-
Πυκνωτάκια είναι.
http://www.soundservice.gr/e-shop/produ ... ts_id=1337 -
Αν πάρεις αυτά που είναι για ήχο είναι ακριβά.
Για το αμάξι όμως κι αυτά που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικές κατασκευές (όχι για εφαρμογές ήχου) είναι μια χαρά και είναι πολύ φτηνά.
Έχω βάλει φίλτρα και στα 4 ηχεία του αυτοκινήτου ώστε τα μπάσα να τα παίζει μόνο το sub.
Για τέτοιο φίλτρο όμως (80-100Hz) θέλει 3-4 πυκνωτάκια παράλληλα για να αθροίζεται η χωρητικότητά τους. -
χάλασε το cd της λέξους του ξάδερφου.
Επειδή δεν είναι εποχή για πακετάκια,
1)υπάρχει περίπτωση να επισκευάζεται σε κανεναν ανεξάρτητο?
2)μπορείτε να προτείνετε κανα fm transmitter?μερσι
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν πάρεις αυτά που είναι για ήχο είναι ακριβά.Για το αμάξι όμως κι αυτά που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικές κατασκευές (όχι για εφαρμογές ήχου) είναι μια χαρά και είναι πολύ φτηνά.
Έχω βάλει φίλτρα και στα 4 ηχεία του αυτοκινήτου ώστε τα μπάσα να τα παίζει μόνο το sub.
Για τέτοιο φίλτρο όμως (80-100Hz) θέλει 3-4 πυκνωτάκια παράλληλα για να αθροίζεται η χωρητικότητά τους.Κατσε να καταλαβω.Εγω θελω να απομονωσω το μπασο στου τουϊτερ και οχι στο υπογουφερ που εχω.Εγω ας πουμε ποσα πρεπει να συνδεσω για να κανω αυτη τη δουλεια μιας και θελω στα δυο ηχεια μπροστα?Εχω συγκεκριμενα αυτα τα ηχεια και απο εδω θελω να απομονωσω το μπασο στα τουϊτερ.Επισης αυτο παει απανω στη καλωδιωση η στο μικρο σπλιτερ???
http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=65&t=9-
-
Τελικα πηγα και αγορασα κατι πυκνοτακια 1,5€ κανανε και τα δυο.Μου ειπε να τα βαλω απανω στον θετικο.Θα κανουνε δουλεια?Μου ειπε αν θελω μεσαια η πριμα απο το τουϊτερ και του ειπα για πριμα.Ενισχυση δεν εχω, μονο πηγη που βγαζει 4χ50.
Αυτα ειναι τα πυκνοτακια
By gkikas at 2012-04-26
By gkikas at 2012-04-26 -
Τα spec τους είναι σωστά, ως ποιότητα δεν ξέρω (συνήθως βάζουμε τα πορτοκαλί) αλλά αφού δεν έχεις ενισχυτή, δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Τα spec τους είναι σωστά, ως ποιότητα δεν ξέρω (συνήθως βάζουμε τα πορτοκαλί) αλλά αφού δεν έχεις ενισχυτή, δεν θα έχεις πρόβλημα.Οκ ευχαριστω πολυ!Αυτο να το βαλω στο θετικο καλωδιο ετσι?Αυτα εχουν καποιου ειδους πολικοτητας??
-
Δεν έχουν πολικότητα.
-
Δεν έχουν πολικότητα.Αν και λιγο αργα αλλα ευχαριστω για την απαντηση μιας και τα εβαλα!Παιδια τα Ελληνικα τραγουδια τωρα μπορω να τα παιξω τσιτα δηλαδη μου τσιριζει το αυτι!!!Εκει που εχω ενα προβλημα ειναι στις μεσαιες συχνοτητες πρεπει να κατσω να το ρυθμισω απο τον ισοσταθμιστη!Αξιζει παντος νομιζα πως ηταν δυσκολη διαδικασια αλλα ειναι πανευκολο!
-
Και στα wooferάκια πρέπει να υπάρχει x-over που να κόβει τις χαμηλές αλλά και τις υψηλές.
Ίσως αυτό να σου πριονίζει το αυτί! -
Και στα wooferάκια πρέπει να υπάρχει x-over που να κόβει τις χαμηλές αλλά και τις υψηλές.
Ίσως αυτό να σου πριονίζει το αυτί!χ-over?Τι ειναι αυτο?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το crossover.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το crossover.
ΑΑΑΑΑ Οχι δυστυχος δεν εχει κατι μιας και τα ηχεια μου εχουν απλα ενα σπλιτερ που το ενα παει στο ηχειο και το αλλο στο twitter.Πρεπει να παρω αλλα ηχεια ρε π@υστη μου αλλα που λεφτα...
-
αντί να χαλάς λεφτά σε ηχεία και να κάνεις πατέντες γιατί δεν παίρνεις έναν 4κάναλο ενισχυτάκο να τελειώνεις; βρίσκεις καλά κομμάτια σε καλή τιμή
-
Μα θελω να βαλω και αλλα ηχεια και μετα τετρακανο να εχω ηχο κρυσταλο και μπροστα και πισω!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το crossover.
ΑΑΑΑΑ Οχι δυστυχος δεν εχει κατι μιας και τα ηχεια μου εχουν απλα ενα σπλιτερ που το ενα παει στο ηχειο και το αλλο στο twitter.Πρεπει να παρω αλλα ηχεια ρε π@υστη μου αλλα που λεφτα...
Ρε συ Γιώργο, θες να με τρελάνεις? crossover και 'σπλίτερ' που γράφεις είναι το ίδιο πράγμα!
Η εταιρία στο δίνει έτοιμο, διαβάζεις τις οδηγίες, το συνδέεις και ακούς μουσικούλα. Ή δεν ισχύει κάτι από όλα αυτά?
..............Όχι τίποτε άλλο, απλά να καταλάβω πως κατέληξες στο ελεεινό και τρισάθλιο πυκνωτάκι και τι κάνει το σετ τώρα που το έβαλες, το οποίο δεν έκανε πριν!
-
Δεν εχει crossover κανονικο το ηχειο Ερνεστο οποτε δε μπορουσα να ρυθμισω σωστα τα τουϊτερ επειδη μπουκωνανε στο μπασο.Τωρα που εβαλα τα πυκνωτακια εχει βελτιωθει κατα πολυ ο ηχος!
-
Βλέπω στις εικόνες και διαβάζω το μάνιουαλ όπου υπάρχει μικρό μεν αλλά κανονικότατο κροσόβερ...
Είναι αδύνατον να πωλείται 2δρομο σετ χωρίς κροσσόβερ ή τουλάχιστον ΧΩΡΙΣ μία υποτυπώδη προστασία για το τουίτερ. Θα καιγόταν αμέσως.
Το πυκνωτάκι που έβαλες απλώς μετέθεσε την αποκοπή από πχ τους 4000-5000 κύκλους στους 8000-10000 κύκλους. Εκείνο που κάνει το τουίτερ να 'μπουκώνει' ΔΕΝ είναι φυσικά το μπάσο (το οποίο δεν υφίσταται εφόσον υπάρχει φίλτρο), αλλά η παραμόρφωση των built-in ενισχυτών της πηγής...
Τώρα απλά δέχεται μικρότερο τμήμα του φάσματος, άρα και μικρότερο μερίδιο παραμόρφωσης οπότε σου φαίνεται ότι παίζει (καλύτερα).
Χρειάζεσαι επειγόντως ενισχυτή!
-
Πολλα θελω αλλα τωρα δεν εχω φραγκο! Κατι θα κανω βεβαια και σιγουρα μια καινουρια δυαδα ηχειων!
-
Γιώργο, εάν έχεις καλά ηχεία πάνε άπατα εάν οδηγούνται από την πηγή.
Εάν πάλι έχεις μάπα ηχεία και βάλεις ενισχυτή, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.
Δεν είναι δηλαδή βάζω ενισχυτή και τελείωσε, πρέπει να φτιάξεις ένα σωστό σύνολο. Επίσης κατά την άποψή μου εάν παίξεις με ενισχυτή και sub είναι καλύτερο το σύστημα 2.1 για πιο σωστή ακουστική-για τον οδηγό πάντα, δε μας ενδιαφέρουν οι άλλοι
Επίσης είναι κι άλλα πράγματα που μπορείς να βγάλεις καλό ήχο χωρίς ενισχυτή, όπως βάζοντας dynamat στις πόρτες μπροστά για μόνωση και 2 ηχεία με μεγάλο γούφερ στην εταζέρα με καλή στήριξη για να προσφέρουν μπάσο χρησιμοποιώντας το πορτ παγκάζ ως καμπίνα.
Car audio [#2]