του πολέμου.[/233w8r9t][/list:u:233w8r9t] -
Ξέχασες το Platoon Leader με τον Ντάντικοφ...
To MASH είχε να κάνει με τον πόλεμο στην Κορέα...
Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]