-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Bρε μανια να συγκρινετε την θρησκεία με τους επιστημονες.Σας ενοχλει μερικους που οι γιατροι εχουν πεθανει κοσμο σηκωνοντας τα χερια ψηλα λεγοντας καντε την προσευχή σας στο θεο ή ο θεος! Ενταξει ενοχλητικο ειναι αλλα ετσι ειναι η ζωη .Ξέρουμε όμως τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν αρρωσταίνεις και δεν πηγαίνεις στον γιατρό αλλά προσεύχεσαι στην εκκλησία.
Μέσος όρος ζωής κάτω από 40 χρόνια. -
Θα σε κάνει καλά ο μάγος της φυλής με τα ξόρκια.
-
ειχε νομιζω κατι γιατροσοφια η χριστιανικη παραδοση σε καποια φαση
αφου εκτελεσαν ολους του επιστημονες και τους εκαψαν τα βιβλια τους (μιλαω για το μεσαιωνα ) περιμεναν μετα να γινουν καλα με λαδακιτο καλυτερο παντως ειναι οτι αμα κοιτας συνεχεια τον αφαλο σου, θα δεις το αγιο πνευμα
-
Oυτε ειναι τυχαίο οτι πολλοι θρησκόλυπτοι γιατροι υπάρχουν.
Αλλα ενταξει την υγειά σας ,μας να εχετε,εχουμε και αχρείαστος να'ναι ο θεος ,,,ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ! -
Oυτε ειναι τυχαίο οτι πολλοι θρησκόλυπτοι γιατροι υπάρχουν.
Αλλα ενταξει την υγειά σας ,μας να εχετε,εχουμε και αχρείαστος να'ναι ο θεος ,,,ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!την επόμενη φορά σου εύχομαι ο γιατρός να σηκώσει τα χέρια νωρίτερα ψηλά και να σε αφησει στην χάρη του μεγαλοδύναμου
ή καλύτερα, κατευθείαν στο μοναστήρι για διάβασμα και νηστεία.
πάμε πίσω στη βαρετή μας έρευνα τώρα
-
Bρε μανια να συγκρινετε την θρησκεία με τους επιστημονες.Σας ενοχλει μερικους που οι γιατροι εχουν πεθανει κοσμο σηκωνοντας τα χερια ψηλα λεγοντας καντε την προσευχή σας στο θεο ή ο θεος! Ενταξει ενοχλητικο ειναι αλλα ετσι ειναι η ζωη .Τι λες Μαρκβακ.Οταν σου λεει ενας γιατρος 'καντε την προσευχή σας',δεν εννοει 'καντε την προσευχη σας για να γινει ο ανθρωπός σας καλα',αλλα οτι 'κανετε δεν κανετε την προσευχή σας,ο ανθρωπός σας θα πάει στον άλλο κόσμο'
Απλά,για να μη σε σοκαρει,στο χρυσωνει λιγο το χαπι. -
υπαρχουν θρησκοι επιστημονες, αλλα αυτο τι παει να πει για μας τους υπολοιπους?
μπορει καποιος να ειναι καλος στην επιστημη του, αλλα στην υπολοιπη ζωη του να ειναι για κλωτσιες
δεν ειναι απαραιτητα παραδειγμα προς μιμηση οι επιστημονες
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Bρε μανια να συγκρινετε την θρησκεία με τους επιστημονες.Σας ενοχλει μερικους που οι γιατροι εχουν πεθανει κοσμο σηκωνοντας τα χερια ψηλα λεγοντας καντε την προσευχή σας στο θεο ή ο θεος! Ενταξει ενοχλητικο ειναι αλλα ετσι ειναι η ζωη .Τι λες Μαρκβακ.
Οταν σου λεει ενας γιατρος 'καντε την προσευχή σας',δεν εννοει 'καντε την προσευχη σας για να γινει ο ανθρωπός σας καλα',αλλα οτι 'κανετε δεν κανετε την προσευχή σας,ο ανθρωπός σας θα πάει στον άλλο κόσμο'
Απλά,για να μη σε σοκαρει,στο χρυσωνει λιγο το χαπι.Ετσι ειναι χαντερ αλλα συμβαίνει πολλες φορες οπως σε καποιον δικο μου που η επιστημη σου λεει οτι δεν μπορει να κανει κατι και αυτο το κατι γινεται.Οποτε αλλοι λενε οτι ηταν κολοφαρδος αλλοι οτι δεν αξιζε ο γιατρος (αχρηστος) αλλοι ο θεος.Διαλέγεις και περνεις.Εγω θα ελεγα οτι συμφερει ο θεος γιατι περα απο μια λαμπαδα δε θελει λεφτα!
Θεε μου σχωρα με! -
Bρε μανια να συγκρινετε την θρησκεία με τους επιστημονες.Σας ενοχλει μερικους που οι γιατροι εχουν πεθανει κοσμο σηκωνοντας τα χερια ψηλα λεγοντας καντε την προσευχή σας στο θεο ή ο θεος! Ενταξει ενοχλητικο ειναι αλλα ετσι ειναι η ζωη .Τι λες Μαρκβακ.Τι να πω;;; Το αυτονόητο, παντού υπάρχουν όρια! Και όπως σου είπαν ήδη, εννοούν ότι η επιστήμη τους έφτασε στα όριά της. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει θεός, απλά το αυτονόητο, το ότι δεν τα ξέρουμε όλα.
Ετσι ειναι χαντερ αλλα συμβαίνει πολλες φορες οπως σε καποιον δικο μου που η επιστημη σου λεει οτι δεν μπορει να κανει κατι και αυτο το κατι γινεται.Οποτε αλλοι λενε οτι ηταν κολοφαρδος αλλοι οτι δεν αξιζε ο γιατρος (αχρηστος) αλλοι ο θεος.Διαλέγεις και περνεις.Εγω θα ελεγα οτι συμφερει ο θεος γιατι περα απο μια λαμπαδα δε θελει λεφτα!
Θεε μου σχωρα με!Τη λέξη αυτοΐαση την έχεις ακούσει ποτέ;;;; Ναι, υπάρχουν ασθενείς που θεραπεύτηκαν από πάρα πολύ σοβαρές ασθένειες χωρίς κανείς να γνωρίζει το πως. Αυτό όπως είπα και πιο πάνω αποδεικνύει απλά το ότι δεν είμαστε παντογνώστες. Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι που έχασαν τη ζωή τους επειδή αντί να πάρουν κανένα φάρμακο αλοίφονταν με λάδια, έκαναν μπάνιο σε άγια ποτάμια, έπαιρναν ματζούνια που τους τα έδωσε ένας κομπογιαννίτης, κτλ...
Είπε ποτέ κανένας γιατρός ότι τα ξέρουμε όλα;;;;; Πως αποδεικνύεις με αυτά που λες την ύπαρξη του θεού;;;; Και μάλιστα την ύπαρξη ΜΟΝΟ του δικού σου θεού;;;; Γιατί αυτά τα 'θαύματα' να μην οφείλονται στον Βράχμα ή στον μεγάλο Μανιτού;;;;
-
Ναι ,αν σε καλύπτει ο μανιτού εχε καλως και δεν σε κατηγορώ!
Εμένα με καλύπτει ο θεός και κανω και προσευχή σε κανα μοναστηρι οταν εχω αναγκη αλλα και ευχαριστίες που ειμαι καλά. Μπορεί να ειναι ψευδαίσθηση ολο αυτο αλλα περα απο καθε επιστημονική βοήθεια θελω και χρειάζομαι την βοηθεια απο το πουθενα και χωρις να ζητω αποδείξεις.Με καλύπτει ψυχολογικα και δεν φορτωνω και βριζω τους επιστήμονες .
Περα απο καθε παπα,περα απο καθε τσαρλατανο δηθεν φανατικο χριστιανο με περιφερομενο δισκο και έλεος απορων μακρηχέρηδων,περα απο το χριστιανικο λογο της ανάστασης που μιλα περι κλιματιστικών και εξεύρεση οικοπέδων για νεο ιερο .
Τα εχω σιχαθεί ολα αυτά.Τον θεο ομως οχι! Που για μενα ειναι αυτος που με βαφτισαν και συνειδητα αποφασισα μονος μου να συνεχισω να πιστευω οτι ισως υπάρχει! -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Bρε μανια να συγκρινετε την θρησκεία με τους επιστημονες.Σας ενοχλει μερικους που οι γιατροι εχουν πεθανει κοσμο σηκωνοντας τα χερια ψηλα λεγοντας καντε την προσευχή σας στο θεο ή ο θεος! Ενταξει ενοχλητικο ειναι αλλα ετσι ειναι η ζωη .Τι λες Μαρκβακ.
Μα δεν νομίζω να είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν θρησκόληπτοι επιστήμονες .... το οτί το κάνουν αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και δίκιο ...
Δεν νομίζω ότι ο Κουπέας ήθελε να θίξει την θρησκοληψία που ίσως έχουν ή ίσως και να μην έχουν οι γιατροί. Εγώ κατάλαβα ότι ήθελε να θίξει το ότι παραδέχονται ότι δεν είναι Θεοί. Και καλά κάνουν οι άνθρωποι.
Πολλοί δέ από μάς τους υπόλοιπους έχουν θεοποιήσει την επιστήμη αποδίδοντάς της το αλάθητο (δεν μιλάω για τους συμμετέχοντες στο φόρουμ) και το υπερδύναμο που διαθέτει ο Θεός. Γι αυτό νομίζω και δημοσίευσε το εν λόγω σχόλιο ο Κουπέας.περα απο μια λαμπαδα δε θελει λεφτα!
Θεε μου σχωρα με!Πέρα από την πλάκα, σωστή παρατήρηση. Ουδέν συμφέρον επιδιώκεται από την ορθοδοξία (και το αντιδιαστέλω με τον καθολικισμό, όπου ισχύουν άλλα) σε αντίθεση με τον μωαμεθανισμό που δημιουργήθηκε από ένα κοσμικό ηγέτη για δικά του οφέλη.
Περα απο καθε παπα,περα απο καθε τσαρλατανο δηθεν φανατικο χριστιανο με περιφερομενο δισκο και έλεος απορων μακρηχέρηδων,περα απο το χριστιανικο λογο της ανάστασης που μιλα περι κλιματιστικών και εξεύρεση οικοπέδων για νεο ιερο .
Τα εχω σιχαθεί ολα αυτά.Τον θεο ομως οχι! Που για μενα ειναι αυτος που με βαφτισαν και συνειδητα αποφασισα μονος μου να συνεχισω να πιστευω οτι ισως υπάρχει!Πιστεύω ότι έχεις κάνει μία από τις πιο σωστές τοποθετήσεις σε όλο το τόπικ.
Η μόνη μου ένσταση είναι σε αυτό το 'ίσως'. Μάλλον η αμφιβολία μπορεί να μας οδηγήσει στην αποξένωση από το Θεό στο όνομα του οποίου μας βάφτισαν, όπως λες.
Δεν κατάλαβα όμως κάτι. Το ότι κάποιοι εντός της εκκλησίας εποφθαλμιούν οικόπεδα και άλλα, δεκτό φυσικά. Αλλά η Ανάσταση τι σχέση έχει; -
Για τα υπόλοιπα αγαπητά παιδιά, σόρρυ, αλλά κουράστηκα να συζητάω περί Θεού λες και είναι το πυθαγόρειο θεώρημα και πρέπει να αποδειχτεί
Προτείνω όποιος δεν πιστεύει και δεν θέλει να ακούει περί θρησκείας, ας μην ασχολείται με αυτά που γράφουμε σε τόπικ 'περί εκκλησίας' και ας ασχοληθούμε εμείς που πιστεύουμε
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Προτείνω όποιος δεν πιστεύει και δεν θέλει να ακούει περί θρησκείας, ας μην ασχολείται με αυτά που γράφουμε σε τόπικ 'περί εκκλησίας' και ας ασχοληθούμε εμείς που πιστεύουμε
Το θεμα δεν ειναι αποκλειστικά για τους πιστους αλλα για ανταλλαγη αποψεων.
-
φτανει οι αποψεις να ειναι σοβαρες και οχι χαζοειρωνικες οπως συνηθως,ειδικα για το θεμα της εκκλησιας και οχι για τα αλλα .
-
Πολλες φορες οι απαντησεις ειναι αναλογες των ερωτησεων .
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
φτανει οι αποψεις να ειναι σοβαρες και οχι χαζοειρωνικες οπως συνηθως,ειδικα για το θεμα της εκκλησιας και οχι για τα αλλα .ναι όποιος ειρωνεύεται κινδυνεύει να τον 'κάψει ο θεός'
-
Εδώ μάλλον θα συμφωνήσω με τον Ιταλάκια ( ) Μπορεί να διαφωνώ τρελά με όσα λέτε αλλά σέβομαι την θρησκεία σας όπως και των μουσουλμάνων και των Εβραίων και των Δωδεκαθεϊστών κλπ (εξάλλου δεν θα σας υποδείξω εγώ σε τι να πιστεύετε .... )
Σκέφτομαι να ανοίξω και ένα τοπικ σχετικό με τον ρατσισμό για να εκφράσω τις ανησυχίες μου σχετικά με το αν τελικά είμαστε οι 'προοδευτικοί' ρατσιστές απέναντι στους πιστούς των θρησκειών, στους αμόρφωτους στους βλάκες κλπ (σοβαρά το βρίσκω καλό θέμα για συζήτηση )
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
φτανει οι αποψεις να ειναι σοβαρες και οχι χαζοειρωνικες οπως συνηθως,ειδικα για το θεμα της εκκλησιας και οχι για τα αλλα .
ν**αι όποιος ειρωνεύεται κινδυνεύει να τον 'κάψει ο θεός' **
Πολλες φορες οι απαντησεις ειναι αναλογες των ερωτησεων .
για τετοιες αποψεις λεω ,σαν την απο πανω.
πνευματικο επιπεδο μηδεν και αυτο που λεω δεν ειναι καθολου ειρωνεια.
-
Δεν ειρωνεύομαι !!!! σοβαρά μιλάω!!!!! Αναρωτιέμαι αν όντως είμαι ρατσιστης !!!!!
-
δεν απαντησα σε σενα φιλε μου.
Περί εκκλησίας [#2]